NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
u bent bezoeker :
Mijn favorieten
 • Malawi, het warme hart van Afrika
 • Malawi verslaving
 • met Chris en Walter naar Malawi
 • Red Zebra Tours - Lake Malawi
 • Belgische Cichlidenliefhebbers Vereniging
 • Malawi Startkabel Nederland
 • Aquarium Startpagina België
 • Cichlid Press Ad Konings
 • Cichliden Startpagina Nederland
 • Malawi Startpagina Nederland
  Foto
  Foto
  Foto
  Zoeken in blog

  Even een korte uitleg hoe de zoekfunctie werkt. U moet de naam ingeven waarnaar u op zoek bent, b.v. auratus. Dan komen alle pagina's achter elkaar voor waar "auratus" in voorkomt. Zoekt u b.v. de soorten uit het geslacht Melanochromis, dan worden alle Melanochromis-soorten getoond.
  Wanneer u de naam foutief intypt, zal u geen soort kunnen vinden en wanneer u een naam opvraagt die nog niet is vermeld, krijgt u ook niets te zien. U kan ook bv. een plaatsnaam ingeven en dan worden alle soorten getoond waar expleciet bijstaat dat ze van daar bekend zijn. Je moet wel de juiste naam ingeven en ook op hoofdletters letten. Likoma of likoma zal niet tot dezelfde resultaten leiden.
  Blog als favoriet !
  malawi-cichliden
  kleurrijke schoonheden uit het Malawi meer
  04-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malawi-cichliden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Malawi cichliden

  Sinds 1994 ben ik een regelmatige Malawi-bezoeker. De oorspronkelijke bedoeling van mijn reizen was de cichliden in hun natuurlijke biotopen te fotograferen. Ondertussen ben ik meer en meer van het land en zijn bevolking gaan houden en zijn de cichliden naar het tweede plan verschoven. In dit fotoblog zullen we ons echter beperken tot de onderwaterfauna en flora van het Malawimeer. Wie meer interesse heeft in de overige facetten van Malawi is welkom op het fotoblog : Malawi, het warme hart van Afrika op http://blog.seniorennet.be/malawi_chris_en_walter/ en op "met Chris en Walter naar Malawi" op http://blog.seniorennet.be/malawi_2006
  Ondertussen zijn er 154 pagina's op dit blog ... maar er volgen er nog meer.

  04-11-2008 om 10:37 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (250 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melanochromis auratus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze soort is één van de langst bekende soorten in de liefhebberij. Wijfjes en jonge dieren hebben een goudgele grondkleur met twee donkere lengtebanden : de onderste halverwege de flank, van het oog naar de basis van de staartvin, de bovenste onder de basis van de rugvin. Ook tussen de ogen lopen twee gebogen donkere banden over de snuit en in de rugvin is tevens een zwarte band aanwezig. De staartvin heeft voornamelijk in het bovenste deel donkere vlekken. Mannetjes hebben op het lichaam zowat de negatieftekening van de wijfjes : zwartbruine flanken met twee geelwitte, blauwachtig glanzende lengtebanden. De verspreiding van M. auratus is beperkt tot het zuidelijk en zuidwestelijk deel van het meer. Het afgebeelde dier is een mannetje

  04-11-2008 om 10:37 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (51 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melanochromis auratus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het wijfje van Melanochromis auratus tijdens het uitbroeden van de jongen in de muil.

  04-11-2008 om 10:36 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (53 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aulonocara stuartgranti
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De soort wordt aangetroffen in de overgangszone; daar waar de rotskust overgaat in een zandige bedding op een diepte tussen 5 en 10 m. Lokale kleurvarianten zijn zowel langs de oost- als de westkust terug te vinden.
  Volwassen mannetjes hebben op een aantal locaties een prachtig koningsblauwe grondkleur en een rode schoudervlek, die tot onder de negende rugvinstraal kan reiken.

  04-11-2008 om 10:35 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (42 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pseudotropheus socolofi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De natuurlijke verspreiding van de soort is in het Malawimeer beperkt langs de kust van Mozambique, van Cobué tot Tumbi Point.
  Mannetjes en wijfjes zijn haast identiek gekleurd en getekend. Dit is wel vrij uniek bij Mbuna's, waar de meeste soorten een redelijk geslachtsdimorfisme vertonen. De grondkleur is helder lichtblauw met een 10-tal vage dwarsbandenen. Bij dominante dieren zijn de banden volledig verdwenen en is het lichaam egaal helder lichtblauw gekleurd. De populaties van Tumbi Point en Mara Point hebben een duidelijke zwarte band in de rugvin en een witte zoom. Bij de dieren van Cobué en Mbweca ontbreekt deze zwarte band in de rugvin. Alle populaties hebben wel een zwarte rand aan de aarsvin en de buikvinnen. De staartvin vertoont ook zwarte stralen; het duidelijkst echter ook bij de dieren van Tumbi Point en Mara Point. Het aantal eivlekken in de aarsvin varieert van één tot vier.

  04-11-2008 om 10:34 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chilotilapia euchilus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Chilotilapia euchilus is wijd verspreid over het Malawi meer, maar is nergens talrijk aanwezig. De meeste importen zouden ook van Chisumulu eiland stammen, waar de dieren met de inheemse benaming "Namlepetu" worden aangesproken.

  Wildvangdieren die in het rotsbiotoop leven vertonen vrij dikke uitgestulpte lippen. Bij dieren die boven zandbodem leven zou dit kenmerk haast volledig verdwenen zijn, omwille van een gewijzigd voedergedrag. Ook bij nakweekdieren ontwikkelen de vlezige lippen zich amper of niet.

  04-11-2008 om 10:34 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropheops microstoma
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tropheops microstoma heeft het typische profiel van het Tropheops genus met een steil oplopend voorhoofd, maar wel een aparte tekening met brede dwarsbanden op de voorste lichaamshelft. De verspreiding van de soort is beperkt tot een klein deel van het Lake Malawi National Park van Monkey Bay tot Otter Point

  04-11-2008 om 10:33 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cynotilapia afra "red top"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Cynotilapia afra een bewoner van het rotskustbiotoop. De verspreiding van deze "red top" variant is beperkt tot enkele locaties rond Likoma Island. Ze leven meestal in sedimentvrije zones van het rotskustbiotoop. Het zijn planktoneters die hun voedsel in het open water verzamelen, alsook Aufwuchs eters.

  04-11-2008 om 10:32 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (25 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labeotropheus fuelleborni
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Labeotropheus fuelleborni is een endemische soort van het Malawi meer, die bijna over het ganse oppervlak verspreid voorkomt. Door zijn groot verspreidingsgebied zijn dan ook verschillende kleurvarianten aan te duiden. Het zijdelings afgeplat lichaam is hoger dan bij L. trewavasae. De dieren hebben een onderstandige brede bek over de volle breedte van de kop. De vergrote bovenlip en de vlezige "neus", die over de bek hangt, zijn karakteristiek voor het geslacht Labeotropheus.

  04-11-2008 om 10:32 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (26 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metriaclima xanstomachus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Metriaclima xanstomachus
  Metriaclima xanstomachus is één van de “cobalt”-zebra’s die uitsluitend voorkomt langs de drie Maleri eilanden. Mannetjes hebben een gelige kin, vandaar dat hij ook “Pseudotropheus yellow chin” werd genoemd. Dit kenmerk is echter op de foto niet zichtbaar.

  04-11-2008 om 10:31 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waterplant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Langs de kust van Mozambique, in de buurt van Chiloelo, fotografeerde ik deze waterplant op een diepte van zowat 4-5 meter. Hij lijkt een beetje op onze “waterpest” (Edodea densa), maar kon hem niet met zekerheid determineren. Of is het "hoornblad" (Ceratophyllum demersum)? Of mischien Potamogeton pectinatus? Een bezoeker suggereerde Hydrilla verticillata. Dank je wel

  04-11-2008 om 10:30 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labidochromis pallidus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Labidochromis pallidus komt voor bij de drie Maleri eilanden (Maleri, Nakantenga en Nankoma). De soortnaam "pallidus" wijst op de bleke kleur van de dieren. Van een tekening kunnen we bij deze soort  niet spreken. De dieren zijn vaalwit met bijwijlen een blauwpaarse zweem over de flanken. Bij dominante dieren vertonen de aarsvin, alsook de buikvinnen, soms een donkere boord.

  04-11-2008 om 10:29 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pseudotropheus "black dorsal nkhungu"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pseudotropheus sp. “black dorsal nkhungu”
  De variant Pseudotropheus “black dorsal nkhungu” leeft ook langs de kusten van Mozambique ter hoogte van Nkhungu Point, meestal op een diepte van 10 m of lager.

  De mannetjes zijn ook territoriaal en leven individueel enkele meters uit elkaars buurt. De kleur van de wijfjes is vergelijkbaar met de wijfjes van Metriaclima hajomaylandi.

  04-11-2008 om 10:28 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pseudotropheus "black dorsal nkolongwe"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pseudotropheus sp. "black dorsal nkolongwe"
  Onder de naam Pseudotropheus “black dorsal” zijn verschillende lokale varianten bekend. De “nkolongwe” variant leeft langs de kusten van Mozambique op een rif dat even buiten de kust ligt ter hoogte van het dorp N’kolongwe.

  Binnen de populatie zijn ook kleurverschillen te merken onder de mannetjes, mogelijk omwille van hun rang binnen de groep in het biotoop. Mannetjes gedragen zich onderling vrij onverdraagzaam.

  04-11-2008 om 10:27 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protomelas taeniolatus "eastern"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Protomelas taeniolatus "eastern"
  Protomelas taeniolatus komt in verschillende kleurvarianten voor in het meer. Eén van de attractief gekleurde varianten leeft langs de oostkust en is in de handel ook bekend als Protomelas “eastern”.

  04-11-2008 om 10:26 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serranochromis robustus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Serranochromis robustus
  Serranochromis robustus is een roofvis die vnl. jaagt op mbuna’s en zandbewonende haplochrominen. De dieren kunnen een maximale lengte van 45 cm bereiken maar zijn omwille van hun gedrag en weinig attractieve kleuren die erg populair en daarom ook niet ingevoerd.

  04-11-2008 om 10:24 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nimbochromis livingstonii
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nimbochromis livingstonii
  De dieren worden door de lokale bevolking in het Chichewa “kaligono” genoemd, wat slaper betekent. Deze benaming danken ze aan hun gedrag waarbij ze als slapende (dode) dieren jonge vissen trachten te verschalken. Hun kleur en tekening die een beetje aan een vissenlijk doet denken, helpt hun hierbij om nieuwsgierige visjes te lokken.

  04-11-2008 om 10:23 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (22 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Placidochromis electra
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De dieren waarop de soortbeschrijving plaatsvond waren afkomstig van Likoma Island. Ze worden daar meestal aangetroffen op een diepte tussen 20 en 30 meter; reden waarom in Amerika de soort aanvankelijk ook "Deep-Water-Haplochromis" werd genoemd. Ook langs een deel van de kust van Mozanbique en in het zuidoostelijke deel van het meer wordt de soort aangetroffen. Deze populaties missen het lichte blauw van de Likoma populatie.

  04-11-2008 om 10:22 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (18 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pseudotropheus "ndumbi gold"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pseudotropheus sp. “ndumbi gold”
  Pseudotropheus sp. “ndumbi gold” werd enkele maal geëxporteerd in de 70-er jaren maar is ondertussen onbekend in de liefhebberij alhoewel het toch fraai gekleurde dieren betreft. De soort komt enkel voor in het noorden van Likoma eiland, bij Maingano, Mbako, Ndumbi Rocks en Makulawe.

  04-11-2008 om 10:21 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champsochromis caeruleus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Photo copyright © Ad Konings
  Champsochromis caeruleus heeft een groot verspreidingsgebied in het Malawi meer. Mannetjes kunnen een totale lengte van 35 cm halen; de wijfjes blijven ongeveer één vijfde kleiner. Ze zijn zeer slank en hebben een langgerekt torpedovormig lichaam, geschikt om visjes te achtervolgen en te roven. De rug- en aarsvin zijn zeer lang en breed uitlopend.

  04-11-2008 om 10:20 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metriaclima aurora
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De soort wordt aangetroffen langs de kusten van Likoma Island, alsook langs de oostkust in Mozambique, bij Cobué, Mara Point, Mbweca en Tumbi Point. Ook wordt een geïsoleerde populatie gevonden bij N'kolongwe in Mozambique. Bij de mannetjes is het lichaam en het bovenste deel van de kop lichtblauw tot violetblauw gekleurd en de keel en het voorste deel van de borst goudgeel gekleurd.

  04-11-2008 om 10:19 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropheops "membe"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tropheops sp. “membe”
  Tropheops sp.
  “membe” komt beperkt voor op Likoma eiland, o.a. rond de Mbamba eilanden en langs de kusten van Mozambique, tussen Mara Point en Tumbi Point. De lichaamsvorm is wat langgerekter dan de meeste andere Tropheops-varianten.

  04-11-2008 om 10:19 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropheops "red cheek"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tropheops sp. “red cheek”
  Tropheops sp.
  “red cheek” wordt meestal geëxporteerd van populaties van Likoma of Chisumulu eiland. Het is een populaire soort in de liefhebberij en de inheemse bevolking noemt deze soort “M’kokafodya”, wat gloeiend vuur betekent, wijzend op de glanzend oranje vlekken op de kop en de schouders van de mannetjes.

  04-11-2008 om 10:18 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pseudotropheus "polit"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pseudotropheus sp. “polit”

  Pseudotropheus sp. “polit” is een kleinblijvende, opvallend gekleurde soort, die van op meters afstand in zijn biotoop te zien is. Hij leeft uitsluitend in het rotsbiotoop bij Lion’s Cove, langs de westkust van het meer. Territoriale mannetjes zijn lichtblauw met donkere kop, maar wanneer zij onderdrukt worden nemen ze de bruinachtige kleur van wijfjes aan

  04-11-2008 om 10:17 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (29 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cynotilapia pulpican
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Cynotilapia pulpican

  De soort werd bekend in de liefhebberij als Pseudotropheus “kingsizei”. Hij leeft in de doorgang tussen Maingano eiland en het “vasteland” van Likoma bij Membe. Hij is ook één van de kleinere soorten en bij de beschrijving in het geslacht Cynotilapia ondergebracht.

  04-11-2008 om 10:16 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (38 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metriaclima "aurora blue"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Metriaclima sp. “aurora blue”

  Metriaclima sp. “aurora blue” wordt aangetroffen langs de kusten van Mozambique tussen Lumbaulo en Mara Point, maar verschilt qua kleur, alsook in de vorm van de kop, van Metriaclima aurora. Beide soorten komen naast elkaar voor in hetzelfde biotoop.

   

  04-11-2008 om 10:15 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tyrannochromis macrostoma
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze soort kent een wijde verspreiding over het meer en is nauw verwant aan Tyronochromis nigriventer. Volwassen mannetjes kunnen een lengte van ongeveer 35 cm bereiken; wijfjes blijven 1/3de kleiner. Jonge dieren en wijfjes hebben een lichte grijsbruine grondkleur. Een donkere lengteband loopt vanaf het kieuwdeksel tot in de staartvinwortel. In de bovenste lichaamshelft zijn nog twee onvolledige en onderbroken donkere lengtebanden te merken, alsook nog onduidelijke dwarsbanden over de flanken. Volwassen mannetjes zijn schitterend blauw met een lichtgele zone op de buik.

  T. macrostoma is een beruchte rover die het in de natuur vooral op Mbuna's gemunt heeft. Hij foerageert daarbij langs de rotskusten en duikt geregeld in holen op zoek naar prooi. Mbuna's tot een grootte van 10 cm zijn niet veilig wanneer deze volwassen rover in de buurt is.

  04-11-2008 om 10:13 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Copadichromis verduyni
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Copadichromis verduyni
  In de handel ook bekend als “Haplochromis borleyi eastern”. De soort komt voor langs de oostkust van het meer en bij Chinyankwazi eiland. Langs de kusten van Mozambique komen lokale varianten voor die anders gekleurd zijn.

  04-11-2008 om 10:12 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stigmatochromis pholidophorus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stigmatochromis pholidophorus
  Stigmatochromis pholidophorus is een ware rover met een kenmerkend profiel van de snuit en een eigenaardige jachttechniek. Ze zweven zowat één meter boven de zandbodem, wachtend op een prooidier dat voorbij zwemt. De enkele exporten in de liefhebberij kregen namen als “torpedo” of  “Kambiri torpedo”.

  04-11-2008 om 10:11 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protomelas taeniolatus "nkhungu"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Protomelas taeniolatus sp. "Nkhungu"
  Deze taeniolatus variant werd gefotografeerd bij Nkhungu Point in Mozambique en is een beetje vergelijkbaar met de taeniolatus “eastern” variant.

  04-11-2008 om 10:10 geschreven door Walter Deproost

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto

  De onderwaterfoto's werden gemaakt met een analoge Nikon F-50 en een macro-lens Sigma 90mm. Het onderwaterhuis voor de camera is van Italiaanse makelij van het merk Nimar en de onderwaterflits van Nikonos.


  Foto

  Zo hebben ook de niet-ingewijden een beter idee waar Malawi en het Malawi meer zich bevinden in Afrika
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Ad Konings, Malawi-kenner bij uitstek terug van een duik
  Foto

  Stuart Grant, onze gastheer in Malawi
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!