Benodigdheden : 4 kippenfilets, ½ pond kippenvleugeltjes, 1 liter water en 4 kippenbouillonblokjes, 1 pakje soepgroenten, ½ knolselder, 300 gram wortelen, room, eidooier, peterselie, peper, zout en nootmuskaat;
Bloem boter., kruidentuiltje
Bereiding :
Maak eerst een bouillon van de kippenvleugels, de bouillonblokjes, water en een beetje kruidentuiltje.
Voeg dan bij de bouillon de kippenfilets, de soepgroenten, de in blokjes gesneden knolselder en de in reepjes gesneden wortelen.Laat gaarkoken.
Nu haal je de filets uit de bouillon en houd ze apart en warm.
Je giet de bouillon door een zeef en houdt de groenten apart.
Maak nu een roux van bloem en boter en leng stilaan aan met de bouillon tot je een gebonden soep bekomt.Kruid met peper en zout en voeg de groenten en het in grove stukken gesneden kippenvlees er terug bij.
Voor het opdienen de room met een eidooier en nootmuskaat onder de bereiding mengen.Opdienen in warme soepborden, bestrooien met fijngehakte peterselie.Gekookte aardappelen ofwel bij in het bord scheppen ofwel apart erbij opdienen.