FLUWELIG BLOEMKOOLSOEPJExml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden :
800 gr bloemkoolroosjes
zout, muskaatnoot,
1 ½ l kippebouillon ( blokjes)
2 dl droge witte wijn
2 eetlepels citroensap
1 dl room
2 eidooiers
100 gr gerookte ham ( bv Gandaham)
dillesnippers of gehakte peterselie
Bereiding :
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de bloemkool toe met het citroensap en de
wijn. Laat de bloemkool goed gaar koken. Mix de soep en breng op smaak met
peper, zout en muskaatnoot. Houd de soep goed warm maar laat niet meer
koken.
Roer de eidooiers los met de room en voeg er een geutje warme soep aan toe.
Giet dit mengsel bij de soep.
Snijd de ham in reepjes. Schep nu in elk bord de warme soep en garneer elk
bord met de hamreepjes en de dille of gehakte peterselie.
Hierbij kun je eventueel een broodje serveren.
|