Gerookte vismousse
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden :
300 gram gerookte vis (half makreel, half paling)
2 eieren
120 g boter
busseltje peterselie
enkele tomaten of kerstomaatjes
10 cl room en 10 cl volle witte yoghurt
klein beetje witte jenever en een scheutje witte droge wijn
een beetje citroensap, peper en zout
Bereiding :
Maak de vis goed schoon, let er op dat er geen graatjes meer inzitten.
Mix de vis samen met de hele eieren met een soepmixer of keukenrobot,
smelt de boter en mix erdoor. Laat minstens een nacht in de koelkast opstijven.
Voor het opdienen de saus maken als volgt : room, yoghurt, wijn en jenever mengen,
kruiden met peper en zout, voorzichtig het citroensap bijvoegen, op tijd proeven of het
niet te zuur is.
Nappeer de saus op een bordje, leg er met een ijsschep 2 bolletjes mousse op en
Versier met de tomaat en plukjes peterselie. In plaats van peterselie kan je ook
blaadjes citroenmelisse gebruiken.
Meloen met mousse van heilbot
Benodigdheden :
100 tot 150 gr gerookte heilbot
weinig citroensap
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels room
peper
1 eetlepel gehakte peterselie
1 kleine meloen
4 cocktailkersen
Bereiding :
Verwijder alle graatjes en vellen. Verdeel de vis in stukjes. Voeg room, mayonaise,
peper en wat citroensap toe en mix. Voeg de peterselie toe en laat het mengsel een
half uur rusten in de koelkast. Snijd een klein meloentje in 4 parten en verwijder de
pitten. Breng de mousse in een spuitzak met grote spuitpunt en spuit de mousse op
de meloenpartjes. Versier met een cocktailkers.
PESTO
Mix een deel pijnboompitten met een flinke hoeveelheid basilicumblaadjes en
olijfolie.
Regelmatig proeven en bijkruiden met peper en zout. Je kan dit sausje
ook in potjes kopen en mengen onder b.v. koude pasta met stukjes ham en blokjes
tomaat of ook met visblokjes en tomaat en koude groentjes.
|