Turks kebabschoteltje
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden :
1 grote doos kebabvlees ( Aldi), 1 aubergine, 1 courgette, 1 ui, 1 knoflookteentje, enkele tomaten ( of 1 blik gepelde tomaten) en een blikje tomatenpuree , peper, zout, 1 bouillonblokje, munt, koriander, basilicum, rozemarijn, peterselie, laurierblad, paprikapoeder, olijfolie, bindmiddel ( bv maizena)
Bereiding
Maak de aubergine schoon, snijd ze in kleine blokjes en zet deze even weg in gezouten water, zo blijft de kleur behouden en wordt de aubergine niet bruin. Maak de courgette schoon en snijd ook in blokjes.
Pel de ui en de look en snipper fijn. Snijd de tomaten ook in blokjes of gebruik de gepelde tomaten en snijd deze ook in stukken.
Giet in een ruime pan of stoofpot een deel olijfolie en bak het vlees aan, kruid met peper en zout, voeg de ui en look bij en laat even sudderen.
Voeg nu de groenten bij, laat even sudderen. Voeg gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree bij , ook wat water, voeg bouillonblokje toe en kruid vervolgens met de munt, basilicum ( gedroogd), rozemarijn, paprikapoeder, laurierblad. Laat deze bereiding rustig sudderen, ongeveer een half uur. Voeg pas op het laatst de verse koriander en de peterselie toe. Bind met een beetje maizena. Dien op met Turks brood of rijst. Deze bereiding is het lekkerst als je ze een dag op voorhand klaarmaakt.
|