NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • waterkerssoep
  • canneloni
  • paling
  • voetbalfantaart
  • roomijs
  • zalmrolletjes
  • flensjestaart
  • currysoep
  • meisjestaart
  • vispanneke
  • gegratineerd eitje
  • peer met zalm
  • mandarijntjesdessert
  • artisjoksoep
  • gevogelte fond
  • taart voor geboorte
  • zalm met preiaardappelen en 2 paprikasauzen
  • fumet
  • gegratineerde rivierkreeftjes met komkommer
  • 4X gerookt
  • citroenroom
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    omdat het lekker is
    zomaar om te delen
    17-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegratineerd eitje

                                    GEGRATINEERD EITJE

                                                                         

    9 eieren

    200cc melk

    200cc room

    100gr gemalen kaas

    1/2 ui

    100gr champignons

    Peper en zout

    Nootmuskaat

    .

    Eieren 10 minuten koken

    Laten afkoelen

    Pellen en halveren

    Eiwit van eigeel scheiden

    .

    Ui fijnsnipperen

    Champignons grofhakken

    Boter smelten en ui stoven tot hij een beetje gaar is

    De champignons toevoegen met een beetje water

                                                     

    Kruiden met peper en zout

    Laten droogkoken

    Een beetje laten afkoelen en mengen met 5 eidooiers

    Met een vork goed pletten

    Hiermee de eiwitholtes vullen en in een ovenschoteltje schikken

                           

    Melk en room aan de kook brengen

    Lichtjes binden en afsmaken met peper,zout en nootmuskaat

    70 gr gemalen kaas ondermengen

    Over de eieren gieten en wat kaas overstrooien

    In een oven van 200° opwarmen en onder de grill gratineren

    17-04-2017 om 21:57 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peer met zalm

                             PEER MET ZALMMAYONAISE

                

                                             

    3 peren

    300gr zalmfilet

    2 eieren

    2 sjalotten

    200cc mayonaise

    Peterselie fijngehakt

    Sla

    Tomaat

    .

    Peren schillen tot bijna bovenaan

      

                                   

    .

    Halveren en klokhuis verwijderen

    Gaar pocheren in 10 minuten in water met suiker en een beetje citroensap

    .

    Zalm kruiden met peper en zout en in licht gezouten water of een court bouillon garen

    .

    De eieren hardkoken

    .

    De sjalotten fijnsnijden en gaarstoven

    .

    Meng 1 ei met de sjalotten en de zalm en plet ze fijn met een vork

    Meng met wat mayonaise en gehakte peterselie en smaak af

    .

    Kuis de sla en snij grof

    Snij de tomaat in 12

    Snij het ei in 6

    .

    Maak een vinaigrette met 1 deel champagne-truffel azijn,1 deel citroensap,1 deel zonnebloemolie en 1 deel olijfolie

    Smaak af met peper en zout

    Meng met de sla

    .

    Leg wat sla op een bordje

    Beleg de peer met zalm en zet op het bedje sla

    Werk het bord af met sla,tomaat en ei

    13-04-2017 om 21:14 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mandarijntjesdessert

                             MANDARIJNTJES KOUD EN WARM

    Soufflé=

    125cc melk

    50gr suiker

    Vanille-essence

    1 eigeel

    10gr maizena

    7 mandarijntje

    2 eiwitten

    .

    Zet alle ingrediënten klaar voor je de melk kookt

               

    Klop de eiwitten op

    Kook de melk met 25gr suiker en enkele druppels vanille

    Klop het eigeel wit met 25gr suiker en meng er de maizena onder

    Giet de kokende melk hierop en meng goed

    Zet terug op het vuur en laat tegen het kookpunt al roerend binden(niet laten koken)

    Pers 1 mandarijntjes uit en passeer het sap door een zeef

    Snij 6 mandarijntjes middendoor en verwijder het vruchtvlees met een dunschiller of koffielepeltje

    Zet de halve mandarijnschalen op een ovenplaat

    Vul deze met de crème  (zie foto onderaan)  

    zet in een oven van 160°C gedurende 20 minuten

    Voorzichtig uitnemen dat ze niet terug inzakken

    .

    Mandarijnsaus=

    zestes van mandarijn 

    120gr suiker

    2dl mandarijnsap=vruchtvlees van de uitgehaalde mandarijntjes mixen en passeren door een zeef

    1/2 citroen

    .

    Zestes van mandarijn in julienne snijden

    Smelt de suiker met een beetje water en de julienne van de zestes

    Laat lichtjes carameliseren

    Giet hierop 2dl mandarijnsap

    Laat nog eens doorkoken en voeg het citroensap toe

    Lichtjes binden met wat maïzena 

    .

    Verder nog=

    Mandarijnsorbet

    Mandarijnpartjes

    Mandarijnblaadje



    05-04-2017 om 22:50 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.artisjoksoep

                                        ARTISJOKSOEP

    .

     

                   

    .

    1 selderstengel fijngesneden

    1 prei fijngesneden

    2 uien fijngesneden

    1 teentje look fijngesneden

    Olijfolie

    2 liter gevogeltefond klik hier.

    Room

    Peterselie

    1 tomaat

    .

    Fruit de uien,prei,selder en look aan in wat olijfolie tot ze wat zachter worden

    Snij de artisjokbodems grof

                                           

    Voeg ze bij de groenten en stoof nog even verder zonder te kleuren

                                                                   

    Bevochtig met de gevogeltefond

    Breng aan de kook en kruid met peper en zout

    laat 40 minuten pruttelen

    Mixen en passeren door een zeef

    .

    Snij de tomaten in 4 en leg even in kokend water

    Pellen en de pit verwijderen

    In blokjes snijden

    .

    Werk de soep af met gehakte peterselie,room en de tomatenblokjes

    01-04-2017 om 21:44 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevogelte fond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                GEVOGELTE FOND

    .

                                                   

    .

    .

    Karkas van kip

    vleugeltjes van kip

    3,5 liter water

    1 ui

    4x groen van prei

    2 selderstengels

    2 wortels

    Pezo

    .

    Karkas en vleugeltjes goed afspoelen

    In kokend water gedurende 3 minuten goed afkoken

    Goed afspoelen onder koud stromend water

    3,5 liter water aan de kook brengen en de karkas en vleugeltjes indoen

    Eventueel nog even afschuimen

    Groenten toevoegen en kruiden en 3 uur tegen het kookpunt laten trekken

    Alles verwijderen en de fond door een fijne zeef gieten

    Ontvetten en eventueel bijkruiden

    31-03-2017 om 21:30 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.taart voor geboorte

                                          TAART VOOR GEBOORTE

                

                           

    biscuit volgens verpakking bereiden in een springvorm

           

    afbakken in oven

    middendoor snijden en vullen naar wens

    kleinere taart maken en bovenop grotere plaatsen

    deze ook doorsnijden en vullen naar wens

    Afwerken met suikerpasta

    27-03-2017 om 21:17 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalm met preiaardappelen en 2 paprikasauzen

                            ZALM MET PREIAARDAPPELEN EN 2 PAPRIKASAUZEN

    .

                                                 

    Aardappelen

    6 porties zalm

    5 preiwitten

    pezono

    Saus=

    2sjalotten

    400cc fumet klik hier.

    100cc witte 

    200cc room

    2 rode paprika's

    2 groene paprika's

    pezo

    .

    Aardappelen garen en door een roerzeef passeren

    Afsmaken met pezono

    Prei fijnsnijden en garen en mengen met de aardappelpuree

                                                                               

    Met getand monstukje torentjes spuiten op een ingeboterde ovenplaat

    in voorverwarmde oven van 220° laten korsten 

                                       

    SAUS=

    Schil de paprika"s ,verwijder de zaadjes en snij ze grof

    Gaar ze apart in licht gezouten water

    Paprika's pureren

                                     

    Snij de sjalotten fijn

    Zet een kom op het vuur met de sjalotten,fumet,witte wijn en room en kruid met peper en zout.Laat een half uurtje zachtjes trekken

    Passeer door een zeef en verdeel in twee delen

    Meng in het ene deel de rode en in het andere de groene paprika's

                                                                             

    Passeer de sauzen nog eens door een zeef

    Terug aan de kook brengen en afsmaken en binden

    21-03-2017 om 22:38 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fumet

                                                     FUMET

    .

    .

    Visgraten 1kg=van tarbot ,tong,griet of heilbot

    3 liter water

    1 ui

    2 selderstengels

    .

    ui en selder fijnsnijden

    visgraten reinigen

    de kookpot insmeren met boter

    onderaan de ui en selder leggen

    daarop de visgraten

    onder een deksel laten uitzweten op een zacht vuurtje

    bevochtigen met water

    kruiden met pezo

    tegen het kookpunt brengen

    eventueel vet en schuim afscheppen

    25 minuten zachtjes laten trekken

    door een zeef passeren

    .

    geen wijn gebruiken in je fumet,deze kun je indien nodig later toevoegen voor bv.sauzen

    20-03-2017 om 20:49 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegratineerde rivierkreeftjes met komkommer

                    GEGRATINEERDE RIVIERKREEFTJES MET KOMKOMMER

      

                                   

    500gr rivierkreeftenstaartjes 

    3 sjalotten

    50cc witte wijn

    50cc noilly prat

    200cc fumet

    200cc room

    1 komkommer

    dille gehakt

    gemalen kaas

    .

    De rivierkreeftenstaarten van hun darmkanaal ontdoen en even afkoken in een court bouillon 

    Het makkelijkste is voorgekookte in de winkel kopen

    De sjalotten fijnsnijden en even aanstoven in boter

    De wijn en noilly prat toevoegen

    Voor de helft inkoken,dan fumet en room toevoegen en terug 1/3de inkoken

    Passeren door puntzeef

    Afsmaken en binden

    Komkommer schillen,doorsnijden en zaadjes verwijderen

    In fijne plakjes snijden

             

    De staartjes in beboterde vuurvaste schoteltjes doen met komkommerplakjes en dille 

                         

    De warme saus over de staartjes gieten en overstrooien met gemalen kaas

             

    gratineren onder de grill

    Snij een stokbrood in schijven en rooster even

    16-03-2017 om 00:00 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4X gerookt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

          4x

             ger

                 ookt

              

    150gr gerookte zalm

    150gr gerookte heilbot

    150gr gerookte forel

    150gr gerookte palingfilet

    80gr malse boter

    2 blaadjes gelatine

    300cc room

    peper - zout - cayennepeper

    .

    SAUS = 300cc room - 30gr bieslook - pezocay - citroensap - engelse saus

    .

    GARNITUREN = peterselie gehakt - ui fijngesnipperd - kerstomaatje - citroen - toostbrood

    .

    Gerookte zalm grof snijden en in keukenrobot fijnmalen met 20gr malse boter en een beetje citroensap

    1/2 gelatineblaadje smelten in een beetje room en onder de zalm mengen

    75cc room voor 3/4de opkloppen en onderspatelen

    afsmaken met pezocay

    .

    Doe hetzelfde met de heilbot,forel en paling

    .

    SAUS = room voor 3/4de opkloppen en fijngehakte bieslook ondermengen

    Afsmaken met pezocay,citroensap en engelse saus

     Vorm van de moussen 4 quenellen en verdeel op de borden

    .

    Werk af met de garnituren

    14-03-2017 om 22:24 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroenroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      

                                          Citroenroom

     

         

     

    4 citroenen

    600cc room

    2 gelatineblaadjes

    50gr suiker

     

    Pers 3 citroenen uit

    Pel de vierde citroen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen

    Klop de room op

    Verwarm het citroensap met de suiker en los er de geweekte gelatineblaadjes in op

    Laat wat afkoelen en meng met de room

    Snij de partjes citroen in blokjes en verdeel over de bodems van de vormen

    Schep hierop de room

    Laat een nachtje opstijven in de koelkast

    14-03-2017 om 21:50 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/marik

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    13-03-2017 om 21:17 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!