NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • taart voor geboorte
  • zalm met preiaardappelen en 2 paprikasauzen
  • fumet
  • gegratineerde rivierkreeftjes met komkommer
  • 4X gerookt
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    omdat het lekker is
    zomaar om te delen
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalm met preiaardappelen en 2 paprikasauzen

                            ZALM MET PREIAARDAPPELEN EN 2 PAPRIKASAUZEN

    .

                                                 

    Aardappelen

    6 porties zalm

    5 preiwitten

    pezono

    Saus=

    2sjalotten

    400cc fumet klik hier.

    100cc witte 

    200cc room

    2 rode paprika's

    2 groene paprika's

    pezo

    .

    Aardappelen garen en door een roerzeef passeren

    Afsmaken met pezono

    Prei fijnsnijden en garen en mengen met de aardappelpuree

                                                                               

    Met getand monstukje torentjes spuiten op een ingeboterde ovenplaat

    in voorverwarmde oven van 220° laten korsten 

                                       

    SAUS=

    Schil de paprika"s ,verwijder de zaadjes en snij ze grof

    Gaar ze apart in licht gezouten water

    Paprika's pureren

                                     

    Snij de sjalotten fijn

    Zet een kom op het vuur met de sjalotten,fumet,witte wijn en room en kruid met peper en zout.Laat een half uurtje zachtjes trekken

    Passeer door een zeef en verdeel in twee delen

    Meng in het ene deel de rode en in het andere de groene paprika's

                                                                             

    Passeer de sauzen nog eens door een zeef

    Terug aan de kook brengen en afsmaken en binden

    21-03-2017 om 22:38 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fumet

                                                     FUMET

    .

    .

    Visgraten 1kg=van tarbot ,tong,griet of heilbot

    3 liter water

    1 ui

    2 selderstengels

    .

    ui en selder fijnsnijden

    visgraten reinigen

    de kookpot insmeren met boter

    onderaan de ui en selder leggen

    daarop de visgraten

    onder een deksel laten uitzweten op een zacht vuurtje

    bevochtigen met water

    kruiden met pezo

    tegen het kookpunt brengen

    eventueel vet en schuim afscheppen

    25 minuten zachtjes laten trekken

    door een zeef passeren

    .

    geen wijn gebruiken in je fumet,deze kun je indien nodig later toevoegen voor bv.sauzen

    20-03-2017 om 20:49 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!