Inhoud blog
  • Y AM YOUR MAN
  • Gevleugelde kostgangers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    guitarking
    blog.seniorennet.be/guitark
    VEELZIJDIGE HOBBY'S
    Keramiek, Foto's, Schrijven
    Mijn naam is Marjan Brandenburg, getrouw met Wally Brandenburg en samen hebben wij 3 kinderen: Maikel, Kaby en Barry. Ik maak van keramiek beelden, maar ook gebruiksvoorwerpen. Ook heb ik al diverse beelden gemaakt in opdracht van derden. Ook maak ik foto's van allerlei aard, zo had ik ook een tweetal jaren foto's gemaakt van 2 eenden die elk jaar een paar maanden bij ons op bezoek komen. Mijn vriedin Gerda zei toen je moet hier iets mee doen. Ik heb toen een verhaaltje gemaakt met defoto's erbij en naar een uitgever gestuurd. Ik kreeg een contract en nu komt mijn eerste boek binnenkort uit. Zo krijg ik het dus steeds drukker met mijn hobby's.
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Y AM YOUR MAN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn 2e boek is uit, een Nederlandstalig boek over transseksualiteit en transgenderisme - met als titel ‘I am your man’ bij uitgeverij Aspekt of bij de boekhandel aan te schaffen.

    ‘I am your man’ vertelt het verhaal van een geboren vrouw, maar wordt uiterlijk aangezien voor man, die in wezen ook wilt zijn. Wanneer mensen je stem horen, fronsen ze hun wenkbrauwen. Je hoort ze denken: oh, is dat een vrouw?

    Het hoofdpersonage van dit boek is een transseksuele persoon ( een transman om precies te zijn ). Aan de hand van zijn levensgeschiedenis heb ik geprobeerd een indruk achter te laten wat transseksualiteit allemaal betekent. Heel inzichtelijk. Het is heel vlot en gemakkelijk leesbaar doordat alle aspecten van transseksualiteit aan bod komen en dit nog eens geïllustreerd met veel foto's, operatie schetsen en gedichten. Ik heb hiervoor een beroep gedaan op gekende en minder gekende personen uit de Lage Landen.

    Waarom heb ik dat onderwerp gekozen? Een collega van mijn man liet zich transformeren van vrouw naar man. Een onderwerp dat mij het idee heeft gebracht tot het schrijven van een boek. Het resultaat liegt er niet om. Een waar gebeurd en heel aangrijpend verhaal zodanig dat ieder lezer een heel goed en uitgebreid beeld krijgt wat er allemaal gebeurt rond de persoon die transseksueel is. De directe confrontatie met de omgeving, de steun van zijn vrouw met wie hij is getrouwd, de niet te onderschatten hormonenbehandeling, de zware operaties en bijhorende nazorgperiode, .. heel heftige en medelijdende onderwerpen die allemaal aan bod komen. Openhartig en heel warm geschreven. 

    Al wie meer wil weten , kan alvast een kijkje nemen op mijn kleurrijke websites http://www.everyoneweb.fr/marjan en http://marjanbrandenburg.exto.nl.


    Enkele karakteristieken over het boek:

    ISBN: 978-90-5911-921-5
    Formaat: 13,5 x 21,5 cm
    Omslag: Aspekt Graphics
    Omvang: 250 pagina's
    Paperback: € 18,95
    Verschijnt 26 april 2010

    Wil je het boek bestellen bij de uitgever : http://www.uitgeverijaspekt.nl/boekdetail.php?id=9789059119215

    Enkele verwijzingen waar het boek besproken wordt:
    http://catherineboone.blogspot.com/2010/04/boekbespreking-i-am-your-man.html

    http://deanderesekse.ning.com/page/boek-moet-taboesfeer-rond?xg_source=activity

    http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-05-05/boek-moet-taboesfeer-rond-transseksualiteit-vervagen

    http://www.dichttalent.nl/?nav=orthKsHrGmKhLkBgE&gedsel=juscjDsHrGmKhLAweTbfTDKLyM

    13-05-2010 om 16:54 geschreven door wbranden  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:boek,transseksueel,transgender,nieuw
    >> Reageer (0)
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevleugelde kostgangers
     

    Marjan Brandenburg
    Gevleugelde kostgangers

     

    Dit is het verhaal van twee eenden, die op een dag de tuin invlogen, en vervolgens bleven plakken. Marjan Brandenburg legde haar camera bedrijfsklaar, en volgde haar gevleugelde kostgangers dag in, dag uit. Daaruit ontstond een oer-Hollands verhaal dat zich elke dag op ettelijke plekken afspeelt, maar dat eigenlijk nooit verteld wordt. Prachtige foto’s en een alleraardigst ooggetuigenverslag vormen samen dit aantrekkelijke boek. Zie en lees hoe eenden zich aan een plek en aan mensen kunnen hechten, maar daarbij altijd eend blijven.

    Gevleugelde kostgangers

    titel:

    Gevleugelde kostgangers

     

    auteur

    Marjan Brandenburg

    aantal pagina's:

    72

    geïllustreerd

    ja

    uitvoering/formaat

    paperback A5

    ISBN

    978-90-8834-170-0

    verschijningsdatum

    6 oktober 2007

     

     

     

     

    vaste prijs

    € 15,95  ga naar: http://www.boekscout.nl

    Een stukje uit het boek:

    Driftig begin ik met brood te strooien op de grond en probeer haar te roepen met gekwek (op mijn manier). Helaas, de eend heeft daar nu geen oog of oor voor en vliegt tot mijn schrik weer op. Nu vliegt ze de keuken in. Ook daar weer fladderen tegen het raam en ze maakt daarbij in de hoek een mix van planten en aarde. Ik krijg het er nu wel aardig benauwd van en denk: "Hoe krijg ik haar nu uit huis?" Ineens bedenk ik me de ramen te blinderen. Ik herinner me dat gedoe ook met vogel-tjes zoals parkieten als die tegen het raam vliegen. Zo snel ik kan ga ik aan het werk door de luxaflex te laten zakken en de gordijnen te sluiten. Ook het horgordijn dat voor de deur hangt waar de eend door moet, hang ik zo goed als het kan opzij en zet de deur wijd open! Brood op de grond en alles hangt schots en scheef. Wat een toestand! Tja, alles moest snel, voordat die eend zich weer bedacht te gaan vliegen! Van angst laat ze weer een poepje, maar ze staat op het aanrecht.... dat scheelt. Dan gaat de deurbel, ook dat nog! Het is een chaos in huis maar ik ga toch opendoen. Oh ja, er kwam nog een kennisje iets brengen. Ineens maakt een immense hoop zich van mij meester want deze kennis is een brandweerman! Dat zijn toch "de redders in nood" en in de gang doe ik mijn verhaal.
    Na wat gegniffel is hij resoluut van plan de eend te pakken. Dit is toch wel iets anders dan een katje uit de boom halen! Heel beheerst en uiterst kalm openen we de keukendeur en zien dat ze erbij is gaan zitten. De eend zit op het aanrecht!

    14-10-2007 om 10:06 geschreven door wbranden  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/05-16/05 2010
  • 08/10-14/10 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn nieuw boek I AM YOUR MAN is uit !!

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!