Marki's Audio
Inhoud blog
  • Projectie of flatscreen
  • Inleiding

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Advies en tips omtrent home-ciné en audio
    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Projectie of flatscreen

    Projectie of flatscreen:

    Bij het inrichten van een home-ciné (-ruimte) is één van de eerste keuzes die gemaakt dient te worden: projectie of flatscreen.Een paar jaar geleden was de keuze groter omdat er toen nog verschillende andere mogelijkheden waren om een beeld op groot formaat weer te geven;  onder andere rear-projection (TV) maar omdat de kwaliteit meestal erg matig en die dingen vrij omvangrijk waren zijn deze snel van de markt verdwenen.Momenteel is het zo dat zowel in flatscreen als met projectie een héél goede beeldkwaliteit kan worden bereikt.

    Flatscreen:

    LCD, plasma, LED-TV enz.  Tot een formaat van 50 inch (127 cm beelddiagonaal) is dit nog betaalbaar, grotere beeldschermen (64 inch enz…) zijn direct spectaculair duurder.Persoonlijk vind ik de Pioneer plasma-schermen erg goed .

    Projector:

    Daar is de keuze ook erg uitgebreid; DiLa, DLP, LCD enz… de laatste jaren zijn zelfs full-HD ( 1080 lijnen) zelfs goed betaalbaar geworden.

    Opmerking:

    Bij het gebruik van een flatscreen-TV (of monitor) is de kleur- en verlichtingskeuze van de ruimte van weinig belang. Wanneer je kiest voor projectie speelt dit wel een rol: de ruimte dient ‘donker’ te zijn tijdens de projectie, ook alle invallend (strooi-) licht op het scherm is te mijden !!

    Praktisch:

    Om jullie stap-na stap te laten volgen in de opbouw van zo'n home-ciné installatie plaats ik hierboven alvast een fotootje waarop het 'frame' van de tussenwand reeds is geplaatst. Het is opgebouwd uit mooi recht geschaafde planken (1" x 4") die geschroefd en gelijmd een 'kader' vormen waar alle 'elementen' zullen worden ingbouwd. De wanden worden gemaakt uit Fermacell van 12 mm dikte (ik gebruik bij voorkeur dit materiaal in plaats van de klassieke Gyproc, wegens zwaarder en stabieler). Omdat de toestellen mee in deze wand worden ondergebracht is onderaan het scherm een 'bak' in MDF van 22 mm dikte gebouwd. Op die manier zijn de connecties van de apparatuur aan de achterzijde makkelijk bereikbaar.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    06-09-2011
    Hallo
    Lieve groetjes

    06-09-2011, 07:22 geschreven door valerieke


    Archief per week
  • 14/02-20/02 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!