Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot, hot !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu is het echt zomer: de zon staat hoog en brandt. Insmeren en hoedjes of petjes voor de kinderen !
    Waterpret verzekerd in de waterplaza ! Verfrissend én er is daar een speeltuin in het water; ik denk dat alle groepen (860 man !) er vandaag in geplonsd hebben.
    Over water gesproken, via de gemeente vroegen we om hulp in verband met ons waterprobleem. De oplossing is momenteel in actie. De Civiele Bescherming uit Libramont levert 2 immense camions water die in de watertoren worden gepompd.
    Goed nieuws, want nu kunnen alle kinderen in plaats van zich te moeten wassen aan de lavabo (wat natuurlijk ook wel gaat ...) terug een 'zuinige' douche nemen: nat maken, kraan dicht, inzepen, kraan open, afspoelen, kraan dicht. En we houden elke dag het waterpeil in het oog, zodat we goed weten hoe het verder evolueert.
    Ondertussen heeft iedereen lekker gegeten: minestronesoep, seacrunch (cordon bleu van kabeljauw) of vissticks met remouladesaus, puree of rijst met curry of gebakken aardappeltjes, tomatensla, taboulé of seizoengroentjes en als dessert fruitkeuze of een roomsoesje.
    En morgen: morgen is het festival: een hele dag optredens van alle 'kunstjes' die ze hier in de workshops geleerd hebben in aangepaste decors, in openlucht, mét hamburger en hotdog... enfin: een echt festival ! 
     

    04-08-2009 om 19:46 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kobe Van Herwegen !
    Vandaag is het zover: Kobe Van Herwegen (Ketnet) is in Massembre. Tot groot jolijt van alle kinderen !!!!
    Dit is een dag om nooit te vergeten in alle 860 kinderharten. Kobe presenteert twee keer een swingpaleis, bezoekt elk verbond afzonderlijk en bijna iedereen krijgt een handtekening. Wat wil je als kind nog méér ?
    Hij wordt omringd door (kinder) bodyguards, hostessen, masseuses, ... Wie een wedstrijdje wint, mag straks met Kobe aan tafel !
    Ik zie alleen stralende gezichten !









    Het is ook vandaag fantastisch weer. Het zuinig omspringen met water blijft dus een noodzaak. Zo leren de kinderen ook dat er beperkingen zijn...
    En wat eten we vanavond:
    aspergesoep, varkensgebraad Orloff of gegratineerde kalkoen, gegratineerde aardappeltjes met courgetten of aardappelnootjes of tagliatelli in olijfolie, erwtjes en wortelen of griesmeel met fijne kruiden of komkommersla en vanillepudding of fruit als dessert. Het zal smaken ! 

    03-08-2009 om 16:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regenzone is voorbij !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht en vanmorgen heeft het héél véél geregend. We vinden dat uitzonderlijk helemaal niet erg, want gisteravond viel Massembre zonder water !
    Hoe komt dat zo ? Massembre pompt zelf zijn water op via drie putten vanop een watertafel onder de grond. Dat water komt aan in ons pompstation, er wordt chloor bijgevoegd en dan gaat het naar de 'chateau d'eau', de watertoren. Dan komt het terug naar beneden, de chloor en ook restvuil wordt eruit gehaald, en het water wordt verdeeld over de verschillende gebouwen. Elke maand wordt de kwaliteit gecontroleerd; het blijkt zelfs zuiverder te zijn dan kraantjeswater !
    Wat is nu het geval? Een mooie zomer is één zaak (weinig regen), om water uit putten op te pompen, heb je wel regen nodig die doorsijpelt tot de watertafel. Een ander gegeven is dat hier zoveel volk tegelijk logeert dat je veel water nodig hebt. Onze wijze van leven is dusdanig veranderd -en verandert nog- zodat je alsmaar méér water nodig hebt. Zo nemen we meestal alle dagen een douche (bij warm weer zijn dat er soms twee), vullen we zonder nadenken een zwembad, sproeien we dat het een lieve lust is, ... waterspelen, ... Toiletten doorspoelen is ook veel water gebruiken.
    Met 860 man in huis gaat het dan wel vlug ! Dus is er bezuinigen aangekondigd; niet alleen voor deze groep, maar ook voor de drie volgende periodes.
    Zijn er oplossingen ? Reeds enkele jaren zoeken we ernaar. Waterleiding aanleggen is ontzettend duur (wij moeten de leiding zelf aanleggen en we bevinden ons op 2,5 km van een aansluitpunt). Het waterbedrijf kan ons daarenboven geen garantie op de nodige druk op de leidingen geven...
    We hebben nog een andere pomp, hoger op het domein. We bestuderen al een tijdje of het water van die pomp uit een andere watertafel komt, en of we die probleemloos kunnen aansluiten op het systeem. Ook dat gaat véél geld kosten, maar het wordt noodzaak....

    De showbizzweek loopt volop; monitoren en kinderen zijn ontzettend enthousiast.
    Ook de coördinatieploeg draait perfect. Eén van die dingen die ze organiseren is een bar voor de monitoren en animatoren na de dagtaak. Eén monitor blijft bij de kinderen waken, en de anderen gaan eens fris uit de bol in de bar. Gisteren was het thema: camping.
    De hele bar was omgebouwd tot camping: een receptie, terreintjes die je kon huren, een kantine, een DJ met o.a. foute muziek, zo'n echte campingbeheerders, kampvuur, zwembad, parasols, .... En de monitoren die allemaal verkleed kwamen en echt in hun rol bleven tot de laatste noot ! Er werd zelfs een club van 'marcellekes' (de befaamde onderhemdjes) opgericht; mét lidkaart !
    Een fantastische avond met dank aan de creatievelingen die daar heel wat uren insteken.

    Oh ja, de loopband in het restaurant is vanmorgen om 7.45 uur hersteld.

    02-08-2009 om 13:28 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zaterdag begin augustus...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat klinkt ontspannend ... Het is hier overigens lekker weer in Massembre; beetje bewolkt, tussendoor nogal wat zon, licht zwoel briesje. Goed weer dus voor een fijne dag.
    Het bruist hier ook van leven ! 860 kinderen en monitoren die samen bezig zijn rond 'showbizz', dat is wel wat.
    In verschillende workshops (van acteren, tot film, decors, grimeren, zingen, kledij maken, ... het zijn er 15 verschillende in totaal) wordt er hard 'gewerkt'; je ziet het plezier van het gezicht van de kinderen stralen. Daarstraks hadden we de dagelijkse vergadering met alle vakantieverantwoordelijken van elke groep. Ze signaleerden allemaal dat de kinderen héél enthousiast zijn en fantastisch meewerken. Het valt ook op hoe aktief de moni's omgaan met dat jonge volkje.
    Vanmiddag een panne op de lopende band bij het afruimen; op die band zetten de kinderen hun plateau na het eten. Eén van de rubbers waarover die plateaus lopen is gelost aan de las.... Probleempje dus ! We contacteerden al het bedrijf dat vandaag nog iemand stuurt om het euvel te verhelpen.

    01-08-2009 om 13:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Of ze hier al lang zijn !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen aan het ontbijt liep het al helemaal op wieltjes. Als jongen of meisje aan zo'n self service zonder papa of mama...'t is even wennen. Niets vergeten mee te nemen, waar ga je bijhalen, hoe ruim je af ? Vooral dat laatste vinden de kinderen spannend, want ze zetten hun plateau op een lopende band... voor velen de vraag: waar gaat dat naartoe ? Prettig om ze bezig te zien en de gissingen te horen...
    En met een flauw zonnetje zijn we dan definitief vertrokken aan deze showbizz-week. Alle kinderen kunnen vanaf vandaag kiezen uit verschillende workshops die gegeven worden door professionele begeleiders. We gaan dus veel zien en horen deze week. Ik ben ook dit jaar echt benieuwd naar het resultaat.
    Ook de groep Jomba's (Jongeren met bijzondere aandacht) draait mee in het Massembre restaurant; zelf je plateau nemen en kiezen wat je wil eten, je plateau naar je plaats dragen, ... het is niet zo evident, maar... het lukt probleemloos. In het restaurant zelf is er geen overbodig lawaai (er werd bij de bouw erg op het dempen van geluid gelet) en dat maakt het voor deze jongeren ook doenbaar.
    De indianen leven in tipi's, een beetje buiten en afgezonderd op hun eigen ritme en helemaal in de natuur; ook leuk !

    31-07-2009 om 09:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaat de vierde periode en komt de vijfde aan !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zien ze hier van de bussen stappen, de nieuwe jongens en meisjes die hier samen met hun moni's een weekje vakantie gaan beleven in het thema: shwobizz. We verwachten als hoogtepunt Kobe Vanherwegen (Ketnet) ergens naar het einde toe !
    Ondertussen eten zij die zullen vertrekken, en straks zie je hen in levende lijve terug ! Bedankt voor het vertrouwen en voor Uw toffe kinderen !
    Vanmorgen heb ikzelf alle kamers gecontroleerd - er is geen schade en het was overal netjes opgeruimd !-. Ik maak dan een lijstje met alle kleine dingen die moeten hersteld zijn voor de volgende groep zijn intrek neemt. Ook de poets is om 9 uur begonnen vanmorgen. In drie ploegjes van 4 man worden de kamrs één voor één tegen top-snelheid gepoetst; er zijn liefst 150 kamers ! Tegen 16 uur zijn we daardoor en kunnen de nieuwe groepen zich installeren.
    Het is dan met je monitor je kamer zoeken, valies uitpakken, je kamergenootjes leren kennen, wat kennismakingsspelletjes spelen en straks voor de eerste keer aan tafel in de self service. Dat is je eigen eetmaal samenstellen met de aangeboden keuze.
    Vanavond staat er hetvolgende op het menu: juliennesoep, gehaktballetjes of gevogelteballetjes in tomatensaus, rijst met groentjes of macaroni in boter of frietjes, groene boontjes of een slaatje en fruit naar keuze als dessert.
    Dat wordt al smullen !
    Aan de receptie wordt met de verantwoordelijken (de 'coördinatie) de hele week nog eens overlopen, afspraken nog eens nagezien, ... Het restaurant wordt -zoals alle dagen drie keer per dag- gepoetst en in de keuken zijn alle voorbereidingen aan de gang om de maaltijd van vanavond pico bello in de self te krijgen. 
    En met zo'n mooi weer kan het vandaag al zeker niet meer stuk.   

    30-07-2009 om 14:50 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste volle dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Inderdaad, zo snel gaat het hier in Massembre. Ik vermoed bij U thuis ook, maar dat lijkt dan langer te duren...?
    Met mooi en vooral zwoel weer zetten we de laatste volle dag in.
    Turnhout avontuur komt -als laatste- terug van tweedaagse... alles netjes opgeruimd, en uiteraard doodmoe !
    Alle anderen cirkelden vandaag in en rond Massembre... verfrissing opzoekend in het bos of het water en uiteraard fijn samen-leven; want dat is toch ook een beetje de bedoeling van zo'n kamp. Het moet plezant zijn natuurlijk, maar al spelend leert een kind ook onbewust om met anderen samen te zijn, te delen, te lachen of zelfs ruzie te maken... En daar blijft zeker wat positiefs van hangen, denk ik.
    Straks nog lekkere komkommersoep, stoofvlees, frietjes of rijst met thijm of penne, gemengde sla of jonge worteltjes of tagliatellisla met fijne groentjes en een stukje fruit én een ijsje als dessert !
    En dan vanavond nog toffe feestjes -vermoed ik- en een beetje later naar bed !
    En morgen: opruimen en wegwezen !  

    29-07-2009 om 17:17 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktief !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Roeselare-Tielt en Waas en Dender avontuur gaan met Fun Adventure spannende avonturen tegemoet in het bos.
    Brugge music duikt het zwembad in, Turnhout vertrekt op tweedaagse en Limburg komt ervan terug. op de foto het dorpje 'Soulme', één van de 24 mooiste dorpjes van Wallonië.
    Drie groepen genieten vanavond van een barbecue in Massembre: Waas en Dender show, Brugge uitvinders en Sint-Michiels show.
    De anderen amuseren zich zeker en vast in hun thema of op de aangeboden aktiviteiten in Massembre.
    Nog even over Timo gisteren: nogal wat jonge meisjesharten klopten wat sneller voor deze mooie, vlotte jongen. De man doet dat echt goed; hij animeert zo'n groep met verve. Leuke om zien.
    Zonnige dag vandaag; lekker temperatuurtje. Fijn zo.

    28-07-2009 om 10:17 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    27-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timo Descamps !
    Timo Descamps is in Massembre voor alle showbizzers !
    Succes en laaiend enthousiasme verzekerd...




    27-07-2009 om 15:08 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azuur !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 9.30 uur vanmorgen en stralende azuurblauwe hemel; dit wordt een top zomerdag ! Het betekent ook insmeren, petje dragen én ... als het kan, het water in !
    Midden-Vlaanderen en Sint-Michielsbond avontuur vinden we vandaag met Fun Adventure de hele dag in het bos op eenzame hoogte (een tiental meter) om er -superbeveiligde- apenstreken uit te halen: de pamperpaal, de death-ride, de klimmuur, ...
    Brugge music vinden we in het prachtige zwembad van Givet; daar is ook een buitenbad, een ligweide en een beach volleybalveld aan. Pret verzekerd !
    Midden-Vlaanderen film puzzelt de hele dag aan hun werkstuk en genieten vanavond van hun barbecue in het openlucht amfitheater, waar ze een prachtig zicht hebben op de heuvels in Frankrijk.
    Roeselare-Tielt komt terug van tweedaagse; dat wordt loodzwaar in deze hitte, want het gaat vooral door velden en weiden.
    Limburg avontur vertrekt op tweedaagse; zij volgen de hele dag -beschut door het bos- het kleine riviertje de Hermeton. Dat kronkelt vrolijk 2 km lang tot ze door één van de mooiste dorpjes van Wallonië wandelen (Soulme). Daarna klimmen ze naar Surice: barbecue en kampvuur wachten er op hen.
    De andere groepen dansen, springen, zingen, genieten, bereiden voor, duiken het water in, gaan de dieren in het dierenpark voederen, bouwen dammen, rijden met de go-carts, .... tot ze vanavond weer uitgezongen zijn.
    Vanavond op het menu: aspergesoep, orloff varkensgebraad of gegratineerd kalkoengebraad, gegratineerde aardappelen met courgettes of aardappelnootjes of tagliatelli in olijfolie, erwtjes en wortelen of griesmeel met fijne kruiden of komkommersla, en als dessert vanille pudding of fruit. Dat wordt smullen !
         

    27-07-2009 om 09:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stralend weertje !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is vandaag weer zo'n zomerdag waar we van dromen. Lekker warm zonnetje, niet zwoel... heerlijk, niet ? We hebben dit jaar zeker niet te klagen over het weer !
    Turnhout avontuur trekt met Fun Adventure het bos in om er op een tiental meter hoogte spannende -maar stevig beveiligde-  avonturen te beleven. Brugge uitvinders leggen hun werkzaamheden even stil en gaan kajakken vandaag; de Lesse af van Gendron naar Dinant. 
    Midden-Vlaanderen Film houdt zich vandaag ook niet op in hun filmset; ze trokken naar het zwembad: binnen- en buitenzwembad, gigantische glijbaan, jacuzzi, glijbanen met waterremmers, ... tof.
    Waas en Dender expeditie vinden we op hun tweede expeditiedag in de grotten van Nichet in Frankrijk; zonder licht, maar met een helm en een pillampje erop afdalen in duistere grotten... spannend.
    Roeselare-Tielt avontuur vertrekt op tweedaagse: met de bus tot Hermeton, dan het gelijknamige riviertje volgen met frisse kuitenbijters en sterke afdalingen... maar vanavond barbecue en kampvuur.
    Sint-Michielsbond komt vandaag terug van die tweedaagse; die genoten gisteravond al van het prachtige weer. Mits een fris douchke zijn die vanavond weer opgeknapt.
    In Massembre zijn er vanavond liefst drie barbecues: Zuid-West Vlaanderen astro, Antwerpen show en Brugge music.
    De indianen hebben hun kledij al volledig zelf gemaakt en verkennen en leren veel uit de omliggende bossen.
    Vandaag vinden we zeker alle groepen op 'iets met water' ! Zo'n weer ! Het wordt druk in de Massembre (het kleine riviertje op het domein), op de waterplaza en in de funzone...

    26-07-2009 om 10:37 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog iets te fris...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals zo dikwijls hier in Massembre; het weer is anders én beter dan aangekondigd. Geen regen dus, maar bewolkt met enkele opklaringen, een -te fris- noordwestenwindje.
    Voor kinderen op vakantie is dat gewoon goed... alle aktiviteiten kunnen immers doorgaan !
    Midden-Vlaanderen avontuur komt vanavond al terug van tweedaagse; moe zeker, maar een lekkere douche zal wonderen doen.
    Zuid-West Vlaanderen astro gaat vandaag naar Transinne, één van de hoogtepunten al van hun vakantie; ze bezoeken er het Euro Space Centre. Ze zullen er een aantal astronautenproeven uitvoeren, zoals de moonwalk, en zelfs een echte simulator shuttle besturen !
    Limburg avontuur holt het bos in met Fun Adventure; een hele dag straffe toeren uithalen op een apenbrug, een death-ride, een klimmuur, een pamperpaal, ....
    Waas en Dender vertrekt vandaag op expeditie: twee dagen weg. Vandaag op tocht met een tof spel, tegen vier uur komen die op hun terrein in het bos aan en bouwen er hun kamp. Daar overnachten omringd door de geluiden van de nacht en de dieren... waw ! En morgen weer op tocht !
    Sint-Michielsbond avontuur vertrekt op tweedaagse: tof stapweer, vanavond barbecue, kampvuur (als de wind wat gaat liggen) en dan bed in !
    De andere groepen, veel showbizz, muziek, film, uitvinders, houden zich dag (en nacht ?) bezig met hun interesses. Echt boeiend om hier te horen zingen, te zien dansen, hele verkleedpartijen, shows oefenen, filmpjes zien maken ... 
    En vanavond staat er wortelsoep op het menu, mixed grill met béarnaise, aardappeltjes in de oven of provencaalse rijst of gegratineerde pasta, groene boontjes, Niçoise ratatouille of sla, en appeltaart of fruit als dessert... smakelijk ! 

    25-07-2009 om 12:52 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is echt gestart...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag vrijdag zijn we dan echt gestart. Ook met het goede weer, blijkbaar...
    Midden-Vlaanderen avontuur smeerde vanmorgen al zijn pick-nick en vertrok op tweedaagse naar Surice. Ze volgen een klein en smal riviertje met stevige klimmetjes en afdalingen (soms met behulp van koorden !). Na een twaalftal kilometer passeren ze één van de 24 mooiste dorpjes van Wallonië: Soulme. Dan gaat het omhoog tot Surice, waar er even buiten het dorp een tentenkamp is opgeslagen. Daar wordt het barbecuen, kampvuur en gezellig samen in slaap vallen.
    Alle andere groepen starten vandaag hun specifieke aktiviteiten, afgewisseld met alle spannende dingen die in Massembre te beleven vallen. In zo'n domein van 140 ha is er niet alleen het 'bos' -al fantastisch op zichzelf door de onwaarschijnlijke rust en stilte- maar zijn er ook tal van aktiviteiten: go-cart parcours, funzone, waterplaza, ....
    Eén van de volgende dagen daarover méér.
    Nu iedereen zijn gebouw, zijn kamer en zijn bed gevonden heeft, ze mekaar al wat beter kennen, ze het restaurant geproefd hebben, ... is het onwennige eraf en zie je alleen nog blije gezichten ! 

    24-07-2009 om 14:16 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrokken en ... aangekomen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen enkel een paar regenvlagen, maar voor de rest verliep de opruim perfect. Als controle loop ik kamer per kamer en gebouw per gebouw af om te kijken of er netjes werd opgeruimd en of er eventueel schade is. Opnieuw: geen schade én netjes opgeruimd. Fijn om dit elke keer terug mee te maken. Alle kleine ongemakken noteer ik; dat lijstje gaat naar het onderhoud, die al die kleine probleempjes nog oplossen voor de volgende groep zijn intrekt neemt in dat gebouw.
    Het maakt ook het werk van de poetsvrouwen (op zo'n wisseldag zijn dat er 18 !) doenbaarder. 150 kamers poetsen, een 25-tal zalen, toiletten, douches... dat is stressy !
    Alle groepen zijn ondertussen vertrokken én de nieuwe zijn aangekomen. Deze week zijn er heel wat verschillende themavakanties. Midden-Vlaanderen , Limburg, Turnhout, Roeselare-Tielt en Sint-Michielsbond met avontuur, Zuid-West Vlaanderen met astro, Waas en Dender met expeditie, Brugge met uitvinders, Midden-Vlaanderen Gent met film, Antwerpen met show, Brugge met music, en de indianenvakantie.
    Een hele klus voor de coördinatieploeg én Massembre om dat allemaal georganiseerd te krijgen... wie wanneer pick-nick, welke groep heeft wanneer een bus nodig, wie slaapt waar, welke groep hoeft onderweg een pick-nick, een barbecue, hoevel kajaks, wie wanneer naar het zwembad, ... en zo zijn er wel tientallen vragen die opgelost moeten worden.
    Ook in onze keuken worden heksentoeren uitgehaald: wie is vegetarisch, halal of een speciaal dieet en waar zitten die op welk moment (zijn ze hier, op pick-nick, op dagtocht of tweedaagse, in het expeditiebos, ...?). Daarnaast moeten al die vieruurtjes afgeteld, juiste bestellingen geplaatst, barbecues voorbereid, op tijd geleverd, de juiste uurroosters gemaakt, ... enfin, eke keer opnieuw spannend ! Ik zeg niet dat er nooit foutjes gebeuren, maar het verloopt toch allemaal quasi perfect. Met dank aan onze toffe personeelsploeg die dit toch twee maanden aan een stuk volhouden met elke week één dagje vrij... Als iedereen in vakantie is, moet er hier gewerkt worden. Zo gaat dat nu eenmaal in de horeca.
    En vanavond beginnen we al met een juliennesoepje, balletjes in tomatensaus of gevogelteballetjes met rijst, macaroni of frietjes, groene boontjes of een slaatje en fruitkeuze als dessert. Smullen maar !
    Oh ja, het weer: 't is hier droog, veel zon en zwoel !
    Tot morgen !

    23-07-2009 om 16:08 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren en vandaag...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren de 'nationale feestdag'... maar eigenlijk een gewone Massembredag. Je zit hier overigens ver van alle nationale gevoelens in een domein van 140 ha, prachtige natuur, stilte en héél veel ravottende kinderen die met zijn allen én met hun monitoren en het personeel van Massembre proberen een fijne week te beleven en op een zinvolle manier samen te leven. Misschien toch een beetje de nationale trots....!
    Het was zwoel tot laat na middernacht; dan links en rechts van Massembre onweer; bij ons wat gedruppel, lichtflitsen en gedonder... maar niets speciaals.
    Gisteren zat Limburg voor een deel in de kajaks, het andere deel dook het zwembad in. Oostende had Fun Adventure, Mechelen trok vanaf 's morgens op tocht naar de grotten van Nichet. Brugge hield 's avonds een reuze barbecue in het openlucht amfitheater en de Vlaamse Ardennen kwam terug van tweedaagse.
    Turnhout vertrok voor die tweedaagse onder een loden zon. Zweten geblazen !
    De indianen en Waas en Dender (Space) genoten van Massembre zelf.
    De dagelijkse vergadering van alle vakantie verantwoordelijken wordt elke dag korter. Het gaat dus prima. Iedereen altijd tevreden over de aangeboden aktiviteiten (kajak, zwembad, vlotten, Fun Adventure, avontuurlijk parcours, waterplaza, funzone, dierenpark, go-carts, bosspelen, expeditiebos, tweedaagse, Spacekamp, indianen, ...), over de maaltijden (prima, zegt men !) over het logement, de netheid, de coördinatie, .... beter kan dus niet. En het weer valt elke dag mee; wat willen we nog meer ?
    Vandaag gaat Roeselare-Tielt nog met Fun Adventure het bos in en keert Turnhout van tweedaagse terug. Limburg houdt zijn barbecue vanavond in het amfitheater.
    Het is overigens de laatste avond al ! Zo snel vliegt een week. Dat wordt feestjes bouwen (om 22.30 uur liggen ze in hun bed, hoor !). En morgen zien jullie je zoon of dochter terug... met de spannendste verhalen in jàààren !    

    22-07-2009 om 10:08 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter weer vandaag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van horen zeggen: het weer wordt beter !
    Zuid-West Vlaanderen trekt vandaag met Fun Adventure het bos in. Eén van die hoogte 'spelletjes' is de apenbrug. Netjes beveiligd moet je over een kabel stappen op een goede 10 meter hoogte. Die kabel loopt over de waterplaza en loopt rakelings langs de 12 meter hoge fontein. Als de wind een klein beetje in de goede richting waait, wordt je lekker nat.
    Een ploegje van Limburg vaart vandaag op de vlotten een stukje van de Lesse af van Houyet tot Gendron. Niet simpel om te sturen... Een ander ploegje van Limburg duikt het zwembad van Givet in.
    Mechelen gaat vandaag op expeditie: een opdrachtentocht die eindigt in het 'basiskamp' waar ze zelf een kamp moeten opslaan, barbecuen en met de geluiden van de nacht in slaap vallen. Niet alle kinderen voelen zich daar even gerust, maar 't is wel spannend.
    De Vlaamse Ardennen vertrekken vandaag op tweedaagse. De kronkelende 'Hermeton' -een klein riviertje- volgen via steile klimmetjes en scherpe afdalingen tot in Soulme (één van de mooiste dorpjes van Wallonië) en dan naar Surice waar ze na de lekkere barbecue verzamelen rond een mooi kampvuur. En dan -moe maar tevreden- bed in.
    Roeselare-Tielt komt terug van die tweedaagse. Die hebben vanmorgen in Surice ontbeten, hun pick-nick gemaakt en zijn op de terugweg naar Massembre. Het is niet te warm, dus dat lukt zeker.
    Waas en Dender spelen vandaag de pannen van het dak in Massembre en zullen vanavond in het openlucht amfitheater barbecuen... met een uniek zicht op Frankrijk.
    De andere groepen en de indianen blijven in en rond Massembre. Misschien doen ze wel de XL spelen (een 4 op een rij van 1 meter op 1 meter, of een reuze mikado, ...), de go-carts, het voederen van de dieren in het dierenpark, ...
    Van ongevalletjes blijven we deze week gespaard, alleen een monitrice zit in de plaaster... maar het is gelukkig niet gebroken. Wel zitten er veel teken; de monitoren en de verpleging houden een oogje in het zeil en verwijderen die -zoals het moet- binnen de 24 uur.
    Het wordt dus weer een fijne dag vandaag. En wat eten we vanavond ?Aspergesoep, en dan kiezen tussen Orloff-varkensgebraad of gegratineerde kalkoen, aardappeltjes met courgetten, aardappelnootjes of tagliatelli, erwtjes en wortelen, griesmeel met kruiden of komkommersla, en als dessert vanillepudding of fruit.

    20-07-2009 om 09:45 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon (?) dag ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is nog altijd iets te fris en af en toe valt er wat miezerige regen. Straks en morgen beter, hopen we.
    Turnhout struint vandaag het bos af met Fun Adventure; op een tiental meter hoog waaghalzerijen (wél goed beveiligd) uithalen. Zo is er de pamperpaal: het woord pamper roept het resultaat bij enige spanning op (netjes gezegd, hé). Je klimt -met een veiligheidsharnasje- in een afgezaagde boom tot op een tiental meter. Dan probeer je rechtop te gaan staan op een klein platformpje. Als dat lukt spring je in het ijle naar een trapeze !
    Limburg gaat vlotten bouwen én gebruiken op de Lesse: nat worden ze zeker én moe. Maar het is wel spannend, want met je peddeltje en je twee collega's op zo'n vlotje maakt het sturen bijna onmogelijk.
    Brugge gaat vandaag met de bus naar het prachtige zwembad van Givet: glijbaan, drie baden, buitenzwembad, jacuzzi, ... heerlijk.
    Waas en Dender ging op 'excursie', wat dat dan ook wil zeggen... ik denk een goede stevige tocht !
    Sint-Michielsbond houdt vanavond een barbecue in het amfitheater: prachtig zicht op Frankrijk, kampvuurtje, liedjes zingen en dan je bed in; fijn gevoel.
    Roeselare-Tielt vertrekt op tweedaagse naar Surice. Na 12 km stevig stappen en een riviertje volgen komen ze aan op een heuvel met een uitzicht tot 30 km ! Waw. Dan barbecue, kampvuur ook en heerlijk in tenten overnachten.
    Oostende vertrok na hun nachtje in zelfgemaakte kampen op expeditie naar de grotten van Nichet in Frankrijk. Ze verkennen die grot zonder licht, maar met een helm én een pitslamp op die helm: enig.
    En Zuid-West Vlaanderen komt terug van zijn tweedaagse: zeker afgepeigerd, maar een douchke of een duik(je) in de waterplaza maakt hen weer brandschoon en kipfris !
    De indianen en de andere verbonden blijven op en rond Massembre. Maar, zoals gisteren reeds vermeld, aan aktiviteiten geen gebrek.
    Alle foto's van alle verbonden vind je op onze website bij 'Was je d'er maar' en dan 'Foto's van de week'. Zoek je zoon of dochter !

    19-07-2009 om 11:46 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu ... naar buiten !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag beginnen de 'echte' aktiviteiten.... Vanmorgen was het nog wel een beetje fris, maar je voelt nu al de warmte die we enkele dagen zullen houden. Het heeft vannacht fiks geregend, maar noch de indianen in hun tipi's, noch andere groepen hebben daar last van gehad.
    Limburg is met pick-nick gaan kajakken op de Lesse, van Gendron naar Anseremme. Met dit weer echt fijn. Er zal wel wat meer water op de Lesse staan, maar dat is niet erg, want dan vaar je gewoon wat sneller...
    Oostende vertrok, ook al met pick-nick op expeditie. Die volgen een heel traject en komen straks aan in het expeditiebos; daar slaan ze een kamp op met takken en zeilen en zullen er ook overnachten; de geluiden van het bos (de wind, maar ook de nodige nachtdieren) doen de rest. Vanavond nog eerst een barbecue en dan bed in. Morgen ontbijt in het bos en op weg naar... dat lees je morgen !
    Waas en Dender trekt vandaag (ook al met pick-nick) naar het Euro Space Centre in Transinne. Daar bezoeken ze verschillende shuttles, doen ze een 'moonwalk' en andere technische hoogstandjes die te maken hebben met ruimtevaart. Spannend !
    Midden-Vlaanderen en Mechelen (ook pick-nick !) duikelen vandaag het bos in met Fun Adventure; ik zag er al op de apenbrug en op de klimmuur met het nodige enthousiasme en toch een beetje 'oei, da's hoog, zou ik het wel durven' in hun ogen. Maar ze doen het !
    Zuid-West Vlaanderen vertrekt (jawel, mét pick-nick !) op tweedaagse. Dat wordt een mini-riviertje volgen -de Hermeton- tot Soulme -één van de 24 mooiste dorpjes van Wallonië- om daarna te klimmen tot Surice, waar ze buiten het dorp op een hooggelegen weide zullen overnachten in tenten na een heerlijke barbecue en een fantastisch kampvuur.
    Alleen Turnhout, Brugge, Sint-Michielsbond en Roeselare-Tielt blijven in Massembre. Maar daar heb je dan het avontuurlijk parcours, de waterplaza, de funzone, het dierenpark, de go-carts, .... het kan niet op.
    Wie hier ook nog zijn, zijn de indianen. Die verkennen vandaag de omgeving op zijn indiaans ! De kookouders daar zijn alvast tevreden over de groep.  

    18-07-2009 om 16:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen onweders vannacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat was aangekondigd als een immens onweder vannacht, bleek in Massembre -gelukkig- enkel om gedruppel te gaan.
    Ale 560 kinderen en monitoren hebben ondertussen hun bed gevonden, hebben gisteravond het eerste avondmaal genomen in de self-service (keuze te over!) en hebben ondertussen ook al ontbeten.
    Vandaag blijven alle groepen in en rond Massembre. De Indianen en Space hebben héél specifieke programma's. De tipi's staan op 1 km van Massembre opgesteld op een wei, midden in het bos: een wereld apart. Zij beleven daar een hele week -ver weg van iedereen- intens het indianenleven. Vandaag maken ze hun eigen kleren en stilletjesaan gaan we die meer en meer groep zien worden !
    Space met Waas en Dender gaat volledig op in de ruimte; daar horen we deze week nog van.
    Er is ook Limburg, Oostende, Midden-Vlaanderen, Mechelen, Zuid-West Vlaanderen, Sint-Michielsbond en Roeselare-Tielt. Ondanks het wisselvallige weer blijft Massembre boeien: de funzone (trampolines, een buikschuifbaan en springkastelen), de waterplaza (een speeltuin in het water), het dierenpark gaan voederen (herten, reeën, everzwijnen), het avontuurlijk parcours van 2 km, de 3 riviertjes op het domein, ...
    De pret kan zeker niet op.
    Vanavond eten we aspergesoep, chipolata of kippechipolata, aardappeltjes, griesmeel of courgettegratin, penne met tomaten, maïssla of bloemkoolgratin, en als dessert fruitkeuze of chocoladepudding.
     

    17-07-2009 om 11:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wissel !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag vertrekt de hele bende en komen er weer honderden nieuwe kindjes en monitoren toe om in Masembre een overheerlijke week te beleven.
    Aan hen die vertrekken: bedankt dat jullie in Massembre waren en vertel vooral overal je spannende verhalen en hoe fijn het hier was. Jullie zijn onze levende reclame !
    Voor hen die aankomen: welkom ! Elke dag pen ik een verslagje neer over wat jullie kinderen hier zoal uitspoken.
    Overmorgen ten laatste vind je op onze website bij 'Was je d'er maar!' en dan 'Foto's van de week' alle foto's van alle groepen.
    Nu nog blijven geloven in goed weer, toffe moni's, fijne vriendjes, lekker eten en een weekje zonder papa's en mama's; ook dat laatste moet je leren.
    Overigens voor wie is het het moeilijkste: voor de ouders of de kindjes ???
    Tot morgen. 

    16-07-2009 om 13:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!