Inhoud blog
  • Mijn Kankerverhaal
  • Kerken en hun nieuwe bestemming
  • Nieuwe trend om je koorts te meten
  • Een pluim voor de kleuterjuffen op vaderdag
  • Eigen volk eerst!
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto


    Langs de gracht
    in Houtave
    Mijn favorieten
  • Bouw in Grimbergen
  • Over Katjes in het Donker

    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRATSEN bij TELENET
     

    Ik heb al jaren een “Mono-abonnement” op het Internet bij Telenet, sinds begin van dit jaar heb ik al 3 maal gevraagd om mijn abonnement te veranderen in “Expressnet” want Mono zal binnenkort verdwijnen, éénmaal heb ik een bevestiging gekregen dat ze mijn aanvraag gekregen hadden en ik in de kortste keren een bericht zou krijgen.

    Verleden week, krijg ik een telefoontje van Telenet om een afspraak te regelen, een technieker zou langs komen op vrijdag 24 april. De man biedt zich aan en spreekt me aan in het Frans, vous ne parlez pas le Français, ik aarzel en zoals elke domme Vlaming zeg ik hem dat ik mijn best zal doen om hem te woord te staan, hij kwam van Bruxelles zei hij. Na een klein uurtje heeft de man mijn modem veranderd en mijn PC aangepast. Het was op het middaguur en had niet veel tijd om na te kijken of alles wel normaal functioneerde, ik had al vroeger slechte ervaringen met een telefoonaansluiting bij Telenet, die ik ondertussen al 2 jaar terug opgezegd heb.

    Met een bang hart zet ik mijn PC aan in de namiddag en constateer dat mijn mails allemaal terechtkomen in de Mailbox van mijn echtgenote. Ik doe een paar testjes met mijn hotmail-adres en inderdaad alles wordt gepost bij mijn echtgenote. Ik bel hierop naar de klantendienst van Telenet 015/666666 en leg het probleem uit, de verkeerde aflevering in Outlook en de onkunde van de Nederlandse taal in een Vlaamse gemeente. De man kan mij niet verder helpen en geeft mij een ander nummer waar ik moet bellen, 070/696969, hierop schiet ik letterlijke in een Franse colère en zeg aan mijn correspondent dat ik weiger een betalend nummer te gebruiken voor een probleem dat niet aan mij ligt en eis dat er iemand van Telenet dit probleem moet komen oplossen bij mij thuis. Na een klein kwartiertje komt de telefonist terug aan de lijn, met verontschuldiging voor het lange wachten, maandag 27 april zou er iemand langs komen in de vroege voormiddag om alles terug in orde te brengen.
    De technieker, die Nederlands spreekt, heeft er bijna anderhalf uur over gedaan om de klus te klaren, hij gaf toe dat hij er niks van begreep, 3 telefoontjes naar een collega en eindelijk leek het te gaan om een onnozel foutje en kon de man tevreden naar huis en had zijn klant, in casu mezelf, tevreden gesteld.

    En nu de kers op de taart, ik heb nog altijd een Mono-aansluiting, men heeft enkel de oude modem vervangen door een modernere versie. Ik ben ten einde raad en zal bang afwachten tot wanneer Telenet me weer eens zal contacteren voor een nieuwe afspraak voor overschakeling naar Expressnet.

    Of stap ik over naar Mobistar Internet Everywhere?

    02-05-2009 om 17:29 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (1)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toverhazelaars
     

    De toverhazelaars staan volop in bloei in het arboretum van Kalmthout.

    Tot 15 februari kan je de hamamelis in volle ornaat gaan bewonderen in Kalmthout.

    Ondanks het gure weer, van de laatste dagen, is een bezoekje aan de tuin van het arboretum meer dan de moeite waard.

    10-02-2009 om 14:43 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noah op bezoek in ons land
     
    De aarde was verdorven en overbevolkt. De Heer daalde neer en gaf aan Noah de opdracht een Ark te bouwen en twee exemplaren van elk levend wezen samen met enkele goede mensen te redden.
    "Hier is het plan", zei God. "Haast je, want over zes maanden zal het 40 dagen en 40 nachten beginnen te regenen.
    Frank De Boosere zal dat niet weten te verklaren en weer maar wat iets zijn duim zuigen.
    Zes maanden later begon het te regenen. De Heer keek neer en zag Noah wenen in zijn overstroomde tuin, maar hij zag geen Ark.
    "Noah", donderde Hij, "waar is mijn Ark?"
    "Vergeef me, Heer", smeekte Noah."De dingen zijn wel wat veranderd tegen vroeger.”
    Ik had een speciale bouwvergunning nodig. En ik heb moeten discussiëren met de inspecteurs in verband met een brandverzekering.
    Mijn buren beweren dat ik de bouwlijn overschreden heb met mijn Ark en dat ik de maximumbouwhoogte niet gerespecteerd heb, en legden ze een klacht neer wegens geluidsoverlast op de werf. We zijn naar Stedenbouw moeten gaan voor een beslissing.
    Dan kwamen het ministerie van Verkeer en de dienst van Bruggen en Wegen. Zij wilden een waarborg gestort hebben voor de mogelijke, toekomstige kosten van de aanpassing van de infrastructuur als de Ark moest verplaatst worden naar de zee.
    Ik beweerde dat de zee tot hier zou komen, maar daar geloofden ze geen snars van.
    Hout vast krijgen was een ander probleem.
    De groenen trekken van leer tegen het kappen van inlands hout, en dit om de gevlekte bosuil te beschermen. Ik probeerde de groene jongens te overtuigen dat ik het hout juist nodig had om die uil te redden. Geen gehoor!
    Ik verzamelde de dieren. Maar dan werd ik aangeklaagd door Gaia. Michel Van Den Bossche beweerde dat ik wilde dieren gevangen hield tegen hun wil. Ook argumenteerden ze dat de accommodatie te beperkt was en dat het wreed en onmenselijk was zoveel dieren te houden in zo'n kleine ruimte.

     Het Ministerie van Leefmilieu besliste dat ik geen Ark mocht bouwen zonder dat ik een Milieueffectrapport opmaakte over de voorspelde watervloed. Ondertussen ben ik nog steeds bezig een klacht van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding van de dwarse “Jozef De Witte” op te lossen. Volgens hem moet ik een bepaald aantal allochtonen inhuren om de Ark te bouwen.
    Anderzijds willen de vakbonden dat ik enkel vakbondsleden met Arkbouwervaring te werk stel.
    Om de zaken nog erger te maken heeft Douane en Accijnzen al mijn bezittingen en beleggingen aangeslagen. Zij beweren dat ik het land illegaal wil verlaten met een grote hoeveelheid van bedreigde diersoorten.
    Toen men op de ministeries van volksgezondheid en landbouw hoorde van al die dieren, begonnen ze te kankeren over het "mestactieplan" en vroegen of ik nog nooit gehoord had over het MAP en wat ik er zou aan doen.
    En dan zwijg ik maar over de problemen met het ellebogenwerk van al die politici die, door hun dienstbetoon, allemaal iemand hadden die absoluut mee moet.
    Dus Heer, “vergeef mij, het zal me minstens tien jaar kosten om de Ark te bouwen."
    Plotseling stopte de regen, de hemel klaarde op en de zon begon te schijnen. Noah keek verwonderd op. "Wil dit zeggen dat U de wereld niet zal vernietigen?", vroeg hij.
    "Neen", zei de Heer, "Uw regering is daar al intensief mee bezig" !
     

    07-02-2009 om 15:15 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve dag vrij op school
    Het is vandaag 6 februari, feestdag van de Heilige Amandus, Apostel van de Franken.
    Hij is de patroonheilige van de gemeente Strombeek-Bever.

    Op het Sint-Amandsplein staat er nog een kapel, aan Amandus toegewijd, samen met een oude waterpomp waar de inwoners uit de naburige gemeenten, het geneeskrachtige water kwamen halen, goed voor de genezing van allerlei kwalen bij mens en dier, o.a. rheuma, jicht, stuipen, huidaandoeningen enz.

    Ik heb mijn lagere school in de gemeentelijke jongensschool van Strombeek gedaan.
    In die tijd (jaren 50) hadden we een halve dag vrij op 6 februari.
    In de voormiddag moesten we naar de kerk gaan voor een speciale mis, er werd toen nog voor de les gebeden in de klas en werden we minstens een halfuur getraind in het aframmelen van de catchismus, niettegenstaande het een gemeentschool was. Onvoorstelbaar in deze actuele tijd.

    Die Heilige Amandus, die afkomstig was uit Frankrijk, in de streek van de Vendée, was eerst monnik geworden om daarna op bedevaart te gaan naar Rome, van alwaar men hem als missiebisschop heeft uitgestuurd naar de noordelijke kontrijen om de heidenen te evangeliseren.

    De man moet nogal schoenen versleten hebben, het Noorden van Frankrijk, Gent, Antwerpen, en zovele andere dorpen in Vlaanderen heeft hij bekeerd tot de leer van Rome.



    06-02-2009 om 00:00 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe hype: de BOP
     

    Er is sinds kort een nieuw fenomeen opgedoken in onze kontrijen.

    De BOP, niet te verwarren met een BOB, die met de eindejaarsfeesten nuchter achter het stuur zit.

    Een BOP is een bewust ongehuwde alleenstaande papa in navolging van de BOM-moeder.

    Er zijn inderdaad ook alleenstaande mannen die een kinderwens zouden hebben, de wereld staat inderdaad helemaal op zijn kop.

    Zolang Benedictus er zich niet mee moeit komt de wetenschap en de moraliteit deze allernieuwste man wel ter hulp.

    Hoop doet leven voor de nieuwe papa's!!!

    03-02-2009 om 15:56 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM wordt 20


     

    VTM wordt binnen een paar dagen 20 jaar.

    Dat zal zonder twijfel moeten gevierd worden in Vilvoorde.

    Het wordt helaas een viering in mineur, 't zijn moeilijke tijden voor iedereen.

    Geen spetterende show zoals 20 jaar geleden in het Casino van Oostende.

    Trouwens wist je dat de Heer Carlo Gepts, de oprichter en eerste bezieler van VTM, die bewuste dag op vakantie was met zijn familie, in Toblach/Dobbiaco in het Italiaanse Zuid-Tirol, in het hotel Santer. Een favoriet hotel voor vele Vlamingen.

    Ondergetekende was die bewuste dag ook op vakantie bij Santer.

    De GSM was in die tijd nog niet ingeburgerd en stond nog in zijn kinderschoenen, dus werd er druk getelefoneerd via een vaste lijn naar België, van aan de receptie, waarschijnlijk om op de hoogte te blijven van wat er zich op datzelfde ogenblik afspeelde bij VTM.

    Het was een gans nieuw concept van televisiemaken, vele Vlamingen keken naar de Nederlandse zenders, ze keken niet meer naar “Brussel”.

    Er kwam reclame op het scherm, dat was een eerste grote nieuwigheid in Vlaanderen.

    Vele BRT medewerkers volgden de sporen van Mike en Guido en werden er dik voor betaald.

    Het begrip BV is waarschijnlijk ook ontstaan in de studio's aan de Medialaan in Vilvoorde.

    En wij als OV's moeten, willen of niet, van in onze zetel toekijken hoe bekende gezichten zich bezatten en dik fretten op allerlei feestjes.

    In Wallonië kent men geen WC's, aan de lezer zelf te oordelen waarom????


    .

    30-01-2009 om 19:09 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vagebond van Johan Verminnen
     

    Het moet in de herfst van 1969 geweest zijn, dat Johan Verminnen de “Ontdek de Ster” wedstrijd gewonnen heeft.

    We waren bij Mémé en Bompa in Strombeek op bezoek toen we de uitzending, toen nog in zwart-wit, gezien hebben. Ik zie nog een jong freel manneke met een gitaar een liedje in het Brussels zingen. De meningen van Mémé en Bompa waren een beetje verdeeld, zo'n jonge snaak en dan nog in het Brussels.

    Bij een optreden van Johan Verminnen, twee jaar geleden, in de Zandloper in Wemmel, dacht ik nog eens terug aan die uitzending, maar de naam van het liedje kon ik mij niet meer herinneren.

    Niets te vinden op het internet, Google liet me dikkement in de steek, mijn enige hoop was “Facebook”.

    Ik had dubbele prijs : twee dames wisten me te vertellen dat het om “De Vagebond” ging op een tekst van Jan De Baets. Ook Wannes Van de Velde heeft een versie in het Antwaarps gebracht.


    De vagebond

    Als vagebond zenne kik geboren,

    Mijn ouders hemme kik nooit gekend.

    Ik hem niks gehad of niks verloren.

    ‘k lijd honger en dorst, da zenne’k gewend.

    Zo zwerf ik straten op en neer,

    Zo zwerf ik rond gelijk nen hond

    Zo dwaal ik dan tot in Hoogstraten,

    Het rendez-vous der vagebonds.

    ‘k heb geen kastelen en gen miljoenen.

    Wa geeft me da, k’ zen nie jaloers.

    ‘k Neem de trottoirs al veur mijn stoelen

    en de vitriens veur mijn tableaus.

    ‘k Pik een konijn of soms een kieken,

    veur mijn is alles even goed,

    dan krijg’k gendeirme tot mijn domestieken,

    de dievekoets wordt mijn voituur.

    Al waar ik dwaal langs ’s here wegen,

    Lacht de natuur mij vrij en blij.

    De honden bassen mij wel tegen,

    Maar ze bijten nie en ik gon veurbij.

    Het sjieke volk hee mij nie gere.

    Ze zien me wellicht nog nie staan.

    Maar ‘k veeg mijn gat on heel dieje wereld,

    Want er is niks of ’t mut vergaan.

    Veur wie zouwe kik toch moete werke?

    Ik heb geen kindren en geen vrouw.

    En veur mijn eigen te vertserke

    Vind ik genoeg op straat veur mij.

    En komt mijn ziel mij te verlaten,

    ’t blijft me gelijk waar dat z’henne gaat.

    Is’t nor den hemel of nor Hoogstraten,

    ’t blijft me gelijk, ik sterf toch op straat.

    28-01-2009 om 16:01 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (2)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je begrepen wilt worden ......
    .

    27-01-2009 om 16:06 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap is ......
    .

    20-01-2009 om 20:21 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bezoekje aan de zoutmijn in 1955
     

    In 1955 was ik samen met mijn ouders op vakantie in Saalbach in het Salzburgerland.

    Het was een bewogen reis per nachttrein van Brussel tot Salzburg. We deelden met 3 andere personen een couchette. Na een tijdje was het ijs afgebroken in het coupé, onze medereizigers bleken naar hetzelfde hotel te gaan, ze hadden immers hun reis ook geboekt via “Generalcar”.

    Ze woonden in Anderlecht en we zijn nadien contact blijven houden. Fernand, een Waal uit Andenne, die als maître d'hotel werkte in de Bank De Groof in Brussel en zijn vrouw Emilie samen met haar vriendin Mathilde, die aan de kassa zat een van de cinema's aan het de Brouckèreplein in Brussel.

    In Salzburg was een middagmaal voorzien in een restaurant in het centrum. Het was de eerste keer dat ik opgevulde paprika's gegeten heb met rijst. Het was 1955, 10 jaar na het einde van WO II, de stad was tot dan bezet geweest door de Amerikanen en zijn geallieerde kompanen. Overal had men voor die gelegenheid de Oostenrijkse vlag met enige trots opgehangen.

    Nu moesten we de reis verder zetten met een lokale trein naar Zell am See en dan nog eens de postbus tot Saalbach.

    We verbleven in het Sporthotel, via Generalcar in Brussel hadden we 2 uitstappen gereserveerd met een plaatselijke taxi.

    De eerste uitstap ging naar Grossglockner, Oostenrijks hoogste berg. Via Heiligenblut ging het over de pas, draaien en keren, maar na de eerste “kerres” ging het al fout en werd ik maar bleekjes en moest de chauffeur stoppen, het ontbijt lag in de kortste keer langs de kant van de weg in het gras. Mijn mama knapte me weer op met 4711, maar iedereen was blij, veilig terug te zijn in het hotel voor het invallen van de duisternis.

    De tweede uitstap ging naar Bergtesgaden, waar we o.a. Een bezoek hebben gebracht aan de zoutmijnen. De mannen en de vrouwen werden gescheiden, we moesten onze kleren wisselen voor een mijnwerkerplunje met “potsje” en kregen een lederen riem met een vergroot zitvlak omgord om de glijbanen te trotseren. Toen de dames en de heren terug samenkwamen in de wachtruimte, werd er duchtig gelachen.

    38 jaar later in 1993, hebben we dezelfde zoutmijn bezocht, helaas werd de gedaanteverwisseling beperkt tot het dragen van een werkoverall.


    15-01-2009 om 15:43 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al in kerstsfeer?


    .

    18-12-2008 om 15:04 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat niet kan, ......

     

    09-12-2008 om 15:18 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love in Malaga

     

    With money you can buy sex

    But not love

     

    08-12-2008 om 18:35 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaasliedje van Jules De Corte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinterklaas goed heilig man, sta mij toe u te storen
    Ik laat u graag als het even kan, een klein liedje horen
    Om u te vertellen namens groot en klein
    Dat u weer van harte welkom hier zult zijn
    Zet uw mijter op het hoofd, steek uw zak vol geschenken
    En wil elk die in u geloofd op uw feest gedenken

    Sinterklaas goed heilig man, er zijn zo vele vragen
    Die de mens niet ontwarren kan, in geen duizend dagen
    In de grote wereld kraakt het overal
    Soms is het weer net of het oorlog worden zal
    En gedenk eens de grote nood van de vele miljoenen
    Die geen huis hebben en geen brood, nog niet een paar schoenen

    Sinterklaas goed heilig man, telkens knaagt ons geweten
    Heel ons vorig twaalf maandenplan is allang vergeten
    Hoeveel honderd keren faalden wij dit jaar
    En we waren echt niet zo aardig voor elkaar
    In ons hart bleef het eigen ik als van ouds prevaleren
    Iedereen wou elk ogenblik iedereen passeren

    Sinterklaas goed heilig man, met uw zilveren haren
    Ga op reis en kom bij ons aan net als alle jaren
    Maak u niet bezorgd om het welzijn van uw paard
    Mn heeft bergen brood en wortelen gespaard
    Zeg aan piet uw trouwe knecht niet te wild te woeden
    Want de mensen zijn niet zo slecht, als ze doen vermoeden

     

    05-12-2008 om 16:06 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verder kijken dan zijn neus lang is

    De macht aan de jongeren.

    Aan de top van Fortis stellen de oudgedienden tevergeefs alles in het werk om aan de top te geraken.

    Wordt het niet stilaan tijd om een verjongingskuur door te voeren in al de raden van bestuur en gewezen ministers samen met de oude ratten voor hun kleinkinderen en achterkleinkinderen te laten zorgen.

    “Duivel’s zak is nooit vol”

    Geef al die vette ontslagpremies aan het jonge volkje, zij kunnen het geld wel zinnig gebruiken voor de aankoop van een huis of bouwgrond.

    Laat de BTW zakken naar 6% op nieuwbouw voor jonge gezinnen, die al de moeite doen om de nodige fondsen bijeen te krijgen.

    Met de huidige verregaande vergrijzing wordt je erfgenaam van je ouders als je pas zestig bent geworden. Dan heb je het geld eigenlijk niet meer nodig.

    Trek de BTW op naar 21% voor verbouwingen en isolatie van oudere woningen, we krijgen toch bijna alles terugbetaald in de vorm van de zotste premies, van de federale staat, het gewest, de provincie en de gemeente.

    Dat is wat men zegt, de wereld op zijn kop zetten

    02-12-2008 om 21:33 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mmmm lekker

    Succes is zoals taartjes waarvan iedereen mee wil eten,

    Maar als ze op zijn, zie je niemand meer

    Klik hier voor meer gratis...

    30-11-2008 om 16:13 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege kerstwensen

    Kijk niet teveel in het verleden,

    Maar meer in de toekomst,

    Daar zal je de rest van je leven moeten vertoeven.


    Klik hier voor meer gratis...

    29-11-2008 om 17:41 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sint wordt gedegradeerd

    Het recente persberichten zou blijken dat de goede oude Sint niet meer welkom zou zijn in de Antwerpse stadsscholen wanneer hij een kruis op zijn mijter heeft.

    Is dit niet een beetje vergedreven?

    Binnenkort zullen de Pieten niet meer zwart mogen zijn, of ze zullen voor de rechtbank mogen verschijnen voor discriminatie en racisme.

    Maar een vakantiedag afschaffen met al de kerkelijke feestdagen, daar zal het stadsbestuur wel zeker nooit aan denken.

     

    Klik hier voor meer gratis...

    28-11-2008 om 16:10 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Had ik dit eerder geweten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was altijd mijn droom geweest met een Mercedes te kunnen rijden toen ik 50 werd, je weet als je Abraham of Sarah eens gezien hebt begin je rare en domme kuren te doen.

    Ik moest me beperken tot het kleinere A-Model, daar mijn garage te smal was om er het klassieke model deftig binnen te krijgen.

    Ik kocht hem bij een plaatselijke verdeler in de buurt, metaalgrijs, diesel 170cdi, automaat en in de uitvoering “Elegance”met de nieuwste snufjes van weleer en sportvelgen, wat bij mijn leeftijd hoegenaamd niet paste, maar het was begrepen in het pakket.

    Wat mijn droomwagen moest worden is ten slotte na 6 jaar bijna een nachtmerrie geworden.

    Het was een echte rammelkar, tot viermaal toe heeft men de bevestiging van de voorste remschijven moeten vervangen, ten lange laatste zijn ze met secondenlijm vastgezet.

    Telkens als er een kleine borduur werd geraakt, daverde de auto door elkaar, achteraf bleken de banden niet op de velgen te passen.

    Na 2 jaar was de achtervering aan de beurt: doorgeroest.

    Na 4 jaar moest de automatische versnellingsbak vervangen worden.

    De bouten voor de lichtmetalen velgen waren helemaal door roestvorming aangetast en blijken niet de originele te zijn.
    Zelfs de banden zouden niet bij de velgen gepast hebben.
    Ik heb Mercedes-Benz in Brussel schriftelijk op de hoogte gebracht van al mijn miserie en na 3 maanden kreeg ik een antwoord: ze hadden contact opgenomen met mijn garagist en ze beweerden in hun verslag dat ik telkens goed ben geholpen geweest en maar de helft heb moeten betalen voor de vervanging van de achtervering.

    Van einde goed, alles goed was dus geen sprake.

    Nu rij ik sinds een jaar met een Fabia van het merk Skoda, een droomkarretje, een wereld van verschil.

    Groot was echter mijn verbazing toen ik verleden week in de krant las, dat arbeiders van de Mercedesfabrieken in Duitsland, opzettelijk wagens met mankementen produceerden.
    Volgens het Duitse blad Focus zou het gaan om werknemers uit de afdeling kwaliteitscontrole. In ruil voor het toelaten van bepaalde productiefouten kregen de arbeiders zakengeschenken en luxereisjes toegestopt.” 

    24-11-2008 om 16:41 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (1)
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste sneeuw

    Vijver Tangebeekbos in Vilvoorde

    Klik hier voor meer gratis...

    23-11-2008 om 16:42 geschreven door Filosoof van Laken  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Vriendelijke groetjes van Trucker John
  • Lieve Groetjes
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge een dorpje aan de grens
  • Kom hier nog even binnen met een
  • Vriendelijke groetjes van Trucker John

    Hallo, welkom op mijn blog en tot nog eens, Filosoof van Laken


    Zoeken in blog




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!