M. & Mevr Fooy, hele lieve mensen, hebben voor mij gezorgd voor ik bij mama en papa ben gaan wonen. Je kan even gaan kijken op : www.lovealoch.be
Hieronder een paar mooie foto's van mijn rasgenootjes
Parson Russell
20-07-2007
Bedrijf uit Kapellen lapt Dierenwelzijnswet aan laars.
KAPELLEN 19/07 (BELGA) = Het Federale Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft in een bedrijf in Kapellen verschillende overtredingen op de Dierenwelzijnswet vastgesteld. Het bedrijf voerde asieldieren uit andere landen in met het oog op adoptie in België en de buurlanden. En dit terwijl Belgische asielen dagelijks verplicht zijn dieren te doen inslapen omdat het aanbod overweldigend is. Uit een controle van het FAVV in het bedrijf bleek bovendien dat de dieren niet gevaccineerd waren overeenkomstig de wettelijke voorschriften en dat ze niet klinisch onderzocht waren voor hun afreis. De dienst Dierenwelzijn zal aan de volgende minister een voorstel voorleggen om de invoer van asieldieren aan banden te leggen. Een dergelijke maatregel zou aansluiten bij het commercieel invoerverbod voor honden en katten dat ingaat op 1 januari 2009.
Paard en 7 honden wonen in huis, maar zoon moet in tent slapen.
Binnen in het huis troffen de speurders walgelijke taferelen aan...
Eén van de zeven honden die de speurders in het huis aantroffen.
Een koppel uit Modesto, in de Amerikaanse staat Californië, is aangeklaagd wegens het in gevaar brengen van hun kind. Het gezin, bestaande uit moeder Nichole Surkala, vader Joe Silva en hun twaalfjarige zoon, leefde samen in huis met een paard en zeven honden.
Het kind moest buiten in een tent slapen, omdat het huis vergeven was van de vliegen. Die vliegen werden aangetrokken door de viezigheid, uitwerpselen en etensresten, die overal in het huis lagen. De speurders, gealarmeerd door de buren die klaagden over de stank, konden hun ogen niet geloven toen ze het huis binnenstapten en besloten meteen om het kind en de dieren naar een betere plek over te brengen.
Voor sommige honden is het te veel gevraagd om blinden veilig langs allerlei obstakels te leiden. Een enkele leerling van de geleidehondenopleiding krijgt een tweede carrièrekans: als autismegeleidehond.
ZWOLLE - Eenmaal thuis uit school duikt Max, een blond jongetje van vijf, weg in de verste uithoek van de keuken. Het duurt een dik kwartier voor hij zijn gezicht weer laat zien. Pas met Joël aan zijn voeten, een grote zwarte labrador, durft hij vanuit zijn zitzakschommel in de kamer om zich heen te kijken.
Max is dan ook geen gewoon jongetje. Hij kan in paniek raken van vreemde geluiden en mensen. Hij vlucht dan weg of zet het op een gillen. Maar Max is lang niet altijd angstig. Hij kan ook vreselijk enthousiast worden van iets wat hij ziet, vertelt zijn moeder, Elke Siebelink.
,,Dan begint hij met zijn armen te fladderen. Hij wordt ook als een magneet aangetrokken door fonteinen. Inmiddels weten wij daarom precies wie in onze buurt een fontein in zijn tuin heeft staan.'' Nog zo'n opmerkelijke gewoonte: ,,Als de postbode net langs is geweest, racet Max naar alle brievenbussen in de buurt. De uitstekende post wordt dan alsnog netjes naar binnen geduwd.''
Al heel vroeg had Elke door dat haar zoon iets mankeerde. ,,Hij kon zichzelf veel te goed vermaken. Contact met anderen maakte hij niet of nauwelijks.'' Toen de officiële diagnose werd gesteld gaf dat rust, zegt ze. ,,Eindelijk kon ik een stempel op het gedrag plakken: mijn zoon is autist.''
Even de stad in gaan voor een boodschap met Max en zijn jongere zusje, gaf Elke snel op. ,,Dat was niet te doen. Dat was voor hem, voor zijn zusje en voor mij niet leuk. Ik werd bij voorbaat al gestrest door het idee dat hij misschien raar zou gaan doen.''
Max, die intussen uit zijn schommelzak is gekropen, legt zijn hoofd op de kop van de labrador. ,,Geef hem maar een kusje'', stimuleert Elke. ,,Ja, heel goed.''
Sinds de komst van autismegeleidehond Joël, pas drie weken geleden, is er veel veranderd in het gezin. Als ze nu naar buiten gaan, wordt Max met een riempje aan de labrador vastgemaakt. Hij krijgt daardoor niet de kans om weg te lopen. Doet hij dat wel, dan zet Joël zich schrap. Daar is hij op getraind.
Elke hoeft nu geen eindeloze discussies meer met Max te voeren waarom ze niet alle fonteinen bezoeken op weg naar de bakker. ,,Hij past zich gewoon aan de hond aan.'' De jongen is ook rustiger geworden door de hond. In de grote zwarte viervoeter heeft Max de ideale schuilplaats gevonden voor als het eng wordt en er te veel prikkels op hem af dreigen te komen.
Joël werd aanvankelijk getraind als blindengeleidehond. Maar toen bleek dat hij te makkelijk werd afgeleid door lekker voedsel, was die carrière bekeken. Daarbij vonden de trainers op de blindengeleidehondenschool Joël 'te passief'.
,,Sommige honden tonen te weinig initiatief en kunnen niet zelfstandig beslissen'', legt Peter van der Heijden, het hoofd van de KNGF-blindengeleidehondenopleiding uit. ,,Voor een autismegeleidehond is dat niet erg, want de ouder van het kind neemt de beslissingen en geeft de commando's. Maar een blinde of slechtziende moet natuurlijk wel op de hond alleen kunnen vertrouwen.''
Drie weken lang trainde Elke dagelijks met Joël. Daarna nam ze hem mee naar huis. Ze is één van de drie ouders die meedoen aan de proef van het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) met autismegeleidehonden. Volgend jaar wordt bekeken of de proef geslaagd is en meer honden als autismegeleider kunnen worden ingezet. Elke is nu al overdonderd door het resultaat. ,,Boodschappen doen gaat nu dankzij Joël zonder huil- of driftbui. In de schoenenwinkel liet ik Joël liggen en Max ging er zonder moeite netjes naast zitten. Ondertussen kon ik hem vragen welke kleur regenlaarzen hij wilde. Het zijn knalroze regenlaarzen geworden. Ongelooflijk, toch? Die had ik zelf nooit voor hem uitgezocht.''
Autismegeleidehonden Het KNGF blijft in de eerste plaats labradors, herders en golden retrievers opleiden tot blindengeleidenhond. Als de proef met de autismegeleidehonden slaagt, worden mogelijk meer honden die ongeschikt blijken als om blinden te begeleiden omgeschoold tot autismegeleidehond. Deze honden zijn alleen bedoeld voor gezinnen met een autistisch kind onder de tien jaar die daardoor erg in hun bewegingsvrijheid worden beperkt. Autismegeleidehonden werken vijf tot zes jaar en gaan dan met pensioen. De honden van de proef kunnen na hun werk bij het gezin blijven wonen. Tegen de tijd dat zij met pensioen gaan, kunnen Max en de andere twee autistische kinderen die nu een geleidehond hebben waarschijnlijk ook zonder hond veilig zelfstandig over straat.
Volle maan is gevaarlijk voor honden en katten. Dat blijkt uit de cijfers van de spoedafdeling aan de faculteit veeartsenij aan de Colorado State Universiteit. Het percentage behandelde katten steeg met 23 procent en het aantal honden met 28 procent in de dagen voor een volle maan en tijdens nachten met een volle maan. De verwondingen was heel divers, gaande van breuken tot hartproblemen.
Geloof "Praat je met dierenartsen of kennelhouders, dan hoor je op drukke avonden steeds de opmerking of het misschien wel volle maan is. Ze geloven dat het echt wel drukker is tijdens nachten met een volle maan", zegt onderzoeker Reagan Wells. Geloof en cijfers zijn één ding, een wetenschappelijk verantwoorde verklaring vinden, een uitdaging. "Het is moeilijk om besluiten te trekken uit de relatie volle maan en het hogere cijfer gewonde dieren", aldus Wells. Het onderzoek naar het gedrag van dieren en volle maan is niet nieuw. Een aantal studies uit 2001 bekeken de relatie tussen volle maan het aantal mensen met bijtwonden van dieren.
Beter zicht Een simpele verklaring voor het fenomeen is dat meer mensen en dieren actief zijn tijdens een nacht met een volle maan, gewoon omdat het zicht dan beter is, meldt foxnews.com.
Hond met metalen poot zorgt voor medische doorbraak.
(archieffoto)
Een Belgische herder met de naam 'Storm' is 's werelds eerste hond met een prothese, een metalen poot als het ware. Het is de eerste keer dat zo een ingreep wordt uitgevoerd en als de resultaten goed zijn, kunnen mensen er wellicht ook ooit van profiteren. Het bizarre aan de operatie is dat de huid van het dier zich ook kan vestigen aan het metaal.
"De operatie is nooit uitgevoerd op iets anders een menselijke vinger", vertelt dokter Fitzpatrick, die de operatie heeft uitgevoerd. De technologie biedt een uitweg aan mensen zonder armen of voeten. De dokter hoopt nu om een gelijkaardige operatie ook te doen op Britse soldaten die terugkomen uit Irak. De eigenaars van de hond verkozen amputatie boven in slaap doen.
Japan Airlines, de grootste Japanse luchtvaartmaatschappij, laat voortaan geen bulldogs meer toe op haar vluchten. De honden zijn door hun gerimpelde neus erg gevoelig aan temperatuurschommelingen op grote hoogte en kunnen daardoor sterven. De bulldog is een erg populair ras in Japan.
"Na overleg met dierenartsen hebben we beslist om geen bulldogs meer te vervoeren", verklaarde een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Japan Airlines neemt de beslissing nadat verschillende honden zwaar ziek werden of overleden in de lucht. Naast de temperatuur zijn de dieren gevoelig aan de vochtigheid.
All Nippon Airways (ANA), de andere grote maatschappij in Japan, aanvaardt enkel nog bulldogs op de binnenlandse vluchten.
Een hond is een van de slachtoffers van het recent ingevoerde rookverbod in het Verenigd Koninkrijk. Baasjes Sarah en John Taylor zeggen dat hun hond Archie graag de rook van sigaretten in cafés inademde.
"Hij hield ervan om naar rokende mensen te kijken en telkens als die persoon stopte met roken, vestigde hij zijn aandacht op iemand anders", legt Sarah uit. "Het lijkt vreemd, maar hij was er dus echt aan verslaafd." Lokale bewoners raden de baasjes nu aan om een nicotinepleister te gebruiken. "Maar ik denk dat we meer succes zullen hebben met een nicotinekoekje", grapt Sarah.
Koop een hond en vul de vragenlijst in Binnenkort zal iedereen die een hond wil kopen eerst een vragenlijst moeten invullen, en dit zowel in dierenwinkels als asielen. Dit is een van de maatregelen die minister van Dierenwelzijn Rudy Demotte deze week in een Koninklijk besluit op de ministerraad heeft voorgelegd. BLID is niet volledig akkoord met dit initiatief.
De vragenlijst zou een beeld scheppen van waar en bij wie de hond terecht zal komen. Op basis van de antwoorden beslist de verkoper of je geschikt bent om een hond te houden. De bedoeling van deze maatregel is ongevallen met honden voorkomen.
BLID is niet helemaal akkoord met Koninklijk besluit van minister Rudy Demotte. BLID keurt de vragenlijst niet af, maar de organisatie vindt dat de lokale politie beter kan beslissen of de koper de hond krijgt of niet. Zij zijn namelijk het beste op de hoogte of er al dan niet reeds problemen zijn geweest met de kandidaat-koper op het gebied van dieren! Trouwens een verkoper zal steeds blijven verkopen zegt de woordvoerder van BLID.
BILID wil dat dierenbeschermingen ook moeten betrokken worden. Want zij kunnen eventueel een plaatselijk bezoek brengen aan de kandidaat-koper om te zien waar de hond terecht komt. Dierenbeschermingen hebben ervaring met dit soort zaken en er moet dus zeker rekening gehouden worden met hun advies! Aldus BLID.
Honden op het strand Afgelopen weekend kreeg BLID enkele telefoontjes met de vraag welke badplaatsen aan de Belgische kust hondvriendelijk zijn. BLID zocht naar informatie op de websites van de kustgemeenten naar informatie over honden. Hun eerste bevinding is dat bijna iedere kustgemeente honden op het strand verbiedt vanaf de paasvakantie tot september.
Dit is discriminatie van gezinnen die met hun hond op vakantie willen zeg BLID. Enkel in Middelkerke en Knokke vonden ze locaties waar dit verbod niet geldt. In Middelkerke zijn honden het hele jaar door op het strand toegelaten in de afgebakende zones ten oosten van het speelplein Pirato en ten westen van Sint-Laureins.
In Knokke mogen de viervoeters het ganse jaar op het strandgedeelte tussen de Oosthinderstraat en de Zwinmonding.
Ten tweede ontdekte BLID dat sommige kustgemeenten Pitbullterriërs niet toelaten. Maar BLID nam de proef op de som en belde enkele campings met de vraag of de hond mee mocht. En wat blijkt? Geen enkele camping vermeldde dat Pitbullterriërs niet toegelaten zijn door de gemeente. Campings en hotels geven dus niet de informatie die de gemeente hen oplegt.
Blid trekt hieruit zijn conclusie en denkt dat hondeneigenaars blijkbaar een vakantie moeten boeken in de Ardennen, indien ze willen genieten van een ongeremde vakantie met hun hond. Daarom vragen ze aan iedere kustgemeente om in de toekomst zones te voorzien waar hondeneigenaars met hun hond op het strand kunnen lopen. Anders kan het wel eens zover komen dat we binnenkort genoodzaakt zijn om honden naar een pension te brengen voor een vakantie aan de kust.
Ik ben Yankee
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke (België) en mijn beroep is bewaakster van mijn huisje.
Ik ben geboren op 14/06/2004 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, spelen .
ik ben zeer aanhankelijk en kan niet zonder mama en papa die ik heel graag zie xxx
Over mijzelf
Ik ben Isabelle
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Administratief assisitente.
Ik ben geboren op 27/07/1983 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, internet en zwemmen.
Yankee is eigenlijk een beetje mijn kindje
Over mijzelf
Ik ben Michaël
Ik ben een man en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Bewakingsagent.
Ik ben geboren op 15/10/1982 en ben nu dus 42 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: internet,trainen,lezen en zwemmen.