Voor 4 pizzabodems van 25 cm:
- 450 gram bloem
- 1/2 theelepel gedroogde gist
- 3 dl lauw water
- Snuifje suiker
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepel olijfolie
Doe het lauwe water in een maatbeker en voeg de gist en suiker toe. Laat 10 minuutjes staan tot het schuimig wordt.
Zeef de bloem met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet er geleidelijk het gistwater en olijfolie in. Roer alles tot een glad deeg. Kneed het deeg op een werkblad dat je met wat bloem hebt bestrooid. Doe dat ongeveer 10 minuten, tot het deeg glad en elastisch is. Leg het deeg in een met bloem bestrooide kom, dek af en laat het 1,5 uur op een warme plek rijzen.
Ten slotte kneed je het deeg 2 minuutjes en verdeel je het in 4 gelijke delen. Rol elk stuk uit met de deegroller tot een lap van 25 cm doorsnede.
Klaar! Nu hoef je enkel nog je deeg te beleggen met ingrediënten naar keuze.
Smakelijk!
|