Tot nu toe zijn de dagen van kerstmis tot nu heel goed verlopen. Normaal vieren wij altijd kerstmis bij mij thuis, maar sinds de komst van de kleineWarre die ondertussen al drie maand oud is, ligt de situatie enigszins anders Dus heb ik voor alles gezorgd zoals elk jaar, maar het feest is doorgegaan ten huize van de jonge ouders, omdat het met Warre veel gemakkelijker is als hij in zijn eigen bedje, ver van lawaai en lachende mensen, kan slapen. natuurlijk heeft hij ook regelmatig bij ons gezeten, hij kijkt je eerst eens ernstig aan, alof hij denkt: "Wie ben jij nu alweer ?" en dan splijt zijn gezichtje open in een brede glimlach waar je helemaal bij wegsmelt... O, nee, het is niet altijd lachen hoor! Als zijn maagje knort kan het niet rap genoeg gaan, hij weent de hele buurt bijeen van de grote honger! We hebben het goed gehad samen, veel pakjes uitgedeeld, ieder had een lijstje moeten trekken. Wat fijn als je zo met je kinderen samen in gezelligheid, warmte en vriendschap zo'n mooie dag kan beleven. Al vergis ik me soms welke dag het nu eigenlijk wel is, je zou het niet meer weten, het is elke dag zondag! Oudejaarsavond breng ik door in alle rust, zodat ik in alle kalmte kan uitbollen van oud naar nieuw. Al dat uitgaan en geld verbrassen hoeft niet meer voor mij, ik zal mezelf trakteren op oesters, DE delicatesse als je het mij vraagt, wat andere hapjes en een glaasje witte wijn. Op 1 januari vertrekken de jonge ouders met hun zoontje naar de Ardennen, een weekje rust, zalig nietsdoen, hopelijk wordt het prachtig wandelweer en kunnen ze genieten van mekaar. Dan ben ik van dienst om het neerhof van eten en drinken te voorzien, al doe ik dat niet zo graag in de winter. Dat geleuter met laarzen aan, laarzen uit, koude schoenen weer aan brrr.... als ik hen zo graag niet zag..... En dan begint een nieuw jaar, hopelijk met een goede gezondheid, dat vind ik nog altijd het allervoornaamste, liefde, geluk, vriendelijkheid en een portie doorzettingsvermogen is ook altijd mooi meegenomen. En goede voornemens? Die heb ik niet gemaakt, ik zal ze toepassen, dat is beter dan beloven! Weer naar het zangkoor en naar de computerlessen na twee weken verlof, veel oefenen om de lessen bij te kunnen houden. En hopen dat mijn verhaal nu spoedig klaar is om aan mijn kinderen en allernaasten te kunnen geven. Ik ben gestart met een autobiografie, ik zeg wel gestart, wanneer dat zal af zijn weet ik niet. Maar er staat ook geen datum op, al schrijf ik regelmatig een stuk, dat dan weer veranderd of waar iets anders tussengelast wordt. Schrijven is afzien heb ik al gehoord en ik zal het nog moeten geloven ook. Bij deze wens ik aan iedereen die mijn blog bezoekt een gezond, liefdevol, gelukkig nieuw jaar toe. Dat er nog vele jaren mogen volgen. Groetjes, Lien.
ag iedereen die van plan is iets met mij te willen dele, te zoeken, te bespreken. Welkom, op mijn blog. Bij deze kan ik U allen het blijde nieuws verkondigen van de geboorte van mijn eerste kleinkind. Vorige vrijdag 28 september, was het dan zover: mijn jongste zoon en zijn vrouwtje hebben mij een prachtige kleinzoon geschonken, Warre, 3,880 kg en 52 cm. Een beeldig ventje, nog mooier dan zijn papa was 28 jaar geleden! Het is een intense ervaring om oma te worden, zoveel emoties komen in je los, je herleeft de geboorte van je zoon en ziet daar in dat kleine bedje het resultaat van de liefde tussen die zoon en zijn vrouwtje. Ze zijn, net als ik, in de wolken met hun gezonde eersteling. Mijn oudste zoon is trots peter te mogen zijn van zo'n schoon kindje. Hij zal Warre even graag zien als de rest van onze familie. De mama van Warre is 29 jaar, mijn vader, de overgrootvader van Warre dus, is 92 jaar! Hij is zo content dat hij dit nog mag beleven en verlangt naar de dag dat hij zijn achterkleinzoon in zijn armen zal kunnen nemen.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Beoordeel dit blog
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
Over mijzelf
Ik ben lien
Ik ben een vrouw en woon in loppem (belgie) en mijn beroep is huisvrouw en oma.
Ik ben geboren op 14/03/1950 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, puzzelen, pc lessen volgen, schrijven, teksten maken.
Ik hou graag contact met mensen, deel mijn mening, maar wens niet lastig gevallen te worden door mannen. Ik hou het bij gezonde conversatie, uitwisselen van ideeën, opzoekingen en dergelijke. Ook verdriet wil ik graag met anderen delen. Je hart eens lucht