Foto
alzheimer als je, jezelf niet meer herkend
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
Foto

We have a dream

In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.

Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.

Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot

dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.

Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,

er ooit een stralende morgen komt,

Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.

Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullen  kunnen eten

om hun lichaam te voeden.

Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.

Wij geloven dat ooit  de vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.

Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.

 

Naar toespraak van Martin Luther King

 

Foto
Foto
een gelukkig gezinnetje
Foto
Inhoud blog
  • Wij hebben uw stem nodig
  • nog eens komen zien
  • Overlijdensbericht
  • Kantoorseks: collega's luisteren mee
  • Ook vrouwen denken op het werk
  • De beste 5 plekjes
  • De 7 fases van een affaire op het werk
  • Vrouw moet borstprothese tonen
  • Baas geeft werknemers Mercedes cadeau
  • Blote borsten als hulpmiddel bij overval
  • Geldboete voor man
  • Onderzoek naar veroudering
  • Postcode Loterij geeft 460.000 euro
  • Dit wakkert de lust aan
  • Mannelijk orgasme
  • Dit effect heeft een orgasme
  • Stoppels reden om geen seks te hebben
    Foto
    Foto
    kijk eens rond er is steeds wel voor iedereen wat te beleven
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
    Foto
    Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
    Foto
    werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
    Foto
    Boomer is onze 100.000e bezoeker
    Miekemuis en haar Maatje
    Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse ontmijningsdienst opgeroepen voor vibrator

    Zweedse ontmijningsdienst opgeroepen voor vibrator

    De ontmijningsdienst is in Zweden opgeroepen voor een trillend pakket, dat uiteindelijk enkel een vibrator bleek te bevatten, zo schrijft Ananova vrijdag.

    Een conciërge had de politie gewaarschuwd, nadat hij een pakket in de garage van een appartementsgebouw in Göteborg had gevonden. Het pakket maakte een vreemd geluid en trilde verdacht. De politie besloot daarom geen risico te nemen en haalde de ontmijningsdienst erbij. Zij namen uitgebreide veiligheidsmaatregelen, om uiteindelijk een seksspeeltje op batterijen terug te vinden in het pakket. De politie weet niet van wie het pakket was. "En we verwachten eigenlijk ook niet dat iemand er nog om zal komen vragen", voegde politiewoordvoerder Jan Strannegard eraan toe.                       (TIP)

    31-01-2008 om 12:42 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug te betalen bedrag van rusthuizen aan Riziv herberekend

    Terug te betalen bedrag van rusthuizen aan Riziv herberekend

    Het bedrag dat de rusthuizen moeten terugbetalen aan het Riziv, omdat ze de voorbije jaren te veel geld gekregen hebben voor hun personeel, wordt herberekend. Dat zijn het Riziv en de rusthuizenorganisaties woensdag overeengekomen, zo is vernomen bij het Riziv.

    Eind december kregen de rusthuizen in ons land een wrang kerstgeschenk, een gepeperde afrekening van 25.000, 40.000, tot zelfs een enkele keer 100.000 euro. Dat geld moesten ze betalen omdat ze te veel personeel hadden aangeworven in de voorbije jaren. Rusthuizen worden voor hun personeel gesubsidieerd door het Riziv. Er is een bepaalde norm vastgelegd voor het personeelsaantal. Wanneer rusthuizen meer personeel aanwerven dan die norm voorziet, krijgen ze daar ook subsidies voor van het Riziv. Daaraan is wel een plafond verbonden, al was niet precies geweten wat dat plafond was. In augustus 2007 werd het plafond uiteindelijk toch in een KB vastgelegd, en toen bleek dat de rusthuizen tussen begin 2004 en half 2006 te veel personeel hadden aangeworven. Het teveel aan voorschotten dat ze hebben gekregen, zouden ze nu moeten terugbetalen. Deze maand zijn het Riziv en de rusthuizen rond de tafel gaan zitten op zoek naar een oplossing. Die lijkt er woensdag te zijn gekomen. Er zal een herberekening plaatsvinden, op basis van een verhoging van de personeelsdrempel.      (TIP)

    30-01-2008 om 15:06 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerbonnen zijn onwettig

    Parkeerbonnen zijn onwettig
    "De manier waarop privébedrijven de parkeerretributies innen, is een schending van de wet op de privébeveiligingsfirma's en de wet op de privacy." Met die uitspraak spreekt de rechter in Oostende niet alleen een bestuurder vrij om zijn retributie te betalen. "Ze maakt ook duidelijk dat er in het huidige systeem wettelijk geen oplossing is om de parkeerbonnen te innen", beaamt Willem De Beuckelaere, voorzitter van de Privacycommissie.

    Jarenlang al besteden onze steden en gemeenten de controle en inning van parkeerbonnen uit aan privéfirma's. Precies daarom ook worden ze geen boetes meer genoemd - die mogen alleen door de politie worden uitgeschreven - maar retributies. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk dinsdag. Met haar vonnis stelt de Oostendse rechter nu echter dat het hele systeem onwettig is.

    De wet op de privébewakingsfirma's van 1990 verbiedt hen om vaststellingen te doen over medeburgers. En door de wetswijziging van 2004 is het hen ook verboden de identiteit van medeburgers na te gaan of op te sporen. (DWM)

    29-01-2008 om 14:35 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.test
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    testmail voor plaatsen van bericht via mail. Als je dit op ons blog kunt lezen is het gelukt.

    29-01-2008 om 11:15 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euthanasie blijft taboe in nogal wat rusthuizen

    Euthanasie blijft taboe in nogal wat rusthuizen

    Slechts 15 procent van de ruim 700 rust- en verzorgingshuizen in Vlaanderen heeft een euthanasiebeleid. Van die groep van 92 tehuizen met een beleid weigeren zeven instellingen euthanasie aan wilsbekwame, terminale patiënten. Dat schrijft De Morgen donderdag.

    De cijfers werden verzameld in het onderzoek "Euthanasiebeleid in de Vlaamse ouderenvoorzieningen" van het Centrum voor Biomedische Ethiek van de KU Leuven. "Het gaat vooral om christelijke rusthuizen", zegt onderzoekster Joke Lemiengre. Nog eens 46 van de 92 rusthuizen met een beleid weigeren euthanasie bij terminale patiënten die wilsonbekwaam zijn. Bij niet-terminale patiënten, waar ondraaglijk lijden moet worden aangetoond, weigeren 44 rusthuizen euthanasie toe te laten. De vaststelling dat slechts 15 procent van de instellingen een euthanasiebeleid heeft, baart de onderzoekers zorgen. "Slechts 11 procent was ermee bezig, 35 procent had plannen", zegt Lemiengre. De enquête werd in 2006 verstuurd naar 737 Vlaamse rust- en verzorgingshuizen. Ruim 80 procent antwoordde. De euthanasiewet dateert van 2002. Het is mogelijk dat ondertussen al meer rust- en verzorgingshuizen een beleid hebben uitgewerkt.           (TIP)

    29-01-2008 om 10:44 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame botsing: sneeuwscooter ramt eland

    Zeldzame botsing: sneeuwscooter ramt eland

    De politie van het plaatsje Sälenfjällen heeft een ook in Zweden zeldzame botsing geregistreerd. Volgens de krant Dalarnars Tidningar van dinsdag reed de bestuurder van een sneeuwscooter in de vooravond op "het achterste van een elandkoe". De man reed aan kop van een kleine sneeuwscooterkaravaan naast een secundaire weg, toen plots een elandkoe en haar kalf uit de duisternis opdoken, die in de rijrichting voort sjokten.

    Omdat er geen plaats was om de dieren te ontwijken en er geen tijd meer was om te remmen, wierp de bestuurder van de scooter zich zijdelings in de bosjes. Hijzelf bleef ongedeerd, maar de machine knalde tegen de kleinste van de twee elanden. Het kalf brak de beide achterpoten en moest door een bijgeroepen jager afgemaakt worden. Ongevallen met elanden komen vooral in de winter voor op secundaire wegen. Onder andere met het vooruitzicht strooizout van de wegen te kunnen lekken, vormen de tot 800 kilogram zware wouddieren vaak een levensgevaarlijke verkeershindernis.                                (TIP)

    28-01-2008 om 18:25 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    27-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleontologen vinden fossiel van rat die een ton woog

    Paleontologen vinden fossiel van rat die een ton woog

    Het fossiel van een rat, die mogelijk een ton woog en die vier miljoen jaar geleden leefde, werd opgegraven in Uruguay door een ploeg paleontologen uit Montevideo. Dat staat in een studie die donderdag gepubliceerd werd in het Britse tijdschrift Proceedings of the Royal Society.

    Het knaagdier, waarvan alleen de schedel met een afmeting van 53 cm werd teruggevonden, had centimeterslange snijtanden, maar kleine kiezen. Dat doet vermoeden dat hij groenten, fruit of waterplanten at. De wetenschappers berekenden dat het gewicht van het dier tussen 468 kilo en 2,5 ton bedroeg. Ze schuiven 1 ton naar voren als het meest waarschijnlijke cijfer. Volgens hen zag het er meer uit als een nijlpaard dan als een rat zoals we die nu kennen.               (DWM)

    Dat is nogal een beestje he? zit daar maar mee in je kelder. En stel je daar dan een plaag van voor....

    27-01-2008 om 20:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    26-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusthuis haalt aanstootgevende kunstwerken van de muur

    Rusthuis haalt "aanstootgevende" kunstwerken van de muur

    In het katholieke rustoord Sint-Bernardus in Bertem is een expo van schilderijen van muzikant en plastisch kunstenaar Kloot Per W het afgelopen weekend integraal verwijderd. De beslissing kwam van het personeel, dat het lichtjes erotisch getinte werk "aanstootgevend" en "respectloos tegenover de bewoners" vond.

    De kunstenaar had nochtans samen met de directie een selectie gemaakt van zijn werk. Volgens de animatrice van het rusthuis, de initiatiefneemster, had het merendeel van de bewoners de werken nog niet gezien toen ze het afgelopen weekend werden verwijderd. "Een geval van pure censuur", aldus Kloot Per W woensdag in De Morgen.                      (DWM)

    26-01-2008 om 20:23 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven stelen brug in Rusland

    Dieven stelen brug in Rusland

    Dieven stelen brug in Rusland

    Metaaldieven zijn erin geslaagd om in Rusland ongemerkt een 200 ton zware stalen brug te stelen. De elf meter lange constructie verdween 's nachts in Khabarovsk in het oosten van het land, dat meldt Ananova dinsdag op zijn website.

    De brug bevond zich op een weg die leidt naar een stoomcentrale. Het bedrijf is op geen enkele andere manier te bereiken. De bazen van het bedrijf willen de brug nu vervangen door een betonnen constructie. De kosten daarvoor liggen liefst tien maal hoger dan de waarde van het gestolen metaal.       (TIP)

    25-01-2008 om 10:28 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse cafébaas in hongerstaking tegen rookverbod

    Franse cafébaas in hongerstaking tegen rookverbod

    De uitbater van een bar-tabac in het westen van Frankrijk is in hongerstaking gegaan omdat hij niet kan leven met het rookverbod in café's en restaurants. Dat werd ingevoerd op 1 januari.

    De vijftigjarige patron van "L'Escale" in Dresny vraagt een uitzonderingsregeling voor het platteland. Hij heeft zich verschanst in een Citroën 2CV voor zijn bar, een wagen die hij net als de bar-tabacs als onderdeel van de Franse levenskunst beschouwt. De man wordt intussen overstelpt door steunbetuigingen en is vastbesloten zijn actie tot het bittere einde vol te houden. Over het algemeen wordt het rookverbod in Frankrijk goed gerespecteerd. Het zijn vooral de eigenaars van de bar-tabacs, een typisch Franse afspanning waar naast drank ook tabakswaren te krijgen zijn, die protest aantekenen.                      (KWO)

    24-01-2008 om 20:18 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen over water: met maïzena is dat geen mirakel

    Wandelen over water: met maïzena is dat geen mirakel

    Als je voldoende snelheid maakt, kun je lopen over water waarin maiszetmeel (maïzena) is opgelost. Maar als je te langzaam loopt, zink je onherroepelijk. Daniël Bonn, hoogleraar complexe vloeistoffen aan de Universiteit van Amsterdam, heeft dat verschijnsel samen met Franse wetenschappers verklaard.

    Oplossingen met maïzena hebben, in tegenstelling tot andere oplossingen zoals bloed, een stromingsweerstand die sterk toeneemt bij een hogere stroomsnelheid. Dit valt waar te nemen als een plotselinge stroperigheid van de vloeistof. Om te kunnen stromen, moeten de bolvormige maïzenadeeltjes over elkaar kunnen rollen. Dat betekent dat ze moeten uitzetten. Het blijkt dat voor een te hoge stroomsnelheid, die wordt veroorzaakt door de druk van de voet, de uitzetting te groot wordt. Om het volume verder te vergroten, zouden maïzenadeeltjes uit het water moeten wegspatten. Dat kan echter niet. Daardoor blokkeert het systeem en wordt de stromingsweerstand gigantisch groot. Dat voorkomt dat een loper zinkt. Dat (ook) mensen over water met maïzena konden lopen, was bij wetenschappers al bekend, maar Bonn en zijn collega's hebben het verschijnsel nu verklaard.             (TIP)

    23-01-2008 om 16:23 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    22-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een chimpansee is geen persoon, volgens Oostenrijkse regels

    Een chimpansee is geen persoon, volgens Oostenrijkse regels

    Een chimpansee is geen persoon, volgens Oostenrijkse regels

    De chimpansee Matthew Hiasl Pan is geen "persoon", zo besliste het Oostenrijkse Hooggerechtshof dinsdag. De rechtbank verbrijzelde daarmee de hoop van een plaatselijke dierenrechtenorganisatie, die gehoopt had om het voogdijschap over de aap te verkrijgen.

    De activisten proberen al sinds februari 2007 voogd te worden van Hiasl en de vrouwelijke chimpansee Rosi. Toen ging de vorige verblijfplaats van de twee apen failliet en de toekomst van de chimpansees werd opeens zeer twijfelachtig. Daarop wensten de activisten de apen als "persoon" te laten erkennen, omdat de dieren volgens hen op die manier maximale bescherming genoten. Ze wilden vooral voorkomen dat Hiasl verkocht werd. Ze overwegen nu om met deze zaak naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen. (TIP)

    gels Een chimpansee is geen persoon, volgens Oostenrijkse regels

    De chimpansee Matthew Hiasl Pan is geen "persoon", zo besliste het Oostenrijkse Hooggerechtshof dinsdag. De rechtbank verbrijzelde daarmee de hoop van een plaatselijke dierenrechtenorganisatie, die gehoopt had om het voogdijschap over de aap te verkrijgen.

    De activisten proberen al sinds februari 2007 voogd te worden van Hiasl en de vrouwelijke chimpansee Rosi. Toen ging de vorige verblijfplaats van de twee apen failliet en de toekomst van de chimpansees werd opeens zeer twijfelachtig. Daarop wensten de activisten de apen als "persoon" te laten erkennen, omdat de dieren volgens hen op die manier maximale bescherming genoten. Ze wilden vooral voorkomen dat Hiasl verkocht werd. Ze overwegen nu om met deze zaak naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen.                (TIP)

    Ik zie het ook voor het Europees Hof nog niet gebeuren dat ze een aap als "persoon" gaan herkennen, er moeten toch andere manieren zijn om de dieren te beschermen, zonder ze daarom absoluut menselijk te gaan maken.

    22-01-2008 om 20:39 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (5)
    21-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen getuige van seks-chat leraar

    Leerlingen getuige van seks-chat leraar

    Een Havo 5-klas in het Nederlandse Grootebroek was ongewild getuige van een seks-chat van een leraar Engels, waarin hij seksuele toenadering zocht tot een minderjarige. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

    De docent was tijdens de les aan het chatten met een meisje; waarschijnlijk besefte hij daarbij niet dat de computer die hij gebruikte was aangesloten op een beamer, die de schunnige teksten in het klaslokaal projecteerde. De docent is door het Martinuscollege op non-actief gezet wegens "zeer ongewenste activiteiten via internet".              (SVR)

    21-01-2008 om 17:41 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    20-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor iedereen evenveel pensioen

    Voor iedereen evenveel pensioen

    Goed nieuws voor zelfstandigen: minister van Economie en Zelfstandigen Sabine Laruelle (MR) heeft een plan om de minimumpensioenen voor zelfstandigen gelijk te stellen aan die van werknemers en werklozen. Ten laatste in 2011 moet de sociale lat voor iedereen gelijk liggen. Dat staat vrijdag in Het Laatste Nieuws.

    In 2004 lag het minimumpensioen van een zelfstandige 250 euro lager dan dat van een gepensioneerde werknemer. Nu bedraagt dat verschil nog 90 euro. Maar Laruelle wil het helemaal weg. De minister wil ook geen "malus" meer voor zelfstandigen. Hadden die vroeger geen volledige carrière van 45 jaar, dan zagen ze voor elk jaar dat ze minder werkten 5 procent van hun pensioen (de malus) wegvallen. De vorige regering zwakte dat al af, maar minister Laruelle wil nog verder gaan. Ook zal ze de regering voorstellen om het kindergeld voor het eerste kind van zelfstandigen op te trekken van 60 naar 70 euro. Dat zou al in maart of april doorgevoerd worden. Vervolgens wil ze het verschil in kindergeld tussen zelfstandigen en werknemers helemaal wegwerken. Werknemers krijgen voor hun eerste kind nu 78 euro per maand.  

    Mijn persoonlijke menig is Iedereen gelijk pensioen  en als ik schrijf iedereen bedoel ik ook iedereen   en met pensioen bedoel ik ook een bedrag waar goed kan van geleefd worden en niet iets dat te weinig is om van te leven en te veel om van  te sterven zoals nu bij veel gepensioneerden het geval is.

    20-01-2008 om 20:41 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    19-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse vrouw leeft maandenlang naast lijk partner

    Oostenrijkse vrouw leeft maandenlang naast lijk partner

    Een 66-jarige vrouw uit Oostenrijk heeft maandenlang naast haar overleden partner geleefd. Dat maakten de Oostenrijkse autoriteiten woensdag bekend.

    Agenten troffen het lichaam van de man in verregaande staat van ontbinding aan in het huis van het paar in het dorpje St-Andrae am Zicksee. Het lichaam was in dekens gewikkeld, maar verspreidde een indringende lijkenlucht in de woning. Wanneer buren en de huisdokter van de man naar hem informeerden, antwoordde de vrouw steevast dat hij op reis was. De man had geen naaste familie. Vermoedelijk overleed de man in maart 2007 en stierf hij een natuurlijke dood. Volgens de eerste informatie verborg de vrouw het lichaam van de man bewust, waarschijnlijk om zijn pensioen te blijven ontvangen. De zaak wordt nog onderzocht.        (TIP)

    19-01-2008 om 14:14 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man (53) en meisje (19) testen 58 erectiepillen

    Man (53) en meisje (19) testen 58 erectiepillen

    De Nederlandse politie heeft dinsdagavond een vreemde ontdekking gedaan in een auto die met beslagen ramen stond geparkeerd in Den Haag. In de wagen bevonden zich behalve een 53-jarige man uit Maassluis en een 19-jarig meisje uit Rotterdam ook 58 erectiepillen. De inzittenden waren naakt.

    Het meisje verklaarde dat zij vrijwillig en niet tegen betaling de erectiepillen aan het testen was. De man, die ook nog wiet en joints in zijn auto had liggen, is aangehouden, aldus de politie woensdag.              (TIP)

    18-01-2008 om 11:50 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse stelletjes oefenen met kinderen in tv-programma

    Nederlandse stelletjes oefenen met kinderen in tv-programma

    Verliefde stelletjes kunnen voortaan op de Nederlandse televisie vadertje en moedertje spelen. In het BNN-programma Baby Te Huur, te zien vanaf 20 januari, krijgen vier Nederlandse koppels achtereenvolgens een baby, een peuter, een 8-jarige en een puber voor drie dagen onder hun hoede. Ouders hebben hun kind zelf voor dit programma opgegeven, aldus een BNN-woordvoerster woensdag.

    In het drie weken durende experiment krijgen de jonge stellen alle facetten van het ouderschap onder de neus geduwd. "Tot aan je enkels in de babypoep, je puberzoon die iedere avond een andere chick mee naar huis neemt, tot aangebrand eten en onbetaalde rekeningen." De ouders zijn echter steeds in de buurt en kijken via bewakingscamera's mee. Ook de beginstadia - samenwonen en "zwangerschap" - maken de stelletjes mee. Het experiment voor de acht jongeren (17 tot en met 20 jaar) duurt dag en nacht. Het resultaat is te zien in acht afleveringen.             (TIP)

    17-01-2008 om 11:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plassende chauffeur ziet bus in huis rijden

    Plassende chauffeur ziet bus in huis rijden

    Een chauffeur die hoognodig moest plassen, zette zijn voertuig aan de kant. Hij stapte uit en deed zijn behoefte en zag plots zijn bus voorbijrijden. Hij kon alleen maar toekijken hoe de bus tegen de gevel van een huis knalde in een straat in het Australische East Hills, schrijft de Daily Telegraph.

    Hevig gewekt
    David Brown was aan het slapen toen de bus tegen zijn huis knalde. Hij werd gewekt door gillende mensen. "Het gegil maakte me wakker en even later hoorde ik een hevige knal." De bus kwam op amper een meter van zijn slaapkamer tot stilstand. "Het was wel een vrij hevige manier om gewekt te worden. Ik wist meteen dat ik niet aan het dromen was!"

    Hevige klap
    De man had net verfraaiingswerken aan zijn huis uitgevoerd. "De schade is aanzienlijk. Het is jammer! Ik heb veel tijd geïnvesteerd in de renovatie van mijn huis. Het ganse huis werd eigenlijk verplaatst door de klap. We wachten nu de vaststellingen van de verzekering af, ik hoop maar dat we het niet met de grond moeten gelijkmaken."

    Sympathie voor chauffeur
    Hij sprak ook met de chauffeur en heeft sympathie voor de arme man."Je doet zoiets niet opzettelijk, hé. Hij zei me dat hij geen verklaring had voor het voorval. Volgens hem was er iets mis met de remmen." Volgens de politie was er geen sprake van een technisch deffect. De politie is er nog niet uit of ze hem op de bon gaan slingeren.      (vsv)

    16-01-2008 om 10:56 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen mannelijk naakt in Japanse stations

    Geen mannelijk naakt in Japanse stations

    De Japanse spoorwegen weigeren om affiches op te hangen voor het naaktfestival in Oshu. De spoorwegen willen de vrouwelijke passagiers in bescherming nemen. "Omdat er steeds meer gevallen zijn van seksueel geweld hanteren we strengere normen en kunnen we de posters niet ophangen", zegt een woordvoerder van de spoorwegen.

    Borsthaar
    "Het is ons niet te doen om de naaktbeelden op zich. Wel is het zo dat de foto's niet voor alle vrouwen even aangenaam zijn. Zo staat er een man op de affiche met borsthaar en dat vinden niet alle vrouwen mooi", luidt het.

    Beperkt aantal affiches
    Het naaktfestival heeft dit jaar plaats op 13 en 14 februari. De organiserende stad heeft een inspanning gedaan. De eerste versie van de affiche werd al aangepast maar volledig voldoen aan de eisen van de spoorwegen, dat gaat niet. Er zullen dit jaar ook maar 200 posters verspreid worden in plaats van de oorspronkelijke 1.400. Ze zullen ook alleen maar het straatbeeld van Oshu en Tokio kleuren.     (vsv)

    15-01-2008 om 08:20 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    14-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met het Vaticaan wordt niet gelachen

    Met het Vaticaan wordt niet gelachen

    De raad van toezicht op de audiovisuele sector in Slovakije heeft een private zender een boete van twee miljoen kroon (60.000 euro) opgelegd omdat de zender op ironische wijze raadgevingen van het Vaticaan aan automobilisten had behandeld. Dat meldt het Slovaakse agentschap CTK.

    Twee kilometer
    De gewraakte uitzending van zender Joj's werd vorig jaar uitgezonden. De programmamakers staken de draak met instructies van het Vaticaan voor het "toepassen van de christelijke liefde in het wegverkeer". Joj's was van oordeel dat pastoors niet de beste experten ter zake zijn: Vaticaanstad beschikt amper over een wegennet van amper twee kilometer en het laatste verkeersongeval gebeurde er zes maanden geleden, klonk het.

    Volgens de toezichtsraad waren die opmerkingen niet objectief en schokten zij vele christelijke televisiekijkers. Tweederde van de Slovaken is (zeer) katholiek.              (belga/svm)

    14-01-2008 om 16:36 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    13-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse vrouwen mogen nu toch topless in zwembad

    Zweedse vrouwen mogen nu toch topless in zwembad

    Zweedse vrouwen mogen nu toch topless gaan zwemmen in een zwembad in Sundsvall. De toegift is een grote overwinning voor 'Bara Bröst'. De drukkingsgroep ijvert al een tijdje voor het topless zwemmen in zwembaden nadat twee vrouwen zonder bovenstukje uit het zwembad van Uppsala gezet werden. "We zien hier wel vaker naakte mensen en we zullen niet ingrijpen als vrouwen zonder topje een duik nemen", zegt Per-Erik Ulander.

    "Goed nieuws!"
    De strijd voor topless zwemen begon eind vorig jaar toen twee vrouwen zonder topje het zwembad van Uppsala moesten verlaten. Een groep feministen richtte meteen 'Bara Bröst' op, wat zoveel betekent als 'Naakte Borsten' en startten een campagne. Ragnhild Karlsson is heel blij met de beslissing van het zwembad in Sundsvall. "Dit is heel goed nieuws!". Ook al omdat een klacht bij de Ombudsdienst tegen Discriminatie niets opleverde. De ombudsman vond niet dat vrouwen gediscrimineerd werden.

    "Gelijke behandeling"
    "Onzin" vond Karlsson toen en ze blijft bij haar standpunt. "Als mannen in naakte bast mogen gaan zwemmen, dan mogen wij vrouwen dat ook zonder topje. We willen een gelijke behandeling voor mannen en vrouwen, punt uit." (vsv)

    13-01-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    12-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italianen verkiezen overspel boven pizza tijdens lunchpauze

    Italianen verkiezen overspel boven pizza tijdens lunchpauze

    Heel wat Italiaanse werknemers verkiezen tijdens de lunchpauze hun partner te bedriegen boven een effectieve maaltijd. Dat blijkt donderdag uit een rondvraag, uitgevoerd door het psychologische tijdschrift Riza Psicosomatia.

    Eén derde van de slippertjes vindt volgens de rondvraag plaats tijdens de lunchpauze tussen 12.30 uur en 14 uur. "Mensen trekken hun plan", luidt het in het tijdschrift. "Los van de locatie, of het nu in de wagen, op kantoor, of in de toiletten van het restaurant is, het moet snel gebeuren, terwijl de andere werknemers zijn gaan lunchen." De helft van de ondervraagden beweert in de loop van 2007, trouw aan de verleiding te hebben weerstaan. Diegene die wel hun partner bedrogen, deden dit meestal met collega's of met toevallige kennissen.             (SVR)  

    12-01-2008 om 19:26 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen doen het beter dan beursanalisten

    Dolfijnen doen het beter dan beursanalisten

    Dolfijnen doen het beter dan beursanalisten

    Een groep dolfijnen uit het Dolfinarium van het Nederlandse Harderwijk heeft in 2007 betere "beurstips" gegeven dan vijf beursanalisten. Het ging om een experiment van het Nederlandse Financieele Dagblad.

    Zowel de dolfijnen als de analisten stelden een top vijf samen van bedrijven die in 2007 de grootste rendementen zouden halen. De dolfijnen kozen de vijf beursfondsen aan de hand van ballen. In een zwembad lagen 49 ballen, die symbool stonden voor de grote en middelgrote beursfondsen. Ze scoorden een rendement van 27 procent. Ze hadden onder meer ABN Amro en TomTom er uitgepikt. De analisten werken onder meer bij ABN Amro, ING, Rabo en Robeco. Een van hen had een top vijf die 10 procent winst maakte, de top van de anderen maakte bijna 10 procent verlies. Volgend jaar willen de analisten het opnieuw opnemen tegen de dolfijnen. Volgens hen is het "megarendement" van de dolfijnen toeval. De nieuwe top vijf wordt vrijdag in het Nederlandse Nova bekendgemaakt.       (SVR)

    11-01-2008 om 10:19 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je uur nog niet gekomen is....

    Glazenwasser overleefde val van 47 verdiepingen in New York

    Een Ecuadoraanse glazenwasser die vorige maand in New York vanop de 47e verdieping naar beneden is gestort, heeft zijn val wonderwel overleefd. Dat melden media vrijdag.

    Het ongeval gebeurde op 7 december in Manhattan. De constructie, waarop Alcides en Edgar Moreno zich bevonden, stortte toen vanop een hoogte van 150 meter naar beneden. De jongste van de twee broers was op slag dood, de oudste (Alcides) belandde in een coma en werd weggevoerd naar het dichtstbijzijnde hospitaal. Dankzij meervoudige bloedtransfusies (in totaal meer dan 11 liter bloed en bijna 9 liter plasma) en negen operaties slaagde de man erin om er langzaam weer bovenop te komen. Met kerstmis kon de man alweer praten. Artsen spreken van "een mirakel". "Een val van drie verdiepingen is vaak al dodelijk", verklaarde Philip Barie, hoofd van de dienst intensieve zorgen van het Cornell-ziekenhuis in Manhattan. "En mensen die vanop de tiende verdieping naar beneden zijn gevallen krijgen we zelfs nooit te zien, omdat die normaal gesproken onmiddellijk dood zijn." De artsen sluiten niet uit dat Alcides Moreno, na enkele bijkomende operaties, ooit weer zal kunnen lopen.            (TIP)

    10-01-2008 om 20:27 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ge moet het maar durven doen

    Chocolade voor verkoopster die biljet van 1.000 euro aanvaardde

    Een vrouw heeft in een winkel in het Duitse Waiblingen (in het zuidwesten van Duitsland) betaald met een vals biljet van 1.000 euro. Later die dag keerde ze nogmaals terug naar de winkel met een doos vol chocolaatjes, om de goedgelovige verkoopster te danken. Dat meldt de Duitse politie vrijdag.

    De vrouw kocht cosmetische producten ter waarde van ongeveer 200 euro. Ze betaalde met een vals biljet van 1.000 euro en kreeg dus ook nog eens 800 euro terug van de verkoopster, die wel erg goedgelovig was. Er bestaat immers geen biljet van 1.000 euro. Het bewuste biljet bevatte bovendien afbeeldingen van naakte vrouwen. De koelbloedige oplichtster keerde enkele minuten later nog terug naar de winkel met een doos vol chocolaatjes. Daarmee wilde ze de verkoopster bedanken "voor de nuttige informatie" die ze verstrekt had. De politie is nu op zoek naar de oplichtster. (TIP)

    09-01-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    08-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook apen betalen voor seks

    Ook apen betalen voor seks

    Ook apen betalen voor seks

    Niet alleen mensen maar ook apen betalen voor seks. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers uit Singapore, na observatie van in het wild levende Javaan-apen in Indonesië. De studie staat in de nieuwe editie van het Britse vakblad New Scientist.

    Mannetjes "betalen" de vrouwtjes voor een seksueel avontuur met duidelijk langere vlooiperiodes. "Op plaatsen waar minder vrouwtjes dan mannetjes zitten, stijgt de prijs, en omgekeerd", zo zegt Michael Grumert van de technische Nanyang-universiteit van Singapore. Grumert evalueerde observaties bij een 50-koppige groep Javaan-apen (Macaca fascicularis). Gemiddelde paarde een vrouwtje 1,5 keer per uur. Na langere vlooiperiodes door de mannetjes steeg dat tot 3,5 keer per uur. Daarbij boden de vrouwtjes alleen seks aan aan mannetjes die hen langer gevlooid hadden. Waar veel vrouwtjes in de buurt waren, kon een mannetje seks kopen voor slechts acht minuten vlooien. Waar er minder vrouwtjes waren, steeg dat al tot 16 minuten. De studie is volgens New Scientist een van de eerste die de invloed van de markt op paringsgedrag in de natuur aantoont. (TIP)

    08-01-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    07-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg verdraagt verschil in slaapritme het best

    Belg verdraagt verschil in slaapritme het best

    De Belg verdraagt van alle Europeanen het best een ander slaapritme van de partner. 45 procent vindt het geen probleem, tegenover 34 procent van de Europeanen. Vooral de mannen vinden het geen probleem: 64 procent van de Belgische mannen stoort zich niet aan een ander slaapritme, tegenover 34 procent van de Belgische vrouwen.

    Geen wonder dat de helft van de Europeanen op zoek is naar iemand met hetzelfde slaapritme. Dat blijkt uit een onderzoek van relatiebemiddelingssite Parship bij 10.000 Europeanen, waarvan 541 Belgen

    Mannen versus vrouwen
    Mannen zijn daarin losser dan vrouwen: 64 procent van de Belgische mannen stoort zich niet aan een ander slaapritme, tegenover 34 procent van de Belgische vrouwen. Mannen in Oostenrijk (25 procent), Zwitserland (26 procent) en Duitsland (28 procent) storen zich van alle Europeanen het meest. De meest flexibele vrouwen vinden we dan weer in Nederland (52 procent), op de voet gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (46 procent) en Denemarken (44 procent).

    Nachtraaf of vroege vogel?
    Eén op de zes noemt zichzelf 'geen ochtend- of avondmens', 9 procent is een nachtraaf, zeven procent een vroege vogel. De helft wil mensen met hetzelfde slaapritme.

    Een kleine groep Europeanen (15 procent) zegt op zoek te zijn naar een partner met een compleet tegenovergestelde levensstijl om hen te helpen hun levensritme te veranderen. De Zweden zijn het meest op zoek naar verandering: bijna één op drie wil een partner met een tegengesteld ritme. In België is dat maar elf procent. (edp)

    07-01-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    06-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van rust en slow seks

    Geniet van rust en slow seks

    Het enige wat we niet leren van jongs af aan, is geduld. Hoe groter we worden, hoe moeilijker die eigenschap wordt. Ons hectisch leventje en een prestatiegerichte maatschappij maken dat de tijd ontbreekt om onszelf en onze allerliefste te verwennen. Kijk maar eens tussen de lakens. Seksen wordt haast een routine, liefst op vaste tijden. Aan languit knuffelen en erotisch vrijen komen we, helaas, te weinig.

    Seksuologen hebben een oplossing: slow seks. Een manier van liefde bedrijven die volgens hen ieder in staat stelt om intimiteit en passie uit het begin van de relatie terug te vinden. Meer nog, elke relatie die gedoemd leek om te verdwijnen, krijgt weer nieuw leven.

    Tijd
    Slow seks vraagt tijd en toewijding. Vergeet alle huishoudelijke klusjes die nog moeten geklaard worden, zet de tv uit en maak tijd voor elkaar. Emotionele betrokkenheid, daar draait het om.

    Aandacht
    Wees vooral geduldig, bedprestaties zijn even niet belangrijk. Een orgasme is slechts bijzaak. Wat telt is de opwinding, het lange voorspel, het kussen en het strelen. Ontdek opnieuw je eigen lichaam en dat van je partner. Plekjes waar je normaal geen aandacht aan schenkt, kunnen plots heel wat teweeg brengen.

    Omgeving

    Slow seks vraagt enige voorbereiding. Creëer een perfecte omgeving. Zet een zacht muziekje aan, draai de verwarming een graadje hoger, trek mooie lingerie aan en neem een glas wijn. Kinderen mogen af en toe wel eens bij vriendjes of oma of opa logeren. Alleen je liefste telt. Focus alle aandacht op hem of haar.

    Lichaam
    Voor goede seks moet je lichaam eerst onder handen genomen worden. Benen epileren, een ontspannend badje, een geparfumeerde bodylotion of een goed zittend kapsel doen je stralen en goed voelen.

    Emoties

    Praat met je partner over emoties. Voor sommigen moeilijk, stel je daarom als eerste open voor zijn gedachten en luister naar hem. Intussen streel je zijn lichaam en krijgt hij alle aandacht. Herontdek zijn lichaam. Enige creativiteit kan nooit kwaad. Observeer zijn reacties, ademhaling en bewegingen, zo weet je meteen wat hij fijn vindt. (lvl)

    06-01-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    05-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen hebben geen bindingsangst

    "Mannen hebben geen bindingsangst"

    Mannen hebben géén bindingsangst. Waarom ze er dan zolang over doen om de stap te zetten tot het huwelijk? Omdat ze het huwelijk zodanig positief en 'heilig' inschatten, dat ze de uitdaging niet onderschatten. Ze willen zeker zijn van hun partner en hun gevoelens, voor ze de stap zetten. Daarom wikken en wegen ze zolang voor ze de stap zetten, maar als ze het doen is het wél om er helemaal voor te gaan.

    "Geen wonder dat twee derde van de vrouwen de echtscheiding inzet". Deze provocatieve stelling komt van de Amerikaanse schrijver-journalist Neil Chetnik.

    Anders
    Chetnik trok het land rond en praatte met 360 Amerikaanse getrouwde mannen over seks, hun liefdesleven, hun vrouwen en meehelpen in het huishouden. Mannen hadden daarbij geen problemen om over hun gevoelens te praten, "zolang het gebeurt op een manier waarbij ze zich comfortabel voelen", aldus Chetnik.

    "De voorwaarde om mannen te doen praten is dat ze zelf de toon van het gesprek mogen kiezen. Geen 'vertel eens over je gevoelens' maar wel 'wat dacht je toen?'. Gevoelens zijn niet meer de weg naar een innerlijk dan gedachten of handelingen."

    Clichés blijken mythes
    De getuigenissen, conclusies en inzichten schreef Chetnik neer in 'Voice Male - What husbands really think about their marriages, their wives, sex, housework and commitment'. Of: 'wat mannen echt denken over hun huwelijk, hun vrouw, sex, het huishouden en toewijding'. De bestaande clichés werden niet bepaald bevestigd.

    Zij-aan-zij
    "Mannen hebben geen bindingsangst, denken niet continu aan seks en willen wel praten over hun relaties. Alleen doen ze dat op een andere manier dan vrouwen, maar dat wil niet zeggen dat ze een minder complex innerlijk hebben", verdedigt Chetnik zijn medeseksegenoten. "Mannen zijn gewend om een ruimte te delen, in plaats van gevoelens. Ze hebben meer aan zij-aan-zij-intimiteit dan aan face-to-face."

    "Ondanks alle verschillen willen mannen en vrouwen uiteindelijk hetzelfde: een persoon die ze kunnen vertrouwen en die hen vergezelt op de reis door het leven."       (edp)

    05-01-2008 om 11:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht huwelijk maakt ziek

    Slecht huwelijk maakt ziek

    Echtelijke problemen kunnen het risico op hartziekten verhogen. Stress is de grote boosdoener en vaak de oorzaak van veel problemen. Wie daardoor over een slechte relatie beschikt met partner of dichte vrienden krijgt vaker af te rekenen met hartaanvallen of andere hartkwaaltjes. Deze recente studie, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, onderstreept hiermee een ander onderzoek waarbij gezondheidskwalen werden gelinkt aan singles of mensen met weinig relaties.

    Eigen mening
    Een respect- en kwaliteitsvol huwelijk kan heel wat goeds doen voor het lichaam. Eerder opperden vorsers dat vrouwen die niet voor hun mening durfden opkomen tijdens echtelijke ruzies, sneller sterven dan zij die met de vuist op tafel durven slaan. Opmerkelijk is dat deze regel niet voor mannen geldt. Getrouwde mannen leven sowieso langer dan alleenstaande seksegenoten. Of verwennen we onze jongens dan toch teveel? (lvl)

    04-01-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    03-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aantrekkingskracht van foute mannen

    De aantrekkingskracht van foute mannen

    Wie ga jij dit jaar een Valentijnskaartje sturen?
    Is hij lief en attent (en ben je dolverliefd?). Of kwetst hij je voortdurend (en ben je desondanks dolverliefd?). Herken jij je in het tweede profiel, dan is de kans groot dat het object van jouw affectie tot de categorie 'foute mannen' behoort. Hem in het juiste vakje stoppen is één ding, begrijpen waarom jij op hem valt een ander. Sla deze kleine handleiding daarom zeker niet over!Foute mannen zijn onbetrouwbaar, niet in staat tot een langdurige liefdevolle relatie, en gedragen zich als parasieten. Soms weet je zelfs dat ze fout zijn en voel je je toch onweerstaanbaar tot hen aangetrokken. Val je op foute mannen, dan zegt dat veel over jezelf, zeker als je er een abonnement op lijkt te hebben. Foute mannen zoeken namelijk sympathieke vrouwen uit die bereid zijn veel te geven. Waarom? Omdat zij dan veel kunnen nemen. Foute mannen kun je vergelijken met een gokkast: je stopt er van alles in, maar er komt nooit iets uit. Vrouwen die op foute mannen vallen, hebben in hun jeugd vaak liefde en aandacht te kort gekomen. Door veel liefde te geven proberen ze de foute man te veranderen, zodat hij hen daarna de liefde kan geven waar zij zo naar snakken. Om je niet langer aangetrokken te voelen tot foute mannen moet je dan ook vooral naar jezelf kijken: daar ligt de oplossing.

    Zoek de 7 fouten!

    Niet elke foute man is hetzelfde, je hebt ze in soorten en maten. In haar nieuwste boek 'Het monsterverbond. De aantrekkingskracht van foute mannen' verdeelt psycholoog Carolien Roodvoets deze mensensoort onder in 7 types. Elk van deze mannen brengt unieke problemen mee, problemen die ook iets zeggen over het type vrouw dat zij als een magneet aantrekken. Weet je eenmaal waaróm je precies valt op foute mannen, dan weet je ook wat je aan jezelf moet veranderen om wél de juiste Valentijn te vinden.

    1.
    De man met bindingsangst


    Hans kent Brigit nu een halfjaar, maar wil het geen relatie noemen. Hij vindt het leuk om haar te zien, maar na een paar keer vindt hij het ook wel weer genoeg. Ze benauwt hem snel en wil hem vastleggen. En dat terwijl hij zich vrij en onafhankelijk wil voelen. Hij wimpelt haar dan een tijdje af. Heeft hij weer zin om haar te zien, dan staat hij bij haar op de stoep. Ondertussen fantaseert hij ook over zijn buurvrouw. Hij denkt: 'Dat is pas een echte vrouw!' Helaas is zij al getrouwd.

    Hoe zit hij in elkaar? Van deze man kun je niet op aan. Hij zweert je eerst eeuwige trouw en verdwijnt dan opeens. Om na een paar weken weer op te duiken en daarna... weer te verdwijnen. Je weet het bij deze man nooit zeker. Zal hij er morgen nog zijn? Meent hij het als hij zegt dat hij van je houdt? Hij is aantrekkelijk omdat hij spannend is, je blijft er maar achter aan jagen. Hij kan bovendien heel charmant zijn en je het gevoel geven dat je de enige bent voor hem, ook al is dat een leugen.

    Val jij op hem? Dan heb je waarschijnlijk, zonder dat je het doorhebt, zelf ook een bindingsprobleem. Deze mannen trekken namelijk vrouwen aan die verlangen naar liefde en geborgenheid, maar er tegelijkertijd heel bang voor zijn. Bovendien heb je grote bewondering voor zijn onafhankelijkheid en zelfstandigheid, een gevoel dat je in jezelf mist. Door een tekort aan liefde en aandacht in je jeugd ben je onzeker geworden over jezelf en de liefde.
    Laat hem los! Het is tijd om naar deze oude gevoelens te kijken en ermee aan de slag te gaan. Raak je je angst voor de liefde kwijt en voel je je sterker over jezelf, dan voel je je niet langer aangetrokken tot deze man. Je hebt hem dan immers niet meer nodig om je sterk en onafhankelijk te voelen!

    2.
    De bezitterige man


    Stefan is verliefd op Annette. Zij is zijn droomvrouw, en hij zou liever vandaag dan morgen met haar gaan samenwonen. Hij belt haar elke dag zeker drie keer op haar werk, om te vragen hoe het gaat, waar ze mee bezig is en hoe laat ze thuis is. Hij vindt het erg vervelend dat ze soms dingen alleen of met vriendinnen doet. Het gaat ten koste van zijn tijd met haar en dat vindt hij maar niks. Soms volgt hij haar stiekem: gaat ze echt wel naar de sportschool of de winkel zoals ze had gezegd? Ziet hij dat ze met een andere man praat, dan begint hij vanbinnen te koken.

    Hoe zit hij in elkaar? Deze man wijkt niet van je zijde en gaat 100 procent voor jou. Eindelijk, denk je, de Ware! Helaas ontdek je al snel dat deze man meer weg heeft van een wurgslang dan van een liefdevolle partner. Hij claimt je, wijk je even van zijn zijde, dan krijgt hij een rothumeur en elke andere man ziet hij als een rivaal. Deze man is aantrekkelijk omdat hij helemaal voor jou gaat en dat streelt je ego.

    Val jij op hem? De kans is groot dat je last hebt van verlatingsangst. Deze man biedt immers zekerheid: hij is lekker veilig en je hoeft niet bang te zijn dat hij bij je weggaat. Bovendien heb je een lage eigendunk en ben je weinig assertief: je laat je zijn jaloerse gedrag welgevallen en zoekt eerder de schuld bij jezelf dan bij hem. Hoewel hij je een gevoel van zekerheid kan geven, zul je bij hem jezelf steeds verder verliezen en zal je wereld steeds kleiner worden.

    Laat hem los! Om van deze man los te komen is het nodig dat je je gevoel van eigenwaarde opkrikt. Zodra je weer het gevoel hebt dat je zelf iets voorstelt en recht hebt op een eigen leven, zul je zijn bezitterigheid niet langer accepteren. Doe dit zo snel mogelijk: hoe langer je bij hem blijft, hoe moeilijker het wordt om bij hem weg te gaan!

    3.
    De afstandelijke en dwangmatige man


    Victor en Georgina hebben een halfjaar een relatie. Hij geeft om haar maar zegt dat eigenlijk nooit. Hij weet niet hoe dat moet, een lief woord zeggen of een complimentje geven. Zij zegt soms dat ze hem zo afstandelijk vindt, dat ze wil weten wat er in hem omgaat. Van die momenten gruwelt hij. Waarom zeurt ze zo? Kan ze niet wat meer haar eigen gang gaan? Ze verstoort zijn regelmaat. Hij houdt nu eenmaal van rust en orde, waarom kan ze dat niet accepteren?

    Hoe zit hij in elkaar? Deze man is gesloten, wat er in hem omgaat, weet je niet, want hij praat niet tegen je. Ook in gezelschap is hij een stijve hark. Hij is vaak intelligent maar ook star: 'gehoorzaamheid en regelmaat' is zijn motto. Deze man versiert niet maar wordt versierd. Waarom? Hij is voor vrouwen aantrekkelijk omdat hij mysterieus lijkt, stille waters hebben immers diepe gronden. Bovendien is hij een uitdaging: jou zal het wel lukken om hem te doorgronden en te openen.

    Val jij op hem? Wat hij te weinig heeft, heb jij te veel: je bent warm, moederlijk, sociaal en hebt inlevingsvermogen. Je besluit voor hem te zorgen, je denkt dat hij tegen jou wel zal beginnen praten en dat jij hem tot bloei zult brengen. En dan kan hij, zo denk je, jou geven wat jij nodig hebt: liefde en warmte. Omdat dat niet gebeurt, raak je gefrustreerd en begin je aan hem te trekken: je begint door te vragen, te drammen of te huilen. Het gevolg is dat hij zich nog verder afsluit.

    Laat hem los! Om van deze man los te komen is het nodig dat je beseft dat je deze man niet kunt veranderen. Richt je niet langer op zijn behoeftes, maar op wat jij nodig hebt. Je zult dan inzien dat deze man je niet gelukkig kan maken.

    4.
    De perverse en dwingende man


    Frank denkt voortdurend aan seks. Hij masturbeert vaak en ziet hij op het internet iets nieuws op seksueel gebied, dan wil hij dat meteen uitproberen met zijn vriendin Bea. Wil zij niet, dan dramt hij door, net zolang tot ze hem zijn zin geeft. Desnoods doet hij het tegen haar zin. In bed behandelt hij haar als een object en houdt hij geen rekening met wat zij wil.

    Hoe zit hij in elkaar? Deze man is niet alleen verslaafd aan 'gewone' seks maar wil ook bizarre seks. Daarbij is hij ook nog eens dwingend: hij zet zijn partner net zo lang onder druk tot ze hem zijn zin geeft. Onder zijn gedrag gaat een sterke behoefte aan macht schuil, en seks is de manier waarop hij dat probeert te krijgen. In het begin lijkt hij aantrekkelijk omdat hij zo vaak seks met je wil. Je voelt je gevleid: blijkbaar ben je erg aantrekkelijk en opwindend. Maar eigenlijk maakt het hem weinig uit met wie hij seks heeft.

    Val jij op hem? Het kan zijn dat je een groot gebrek aan assertiviteit hebt: je durft geen 'nee' te zeggen uit angst dat je ruzie krijgt of dat hij bij je weggaat. Je laat je aanpraten dat je preuts bent en langzaam verschuiven je grenzen totdat je dingen doet die je niet wilt. De tweede mogelijkheid is dat je in je jeugd hebt geleerd dat pijn macht betekent. Bijvoorbeeld omdat je vader je in elkaar sloeg, maar je toch overeind bleef staan. In dat geval geeft deze man je een gevoel van macht en controle, ook al is hij degene die je overmeestert.

    Laat hem los! Loskomen van deze man doe je in het eerste geval door te beseffen dat ook jij recht hebt op geluk en door je zelfwaardering op te vijzelen. In het tweede geval doe je dat door de pijn van traumatische jeugdervaringen onder ogen te zien en te verwerken.

    5.
    De gewelddadige man

    Gerard is graag bij Anita maar soms haalt ze hem het bloed onder de nagels vandaan. Ze begint dan over de verkeerde dingen of zeurt terwijl hij moe is. Op die momenten stijgt het bloed naar zijn hoofd en wordt hij woedend. Hij slaat haar dan, meestal eerst in haar gezicht. Ligt ze op de grond, dan schopt hij haar. Hij weet dat hij het niet moet doen. Ze begint te huilen en wordt dan helemaal stil. Naderhand vraagt hij haar daarom om vergeving. Hij zegt: 'Ik hou zó veel van je dat je me gewoon gek maakt!'

    Hoe zit hij in elkaar? In het begin lijkt deze man lief en aardig, totdat er iets gebeurt waardoor hij omslaat als een blad aan een boom. Hij wordt ontoerekeningsvatbaar, draait door en mept erop los. Is hij weer rustig dan betuigt hij zijn diepste spijt: hij zal het nooit meer doen! Of hij zoekt de schuld buiten zichzelf: 'Jij doet ook altijd zo moeilijk.' Deze man is aantrekkelijk omdat hij in het begin vaak heel leuk en aardig is. Gewelddadig wordt hij pas later, als je al van hem houdt.

    Val jij op hem? De kans is groot dat je in je jeugd bent mishandeld of dat je hebt gezien hoe je moeder werd gedomineerd door je vader. Hierdoor heb je een gespleten beeld gekregen van mannen en vrouwen en daarmee van jezelf als partner. Vrouwen - en daarmee ook jezelf - zie je als lief, zwak en dienstbaar, mannen als boos, sterk en agressief.

    Laat hem los! Om los te komen van deze man moet je inzien dat zowel mannen als vrouwen sterke en zwakke eigenschappen bezitten en dat ook jij dus sterk en krachtig kunt zijn. Dat doe je door de boosheid te voelen over het onrecht dat jou is aangedaan. Voel je je weer compleet, niet alleen zwak maar ook sterk, dan heb je de gewelddadige man niet langer nodig om in evenwicht te zijn.

    6.
    De verslaafde man

    Op de wc kan Marco het niet laten: even een snuifje coke om er weer fris tegenaan te gaan. Dagelijks neemt hij zich voor om te minderen. Hij voelt zich namelijk steeds beroerder als de coke is uitgewerkt, en zijn schulden lopen de spuigaten uit. Is de coke uitgewerkt, dan stort hij zich in de armen van Maria. 'Ik voel me zo ziek', klaagt hij. Zij zorgt dan voor hem. Ze is een echte rots in de branding voor hem en heeft hem al vaak geholpen om af te kicken. Helaas wil dat maar niet definitief lukken.

    Hoe zit hij in elkaar? Deze man is verslaafd aan drank, drugs of gokken. In het begin probeert hij zijn verslaving nog te verbergen en liegt hij tegen je. Op den duur valt hij geheid door de mand. Vaak heeft hij een problematische jeugd gehad, die hij door zijn verslaving probeert te vergeten. Deze man is in eerste instantie net zo aantrekkelijk als andere mannen. Is hij aan de drank of drugs, dan kan hij zelfs heel joviaal, energiek en aardig zijn.

    Val jij op hem? Val je voor een verslaafde partner, dan lijd je aan het moeder-Teresacomplex. Je lapt hem op, praat hem moed in en brengt hem weer aan het lachen. Kortom, hij is je 'zorgproject'. Zorgen voor een verslaafde partner is vaak een indirecte manier om voor jezelf te zorgen: je geeft je verslaafde partner de zorg en aandacht die je zelf zo graag wilt hebben. Dat leidt echter nergens toe, omdat het je niet van je eigen pijn afhelpt.

    Laat hem los! Om van een verslaafde man los te komen moet je aan de slag gaan met je eigen onverwerkte pijn. Zorg je weer goed voor jezelf, dan heb je geen zin meer om voor hem te zorgen en verliest deze man zijn aantrekkingskracht.

    7.
    De psychopathische man

    Ruud kan vrouwen snel het bed in praten. Lang houdt hij het echter nooit uit met één vrouw. Hij vindt vrouwen eigenlijk maar hysterisch en labiel. In het begin zien ze vaak nog wel in dat ze enorm met hem boffen. Maar na een tijdje begint het gezeur: ze klagen dat hij in bed alleen maar met zichzelf bezig is, willen dat hij liever voor hen is, of dat hij luistert naar hun prietpraat. Soms beginnen ze zelfs huilen! Belachelijk! Hij zegt dan: 'Ben je nu klaar met die scène?'

    Hoe zit hij in elkaar? Deze man is een wolf in schaapskleren. Hij lijkt heel charmant en wint je snel voor zich. Leer je hem beter kennen, dan ontdek je echter dat hij alleen maar aan zichzelf denkt. Hij kent weinig emoties, heeft geen geweten, en kan liegen als de beste. Om te krijgen wat hij wil, gaat hij over lijken. Hij is aantrekkelijk omdat hij zo innemend is, je uitstekend om zijn vinger kan winden en zichzelf geweldig vindt, waardoor je aanvankelijk geneigd bent te denken dat dat ook zo is.

    Val jij op hem? Je hebt behoefte aan een sterke man, iemand die jou kan beschermen tegen de gevaren van het leven. In ruil daarvoor overstelp je hem met liefde. De kans is groot dat jij beschermd bent opgevoed, dat je goedgelovig bent en eerlijk. Je hebt een negatief zelfbeeld en je denkt dat je het leven alleen niet aankunt. Deze wolf in schaapskleren zal je echter opvreten: er blijft niets anders van je over dan een slavin.

    Laat hem los! Om los te komen van deze man moet je de realiteit onder ogen zien: de wereld is geen sprookje en niet iedereen heeft goede bedoelingen. Ook moet je weer voelen dat je best op eigen benen kunt staan. Voel je je weer zelfstandig, dan heb je deze man niet langer nodig.

    Door Pieternel Dijkstra
    (Goed Gevoel, februari 2004)

    03-01-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen niet kunnen weerstaan

    Wat mannen niet kunnen weerstaan

    Lang haar is altijd onweerstaanbaar voor mannen: losjes gedragen, proper gewassen. Klaar!
    Draag wat je flatteert, en je kan niks fout doen.
    Lingerie scoort altijd, zeker als je je er goed en sexy in voelt.
    Hoge hakken verlegt de aandacht naar de benen.
    "Mannen zijn niet zo moeilijk, want ze denken maar aan een ding." Een veel gehoorde en even vaak bevestigde uitspraak. Maar mannen zijn niet de domhoofdige bonobo's waarvoor ze versleten worden, en sommige dingen maken wel degelijk het verschil. Je (toekomstige) geliefde zal het misschien niet (onmiddellijk) bewust opmerken, maar de onbewuste effecten zijn minstens zo belangrijk. Dus, wat merken mannen wél op?

    Steve Santagati schreef er een boek (The Manual, een handleiding tot mannen) vol over. "De eerste indruk is nog altijd de eerste indruk. Met je persoonlijkheid zal je hem niet aantrekken als er ook geen verzorgd plaatje bij hoort."

    1) Lingerie

    Het hoeft niet duur te zijn, zolang het niet doet denken aan oma's of in pakketjes verkocht wordt. Hij vindt het sexy, zeker als jij het sexy draagt. Vele vrouwen voelen zich anders als ze mooie lingerie dragen, en zeggen zelfs met meer zelfvertrouwen rond te lopen. Dát effect toont dat je lingerie bij je past. Voor mannen maakt het niet zoveel uit wát je draagt, al zijn ze minder fan van beha's met veel kant.

    2) Schoenen
    Eigenlijk gaat het niet om de schoenen zélf, behalve als het om (hoge) hakken gaat. Mannen zijn er wild van omdat het je benen én kont sexy toont. Voor de rest zien ze echt niet welk merk je draagt, en hoe elegant de lijn is? ze zien echter wél wat je houding is en wat je uitstraalt, en dat is uiteindelijk deels afhankelijk van de schoenen die je draagt.

    3) Je kapsel

    Ze merken misschien nauwelijks dat het geknipt is, maar dat betekent niet dat ze er niet om geven. Integendeel. Kleur en coupe zijn echter niet belangrijk, wel dat het proper is. Liefst lang, en een beetje warrig. Simpel is goed genoeg, al moet je saai (en kort) absoluut vermijden.

    4) Jurken
    Eén gouden regel: kies er eentje dat je 'troeven' accentueert. Wie klein is, focust op hakken; wie wat kilootjes te verbergen heeft, kiest voor iets losser zodat niet elk detail duidelijk is zonder de vormen volledig te verstoppen. Ook een hit: jurken waarin je kont niet 'vast' zit. Wie groot is, zou voldoende huid moeten bedekken én gaat beter voor langere jurken.

    5) Sexy boven- en ondergoed
    Topjes die wat decolleté tonen, slips of strings die onweerstaanbaar zijn: elke vrouw zou er minstens een paar van in huis moeten hebben.

    6) Bril
    In een modieus exemplaar, waarin je ogen goed te zien zijn en dat goed onderhouden is, ben je sexy. Punt.

    De rest kan mannen niet schelen. Het merk, het mode-kleur of net niet, de snit... dat speelt allemaal geen rol. Netjes, verzorgd en een tikje (of twee) sexy, meer moet dat niet zijn. (edp)

    02-01-2008 om 12:49 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig nieuwjaar

    Miekemuis en haar Maatje wensen aan alle bloggers, familie, vrienden en kenissen een succesvol, gelukkig en vooral gezond nieuwjaar, waar al jullie wensen uitkomen en jullie gespaard blijven van tegenspoed en ongeluk.
     

    01-01-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Maatjes 45 jaar geleden
    our Friendship

    Our friendship is soothing
    Like a warm gentle breeze
    A soft, tender rustle
    Thru the leaves of the trees....

    Our friendship can bloom
    Like a beautiful spring day
    Yours and mine did
    In such a wonderful way....

    Our friendship brings rainbows
    After the storm
    It appears in the winter
    To keep our hearts warm....

    Our friendship withstands hardships
    As the winter wind blows
    Like a candle in the window
    With its soft warm glow

    Poetry by McClimans Christine
    Foto

    Nog altijd maatjes
    Foto

    mijn E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • Dag Miekemuis en Maatje
  • Dag blogmaatje
  • Goedemorgen lieve vrienden
  • donderdaggroeten vanwege F
  • liefs en groetjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto

    mijn dierbaarste mensen mijn moederke en paps dankbaar voor dit geluk hoop ik ze nog lang te houden
    Moeder en dochter
    één ziel - twee lichamen - vier handen op één buik
    vriendinnen voor het leven
    Foto

    Foto

    Foto

    Ons kleinkindje nr 3
    14 weken oud


    Foto

    Ons derde kleinkindje Lljana
    de dag van haar geboorte
    De fiere meter en maatje
    de dag van de doop Lljana
    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben 3 maand en leer zwemmen
    Foto

    Ik ben nu een flinke meid van 6 maand
    Foto

    Lljana 1 jaar
    Foto

    ik ben meme haar kampioen
    Foto

    eens ben ik een echte prinses volgens mijn meme
    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn grote schatten bij elkaar

    Laatste commentaren
  • Champagnetoren (Lisa)
        op Record met 45.000 champagneglazen in Wijnegem Shopping Center
  • op iedere wc een bordje (Nanette )
        op Mannen zouden beter zittend plassen
  • Vele groetjes en een mooi weekend gewenst (valerieke)
        op nog eens komen zien
  • gedicht Depressie Lien Baeyens (Lien)
        op Dromen 1
  • * (camille)
        op nog eens komen zien
  • Foto

    Blog als favoriet !

    gedichtjes
  • liefde
  • verzamelgids
  • Toon Hermans 1
  • Toon Hermans 2

  • toffe meidengroep maar vooral vrienden door dik en dun
    Foto

    Foto

    sprookjes
  • elfjes engeltjes enz
  • sprookjes

  • Wenskaartjes
  • Fantasyworld
  • Dobhran
  • Met knuffel
  • Met liefs
  • Free greetings
  • Photocards
  • Top list
  • Fun cards
  • Owl Greetings
  • gratis fotobewerking

    astro
  • horoscoop
  • rudy
  • Reïncarnatie

  • bloemschikken en crea
  • hofmeesters

  • Mijn favorieten
  • brinkster
  • kerst
  • coolwater
  • fantasia
  • utta
  • elfje
  • indianen
  • heksen
  • vergaarbak

    favorieten
  • Donald
  • Eddy_1953
  • computer tips
  • titipoes3
  • huismus
  • sandra
  • sjoeke
  • brabbes
  • opapat

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 07-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 11--0001

    met de kids  amber en cedric in de tuin
    Foto

    Foto

    nu nog de dierentuin hier en we zijn rond
    pitou  mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten
    en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben
    van de kippen hebben we alleen de eitjes
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
    Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver
    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!