Foto
alzheimer als je, jezelf niet meer herkend
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
Foto

We have a dream

In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.

Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.

Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot

dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.

Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,

er ooit een stralende morgen komt,

Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.

Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullen  kunnen eten

om hun lichaam te voeden.

Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.

Wij geloven dat ooit  de vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.

Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.

 

Naar toespraak van Martin Luther King

 

Foto
Foto
een gelukkig gezinnetje
Foto
Inhoud blog
  • Wij hebben uw stem nodig
  • nog eens komen zien
  • Overlijdensbericht
  • Kantoorseks: collega's luisteren mee
  • Ook vrouwen denken op het werk
  • De beste 5 plekjes
  • De 7 fases van een affaire op het werk
  • Vrouw moet borstprothese tonen
  • Baas geeft werknemers Mercedes cadeau
  • Blote borsten als hulpmiddel bij overval
  • Geldboete voor man
  • Onderzoek naar veroudering
  • Postcode Loterij geeft 460.000 euro
  • Dit wakkert de lust aan
  • Mannelijk orgasme
  • Dit effect heeft een orgasme
  • Stoppels reden om geen seks te hebben
    Foto
    Foto
    kijk eens rond er is steeds wel voor iedereen wat te beleven
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
    Foto
    Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
    Foto
    werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
    Foto
    Boomer is onze 100.000e bezoeker
    Miekemuis en haar Maatje
    Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 1 augustus nieuwe regels rond zonnebankgebruik

    Vanaf 1 augustus nieuwe regels rond zonnebankgebruik


    Vanaf 1 augustus veranderen de wettelijke regels voor het zonnebankgebruik. Zo worden uitbaters van zonnebankcentrales verplicht om mensen onder de achttien jaar te weigeren. Ook moeten ze de stralingssterkte van de zonnebanklampen verminderen. De verdelers en uitbaters van zonnebankapparatuur onderschrijven de nieuwe regels en werken mee aan een infobrochure terzake, zo wordt meegedeeld in een persbericht.

    De nieuwe regels voor zonnebankcentrales zijn ten dele een omzetting van het Europees recht terzake. Zij moeten zorgen voor een nog betere bescherming van de huid, vooral voor mensen met een gevoelige huidtype. De nieuwe regels worden onderschreven door de verdelers en uitbaters van zonnebankapparatuur, de Belgian Tanning Federation (BTF). De BTF werkt binnen de structuren van Fedis, de Belgische federatie van de distributie. Volgens de nieuwe regels moeten uitbaters van zonnebankcentrales voortaan klanten onder de 18 jaar weigeren. Ook mensen met huidtype 1, een huid die snel verbrandt en niet bruint, mogen niet meer onder de zonnebank. Voorts moet de stralingssterkte van de zonnebanklampen verminderd worden naar 0,3 W/m². (KWO)

    31-07-2008 om 19:37 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bom onder pensioenstelsel ambtenaren

    Bom onder pensioenstelsel ambtenaren


    Gemeenten kunnen tijdelijk personeel vast benoemen net voor hun pensioen. Dat personeel krijgt dan een ambtenarenpensioen, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.

    Terwijl alle gemeenten zich suf zoeken naar geld om voor hun niet vastbenoemde, "tijdelijke" personeelsleden een aanvullend pensioen te financieren heeft de kleine Limburgse gemeente Alken een "gratis" oplossing gevonden. De gemeente geeft de "tijdelijke" personeelsleden een vaste benoeming vlak voor ze op pensioen gaan; ze krijgen dan een ambtenarenpensioen voor alle jaren dat ze voor een overheid gewerkt hebben en dat kost de gemeente niets. Als alle gemeenten die truc overnemen, ontploft het pensioenstelsel van de ambtenaren in één klap, schrijven de kranten. De meerderheid van het gemeentepersoneel is immers niet vastbenoemd: maar 140.000 vastbenoemden (40 procent) tegenover 200.000 tijdelijken. Burgemeester Hendrik Verbrugge (CD&V) van Alken wilde met de maatregel naar eigen zeggen vooral een signaal geven aan de hogere overheden dat de grove pensioenongelijkheid tussen vastbenoemden en niet-vastbenoemden niet houdbaar is. Maar de voogdijoverheid kan de beslissing gewoon niet afblokken omdat er geen rechtsregel is die deze truc verbiedt. (TIP)

    bron: Belga

    31-07-2008 om 19:06 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag Belgische toerist aangehouden in buitenland

    Elke dag Belgische toerist aangehouden in buitenland


    Automobilistenvereniging Touring heeft deze maand al 40 oproepen gekregen voor Belgen die werden opgesloten in het buitenland voor een auto-ongeval waaraan ze al dan niet schuldig waren.


    "Dat zijn er al ruim 10 pct meer dan vorig jaar", aldus Touring in Het Laatste Nieuws. "De meeste oproepen komen uit Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Meestal is er twijfel over de schuld bij het ongeval. De Belgen worden dan vastgehouden tot er klaarheid is. De autoriteiten willen het risico niet lopen dat ze een schuldige bestuurder niet meer kunnen terugvinden", luidt het. (TIP)

    bron: Belga

    31-07-2008 om 12:05 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbalfan doodgeslagen nadat hij in verkeerde supportersbus stapte

    Voetbalfan doodgeslagen nadat hij in verkeerde supportersbus stapte


    In Colombia is een voetbalfan doodgeslagen nadat hij per vergissing in de supportersbus van de tegenstanders gestapt was. Er werden vijf mensen opgepakt.


    Nabij Bogota vond zondag de wedstrijd tussen America en Independiente Santa Fe plaats. Na de 2-1 winst van America stapten vier supporters van America in plaats van in hun eigen bus in die van Santa Fe. Ze werden onmiddellijk aangevallen. Drie van hen konden zich nog uit de voeten maken, maar de vierde struikelde en werd geslagen en getrapt tot hij bezweek. Eind juni was een 22-jarige supporter van Santa Fe nog vermoord door een fan van America. (DWM)

    bron: Belga

    31-07-2008 om 10:49 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Nederlandse vrouwen verkracht op werkvakantie in Kenia

    Vijf Nederlandse vrouwen verkracht  op werkvakantie in Kenia



    Vijf Nederlandse vrouwen tussen de 17 en 25 jaar zijn vorige week tijdens een werkvakantie in Kenia verkracht door een tiental Keniaanse mannen. De vrouwen maakten deel uit van een groep die bezig was met welzijnswerk in het Afrikaanse land. Ze waren uitgezonden via Livingstone uit Amersfoort. Een woordvoerster van de organisatie bevestigde maandag een bericht hierover in het Reformatorisch Dagblad.


    Medewerkers van Livingstone, dat al tientallen jaren werkvakanties in verschillende Afrikaanse landen, Oost-Europa en Zuid-Amerika organiseert, zijn "ontzettend geschokt". Een groep van twaalf Nederlanders was in het Keniaanse Kakamega bezig met het opknappen van een school. Ze waren juist het project aan het evalueren toen een groep Keniaanse mannen het terrein op kwam. De mannen hadden een buurman gegijzeld om zich toegang tot het terrein te verschaffen. De overvallers brachten alle aanwezigen naar een kamer. Daar werden ze gedwongen hun waardevolle bezittingen af te geven en werden ze aan handen en voeten vastgebonden. De Keniaanse overvallers namen vijf vrouwen mee naar een andere ruimte, waar ze verkracht werden. De Keniaanse politie heeft meteen dertig mensen op de zaak gezet. Inmiddels zouden al honderd mensen zijn verhoord. (KWO)

    30-07-2008 om 20:37 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universiteit Antwerpen legt verborgen Van Gogh bloot
    Universiteit Antwerpen legt verborgen Van Gogh bloot




    Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen ontwikkelden samen met Nederlandse collega’s een nieuwe techniek om ’onder’ schilderijen te kunnen kijken. Het werk Grasgrond van Vincent Van Gogh deed dienst als testcase: de onderzoekers konden een overschilderd vrouwenportret zichtbaar maken.

    “Het is al langer mogelijk om onder schilderijen te kijken”, vertelt professor Koen Janssens, verbonden aan het departement scheikunde van de Universiteit Antwerpen. “Zo is er de conventionele röntgenradiografie. Maar die techniek heeft zijn beperkingen.”

    Samen met collega’s van de Technische Universiteit Delft en met de hulp van wetenschappelijke instituten in Hamburg en Grenoble werkten de Antwerpse wetenschappers een nieuwe techniek uit: synchrotron-gebaseerde röntgenfluorescentie- spectrometrie.

    In een zogenaamde synchrotron (deeltjesversneller) wordt het schilderij met een röntgenbundel bestraald. Vervolgens wordt de fluorescentie van de verflagen gemeten. Dat laatste gebeurt voor elk chemisch element apart, waardoor de individuele verfpigmenten zichtbaar kunnen worden gemaakt.


    Rode wangen

    Janssens: “We werken met een scanner met een hele kleine bundel X-stralen. Dat levert veel details op van een onderliggende geschilderde laag. En nog een belangrijk voordeel: het zichtbare schilderij wordt niet geraakt.”

    Als testcase bestudeerden de wetenschappers Grasgrond (1887) van Vincent Van Gogh. “Er was een vermoeden dat er onder dat schilderij nog een tekening zat, maar er was maar weinig over bekend. Met de nieuwe techniek konden we centraal in het werk een vierkant van 17,5 op 17,5cm visualiseren."

    "Binnen de twee dagen kregen we een ’kleurenfoto’ van een vrouwenportret te zien. Met veel details, want je kan bijvoorbeeld zien dat de schilder zowel voor de lippen als voor de wangen van de vrouw rood gebruikte.”

    Grasgrond hangt in het Kröller-Müller Museum, dat de tweede grootste collectie Van Goghs bezit. “Na de zomer gaan we wellicht een tweede schilderij van Vincent Van Gogh bestuderen”, zegt Koen Janssens.

    Bezoek de website www.vangogh.ua.ac.be.


    Tekst: Peter DE MEYER - Foto’s: UA






    Met de nieuwe techniek wisten de Antwerpse onderzoekers het vrouwenportret (links) onder het beroemde schilderij Grasgrond (rechts) bloot te leggen.

    30-07-2008 om 19:30 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geruïneerde lottowinnaar klaagt bank aan

    Geruïneerde lottowinnaar klaagt bank aan



    Een Fransman die zeven jaar geleden de lotto won heeft zijn bank, Société Générale, aangeklaagd na rampzalige verliezen op de beurs. Dat meldt de Franse radio.
    De veertiger won destijds 900.000 euro met de lotto en begon via zijn bankadviseur met online beleggingen.


    De bank eist nu 600.000 euro van de pechvogel omdat hij in het rood is gegaan, maar de man eist op zijn beurt 700.000 euro schadevergoeding van de bank wegens slecht advies en gebrek aan waarschuwingen. "Mijn bankadviseur heeft aanvankelijk tot een miljoen euro per maand geïnvesteerd in aandelen. De bank heeft hiervoor commissiegeld gekregen", zegt de man. In 2003 en 2004 maakte hij heel wat winst en hij bleef verder investeren, maar in 2006 keerden zijn kansen. De man is vandaag werkloos en is zijn volledige vermogen kwijt. (KWO)

    bron: Belga

    30-07-2008 om 19:16 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio is dood, lang leve radio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio is dood, lang leve radio

    Binnenkort worden draadloze internetradio’s van het Deense OXX Digital ook in België verdeeld.Momenteel beperkt het aanbod zich nog tot het Classic 600 en Classic 800-gamma maar daar komt zeker verandering in. Vooral dit najaar worden we om de oren geslagen met internetradio’s van deze producent. De radio’s vereisen geen computer of software, een simpel stopcontact en een draadloos netwerk is al ruimschoots voldoende. Over de hele wereld heeft OXX Digital toegang tot meer dan 11.000 radiostations in 272 landen en duizenden podcasts. Kom dus niet klagen dat je niet vindt wat je zoekt! De Classic 600 en Classic 800 van OXX Digital is nu te koop aan een richtprijs van 199 euro.

    Meer informatie over de producten vind je op www.oxxdigital.com.

    bron: MF

    30-07-2008 om 18:22 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstichters olifant Afrikamuseum opgepakt

    Brandstichters olifant Afrikamuseum opgepakt

    De lokale politie van Tervuren heeft de daders geïdentificeerd die in de nacht van 15 op 16 juli brand hadden gesticht aan een houten olifant van het museum voor Midden-Afrika. Dat meldt het Leuvense gerecht. Het gaat om vier Britse jongeren, waarvan er drie minderjarig zijn. De vier hebben bekend, maar een reden voor hun daden is niet bekend.

    Het incident vond omstreeks middernacht plaats. Nachtwakers van het museum zagen op de bewakingscamera's hoe een viertal personen vuurpijlen staken in een van de houten olifantenbeelden van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Andries Botha en die vervolgens aanstaken. Samen met de toegesnelde brandweer slaagden ze erin de vlammen snel te doven zodat de schade beperkt bleef. De daders van de brandstichting sloegen op de vlucht, maar de lokale recherche van Tervuren is erin geslaagd de vier te identificeren. Het gaat om vier Britse jongeren, een meerderjarige en drie minderjarigen. Zij zijn zaterdag opgepakt. De leider van het viertal bleek een zeventienjarige jongeman. Hij is samen met zijn vader voor de parketmagistraat gebracht en heeft daar een waarschuwing gekregen. Hij moet zich samen met de twee andere minderjarigen later ook voor de jeugdrechter verantwoorden. De meerderjarige wordt vervolgd voor de correctionele rechtbank. (SVR)

    29-07-2008 om 14:45 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtpiano
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Luchtpiano



    “Luchtgitaristen zijn er al meer dan genoeg,” dacht de Fransman Omer Yosha een tijdje geleden.

    Luchtpianisten, die zijn al heel wat zeldzamer.

    Daarom ontwierp hij dit instrument, waarbij je geen enkele toets meer hoeft aan te raken. Infrarood sensoren herkennen de bewegingen van je vingers en bepalen zo welke noot gespeeld moet worden. De toonhoogte wordt bepaald door de afstand tussen je hand en het klavier. De luchtpiano zit nog steeds in de testfase, maar Omer Yosha heeft er alle vertrouwen in dat zijn uitvinding ooit op grote schaal geproduceerd zal worden.

    bron: MF

    29-07-2008 om 14:34 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom willen we seks?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie denkt dat we enkel seksen uit passionele overwegingen, heeft het fout. Wetenschappers aan de University of Texas hebben maar liefst 237 redenen gevonden waarom we graag tussen de lakens belanden.

    Hogerop geraken
    Klassiekers en topantwoorden zijn 'genot, liefde, aantrekkingskracht, romantiek en opwinding'. Minder romantische argumenten als 'het voelt goed', 'om dichter bij god te komen' of 'ik wilde mijn partner een seksueel overdraagbare aandoening bezorgen' staan eveneens in het lijstje. Zelfs 'om hogerop te komen' werd zonder blikken en blozen genoemd. Bij de toppers voor de vrouwen staat 'ik wilde een job' op de vijfde plaats. Op zes staat 'ik wilde promotie krijgen'.

    Verliefd
    Al doen sommige antwoorden de wenkbrauwen fronsen, één ding is duidelijk: mannen denken anders over seks dan vrouwen. Uit de antwoorden blijkt dat mannen vooral seks als een fysieke ervaring zien waarvan ze er liefst veel van willen hebben. Vrouwen denken aan seks omdat ze verliefd zijn. (lvl)

    29-07-2008 om 14:03 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse archeologen vinden wrak Kever

    Nederlandse archeologen vinden wrak Kever


    Archeologen hebben in de Nederlandse stad Eindhoven tijdens de opgravingen van een villa uit de 16de eeuw het wrak van een Volkswagen Kever (midden 20ste eeuw) blootgelegd. Dat meldt stadsarcheoloog Nico Arts.



    Arts heeft inmiddels contact gehad met de zoon van de eigenaar van het autootje. Die vertelde hem dat zijn vader het wrak in 1969 heeft begraven om er vanaf te zijn. Het is nog niet vastgesteld hoe oud de Kever precies is. "Er zat in ieder geval niemand meer in", stelde Arts ironisch vast. De auto is nauwelijks herkenbaar als het karakteristieke Duitse autootje, maar volgens een van de archeologen die een liefhebber is, gaat het zeker om een Kever. Volgens Arts komt het zelden voor dat archeologen autowrakken opgraven. Het is nog onduidelijk wat er met de auto gaat gebeuren. (SIJ)

    bron: Belga

    28-07-2008 om 21:26 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gangster werkt bij politie

    Gangster werkt bij politie

    Een man met een strafblad van 40 misdrijven, raakte probleemloos aan de slag bij de onderhoudsploeg van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene. Twee weken daarvoor zat hij nog in de cel. Met zijn badge kon de man de bureaus van het commissariaat vrij in en uit. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

    De vakbonden zijn niet te spreken over het voorval. "Bij de aanwerving van het burgerpersoneel werden elementaire veiligheidsregels niet gevolgd. Dit is gewoon onaanvaardbaar", stellen ze. Op 16 juli merkte een vrouwelijke inspecteur de nieuwe schoonmaker op. Zijn gezicht kwam haar bekend voor. Ook andere politiemensen meenden de nieuwkomer te herkennen. Ze gingen een kijkje nemen in het strafregister. En wat ze daar te lezen kregen, overtrof hun stoutste vermoedens. De man bleek gekend te staan voor veertig serieuze misdrijven: zware diefstallen, verboden wapenbezit en wapendracht, drugsdelicten... Bovendien was hij nog maar vrijgekomen uit de gevangenis. Navraag bij de personeelsdienst leerde dat "de controle van het strafblad van de persoon wel degelijk gebeurd was alvorens hij in dienst werd genomen. Maar het verslag van deze controle had de personeelsdienst nooit bereikt". Dus werd het proefcontract van de man voor een periode van zes maanden zonder meer ondertekend. Hij kreeg een badge waarmee hij probleemloos de bureaus van het commissariaat kon betreden. Toen de directie van de Brusselse politie op de hoogte gebracht werd van het voorval, werd zijn badge onmiddellijk onbruikbaar gemaakt. "Hij is op staande voet met vakantie gestuurd. Intussen is ook de ontslagprocedure opgestart", zegt woordvoerder Christian De Coninck. (DRM)

    bron: Belga

    27-07-2008 om 12:53 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België laat kinderen uit polygamie toe

    België laat kinderen uit polygamie toe


    BRUSSEL - Stel dat een in België wonende migrant in Afrika twintig kinderen met andere 'echtgenotes' heeft, dan mogen die voortaan allemaal overkomen in het kader van de gezinshereniging. Polygamie mag geen reden zijn om kinderen weg te houden van hun vader.
    Van onze redactrice (De Standaard)



    Een arrest van het Grondwettelijk Hof van 26 juni verbiedt discriminatie van kinderen op grond van geboorte uit veelwijverij. De ambassades en consulaten van België hebben een rondschrijven gekregen dat hen informeert over de wijziging van de wet van 15 december 1980, en opdraagt die toe te passen in de behandeling van visumaanvragen.

    Opvallend is dat de circulaire, die opgesteld is door de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), nog verder gaat dan het arrest, en ook de deur lijkt te openen voor veelwijverij in België. In het DVZ-ambtenarees staat er immers dat ook 'de echtgenote van een polygame vreemdeling van wie een andere echtgenote reeds in België verblijft' niet uitgesloten mag worden.

    Het arrest van het Grondwettelijk Hof (referentie 95/2008) stelt daarentegen duidelijk dat de verandering van artikel 10 van de wet van 1980 alleen op de behandeling van kinderen uit veelwijverij slaat. Die kinderen hebben het recht bij hun vader te verblijven. 'Zij zijn niet verantwoordelijk voor de huwelijkssituatie van hun ouders', en mogen niet op basis daarvan gediscrimineerd worden. Hun recht op gezinshereniging berust niet op de situatie van hun ouders maar op 'de afstammingsband die hen verbindt met hun verwekker die zich in België heeft gevestigd of gemachtigd is er te verblijven'.

    Maar, zo staat er zwart op wit, de wetgever mag wel 'de gezinshereniging beperken' van personen 'wier echtverbintenis strijdig is met de Belgische openbare orde en die van andere lidstaten van de Europese Unie'.

    Heeft de DVZ het arrest dan slecht gelezen? Nee, blijkbaar is het Hof onzorgvuldig geweest.

    'Op de laatste pagina van het arrest schrapt het Hof ook het lid van artikel 10 dat slaat op de uitsluiting van echtgenotes in een polygaam huwelijk', zegt Freddy Roosemont, directeur-generaal van de DVZ. 'Wij moeten de nieuwe wet toepassen, en dus instructies daartoe geven.'

    Dat betekent niet dat er nu een toevloed van 'echtgenotes' dreigt, zegt hij. 'Er zijn maar zeer weinig dergelijke aanvragen. Bovendien beslissen de ambassades niet. Zij stellen een dossier op en sturen dat dan door naar Brussel.'

    Het is niet omdat voorlopig het toelaten van vrouwen uit de polygamie niet uitgesloten is, dat België verplicht is ze toe te laten. Er bestaan andere gronden om geen veelwijverij in ons land te introduceren. Maar het is wel nodig, zegt Roosemont, dat 'het geschrapte artikel dat niet over de kinderen gaat, in de wet terugkeert'.

    www.arbitrage.be



    Mia Doornaert

    27-07-2008 om 12:36 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zit muziek in
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar zit muziek in

    Op je computer heb je slechts twee mogelijkheden om muziek af te spelen. Ofwel plug je een hoofdtelefoon in en luister je op je eentje naar muziek, ofwel laat je iedereen meegenieten via de boxen van je computer. Sinds kort komt daar nog een derde mogelijkheid bij, en wel met de iJerry. Dit toestel maakt gebruik van trillingen om daarmee elk vlak oppervlak van glas, hout of metaal om te vormen tot één grote speaker. Of je met de iJerry echt goed kunt werken op een trillend bureau is natuurlijk een andere vraag. De iJerry is al te koop voor zo’n 95 dollar, omgerekend 60 euro).

    Gevonden op Gadget4all.com, waar het ook te koop is.

    bron: MF

    26-07-2008 om 11:30 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit beboet voor roken in bestelwagen

    Brit beboet voor roken in bestelwagen

    Een Brits decorateur heeft een boete van bijna 40 euro gekregen wegens schending van de anti-tabakwet op de "werkplaats" omdat hij aan het roken was terwijl hij met zijn bestelwagen reed.

    Gordon Williams, uit Llanafan in het westen van Engeland, was thuis vertrokken om thee te gaan kopen voor zijn vrouw toen hij plots tegengehouden werd voor een routinecontrole door de gemeentelijke politie. Die gaf hem een boete van 30 pond omdat hij rookte in zijn "werkplaats". "Ik ging naar Llandabarn Fawr om thee te kopen, en ik was thuis vertrokken, dus van waar kwam ik om te gaan werken? ", vroeg Williams. "Ik begrijp dat een buschauffeur niet mag roken tijdens het rijden, dat is de wet", zei hij. De bestelwagen "is verzekerd als privé-voertuig en ik gebruik hem alleen om mee naar het werk te gaan. (...) Natuurlijk ligt er gereedschap in de bestelwagen, maar een advocaat mag toch ook documenten in een koffertje in zijn auto vervoeren, dat is niet anders volgens mij", beweerde hij. "Ik rookte gewoon een sigaret en viel niemand lastig. Maar het is alsof Big Brother je in het oog houdt", ging Williams, die een aanvraag heeft ingediend om de boete te annuleren, verder. (SVR)

    bron: Belga

    26-07-2008 om 11:24 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte kerkdienst in Nederland

    Naakte kerkdienst in Nederland

    De christelijke naturistensite Gan Eden en naturistenpark Flevo-Natuur in het Nederlandse Zeewolde houden op zondag 28 september een blote kerkdienst. Door het grote succes van de eerste editie eind juni, hebben zij besloten er een vervolg aan te geven.

    De geestelijke die de dienst leidt, is gekleed. De kerkgangers nemen wel allemaal naakt plaats in het gebedshuis. Het idee kwam van Ilse Visser van Flevo-Natuur. Die organiseerde het Christen Naturisten Weekend voor Gan Eden in juni op het park en vond de kerkdienst wel een gepaste afsluiter.

    Daar kwamen zo’n tachtig naturisten op af. 'Het was een niet al te zware dienst, maar met veel muziek en zang', vertelt Visser. De pastor die de dienst leidde kwam van het Bisdom Utrecht. 'Hij had er helemaal geen probleem mee', aldus Visser.

    Het was de eerste keer dat er een naakte kerkdienst werd gehouden in Nederland. Voor de tweede editie wordt nog gezocht naar een geestelijke. 'Ik weet namelijk niet of de pastor van de vorige keer nu weer kan. Maar dat komt wel goed, ik verwacht geen problemen met het vinden van iemand.'

     

    sdg (belga)

    26-07-2008 om 11:17 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apothekers stellen te weinig vragen volgens Test-Aankoop

    Apothekers stellen te weinig vragen volgens Test-Aankoop

    Apothekers stellen te weinig vragen en geven daardoor soms foute producten mee. Dat concludeert Test-Aankoop, nadat een medewerkster van de consumentenorganisatie anoniem 101 Belgische apotheken bezocht. Dat melden Het Laatste Nieuws en de kranten van de groep Sud Presse vrijdag.

    In elke apotheek werd gevraagd naar een middeltje tegen diarree voor het dochtertje van de onderzoekster. "De vragen die dan zeker moeten gesteld worden, zijn: Hoe oud is het kind? Heeft het al lang diarree? Heeft het koorts? Moet het overgeven?", luidt het bij Test-Aankoop. "Dertig procent van de apothekers stelde echter maar één vraag. Vaak ging het dan over de leeftijd van het kind. In totaal vroeg amper 27 procent of het kind koorts had en maar 24 procent wilde weten of het moest overgeven. Dat zijn toch belangrijke vragen, want zo kom je te weten of het kind veel vocht verliest en kans maakt om te dehydrateren." Ook de vraag of er al andere medicatie was genomen, werd amper gesteld. In één apotheek werd zelfs geen enkele vraag gesteld. Uit onwetendheid worden dan ook foute of te weinig producten meegegeven, zegt de consumentenorganisatie. Dirk Broeckx, hoofd van de Algemeen Pharmaceutische Bond (APB), relativeert het onderzoek. (SIJ)

    bron: Belga

    25-07-2008 om 10:39 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter legt verzameling Bekende Blote Konten aan

    Dokter legt verzameling Bekende Blote Konten aan

    Een gereputeerd dokter uit Barcelona, die onder zijn klanten een aantal politici en al even bekende atleten mag tellen, is aangehouden nadat er een camera is ontdekt in de toiletten van zijn kabinet.

    De voedingsspecialist wordt vervolgd voor "schending van de privacy". Een medewerker van de dokter ontdekte de camera nadat hij een draad had gevolgd die achter een radiator liep. Hij was bijzonder verbaasd te merken dat de webcam op de wc-bril stond gericht. Hij deed onmiddellijk aangifte bij de politie van Barcelona. Onder de patiënten van de arts zijn beroemdheden uit de Catalaanse hoofdstad, zoals Joan Puigcerdos, voorzitter van de linkse onafhankelijke partij ERC. Ook de Spaans MotoGP-piloot Jorge Lorenzo en de zus van de Braziliaanse ex-FC Barcelonaspeler Ronaldinho zijn al bij de dokter langs geweest. (KWO)

    bron: Belga

    25-07-2008 om 10:28 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke chauffeurs gaan losser om met alcohol dan vrouwelijke

    Mannelijke chauffeurs gaan losser om met alcohol dan vrouwelijke



    Jongvolwassen mannen en vrouwen verschillen grondig van elkaar wanneer het gaat over het voorkomen van dronken rijden, het eigen rij- en drinkgedrag, en hun houding tegenover anti-alcoholcampagnes. Dat blijkt uit de masterproef van Annick Van den Eynde, studente communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen.



    Zo gaan mannen losser om met alcohol als ze rijden dan vrouwen. Mannen ervaren meer sociale druk om te blijven drinken. Bovendien nemen mannen meer risico's dan vrouwen. Zowel mannen als vrouwen geven toe al meegereden te zijn met een chauffeur die een glaasje te veel op had. Jonge vrouwen blijken ook eerder te vinden zijn voor de fear appeal-campagne van de Antwerpse urgentiearts Luc Beaucourt, die jongeren door middel van angst probeert te overtuigen van de gevaren van rijden onder invloed. Mannen verkiezen dan weer de positieve appeal van de BOB-campagne. Zij denken dat de benadering van Beaucourt niet effectief is. Argumenten die mannen aanhalen om hun rij- en drinkgedrag te verantwoorden, is dat ze beter tegen alcohol kunnen, dat ze hun rijgedrag aanpassen en dat ze enkel onder invloed rijden als het gaat om korte afstanden. (TIP)

    bron: Belga

    25-07-2008 om 10:10 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel meer autodelers door hoge brandstofprijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Veel meer autodelers door hoge brandstofprijs


    Het aantal Belgen dat aan autodelen doet, is in een jaar tijd met 38 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van autodeelmaatschappij Cambio, die eind juni op 5.769 klanten afklokte, zo bericht De Morgen donderdag.

    Volgens Cambio is de forse groei gedeeltelijk toe te schrijven aan de snel stijgende brandstofprijzen. Daarnaast heeft ook de snelle uitbreiding van het autodeelnetwerk voor een flinke impuls gezorgd. De groei is het spectaculairst in het Brussels gewest, dat het aantal autodelers met 45 procent zag stijgen, tot 3.200. De trend is er onder meer een gevolg van "de Brusselair-premie". Wie in Brussel zijn nummerplaat inlevert, krijgt een gratis abonnement op Cambio. (SIJ)

    bron: Belga

    25-07-2008 om 09:51 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tumorvrije muis wekt nieuwe hoop in strijd tegen kanker

    "Tumorvrije" muis wekt nieuwe hoop in strijd tegen kanker


    In de zoektocht naar een middel tegen kanker is volgens de Independent on Sunday een belangrijke doorbraak geboekt. Want de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft het licht op groen gezet voor klinische proeven op mensen en dat met een techniek die bij muizen spectaculaire resultaten heeft opgeleverd.


    Meer dan twintig kankerpatiënten zullen nu dezelfde therapie krijgen toegediend als de laboratoriummuizen, in de hoop dat deze aanpak ook bij hen zal maken dat het immuunsysteem de ziekte intoomt. Centraal bij dit experiment staan granulocyten, witte bloedcellen die de muizen kankervrij maakten en die, afkomstig van gezonde donoren, in laboratoriumproeven ook in staat bleken om menselijke prostaat- en borstkankercellen te vernietigen, zonder normale cellen aan te tasten. Op basis van die proeven geloven wetenschappers nu dat een klinische toepassing even succesvol zal zijn bij mensen als bij muizen. (DWM)

    24-07-2008 om 18:52 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garantie voor toeristen: bij regen wordt hotel afgebroken

    Garantie voor toeristen: bij regen wordt hotel afgebroken



    Het eerste zandhotel ter wereld heeft aan het strand van het Zuid-Engelse graafschap Dorset zijn deuren geopend. Met 10 pond (13 euro) per nacht, per kamer is het ondanks de toplocatie op Weymouth Beach, een van de goedkoopste onderkomens voor de zomer, berichtte televisiezender BBC woensdag.


    Gasten moeten alleszins rekening houden met enkele ongemakken. "Na een nacht in een zandbed kan je hele lichaam bedekt zijn met zand en vooral tussen de tenen kan het serieus kriebelen", waarschuwt Mark Anderson, maker van het zandhotel. Ook zijn er geen toiletten. Een hevige regenbui kan voor een plotse inkorting van het verblijf in het hotel leiden, want een dak heeft het zandgebouw niet, waardoor het 's nachts een blik op de sterrenhemel biedt. In totaal hebben Anderson en drie hulpjes voor het hotel 1.000 ton zand verzet en gevormd. De bouwtijd bedroeg 7 dagen van elk 14 uur. Met deze actie wil men ook vieren dat steeds meer Britten hun vakantie doorbrengen op de eigen stranden. Een reden daarvoor is ook de zwakte van het Britse pond in Euroland. (SVR)

    bron: Belga

    24-07-2008 om 18:32 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluimerverbruik digitale televisie onredelijk hoog

    BBL vindt sluimerverbruik digitale televisie onredelijk hoog



    Digitale televisie kost elke klant jaarlijks 24 tot 44 euro extra aan energiekosten. Dat komt omdat Belgacom TV en Telenet inferieure technologie gebruiken, zegt de Bond Beter Leefmilieu (BBL). Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag.




    De BBL onderzocht het energieverbruik van digitale televisie bij enkele klanten van Belgacom en Telenet en kwam tot "spectaculaire" resultaten. De ondersteunende toestellen die nodig zijn voor digitale televisie hebben - in werking - een vermogen van ongeveer 30 watt, zowel bij Telenet als Belgacom. Opvallend is dat bij Telenet het vermogen in stand-by bijna even hoog ligt als het vermogen in werking. Dat levert per jaar een stand-byverbruik op van 230 kWh bij Telenet, en 114 kWh bij Belgacom TV. Of uitgedrukt in prijs: het stand-byverbruik van digitale televisie kost een klant van Belgacom TV 24 euro extra per jaar en een klant van Telenet zelfs 44 euro extra per jaar. In Vlaanderen kijken momenteel 790.000 mensen digitale televisie. Alles samen verbruiken zij in stand-by 142 miljoen kWh per jaar, wat neerkomt op een jaarlijkse kost van 24 miljoen euro aan elektriciteit, of een onnodige CO2-uitstoot van 108.000 ton. (SIJ)

    bron: Belga

    24-07-2008 om 17:51 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apothekers verkopen minder condooms

    Apothekers verkopen minder condooms

    Recente cijfers tonen aan dat er minder condooms verkocht worden, vooral in apotheken. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure woensdag.


    Volgens cijfers van de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) is de condoomverkoop bij de apotheek gedaald van 475.000 stuks in 2004 tot 400.000 stuks eind 2007. Dat is een daling met 20 procent, maar de oorzaken daarvoor zijn niet meteen duidelijk. Volgens Christian Elsen, de vicevoorzitter van APB, ligt een mogelijke verklaring voor de daling bij de distributie van condooms buiten apotheken. Er zijn vandaag meer distributiekanalen, die toegankelijker zijn voor jongeren en die condooms aanbieden aan erg goedkope prijzen, soms zelfs gratis. "Vandaag kan je overal een condoom kopen voor erg weinig geld of zelfs gratis. Dat kan gaan van restaurants, over hotels, machines op straat, tot supermarkten", aldus Elsen. (SIJ)

    bron: Belga

    23-07-2008 om 19:38 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek mooi weggewerkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Muziek mooi weggewerkt



    Een MP3-speler die ingewerkt is in een zonnebril is al lang geen nieuwigheid meer.Het zijn over het algemeen dure dingetjes, dus niet voor ieders portemonnee.


    De Sport In-Ear MP3 Player doet daar wat aan, want op usb.brando.com.hk kost het hebbeding amper 22 dollar. Deze MP3-speler heeft een geheugencapaciteit van 1GB, ondersteunt MP3, WAV en WMA en komt met oplaadbare batterijen.

    Wanneer de batterij opgeladen is, kan je tot acht uur lang naar muziek luisteren.

    bron: MF

    23-07-2008 om 19:34 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Monde "analyseert" Belgische crisis

    Le Monde "analyseert" Belgische crisis



    De Franse kwaliteitskrant Le Monde heeft in zijn zondagseditie zijn licht geworpen over de Belgische politieke crisis.


    "België en Europa moeten zich de vraag stellen of dit land nog regeerbaar is en een toekomst als natie heeft. De jongste politiek-institutionele crisis in België laat ruimte voor pessimisme. De eisen van de Vlamingen zijn vervuld door het in 1970 geïnstalleerde federale model. Toch worden andere eisen van territoriale en economische aard geformuleerd." En zo gaat het verder. "In Vlaanderen verbergt men ook achter het voorwendsel van 'goed bestuur' een egoïstisch programma dat 'ongerechtvaardigde geldtransfers' naar Wallonië wil beëindigen. Het blijft afwachten hoe lang dit Belgische model de culturele en taalkundige verscheidenheid nog staande kan houden." (DWM)

    bron: Belga

    23-07-2008 om 19:32 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldje voor singles op Nederlandse camping

    Veldje voor singles op Nederlandse camping


    Camping Rivièra Parc in het Nederlandse Biddinghuizen heeft deze zomer een veldje dat uitsluitend bestemd is alleenstaande ouders. Een woordvoerster van de camping zei dat dit gezelliger voor hen is dan een plek tussen de echtparen.



    Het singlesveld omvat twaalf kampeerplekken. "Alleenstaande ouders maken tussen de echtparen met kinderen minder gemakkelijk contact met elkaar", vertelt de woordvoerster. Ze benadrukt dat Rivièra Parc geen koppelaar wil zijn. "Maar als er wat moois ontstaat, is dat natuurlijk prima." De camping in Biddinghuizen heeft wel meer themaveldjes. Zo is er een veld voor gezinnen met kinderen tot 6 jaar. Volgens de woordvoerster zijn klanten in die doelgroep niet verplicht op dat veldje te staan. "We bieden alleen de mogelijkheid aan." (TIP)

    bron: Belga

    22-07-2008 om 19:38 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinyl is alive and kicking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vinyl is alive and kicking



    Wat is er in tijden van mp3-spelers, iPods en andere moderne muziekdragers mis met die goede oude grammofoonplaat? Niets toch?Enkele jaren geleden kreeg vinyl rake klappen, maar daar komt verandering in. Onder andere dankzij deze Certus draaitafel van Teres Audio. Er zijn twee modellen beschikbaar, de 450 en de 460. De 460 komt met een geluidsisolerend statief, de 450 doet daar nog eens een luxueuze afwerking in koper en hardhout bovenop. Teres Audio vraagt zo’n 13.900 dollar voor het basismodel, de meest extravagante uitvoering maakt je zo maar eventjes 25.500 dollar armer.

    bron: MF

    22-07-2008 om 19:26 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je alles al hebt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je alles al hebt



    The OhL Subwoofer Lamp heeft zijn naam niet gestolen en levert muziek en licht af op hetzelfde moment.Volgens de makers “volgt het de trends van vandaag. Ruimtes met exclusieve architectuur en het beste meubilair hebben nood aan logische, essentiële designobjecten van hoge kwaliteit.” In de lamp zit een dubbele woofer van 25 centimeter doorsnee verscholen in een stalen omhulsel. De technische eigenschappen verschillen niet veel van een standaard subwoofer, in dit geval haalt vorm het overduidelijk van inhoud. Over de prijs houden de producenten van Tutondo hun mond toe, maar daar zal dan wel een grondige reden voor zijn.

    www.ohbytutondo.com

    bron: MF

    22-07-2008 om 18:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    21-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale feestdag koudste van voorbije 100 jaar?

    Nationale feestdag koudste van voorbije 100 jaar?


    Maandag 21 juli, de nationale feestdag, wordt een van de koudste van de afgelopen honderd jaar. Dat beweert weerman Eddy De Mey zondagavond. Op grond van de meest recente berekeningen zou de maximumtemperatuur in Brussel op 16 tot 17 graden uitkomen.


    De koudste nationale feestdag was volgens De Mey die van 1993. Toen werd het niet warmer dan 16,7 graden. "Maandag komen we ongetwijfeld akelig dicht bij dit record", aldus de weerman. In 2007 kwam het kwik uit op 22,9 graden. Twee jaar geleden was het zweten geblazen bij 32 graden. (DWM)

    bron: Belga

    21-07-2008 om 20:03 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rus schenkt 1 miljoen aan Belgische brandwondenpatiëntjes

    Rus schenkt 1 miljoen aan Belgische brandwondenpatiëntjes



    Suleiman Kerimov heeft de Belgische vzw Pinocchio, die verbrande kinderen helpt, 1 miljoen euro cadeau gedaan uit dank voor zijn verzorging in België. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag. Met het geld van Kerimov kan Pinocchio volgend jaar alle 300 patiënten op kuur sturen.



    Kerimov raakte bekend omdat hij in november 2006 met een Ferrari Enzo te pletter reed tegen een boom langs de Promenade des Anglais in Nice. Kerimov werd bewusteloos uit het wrak gehaald. Dertig procent van zijn lichaam was verbrand. De steenrijke Rus verbleef maandenlang in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. De verzorging van de Rus deed heel wat stof opwaaien. De toenmalige minister van Defensie, André Flahaut (PS), was kop van jut toen bleek dat hij Kerimov naar België had laten overvliegen met een legervliegtuig. Doordat de Rus zelf zwaar verbrand was geraakt, wilde hij iets doen voor verbrande kinderen. "Dinsdag al bleken die woorden geen loze belofte", zegt Martin Margodt van Pinocchio. "We hebben net onze rekening gecheckt: plus 1 miljoen euro." (DWM)

    bron: Belga

    21-07-2008 om 18:45 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In a galaxy far, far away
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In a galaxy far, far away



    Het Tokyoflash Galaxy-horloge ziet er op het eerste gezicht vrij apart uit (Star Trek, iemand?), maar na een korte test ben je meteen weg met de gebruikte technieken.Er staan geen cijfers op dit horloge, het maakt enkel gebruik van drie lagen gekleurde lichtjes. De rij gele lichten is opgedeeld in twaalf vlakken die de uren voorstellen. De elf rode lichten stellen de minuten voor, waarbij elk rood licht een tijdsblok van vijf minuten symboliseert. De groene lichten tenslotte vertegenwoordigen elk één minuut. Gebruiksgemak is wat anders en misschien duurt het wat langer voordat je uitgedokterd hebt hoe laat het precies is maar als je wilt opvallen, mag je de Tokyoflash Galaxy niet aan je laten voorbijgaan!

    bron: MF

    21-07-2008 om 18:40 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: secretaresse voor erotische massages

    Gezocht: secretaresse voor erotische massages


    In de vacature van een Roemeens bouwbedrijf stond te lezen: "Gezocht: secretaresse. Salaris: 1.000 euro per maand". Toen een jonge vrouw haar contract echter kwam ondertekenen, ontdekte ze in de clausule van het contract wat nog meer van haar verwacht werd: "Relaxerende, erotische en bodymassages geven aan de baas".


    De vrouw nam meteen ontslag en ging aankloppen bij de arbeidsinspectie van Sibiu, in het centrum van Roemenië. "De formulering van het contract is niet illegaal, maar het bedrijf mag zich binnenkort toch aan een inspectie verwachten", luidt het. (SIJ)

    bron: Belga

    20-07-2008 om 11:07 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen klagen over trage rechtsgang

    Mensen klagen over trage rechtsgang

    Het feit dat rechterlijke uitspraken zo lang op zich laten wachten, ondermijnt het vertrouwen van mensen in hun justitie. Dat besluit de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) op grond van de klachten die de instantie in 2007 ontving van burgers, zo bericht De Standaard.


    "Procedures slepen vaak lang, soms zelfs onaanvaardbaar lang aan", stelt de HRJ vast na weer een jaar klachtenbehandeling. De onvrede over de gerechtelijke achterstand blijkt zelfs toe te nemen. In vergelijking met 2006 klagen meer mensen over de lange procedures en over hun ervaringen met justitie. Onder dat laatste valt de gebrekkige communicatie, zoals onheus behandeld worden door een magistraat of geen antwoord krijgen op brieven. "Die klacht is gegrond", staat er meermaals in het jaarverslag, "omdat elke rechtzoekende een antwoord moet krijgen op zijn brieven". De Hoge Raad kreeg vorig jaar opnieuw zowat 340 klachten binnen van mensen die ontevreden zijn over het gerecht. Een belangrijk deel daarvan houdt kritiek in op de rechterlijke beslissing. De Raad kan daarin niet tussenbeide komen. Wie niet akkoord gaat met een uitspraak, kan in hoger beroep gaan of naar het Hof van Cassatie stappen. Ook heel wat beslissingen om een klacht te seponeren, vallen niet in goede aarde. (SVR)

    bron: Belga

    20-07-2008 om 10:53 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelconsoles worden volwassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spelconsoles worden volwassen

    Sinds de komst van de Wii zien onze computeravonden er plots heel anders uit.Miljoenen mensen zijn al overstag gegaan voor de console, geen wonder dus dat allerhande electronicaproducten op die commercieel aantrekkelijke kar willen springen. Een van de grootste nadelen tegenwoordig is dat je niet beschikt over een aangepast toetsenbord om je avatar snel een nieuwe naam te geven. Het bedrijf Logic 3 heeft daarom een draadloos mini qwerty-toetsenbord (sorry, ze hebben niet aan azerty gedacht) ontwikkeld om sneller te kunnen typen op je Wii.
    De Logic 3 is vanaf eind juli beschikbaar aan een richtprijs van ongeveer 25 euro.

    bron: MF

    20-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasbeer trekt verwoestend spoor door Belgische bossen

    Wasbeer trekt verwoestend spoor door Belgische bossen

    Er leven steeds meer wilde wasberen in België. Die richten bij gebrek aan natuurlijke roofvijand heel wat schade aan. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws . "Het wordt erger en erger, want er komen er steeds meer bij", zegt bioloog Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

    De wasberen leven vooral in de Ardennen. Daar zitten er al zeker honderden tot zelfs duizenden. Af en toe duiken er ook op in Vlaanderen. Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek moet de laatste tijd steeds vaker wasberen opvangen. Ook andere centra krijgen almaar meer meldingen. De wasberen zijn niet graag gezien omdat ze veel schade aanrichten. Ze lusten werkelijk alles en vergrijpen zich aan vogeleieren op de grond en in bomen. Fruit, groente, vogeltjes en eekhoorns werken wasberen met gemak binnen. Ook voor de volksgezondheid zijn de veelvraten levensgevaarlijk. De dieren zijn drager van spoelwormen die hersenschade kunnen veroorzaken bij kinderen. (DWM)

    bron: Belga

    20-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op twintig raakt niet spontaan zwanger

    Eén op twintig raakt niet spontaan zwanger

    Van het aantal vrouwen dat vorig jaar beviel, raakte één op twintig zwanger na een behandeling voor onvruchtbaarheid. Dat leidde in 10 procent van de gevallen tot een meerling, drie keer meer dan bij vrouwen die op spontane wijze zwanger werden. De cijfers blijken uit het jaarverslag van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie.

    De cijfers van het aantal vruchtbaarheidsbehandelingen stijgen gestaag. In 2007 bedroeg het cijfer al 5 procent van het aantal zwangerschappen, waar dat in 2002 nog maar 3,9 procent was. De populairste behandeling is een hormoonstimulatie van de eierstokken. Die methode wordt toegepast bij 40 procent van de vrouwen die problemen hebben om zwanger te raken. In 36 procent van de gevallen wordt overgegaan tot een in vitro bevruchting en 24 procent ondergaat een Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie (ICSI). Die laatste behandeling is een variant op de in vitro fertilisatie waarbij de zaadcel rechtstreeks in de eicel wordt geïnjecteerd. Bij de normale in vitro-procedure moeten de zaadcellen op eigen kracht de eicel bereiken. (SER)

    bron: Belga

    19-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin de dag met een knaller(tje)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Begin de dag met een knaller

    Geef toe, kalenders zijn ronduit saaie dingen. Je kunt er hooguit een kruisje op zetten of kleine aantekeningen op neerpennen.De Amerikaanse bedenkers van de Bubble Calender hebben een rol plastic verpakking met bubbels genomen en aan elke luchtbel een dag toegekend. Op deze manier kan je elke dag knallend inzetten. Of tenminste met een piepklein knalletje. Bovendien is dit een goede manier om overbodige verpakkingen op een leuke manier te recycleren.
    Alle formaten, prijzen en verdere details van de Bubble Calendar zijn te vinden op www.bubblecalendar.com.

    bron: MF

    19-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japan gaat te ver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Japan gaat te ver

    Nieuwe gadgets creëren is leuk, maar je kunt ook te ver gaan.
    De Japanse multinational Bandai heeft een apparaatje gemaakt dat de klassieke doorzichtige mierenkolonie overbodig maakt. In plaats van je te vergapen aan de werklust van tientallen levende mieren, moet je het in dit geval stellen met enkele ouderwetse pixels in zwart-wit. In Ants Life Studio voeg je naar believen zout, suiker, fruit, steentjes en wormen toe aan je virtuele mierenkolonie en schud je er zelfs mee als je daar zin in hebt.
    Geef ons toch maar de levende mieren, uiteindelijk kan geen gadget opboksen tegen de pracht van Moeder Natuur.

    bron: MF

    19-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trams rijden de klok rond tijdens Gentse Feesten

    Trams rijden de klok rond tijdens Gentse Feesten



    Tijdens de Gentse Feesten, die van 19 tot 28 juli plaatsvinden, zet de openbare vervoersmaatschappij De Lijn extra middelen in om de feestvierders veilig van en naar de Gentse feestzone te brengen. Dagelijks zullen 418 bestuurders - tegenover 288 vorig jaar - de bijna 200 ingezette voertuigen bemannen.



    Tramlijn 1 tussen Flanders Expo en de Korenmarkt rijdt net als vorig jaar 24 uur op 24, en breidt haar frequentie nog uit. Tussen 14.00 uur en 5.30 uur rijdt de tram om de vijf minuten, al wordt de halte Korenmarkt wegens de grote volkstoeloop dan niet bediend om veiligheidsredenen. De rest van de dag rijdt tram 1 om de tien minuten. Net als vorig jaar horen de tramreizigers ook de aankondiging van de haltes in het "sappig Gents dialect", ingesproken door één van de chauffeurs. De gimmick wordt uitgebreid van tramlijn 1 naar alle toestellen die de gesproken halteaankondiging ondersteunen. De nachtbussen vertrekken dit jaar van aan het Woodrow Wilsonplein, en niet aan de Korenmarkt zoals vorig jaar. De Feestbussen vertrekken in twaalf verschillende richtingen naar Gent en omstreken, zoals Eeklo, Wetteren, Deinze, Melle en Drongen. De Feestbussen vertrekken drie keer per nacht. (TIP)

    bron: Belga

    18-07-2008 om 17:45 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf zoekt dief via YouTube

    Bedrijf zoekt dief via YouTube



    Een bedrijf uit Emmeloord dat vorige week werd bestolen heeft beelden van de diefstal op YouTube gezet. De directeur van het bedrijf hoopt zo de dief te vinden.

    Op beelden van de bewakingscamera is te zien dat de dief op zijn gemak, met lege handen, het kantoor binnenloopt, en even later weer naar buiten loopt met een gevulde laptoptas. Wat er in de tussentijd gebeurt, is niet te zien op de beelden. Volgens een woordvoerster van de politie doet het bedrijf niets verkeerd met het plaatsen van het filmpje op internet. Een woordvoerder van het College Bescherming Persoonsgegevens noemt de plaatsing van dit filmpje op internet "niet de juiste route". (DWM)

    bron: Belga


    Ook bij ons in België is er een frituuruitbater die dit heeft gedaan, het filmpje op YouTube gezet waar te zien is hoe een klant de gsm van de uitbater wegneemt. Nu moet die uitbater het filmpje wegnemen of hij wordt zelf vervolgd. Waar is de logika in dit alles?? De dieven worden beter beschermd dan de slachtoffers.

    18-07-2008 om 17:01 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoon te koop aan soldenprijsje

    Mozambikaan wilde zoon verkopen voor 2.000 dollar


    Een Mozambikaan heeft zijn 16-jarige zoon te koop aangeboden voor 2.000 dollar (ongeveer 1.260 euro). Dat meldt de krant Noticias. Volgens de krant alarmeerde een potentiële koper de politie, die de man arresteerde.



    De man uit Chibuto - 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Maputo - had aan de transactie de voorwaarde gekoppeld dat zijn zoon naar buurland Zuid-Afrika gebracht zou worden. De tiener werd ondergebracht bij de sociale diensten omdat hij niet wilde terugkeren naar zijn familie. (SER)

    bron: Belga

    18-07-2008 om 16:42 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stookolie wordt goedkoper: eindelijk

    Stookolie wordt goedkoper



    De maximumprijs van stookolie daalt vanaf vrijdag na een vijftiental dagen op een recordhoogte te hebben gestaan.


    Stookolie (1.000 ppm) kost vanaf vrijdag maximaal 0,9212 euro per liter (-0,0328 euro) voor wie minstens 2.000 liter koopt. Wie minder dan 2.000 liter bestelt, betaalt maximaal 0,9450 euro per liter (-0,0328). Aan de pomp bedraagt de maximumprijs 1,0320 euro per liter (-0,0330 euro). Deze prijsdalingen zijn het gevolg van de daling van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten. (SVR)

    bron: Belga

    17-07-2008 om 20:31 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer kat kwijt met gps

    Nooit meer kat kwijt met gps




    Live de route volgen van je kat om te weten waar hij uithangt. Dat kan vanaf het laatste kwartaal van dit jaar als een elektronicabedrijf uit Hengelo een gps-systeem voor katten op de markt brengt. Met de elektronische vinding wil het bedrijf mishandeling van katten terugdringen.



    Wilfried Peezenkamp bedacht het systeem nadat zijn eigen drie katten ernstig mishandeld waren thuisgekomen. De kat krijgt een kleine gps-ontvanger aan de halsband. Door een basisstation aan de pc te koppelen kan de gebruiker via de digitale atlas Google Earth zien waar de kat buitenshuis loopt. "Als hij ergens vastzit, bijvoorbeeld omdat een poot in een klem zit, dan kun je gelijk actie ondernemen", aldus Peezenkamp. Hij heeft naar eigen zeggen al veel reacties ontvangen van bezorgde katteneigenaren. (SVR)

    bron: Belga

    17-07-2008 om 20:21 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden miljardair laat 8 miljard dollar na aan honden

    Overleden miljardair laat 8 miljard dollar na aan honden


    De New Yorkse miljardair Leona Helmsley wilde dat haar volledige vermogen van 5 tot 8 miljard dollar gebruikt zou worden voor de verzorging van honden. Dat blijkt uit een schriftelijke verklaring in het nalatenschap van de hoteleigenares, zo schrijft de New York Times.


    Helmsley stierf in augustus 2007 op 87-jarige leeftijd. De belangrijkste erfgenaam van Helmsley was haar hondje Trouble. De witte malteser kreeg 12 miljoen dollar. Sindsdien krijgt het dier doodsbedreigingen en is hij omringd door lijfwachten die hem jaarlijks 100.000 dollar kosten. Het resterende vermogen van Helmsley wordt nu naar een stichting overgebracht die zij en haar echtgenoot Harry in het leven hadden geroepen. De stichting had oorspronkelijk de doelstelling "arme mensen en behoeftige honden" te helpen. De "arme mensen" werden later geschrapt, schrijft de New York Times. De enige zoon van Helmsley stierf voor zijn moeder. Twee van haar kleinkinderen kwamen niet eens in haar testament voor. De twee anderen kregen elk vijf miljoen dollar, op voorwaarde dat ze het graf van hun vader minstens een keer per jaar bezoeken. (TIP)

    bron: Belga

    17-07-2008 om 19:31 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse paleontoloog ontdekt eerste vliegende reptiel

    Vlaamse paleontoloog ontdekt eerste vliegende reptiel



    Miljoenen jaren voor de eerste dinosaurussen op de wereld verschenen, vloog de kuehneosaurus al van boom naar boom. Dat ontdekte de Vlaamse paleontoloog Koen Stein, schrijft De Morgen.


    De kuehneosaurus, een prehistorisch reptiel dat 225 miljoen jaar geleden in het huidige Britse gebied leefde, is het eerste dier waarvan bewezen is dat het kon vliegen. Fossielen van het reptiel werden al in de jaren vijftig in een grot in Bristol ontdekt. Aangezien het dier uitklapbare ribben had, ging men er tot dan van uit dat de kuehneosaurus min of meer kon zweven, iets wat altijd tegengesproken werd door experten in de aerodynamica. Door een model te maken van twee exemplaren heeft Koen Stein, doctorandus aan de universiteit van Bonn, aan de universiteit van Bristol het bewijs geleverd dat de kuehneosaurus wel degelijk kon vliegen. (DWM)

    bron: Belga

    17-07-2008 om 18:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Almaar meer reizigers vragen hiv- en soa-tests

    Almaar meer reizigers vragen hiv- en soa-tests


    Het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) heeft vorig jaar 8,4 procent meer adviezen gegeven. Er waren 32.056 medische consultaties, zowat 90 per dag. In ruim de helft van de gevallen kwamen exotische trippers reisadvies en een prikje halen. Opvallend: de ITG-labs registreerden 299 nieuwe hiv-geïnfecteerden. Dat blijkt uit het pas gepubliceerde jaarverslag, zo schrijft De Morgen donderdag.


    Het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde gaf in 2007 exact 16.507 mensen prereisadvies, een stijging van 8,4 procent ten opzichte van 2006 en alweer een nieuw record. Bijna alle prereisadviezen gaan gepaard met inentingen. De stijging van de prereisadviezen en van de consultaties in het algemeen is vooral te verklaren door het toegenomen aantal reizigers naar tropische oorden, luidt het. In 2007 nam ook het aantal hiv/aids-consultaties in het Antwerpse instituut toe. In totaal werden 299 nieuwe infecties vastgesteld. Ruim 1.500 mensen klopten bij het ITG aan voor informatie over of een onderzoek naar een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het instituut ontving 530 stalen die getest moesten worden op gonorroe of een "druiper", zowat 60 procent meer dan in 2006. (SVR)

    bron: Belga

    17-07-2008 om 17:52 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tof echt om te proberen

    Click here to get more mini-SharkBreak widgets - www.SharkBreak.com

    echt even doen tof hoor
    Klik op de linkerkant voor het kiezen van de vis en klik op de bovenkant voor de achtergrond met koraal

    16-07-2008 om 20:16 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant van Afrikamuseum in Tervuren vernield door vandalen

    Olifant van Afrikamuseum in Tervuren vernield door vandalen


    Aan het Museum voor Midden-Afrika in Tervuren is afgelopen nacht een houten olifant vernield door vuurwerk dat werd afgestoken door vandalen. Het is al de tweede maal op korte tijd dat aan het museum vandalisme wordt gepleegd.

    Het incident vond omstreeks middernacht plaats. Toen staken onbekenden in het park van het museum Bengaals vuurwerk af. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat een houten olifant beschadigd raakte. De financiële omvang van de schade is nog niet bekend, maar het dier heeft zware schade opgelopen. Van de daders van de vandalenstreek is nog geen spoor. (DWM)

    bron: Belga

    16-07-2008 om 19:02 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse dief raakt eigen auto kwijt

    Nederlandse dief raakt eigen auto kwijt



    Een dief die in het Nederlandse Den Haag op de vlucht was voor de politie, is zijn eigen auto kwijtgeraakt. Agenten konden de verdachte niet meer te pakken krijgen, maar namen wel zijn auto en de buit in beslag.



    De onbekende man probeerde een dvd-speler uit een auto te stelen bij een hotel in Kijkduin. Volgens getuigen ging de vermoedelijke dader ervandoor in een rode auto. Agenten zagen later een auto en een verdachte rijden die aan het signalement van de getuigen voldeed. Toen de bestuurder de politieauto zag, ging hij er gelijk vandoor. Na een korte achtervolging zette de man zijn auto neer bij een tuincentrum aan de Ockenburghstraat en sprong hij een sloot in. De agenten konden de verdachte niet meer achterhalen, maar konden wel de auto van de man en de buit in beslag nemen.            (SER)

    bron: Belga

    16-07-2008 om 18:50 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fout verknipt eiwit leidt tot schizofrenie

    Fout verknipt eiwit leidt tot schizofrenie



    Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de K.U.Leuven hebben aangetoond dat een verstoorde verknipping van het eiwit Nrg-1 aan de basis ligt van schizofrenie. De ontdekking is een stap naar een betere diagnose en behandeling van schizofrenie en verwante aandoeningen.


    Schizofrenie is een mentale aandoening die zich meestal manifesteert tussen het 15de en 30ste levensjaar. Eén Belg op de 250 krijgt er vroeg of laat mee te maken. De ziekte wordt gekenmerkt door periodes van psychotische verschijnselen. De patiënten krijgen abnormale ideeën en hun waarneming, gedrag en gedachten veranderen. Typische symptomen zijn waanbeelden, hallucinaties en chaotisch gedrag. Tot nog toe is er geen duidelijke oorzaak gevonden voor schizofrenie. Erfelijke factoren spelen een rol bij het ontstaan en leef- en werkomstandigheden bepalen het verloop van de ziekte. (DWM)

    bron: Belga

    16-07-2008 om 18:26 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het vlaams

    VLAANDEREN VLAAMSCH!


    In Vlaanderen spreekt men uiteraard Vlaams.
    Bedrijven die een niet-Vlaamse naam hanteren dienen zich dus ook aan te passen.

    Dit om een EENtalig straatbeeld te bekomen.

    Volgende bedrijven hebben de boodschap begrepen en gaan binnenkort hun naam veranderen.




    15-07-2008 om 19:59 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friese eend met pijl in achterste overleden

    Friese eend met pijl in achterste overleden


    De mannetjeseend die sinds mei in het Nederlandse Leeuwarden met een pijl in zijn kont rondvloog, is dood. Dat heeft de Vogelopvang in de Friese hoofdstad maandag gemeld.


    De eend werd halverwege mei ontdekt, waarna de vogelopvang, de dierenambulance en de brandweer collectief jacht op de vogel maakten. Het lukte de organisaties echter niet de eend te vangen, want ondanks de pijl kon hij prima vliegen. Zondag lukte het drie mannen in de buurt van Leeuwarden toch de eend te vangen, omdat hij was verzwakt. Een dierenarts verwijderde de pijl, maar de eend overleefde het niet. "Was hij niet geopereerd, dan was hij sowieso overleden. Het was erop of eronder", aldus een vrijwilliger van de Vogelopvang. De eend ligt bij vogelopvang De Fûgelhelling in Ureterp in de vriezer. "Misschien dat een natuurmuseum hem wil hebben, het is toch een bijzondere vogel." (DWM)

    bron: Belga

    15-07-2008 om 19:32 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stradivarius geeft geheimen prijs onder CT-scan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stradivarius geeft geheimen prijs onder CT-scan


    Leg een Stradivarius onder de CT-scan en je krijgt een verklaring voor de superieure kwaliteit van de viool. Berend Stoel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Nederland deed dat, samen met een befaamde vioolbouwer uit de Verenigde Staten.


    De gelijke mate van dichtheid van de verschillende soorten hout waarvan de klassieke violen zijn gemaakt, zou een verklaring zijn voor de bijzondere klank. De resultaten van het onderzoek van Stoel zijn verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift PloS ONE.
    Het is de eerste keer dat de eeuwenoude en kostbare violen zijn onderzocht zonder het gevaar de instrumenten te beschadigen. (TIP)

    bron: Belga

    15-07-2008 om 19:04 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    14-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zitten condooms in pakjes 3 - 6 - 12


    Waarom zitten condooms in pakjes 3....


     


    Een verhaaltje van een vader aan zijn zoontje:

     Een man wandelt in een supermarkt  met zijn 8-jaar oude zoontje.
     
    Toevallig lopen ze langs een condoom uitstalling en de jongen vraagt: 
    ' Wat zijn dat, Papa?'
     
    Waarop de man heel kalm reageert:
    'Dat zijn condooms mijn jongen,
    Mannen gebruiken ze om veilig sex te hebben.'
     
    'Oh ja,zegt de jongen, ja dat heb ik gehoord in de
    sex klas op school.'
     
     
    Hij kijkt naar de uitstalling en pakt een pakje van  3
     en vraagt:

    'Waarom zitten er 3 in dit pakje?'
     
    De vader antwoordt:

     'Die zijn voor de jongens van de hogere school..Eén
    voor Vrijdag...Eén voor Zaterdag....en Eén voor Zondag.'


    'Cool..... zegt de jongen'

    Dan ziet hij een pakje van 6 en vraagt:

    'Voor wie zijn deze dan?'
     
    ' Die zijn voor universiteits studenten', antwoordt de vader,

     'Twee voor Vrijdag...Twee voor Zaterdag... En Twee  voor Zondag'
     
     
    'WOW!' zegt de jongen, 'en voor wie zijn deze  dan,vraagt hij, terwijl hij een pakje van 12 oppakt.!

    Met een zucht en een traan in zijn oog, antwoordt de vader


    'Die zijn voor de getrouwde mannen.

    Eén voor Januari....Eén voor Februari... Eén voor
    Maart....Eén voor April........................


    14-07-2008 om 21:22 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golfen is en blijft een elitesport
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Golfen is en blijft een elitesport


    Hoewel het aantal golfers jaar na jaar stijgt, blijft de sport een bezigheid voor de rijkeren der aarde.Als je dan toch niet (meer) hoeft te werken voor je geld, kan je maar beter tonen dat je er warmpjes bijzit. De GoldenPutter is een golfclub die volledig bedekt is met een laagje goud. Het clubhoofd krijgt er bovendien kristallen bovenop, die in elke mogelijke kleur verkrijgbaar zijn. De greep is van leder in een standaard roze kleur maar net zoals bij het clubhoofd is elke andere kleur ook mogelijk. Zelfs de verpakking bestaat uit kostbaar kersenhout, inclusief een unieke gravure. Als je helemaal niet weet op welke manier je de miljoenen over de balk moet smijten, biedt de producent de optie aan om diamanten te laten verwerken in je setje golfclubs. Per club betaal je 3900 dollar, voor de standaardversie wel te verstaan.



    bron: MF

    14-07-2008 om 16:27 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Bond is nu écht jaloers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    James Bond is nu écht jaloers

    We vertelden eerder al over de DVR Pen Recorder, maar er is meer knap materiaal voorhanden voor de amateurspionnen onder ons.De MiniGum Camera Recorder is opnieuw een verborgen videocamera, maar deze keer met de vorm en de grootte van een pakje kauwgom. De 2GB intern geheugen zijn goed voor uren geniepig filmplezier, want elke minuut film vergt amper 500 kilobyte van dat geheugen. De beelden kunnen op de computer geplaatst worden of afgespeeld worden op je gsm. Tijd om op geheime missie te gaan!


    bron: MF

    13-07-2008 om 10:55 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolle verkeersspiegel mag niet meer

    Bolle verkeersspiegel mag niet meer


    De administratie Wegen en Verkeer heeft beslist dat alle bolle verkeersspiegels langs Vlaamse gewestwegen weg moeten. Ze zijn onveilig omdat ze een vervormd beeld geven. De administratie is bang voor juridische verwikkelingen nadat de West-Vlaamse gemeente Houthulst onlangs tot een zware schadevergoeding is veroordeeld, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.

    Het gaat om de bolle spiegels waarmee je om een hoek heen kan kijken en die meestal op gevaarlijke kruispunten te vinden zijn. De directieraad van het Agentschap Wegen en Verkeer trof die beslissing al op 29 april, en nu sijpelt de uitvoering ervan via de lokale districten naar de gemeentebesturen door. "De reden van die beslissing is dat sommige chauffeurs blijkbaar geen rekening houden met het vervormde beeld op een bolle spiegel", meldt de brief aan het Evergemse gemeentebestuur. De gemeente moet tegen eind augustus tien bolle spiegels verwijderd hebben, anders doet het Agentschap het zelf. (TIP)

    bron: Belga

    12-07-2008 om 10:34 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland geeft seksuele voorlichting voor allochtonen op YouTube

    Nederland geeft seksuele voorlichting voor allochtonen op YouTube

    Het Nederlandse kabinet wil de seksuele gezondheid van allochtonen verbeteren. Daarvoor komen onder andere voorlichtingsvideo's over seks op YouTube en op verschillende sociale websites. Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid maandag gezegd.Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders van allochtone afkomst meer problemen rond seksualiteit ondervinden dan autochtone Nederlanders. Zo lopen Surinaamse en Antilliaanse jongeren meer risico op seksueel overdraagbare ziektes. Daarnaast komen ook tienerzwangerschappen en abortus veel voor bij Surinaamse en Antilliaanse meisjes en Afrikaanse en Midden- en Zuid-Amerikaanse vrouwen. Turkse en Marokkaanse jongens zijn vaker dader en slachtoffer van seksuele dwang. (KWO)

    bron: Belga

    12-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Bond is jaloers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    James Bond is jaloers

    Lang geleden, toen Sean Connery nog jong was, had hij met plezier deze DVR Pen Recorder gebruikt in één van zijn James Bond-films.Spijtig voor hem, maar dit speeltje is echt wel een product van de 21ste eeuw. De pen heeft een intern geheugen van 2 of 4GB, waarmee je tot dertig uur beeldmateriaal en geluid kunt opnemen. De resolutie van de beelden geraakt spijtig genoeg niet verder dan 352X288, maar het blijft een knalprestatie voor een pen. Via een usb-poort kopieer je de beelden rechtstreeks naar je pc, op dezelfde manier worden de batterijen opgeladen.
    De 2GB versie kost 200 dollar, de 4GB versie klokt af op 250 dollar. O ja, je kunt er ook mee schrijven.

    bron: MF

    12-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van moederliefde gesproken

    Poes adopteert panda in dierentuin Artis


    Een pasgeboren panda in de Amsterdamse dierentuin Artis heeft een wel heel bijzondere moeder gekregen. Hij is geadopteerd door een huiskat, nadat zijn eigen moeder hem had verstoten.


    De poes zoogt de panda samen met haar vier kittens, maakte de Amsterdamse dierentuin woensdag bekend. Volgens Artis is het binnen een Europees fokprogramma niet eerder voorgekomen dat een huiskat de zorg van een kleine panda op zich heeft genomen. De babypanda stelt het naar omstandigheden goed. Het ziet er nu naar uit dat het jong nog enkele weken moet worden gezoogd. (TIP)


    bron: Belga

    11-07-2008 om 17:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man opgepakt met 68.000 euro schuld bij Nederlandse politie

    Man opgepakt met 68.000 euro schuld bij Nederlandse politie

    De Nederlandse verkeerspolitie van het korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag nabij Breda een man aangehouden omdat hij nog een boete van 68.215,75 euro had openstaan. Dit meldde het KLPD dinsdag.

    De agenten controleerden de 59-jarige man nadat hij de maximumsnelheid met 27 kilometer per uur had overschreden. Op het politiebureau kon de man 215,75 euro en de boete voor de snelheidsovertreding, 152 euro, direct betalen. Voor de resterende 68.000 euro kan hij kiezen: betalen of 240 dagen in hechtenis blijven. De man is overgebracht naar het arrestantencomplex in Breda.         (TIP)

    bron: Belga

    11-07-2008 om 17:41 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armani zit écht overal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Armani zit écht overal

    Alles wat Armani aanraakt, verandert in goud.

    Kijk maar eens naar deze rollerblades, die een grondige make-over kregen van de ontwerpers van het bekende modemerk. De Skorpion Quadline skates maken onderdeel uit van Armani’s EA7 sportswear lijn en zijn uitgevoerd in gladde zwarte en zilveren kleurpatronen, afgewisseld met een overdaad aan chroom. Armani zou Armani niet zijn als deze skates niet net dat tikkeltje extra meekregen. De bedoeling is namelijk om je beste schoenen tegelijk te dragen met de Skorpion Quadlines, waarbij een extra vering ervoor zorgt dat je geen last krijgt van je voeten.

    bron: MF

    11-07-2008 om 11:54 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water in Brussel duurder door vernieuwing riolering

    Water in Brussel duurder door vernieuwing riolering

    De prijs van het leidingwater in Brussel zal weldra stijgen omdat de watermaatschappij een vernieuwing van de riolering in het vooruitzicht heeft gesteld. Momenteel is het leidingwater in Brussel goedkoper dan in Vlaanderen en Wallonië.

    Leidingwater kost 2,50 euro per kubieke meter in Brussel, tegenover 2,92 euro in Wallonië en tussen de 2,18 en 2,83 euro in Vlaanderen. De nakende werkzaamheden aan de riolering zullen de prijs in Brussel vermoedelijk de hoogte in sturen. De kosten van de werken worden geschat op 1,5 miljard euro. Volgens Le Soir zal de prijs van het leidingwater daarom met 37 cent stijgen.         (DWM)

    bron: Belga

    11-07-2008 om 11:39 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pensioenen stijgen amper


    Pensioenen stijgen amper

    De afschaffing van de solidariteitsbijdrage blijkt voor 355.000 gepensioneerden een lege doos. Omdat de meesten in een hogere loonschaal terechtkomen, stijgt hun pensioen met amper enkele euro's. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

    Het leek goed nieuws voor de gepensioneerden, schrijft de krant. De interim-regering-Verhofstadt besliste eerder dit jaar de solidariteitsbijdrage vanaf 1 juli geleidelijk af te schaffen. Bedoeling van de maatregel was de koopkracht te verhogen. Vanaf deze maand moeten 355.000 gepensioneerden geen bijdrage meer betalen. Hun netto-inkomen stijgt daardoor met amper enkele euro's; soms daalt het zelfs met een paar centen. "Sommige mensen denken misschien dat hun nieuwe pensioen makkelijk te berekenen is, namelijk door het oude nettomaandbedrag te vermeerderen met het bedrag van de solidariteitsbijdrage. Dat is echter niet het geval: de vermindering (of afschaffing) van de solidariteitsbijdrage kan immers leiden tot een verhoging van de bedrijfsvoorheffing, doordat de gepensioneerde in een hogere loonschaal terechtkomt", legt Vik Beullens van de Rijksdienst voor Pensioenen uit. Bea Cantillon, pensioenspecialiste van de Universiteit Antwerpen, trekt volgende conclusie: "Zulke maatregelen helpen dus niet. Men moet het hele systeem aanpakken om gepensioneerden meer welvaart te garanderen." (SIJ)

    bron: Belga

    11-07-2008 om 11:27 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als dat geen liefde is

    Vrouw stal om bij echtgenoot in cel te zijn


    De correctionele rechtbank in Brugge heeft woensdag een 23-jarige vrouw veroordeeld tot twaalf maanden cel en 550 euro boete omdat ze begin mei een diefstal met geweld pleegde om bij haar echtgenoot in de gevangenis te komen. De gevangenisstraf is voor de helft met uitstel.

    De advocaat van de vrouw pleitte dat ze de feiten in scène had gezet om bij haar man in de gevangenis te komen. Ze had het op een akkoord gegooid met een foorkramer. Ze verkocht hem een pak slaag en stal 50 euro van hem. De man diende klacht in bij de politie. Hij kreeg van de betichte zijn geld terug voor ze zich spontaan bij de politie ging melden. De vrouw zit sindsdien in voorhechtenis en ze beseft nu dat ze haar man in de gevangenis toch minder kan ontmoeten dan ze dacht. "De gevangenis is geen hotel", sprak de rechter. "Het lijkt er soms op, maar het is niet zo." (TIP)

    bron: Belga

    10-07-2008 om 16:31 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regelmatige seks vormt bescherming tegen erectieproblemen

    Regelmatige seks vormt bescherming tegen erectieproblemen


    Hoe vaker oudere mannen seksuele betrekkingen hebben, hoe meer kans ze hebben om te ontkomen aan erectieproblemen. Dat blijkt uit een Finse studie die in de juli-editie van American Journal of Medecine verschijnt.



    De studie, die gedurende vijf jaar werd uitgevoerd op 989 Finse mannen tussen 55 en 75 jaar, heeft aangetoond dat mannen die minder dan een keer per week seks hebben dubbel zoveel risico lopen om geconfronteerd te worden met erectieproblemen, in vergelijking met mannen die eenmaal per week seksuele contacten hebben. Uit het onderzoek blijkt dat 79 mannen op de 1.000 erectieproblemen vertonen als ze minder dan één keer per week seks hebben. Dat aantal daalt tot 32 op de 1.000 bij minstens één keer per week seks en zelfs tot 16 op de 1.000 wanneer ze drie keer per week, of meer, seks hebben. De onderzoekers van het departement urologie van het universitair ziekenhuis van Tampere in Finland hielden ook rekening met andere factoren die kunnen leiden tot erectieproblemen, zoals diabetes, verhoogde bloeddruk en depressie.     (DWM)

    10-07-2008 om 16:25 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ver gaat men hiermee???

    Al één designerbaby in België


    In België is al één designerbaby geboren en er zijn er nog vijf op komst, van vrouwen die al zwanger zijn. Nog negen andere koppels proberen - via de techniek van in-vitrofertilisatie - zwanger te worden van zo'n baby die vrij is van erfelijke borstkanker.



    België is daarmee een van de eerste landen waar kankervrije baby's mogelijk zijn, schrijft Het Laatste Nieuws. Nadat eicellen bij de vrouw zijn weggenomen en bevrucht met zaadcellen van de man, worden de ontwikkelde embryo's genetisch getest. Enkel een embryo dat niet erfelijk belast is, wordt in de baarmoeder ingeplant. (DWM)


    bron: Belga

    10-07-2008 om 10:28 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek zoals jij dat wilt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Muziek zoals jij dat wilt




    Samsung Electronics introduceert met de S3 een mediaplayer met een optimaal geluid en beeld. Dankzij de Digital Natural Sound Engine klinkt muziek zoals jij dat wilt.‘Concertzaal’, ‘Studio’ en ‘Rock’ zijn enkele van de twaalf equalizer-voorkeursinstellingen die jouw muziek op zijn best weergeven. In de Streetmodus past de S3 het geluid aan wanneer je in een luidruchtige omgeving naar je muziek luistert. Speciale audio-effecten stel je gemakkelijk in met 3D Sound en Bass Boost.
    De Samsung S3 is er in vijf kleuren: zwart, wit, roze, groen en blauw. Elke mediaplayer heeft bijpassende screensavers met LED-lichteffecten die op de maat van de muziek in het display oplichten.




    De Samsung S3 is met 4GB of 8GB vanaf deze maand in België verkrijgbaar voor 79 euro (4GB-versie) en 129 euro (8GB-versie).

    www.samsung.com/be

    bron: MF

    09-07-2008 om 21:11 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de Belgen niet gelukkiger worden: BHV

    Hele wereld wordt gelukkiger, maar Belgen niet



    Volgens een internationaal onderzoek bij 350.000 mensen was de wereldbevolking nooit zo gelukkig. Opvallend, bij de weinige landen die de afgelopen jaren "ongelukkiger" werden, zit België.




    Een echte reden daarvoor zien de onderzoekers niet, schrijft Het Laatste Nieuws. "Wat we wel kunnen aanwijzen, is dat etnische problemen er iets mee te maken hebben", aldus onderzoeksleider Ronald Inglehart van de universiteit van Michigan. Daarmee verwijst de man naar de problematiek rond Vlaanderen en Wallonië. We staan nog steeds op plaats 20 in de lijst met 97 landen. De Denen zijn volgens het onderzoek het gelukkigst, in Zimbabwe zijn ze het minst gelukkig.       (DWM)

    bron: Belga

    09-07-2008 om 20:07 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks verbruik medicijnen stijgt met 4,5 procent

    Jaarlijks verbruik medicijnen stijgt met 4,5 procent


    Het jaarlijks verbruik van medicijnen is met 4,5 procent gestegen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) over de uitgaven voor de medicijnen van 2006. De cijfers staan woensdag in La Libre Belgique en La Dernière Heure.


    Liefst 25 procent van de uitgaven is bestemd voor het verbruik van cardiovasculaire medicijnen. Op de tweede plaats staan de medicijnen voor het centraal zenuwstelsel: de kosten daarvoor klokten in 2006 af op 2,2 miljard euro en bedroegen 17 procent van het totale budget. Twee soorten medicijnen zagen het verbruik afnemen: de dermatologische medicijnen en de antibiotica.          (DWM)


    bron: Belga

    09-07-2008 om 19:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België: Onderzoek naar racisme in Kuifje-strip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    De Belgische justitie onderzoekt een klacht van een Congolese student over het stripalbum 'Kuifje in Afrika'.

    Dat zou racistisch zijn en beledigend voor alle Congolezen.

    De student, Mbutu Monondo Bienvenu, eist dat het album onmiddellijk uit de handel wordt genomen. Ook wil hij een een symbolische schadevergoeding van 1 euro van Uitgeverij Moulinsart, dat de rechten beheert.

    Luilakken
    Kuifje in Afrika verscheen in 1930 als feuilleton. De stripheld ontmoet in de toenmalige Belgische kolonie Congo nogal aapachtig afgebeelde inlanders met enorme lippen, die zich gedragen als kinderen en uiteindelijk de reporter en zijn hond Bobbie als goden gaan vereren.

    Eerder in het verhaal voegt Bobbie een stel werkende negers toe: 'Vooruit luilakken, doe er ook 'ns wat voor!'. De strip is, kortom, 'een belediging voor alle Congolezen,' aldus de in België studerende Bienvenu.

    Apen
    Vorige maand bestempelde de Britse Commissie voor Gelijke Behandeling dezelfde strip als 'racistisch', zodat die niet meer in de schappen bij kinderboeken mag staan.

    De Congolezen 'zien er uit als apen en praten als imbecielen,' oordeelde de commissie. Een uitgever in Zuid-Afrika besloot daarop een geplande vertaling in het Afrikaans te schrappen.

    Tekenaar Georges Remi (Hergé) verving al in 1946 scènes uit dezelfde strip. Waar Kuifje de inlandse negertjes lesgaf over 'jullie vaderland België', leert hij hen sindsdien rekenen. Ook een als dieronvriendelijk bestempelde scène waarin de reporter een neushoorn opblaast werd verwijderd.

    Door Bas Benneker

    08-07-2008 om 20:18 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meer speelgoed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog meer speelgoed

    We zijn in een speelse bui, laat het speelgoed dan maar komen.

    De elektronische vleesetende plant van Summit Fiancial Group (van een saaie merknaam gesproken) werkt met sensoren die elke beweging in de buurt van de plastic plant waarnemen.
    Durft een mug of vlieg plaats te nemen op de plant, klappen de bloemblaadjes toe waardoor het insect hopeloos gevangen zit.
    Een nieuwe insectengesel is geboren.

    Gevonden op www.etoys.com

    en nu maar wachten op onze groene vrienden !!!

    08-07-2008 om 18:06 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze willen we!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze willen we!

    Het B-membrane van ontwerper Won-Seok Lee lijkt nog het meest op een attribuut uit een Star Trek film.
    Na twee keer knipperen, merk je pas dat het hier gaat om een combinatie van een laptop en desktop. En wat voor één! Het beeldscherm is totaal overbodig geworden, een projector schijnt je bureaublad op elk oppervlakte dat je daarvoor geschikt acht. Het toetsenbord zit keurig verwerkt in het toestel, precies zoals het hoort.

    Op de vraag wanneer het B-membrane in productie gaat, moet Lee het antwoord schuldig blijven.
    Eerst een fabrikant vinden die graten ziet in dit idee.

    bron: MF

    08-07-2008 om 12:05 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaloerse partner snijdt penis af en spoelt hem door toilet

    Jaloerse partner snijdt penis af en spoelt hem door toilet



    Op de Filipijnen heeft een jaloerse man de penis van zijn minnaar afgesneden, in het toilet gegooid en doorgespoeld. Dat meldt de politie in Manilla.

    De man had gehoord dat zijn 21-jarige vriend relaties had met vrouwen en dat zinde hem niet. Toen zijn vriend sliep, sloeg de jaloerse man toe. De man wou vervolgens zelfmoord plegen, maar zijn zwaargewonde vriend kon hem het mes nog uit handen nemen. De dader werd opgepakt en zijn vriend werd naar het ziekenhuis gebracht.                (TIP)

    bron: Belga

    07-07-2008 om 20:55 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaalkap op parkings tegen ladingdiefstallen

    Kaalkap op parkings tegen ladingdiefstallen




    In de strijd tegen ladingdiefstallen uit vrachtwagens worden bosjes en struiken op parkings langs autosnelwegen gekapt. De belangrijkste parkeerplaatsen worden ook omheind en met bewakingscamera's uitgerust. Dat schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.




    Hoewel de federale politie vorig jaar officieel van een daling van het aantal ladingdiefstallen spreekt, ervaren de transportfederaties UPTR en Febetra het fenomeen nog steeds als een zeer ernstige plaag. In opdracht van de verschillende gewesten zijn groenarbeiders nu gestart met het verwijderen van het groen tussen de autosnelweg en de parkings langs de autosnelwegen om de zichtbaarheid te verhogen. Ook zullen de meest geviseerde parkings worden omheind, zodat dieven niet via een aanpalende weg of via de velden tot op de parking geraken. De belangrijkste parkings - in Vlaanderen langs de E34, de E17 en de E19 - krijgen ook bewakingscamera's die de nummerplaten registreren van auto's en trucks die gebruikmaken van de parking. Volgens Febetra en UPTR worden steeds meer vrachtwagenchauffeurs ook het slachtoffer van cabinediefstallen, waarbij dieven de stuurhut van de vrachtwagen leegroven.      (SIJ)

    bron: Belga

    07-07-2008 om 20:11 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hype: martel je ex met voodoo

    Nieuwe hype: martel je ex met voodoo

    Aan de vooravond van de opening van een beurs voor nieuwigheden in Frankfurt verwachten fabrikanten veel van een voodoopop die een ontrouw vriend(innet)je moet voorstellen.

    Volgens insiders wordt de pop de nieuwe hype in Europa. In plaats van thuis bij de pakken te blijven zitten, kunnen de partners die de bons gekregen hebben, een speldenkussen, een houder voor tandenstokers en een snijplank kopen met de voorstelling van de gehate ex-vriend(in). De beurs Decorate Life opent vrijdag de deuren. Meer dan 3.000 exposanten ut 76 landen stellen er hun nieuwste producten tentoon in alle soorten sectoren. De organisatoren verwachten 60.000 bezoekers tijdens de vierdaagse. Enkel de luxeafdeling is open voor het grote publiek. Naast de voodoopop worden ook aan de man gebracht: een rekenmachine in de vorm van en geurend naar een blok chocolade, ijsblokjes in de vorm van een gebit ("Frozen Smiles") en andere.      (SER)

    bron: Belga

    06-07-2008 om 18:43 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse politie en burger pakken samen woninginbraken aan

    Antwerpse politie en burger pakken samen woninginbraken aan

    Veel inbraken kunnen voorkomen worden via enkele eenvoudige en goedkope aanpassingen aan de woning. Om de bewoners daarop te wijzen, organiseert de Antwerpse lokale politie sinds maart de zogenaamde Vesta-acties, waarbij agenten folders met tips uitdelen en op huisbezoek komen.

    De voorbije maanden werden al 33.798 infobrochures verspreid. Voor het einde van deze legislatuur wil de politie langs alle woningen in Antwerpen gepasseerd zijn. Bewoners die dat wensen, kunnen ook een Technopreventief Advies (TPA) aanvragen. Een gespecialiseerd adviseur brengt dan een huisbezoek en geeft uitgebreid advies op maat, om de woning zo inbraakbestendig mogelijk te maken. Ondertussen hebben al 774 Antwerpenaren een TPA aangevraagd. Of de Vesta-acties ook een weerslag zullen hebben op het aantal woninginbraken, zal pas later blijken.         (TIP)

    bron: Belga

    06-07-2008 om 11:02 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer ouders willen genen van kind selecteren

    Steeds meer ouders willen genen van kind selecteren

    Steeds meer patiënten met ernstige erfelijke ziektes in de familie die weten dat ze drager zijn van het verantwoordelijke gendefect, willen die aandoening niet langer doorgeven aan hun kinderen. Dat bericht De Morgen.

    Dat vertaalt zich in een sterke stijging van de vraag naar genetische diagnoses om voor de zwangerschap gezonde embryo's te selecteren die geen drager zijn. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor reproductieve geneeskunde en medische genetica van de VUB, een van de pioniers op het vlak van zulke tests. In 2005 voerde de VUB nog 260 dergelijke genetische diagnoses op embryo's uit; in 2006 waren dat er 340 en vorig jaar 420. Ook dit jaar zet die stijging zich verder door. (SIJ)

    bron: Belga

    05-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preventie is nodig om mensen tot hun 65 jaar te laten werken

    Preventie is nodig om mensen tot hun 65 jaar te laten werken

    Werknemers die gezond leven, zijn beter opgewassen tegen de werklast die steeds zwaarder begint te wegen vanaf 45 jaar. De arbeidsbelastbaarheid van oudere werknemers opvolgen en bijsturen is bijgevolg cruciaal. Dat zegt Idewe, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming, in een onderzoek dat vrijdag in de Artsenkrant verschijnt.

    Vanaf 45 jaar weegt de werklast meer en meer door, stelde Idewe vast. Zonder voldoende preventie kampt een op de vijf 45-jarigen met matige of slechte arbeidsbelastbaarheid. Vanaf 50 jaar loopt dat op tot 24 pct, vanaf 55 jaar tot 37 pct en op 60 jaar tot 60 pct. 8 pct van de mannelijke werknemers van 45 jaar loopt een hoog hart- en vaatrisico. Dat risico neemt fors toe met de leeftijd, in die mate dat een 55-jarige man een gemiddeld risico heeft dat drie keer hoger ligt dan bij een 25-jarige. Ook is het risico bij mannen ongeveer drie keer hoger dan bij vrouwen. Het onderzoek toont aan dat gezondheidspromotie voor ondernemingen een zinvolle en noodzakelijke investering is bij een steeds grijzer wordende werkende bevolking, vooral om de arbeidsbelastbaarheid op peil te houden, besluit Idewe. (SER)

    bron: Belga

    05-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik ladder niet uitgelegd = betalen schadevergoeding

    Britse schoolconciërge wordt vergoed voor val van ladder

    In Groot-Brittannië moet een lagere school haar conciërge een schadevergoeding betalen omdat hij van een trapladder is gevallen. De school had hem niet verteld hoe hij de ladder moest gebruiken.

    Het ongeluk gebeurde in 2004 in een lagere school in Romsey, in het graafschap Hampshire in het zuidwesten van Engeland. Anthony Gower-Smith, die deeltijds als conciërge werkte, viel van een 1,80 meter hoge trapladder en liep daarbij een schedel- en kaakbeenbreuk op. Ook zijn nieren werden geraakt. Sinds het ongeval heeft hij niet meer kunnen werken. Gower-Smith zei dat zijn werkgevers hem niet hadden getoond hoe hij de ladder moest gebruiken en trok naar een lokale rechtbank. Die verklaarde de klacht niet ontvankelijk maar in Londen heeft een hogere rechtbank nu geoordeeld dat de school 75 pct schuld heeft aan het ongeval. Welke schadevergoeding de conciërge krijgt, werd niet bekendgemaakt. (SER)

    bron: Belga

    05-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen: Na het kiwimodel: het Oranjemodel (vervolg)

    De Morgen: Na het kiwimodel: het Oranjemodel

     (vervolg)


     

    'Het Nederlandse model vergist zich van vijand'

    "Met het systeem van de marktoproep zoals in Nederland drijf je producenten in het beste geval tijdelijk tot skeletprijzen, maar het is geen duurzaam systeem", zegt Joris Van Assche. "Op langere termijn worden kleine generische spelers van de markt geconcurreerd en krijg je monopoliesituaties zoals we die op de energiemarkt kennen. Op termijn is het een geschenk voor de producenten van merkgeneesmiddelen, die bij gebrek aan generische concurrentie hun positie zullen versterken."

    Volgens Van Assche is een simpele prijsvergelijking tussen België en Nederland bovendien niet correct. "Je mag de prijzen niet zomaar naast elkaar zetten. De kortingen die farmaceutische bedrijven tot voor kort aan Nederlandse apothekers gaven, rezen de pan uit. Er doen verhalen de ronde over bonussen voor apothekers tot 85 procent. In feite hebben de zorgverzekeraars in de eerste plaats die kortingen afgeroomd. Dat vertekent het beeld en het verklaart waarom de apothekers zich met hand en tand verzetten tegen het nieuwe systeem. En er is nog een belangrijk verschil tussen de Belgische en de Nederlandse geneesmiddelenmarkt: bedrijven in België hebben veel hogere operationele kosten door de hogere concentratie artsen en apothekers die bezocht moeten worden. Dat vertaalt zich mee in een hogere prijs."

    Maar bovenal, vindt Van Assche, schiet het systeem van aanbesteding op de verkeerde vijand. "De grote uitdaging situeert zich niet binnen de postoctrooimarkt. Door die citroen verder uit te knijpen, kun je wellicht op korte termijn wat besparen, maar het bedrag dat je kunt ophalen, blijft in verhouding beperkt. De generische markt is bij ons goed voor 250 miljoen euro, op een totaal van 3,4 miljard euro voor de totale geneesmiddelenmarkt. De echte problemen zitten met andere woorden bij de merkgeneesmiddelen die nog onder patent zijn."

    Volgens FeBelGen kan de overheid fors besparen in drie 'dure' klassen geneesmiddelen die heel veel geconsumeerd worden. "We zien dat onder druk van Big Pharma vaak niet kostenrationeel wordt voorgeschreven, met cholesterolverlagers, bloedverdunners en antidepressiva als opvallendste voorbeelden. Er worden te veel dure merkgeneesmiddelen voorgeschreven, terwijl de alternatieven waarvan het octrooi verstreken is niet alleen veel goedkoper zijn maar vanuit wetenschappelijk oogpunt soms ook beter. Door het rationeel voorschrijfgedrag van artsen te stimuleren kunnen we heel veel geld besparen."

    Ook de markt van de ziekenhuisgeneesmiddelen moet volgens Joris Van Assche dringend opengebroken worden. "Het aandeel van de generieken is daar onbeduidend. Door procenten op te leggen die de ziekenhuizen moeten halen, kan ook die markt opengebroken worden, met forse prijsdalingen tot gevolg. Hetzelfde geldt voor de referentieterugbetaling. Momenteel worden de prijzen twee keer per jaar aangepast. Doen we dat vier keer per jaar, dan komen goedkope generische alternatieven sneller op de markt, wat jaarlijks extra besparingen oplevert tussen 5 en de 10 miljoen euro."

    Julien Brabants GSK Pharma




    'De farma-industrie is bereid om belangrijke inspanningen te doen'

    "Ook wij zijn van oordeel dat de prijzen van postoctrooigeneesmiddelen veel lager kunnen", zegt Julien Brabants, verantwoordelijk voor overheidsrelaties bij GSK Pharma. "Alleen is het Nederlandse model niet aangewezen. We hebben een doordachte aanpak nodig, waarbij we niet alleen besparen maar ook een stimulans aanbieden aan de investerende farma-industrie in ons land."
    GSK hamert op het belang van de farmaceutische industrie voor de Belgische kenniseconomie. "Op basis van de OESO-indicatoren voor innovatie en industriële ontwikkeling is België in de farma-industrie het best presterende land van het Westen. Dat maakt onze situatie uniek. De Belgische schatkist int meer belastingen van de farma-industrie dan dat het Riziv spendeert aan de terugbetaling van geneesmiddelen."

    Omdat het hoofdkwartier van de wereldwijde vaccinoperaties van GSK is gevestigd in het Waalse Rixensart vormen de prijs en de terugbetalingsvoorwaarden die in België gehanteerd worden de referentie voor vele andere landen. "Ze zijn met andere woorden in grote mate bepalend voor de Belgische exportpositie van ons bedrijf en dus ook voor de inkomsten van de schatkist die eruit voortvloeien."

    GSK pleit er bijgevolg voor om het geneesmiddelenbudget niet los te zien van de economische situatie. "De claim dat generica ruimte scheppen om innovatie terug te betalen is vals", stelt Julien Brabants. "Iedere eurocent die besteed wordt aan generica is bij wijze van spreken verloren gegaan om innovatie te financieren. Maar ook de innovatieve farma-industrie moet meer durf aan de dag leggen. Nieuwe geneesmiddelen met een duidelijk toegevoegde waarde moeten snel en gemakkelijk tot bij de patiënt geraken. Dat zal geld kosten, maar de farma-industrie kan gedeeltelijk mee voor de oplossing zorgen door de prijs van geneesmiddelen buiten octrooi te doen dalen."

    Concreet stelt het farmaceutisch bedrijf een 'compensatiemodel' voor. "Vandaag bepaalt de CTG (Commissie Tegemoetkoming Geneesmiddelen) de waarde van de nieuwe geneesmiddelen en maakt een schatting van de budgettaire impact ervan. Soms stelt de CTG dat het geneesmiddel waardevol is maar te duur. Dat leidt tot een patstelling: het bedrijf heeft geen ruimte om de kostprijs te drukken omdat dat Europese implicaties heeft, en dus wordt het innovatieve geneesmiddel niet of zeer beperkt terugbetaald. Wij stellen voor om het Riziv de geschatte waarde te laten vergoeden. Het bedrijf neemt dan het eventuele surplus op zich door ter compensatie de prijzen aan te passen van zijn producten uit octrooi."

    De voordelen zijn volgens GSK legio. "Vernieuwende geneesmiddelen komen sneller bij de patiënt die ze nodig heeft. De overheid krijgt een nieuw instrument om de kosten onder controle te houden. De investerende industrie wordt aangemoedigd, wat de schatkist ten goede komt. En de rol van generica wordt teruggebracht tot zijn essentie: proberen goedkoper te zijn dan de originele geneesmiddelen uit octrooi. Wij zijn bereid onze verantwoordelijkheid te nemen en willen onder meer via het compensatiemodel belangrijke inspanningen leveren."

    Ivan Van der Meeren Socialistische Mutualiteiten



    'Ook andere spelers in de sector voor hun verantwoordelijkheid plaatsen'

    "Het kiwimodel is gestrand op een gebrek aan politieke wil en is verzopen in een juridisch kluwen", zegt Ivan Van der Meeren. "Het Nederlands model heeft onze steun. Het biedt een aantal mogelijkheden die wij drie jaar terug al naar voren schoven: het is een soort mengvorm van het kiwimodel en de huidige referentieterugbetaling, waarbij de goedkoopste variant van een geneesmiddel beter terugbetaald wordt." Die goedkoopste variant moet, net zoals bij het kiwimodel, uit een marktoproep komen. "Zo'n aanbesteding moet er komen voor alle geneesmiddelen waarvan het octrooi vervallen is. "

    Het opdelen van geneesmiddelen uit dezelfde therapeutische klasse in geneesmiddelen onder en geneesmiddelen buiten octrooi, mag dan al moeilijk zijn, als het niet gebeurt, dan dreigt een oud Belgisch zeer de kop op te steken. Onder druk van de krachtige farmaceutische lobby zien we vaak een 'shift' van de goedkope geneesmiddelen naar nieuwe, vaak peperdure geneesmiddelen die vanuit wetenschappelijk oogpunt niet beter zijn. "Dat probleem bestaat inderdaad", zegt Ivan Van der Meeren. "De farmaceutische lobby is bijzonder krachtig en de artsen schermen met hun therapeutische vrijheid. Maar de huidige situatie is niet veel langer houdbaar. De recentste cijfers tonen bijvoorbeeld voor cholesterolverlagers een verschuiving van de zeer goedkope geneesmiddelen uit octrooi naar de veel duurdere cholesterolverlagers die nog onder octrooi zijn. Hetzelfde zien we bij antidepressiva. Er worden massaal duurdere en niet noodzakelijk beter geneesmiddelen voorgeschreven."

    Het verhaal stopt voor de Socialistische Mutualiteiten dus niet bij een marktoproep en een referentieterugbetaling. "Er moeten begeleidende maatregelen genomen worden die ook de andere spelers in de sector voor hun verantwoordelijkheid plaatsen", zegt Van der Meeren. "Artsen moeten nu al een bepaald percentage goedkoop voorschrijven. Dat gehalte mag een stuk hoger en moet bovendien afdwingbaar worden. Als ziekenfonds zouden we ook mensen moeten kunnen aanschrijven om hen duidelijk te maken welke geneesmiddelen de goedkoopste zijn. Dat hebben we in het verleden wel eens geprobeerd, maar na protest, vooral uit de hoek van de artsen, is er nooit een KB gemaakt dat de noodzakelijke wettelijke basis daarvoor zou vormen."

    Als het Nederlandse model één ding duidelijk maakt, dan wel dat er nog een flinke budgettaire marge is. "De spectaculaire prijsdaling leert dat de marges zeer groot kunnen zijn", zegt Van der Meeren. "De druk die uitgaat van de Nederlandse prijsdalingen zal dat verder aanscherpen. Ik kan patiënten die hun geneesmiddelen over de grens kopen best begrijpen. Ik zou hetzelfde doen."




     

    04-07-2008 om 20:50 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksuele Amerikaanse man wordt moeder

    Transseksuele Amerikaanse man wordt moeder

    Een transseksuele Amerikaan, die als De Zwangere Man een tijdje het wereld"nieuws" domineerde, heeft een kind ter wereld gebracht, zo meldt donderdag de Amerikaanse zender ABC News.

    De blijde, maar ongewone gebeurtenis vond plaats in een ziekenhuis in Bend, Oregon. De vader/moeder werd 34 jaar geleden als vrouw geboren, maar onderging tien jaar geleden operatief een "gedeeltelijke" geslachtswisseling -het verwijderen van de borsten. Vervolgens volgde hij/zij een therapie met testosteron, het mannelijke geslachtshormoon. Eierstokken en de baarmoeder werden evenwel niet verwijderd. Volgens de burgerlijke stand leeft hij als man samen met zijn (100 pct echte) vrouw Nancy. Aan de figuurlijke wieg van de "mannelijke zwangerschap" stond een kunstmatige bevruchting. Een normale bezwangering zat er ook niet in, want Nancy is onvruchtbaar. (SER)

    bron: Belga


    Dus ge ziet, voor alles is een oplossing, de herbouw van mevrouw 1 wordt ongedaan gemaakt omdat mevrouw 2 niet vruchtbaar is, ge moet er maar aan denken.

    04-07-2008 om 16:22 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EK voetbal helpt Duitse politie in zoektocht naar voortvluchtige Turk

    EK voetbal helpt Duitse politie in zoektocht naar voortvluchtige Turk

    In Duitsland is een 36-jarige voortvluchtige Turk opgepakt nadat de politie hem op een foto in een krant zag juichen in de Duitse stad München tijdens een wedstrijd van Turkije op het EK 2008. De Turkse aanhanger werd gezocht voor fraudedelicten. Dat bericht nieuwssite Ananova.

    De Turk volgde een wedstrijd van het Turkse nationale elftal op een groot scherm in een pub in München. Onderzoekers die de zaak op de voet volgden, herkenden de man onmiddellijk en telefoneerden naar de krant om te weten in welk café de foto was genomen. Na een gesprek met de barman bleek dat de Turk al sinds de start van het kampioenschap de wedstrijden in het café kwam bekijken. In dat café vertelde hij tegen enkele mensen dat hij in een lokale supermarkt werkte. Het is ook daar dat de politie hem vond en arresteerde.          (SER)

    bron: Belga

    04-07-2008 om 16:18 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas gehuwd stel veroorzaakte wellicht ufo-alarm

    Pas gehuwd stel veroorzaakte wellicht ufo-alarm

    Een pas gehuwd stel heeft op zijn trouwfeest in het zuiden van Wales wellicht ufo-alarm uitgelokt, zo heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld.

    Op hun huwelijksfeest op 8 juni hebben Lucy en Lyn Thomas nabij de luchtmachtbasis St.Athan speciale lantaarns aangestoken en ze vervolgens ten hemel opgelaten. In die buurt heeft een politieteam toen in een helikopter een niet-geïndentificeerd vliegend voorwerp gezien, maar er evenwel geen foto's van gemaakt. "Er bestaat geen twijfel over dat het onze lantaarns waren", zei de dertigjarige bruidegom tegen de BBC. Hij vertelde tijdens zijn huwelijksreis samen met zijn echtgenote berichten op het internet te hebben gelezen over een ufo-waarneming en toen eerst te hebben gedacht "oh neen, dat was precies dezelfde dag". De oplichtende lantaarns, waarvoor de inspiratie op een rockfestival was gevonden, zijn precies naar St.Athan gevlogen. "Vanuit de lucht is hun grootte niet uit te maken omdat zij zo helder zijn als een grote vuurbal", aldus Thomas.           (TIP)

    bron: Belga

    03-07-2008 om 20:37 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen: Na het kiwimodel: het Oranjemodel

    De Morgen: Na het kiwimodel: het Oranjemodel (deel 1)


     

    De Morgen

    Een brood voor 20 eurocent? Een bak van uw favoriete pils voor een euro? Of een splinternieuwe wagen die u 2.000 in plaats van 20.000 euro kost? Het lijkt een droom. Nochtans is het exact wat vandaag gebeurt met de prijs van geneesmiddelen in Nederland. De Morgen polste experts naar de waarde van het Oranjemodel, en schotelde hen deze prangende vraag voor: waarom kan in Nederland wat in België onmogelijk lijkt?

    door Tom Cochez


    In Nederland keldert de prijs van geneesmiddelen spectaculair

    Een brood voor 20 eurocent? Een bak van uw favoriete pils voor een euro? Of een splinternieuwe wagen die u 2.000 in plaats van 20.000 euro kost? Het lijkt een droom. Nochtans is het exact wat vandaag gebeurt met de prijs van geneesmiddelen in Nederland. De Morgen polste experts naar de waarde van het Oranjemodel, en schotelde hen deze prangende vraag voor: waarom kan in Nederland wat in België onmogelijk lijkt?

    Begin deze maand kraakte de Nederlandse geneesmiddelenmarkt in al haar geledingen. De prijs van 36 courante medicijnen stuikte als een kaartenhuisje in elkaar, met onwaarschijnlijke prijsdalingen tot meer dan 90 procent tot gevolg. Bovendien volgde de concurrentie de prijsdalingen quasi volledig, wat een besparing van naar schatting 650 miljoen euro opleverde.

    Aan de basis van de spectaculaire prijsdaling liggen de Nederlandse zorgverzekeraars. Jarenlang trachtten de private verzekeraars een systeem van openbare aanbestedingen, min of meer geënt op het Nieuw-Zeelandse kiwisysteem, door te drukken. Dat leverde behalve een ware juridische veldslag met de farmaceutische industrie in eerste instantie weinig op. Tot de Indiase generische multinational Rambaxy dwars ging liggen en wel reageerde op een marktoproep van de zorgverzekeraars. De sneeuwbal ging aan het rollen, en vandaag liggen 36 geneesmiddelen, in alle mogelijke variëteiten, in de Nederlandse apotheken, voor een bodemprijs die niemand ooit voor mogelijk had gehouden.

    Voor de Nederlandse patiënten levert dat in eerste instantie weinig op. Bij onze noorderburen zijn het de zorgverzekeraars die de kosten voor geneesmiddelen integraal op zich nemen en bijgevolg profiteren van de veel lagere prijzen. Maar, zo garanderen die zorgverzekeraars, de gigantische besparingen zullen verrekend worden in de polissen en zo uiteindelijk de patiënten ten goede komen.

    Dirk Van Duppen Geneeskunde voor het Volk



    'Jarenlang woekerprijzen betaald'

    "De prijsdalingen die je in Nederland vaststelt, zijn fenomenaal en tonen aan dat de prijzen die we vandaag betalen veel te hoog liggen", zegt Dirk Van Duppen. "De patiënten en de ziekteverzekering worden al jaren bij de neus genomen door de industrie. Door methoden te hanteren die wezenlijk niet verschillen van wat in Nieuw-Zeeland met het kiwimodel gebeurt, heeft Nederland dat nu ook effectief bewezen. Men heeft altijd gezegd dat een systeem van aanbesteding alleen in Nieuw-Zeeland kan omdat het een min of meer geïsoleerd eiland is, maar vandaag gebeurt het gewoon in een buurland dat net zoals België deel uitmaakt van de EU."

    Van Duppen becijferde dat een vergelijkbare prijsdaling in België voor alleen de zeven meest courant gebruikte geneesmiddelen een besparing van 205,6 miljoen euro zou opleveren. Worden ook de andere geneesmiddelen in rekening gebracht, dan zou de besparing nog veel hoger kunnen oplopen.
    Toch is er een cruciaal verschil tussen Nederland en België: de wijze waarop de ziekteverzekering georganiseerd is. Terwijl in België de overheid via het Riziv de verzekering tegen ziekte organiseert, gebeurt dat in Nederland door private ziekteverzekeraars. "Als het gaat om privégelden en winst voor ondernemingen, dan kan het blijkbaar wel. Maar als de overheid het voor haar onderdanen moet organiseren, dan kan het niet", zegt Dirk Van Duppen. "Dat is een schande. De zorgverzekeraars slagen er beter in om te waken over de belangen van hun aandeelhouders dan de overheid over de belangen van haar eigen burgers."

    De nieuwe situatie, met gigantische prijsverschillen binnen dezelfde Europese markt, is volgens de arts van Geneeskunde voor het Volk niet lang houdbaar. "Als je over de grens geneesmiddelen kunt kopen voor een fractie van wat je in eigen land betaalt, dan moet een overheid wel op zoek naar oplossingen. De druk wordt te groot. In Nederlandse dagbladen kun je nu overal lezen hoe dit systeem aantoont dat jaren lang woekerprijzen werden betaald voor woekerwinsten van de industrie."

    Toch heeft Dirk Van Duppen een belangrijke bedenking bij het Nederlandse model. "Het systeem wordt enkel gehanteerd om geneesmiddelen waarvan het octrooi is verstreken in prijs te laten zakken. Het grote voordeel van het kiwimodel is dat met dezelfde principes ook de prijs van geneesmiddelen die nog onder octrooi zijn, kan worden gekraakt. Men werkt er met een formularium, waarbij op wetenschappelijke basis bepaald wordt welk geneesmiddel in welke situatie aangewezen is."

    Gebeurt dat niet, dan dreigt zoals dat wel vaker gebeurt in België een 'switch' van goedkope postoctrooigeneesmiddelen naar dure geneesmiddelen die nog onder octrooi zijn maar geen therapeutische meerwaarde hebben. "Het recente MORSE-rapport (rapport van het Riziv, ToC) heeft duidelijk gemaakt dat de forse prijsverlaging van cholesterolverlagers zoals Zocor tegelijk een verschuiving naar de veel duurdere, vergelijkbare geneesmiddelen Lipitor, Crestor en Inegy heeft meegebracht. De marketingmacht van de farmaceutische industrie is zeer groot."

    Joris Van Assche Federatie van Belgische Producenten van Generische Geneesmiddelen (FeBelGen)


    Vervolg morgen

    03-07-2008 om 20:31 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken geadopteerd door museum

    Spek van Chinees varken gered door museum

    Een varken dat 36 dagen heeft overleefd onder het puin dat een aardbeving enkele weken geleden in China veroorzaakte, is geadopteerd door een museum. Dat bericht de nieuwssite Ananova.

    Sinds de ontdekking van het levende varken is het een bron van inspiratie geworden voor de mensen uit de Chinese provincie Sichuan, die door een aardbeving werd getroffen, aldus het museum. Het dier bracht in totaal 36 dagen door onder het puin en verloor in die periode twee derden van zijn lichaamsgewicht. Het dier kon overleven door regenwater te drinken en houtskool op te eten. Het varken werd geadopteerd door het Jianchuan Museum, dat beloofde om het dier tot aan zijn natuurlijke dood goed te verzorgen.   (SER)

    bron: Belga

    03-07-2008 om 20:28 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkopere filmtickets bij warm weer

    Goedkopere filmtickets bij warm weer

    Wie deze zomer naar de film wil, kan dat best doen als het buiten warm is: Utopolis (Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout) pakt namelijk uit met de actie "Hoe hoger de temperatuur buiten, hoe lager de prijs binnen".

    De actie loopt van 1 juli tot 31 augustus, meldt Utopolis maandag. De berekening van de dagtemperatuur gebeurt op basis van de maximum temperatuursverwachting van het KMI voor het centrum van ons land. Als het tussen 25 en 30 graden is buiten, betaal je in plaats van 7,5 euro, maar 6,5 euro. Als het warmer is dan 30 graden is dat nog maar 5,5 euro.     (TIP)

    bron: Belga

    En nu maar hopen dat het alle dagen 30 graden of warmer is, dan kunnen we goedkoop naar de film

    03-07-2008 om 20:14 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 boetes voor pechstrookrijden

    Ongeval op ring: 200 boetes voor pechstrookrijden

    De federale politie heeft zaterdag op de Brusselse ring een recordaantal van 200 boetes uitgeschreven voor pechstrookrijden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    Daarop staat een maximumtarief van 250 euro, wat de totale opbrengst voor het boetefonds op 50.000 euro brengt. Reden voor het massale pechstrookrijden was een ongeval ter hoogte van de afrit Dilbeek, waardoor twee rijvakken versperd waren. Om voorbij het ongeval te raken, kozen zo'n 200 chauffeurs voor de pechstrook.             (DWM)

    bron: Belga

    02-07-2008 om 20:17 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes zijn niet vreedzamer dan jongens

    Meisjes zijn niet vreedzamer dan jongens


    Meisjes zijn niet vreedzamer dan jongens, maar voeren op subtielere manier strijd. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek bij 87 vierjarigen. Het onderzoek is gepubliceerd in het jongste nummer van New Scientist.

    De kleuters werden in groepjes opgedeeld van telkens drie jongens of drie meisjes en moesten vechten om een felbegeerde knuffelbeer. Jongens gingen onmiddellijk in de aanval en gristen de knuffelbeer uit elkaars handen. Meisjes kozen voor de tactiek van de sociale uitsluiting: de twee meisjes die de beer niet hadden, begonnen onderling te konkelfoezen achter de rug van het meisje met de beer of ze verstopten zich voor haar. Volgens onderzoekster Joyce Benenson van het Emmanuel College in Boston zou deze "sociale agressie" kunnen verklaren waarom meisjes in hun vriendschappen met andere vrouwen afgunstiger zijn dan mannen onderling. Ze zouden zich zo proberen te beschermen tegen sociale uitsluiting.            (TIP)

    bron: Belga

    02-07-2008 om 20:12 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met felle lippenstift en hoge hakken

    Weg met felle lippenstift en hoge hakken in delen van Maleisië

    Blitse bimbo's, in delen van Maleisië ziet men ze liever niet komen. In de noordelijke deelstaat Kelantan zijn felle lippenstift en hoge hakken voortaan verboden. Dat berichtte het persagentschap Bernama.

    De maatregel komt er op initiatief van de moslimpartij PAS, een partij van hardliners die al 17 jaar het bewind uitmaakt in Kelantan. Op nationaal vlak zit de partij wel in de oppositie. Alle ondernemingen hebben een rondzendbrief gekregen met de boodschap dat ze ervoor moeten zorgen dat hun bedienden de nieuwe aanwijzingen volgen. Zo mogen moslimvrouwen geen breed uitgesmeerde make-up, felle lippenstift of "klapperende" hoge hakken meer dragen. Hoge hakken met gummizolen kunnen nog wel door de beugel. Wie zich niet aan de richtlijnen houdt, riskeert een boete van (omgerekend) ongeveer 100 euro.               (SIJ)

    bron: Belga

    02-07-2008 om 20:08 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EK lingerie doet het goed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EK lingerie doet het goed

    Het blijkt maar eens te over dat lingerie op de buis het goed doet. Het TV programma van Veronica 'Hot Shots: EK lingerie' scoort letterlijk. Met name tijdens de rust van de EK wedstrijden stemt (mannelijk en vrouwelijk!) Nederland massaal af op de schaars geklede dames in EK lingerie.

    Hotshots: EK lingerie
    Het uit Amerika overgewaaide format van Veronica is lekker simpel. Er zijn Europese damesteams die middels penalty's schieten de strijd met elkaar aangaan. Het winnende team - na vijf penalty's - gaat door naar de volgende ronde. De trigger? De dames zijn gekleed in te kleine broekjes en beha's in EK kleuren.

    Plat
    Het TV programma is verre van vrouwvriendelijk. Daarnaast is het camerawerk van dramatisch laag niveau (net als het format), toch stemmen we er massaal op af (ja, ook vrouwen). Dat bleek ook al tijdens het WK 2006. Toen waren de meningen over Hot Shots ronduit negatief en toch had iedereen het wel een keertje gezien.

    Succesvol
    Reden te meer voor Veronica om Hot Shots EK lingerie nog een keer uit de kast te trekken! En met succes want Hot Shots EK Lingerie scoort goed.

    Einde
    Toch hopen we dat het programma hier eindigt en niet in een andere vorm tijdens de Olympische Spelen te zien is. We zitten echt niet te wachten op mannen in te kleine zwembroekjes die een watertrappelwedstrijd met elkaar aangaan.



    bron: Fashion.nl

    01-07-2008 om 20:10 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit Roemenië

    Goed nieuws uit Roemenië

    De Roemenen moeten voortaan meer goed nieuws te horen krijgen. Het parlement besliste dat nieuwsprogramma's op de televisie en de radio in gelijke mate positieve als negatieve berichten moeten brengen. Vraag is of president Traian Basescu de wet ook ondertekent.

    De initiatiefnemers van de wet, Gheorghe Funar van de ultranationalistische partij Romania Mare, en Ioan Ghise van de regerende Nationaal Liberale Partij (PNL) verklaarden dat hun doel is "het algemeen klimaat te verbeteren en het publiek de kans te geven het dagelijks leven op evenwichtigere wijze waar te nemen, zowel psychisch als emotioneel". Onderzoeken hebben immers bewezen dat slecht nieuws schadelijk is voor de gezondheid, schreven Ghise en Funar in hun voorstel tot wetswijziging. Deze nieuwe regeling is "totaal in strijd met de grondwet", verklaarde daarentegen Mircea Toma, voorzitter van de pers- en burgerrechtenvereniging "Agentschap voor toezicht op de pers". Ook de voorzitter van de televisiecontroledienst CNA, Rasvan Popescu, zei dat de nieuwe wet "niet toepasbaar" is.     (TIP)

    bron: Belga

    01-07-2008 om 19:21 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Maatjes 45 jaar geleden
    our Friendship

    Our friendship is soothing
    Like a warm gentle breeze
    A soft, tender rustle
    Thru the leaves of the trees....

    Our friendship can bloom
    Like a beautiful spring day
    Yours and mine did
    In such a wonderful way....

    Our friendship brings rainbows
    After the storm
    It appears in the winter
    To keep our hearts warm....

    Our friendship withstands hardships
    As the winter wind blows
    Like a candle in the window
    With its soft warm glow

    Poetry by McClimans Christine
    Foto

    Nog altijd maatjes
    Foto

    mijn E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • Dag Miekemuis en Maatje
  • Dag blogmaatje
  • Goedemorgen lieve vrienden
  • donderdaggroeten vanwege F
  • liefs en groetjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto

    mijn dierbaarste mensen mijn moederke en paps dankbaar voor dit geluk hoop ik ze nog lang te houden
    Moeder en dochter
    één ziel - twee lichamen - vier handen op één buik
    vriendinnen voor het leven
    Foto

    Foto

    Foto

    Ons kleinkindje nr 3
    14 weken oud


    Foto

    Ons derde kleinkindje Lljana
    de dag van haar geboorte
    De fiere meter en maatje
    de dag van de doop Lljana
    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben 3 maand en leer zwemmen
    Foto

    Ik ben nu een flinke meid van 6 maand
    Foto

    Lljana 1 jaar
    Foto

    ik ben meme haar kampioen
    Foto

    eens ben ik een echte prinses volgens mijn meme
    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn grote schatten bij elkaar

    Laatste commentaren
  • Champagnetoren (Lisa)
        op Record met 45.000 champagneglazen in Wijnegem Shopping Center
  • op iedere wc een bordje (Nanette )
        op Mannen zouden beter zittend plassen
  • Vele groetjes en een mooi weekend gewenst (valerieke)
        op nog eens komen zien
  • gedicht Depressie Lien Baeyens (Lien)
        op Dromen 1
  • * (camille)
        op nog eens komen zien
  • Foto

    Blog als favoriet !

    gedichtjes
  • liefde
  • verzamelgids
  • Toon Hermans 1
  • Toon Hermans 2

  • toffe meidengroep maar vooral vrienden door dik en dun
    Foto

    Foto

    sprookjes
  • elfjes engeltjes enz
  • sprookjes

  • Wenskaartjes
  • Fantasyworld
  • Dobhran
  • Met knuffel
  • Met liefs
  • Free greetings
  • Photocards
  • Top list
  • Fun cards
  • Owl Greetings
  • gratis fotobewerking

    astro
  • horoscoop
  • rudy
  • Reïncarnatie

  • bloemschikken en crea
  • hofmeesters

  • Mijn favorieten
  • brinkster
  • kerst
  • coolwater
  • fantasia
  • utta
  • elfje
  • indianen
  • heksen
  • vergaarbak

    favorieten
  • Donald
  • Eddy_1953
  • computer tips
  • titipoes3
  • huismus
  • sandra
  • sjoeke
  • brabbes
  • opapat

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 07-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 11--0001

    met de kids  amber en cedric in de tuin
    Foto

    Foto

    nu nog de dierentuin hier en we zijn rond
    pitou  mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten
    en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben
    van de kippen hebben we alleen de eitjes
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
    Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver
    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!