Inhoud blog
  • PAELLA
  • GEBAKKEN KIP
  • BASIS Menu S
  • SCAMPI'S IN CURRIESAUS
  • VOL AU VENT
    Email-mij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    KOKEN als beginneling
    KOOKBOEK
    Dit zijn menu s die ik zelf heb gemaakt in de eerste plaats voor mijzelf,maar ook als ik iemand hiermee kan helpen , zou dit mij plezieren.
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAELLA
    ZELFGEMAAKTE PAELLA VOOR 4 Personen INGREDIENTEN 4 kippenbillen – 2 konijnenbouten - 4 chorizo worsten (spaans) - 200GR inktvisringen 8 scampi ‘s – 150GR erwten – 6 tomaten – 3paprika’s rood- geel- groen – 1 citroen 1 rode peper - 1 sjalot – 2 teentjes knoflook – 250GR rijst 1 capsule saffraanpoeder 1L kippenbouillon ( 2blokjesopgelost in 1L heet water – 4 eetl. Olijfolie – 1 koffiel. Curry peper en zout. VOORBEREIDING - Laat de scampi’s volledig ontdooien en dep droog - Snipper de sjalot ende knoflookteentjes fijn - Verwijder de pitjes en het witte zaad uit de paprika ,en snij in fijn reepjes - Pel de tomaten , en snij ze in blokjes - Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij heel fijn BEREIDING Verhit 3 eetl. Olijfolie in een grote pan op een hoog vuur. Bak de konijnbouten en de kippenbillen , aan alle kanten goudbruin en laat nog 20 min .bakken. Kruid met peper en zout (of met kippenkruiden). Laat de laatste 6 min. De chorizo worsten met het vlees meebakken .Haal het vlees uit de pan en snij de worsten schuin in 2 stukken . Bak de fijngesnipperde sjalot en de knoflook lichtjes glazig in dezelfde pan , voeg de paprikareepjes het fijngesnipperde pepertje , de rijst , het saffraanpoeder de tomatenblokjes , de erwtjes de inktvisringen en ¾ van de kippenbouillon toe. Meng goed en laat even garen . Verhit intussen in een andere pan1 eetl. Olijfolie , en bak de scampi’s 4min. Schik het gebakken vlees bovenop de rijst en laat 15 min. Sudderen op een zacht vuurtje, voeg eventueel nog wat bouillon toe als de paella te droog wordt. Voeg er de gebakken scampi’s bij en laat nog 10 min. Sudderen KLAAR !!!!!! SMAKELIJK

    15-07-2013 om 17:27 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBAKKEN KIP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen KIP BAKKEN      HEEL GEMAKKELIJK 

    WAT HEBBEN WE NODIG? 3à4 PERSONEN

    1Kip 1,2 KG   1Groentenbouillonblokje   1 Tomaat   1 Ajuin   2 el olie   Kippenkruiden
    1 rode peper

    BEREIDING
    Snij de kip in 4stukken
    Doe de 2 lepels olie in een diepe pan , en bak de stukken 5 à 10 min. en bestrooi met kippenkruiden.
    Haal nu de stukken vlees uit de pan.

    Snij de Ajuin  de Paprika  en de Tomaat in stukjes en laat alles samen in de pan 5 min. stoven.
    Daarna doet  u er de stukken vlees terug bij , overgiet met 20 cl, water , en laat nog 1/2 uur
    zachtjes garen.

    SMAKELIJK

    28-06-2012 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASIS Menu S
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     .                                                                                                                                                                          








    Dit is de basis om te gebruiken in al mijn volgende menu s . AARDAPPELEN schillen - 2maal wassen - water opgieten tot ze onderstaan, 1kleine eetlepel zout toevoegen en 15min laten koken op een hoog vuur. wanneer je er met een vork gemakkelijk kunt doorprikken zijn ze gaar , afgieten en even opschudden . Klaar.
    TIP  Doe in het kookwater 1 druppel  olie ,om het overkoken te voorkomen.

    SPAGHETTI  300GR

    Breng 3liter water aan de kook, doe er de spaghetti in ,  en laat 8min koken .   Klaar
    TIP   Doe in het kokend water 1blokje bouillon voor de smaak..

    RIJST 200gr

    Breng 2liter water aan de kook . Laat 10min koken. Klaar
    TIP    Doe een beetje zout alsook een blokje bouillon in het water  smakelijk


    Bijlagen:
    spaghetti.htm (13.4 KB)   

    31-12-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCAMPI'S IN CURRIESAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN voor 2/3  PERSONEN.

    24 scampi 's   -  Alpro room - 4el olijfolie -1el curry - 1 sjalot - 1 rode peper - 1 teentje look - snuifje zout en peper en 1bouillon  blokje
    1 Banaan  -  1 appelsien  - 1 tomaat  -  1 ajuin  -  20cl witte wijn - 100gr rijst p/persoon


    Pel de scampi 's en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi 's gedurende 7/8 min   in 2 el olijfolie . Kruiden met zout en peper doe er ook een versnipperd teentje look bij , zet nu opzij.
    Doe nog eens 2 el olijfolie in een pan , snij de sjalot en de rode peper in kleine stukjes en laat bruin garen, doe dan de curry erbij en laat nog 4 min. al roerend sidderen ,  voeg er nu de witte wijn en het bouillon  blokje  aan toe.
    Doe er nu de gebakken scampi 's bij , laat nog even koken en dan aandikken met Alpro room .

    Dien op met rijst en versier met Banaan -  appelsien - ajuin -tomaat
    Smakelijk


    19-12-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOL AU VENT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INGREDIËNTEN Voor 6 personen
    1 Soepkip  - Selder - 2 wortels - 1dikke prei  1 dikke ui   Peper en Zout . 1/2 kg gehakt - 1 ei - 3 beschuiten 1 eetl. maizena  1 eetl. aardappel bloem. 300gr verse champignons . beetje bakboter . 1 citroen

    BEREIDING
    Meng het gehakt en het ei  en vermorzel de 3 beschuiten over het vlees ,Doe er zout en peper op , goed mengen  en maak er fijne balletjes van.  Breng 3 liter water aan de kook Doe er de balletjes in en laat 5min koken .Vis er de balletjes uit , en zet deze opzij.Doe in hetzelfde water de versneden groenten en de kip  . Laat 30 tot 35min. koken .Haal de kip er  uit en zeef de bouillon . Gebruik 1liter bouillon (De rest kan je later gebruiken om soep te maken) Meng de maizena en de bloem in een beetje water , breng al roerend aan de kook, Snij de kip in blokjes , doe deze bij de saus alsook de balletjes . Laat in een pan ,  de bakboter smelten en bak de champignons tot ze bruin zijn . Meng alles samen doe er nog het sap van een halve citroen op .            SMAKELIJK

    04-11-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOOFVLEES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen STOOFVLEES       voor 6 PERSONEN.

    INGRDIENTEN  
    1kg Stoofvlees - 2 ajuinen - 25cl PALM bier - 2 blaadjes laurier - beetje SAMBAL - 2blokjes bouillon - 2 eetlepels olijfolie - mosterd  - peper en zout  maizena roux.

    BEREIDING 
      Doe 1 eetlepel olie in de pan , snij de ajuinen in kleine stukjes , laten stoven  tot ze glazig zijn en zet even opzij .
      Bak dan tot de stukjes  STOOFVLEES  goed bruin zijn ( best in 2 keer). bestrooi met PEPER en ZOUT.
      Breng het VLEES met de AJUIN  te samen in een kookpot , neem & snede BROOD  bestrijk deze met een goede hoeveelheid MOSTERD           de 2 LAURIER blaadjes erbij  beetje SAMBAL naar smaak  2  blokjes BOUILLON . Overgiet dit alles met het BIER en  een    beetje water . Laat dit alles 1uur sudderen op een laag vuur  . Saus dikken   met MAIZENA ROUX voor bruine sauzen.

                                                                                                                                                              SMAKELIJK


    25-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Chili rundvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Chinees eten   Smakelijk en snel gemaakt.     2 Personen

    INGRED.  1/2kg Groenten China mix (Diepvries cholruyt )
                                     1eetlepel Ketjap manis
                                     1 Mes tipje Sambal oelek
                                     300 gr Runds vlees
                                     2 eetlepels olijfolie
                                     peper en zout
                                     200gr noedels   kan ook  met spaghetti

    Doe 1 eetlepel olijfolie in de wok , laat goed heet worden en bak er het in reepjes gesneden vlees in .
    Leg het gebakken vlees apart . Doe nog 1eetlepel olijfolie  in de wok laat nogmaals goed heet worden en bak er de diepvries groenten in(niet nodig om te laten ontdooien)De groenten in de wok stoven kan je best in 2 keer doen anders worden ze te wak .Meng nu het vlees bij de groenten,,Doe er de SAMBAL en de eetlepel KETJAP bij,peper en zout naar smaak, en laat nog even sidderen in de pan.
    Laat de noedels of spaghetti 7/8min koken   Laten uitlekken  en opdienen .                     SMAKELIJK

    19-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROZE ZALM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ROZE ZALM  UIT DE OVEN  VOOR 2/3 PERSONEN            BEREIDINGSTIJD 40MIN.


    Ingrediénten  400gr roze zalm  -aardappel puree-1/2kg spinazie- 3 eetlepels olijfolie -1tomaat - 1/2 citroen - 1mes tipje  sambal - 2 sjalotten - peper en zout.

    BEREIDINGSWIJZE
    Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en laat de sjalotten (of ajuin) stoven op het fornuis.
    Voeg er de, in schijfjes gesneden tomaat aan toe , en laat nog even samen stoven.
    Doe dit alles in een vuurvaste schotel , en schik hierop de zalm.
    Strijk de vis nog even in met SAMBAL en een beetje olijfolie.
    Laat intussen de oven opwarmen tot 150 graden .
    Laat 20min. bakken . Wanneer klaar pres 1/2citroen over de vis.
    Serveer met Aardappel puree  en Spinazie(zie vorige menu)
    Smakelijk



    17-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDAPPELEN met SPINAZIE en SPEK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekker en heel simpel
    Aardappelen met spinazie en spek.voor 2 / 3  personen
     INGREDIENTEN  Aardappelen   -   1/2 kg verse spinazie  -    1/2 kg spek -  1 sjalot  -    snuifje zout en peper  naar smaak.100gr bakboter of scheutje olie - ALPRO soya kookroom

     BEREIDING

    Spinazie       ontdoen van de harde steeltjes , en 2 tot 3 maal wassen in veel water.
    4 tot  5 min. laten koken      (jonge blaadjes hebben minder tijd nodig om gaar te worden).
    In een vergiet doen en laten afkoelen .
    Laat boter smelten (of olie) versnipper daarin de sjalot en laat bruinen
    Stoof de doorgelekte spinazie in de boter doe hierbij peper en zout naar smaak.
    Afwerken met 2 eetlepels room.

    Aardappelen     geschild en gewassen voor 15min laten koken in zout water .

    Spek      in een pan bakken zonder boter zonder zout of peper tot je een mooi bruin korstje hebt.
                                     Alles gereed in minder dan 1/2uur     EET SMAKELIJK

    07-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIP CURRIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    INGREDIENTEN      Voor 2/3 PERSONEN

    500 gr. kipfilet - 1 eetlepel currie -   2eetlepels olijfolie -   1 ajuin - 2 tomaten  -1 rode paprika - 100ml melk. 1 aardappel . 200 gram rijst
    2 bananen -2tomaten - 3 schijfjes ananas -1 appelsien -  maismeel  en een snuifje zout

    BEREIDING

    Bak de kipfilet  bruin in een beetje olijfolie, Haal het vlees uit de pan,Doe 1eetl. olijfolie in de pan , laat de ajuin , de paprika gelijk met de currie 5min. stoven en doe er 1 tomaat bij .en laat 5min. sudderen.  Leng aan met  100ml melk (of beter cocosmelk) Voeg   er de in 4 stukken gesneden aardappel en de kip er bij . laat alles nog een 30Min. koken . Aandikken met maismeel .


    Dien op met rijst.  En  versier  met sneetjes banaan   stukjes tomaat ananas en appelsien.

    Smakelijk

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCAMPI DIABOLIQUE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediènten  Voor 2/3 personen        
        20 scampi s   -   2 grote tomaten   -   1 sjalot -  3 EL tomatenpuré  -    1 EL peterselie
    100ml droge witte wijn  -  olijfolie -  1 rode  peper -  een tipje zout -  100ml room - 1 visbouillon blokje
    200 gr rijst .

    BEREIDING

    Pel de scampi's,en verwijder het darmkanaal.
    Snij de sjalot in kleine blokjes en laten fruiten tot ze glazig zijn.
    Doe er de tomaten en tomatenpuree bij, laat even sudderen . Blus met witte wijn en het bouillon blokje .
    Bak de scampi's in een beetje olijfolie en kruiden met zout en de , in kleine stukjes gesneden rode peper . Doe alles bij de saus en giet er de room over,dien op en bestrooi de schotels met een beetje peterselie
    Serveer met rijst .    SMAKELIJK

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 25/06-01/07 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!