NIEUW: Blog reclamevrij maken?
.

Webblog van Gé

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn begin van de 1e astronomische herfstweek

Gistermorgen om 03.45 uur is de astronomische herfst ingegaan en dat was te vernemen; de hele zondag heeft het geregend en de temperatuur was, volgens de weerberichten, de koudste 23e september ooit. Daarmee lijkt de herfst zich geheel aan te sluiten met de afgelopen extreme zomer. 

Vanaf morgen zal het duidelijk beter worden en op donderdag wordt zelfs een graad of 20 voorspelt.

IEDEREEN EEN FIJNE HERFSTWEEK TOEGEWENST ! 
Reacties (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst ???

Gistermorgen was het bij ons zwaar bewolkt maar gelukkig kwam na de middag de zon nog door en de temperatuur was prima ! De harde wind bleef helaas wel stevig zijn partij meeblazen; wij besloten om maar een "autoritje" te maken. We reden door het "boerenland", richting Duitsland, waar ze bezig waren om de deels verdroogde maisplanten te "verhakselen" tot veevoer . Boerentrekkers reden over het kurkdroge bouwland en de zeer zwarte "zandwolken" waaiden over de weg.  

Na wat omgereden te hebben kwamen we in het dorp Emsbüren terecht en besloten om even een stop te houden en de benen te strekken.

Op het kerkplein staat een bronzen sculptuur van de Pastoor en zijn koe.

 

Daarna reden we door naar het mooie stadje "Bad Bentheim".  Waar we lekker konden eten.

Helaas had man daarna geen puf meer om nog even door dit gezellige stadje met leuke winkels en kunstgalerijen te lopen; toen zijn we maar weer huiswaarts gekeerd.

De "K.N.M.I. had gewaarschuwd voor zware windstoten en gaf "code geel". Vamorgen bij het wakker worden leek het weer op dat van gisteren: zwaar bewolkt, iets hardere wind maar wel droog.

Later op de morgen begon het ook wat te regenen. Maar nu, tegen twaalf uur is het droog en de wind geluwd . 

Hopelijk krijgen we nog wel wat regen; want het is nog altijd veel te droog !

Nu eindig ik mijn episteltje want wij gaan zo eten: Worteltjes, doperwtjes en een lekker visje a la picasso. Ik wens iedereen smakelijk eten en een héél fijn (herfst) weekend.

Reacties (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september

19 september 2018

Schoondochter uit Rotterdam

is geslaagd voor haar rijexamen 

 

Van Harte Gefeliciteerd !

en doe voorzichtig

  Reacties (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinsjesdag

"Prinsjesdag"

 

"Prinsjesdag" wordt gehouden op de derde dinsdag van september en valt dit jaar op de 18e

Vanmiddag om 1.00 uur maken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de rit per glazenkoets van Paleis Noordeinde naar de "Ridderzaal" o/h Binnenhof in den Haag (De Gouden Koets is voor een aantal jaar in onderhoud )

In de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal leest Koning Willem-Alexander de "Troonrede" voor,die door het kabinet is gemaakt; (54% v/d bevolking heeft weinig of geen vertrouwen in kabinet Rutte III )

In 1814 werd de eerste Troonrede in de Trèveszaal aan het Binnenhof voorgelezen.

In 1815. toen Nederland was verenigd met België, leidde dit tot een verdubbeling van het aantal Tweede- Kamerleden. Hierdoor was de zaal te klein geworden en werd de plechtigheid verplaatst naar de toenmalige zaal van de Tweede Kamer, waar een troon geplaatst was.

 Pas in 1904 werd de Ridderzaal, die de jaren daarvoor was gerestaureerd, in gebruik genomen

Later in de middag  biedt de minister van financiën het traditionele koffertje met de miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan.

de "Hoedjesparade"

In 1977 was het Erica Terpstra, die als pas gekozen Kamerlid van de VVD, bij deze gelegenheid een hoedje droeg, daarmee zette zij de trend. Inmiddels is het zo ingeburgerd, dat Prinsjesdag onlosmakelijk verbonden is met de opvallende "Hoedjesparade". 

 Op deze dag komen de "Oranjefans" uit heel Nederland naar den Haag om deze rit te kunnen aanschouwen, die om 2.00 uur wordt afgesloten met de "balkonscène" op het Paleis Noordeinde.

 ***

De "Tweede Kamer" is tijdens het "zomerreces" voor bezoek geopend. Toen onze jongens nog klein waren, brachten we hier een bezoek en tijdens een rondleiding mocht onze oudste zoon, een kalenderblad afscheuren. (een oude verkleurde "dia" uit plm. 1980)
Reacties (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleinzoon

Kleinzoon is inmiddels weer terug van het schoolkamp. Zoon belde, of we zin hebben om langs te komen. Ach, we moeten er wel ruim een uur voor rijden maar vooruit, voor kleinzonen moet je iets overhebben, nietwaar ?

éénmaal binnen, zien we kleinzoon lusteloos, onderuitgezakt op de bank hangen.  Maar als man aan hem vraagt hoe het op kamp was dan komt er toch weer iets van leven in hem.

"Gaaf opa !", zegt hij met een schorre stem; we hebben gesport, gezwommen en een spel gedaan en verder bemoeit hij zich weinig of niet met onze gesprekken.

Als ik wat later, nog even iemand moet bellen dan kijkt hij bijna vies naar mijn oude "mobieltje", en vindt dat dit écht niet meer kan. "Oma" zegt hij. "je moet toch echt met je tijd meegaan hoor, dit is toch niet cool ? " Ik vind dat die voor mijn doen nog prima voldoet maar Kleinzoon vindt het maar hopeloos ouderwets.

Ik heb nooit geweten dat hem dat ook maar enigszins interesseerde maar sinds hij naar de brugklas gaat, kijkt hij schijnbaar toch anders tegen dingen aan en heeft hij ook een "smartphone" ;  welliswaar een gebruikte maar dat deert hem niet en trots demonstreert hij wat hij er allemaal mee kan.
Reacties (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 september

Nine Eleven

"Patriot  Day and National Day of Service and Remembrance"

Ik denk dat velen van ons nog precies weten waar ze waren en wat ze deden op die verschrikkelijke dag toen het middagnieuws ons meldde, dat er twee gekaapte passagiersvliegtuigen, die kort tevoren waren opgestegen , plm 15 minuten na elkaar de "Twin Towers" v/h World Trade Center waren binnen gevlogen. 

Een half uur later vloog een derde gekaapt vliegtuig het Pentagon binnen en later die morgen stortte een vierde gekaapt vliegtuig neer.

Geen enkele passagier van de vier betrokken vliegtuigen, inclusief de kapers, overleefde de aanslagen. 

Deze terroristische aanslagen worden beschouwd als de grootste uit de geschiedenis; er kwamen in totaal bijna 3000 mensen om het leven. Heel veel gevonden menselijke resten konden niet worden geïdentificeerd. 

In 2002 stelde President George W. Bush "Patriot Day" in en in 2009 werd deze dag door President Barak Obama omgedoopt tot "Patriot Day and National Day of Service and Remembrance"

Elk jaar wordt er op dit tijdstip een minuut stilte gehouden.
Reacties (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoenen en kalebassen

Hoewel het vandaag zonnig zou zijn was het bij ons af en toe behoorlijk bewolkt. Vanmiddag even naar vriendin Hillie geweest; ze was het afgelopen weekend jarig maar ik was verhinderd. 

Ik neem vaak een klein cameraatje mee en heb het leuke stalletje ook maar even gefotografeerd.
Reacties (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.conclusie.......
Dit gedicht, wat niet van mij is,  heb ik ooit op het internet gelezen,  het sprak mij aan en heb het bewaard. 
De schrijver is mij onbekend.

 
 

 

Ik droomde en liep een winkel binnen
achter de toonbank stond een engel.
Ik vroeg: "Wat verkoopt u hier?"
"Alles wat u maar wilt", zei de engel.
.
"O" zei ik, "echt waar? 
Doe mij dan maar vrede op aarde
geen honger en armoede meer,
gezondheid en onderdak,
vrijheid en respect voor iedereen".
.
"Wacht even", zei de engel,
"u begrijpt mij verkeerd.
Wij verkopen hier geen vruchten.
Alleen de zaden
en die moet u zelf zaaien".
.
schrijver is mij onbekend.

Reacties (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PECH

De afgelopen dagen hebben we samen gefietst en genoten v/h prachtige september weer. Hoewel mijn man “Parkinson” heeft, gaat fietsen gelukkig nog redelijk; (het is voor hem een goede manier van bewegen) “Parkinson” is een nare ziekte, en niet iedere patiënt heeft dezelfde verschijnselen. Zo heeft man geen last v/d bekende “tremors” maar meer last van stijfheid en overmatige slaap en nog enkele verschijnselen waar ik verder niet op in wil gaan. Ondanks zijn ziekte valt er nog veel te ondernemen. Zo huren we af en toe een vakantiebungalow ergens in Nederland. Maar zoals voorheen gaat het niet meer en misschien zitten daar ook voordelen aan.

Ik doel op die keer dat we met vakantie in Duitsland waren. 's Maandag's zouden we weer naar huis gaan maar de Donderdag ervoor wilden we een dag naar Heidelberg; (200 km van ons vakantieadres)

Toen we 's avonds op de terugweg vanuit Heidelberg de autoweg opreden hoorden we een vreemd geluid. Man wou niet op de vluchtstrook staan en reed langzaam door tot de eerst volgende afslag.

Hij stopte op een afgelegen weg en belde de A.N.W.B., die de ADAC zou inschakelen; helaas verliep de communicatie niet al te vlot en het liet allemaal nogal op zich wachten.

Het begon al te schemeren en na wat heen en weer gebel kwam er toch eindelijk een onderhoudsmonteur; het bleek dat wij op een niet al te logische plaats stonden zodat hij ons niet kon vinden.

Een achterschokdemper had het begeven en het leek hem niet verstandig om verder te rijden; hij zou een afsleepauto regelen maar ook dat liet tijden op zich wachten. Het was inmiddels helemaal donker en wij stonden daar in de nacht te wachten op de afsleepauto. Eindelijk kwam de verwachtte auto en de wat oudere chauffeur vertelde dat hij al in bed lag.

Maar ja, wij moesten toch ook een onderdak hebben en hij belde enkele hotels; er was een hotel in Mannheim waar we terecht konden. Wij hadden in elk geval een bed en 's morgens een douche maar natuurlijk geen schoon ondergoed. Na het ontbijt gingen we naar de garage waar het afsleepbedrijf onze auto heen had gebracht; deze was op een redelijke loopafstand v/h hotel.

Tot overmaat van ramp was het inmiddels vrijdag en de garage kon de nieuwe schokbreker niet eerder krijgen dan na het weekend. We kregen een huurauto, waarmee we de 200 km. terug moesten rijden naar ons vakantiehuis elders in Duitsland .

's Maandags reden we voor dag en dauw weer de 200 kilometer naar de garage in Mannheim waar we bijna de gehele dag moesten wachten tot de auto eindelijk gerepareerd was.

In de namiddag konden we aan de reis naar ons eigen huis beginnen; een afstand van 475 kilometer. 


Reacties (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuw begin

Maandag, drie september; ook in noord Nederland zijn de zomervakanties nu definitief voorbij. Voor wat betreft de schoolvakanties is Nederland in drie regio's ingedeeld, t.w. zuid, midden en noord. In het noorden kregen ze als laatste vakantie.

Gelukkig konden de kids deze zomer genieten van heerlijk zomerweer (hoewel soms een beetje té) en hoefden ze zich niet te vervelen want ze konden b.v. naar hartelust zwemmen.

Voor veel kinderen is er nu een nieuw "tijdperk" aangebroken; Zo ook voor onze kleinzoon . Ach, hij had voor de vakantie natuurlijk al kennis gemaakt met de nieuwe school en toen waren ook al de lesroosters e.d. uitgedeeld maar vandaag is het toch echt menens

Op de basisschool hoorde hij, bij de oudste en de stoerste jongens. Nu hij voor het eerst naar de middelbare school gaat is hij een "brugpiepertje”, en dat is een moeilijke en spannende periode voor een twaalfjarige. De school is veel groter, meer  leraren en andere leerlingen. 

Eerlijk gezegd ziet hij er ookwel tegen aan, aan de andere kant vindt hij het ook wel “cool” en heeft zich, voor zijn doen, een grote rugtas uitgezocht, er moesten allerlei studieboeken en een agenda aangeschaft worden en voor de laptop kon een financiële regeling worden getroffen. Afgelopen weekend was hij nog druk doende om het lesrooster nogmaals te ontcijferen.  

Voor het eerst naar de middelbare school, ik kan het me nog vaag herinneren maar in tegenstelling tot mij, gaat hij binnenkort eerst op kamp om elkaar goed te leren kennen en dat is in elk geval een goed begin in de nieuwe levensperiode van onze kleinzoon.
Reacties (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst even voorstellen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lieve mensen,

Het lijkt er op dat we de komende week weer van "zomerse temperaturen" kunnen genieten maar vanaf vandaag staat de maand september wel op de kalender en daarmee is die extreem warme zomer van 2018 ten einde en de meteorologische herfst een feit.  

Nu de herfst nadert lijkt het mij leuk om  weer eens met bloggen te beginnen .  In het verleden heb ik verschillende blogs gehad, zowel bij "nl" als "be" maar door omstandigheden had ik er genoeg van. Wel bleef ik af en toe enige blog's bezoeken.

Voor degene die mij niet kennen, wil ik me eerst even voorstellen;

Bij het seniorennet ben ik bekend onder de naam Gé; 'k ben geboren en getogen in de stad Groningen, waar ik tot mijn trouwen heb gewoond. (maar nog altijd voel ik me verbonden met mijn geboortestreek.)

Nu wonen we met z'n tweeën in het mooie Drenthe; samen hebben wij twee zonen die inmiddels een eigen gezin hebben en wij mogen de grootouders zijn van vier kleinzonen. Waar we trots op zijn.

Hoewel het seniorennet aan het veranderen is, hoop ik dat ik met veel plezier mijn blog zal bijhouden

Het rest mij nog jullie een heel fijn weekend toe te wensen !

 

 
Reacties (5)
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in Drenthe () en mijn beroep is Vrijwilligster.
Ik ben geboren op 13/07/1950 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: o.a. fietsen in het Groninger land; waar ik ben geboren en opgegroeid en tot mijn trouwen heb gewoond..
Foto

Een Groninger ben je niet voor even
maar voor je hele leven.

ik mag genieten van:

 

Gastenboek
 • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje
 • dank voorr de wensen voor moeder
 • Goede middag Gé
 • goedemorgen

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  iets persoonlijks ? E-mail mij

  en u krijgt altijd een reactie terug !

  Foto
  Archief per maand
 • 09-2018

  Jezus Christus is mijn hoop

  dit is de hoop 

  die mij doet leven

  door die hoop 

  wil ik me laten leiden

  daardoor 

  verandert mijn leven

  Jezus Christus, mijn hoop

  leef ook vanuit die hoop

   

   

  Foto

  kl.kids, enige jaren geleden;oudste probeert braille-tekst te ontcijferen; jongste vindt onderkant v/h bord zeer interessant

  Foto
  Foto

  ons "Petje Pitamientje"


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!