eventjes achterom kijken
Inhoud blog
  • Hoe het allemaal begon(vervolg)
  • Hoe het allemaal begon(vervolg)
  • Hoe het allemaal begon(vervolg)
  • Hoe het allemaal begon.
  • Vervolg:"Hoe het allemaal begon."
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Terugblik op mijn jeugdjaren
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het allemaal begon(vervolg)
    Uiteraard had de winter ook zijn aangename kanten.Zo woonden we nog altijd in dat kleine aardestraatje dat dood liep aan de mandelmeersen.Niet zelden waren deze in de herfst,of in de winter,overstroomd.De mandel trat er vaak buiten zijn oevers.Het was zowat een vergaar bekken dat er voor zorgde dat er elders geen overstromingen waren.Dat is intussen al voor een groot deel bebouwd,hoe stom het ook is.In ieder geval,voor ons was dit een bijzondere plaats want tijdens de winter,als het enkele dagen flink gevroren was,konden we er met ons ijspeerd,of wat er voor door ging,pret gaan maken dat ons hartje waterde.Vaak tot ergernis van onze ouders,maar we vonden wel altijd een of andere uitvlucht om toch maar op het ijs te gaan ravotten.Ik kan me niet voorstellen dat mijn kleinkind nu zoiets zou doen.Gelukkig hadden we een speciale engelbewaarder.Na een dag in de vrieskou,die we niet eens voelden kon het s'avonds,thuis,heel gezellig zijn.Met zijn allen rond de stove.Nog een schoppe slam erin en het bleef aangenaam warm want het was er klein en de zoldering bestond uit houten planken.
    De voordeur was wel niet van een uitstekende kwaliteit,maar om de warmte niet langs daar te laten ontsnappen werd er een wand gemaakt van wat houten planken en geplaatst ,evenwijdig met de zijmuur zodat een geimproviseerde gang geschapen werd.Hieraan werd een soort gordijn gehangen,en zo werd de meeste koude buiten gehouden,zeker als er iemand binnen kwam.
    En terwijl de stove toch vollen bak draaide werd er als avond maaltijd vaak een drogen haring genuttigd.Op het gloeiend deksel,of zelfs rechtstreeks in het vuur schoeperde het vel eraf en werd het visvlees heerlijk zacht gebakken.Met wat zelfgebakken bruin brood  en een plak boereboter smaakte dit heerlijk.
    Tweemaal per jaar kregen we onze vitamientjes,een lepel solferbloeme gemengd in wat zware siroop,want anders kreeg je dit niet naar binnen,want plakken dat het deed.Dit telkens bij het begin van de lente en van de winter.Al bij al was het nog beter dan die vieze levertraan wat velen kregen,want in die tijd was dit:Het van Het.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 13/03-19/03 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!