Heb gisteren vrijdag een emmer snijbiet geoogst van de volkstuin deze was bestemd voor de diepvries en een maaltje om zo te eten lekker mals deze eerste snede.Snijbiet jong oogsten en niet te kort afsnijden dan loopt ze weer uit voor een volgende oogst dit kun je zo de hele zomer doen, dus hoef je ze maar eenkeer te zaaien.Snijbiet is een oude vergeten groenten die wijnig meer geteeld wordt je maakt ze klaar zo als spinazie. De gele snijbiet vinden wij het lekkerst.
Ik hoorde net dat enkele supermarkten weer vergeten groenten in het asortiment hebben opgenomen.
Reacties op bericht (1)
30-05-2006
snijbiet
Wel eens geprobeert met gele snijbiet uit elkaar gezet en dan de dikke nerven klaar maken als asperge, doe ik sinds een paar jaar al en de smaak is voortreffelijk. M.V. tuingroet, Gerrit.
30-05-2006 om 22:15
geschreven door Gerrit Deurnink