NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Reisbabbels
Dagboek en foto's van mijn reizen
Wij gaan vaak en graag op reis, meestal met de caravan. Van onze reizen hou ik steeds een dagboek bij. Soms komt het dagboek op deze blog, of kan je gewoon meegenieten van mooie reisfoto's. Voor wie er wat aan heeft: de volledige reisverslagen staan op onze site REIZEN ANNIE EN ALAIN
Foto

MIJN KINDERBOEK
Mijn kinderboekje: De grote avonturentocht van Bo wordt uitgegeven door Boekscout.
Meer info hierover kan je vinden op de site:
MIJN KINDERVERHAAL
of op de site van BOEKSCOUT

Foto


Wie is Molleannie ?
Blognaam: Molleannie
Geboren 17.12.1950. Boogschutter dus.
Bruin haar (met rode gloed uit het flesje), bruine ogen.
Lengte: 1,68 m – Gewicht: 69 kg.
Gehuwd, 2 kinderen: een zoon en een dochter.
Beroep: in brugpensioen na een loopbaan van 35 jaar als bediende.
Hobby’s: reizen, lezen van een goed boek, wandelen, fietsen.
Ik ben optimistisch van aard, ik houd van nieuwe uitdagingen en van contacten met mensen.
Sedert mijn man en ik allebei bij de grijze non-actieven behoren, gaan wij graag en vaak op reis.
Wij gaan meestal met onze caravan of we huren een appartementje.
We genieten zoveel we kunnen.

Foto
GA OOK EENS KIJKEN BIJ:
 • ANNIE EN ALAIN
 • BABBELS
 • Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  12-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - zondag 12 augustus

  Het is de laatste dag van ons verblijf hier. We rijden naar Schalkenmehren om daar een wandeling rond het meer van Schalkenmehren te maken. Het is een rustige wandeling van een 5-tal km. De rest van de dag brengen we door op de camping, met een boek in de zon.

  Deze korte vakantie was aangenaam en ontspannend.     

  12-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  11-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - zaterdag 11 augustus

  Er is heel wat te zien en te bezoeken in de Duitse Eifel en voor onze uitstap van vandaag gaan we naar het Ahrdal waar intensief aan wijnbouw wordt gedaan. Het wijndorpje Rech is schilderachtig gelegen midden tussen de wijngaarden. Wij kunnen het niet laten om toch even een korte wandeling te maken tussen de wijngaarden. Hier worden overwegend rode druiven gekweekt.
     

  Daarna rijden wij naar Ahrweiler. De oude binnenstad is verkeersvrij en het is er gezellig druk.
  Op de mooie bebloemde pleintjes zijn alle terrasjes bezet en in de winkelstraten is heel veel volk. Het is er aangenaam en leuk om rond te kuieren.
     

  Op de terugweg naar de camping komen we langs de Nürburgring. We stoppen net als vele anderen om langs de afrastering te kijken naar de auto's die over het circuit razen.

  Hiermee was de dag weeral goed gevuld, en al hebben we geen zware wandeling gemaakt vandaag, het vele slenteren voelen wij in de benen.  11-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  10-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - vrijdag 10 augustus

  Uit onze wandelgids kiezen we vandaag een rondwandeling vanuit Gemünden langs drie cirkelvormige vulkaanmeren. Met de picknick in de rugzak starten we vol goede moed en onder een stralend zonnetje. Het pad loopt steil omhoog langs het eerste meer: het Gemundener Maar. Op de Dronketurm, een toren op een hoogvlakte hebben we een prachtig uitzicht over de vulkaanmeren en over Gemünden. Uitnodigend zijn de grote houten ligbanken die niet ver van de toren staan opgesteld. De wandeling voert langs het tweede kratermeer naar het derde en grootste meer en dan moeten we langs de velden en door het bos terug naar ons startpunt. Deze mooie wandeling nam ruim 3 uur in beslag.
     
   

  Maar we hebben nog tijd om met de auto naar de mooie burchten van Manderscheid te gaan kijken en vervolgens naar de geiser van Wallenborn waar een tot 4 m hoge waterfontein met veel geweld uit de diepe ondergrond opborrelt. De eruptie duurt maar enkele minuten en herhaalt zich om de 35 minuten.
    
  Op de camping zijn we nog even gaan zwemmen in het overdekte zwembad vooraleer we onszelf trakteerden op een welverdiende aperitief.  10-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  09-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - donderdag 9 augustus

  Het belooft een zonnige dag te worden en we gaan er op uit. Met de auto rijden wij langs de rivier de Kyll, met een eerste stop in Mürlenbach, een klein dorp met een prachtig kasteel. Daarna rijden we terug richting Gerolstein waar tussen Birresborn en Kopp ijsgrotten te bewonderen zijn. De grotten zijn ontstaan door steenhouwers die in de lavalaag gangen groeven om molenstenen uit te houwen. Doordat de grotten maar een ingang hebben en de bodem in de berg naar beneden gaat kan in de winter de koude lucht naar binnen, maar niet meer naar buiten, waardoor de temperatuur in de grotten tussen -1 en 4 graden is, en er zelfs in de zomer ijsvorming mogelijk is.
   
  Heel de omgeving is een heel oud vulkaangebied. Op verschillende plaatsen zijn de oude kraters nog duidelijk herkenbaar.

  In de namiddag maken we een wandeling van 7 km in de omgeving van Gerolstein. We vertrekken in Pelm waar het prachtige kasteel Kasselburg ligt en langs het wildpark waar adelaars en wolven leven.

  Door de bossen en de velden gaan we naar Gerolstein langs de Gerolsteiner Sprudelfabriek. Dan gaat de voettocht terug door een bos langs de Buchenloch grotten die in de oertijd bewoond waren, en dan terug door de velden naar ons startpunt. Het was een pittige maar boeiende drie uur durende wandeling.
   

  Veel moois gezien dus vandaag.  09-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  08-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - woensdag 8 augustus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We willen er weer even tussenuit voor enkele dagen. De weervoorspellingen zijn gunstig en we besluiten om voor een 5-tal dagen naar Duitsland – Eifelregio te gaan.

  We vertrekken rond 10 h en tegen 14 h kunnen we ons installeren op Camping Eifelblick in Gerolstein. Zoals in de naam van de camping reeds aangegeven hebben we van op de camping een mooi uitzicht over de Eifel. De camping maakt deel uit van het “Waldferienpark Gerolstein-Hinterhausen”.  08-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  03-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Holland, Spaarnwoude en omgeving

  Vandaag is het onze laatste dag van ons verblijf hier. Tegen 10 h moeten wij
  uitchecken.
  We willen nog volop van de dag genieten en rijden naar Spaarnwoude waar wij
  gisteren gegeten hebben. In de omgeving van Spaarnwoude ligt de fortenroute, een wandeling van 6 km. De wandeling voert ons niet alleen langs de overblijfselen van de verdedigingsforten (grote bunkers eigenlijk) maar ook door een prachtig stukje natuur. Het is een vlak polderlandschap met kanaaltjes en moerassige gebieden waar veel watervogels zijn en langs een goedbewaarde Hollandse molen.
   

      Het dorpje Spaarnwoude met zijn vele sluizen is eveneens de moeite waard om eens in rond te kijken.
      Ondertussen is het beginnen regenen. Het is tijd om naar huis te gaan.
  Onderweg naar huis houden we nog even halt in het Café Restaurant Klein Kalfje in Amsterdam. Dit historisch gebouw was vroeger een tolhuis gelegen aan de Amstel maar doet al meer dan 100 jaar dienst als herberg.


  De hele weg terug naar huis blijft het regenen. Wij hebben geluk gehad. Tijdens ons 3-daag bezoek was het deels zonnig, deels bewolkt, maar droog. We hebben mooie wandelingen gemaakt en veel gezien. Wij gaan zeker nog eens terug naar Noord Holland om andere mooie plaatsjes te bezoeken.  03-06-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  02-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Holland Ijmuiden
  Na een rustige nacht in ons chalet in Droompark Buitenhuizen, gaan we vandaag Ijmuiden bezoeken;
  In de voormiddag gaan we met de wagen naar Ijmuiden om in de haven rond te kijken. Ijmuiden heeft verschillende havens: de vissershaven, de haven waar de hele grote boten, hoofdzakelijk vrachtschepen en grote vissersboten aanmeren en  de jachthaven. Er lag vandaag ook een cruiseschip in de haven.

  Daarna gaan we een kijkje nemen bij het strand. Er is niet veel volk op het mooie en ruime  zandstrand, want het is nogal koud. Heel opvallend zijn de uitgestrekte rijen vakantiehuisjes.
   
  We maken een wandeling langs het strand en door de achterliggende duinen, waar nog veel bunkers zijn.
  Dan keren wij terug en genieten van een eenvoudige lunch in de Brasserie Houtrijk in het vakantiepark.
  Tegen 14 h zijn we terug in de haven waar we de boot nemen, de "Koningin Emma" voor een rondvaart door de haven en op de Noordzee. De tocht voert ons langs de vissersschepen met o.a. de haringboten, langs de reddingboten, de sluizen die het zeekanaal met de haven verbinden,langs het Forteneiland. We varen een stukje op de Noordzee en dan terug. Van de kapitein krijgen wij veel uitleg. Een leuke bijkomstigheid: bij het verlaten van de boot wordt ons namens Neptunus een diploma uitgereikt. Het was leerrijk en aangenaam want de zon was volop van de partij.
   
  Na de boottocht brengen we een bezoek aan het het Zee-en Havenmuseum dat is ondergebracht in de vroegere visserijschool, een historisch gebouw. We hebben ruim een uur nodig om in alle zalen een kijkje te nemen. Er is een visserijszaal, sluizenzaal, een zaal over loodsen en reddingsboten, over scheepsmotoren en nog veel meer. Je kan een kijkje nemen op een scheepsbrug en meeluisteren in de radiohut.  Bijzonder boeiend vond ik de visserijzaal waar  alles over visserijmethoden en de geschiedenis van de Ijmuidse vissers te vinden was, en de historische zaal over de ontwikkeling van Ijmuiden.
  Het was een heel interessante dag vandaag. Ijmuiden had ons heel wat te bieden.
  Op een paar km van het vakantiepark ligt Spaarndam. Daar zijn wij gaan eten in "'t Stille Water", een gezellig restaurant: heel veel volk, lekker eten en vlotte bediening..

   


  02-06-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  01-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Holland


   

  We zijn deze morgen vroeg vertrokken en kwamen reeds voor de middag aan in
  Droompark Buitenhuizen, Velsen-Zuid. We kunnen echter pas na 15h inchecken en
  daarom gaan we eerst naar de Informatieboerderij Zorgvrij, slechts een paar
  kilometer verder. Het is een melkvee- en schapenboerderij en tevens een
  informatiecentrum. Er is een restaurant, een expositieruimte, een speelruimte en
  een dierenweide. Wij krijgen er heel wat informatiefoldertjes over wandel-en
  fietsroutes.

  We kiezen voor een flinke wandeling van 8 km: De
  Buitenhuizen route. De wandeling voert ons langs een natuurpad en een hele oude
  boomgaard,
    en een gerestaureerd, niet meer gebruikt sluisje, een
  overblijfsel van vroeger toen verschillende van deze sluisjes het waterpeil in
  deze moerasregio op peil hielden.
   We wandelen langs een waterspeelplaats met touw- en
  loopbruggen

  en langs een zijkanaal van het grote Noordzeekanaal
  liggen enkele mooie woonboten
  .
  Ondertussen is het na 15 h en kunnen we in ons
  vakantiehuisje. Het is een ruime, charmante chalet die ruim aan onze
  verwachtingen beantwoordt.
   
  We willen graag nog de "Buitenplaats Beeckestijn"
  een landhuis met aangelegde tuinen bezoeken. Helaas zijn die dit weekend niet
  toegankelijk omdat daar een handelsfoor wordt gehouden. We konden dus alleen een
  foto nemen van het landhuis

  Van daar reden we naar de vissershaven van Ijmuiden
  en genoten van een lekkere vis menu in Restaurant Visserhaven.
   
  Het was een mooie afsluiter van een goedgevulde
  dag.  01-06-2012, 21:27 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  30-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Noord-Holland
  Het rustige, zonnige Pinksterweekend is voorbij en het begint te kriebelen. We
  willen er weer eens op uit, niet te lang en niet te ver. We zijn nog niet vaak
  in Nederland geweest en onze keuze valt op een weekendje in Noord-Holland.
  Vrijdag vertrekken wij dus. We zullen verblijven in een  vakantiehuisje in
  Droompark Buitenhuizen. Er is heel wat te zien en te doen  daar. Een
  bezoekje aan Ijmuiden staat zeker op ons programma. Als het weer het toelaat
  willen we ook graag wandelen of fietsen. Er zijn veel mogelijkheden.  We
  kunnen ook een vaartochtje maken door de haven van Ijmuiden enz... We zullen ter
  plaatse ons definitief programma uitstippelen, afhankelijk van het weer en de
  info die we daar ter plaatse nog kunnen verzamelen.
  Ik kijk er in ieder geval naar uit.


  Tags:reizen, nederland, noord-holland, Ijmuiden
  30-05-2012, 13:04 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  23-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisdagboeken
  Vele van mijn reisdagboeken of reisverhalen staan hier op deze blog of op mijn site met foto's. Dit is leuk om na te lezen en in te zien, maar het is nog veel leuker om deze in boekvorm thuis samen met familie en vrienden in te kijken. Iemand maakte mij er attent op dat ik deze reisdagboeken makkelijk in een boekvorm kon maken met Blurb. Ondertussen heb ik een paar van deze boekjes gemaakt. Per reisjaar een boekje. De teksten heb ik van mijn website gehaald en de foto's komen uit mijn online-webalbums. Ik ben heel blij met het resultaat.
  Hieronder een voorbeeld van mijn reisdagboek van 2011


  Tags:reisdagboeken
  23-05-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  16-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardêche - Frankrijk

  Wij zijn een 14-tal dagen op reis geweest. Onze eerste reis met de caravan dit jaar.

  Zoals de voorgaande jaren deden we de eerste week camping-inspecties in de Ardêche. Het weer was nogal wisselvallig die eerste week.

  In de loop van onze tweede week hadden we afgesproken met vrienden in Vallon-Pont-d'Arc. We hebben dan een viertal dagen samen rondgetrokken naar de vele mooie plaatjes in het zuiden van de Ardêche. De zon was volop van de partij en we genoten van de mooie landschappen en de liefelijke oude dorpjes. We hielden een barbeque en we picknickten onder de kersenbomen onderweg. Elke dag onze pastis op een zonnig terrasje en een paar keer 's avonds een heerlijke typisch franse maaltijd, zo verliepen deze zalige dagen maar al te vlug.

  Hieronder enkele mooie kiekjes  16-05-2012, 10:14 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  26-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Menuires Frankrijk - skivakantie

  Traditiegetrouw gaan wij met de familie in januari een weekje op skivakantie.

  Van 14 tot 21 januari verbleven wij in Les Menuires - Frankrijk. Er lag meer dan 1,30 m sneeuw en de skicondities waren optimaal. Mijn man kon echter nog niet skieën vanwege een barstje in zijn pols. Hij was nog maar net uit het gips en moet nog een paar weken een brace dragen. Hij moest zich dus bij de wandelaars voegen. Van ons 8-koppig gezelschap waren er dus slechts 3 die konden gaan skieën in het grootste skigebied van Frankrijk (Les Trois Vallées met ca 600 km pistes). De overige 5 mochten hun hartje ophalen tijdens schitterende wandelingen. De wandelaars kunnen gebruik maken van de cabineliften in Les Menuires en van de skibussen die in Les Menuires zelf, en tussen Les Menuires en Val Thorens of St. Martin de Belle Ville gratis rijden. Mogelijkheden genoeg om te wandelen in het zeer mooie besneeuwde berglandschap.
  In onze residentie konden we gebruik maken van een sauna en een Hamman. Heerlijk na een inspannende dag!

  Wij hebben tot de donderdag prachtig, zonnig weer gehad. De vrijdag is het beginnen sneeuwen en dat ging zonder ophouden door tot zaterdagmorgen, de dag van ons vertrek. Er lag dus een dikke laag en de sneeuwkettingen op de auto waren broodnodig. Maar de omgeving was schilderachtig mooi.
  Hieronder een kleine slideshow.
  Alle foto's van deze vakantie kan je vinden in ons online-album Les Menuires


  26-01-2012, 14:19 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  20-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk - Baai van de Somme

  De caravan is weer glanzend gepoets en in de berging geplaatst. Ons laatste reisje met de caravan dit jaar zit erop.
  We zijn een vijftal dagen naar de baai van de Somme gereisd. Op zaterdag 10 september zijn we daar aangekomen met heel mooi weer, de zondag was al wat minder en de maandag was ronduit slecht. De dinsdag was het bewolkt en windering, maar wel de hele dag droog. We hebben dus van alles wat gehad. Toch hebben we veel gezien. Valerie-sur-Somme is een heel mooi plaatsje en ook Le Crotoy en omgeving zijn de moeite waard. In Le Treport hebben we lekker gegeten. Van Cap Gris-nez en Cap Blanc-nez hebben we niet veel gezien, daar was het weer te slecht. In Wimereux sloegen de golven zelfs tot over de dijk. Maar dinsdag konden we een mooie wandeling maken.
  Al bij al hebben we genoten van ons reisje.
  Hieronder enkele foto's  20-09-2011, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  23-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Odenwald regio

  Het slechte weer maakte dat wij op 15 augustus vertrokken naar Duitsland, waar we ons op een camping in Hirschheim installeerden. Hirschheim ligt op zo een 20 km van Heidelberg in een heuvelachig en dicht bebost gebied. Ja de zon was daar volop aanwezig en we hebben er leuke uitstapjes gemaakt en genoten van de lieflijke stadjes en het schilderachtige landschap.  23-08-2011, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  21-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - Charente-Maritime, juli 2011

  Verleden week woensdag zijn we gezond en wel terug thuisgekomen van onze vakantie in Frankrijk.
  We verbleven met de caravan op Camping Nauzan-Plage in Vaux-sur-Mer. Een verzorgde camping met zwembad, op 400 m wandelen van het strand. Het strand lag in een kleine baai met langs weerszijden prachtige wandelpaden naar het volgende dorp of strand.

  P7290006.JPG P7300030.JPG

  We maakten verschillende mooie uitstapjes o.a. Naar de stadjes La Rochelle, Rochefort, Mornac, La Tremblade en Talmont.

  P7030068.JPG P7070198.JPG P7090211.JPG

  Leuk en boeiend was de alleen bij eb berijdbare zand/keigenweg naar Ile Madame.

  Op Ile de l'Oleron en eigenlijk de hele omgeving Marennes-Oléron leerden we alles over de oesterteelt. In de hele streek zijn immers de oesterputten, kanaaltjes, de oesterbedden in zee te zien.

  P7050141.JPG P7050144.JPG P7050169.JPG

  Natuurlijk hebben wij meermaals van die super lekkere oesters geproefd.

  Zeer typisch voor Charente-Maritime zijn de vissershutten (carrelets) langs het strand. Deze hutten staan hoog op houten palen en zijn met pontons met de kust verbonden. Ze hebben grote vierkante visnetten die neergelaten en opgehaald kunnen worden.

  P7040111.JPG P7090220.JPG

  Om een van de mooiste en oudste vuurtorens van Frankrijk te zien: de vuurtoren van Cordouan, die 9 km in zee ligt, maakten we een boottochtje van anderhalf uur.

  P7100247.JPG

  De terugreis naar huis hebben we in twee dagen gemaakt, zodat we nog even langs de Loire, in Saumur konden genieten.

  P7120275.JPG

  Alle foto's van deze reis kan je zien in het FOTOALBUM CHARENTE-MARITIME

  Binnenkort komt het volledige reisverslag op de site ANNIE EN ALAIN  21-07-2011, 11:36 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  12-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Italie

  Wij zijn ondertussen bijna een week terug thuis na een viertal weken in Zuid-Talie te hebben rondgetoerd.
  De klassiekers Rome, Pompei, de Vesusius hebben we niet bezocht, dat hebben we vroeger al eens gedaan.
  Wat we wel opnieuw hebben gedaan was de Amalfiaanse kust van Salerno tot Sorrento. Op de smalle, bochtige kustweg was het druk, maar o zo prachtig, De steile rotskliffen met op de hellingen de dorpjes en de schitterende villa's, het weelderige groen en de azuurblauwe zee: je raakt er niet op uitgekeken.
  We bezochten ook een van de belangrijkste antieke vindplaatsen van Italie: Paestum, Er zijn een drietal goedbewaarde griekse tempels, een forum, een klein amfitheater en er zijn nog grote stukken van de vestingsmuren die uit enorme stenen blokken bestaan.
   
  We trokken rustig verder zuidwaarts en deden elke dag wel een uitstap naar een stadje of dorpje en om de twee, drie dagen stonden we op een andere camping.

  Een klein stukje in het binnenland, in de Valle d'Itria, ook bekend als de vallei van de trulli was een van onze topbezoeken. Trulli zijn huisjes die typisch zijn voor deze regio. Het zijn primitieve ronde stenen huisjes, torentjes eigenlijk met een stenen kegelvormig dak. Soms zijn er op het dak witgekalkte symbolen aangebracht. Het plaatsje Alberobello heeft een heel grote wijk met trulli en is opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

  Een panne met de auto zorgde wel voor een paar dagen oponthoud, maar met de vervangwagen die we hadden brachten we een bezoek aan Matera. Het is een bijzonder stadje, vooral bekend om de sassi = de holwoningen, De sassi liggen in de benedenstad die niet meer bewoond is. Tot de jaren 50 leefden meer dan 20000 mensen in holwoningen die trapsgewijs tegen de flank van een diepe ravijn zijn gebouwd. Ze leefden in armoedige en ongezonde omstandigheden. Bij verschillende sassi kan je nog binnen kijken hoe ze woonden en leefden tussen de kippen en de varkens, hoe ze hun regenwater opvingen. Er waren ook meer dan 150 holkerken.

  Als afsluiter brachten we nog een 4-tal dagen door aan het mooie Gardameer.

  Het is een mooie vakantie geweest, met veel zon, mooie natuur en mooie plaatsjes.

  Het volledige reisverslag kan je lezen op ZUID-ITALIE
  Alle foto's genomen tijdens deze reis staan in het FOTOALBUM ZUID-ITALIE

   

    


     


   


         


   


           12-06-2011, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  29-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skivakantie Valmeinier 2011

  We zijn al terug thuis van 22 januari, na een gezellige deugdoende sneeuwvakantie in Valmeinier 1800.

  We weten uit ervaring dat Valmeinier 1800 een gezellig skidorp is in een prachtig skigebied met meer dan 150 km pistes. Het is immers reeds de derde keer dat we in Valmeinier onze skivakantie houden.

  We zijn waren met  acht volwassenen en hadden een een appartement gehuurd in de residentie Madame Vacances Le Vermont. Het was een ruim appartement met 2 badkamers waar iedereen zich onmiddellijk thuis voelde.
  In de residentie was er ook een sauna en een whirpool, altijd mooi meegenomen en heerlijk ontspannend na een sportieve dag.
  We hadden hele week zon en de eerste dagen was het zelfs te warm voor de tijd van het jaar.
  De donderdag daalde de temperatuur plotseling tot - 8 gr. en zelf tot -12 gr. op 2000 m, maar het bleef zonnig.
  Er waren 4 fanantieke skiërs in ons gezlschap en de andere vier konden schitterende wandelingen maken.
  Het was een gezellige, deugddoende vakantie.
  Hieronder nog enkele foto's van onze vakantie.
  Het volledig reisverslagje kan je lezen op VALMEINIER 2011

   

     

     

     

     

  29-01-2011, 15:59 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  08-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugal
  We zijn veilig en wel terug thuis van onze reis naar Portugal. Niet alles liep van een leien dakje: de eerste twee weken hadden we bar slecht weer, en bovendien hadden we serieuze autopech die pas na enkele dagen kon verholpen worden. Maar dan werd het steeds beter en konden we volop genieten.
  Hieronder een impressie in een slideshow van enkele foto's. Alle foto's van deze reis kunnen bekeken worden in ons onlinealbum PORTUGAL
  Ook het reisverhaal met veel foto's staat online en je kan het vinden op de link PORTUGAL MEI 2010


  Tags:reizen, reisdagboek, portugal
  08-06-2010, 18:42 geschreven door anniielice  
  Reacties (3)
  02-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skivakantie La Plagne - jan. 2010
  Voor onze familievakantie, de skivakantie met de kinderen kozen wij dit jaar voor La Plagne-Soleil. Wij huurden een appartement van 9 tot 17 januari 2010.
  Na een vlotte reis komen we aan in La Plagne-Soleil, op 2.070 m hoogte. De laatste halve km moeten we toch nog de sneeuwkettingen op de autobanden aanbrengen. Er is heel veel sneeuw, het heeft immers vorige nach over heel Frankrijk flink gesneeuwd. De wegen waren echter goed geruimd.
  Het appartement dat we hebben gehuurd voor 6 personen is een beetje een ontgoocheling. Het is superklein en er is bijna geen bergruimte. De meeste kleren moeten in de valies blijven. Maar we zullen er het beste van maken.
     
  Zondag is het heel koud, maar zonnig. Mijn man en de kinderen gaan meteen de verste uithoek van het skigebied verkennen. In de voormiddag ga ik op zoek naar het toerismebureau. Daar krijg ik een wandelkaart en de nodige uitleg. La Plagne bestaat uit verschillende stations: La Plagne-Centre, Plagne-Villages, Plagne-Soleil, Plagne 1800, Plagne-Bellecote en Belle Plagne. De verbinding tussen de verschillende stations gebeurt d.m.v. busjes of kleine gondels. Iedereen kan daar onbeperkt en gratis gebruik van maken. In de namiddag ga ik al een van de beschreven wandelingen maken. Midden het skigebied loopt een 2h durende wandeling. Onder een schitterende zon, met zicht op verschillende skipistes, ben ik niet de enige wandelaar. Het blijkt een populaire wandelweg te zijn. De omgeving is schitterend!
     
  Ook de skiërs komen 'savonds dolenthousiast terug. Dit is één van de mooiste skigebieden die we ooit hebben bezocht!
  Maandag verloopt een beetje hetzelfde, maar met andere skipistes en voor mij een andere wandeling.
  Dinsdag gaan de kinderen alleen skiën en mijn man gaat met mij op stap. Wij gaan samen met de gondellift vanuit Plagne-Bellecote helemaal tot op 3100 m hoogte. Daar hebben we afgesproken met de kinderen om er samen te picknicken.
     


  We bezoeken er de "Grotte de Glace", een ijsgrot diep in de gletcher. Er is zo een 30 m ijs boven ons.

  Woensdag is het weer omgeslagen. Het heeft 's nachts flink gesneeuwd en ook in de voormiddag is het erg grijs en vallen er dikke sneeuwvlokken. De skiërs gaan alleen in de voormiddag op de latten en na de middag maken we allen samen een flinke wandeling. Het sneeuwt flink en de glühwein  die we onderweg in een chalet drinken doet deugd.
     
  Donderdag en vrijdag zijn opnieuw zonnige dagen waarin iedereen zijn hartje kan ophalen. Goede skipistes, een prachtige omgeving, mooie wandelwegen..... het is een aangename week.
     
     


  02-02-2010, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (2)
  30-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Frankrijk aug./sept. 2009
  Deze vakantie heeft een paar nostalgische bestemmingen. We willen naar een paar plaatsen gaan, waar we meer dan 20 jaar geleden ook geweest zijn, toen nog met de kinderen in het hoogseizoen.

  Dinsdag 25.8 en woensdag 26.8
  Dinsdagmorgen vertrekken wij dus naar onze eerste bestemming: de Lac de Serre-Poncon in de Haute Provence. Na een rustige reisdag houden we halt op camping du Lac in Seurre om er te overnachten.
  Als we woensdagnamiddag rond 15 h de laatste 3 km rijden langs de bochtige, dalende weg en in de diepte het prachtige meer zien liggen, le lac de Serre-Poncon, komen alle herinneringen terug. De camping du Lac is nog niet veel veranderd. Er zijn wel wat verbeteringen, en er is nu een zwembad, maar de prachtige ligging aan de uithoek van het meer, met rondom het ruwe gebergte, is nog altijd even mooi en ongerept.
     
  Voor de kinderen was deze camping één groot avontuur. Ze konden zich uitleven: er werd gesurfd, gezwommen, er werden kampvuurtjes gemaakt met hout dat we langs de oever van het meer sprokkelden... Kampvuurtjes mogen nu niet meer, maar voor de rest is alles nog hetzelfde.
  We krijgen een mooie plaats vlak aan het meer en zelfs het onweer en de regen tegen de avond kunnen onze dag niet meer stuk maken

  Donderdag 27/8 tot zaterdag 29/8
  Donderdagmorgen schijnt de zon stralend en we willen meteen van de mooie omgeving genieten. Daarvoor rijden wij naar de Col St. Jean, gelegen op 1300 m hoogte. We blijven een tijdje kijken bij de "Ecole de parapente", een school voor parachutezwevers, op de landingplaats voor de beginners. Daarna maken wij een mooie wandeling door de omgeving.

  Vrijdag gaan we ook wandelen: een drie uur durende wandeling door "Le Forêt de Morgon".
  Na de wandeling nemen we onderweg nog een kijkje bij "Les Demoiselles coiffées". Dit zijn lange smalle rotsen met bovenop een ronde steen, net zoals een punt op de letter i. Het is een eigenaardig natuurfenomeen. De rest van de dag rusten we in de schaduw, want het is 30 gr.

  Er zijn ook veel parachutes in de lucht en 's avonds landen er enkele aan de oever van het meer.
  Zaterdagmorgen gaan we naar de markt in Barcelonette. Buiten de gewone waren worden veel artisanaal bereide etenswaren verkocht zoals geiten- en schapenkaas, grote stukken kruidenkoek met kaneel, diverse soorten worst, honing...
  Na de middag rijden we naar de Col de la Bonnette. We kunnen met de auto tot op 2802 m rijden. Dit is de hoogste weg van Europa. Om de top te bereiken moeten we nog slechts 70 m hoger. Het spreekt vanzelf dat we onderweg en op de top een prachtig berglandschap kunnen bewonderen.
   

  Zondag 30 aug.
  Op de terugweg gisteren zagen we in Le Lauzet, dat het restaurantje waar we 20 jaar geleden wel eens gingen eten, nog steeds bestaat. Omdat we vandaag niets hebben gepland, gaan we er deze middag eten. We vinden nog net een plaatsje op het terras van het drukbezochte restaurant. Het is haast niet te geloven! Alles is nog zoals vroeger: het interieur en de eenvoudige maar lekkere franse gerechten voor een democratische prijs. En het is ook nog even populair als vroeger.
  Na het eten wandelen we door het rustige dorpje naar een 300 m verder gelegen romeins bruggetje over de rivier Ubaye.

  Maandag 31 aug. tot woensdag 2 sept. 
  Maandagmorgen verhuizen wij naar de Azurenkust, naar Camping Le Pont d'Argens in St. Aygulf. Hier aan de kust is het seizoen nog lang niet voorbij en de toch grote camping staat voor driekwart vol.
  Deze camping ligt aan de rivier. Langs de rivier ligt een zandpad van ca. 800 m tot aan de zee en het uitgestrekte zandstrand.
   
  Maandag en dinsdag genieten wij van zon en zee en ook een duik in het zwembad is niet te versmaden, want de temperatuur bedraagt 30 gr.
  Woensdag rijden wij langs de drukke kustweg naar Cannes, Antibes en Cagnes-sur-Mer. De unieke ligging van Vence en St. Paul kunnen we van uit de verte bewonderen.
  "La veille ville", het oude stadsgedeelte in Antibes is heel authentiek en schilderachtig en ook het oude gedeelte van Cagnes-sur-Mer is heel mooi. In de havens van deze mondaine, rijke badplaatsen liggen heel veel jachten, en er zijn  heel grote en luxueuse bij. De "beau monde" is hier thuis!
   

  Donderdag 3 sept. tot zaterdag 5 sept.
  Donderdag blijven wij de hele dag op de camping. Het is 36 gr.! Tegen de avond is er veel wind: de Mistral.
  Vrijdagmorgen rijden wij naar Vintemille in Italië, net over de grens. Daar is er een hele grote, drukke markt.

  Na de middag brengen wij een bezoek aan Menton en daarna gaan we naar Monaco.
     
  We rijden via de drukke kustweg terug naar de camping. Na 3h fileleed zijn we eindelijk terug.
  De hele dag heeft de Mistral fel gewaaid en er was een bosbrand vlakbij de camping. Er werden vliegtuigen ingezet om te blussen en de weg naar de camping bleef een paar uur gesperd.
  Het is nog steeds bloedheet = 37 gr. !
  Zaterdag is het iets minder warm, maar toch nog altijd 30 gr. We blijven opnieuw de hele dag op de camping en we maken een flinke strandwandeling. We gaan ook even kijken naar het zwart geblakerde gebied waar gisteren de brand heeft gewoed.

  Zondag 6 sept. en maandag 7 sept.
  Zondagvoormiddag is er in St. Aygulf "la fête votive". Enkele met palmen versierde boten brengen het beeld van de heilige Aygulphus aan land. Het beeld wordt in processie via het kustpad naar de kerk gebracht. Daar is er een uitgebreide plechtigheid. Na de mis zijn  er volksdansen en is er aperitief voor iedereen. Er was heel veel volk en het was leuk om eens mee te maken en het aperitief smaakte!
   
  Maandag gaan we er de hele dag op uit. We gaan eerst naar Grasse, bekend om zijn parfumindustrie. Wij krijgen een rondleiding in de parfumfabriek Molinard. Na de middag volgen wij de weg door de Gorges-du-Loup.
  Onderweg bezoeken wij het middeleeuwse stadje Tourette-du-Loup.
   
  De Gorges zijn niet echt indrukwekkend maar wel heel mooi. Bij de Saut-du-Loup kunnen we de waterval en de mooie poelen met fijne watersluiers bewonderen.

  Als laatste bezoeken we Gourdon, dat op een uitstekende rotsplateau is gebouwd. Er is een 12de eeuws kasteel en in de straatjes  zijn gezellige winkeltjes met glassieraden, parfums, kaarsen, streekproducten... Vanaf het plein achter de kerk is het uitzicht over de gorges tot aan de kust magnifiek.

  Dinsdag 8 sep. tot vrijdag 11 sept.
  Van dinsdag tot en met vrijdag hebben wij niet veel gedaan. Wat rondgekuierd langs het strand, een bezoekje aan het zwembad en luieren in de zon of in de schaduw.
  Donderdag hebben wij wel een wandeling gemaakt va ca. 3 h in de "Val de Siagne", vertrekkend vanuit Tignet. De wandeling leidde ons via een pad op de helling, tussen eiken, dennen en struikgewas naar de Rivier Siagne.
  We moesten dan een heel stuk langs de rivier en langs de uitgebloeide mimosavelden om terug ons vertrekpunt te bereiken.
  Vrijdagvoormiddag brachten wij een kort bezoekje aan St. Raphael.


  Zaterdag 12 sept.
  In ons wandelgidsje vinden wij opnieuw een aantrekkelijke wandeling. Wij rijden dus naar La Napoule. Daar vertrekt de wandeling aan het vlak aan zee gelegen mooie fort.
   
  Via de arcaden van het fort komen wij in de jachthaven van La Napoule en dan voert het wandelpad ons de heuvel op  naar het kasteel, het "Château d'Agecroft". Onderweg mooie uitzichten op de haven en het strand. 

  Zondag 13 sept.
  Er is groot feest in St. Aygulf: la fête de l'omelette géante!  Het feest begint met een optocht van de fanfare, de notabelen van  St; Aygulf, de koks met gigantische koksmutsen die de reuzenomelet zullen bereiden en de op  schragen gedragen reuze broden door de plaatselijke bakkers gebakken.
  Na een plechtigheid in de kerk staan op het plein duizenden mensen te wachten. Er brandt een heel groot vuur en een gigantische ijzeren pan staat klaar, alsook 13.200 eieren. De eieren worden gebroken en in grote kuipen gedaan. Dan wordt alles in de pan gegoten en er wordt geroerd met roeispanen. Om 13h30 is de reuzenomelet klaar en wordt met stukjes brood onder alle aanwezigen uitgedeeld. 
    

  Hierna was onze vakantie afgelopen. Dinsdagmorgen 15/9 zijn we naar huis vertrokken. We hebben op dezelfde camping geslapen als tijdens de heenreis en zijn woensdagavond veilig thuisgekomen. We verbleven op 3 verschillende campings en legden in totaal 3.668 km af.

  Alle foto's over deze vakantie kan je vinden in in ons Picasa-album FRANKRIJK 2009


  30-09-2009, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  Cool Slideshows
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop als je mij een e-mail wilt zenden.

  Foto
  Foto
  Foto
  MIJN ANDERE BLOGJES
 • BABBELS
 • MIJN REISDAGBOEKEN van 2002 tot juli 2005
 • Met de caravan naar Sicilië 2002
 • Corsica mei 2003 en september 2003
 • Met de caravan door Griekenland mei 2004
 • Naar Sardinië met de caravan - september 2004
 • Sneeuwvakantie in Oz-en-Oisans - Januari 2005
 • Schotland april 2005 - deel 1
 • Schotland arpil 2005 - deel 2
 • Spanje 2005 - Costa Dorada
 • Frankrijk 2005 - Gorges du Tarn
  REISDAGBOEKEN van aug. 2005 tot mei 2008
 • Met de caravan door Turkije deel 1
 • Met de caravan door Turkije deel 2
 • Sneeuwvakantie Valmenier januari 2006
 • Met de caravan door Marokko april 2006
 • Corsica september 2006
 • Kroatië en Montenegro mei 2007
 • Scandinavie juli 2007
 • Frankrijk Le Roussillon, september 2007
 • Frankrijk, St. François Longchamp, januari 2008
 • Italië Toscane, mei 2008
  REISDAGBOEKEN juli 2008 tot mei 2011
 • ROEMENIE, juli 2008
 • FRANKRIJK, Azurenkust, sept. 2008
 • FRANKRIJK, La Toussuire, jan. 2009
 • GRIEKENLAND, mei 2009
 • ENGELAND, Cornwall/Devon, juli 2009
 • FRANKRIJK, Azurenkust, aug/sept. 2009
 • FRANKRIJK, La Plagne, jan. 2010
 • PORTUGAL, mei 2010
 • FRANKRIJK, Valmenier, jan. 2011
 • ITALIE, Zuid Italie, mei 2011
  REISDAGBOEKEN van juli 2011 tot december 2012
 • FRANKRIJK, Charente Maritime, juli 2011
 • DUITSLAND, Odenwald, aug. 2011
 • FRANKRIJK, Baai van de Somme, sept. 2011
 • FRANKRIJK, Les Menuires, jan. 2012
 • FRANKRIJK, Ardeche, mei 2012
 • KROATIE (Istrie) - SLOVENIE, juni 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, juni en aug. 2012
 • DUITSLAND, Eifel, aug. 2012
 • FRANKRIJK, Zuid Frankrijk, sept. 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, december 2012
  REISDAGBOEKEN maart 2013 tot
 • FRANKRIJK, Oz-en-Oisans, maart 2013
 • SPANJE en FRANKRIJK Dordogne, mei 2013
 • ITALIE, Maggioermeer, juni 2013
 • ITALIE, Midden Italie, aug. - sept. 2013
 • SPANJE? Santa Susanna, oktober 2013
 • Archief per maand
 • 03-2018
 • 10-2014
 • 05-2014
 • 02-2014
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 06-2013
 • 03-2013
 • 12-2012
 • 10-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 01-2012
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 01-2011
 • 06-2010
 • 02-2010
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 06-2009
 • 01-2009
 • 10-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 09-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 11-2005
 • 10-2005
 • 09-2005
 • 08-2005
 • 07-2005
 • 06-2005
 • 05-2005
 • 04-2005
  Blog als favoriet !
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  sloefke
  blog.seniorennet.be/sloefke
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  bestblogs molleannie
  bestblogs

   


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!