NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Reisbabbels
Dagboek en foto's van mijn reizen
Wij gaan vaak en graag op reis, meestal met de caravan. Van onze reizen hou ik steeds een dagboek bij. Soms komt het dagboek op deze blog, of kan je gewoon meegenieten van mooie reisfoto's. Voor wie er wat aan heeft: de volledige reisverslagen staan op onze site REIZEN ANNIE EN ALAIN
Foto

MIJN KINDERBOEK
Mijn kinderboekje: De grote avonturentocht van Bo wordt uitgegeven door Boekscout.
Meer info hierover kan je vinden op de site:
MIJN KINDERVERHAAL
of op de site van BOEKSCOUT

Foto


Wie is Molleannie ?
Blognaam: Molleannie
Geboren 17.12.1950. Boogschutter dus.
Bruin haar (met rode gloed uit het flesje), bruine ogen.
Lengte: 1,68 m – Gewicht: 69 kg.
Gehuwd, 2 kinderen: een zoon en een dochter.
Beroep: in brugpensioen na een loopbaan van 35 jaar als bediende.
Hobby’s: reizen, lezen van een goed boek, wandelen, fietsen.
Ik ben optimistisch van aard, ik houd van nieuwe uitdagingen en van contacten met mensen.
Sedert mijn man en ik allebei bij de grijze non-actieven behoren, gaan wij graag en vaak op reis.
Wij gaan meestal met onze caravan of we huren een appartementje.
We genieten zoveel we kunnen.

Foto
GA OOK EENS KIJKEN BIJ:
 • ANNIE EN ALAIN
 • BABBELS
 • Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  09-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord Holland - dag 3
  Het is veel minder koud, maar vandaag zijn regen en wind de spelbreker.

  Daar hebben we in de voormiddag geen last van als we naar De Bazaar van Beverwijk trekken. De Bazaar is alleen in het weekend open. De Bazaar is een aantal hallen waarin verschillende markten zijn en er is ook een buitenmarkt.
  De diverse marktdelen herbergen verschillende culturen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het er vinden. Er is een “Zwarte markt”met tweedehands artikelen en antiek, de Grand Bazaar waar kledij, modeartikelen en cosmectica wordt verkocht, een computermarkt, een hal waar werktuigen worden verkocht en natuurlijk rond deze tijd van het jaar ook een hal met kers tartikelen. Dan zijn er nog vele loodsen met kledij, handtassen enz... Overal zijn kraampjes met eten en drinken. Ik mag de Oosterse markt niet vergeten: hier vindt je kledij, voeding, kruiden en juwelen vanuit en voor vrijwel alle culturen.
  Als je graag winkelt kan je in De Bazaar uren vertoeven.

  PC090075.JPG PC090078.JPG PC090079.JPGI

  In de namiddag wilden wij graag de Vaartocht Wintervogels Wormer en Jisperveld doen. In dit veenmoerasgebied met zijn vele sloten, grachten en watervelden overwinteren heel veel verschillende vogels. Maar wegens de felle regen en gure wind hadden bijna alle deelnemers zich afgemeld en kon de boottocht (op een open schuit) niet doorgaan.
  Tussen twee regenvlagen in maakten wij een korte wandeling over het veenweidepad Trickel en konden zo toch enkele watervogels spotten.

  PC090088.JPG PC090083.JPG PC090089.JPG

  Wij maakten met de auto nog een tochtje en vonden het dorpje Oostknollendam bijzonder schilderachtig. Voor, naast en achter bijna iedere woning loopt wel een sloot of een grachtje, wat het dorp een bijzondere aanblik geeft.

  PC090094.JPG PC090097.JPG PC090093.JPG

  Ik hoop dat het morgen droger is, want morgen gaan we naar Amsterdam.  09-12-2012, 20:11 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  08-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord Holland Haarlem

  Zaterdagvoormiddag beginnen we met een wandeling langs de Spaarne in Haarlem. Het heeft hard gevroren vannacht en het is hier en daar glad op de bevroren sneeuw, maar er schijnt een zonnetje en er is heel goed licht om te foto's te maken.

  05-PC080028.JPG 06-PC080029.JPG 07-PC080030.JPG

  Heel mooi is de Adriaan molen.

  10-PC080038.JPG

  Aansluitend gaan we naar het Teylers museum waar nog tot 6 januari een bijzondere tentoonstelling is over de werken van de Italiaanse Renaissance-schilder Rafaël. Vooral tekeningen en schetsen en enkele schilderijen zijn te bezichtigen. Er mochten geen foto's worden genomen in het museum.

  04-PC080026.JPG

  In de namiddag doen we een geleide stadswandeling . Onze gids toont ons de voornaamste gebouwen, waaronder de St. Bavokerk, het stadhuis, het Prinsenhof en de vleeshal. Hij geeft ons de nodige historische uitleg op een vlotte manier met hier en daar een ludieke anekdote.

  13-PC070020.JPG 12-PC080056.JPG 13-PC080058.JPG

  Haarlem staat ook bekend om zijn hofjeswoningen. De hofjes waren bedoeld voor behoeftige bejaarde vrouwen die in kleine huisjes rond een binnenhof werden gehuisvest. Onze gids toonde ons het oudste hofje: het hofjes van Bakenes. Het hof is gebouwd in 1395 maar de huidige huisjes dateren uit de 17de eeuw. Op de gevelsteen boven de toegangsdeur staat: “Ingang vant gesticht van Dirk van Baekenis voor vrouwen van acht en twee mael ses” Het heeft twee betekenissen: de leeftijd die een vrouw moest hebben om er te mogen wonen (8+2)x6=60 en het aantal huisjes 8+(2x6)=20.

  PC080063.JPG PC080062.JPG

  Na de stadswandeling gaan we iets drinken in het zelfbedieningsrestaurant La Place op de 6de verdieping van waar we een prachtig uitzicht hebben over Haarlem.

  PC080069.JPG

  Daarna gaan we naar de Anton Pieck Parade die in de omgeving van de grote markt wordt gehouden. Het is een historisch festival georganiseerd door de handelaars in het Warmoeskwartier. Ze gaan voor één dag terug in de tijd naar de jaren 1900. Dames en heren in klederdracht, straatmuzikanten, schoorsteenvegers... alles zorgt voor een echt Anton Pieck sfeertje.

  PC080048.JPG PC080042.JPG PC080047.JPG

  Omdat we de hofjes zo fascinerend vonden gaan we nog naar een paar van die hofjes kijken. Er zouden er in totaal nog zo een 20 zijn in Haarlem.

  PC080071.JPG

  Het is ondertussen reeds donker en we zoeken een restaurantje (restaurant Subliem) waar we genieten van een lekkere menu en kunnen bijbabbelen over de voorbije dag.  Tags:Noord Holland, Haarlem
  08-12-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  07-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord Holland in december

  Wij vertrekken heel vroeg richting Haarlem, het is nog geen 7 h en het is flink aan het sneeuwen. Gelukkig is er op de autostrade al gestrooid en kunnen we toch met een matig tempo doorrijden.

  Rond Rotterdam is het lang aanschuiven in de file en daar lig het wegdek echt glad.

  Het eerste bezoek dat we gepland hebben is de Stolpboerderij Ooyenbargh in Burgerbrug. Deze authentieke 17de eeuwse stolpboerderij is zeer landelijk gelegen. De laatste km is het stapvoets rijden door een dikke sneeuwlaag. Het is al na 13 h als we ons doel bereiken. Maar de toegangspoort naar de boerderij is gesloten en is er niemand te zien. Er zijn zelfs geen bandensporen in de sneeuw op de 500 m lange toegangsweg,. Waarschijnlijk hebben ze wegens het bar slechte weer en de moeilijke toegang vandaag niet geopend. Toch konden we enkele schitterende foto's nemen van de boerderij in het besneeuwde landschap.

  Wij rijden dan naar Broek op Langedijk, waar een Christmas & Winterfair wordt gehouden in de historische markthallen van de groenteveiling. In deze hallen, deels over het water zijn prachtig versierde kerstkramen ondergebracht. Sommige verkopers zijn in klederdracht. Er zijn kramen met kerstartikelen, sieraden, lekkernijen enz,,, je kan er zelf kaarsen maken of een kerststukje. Wij konden het niet laten en proefden er de lekkere oliebollen met krenten. Het was sfeervol en leuk.
   

  Ons hotel ligt in het centrum van Haarlem. Op zoek naar een restaurantje wandelen we door de gezellige binnenstad. We dineren in “Jacobus Pieck” vlak bij de Grote markt van Haarlem.  07-12-2012, 20:40 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  05-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan er weer op uit!

  Eind deze week vertrekken wij opnieuw naar Noord Holland voor enkele dagen. Voor de derde keer dit jaar. Deze keer willen wij van de kerstsfeer proeven en wat cultuur opsnuiven. We zullen in Haarlem verblijven want daar in Haarlem en omgeving is heel wat te bezoeken en te beleven. Zaterdag heeft in Haarlem de Anton Pieckparade plaats, dat staat alvast op ons programma. Een dagje Amsterdam en een bezoek aan Monnickendam en Marken staan ook op ons verlanglijstje en nog veel meer. Ik hoop dat het weer een beetje gunstig is, want we gaan elke dag uitgebreid op stap, willen heel veel zien.
  Zoals altijd houd ik van onze uitstapjes een dagboek bij en worden heel veel foto's genomen.

  wordt vervolgd...  Tags:reizen, Nederland, noord holland, Haarlem, reisdagboek
  05-12-2012, 15:27 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  04-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Frankrijk september

  Wij zijn een weekje terug thuis en het is even wennen aan de Belgische temperaturen.

  We verbleven bijna de hele maand september in Zuid-Frankrijk en genoten er ononderbroken van een stralende zon. Het was een zalige vakantie.

  We verbleven op drie verschillende campings: eerst een tiendal dagen in St. Aygulf waar we drie jaar geleden ook al eens waren. We maakten een paar uitstapjes o.a. naar St. Tropez en we vierden "la fête de l'omelette géante" mee in St. Aygulf. Van maar liefst 15000 eieren werd er een reuzenomelet gemaakt die dan werd verdeeld onder de toeschouwers.

  De volgende camping was in Chateaurenard in de Provence. Daar bleven we een week en maakten er verschillende uitstapjes o.a. naar l'Isle sur la Sorgue, Gordes, Fontaine de Vaucluse, Les Beaux de Provence..., allemaal schitterende plaatsjes. Op 15 en 16 september waren het de Europese erfgoeddagen. Heel wat monumenten en musea konden gratis of met fikse korting worden bezocht. In Chateaurenard kon je het kasteel en andere bezienswaardigheden gratis met een koets bezoeken, een leuk initiatief van Chateaurenard.

  Daarna verhuisden we voor de rest van de vakantie opnieuw naar zee, naar Portiragnes-Plage. Hier wisselden we de dagen af met zalig nietsdoen aan het strand of aan het zwembad, bezoek aan de plaatselijke marktjes en nu en dan een uitstap.
  We bezochten de sluizen van Fonserane aan het Canal du Midi, waar de boten maar liefst 9 opeenvolgende sluizen moeten passeren.
  We maakten ook een leuke daguitstap door de Languedoc, waar de druivenpluk volop aan de gang was.
  Bijzonder leuk vond ik onze uitstap naar Palavas-les-Flots. Daar was de laatste dag van de driedaagse "fêtes Camarguaises" aan de gang. Deze feesten hebben hoofdzakelijk met stieren en paarden te maken maar ook andere folkloristische activiteiten staan op het programma. Wij gingen op het strand kijken naar de "Abrivado". De stieren worden omringd door paarden over de hele lengte van het strand naar grote vrachtwagens gejaagd. Echt mooi om te zien en vooral de vaardigheid van de ruiters dwingt respect af.

  Enkele van de vele foto's staan in een slideshow hieronder. Het volledige online-fotoalbum kan je HIER vinden.  04-10-2012, 14:30 geschreven door anniielice  
  Reacties (3)
  29-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord Holland - Enkhuizen

  Na het ontbijt checken we uit en we verlaten ons hotel. We rijden naar Enkhuizen waar we het Zuiderzeemuseum zullen bezoeken. Om het buitenmuseum te bezoeken moeten wij de boot nemen die aanmeert bij de kalkovens in het buitenmuseum.
   
  Van daaruit dwalen wij over het uitgestrekte openluchtmuseum.
  Er staan veel huisjes uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het is een volledig dorp eigenlijk met een kerk, een visrokerij en winkels. Alles wordt er weergegeven over hoe het was om vroeger omringd door water en dijken te leven;
     
  Er worden demonstraties gegeven van oude ambachten. Ook voor kinderen is er heel wat te doen.
  Ik vond het allemaal heel interessant.  
     
  In de namiddag rijden we terug naar huis, nog nagenietend van de vele indrukken die we hebben opgedaan tijdens ons korte verblijf hier.

  Tags:reizen, nderdeland, noord holland, enkhuizen, reisdagboek
  29-08-2012, 20:12 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  28-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord Holland, Hoorn - Medemblik - Enkhuizen

  Voor vandaag hebben wij een daguitstap gepland. Tussen Hoorn en Medemblik rijdt er een museumstoomtram en tussen Medemblik en Enkhuizen vaart een museumschip. Hoorn-Medemblik-Enkhuizen wordt de historische driehoek genoemd. Na een kijkje te hebben genomen in de werkplaats waar oude stoomtrams worden gerestaureerd nemen we de stoomtram naar Medemblik waar we rond de middag aankomen.

  37-P8280051.JPG 39-P8280054.JPG 38-P8280053.JPG

  49-P8280069.JPG 47-P8280066.JPG

  In Medemblik hebben we net de tijd voor een broodje en een korte wandeling. Wat me vooral is bijgebleven, is het mooie Radboud kasteel.

  51-P8280072.JPG 56-P8280080.JPG 54-P8280075.JPG

  Om 13h30 nemen we de boot naar Enkhuizen waar we rond 15h aankomen. Het is een mooi tochtje over het Ijsselmeer.

  59-P8280082.JPG 64-P8280089.JPG 62-P8280086.JPG

  Enkhuizen is een schitterend plaatsje. Er zijn een aantal mooie havens en hoekjes waarvan ik steeds opnieuw foto's wil nemen.

  65-P8280090.JPG 78-P8280107.JPG 80-P8280110.JPG

  Er zijn ook een aantal imposante gebouwen zoals o.a. De Drommedaris, een vroegere stadspoort en verdedigingstoren, de Oude Gouwsboom: een waterpoort en een oude stadsgevangenis (uit de 17de eeuw) en nog veel meer. Dit laatste gebouw staat merkwaardig scheef. Ik bracht een bezoekje aan de nog intacte cellen, die volledig in massief hout zijn (het stenen gebouw werd er later omheen gebouwd).

  76-P8280105.JPG 91-P8280128.JPG 95-P8280137.JPG

  Enkhuizen is erg boeiend en echt de moeite waard. Het is dan ook al in de late namiddag als we de trein terug naar Hoorn nemen. Een lekker diner in restaurant De Bourgondier in Hoorn maakt deze mooie, maar vermoeiende dag helemaal af.  Tags:reizen, Noord-Holland, reisdagboek, hoor, Medemblik, Enkhuizen
  28-08-2012, 22:45 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  27-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Holland Hoorn

  De zon schijnt volop als we aankomen in Hoorn, Noord-Holland. Wij parkeren de auto vlak bij het Ijsselmeer en gaan op verkenning. In een souvenirwinkeltje krijgen wij een stadsplan en wat info.

  Wij besluiten eerst naar het Westfries Museum te gaan en daarna willen we graag de stadswandeling doen, die ons langs de voornaamste bezienswaardigheden zal leiden.Het Westfries Museum heeft een rijk versierde voorgevel en bevindt zich in het in 1632 gebouwde Statencollege. In het museum zijn vooral rijke interieurs, schilderijen en voorwerpen ondergebracht uit de 17de eeuw, allen gelinkt aan de geschiedenis van Hoorn. We dwalen door de 25 zalen en kamers met ieder hun eigen verhaal. In iedere ruimte is een fiche voorzien met de nodige uitleg. We vinden het echt de moeite waard.
     

  Daarna doen we de stadswandeling en we zijn er enkele uren zoet mee. De wandeling begint niet ver van het Gevangenishotel waar we twee dagen zullen verblijven. Opvallend is de hoofdtoren uit de 16de eeuw met ernaast een houten sluis die de boten toegang geeft tot het Ijsselmeer. Er is een hele mooie haven en in de binnenstad lopen verschillende schilderachtige kanaaltjes. Op sommige plaatsen zijn er woonboten. Wat ook opvalt is dat in bepaalde straten de gevels gevaarlijk naar voren hellen.
     

  Moegeslenterd gaan we naar ons hotel. Het hotel is een voormalige gevangenis en onze kamer is een cel van 3 m x 2,5 m met ernaast een kleine badkamer. Het is allemaal erg sober en erg klein naar onze normen. De toegangsdeur is een ijzeren celdeur met luikje. Het geeft een speciaal gevoel.
   

  Voor ons avondmaal gaan wij naar de dichtbijgelegen hoofdtoren. Op de eerste verdieping in de toren is een restaurant, erg polulair want wij kunnen nog net het laatste tafeltje krijgen. Het wordt een superlekkere maaltijd in een mooie omkadering. Een leuke afsluiter van onze dag.  27-08-2012, 21:43 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  22-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logeren in een gevangenis - Noord Holland
  We hebben opnieuw een tripje naar Noord-Holland in het vooruitzicht. We gaan voor drie dagen naar Hoorn en zullen logeren in het Gevangenishotel Oostereiland Hoorn. Het hotel is  een voormalige gevangenis. Door in  het "bajeshotel" te  logeren kunnen we ervaren hoe het is om in een echte gevangeniscel te overnachten. Dit lijkt met toch wel iets bijzonders. Verder staat er een bezoek aan Hoorn en Medemblik op het programma, eventueel een tochtje op het Ijsselmeer...
  Verslagjes met foto's volgen.


  Tags:Noord-Holland, gevangenishotel, reizen, Hoorn, Medemblik
  22-08-2012, 18:59 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  12-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - zondag 12 augustus

  Het is de laatste dag van ons verblijf hier. We rijden naar Schalkenmehren om daar een wandeling rond het meer van Schalkenmehren te maken. Het is een rustige wandeling van een 5-tal km. De rest van de dag brengen we door op de camping, met een boek in de zon.

  Deze korte vakantie was aangenaam en ontspannend.     

  12-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  11-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - zaterdag 11 augustus

  Er is heel wat te zien en te bezoeken in de Duitse Eifel en voor onze uitstap van vandaag gaan we naar het Ahrdal waar intensief aan wijnbouw wordt gedaan. Het wijndorpje Rech is schilderachtig gelegen midden tussen de wijngaarden. Wij kunnen het niet laten om toch even een korte wandeling te maken tussen de wijngaarden. Hier worden overwegend rode druiven gekweekt.
     

  Daarna rijden wij naar Ahrweiler. De oude binnenstad is verkeersvrij en het is er gezellig druk.
  Op de mooie bebloemde pleintjes zijn alle terrasjes bezet en in de winkelstraten is heel veel volk. Het is er aangenaam en leuk om rond te kuieren.
     

  Op de terugweg naar de camping komen we langs de Nürburgring. We stoppen net als vele anderen om langs de afrastering te kijken naar de auto's die over het circuit razen.

  Hiermee was de dag weeral goed gevuld, en al hebben we geen zware wandeling gemaakt vandaag, het vele slenteren voelen wij in de benen.  11-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  10-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - vrijdag 10 augustus

  Uit onze wandelgids kiezen we vandaag een rondwandeling vanuit Gemünden langs drie cirkelvormige vulkaanmeren. Met de picknick in de rugzak starten we vol goede moed en onder een stralend zonnetje. Het pad loopt steil omhoog langs het eerste meer: het Gemundener Maar. Op de Dronketurm, een toren op een hoogvlakte hebben we een prachtig uitzicht over de vulkaanmeren en over Gemünden. Uitnodigend zijn de grote houten ligbanken die niet ver van de toren staan opgesteld. De wandeling voert langs het tweede kratermeer naar het derde en grootste meer en dan moeten we langs de velden en door het bos terug naar ons startpunt. Deze mooie wandeling nam ruim 3 uur in beslag.
     
   

  Maar we hebben nog tijd om met de auto naar de mooie burchten van Manderscheid te gaan kijken en vervolgens naar de geiser van Wallenborn waar een tot 4 m hoge waterfontein met veel geweld uit de diepe ondergrond opborrelt. De eruptie duurt maar enkele minuten en herhaalt zich om de 35 minuten.
    
  Op de camping zijn we nog even gaan zwemmen in het overdekte zwembad vooraleer we onszelf trakteerden op een welverdiende aperitief.  10-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  09-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - donderdag 9 augustus

  Het belooft een zonnige dag te worden en we gaan er op uit. Met de auto rijden wij langs de rivier de Kyll, met een eerste stop in Mürlenbach, een klein dorp met een prachtig kasteel. Daarna rijden we terug richting Gerolstein waar tussen Birresborn en Kopp ijsgrotten te bewonderen zijn. De grotten zijn ontstaan door steenhouwers die in de lavalaag gangen groeven om molenstenen uit te houwen. Doordat de grotten maar een ingang hebben en de bodem in de berg naar beneden gaat kan in de winter de koude lucht naar binnen, maar niet meer naar buiten, waardoor de temperatuur in de grotten tussen -1 en 4 graden is, en er zelfs in de zomer ijsvorming mogelijk is.
   
  Heel de omgeving is een heel oud vulkaangebied. Op verschillende plaatsen zijn de oude kraters nog duidelijk herkenbaar.

  In de namiddag maken we een wandeling van 7 km in de omgeving van Gerolstein. We vertrekken in Pelm waar het prachtige kasteel Kasselburg ligt en langs het wildpark waar adelaars en wolven leven.

  Door de bossen en de velden gaan we naar Gerolstein langs de Gerolsteiner Sprudelfabriek. Dan gaat de voettocht terug door een bos langs de Buchenloch grotten die in de oertijd bewoond waren, en dan terug door de velden naar ons startpunt. Het was een pittige maar boeiende drie uur durende wandeling.
   

  Veel moois gezien dus vandaag.  09-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  08-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland - Eifel - woensdag 8 augustus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We willen er weer even tussenuit voor enkele dagen. De weervoorspellingen zijn gunstig en we besluiten om voor een 5-tal dagen naar Duitsland – Eifelregio te gaan.

  We vertrekken rond 10 h en tegen 14 h kunnen we ons installeren op Camping Eifelblick in Gerolstein. Zoals in de naam van de camping reeds aangegeven hebben we van op de camping een mooi uitzicht over de Eifel. De camping maakt deel uit van het “Waldferienpark Gerolstein-Hinterhausen”.  08-08-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  03-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Holland, Spaarnwoude en omgeving

  Vandaag is het onze laatste dag van ons verblijf hier. Tegen 10 h moeten wij
  uitchecken.
  We willen nog volop van de dag genieten en rijden naar Spaarnwoude waar wij
  gisteren gegeten hebben. In de omgeving van Spaarnwoude ligt de fortenroute, een wandeling van 6 km. De wandeling voert ons niet alleen langs de overblijfselen van de verdedigingsforten (grote bunkers eigenlijk) maar ook door een prachtig stukje natuur. Het is een vlak polderlandschap met kanaaltjes en moerassige gebieden waar veel watervogels zijn en langs een goedbewaarde Hollandse molen.
   

      Het dorpje Spaarnwoude met zijn vele sluizen is eveneens de moeite waard om eens in rond te kijken.
      Ondertussen is het beginnen regenen. Het is tijd om naar huis te gaan.
  Onderweg naar huis houden we nog even halt in het Café Restaurant Klein Kalfje in Amsterdam. Dit historisch gebouw was vroeger een tolhuis gelegen aan de Amstel maar doet al meer dan 100 jaar dienst als herberg.


  De hele weg terug naar huis blijft het regenen. Wij hebben geluk gehad. Tijdens ons 3-daag bezoek was het deels zonnig, deels bewolkt, maar droog. We hebben mooie wandelingen gemaakt en veel gezien. Wij gaan zeker nog eens terug naar Noord Holland om andere mooie plaatsjes te bezoeken.  03-06-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  02-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Holland Ijmuiden
  Na een rustige nacht in ons chalet in Droompark Buitenhuizen, gaan we vandaag Ijmuiden bezoeken;
  In de voormiddag gaan we met de wagen naar Ijmuiden om in de haven rond te kijken. Ijmuiden heeft verschillende havens: de vissershaven, de haven waar de hele grote boten, hoofdzakelijk vrachtschepen en grote vissersboten aanmeren en  de jachthaven. Er lag vandaag ook een cruiseschip in de haven.

  Daarna gaan we een kijkje nemen bij het strand. Er is niet veel volk op het mooie en ruime  zandstrand, want het is nogal koud. Heel opvallend zijn de uitgestrekte rijen vakantiehuisjes.
   
  We maken een wandeling langs het strand en door de achterliggende duinen, waar nog veel bunkers zijn.
  Dan keren wij terug en genieten van een eenvoudige lunch in de Brasserie Houtrijk in het vakantiepark.
  Tegen 14 h zijn we terug in de haven waar we de boot nemen, de "Koningin Emma" voor een rondvaart door de haven en op de Noordzee. De tocht voert ons langs de vissersschepen met o.a. de haringboten, langs de reddingboten, de sluizen die het zeekanaal met de haven verbinden,langs het Forteneiland. We varen een stukje op de Noordzee en dan terug. Van de kapitein krijgen wij veel uitleg. Een leuke bijkomstigheid: bij het verlaten van de boot wordt ons namens Neptunus een diploma uitgereikt. Het was leerrijk en aangenaam want de zon was volop van de partij.
   
  Na de boottocht brengen we een bezoek aan het het Zee-en Havenmuseum dat is ondergebracht in de vroegere visserijschool, een historisch gebouw. We hebben ruim een uur nodig om in alle zalen een kijkje te nemen. Er is een visserijszaal, sluizenzaal, een zaal over loodsen en reddingsboten, over scheepsmotoren en nog veel meer. Je kan een kijkje nemen op een scheepsbrug en meeluisteren in de radiohut.  Bijzonder boeiend vond ik de visserijzaal waar  alles over visserijmethoden en de geschiedenis van de Ijmuidse vissers te vinden was, en de historische zaal over de ontwikkeling van Ijmuiden.
  Het was een heel interessante dag vandaag. Ijmuiden had ons heel wat te bieden.
  Op een paar km van het vakantiepark ligt Spaarndam. Daar zijn wij gaan eten in "'t Stille Water", een gezellig restaurant: heel veel volk, lekker eten en vlotte bediening..

   


  02-06-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  01-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Holland


   

  We zijn deze morgen vroeg vertrokken en kwamen reeds voor de middag aan in
  Droompark Buitenhuizen, Velsen-Zuid. We kunnen echter pas na 15h inchecken en
  daarom gaan we eerst naar de Informatieboerderij Zorgvrij, slechts een paar
  kilometer verder. Het is een melkvee- en schapenboerderij en tevens een
  informatiecentrum. Er is een restaurant, een expositieruimte, een speelruimte en
  een dierenweide. Wij krijgen er heel wat informatiefoldertjes over wandel-en
  fietsroutes.

  We kiezen voor een flinke wandeling van 8 km: De
  Buitenhuizen route. De wandeling voert ons langs een natuurpad en een hele oude
  boomgaard,
    en een gerestaureerd, niet meer gebruikt sluisje, een
  overblijfsel van vroeger toen verschillende van deze sluisjes het waterpeil in
  deze moerasregio op peil hielden.
   We wandelen langs een waterspeelplaats met touw- en
  loopbruggen

  en langs een zijkanaal van het grote Noordzeekanaal
  liggen enkele mooie woonboten
  .
  Ondertussen is het na 15 h en kunnen we in ons
  vakantiehuisje. Het is een ruime, charmante chalet die ruim aan onze
  verwachtingen beantwoordt.
   
  We willen graag nog de "Buitenplaats Beeckestijn"
  een landhuis met aangelegde tuinen bezoeken. Helaas zijn die dit weekend niet
  toegankelijk omdat daar een handelsfoor wordt gehouden. We konden dus alleen een
  foto nemen van het landhuis

  Van daar reden we naar de vissershaven van Ijmuiden
  en genoten van een lekkere vis menu in Restaurant Visserhaven.
   
  Het was een mooie afsluiter van een goedgevulde
  dag.  01-06-2012, 21:27 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  30-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Noord-Holland
  Het rustige, zonnige Pinksterweekend is voorbij en het begint te kriebelen. We
  willen er weer eens op uit, niet te lang en niet te ver. We zijn nog niet vaak
  in Nederland geweest en onze keuze valt op een weekendje in Noord-Holland.
  Vrijdag vertrekken wij dus. We zullen verblijven in een  vakantiehuisje in
  Droompark Buitenhuizen. Er is heel wat te zien en te doen  daar. Een
  bezoekje aan Ijmuiden staat zeker op ons programma. Als het weer het toelaat
  willen we ook graag wandelen of fietsen. Er zijn veel mogelijkheden.  We
  kunnen ook een vaartochtje maken door de haven van Ijmuiden enz... We zullen ter
  plaatse ons definitief programma uitstippelen, afhankelijk van het weer en de
  info die we daar ter plaatse nog kunnen verzamelen.
  Ik kijk er in ieder geval naar uit.


  Tags:reizen, nederland, noord-holland, Ijmuiden
  30-05-2012, 13:04 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  23-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisdagboeken
  Vele van mijn reisdagboeken of reisverhalen staan hier op deze blog of op mijn site met foto's. Dit is leuk om na te lezen en in te zien, maar het is nog veel leuker om deze in boekvorm thuis samen met familie en vrienden in te kijken. Iemand maakte mij er attent op dat ik deze reisdagboeken makkelijk in een boekvorm kon maken met Blurb. Ondertussen heb ik een paar van deze boekjes gemaakt. Per reisjaar een boekje. De teksten heb ik van mijn website gehaald en de foto's komen uit mijn online-webalbums. Ik ben heel blij met het resultaat.
  Hieronder een voorbeeld van mijn reisdagboek van 2011


  Tags:reisdagboeken
  23-05-2012, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  16-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardêche - Frankrijk

  Wij zijn een 14-tal dagen op reis geweest. Onze eerste reis met de caravan dit jaar.

  Zoals de voorgaande jaren deden we de eerste week camping-inspecties in de Ardêche. Het weer was nogal wisselvallig die eerste week.

  In de loop van onze tweede week hadden we afgesproken met vrienden in Vallon-Pont-d'Arc. We hebben dan een viertal dagen samen rondgetrokken naar de vele mooie plaatjes in het zuiden van de Ardêche. De zon was volop van de partij en we genoten van de mooie landschappen en de liefelijke oude dorpjes. We hielden een barbeque en we picknickten onder de kersenbomen onderweg. Elke dag onze pastis op een zonnig terrasje en een paar keer 's avonds een heerlijke typisch franse maaltijd, zo verliepen deze zalige dagen maar al te vlug.

  Hieronder enkele mooie kiekjes  16-05-2012, 10:14 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  Cool Slideshows
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop als je mij een e-mail wilt zenden.

  Foto
  Foto
  Foto
  MIJN ANDERE BLOGJES
 • BABBELS
 • MIJN REISDAGBOEKEN van 2002 tot juli 2005
 • Met de caravan naar Sicilië 2002
 • Corsica mei 2003 en september 2003
 • Met de caravan door Griekenland mei 2004
 • Naar Sardinië met de caravan - september 2004
 • Sneeuwvakantie in Oz-en-Oisans - Januari 2005
 • Schotland april 2005 - deel 1
 • Schotland arpil 2005 - deel 2
 • Spanje 2005 - Costa Dorada
 • Frankrijk 2005 - Gorges du Tarn
  REISDAGBOEKEN van aug. 2005 tot mei 2008
 • Met de caravan door Turkije deel 1
 • Met de caravan door Turkije deel 2
 • Sneeuwvakantie Valmenier januari 2006
 • Met de caravan door Marokko april 2006
 • Corsica september 2006
 • Kroatië en Montenegro mei 2007
 • Scandinavie juli 2007
 • Frankrijk Le Roussillon, september 2007
 • Frankrijk, St. François Longchamp, januari 2008
 • Italië Toscane, mei 2008
  REISDAGBOEKEN juli 2008 tot mei 2011
 • ROEMENIE, juli 2008
 • FRANKRIJK, Azurenkust, sept. 2008
 • FRANKRIJK, La Toussuire, jan. 2009
 • GRIEKENLAND, mei 2009
 • ENGELAND, Cornwall/Devon, juli 2009
 • FRANKRIJK, Azurenkust, aug/sept. 2009
 • FRANKRIJK, La Plagne, jan. 2010
 • PORTUGAL, mei 2010
 • FRANKRIJK, Valmenier, jan. 2011
 • ITALIE, Zuid Italie, mei 2011
  REISDAGBOEKEN van juli 2011 tot december 2012
 • FRANKRIJK, Charente Maritime, juli 2011
 • DUITSLAND, Odenwald, aug. 2011
 • FRANKRIJK, Baai van de Somme, sept. 2011
 • FRANKRIJK, Les Menuires, jan. 2012
 • FRANKRIJK, Ardeche, mei 2012
 • KROATIE (Istrie) - SLOVENIE, juni 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, juni en aug. 2012
 • DUITSLAND, Eifel, aug. 2012
 • FRANKRIJK, Zuid Frankrijk, sept. 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, december 2012
  REISDAGBOEKEN maart 2013 tot
 • FRANKRIJK, Oz-en-Oisans, maart 2013
 • SPANJE en FRANKRIJK Dordogne, mei 2013
 • ITALIE, Maggioermeer, juni 2013
 • ITALIE, Midden Italie, aug. - sept. 2013
 • SPANJE? Santa Susanna, oktober 2013
 • Archief per maand
 • 03-2018
 • 10-2014
 • 05-2014
 • 02-2014
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 06-2013
 • 03-2013
 • 12-2012
 • 10-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 01-2012
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 01-2011
 • 06-2010
 • 02-2010
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 06-2009
 • 01-2009
 • 10-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 09-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 11-2005
 • 10-2005
 • 09-2005
 • 08-2005
 • 07-2005
 • 06-2005
 • 05-2005
 • 04-2005
  Blog als favoriet !
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  garfield
  blog.seniorennet.be/garfiel
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  bestblogs molleannie
  bestblogs

   


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!