NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Reisbabbels
Dagboek en foto's van mijn reizen
Wij gaan vaak en graag op reis, meestal met de caravan. Van onze reizen hou ik steeds een dagboek bij. Soms komt het dagboek op deze blog, of kan je gewoon meegenieten van mooie reisfoto's. Voor wie er wat aan heeft: de volledige reisverslagen staan op onze site REIZEN ANNIE EN ALAIN
Foto

MIJN KINDERBOEK
Mijn kinderboekje: De grote avonturentocht van Bo wordt uitgegeven door Boekscout.
Meer info hierover kan je vinden op de site:
MIJN KINDERVERHAAL
of op de site van BOEKSCOUT

Foto


Wie is Molleannie ?
Blognaam: Molleannie
Geboren 17.12.1950. Boogschutter dus.
Bruin haar (met rode gloed uit het flesje), bruine ogen.
Lengte: 1,68 m – Gewicht: 69 kg.
Gehuwd, 2 kinderen: een zoon en een dochter.
Beroep: in brugpensioen na een loopbaan van 35 jaar als bediende.
Hobby’s: reizen, lezen van een goed boek, wandelen, fietsen.
Ik ben optimistisch van aard, ik houd van nieuwe uitdagingen en van contacten met mensen.
Sedert mijn man en ik allebei bij de grijze non-actieven behoren, gaan wij graag en vaak op reis.
Wij gaan meestal met onze caravan of we huren een appartementje.
We genieten zoveel we kunnen.

Foto
GA OOK EENS KIJKEN BIJ:
 • ANNIE EN ALAIN
 • BABBELS
 • Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  31-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - dinsdag 31.5.2005 bewolkt/zonnig 26e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Al zijn we vandaag laat opgestaan (9h20) toch gaan we nog op weg naar Tarragona. Deze stad ligt op ca. 20 km van de camping. Er is markt in Tarragona, dus lopen we even tussen de kramen.
  Via de Rambla Nova komen we aan een Romeins theater, vlak aan zee gelegen. Van daaruit lopen we het oude stadsgedeelte binnen. Daar is de magnifieke cathedraal, de kleine smalle steegjes, overblijfselen van een forum, een oude romeinse muur...
  Daarna komen we terug in het moderne stadsgedeelte en de brede Rambla Nova, met zijn fonteinen en moderne kunstwerken.
  Tarrogona is zeker een bezoekje waard. Daar is de tegenstelling tussen de oude en de nieuwe stad heel groot.


  31-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  30-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje -maandag 30.5.2005 - zonnig 26e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Barcelona, here we come! We stappen om 8h30 op de trein te Cambrills en om 10h10 zijn we in het hartje van Barcelona. We stappen eerst naar de Place Cataluna waar we bij het toeristinfo een stadplannetje ophalen, en vervolgens trekken we naar de Rambla.
  De Rambla bruist van het leven. Om de 10 m zie je bontgeschilderde mimespelers, of kunstenaars die portretten zitten te tekenen. Er zijn bloemenstalletjes en krantenkiosken en er is een massa volk.
  We lopen tot het eind van de Rambla, tot aan de haven, waar het monument van C. Colombus staat. Daarna keren we terug en gaan naar het oude stadsgedeelte. Jammer dat de mooie kathedraal volledig in de steigers staat. De Passeig del Gracia met de mooie winkels en enkele merkwaardige huizen zoals Casa Batilo met de mozaiken op de gevel, en het gekende Casa Milo (arch. Gaudi), is evenens erg druk.
  We gaan ergens iets eten in één van de vele restaurantjes en dan gaan we naar de Sagrade Famillia. Deze schitterende kerk met zijn vele fijne torens is uniek, dat moet je gewoon gezien hebben.
  Park Guell is ons volgende bezoekpunt. De werken van Gaudi, de draak in mozaiek, de zuilengallerij, het prachtige uitzicht over Barcelona, dit alles maakt het beozke aan Park Guell overwaard.
  Nu rest ons nog de lange wandeling terug naar het station. Op de trein kunnen we met nog andere W. Vlamingen, die we in het station hebben ontmoet, nog even napraten over het bezoek aan Barcelona.

  30-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  29-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - zondag 29.5 - zonnig 26e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In de voormidaag doen we mee aan het boogschieten op de camping. Een echte Willem Tell zal ik wel nooit worden, maar er waren er die nog slechter scoorden dan ik. Een in de namiddag hebben we ons aan het mooie zwembad geinstalleerd, wat gezwommen, wat gezonnebaad. Morgen gaan we naar Barcelona.


  29-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  28-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - zaterdag 28.5 - zonnig 26e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren was een dag van zalig niets doen. Deze morgen doen we een strandwandeling in Hospitalet de L'Infant, een plaatsje niet ver van de camping. Er is een heel breed en zuiver strand.  Men is druk aan het bouwen in dit plaatsje. Jammer eigenlijk, want nu is alles nog redelijk natuurlijk, met met de appartementen en hotels die hier overal in aanbouw zijn, zal dat vlug veranderen.
  De zee is heel zuiver en hier en daar zie je kwallen in het water.
  In de namiddag zijden we naar Cap Salou, de rotspunt die aan het uiteinde van Salau ligt. Een mooi stukje rotskust. Salou zelf is mondain en erg toeristisch. Er is een heel mooie promenade met veel bloemen en palmbomen.
  En hiermee was onze dag weer gevuld.

  28-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  26-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - donderdag 26.5 - zonnig 25e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag doen we een uitstap naar het gebergte: de Serra del Monsant.
  Eerst rijden we naar het stuwmeer aan de rio Siurana. We parkeren aan de stuwdam en maken een mooie wandeling langs het meer tot aan de uiterste punt. Vlak boven dit gedeelte, hoog op de rotsen, zien we het dorpje Siurana de Prades liggen. Na ruim 2 h wandelen zijn we terug bij de auto en nu rijden we naar Siurana de Prades. De weg voert door een prachtige kloof. Het bijna verlaten, maar o-zo mooie dorpje blijkt een toeristische trekspleister te zijn voor diegenen die een jeep-safari doen.  Er staan een 10-tal jeeps en tussen het gezelschap zitten een aantal W. Vlamingen die in Salou verblijven. Siurana is ook een kruispunt van verschillende wandelparcours. Daar begint o.a. een wandeling door de duizelingwekkende Els-gorge.
  Nadat we door het dorp hebben gewandeld, en gefilmd en gefotografeerd hebben op de vele uitkijkpunten, zien we alweer een andere rij jeeps staan. Een druk bezocht plaatsje dus, hoog in de bergen, maar heel mooi.
  Als we terug zijn op de camping hebben we nog tijd voor een douche en dan gaan we uit eten in Salou. Het gekende, populaire kuststadje bruist van de activiteit. In een drukbezet restaurant eten we ons buikje rond.

  26-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  25-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - woensdag 25.5.2005 - zonnig 25e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is marktdag in Cambrills. Daar gaan we dan ook naartoe. Er is veel volk op deze grote markt. Ik geniet van de marktsfeer, er zijn kraampjes met bontgekleurde kledij, met lederwaren, met groente en fruit, er zijn roepende venters en pimpelende kopers. De markt is vol leven en heel kleurrijk.
  Daarna gaan we naar de vissershaven waar de vissers hun lading aan het lossen zijn,  hun netten aan het herstellen of hun boten aan het reinigen. Het is een schilderachtig tafereel en er worden heel wat foto's gemaakt.

  25-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  24-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - Dinsdag 24.5.2005 - zonnig 25e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren kregen we het droevige nieuws van het overlijden van  tante Mariette, een 95-jarige tante van mijn man. Tante Mariette was tot voor enkele maanden een krasse, flinke oude dame. Ze zal me altijd bijblijven als een pienter, temperamentvol vrouwtje. Haar overlijdensbericht overschaduwt deze  zonnige vakantiedag.

  Vanavond hebben we een lekkere visbarbecue: scampi, sprotjes, blokjes inktvis, makreel, alles heerlijk vers, en natuurlijk met een lekker wijntje erbij.

  24-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  23-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - zondag 22.5 en maandag 23.5 - zpnnig 25e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag doen we niets speciaals, wat zonnen, een lange strandwandeling. Tegen de avond is er een beetje onweer.
  Maandag is opnieuw een stralend zonnige dag.
  In de voormiddag gaan we naar Cambrills, een vlakbijgelegen kuststadje. We slenteren langs de haven met de vissersbootjes. Wat verder ligt een jachthaven en een heel mooi strand.
  De namiddag is opnieuw om te luieren aan het strand.

  23-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  21-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - zaterdag 21.5.2005 - 24e en zonnig
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We waren twee jaar terug ook al eens op deze mooie, luxueuze camping vlak aan zee. We staan op slechts een 25 m van het strand. Het prachtige zwembad van de camping is dit jaar uitgebreid met een reuze jaccuzzi.
  We installeren ons en 's namiddags liggen we reeds te zonnen op het strand.
  De camping staat tamelijk vol, vooral Duitsers en Nederlanders, maar ook nog enkele Belgen.
  Deze avond is er op het terras van de bar een optreden van flamenco-dansers. Het is een spetterend optreden, met vurige muziek, mooie klederdracht.
  We genieten onder het genot van een karaf koele sangria.

  21-05-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  20-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje - donderdag 19.5 en vrijdag 20.5
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdagmorgen, heel vroeg, zo tegen 6 h zijn we reeds op weg. We zijn zo vroeg vertrokken omdat onze dochter ook op reis gaat, en reeds om 5 h vertrokken is naar Zaventem.
  Haar vliegtuig met bestemming Kreta vertrekt daar om 7h30. Doortdat wij een uur later dan haar zijn weggegaan, zitten wij rond 7h30 in de buurt van Zaventem, en we vragen ons bij elke vliegtuig dat boven ons hoofd vliegt af, of dit nu het vliegtuig naar Kreta is.
  Wij rijden rustig de hele dag en stoppen rond 18 h op een camping te Beaune.
  Vrijdagmorgen rond 8 h zijn we weer op weg. We hebben nog 800 km te rijden. Het is dan ook na 20 h als we onze bestemming, Camping La Torre del Sol in Montroig-Tarragona, bereiken.

  20-05-2005, 13:22 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  04-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe reis gepland

  Ja er is al een nieuw reisje gepland. We gaan met de caravan naar Spanje, naar de Costa Dorada op Camping La Torre del Sol. Het vertrek is gepland rond 19 mei. We zullen daar een kleine 3 weken blijven en dan keren we terug via de Ardeche waar we van plan zijn ook nog een weekje te blijven.
  Ditmaal is het geen reis om veel bezoeken af te leggen, maar een reis om van het mooie weer, de zee, het lekkere eten te genieten.
  Toch komt er na de reis een reisbaal in dit blogje en natuurlijk ook mijn reisdagboekje.  04-05-2005, 17:32 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  Cool Slideshows
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop als je mij een e-mail wilt zenden.

  Foto
  Foto
  Foto
  MIJN ANDERE BLOGJES
 • BABBELS
 • MIJN REISDAGBOEKEN van 2002 tot juli 2005
 • Met de caravan naar Sicilië 2002
 • Corsica mei 2003 en september 2003
 • Met de caravan door Griekenland mei 2004
 • Naar Sardinië met de caravan - september 2004
 • Sneeuwvakantie in Oz-en-Oisans - Januari 2005
 • Schotland april 2005 - deel 1
 • Schotland arpil 2005 - deel 2
 • Spanje 2005 - Costa Dorada
 • Frankrijk 2005 - Gorges du Tarn
  REISDAGBOEKEN van aug. 2005 tot mei 2008
 • Met de caravan door Turkije deel 1
 • Met de caravan door Turkije deel 2
 • Sneeuwvakantie Valmenier januari 2006
 • Met de caravan door Marokko april 2006
 • Corsica september 2006
 • Kroatië en Montenegro mei 2007
 • Scandinavie juli 2007
 • Frankrijk Le Roussillon, september 2007
 • Frankrijk, St. François Longchamp, januari 2008
 • Italië Toscane, mei 2008
  REISDAGBOEKEN juli 2008 tot mei 2011
 • ROEMENIE, juli 2008
 • FRANKRIJK, Azurenkust, sept. 2008
 • FRANKRIJK, La Toussuire, jan. 2009
 • GRIEKENLAND, mei 2009
 • ENGELAND, Cornwall/Devon, juli 2009
 • FRANKRIJK, Azurenkust, aug/sept. 2009
 • FRANKRIJK, La Plagne, jan. 2010
 • PORTUGAL, mei 2010
 • FRANKRIJK, Valmenier, jan. 2011
 • ITALIE, Zuid Italie, mei 2011
  REISDAGBOEKEN van juli 2011 tot december 2012
 • FRANKRIJK, Charente Maritime, juli 2011
 • DUITSLAND, Odenwald, aug. 2011
 • FRANKRIJK, Baai van de Somme, sept. 2011
 • FRANKRIJK, Les Menuires, jan. 2012
 • FRANKRIJK, Ardeche, mei 2012
 • KROATIE (Istrie) - SLOVENIE, juni 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, juni en aug. 2012
 • DUITSLAND, Eifel, aug. 2012
 • FRANKRIJK, Zuid Frankrijk, sept. 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, december 2012
  REISDAGBOEKEN maart 2013 tot
 • FRANKRIJK, Oz-en-Oisans, maart 2013
 • SPANJE en FRANKRIJK Dordogne, mei 2013
 • ITALIE, Maggioermeer, juni 2013
 • ITALIE, Midden Italie, aug. - sept. 2013
 • SPANJE? Santa Susanna, oktober 2013
 • Archief per maand
 • 03-2018
 • 10-2014
 • 05-2014
 • 02-2014
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 06-2013
 • 03-2013
 • 12-2012
 • 10-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 01-2012
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 01-2011
 • 06-2010
 • 02-2010
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 06-2009
 • 01-2009
 • 10-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 09-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 11-2005
 • 10-2005
 • 09-2005
 • 08-2005
 • 07-2005
 • 06-2005
 • 05-2005
 • 04-2005
  Blog als favoriet !
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  antonetta
  blog.seniorennet.be/antonet
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  bestblogs molleannie
  bestblogs

   


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!