NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Reisbabbels
Dagboek en foto's van mijn reizen
Wij gaan vaak en graag op reis, meestal met de caravan. Van onze reizen hou ik steeds een dagboek bij. Soms komt het dagboek op deze blog, of kan je gewoon meegenieten van mooie reisfoto's. Voor wie er wat aan heeft: de volledige reisverslagen staan op onze site REIZEN ANNIE EN ALAIN
Foto

MIJN KINDERBOEK
Mijn kinderboekje: De grote avonturentocht van Bo wordt uitgegeven door Boekscout.
Meer info hierover kan je vinden op de site:
MIJN KINDERVERHAAL
of op de site van BOEKSCOUT

Foto


Wie is Molleannie ?
Blognaam: Molleannie
Geboren 17.12.1950. Boogschutter dus.
Bruin haar (met rode gloed uit het flesje), bruine ogen.
Lengte: 1,68 m Ė Gewicht: 69 kg.
Gehuwd, 2 kinderen: een zoon en een dochter.
Beroep: in brugpensioen na een loopbaan van 35 jaar als bediende.
Hobbyís: reizen, lezen van een goed boek, wandelen, fietsen.
Ik ben optimistisch van aard, ik houd van nieuwe uitdagingen en van contacten met mensen.
Sedert mijn man en ik allebei bij de grijze non-actieven behoren, gaan wij graag en vaak op reis.
Wij gaan meestal met onze caravan of we huren een appartementje.
We genieten zoveel we kunnen.

Foto
GA OOK EENS KIJKEN BIJ:
 • ANNIE EN ALAIN
 • BABBELS
 • Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  31-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - woensdag 31.8.2005 - 27e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren zijn we vertrokken uit de omgeving van Istanbul om te verhuizen naar Ankara. Het was een rit van 500 km. We hebben rustig kunnen rijden tot de laatste 8 km. Dan moesten we over een weg vol putten en kuilen waar wegeniswerken aan de gang waren. We staan niet op een camping maar op een afgesloten parking naast een hotel.  Es is wel electriciteit en we kunnen douchen en van het sanitair gebruik maken in de kelder van het hotel.
  Vandaag is er een geleid bezoek aan Ankara. We worden afgehaald door een bus en hebben een franssprekende, gepensionneerde leraar als gids. En al spreekt hij langzaam en loodst hij ons al sloffend langs de bezienswaardigheden, de man kent heel goed de geschiedenis van zijn land.
  Eerst bezoeken wij het Ataturk-mausoleum. Het is een monumentaal praalgraf, helemaal gewijd aan het leven van Ataturk en aan de onafhankelijkheidsoorlog van Turkije. Het mausoleum ligt op een heuvel en van daar uit hebben wij een goed zicht op Ankara, die overigens voor het grootste deel een moderne, jonge stad is. We gaan ook naar het oude stadsgedeelte en de citadel. Hier is het een echte volksbuurt met smalle steegjes, waar de tijd is stil blijven staan. In deze buurt genieten wij van een gezamenlijk middagmaal in een mooi gelegen restaurent. Dan gaan we naar het museum voor Anatolische Beschavingen. Vondsten uit  de  paleolitische en neolitische periode (7000-1000 jaar v. Chr.) worden er tentoongesteld. Onze gids was helemaal op dreef en gaf gedurende een 2 h durende rondgang de nodige geschiedkundige informatie.
  Hiermee hadden wij alweer een goed gevulde dag.

  31-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  29-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - maandag 29.8.05 - 30e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is een rustdag vandaag. We doen wat boodschappen en blijven op de camping luieren.Er wordt nog een rondje  petanque georganiseerd. Maar er is nog een folkloreavond gepland. Om 20h worden we door een bus afgehaald die ons naar het hartje van Istanbul brengt. We genieten van een fantastische show met Turkse krijgsliederen en volksdansen uit verschillende Turkse regio, alles in kleurrijke klederdracht, en er zijn ook optredens van buikdanseressen.
  Er wordt Turkse raki geproefd en de sfeer zit er helemaal in. Dit was een mooie afsluiter van ons bezoek aan Istanbul.

  29-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  28-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - zondag 28.8.2005 - 30e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Om 12 h stipt worden we afgehaald door de bus en onze gidse. We worden naar het DolmabaÁe paleis gebracht. Deze residentie van sultans werd pas in de 19de eeuw gebouwd. Dit indrukwekkende paleis met zijn  285 kamers en 43 zalen is weelderig, extravagant, bijzonder mooi.
  De rijk versierde plafonds, de mooie houten vloeren bedekt met warmkleurige, handgeknoopte tapijten, de brocaten gordijnen, de vele enorme kristallen luchters, het rijk bewerkte meubilair, alles getuigt van weelde en pracht. Er is de zogenaamde glazen trap gemaakt van baccaratkristal en koper, daar zijn de prachtige salons, en natuurlijk de magnifieke troonzaal waarvan de kristallen kroonluchter de zwaarste ter wereld zou zijn. Dit is ťťn van de mooiste paleizen die ik ooit zag.
  Daarna gaan we naar de Chorakerk, een Byzantijnse kerk met prachtige mozaiken en fresco's.
  We bezoeken ook de Suleimanye-moskee, gebouwd door architect Sinan in de 16de eeuw.
  Verder wordt er nog een bezoek gebracht aan een lederzaak en daarna stappen wij op de boot voor een 2h durende boottocht op de Bosporus. Vanop het water zijn verschillende paleizen en moskeeŽn te bewonderen o.a. opnieuw het mooie DolmabaÁe-paleis, we zien ook het paleis dat als zomerverblijf voor de sultans dienst deed en nog vele andere.We varen ook langs het fort van Rumeli. De avond word afgesloten met een heerlijke maaltijd in een visrestaurant. We zitten op het terras in een drukke straat met allemaal restaurants, sfeerrijk verlicht, turkse muziek, lekker eten, en we genieten van de gezellige sfeer.  28-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  27-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - zaterdag 27.08.05 - 30e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn vroeg uit de veren vandaag, want om 8h30 worden we door een bus afgehaald voor een georganiseerd bezoek aan Istanbul. We hebben zelfs een nederlands-sprekende gidse! We bezoeken eerst het Topkapi-paleis. Tijdens de rit vertelt de gids wat over de geschiedenis van Istanbul. Het Topkapi-paleis was gedurende 4 eeuwen verblijfplaats van verschillende sultans en wordt nu als museum gebruikt.
  We komen door een rijk versierde poort op een binnenplein. Rondom het plein zijn o.a. de tentoonstellingsruimtes van de vroegere keukens, er is een porselein-collectie, het keukenmateriaal, zilverwaren. Er is ook een zaal waar men de evolutie van de klederdracht kan zien  Het paleizencomplex bevat een harem: een opeenvolging van rijk versierde kamers en binnenpleintjes en zuilen en galerijen. Verder is een zaal met een wapenverzameling. Eigenlijk zijn er 3 grote binnenhoven met errond telkens een verzameling van gebouwen. Alles getuigt van oosterse rijkdom en pracht.
  Daarna gaan we naar de blauwe moskee die zich naast de Hippodroom bevindt. Het is een sierlijk gebouw met 6 minaretten. Binnen is de moskee heel mooi door de blauwe mozaiken en de gebrandschilderde ramen. Ook het tapijt heeft een blauw motief.
  Recht tegenover de blauwe moskee bevindt zich de Aya Sofia, die onder het Byzantijnse bewind werd gebouwd als basiliek en in de 15de eeuw werd omgevormd tot een moskee. De minaretten hebben verschillende stijlen, het gebouw is zeker het bezoeken waard.
  Ondertussen is het reeds na 13h en we gaan met de groep Turks eten. In de namiddag brengen we dan een bezoek aan de gigantische overdekte bazaar met duizenden winkeltjes. Je kan er makkelijk in verdwalen. Tot slot gaan we nog naar een kruidenmarkt.
  Het was een vermoeiende, maar erg boeiende dag.

  27-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  26-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - vrijdag 26.8.2005 - 30e
  We verhuizen naar BakirkŲy bij Istanboel (225 km te rijden). Wij rijden langs de autostrade door een saai landschap. Maar als we Istanbul naderen wordt het steeds maar drukker. Op de D100 is het aanschuiven en dringen. Als we stoppen om de weg te vragen, biedt een Turk aan om mee te rijden, en hij loodst ons de laatste 12 km tot aan de camping door het superdrukke verkeer. Van een beloning wil hij niets weten. Hij maakt ons duidelijk dat hij de Belgen in zijn hart draagt.
  Rond de middag zijn we dus op onze camping "Londra". De overige groepsleden druppelen binnen. Allen hebben ze meer of minder problemen gehad om in het drukke verkeer de camping te vinden.
  Nog een jeux de boules spelletje en een babbel bij een drankje en het leed is weer vergeten.

  26-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  25-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - donderdag 25.8.2005 - 30e
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het wordt een snikhete dag. In de voormiddag wordt opnieuw petanque gespeeld. Om 13h30 komt een tourbus ons ophalen voor een bezoek aan Edirne. Edirne is de vroegere hoofdstad van het Osmanische rijk. Onze eerste bezoek is aan het Memorial Monument van de Balkanoorlog. Dit laat geen diepe indruk na. Dan worden we naar het centrum van de stad gebracht, waar zich dicht bij elkaar drie prachtige moskeeŽn bevinden. De Selimiye moskee, veruit de mooiste, dateert van de 16de eeuw en is een meesterwerk van de Osmanisch-Turkse kunst. De moskee heeft 4 minaretten en is binnen een pareltje. De Eski moskee is de oudste uit de 15de eeuw en heeft 2 minaretten. Als laatste bezoeken we ook de de Serefeli moskee. Daarna brengt de bus ons naar het Sultan Bayezid Complex uit de 14de eeuw, bestaande uit een moskee, een medicijnenschool, een hospitaal en een liefdadigheidsinstelling. We bezoeken o.a. het hospitaal waar vroeger geestesgestoorden werden verzorgd, en dat nu als museum is ingericht met beelden en taferelen uit die tijd.  Het stadsbezoek wordt afgerond door nog even door de bazaar te wandelen. We kopen wat fruit en groente aan een van de vele stalletjes. De bus brengt ons rond 18h30 terug naar de camping.
  Een uurtje later hebben wij een gezamenlijke maaltijd met de groep op het terras aan het zwembad. Er wordt gezellig gebabbeld maar de muggen zijn een echte plaag. Ze steken zelfs dwars door onze kleren en iedereen zit vol met rode, jeukende bultjes.

  25-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  23-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - dinsdag 23.8 en woensdag 24.8.2005
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op dinsdag moeten wij ons 420 km verplaatsen naar Kavala. Alles verloopt vlot, en al komt de temperatuur niet onder de 25į, toch hebben we onderweg een paar buien. Tegen 17h zijn we op camping Batis Beach, een aan zee gelegen camping.
  Woensdag zijn opnieuw 350 km af te leggen naar Edirne in Turkije.
  Als we aan de grens komen en de pascontrole van de Griekse autoriteiten zijn gepasseerd, staan we voor een diepe put in de weg, vol met water. Over de put staan militairen in een wachthokje, die teken doen dat we moeten doorrijden over het ondergelopen wegdek. De wagen komt tot aan het rooster in het water, maar we zijn erdoor.
  Dan begint de Turkse grenscontrole: een soort stoelendans van het ene hokje naar het andere.
  Eerst moeten we naar hokje 2 waar we inreisvisums moeten kopen, dan naar hokje 1 waar aan politieman onze reispassen scant en het visumzegel erin plakt, dan naar kantoortje 3 waar auto en caravan geregistreerd worden, en hiervan krijgen wij formulieren in 3 exemplaren, dan naar hokje zonder nummer, waar de formulieren worden afgestempeld. Dan mogen we verder, tenminste als we doorkunnen, want langs beide zijden staan auto's, caravans enz.. te wachten en aan te schuiven.
  Toch zijn we na een goed half uur door de grenscontrole en tegen 16h30 is de hele groep op camping Omur in Edirne.
  Er wordt een "jeux de boules" competitie georganiseerd en we beleven nog een leuke avond tijdens deze eerste petanque-ronde.
  Vanaf nu begint de echte rondreis door Turkije en morgen gaan we Edirne bezoeken.

  23-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  22-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - maandag 22.8.2005
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is een heel stuk warmer vandaag en als we om 12h in Igoumenitsa Griekenland van de boot komen is het 30į. We moeten nog ongeveer 230 km rijden naar camping Vrachos in Kastraki. We rijden in groepjes van 2 of 3 langs het bergparcours, we moeten over de Katarapas. Het is heel mooi, maar het vordert langzaam. Het is ruim 18h30 als we in Kastraki aankomen aan de voet van de Meteora.

  22-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  21-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - Zondag 21.8.2005
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tegen 11 h is iedereen present in de haven van VenetiŽ. De grote boot van Minoan Lines ligt al klaar. Er moeten heel veel auto's, caravans, mobilhomes en vrachtwagens mee en men begint al vroeg met het laden. De hele voormiddag is het hard aan het regenen. Maar als we om 14h15 eindelijk afvaren, is het even opgehouden met regenen en kunnen we vanop het dek de afvaart door het "Canale Grande" van VenetiŽ volgen. We hebben dan ook een heel mooi zicht op VenetiŽ, het San-Marcoplein, eigenlijk over heel VenetiŽ.
  Onze caravans en mobilhomes staan op een open dek, we hebben electriciteit en kunnen met een gerust hart op verkenning gaan door het schip.
  Later zitten de meeste leden van de groep gezellig te kletsen in de lounge.
  Het grote avontuur is begonnen.

  21-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  18-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije - donderdag 18.8 tot zaterdag 20.8
  De afgesproken ontmoetingsplaats met onze groep is in VenetiŽ op zaterdag 20.8.2005.
  We vertrekken thuis donderdagmorgen rond 8h30 en rijden tot rond 16h30. We zijn in Rios (in de buurt van BesanÁon), en we overnachter er op een kleine, leuke camping.
  Vrijdag rijden we opnieuw de hele dag. We houden halt op een camping in Sirmione aan het Gardameer in ItaliŽ. Camping San Francisco is een mooie, goed gelegen, maar peperdure camping.
  Zaterdagmorgen is het zwaar bewolkt en zwoel als we vertrekken voor de laatste 150 km naar camping Della Serenissama in Oregio bij VenetiŽ, waar onze groep samenkomt.
  De meeste van de groepsleden zijn er al. 's Avonds komen we allemaal samen voor een eerste briefing onder het genot van een glaasje wijn. Een van de reisleiders laat het afweten wegens ziekte van zijn vrouw, en zal terugkeren naar BelgiŽ. Er is echter nog een stel dat de reis zal begeleiden.
  Het is wel de eerste maal dat ze deze reis doen, dus voor hen een grote uitdaging.
  Morgen moeten we in VenetiŽ inschepen. We varen tot in Igoumenitsa in Griekenland, een 24 h durende overtocht. We zullen in onze eigen caravan slapen.
  De boot zal om 13h30 vertrekken.

  18-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  17-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije Reisdagboek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanaf hier begint het reisdagboek van onze reis naar Turkije.
  Onze reis naar Turkije is een groepsreis met "Vakantiegenoegens". Wij reizen met een groep van 15 caravans en mobilhomes. In juli was er reeds een bijeenkomst en konden de deelnemers met elkaar kennismaken. Voor ons is het een eerste ontdekking om in groep te reizen. Het reisprogramme is goed gevuld, er moeten veel kilometers worden afgelegd en er is heel veel te bezoeken.
  Vanaf nu komen de dagelijkse verslagjes in dit blogje.  17-08-2005, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  15-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 3 keer slapen
  Ja, nog 3 keer slapen, want donderdagmorgen vertrekken we naar Venetie, maar we met de groep samenkomen voor onze rondreis door Turkije.
  De laatste karweitjes thuis worden vandaag en morgen uitgevoerd (zoals wassen, strijken, huisje netjes maken...). Morgen wordt de caravan klaargemaakt, woensdag de laatste boodschappen, en donderdag zijn we dus weg. Onze dochter heeft het huis voor zich alleen voor 6 weken.
  Ik hoop dat ik na onze terugkeer hier een fantastisch verslag zal kunnen neerpennen met mooie foto's.
  Eind september zijn we terug  !

  15-08-2005, 18:04 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  Cool Slideshows
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop als je mij een e-mail wilt zenden.

  Foto
  Foto
  Foto
  MIJN ANDERE BLOGJES
 • BABBELS
 • MIJN REISDAGBOEKEN van 2002 tot juli 2005
 • Met de caravan naar SiciliŽ 2002
 • Corsica mei 2003 en september 2003
 • Met de caravan door Griekenland mei 2004
 • Naar SardiniŽ met de caravan - september 2004
 • Sneeuwvakantie in Oz-en-Oisans - Januari 2005
 • Schotland april 2005 - deel 1
 • Schotland arpil 2005 - deel 2
 • Spanje 2005 - Costa Dorada
 • Frankrijk 2005 - Gorges du Tarn
  REISDAGBOEKEN van aug. 2005 tot mei 2008
 • Met de caravan door Turkije deel 1
 • Met de caravan door Turkije deel 2
 • Sneeuwvakantie Valmenier januari 2006
 • Met de caravan door Marokko april 2006
 • Corsica september 2006
 • KroatiŽ en Montenegro mei 2007
 • Scandinavie juli 2007
 • Frankrijk Le Roussillon, september 2007
 • Frankrijk, St. FranÁois Longchamp, januari 2008
 • ItaliŽ Toscane, mei 2008
  REISDAGBOEKEN juli 2008 tot mei 2011
 • ROEMENIE, juli 2008
 • FRANKRIJK, Azurenkust, sept. 2008
 • FRANKRIJK, La Toussuire, jan. 2009
 • GRIEKENLAND, mei 2009
 • ENGELAND, Cornwall/Devon, juli 2009
 • FRANKRIJK, Azurenkust, aug/sept. 2009
 • FRANKRIJK, La Plagne, jan. 2010
 • PORTUGAL, mei 2010
 • FRANKRIJK, Valmenier, jan. 2011
 • ITALIE, Zuid Italie, mei 2011
  REISDAGBOEKEN van juli 2011 tot december 2012
 • FRANKRIJK, Charente Maritime, juli 2011
 • DUITSLAND, Odenwald, aug. 2011
 • FRANKRIJK, Baai van de Somme, sept. 2011
 • FRANKRIJK, Les Menuires, jan. 2012
 • FRANKRIJK, Ardeche, mei 2012
 • KROATIE (Istrie) - SLOVENIE, juni 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, juni en aug. 2012
 • DUITSLAND, Eifel, aug. 2012
 • FRANKRIJK, Zuid Frankrijk, sept. 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, december 2012
  REISDAGBOEKEN maart 2013 tot
 • FRANKRIJK, Oz-en-Oisans, maart 2013
 • SPANJE en FRANKRIJK Dordogne, mei 2013
 • ITALIE, Maggioermeer, juni 2013
 • ITALIE, Midden Italie, aug. - sept. 2013
 • SPANJE? Santa Susanna, oktober 2013
 • Archief per maand
 • 03-2018
 • 10-2014
 • 05-2014
 • 02-2014
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 06-2013
 • 03-2013
 • 12-2012
 • 10-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 01-2012
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 01-2011
 • 06-2010
 • 02-2010
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 06-2009
 • 01-2009
 • 10-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 09-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 11-2005
 • 10-2005
 • 09-2005
 • 08-2005
 • 07-2005
 • 06-2005
 • 05-2005
 • 04-2005
  Blog als favoriet !
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  gerry_jente
  blog.seniorennet.be/gerry_j
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  bestblogs molleannie
  bestblogs

   


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!