NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Reisbabbels
Dagboek en foto's van mijn reizen
Wij gaan vaak en graag op reis, meestal met de caravan. Van onze reizen hou ik steeds een dagboek bij. Soms komt het dagboek op deze blog, of kan je gewoon meegenieten van mooie reisfoto's. Voor wie er wat aan heeft: de volledige reisverslagen staan op onze site REIZEN ANNIE EN ALAIN
Foto

MIJN KINDERBOEK
Mijn kinderboekje: De grote avonturentocht van Bo wordt uitgegeven door Boekscout.
Meer info hierover kan je vinden op de site:
MIJN KINDERVERHAAL
of op de site van BOEKSCOUT

Foto


Wie is Molleannie ?
Blognaam: Molleannie
Geboren 17.12.1950. Boogschutter dus.
Bruin haar (met rode gloed uit het flesje), bruine ogen.
Lengte: 1,68 m – Gewicht: 69 kg.
Gehuwd, 2 kinderen: een zoon en een dochter.
Beroep: in brugpensioen na een loopbaan van 35 jaar als bediende.
Hobby’s: reizen, lezen van een goed boek, wandelen, fietsen.
Ik ben optimistisch van aard, ik houd van nieuwe uitdagingen en van contacten met mensen.
Sedert mijn man en ik allebei bij de grijze non-actieven behoren, gaan wij graag en vaak op reis.
Wij gaan meestal met onze caravan of we huren een appartementje.
We genieten zoveel we kunnen.

Foto
GA OOK EENS KIJKEN BIJ:
 • ANNIE EN ALAIN
 • BABBELS
 • Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  30-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica Besluit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De vakantie is deugddoend en ronduit fantastisch geweest. Corsica is een betoverend eiland. Er is een grote verscheidenheid in de natuur: mooie witte zandstranden,  rotsstranden, de beschutte baaien met kiezelstrandjes, de met maquis bedekte heuvels en het ruwe hooggebergte, er zijn de liefelijke havenstadjes en de oude bergdorpen met hun smalle straatjes.

  Corsica wordt terecht "L'Ile de beauté" genoemd. 

     30-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  29-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica vrijdag en zaterdag 29 en 30.9.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrijdag is onze laatste dag, want morgen moeten we de boot nemen terug naar huis. We slenteren nogmaals door Calvi, zonnen aan ons strandje en gaan 's avonds nog eens lekker uit eten.

  Zaterdag-morgen brengen we onze laatste uren in Corsica door in Bastia, een schitterende havenstad. Vooral de oude haven is heel schilderachtig.
  Om 14h45 vertrekt onze boot naat Genua.  29-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  28-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica donderdag 28.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag staat er een zware wandeling op het programma. We zullen “Sentier Spasinata” doen in het keteldal van Bonifato. Ons doel is de hangbrug van Spasinata. De tocht staat beschreven als zwaar, tijdsduur 6h30 en met een hoogteverschil van 700 . En zwaar is het! Het kost ons 4 h moeizaam klimmen, met enkele heel moeilijke passages, vooraleer wij de wiebelende hangbrug, die 12 m boven de rivier hangt, bereiken.  De zware regenval van een paar dagen terug heeft ervoor gezorgd dat de rivieren die wij moeten oversteken (4) ruim van snelstromend water zijn voorzien, zodat we er niet met drogen voeten overkomen. Ook de afdaling verloopt moeizaam. In totaal doen we 8h15 over deze zware, maar zee mooie wandeling. Het is dan ook ruim 18h30 als we terug zijn, doodmoe, maar fier en tevreden over onze prestatie.  28-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  27-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica woensdag 27.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De zon is weer volop van de partij. Wij gaan naar Ile Rousse, mooi en een beetje mondain, en daarna naar het strand van Ostriconi, een mooi wit zandstrand.  We blijven wat zonnen op het strand en maken een wandelingetje op de rotsen boven de zee.

  In de namiddag wandelen we ook nog naar het verlaten dorp Occi, dat boven Lumio ligt. Alleen het kerkje is gerestaureerd, de rest is volledig vervallen. Als we terugwandelen, krijgen wij het gezelschap van een geit, die als een hondje achter ons aanloopt.

     27-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  26-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica dinsdag 26.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het heeft de hele nacht flink geregend en gewaaid, en het ziet er heel somber en grijs uit.  Het waait nog steeds stevig en we gaan naar de zee kijken die hoog opspat tegen de rotsen.  De dreigende lucht, de woeste golven en de felle wind zijn iets heel anders dan de spiegelgladde blauwe zee die we de vorige dagen zagen.  Het is geen strandweer dus en we gaan op “dorpenroute” in het binnenland. Pigna is het eerste dorp dat we bezoeken, het ligt bovenop een bergrug, heeft smalle geplaveide straatjes met hier en daar winkeltjes waar Corsicaanse ambachten worden uitgevoerd en verkocht. We bezoeken o.a. een atelier waar muziekdozen worden gemaakt. Verder onderweg zien we het dominicanenklooster van Corbara, en dan komen wij in Aregna. Daar trekt de Romaans-Pisaanse kerk “l’église de la Trinité” de aandacht. Vervolgens is San Antonio aan de beurt. Dit dorp is alleen te voet te bereiken. Het regent alweer flink als we door de middeleeuwse straatjes slenteren. Als we vervolgens Speluncata bezoeken, komt de regen met bakken uit de hemel. Hoe mooi het ook is, onze regenjassen en paraplu’s zijn drijfnat en we keren terug.

  Ondanks de grijze hamel en de laaghangende bewolking, laten de dorpjes een schitterende indruk na.

     26-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  25-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica maandag 25.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De donkere wolken voorspellen niet veel goeds vandaag. Daarom plannen wij een autotochtje naar Nonza en de Cap Corse.  De weg er naartoe voert door een verlaten berglandschap, de woestijn van Agriates. Nonza is gebouwd tegen de rotsen. Er is een mooie 18de eeuwse toren. Van bij de toren kijkt men uit op een lelijk vaalgrijs strand. Dit is het gevolg van het storten van asbestafval uit de mijnen van Catari. Het volgende dorpje is St. Florent, met als voornaamste bijzonderheid de citadel. Ondertussen regent het flink. Wij zoeken troost bij een aperitiefje in onze residentie.  25-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  24-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica zondag 24.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag brengen we een bezoek aan het mooie Calvi. We bezoeken eerst het oude stadsgedeelte en de citadel. Maar ook het dwalen langs de haven, met zijn mooie terrasjes is de moeite waard. We rijden dan naar de Pointe de Revelate, een schiereiland net buiten Calvi en naar de kapel van Notre Dame de la Serra.

  De rest van de dag brengen we door aan het strand, en ’s avonds gaan we uit eten in Calvi.

     24-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  23-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica, zaterdag 23.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We verlaten ons mooie stekje aan zee en verhuizen naar de noordkant van Corsica, naar Lumio.

  Onderweg stoppen we op de Col de la Croix, vanwaar we mooie uitzichten hebben op de kust met zijn oranjerode rotsen. Een kleine omweg voert ons door de Fango-vallei, waar we aan de oever van de rivier picknicken. Dan volgen we verder de grillige kust met zijn vele inhammen en kreekjes tot Calvi en dan tot Lumio.

  Ons appartementje ligt in een residentie op een 300 m van zee. Er is een zandstrand en een rotsachtige kustlijn. Opnieuw zijn we op een mooie locatie, de zon schijnt stralen en het is 27 gr.!  23-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  22-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica, vrijdag 22.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrijdag is opnieuw een stralende dag. Wij blijven bij ons appartementje zonnen, zwemmen en wandelen en besluiten de dag met een barbecue.  22-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  21-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica donderdag 21.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag is mijn man jarig. Een bijzondere verjaardag: hij wordt 60 jaar.
  Wij gaan naar Bonifacio en zullen daar ook zijn verjaardag vieren.
  Bonifatio is de meest zuidelijk gelegen stad. Het is een versterkte stad gebouwd boven op indrukwekkende kliffen. De stad ligt erg geïsoleerd en had in vroegere tijden slechts één toegangspoort. Het was een door de natuur beschermde nederzetting.
  We beginnen ons bezoek met een boottochtje dat ons langs de inhammen en grotten brengt. We varen zelfs een van de grotten binnen. We varen langs het hoog op de kliffen gelegen Bonifatio. Onder de oude stad ziet men de diagonale lijn in de kliffen waar de trap van de koning van Aragon is. De trap dateert uit de jaren 1400 en telt 189 treden.
  Na ons boottochtje gaan we eten op een terrasje vlakbij de haven en daarna bezoeken we het oude Bonifatio. De oude vestingmuren, de St. Dominique kerk en de trap van koning Aragon zijn de bekendste bezienswaardigheden. Het stadje is echt uniek door zijn ligging.
  Het is een lange weg terug, maar het bezoek was zeker de moeite waard.

     21-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  20-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is geen wolkje aan de hemel, het is de ideale dag om de “calanches” (kreken) van Piana te verkennen.
  Dit is werkelijk een adembenemend brokje natuur: een hemelsblauwe lucht, de azuurblauwe zee, de oranjerode woeste rotspartijen met hier en daar wat groen en een grillige kustlijn. We doen een stukje van het oude muilezelpad, dat vroeger liep van Ota naar Piana. Het steile pad loopt aan de bovenkant van de kliffen en geeft een uitzonderlijk beeld van alle kreken en grillige rotsen. Het is gewoonweg prachtig. We rijden dan naar het strand van Ficaloja, een plekje van wit zand genesteld tussen de rotsen, waar we paar uurtjes blijven zonnen en genieten.  En op de terugweg bewonderen wij nog in de verte Capo Rosso.

     20-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  19-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We ontbijten op ons terrasje in de zon, met het ruisen van de branding als zachte muziek. Onze dag kan al niet meer stuk

  Eerst staat er een wandeling in de Gorges de Spelunca op het programma. De weg ernaartoe loopt via Piana en door zijn prachtige “calanches” of kreken. Deze weg is van een adembenemende schoonheid en wordt in iedere reisgids vermeld. Ons doel is een wandeling door de Gorges de Spelunca. De wandeling loopt langs de rivier en begint bij een gerestaureerde Genuese brug en voert ons door de nauwe, hoge kloof. Wij picknicken op de witte rotsen in de rivier, die van een woeste schoonheid is. We nemen dezelfde weg terug.

  Dan rijden wij naar Porto waar een Genuese toren het stadje symboliseert. Porto ligt immers in een scherpe, diepe baai en is door zijn unieke ligging een toeristische attractie. Niet ver van Porto ligt het natuurreservaat van Scandola, een ongerept rotslandschap met rijke fauna en flora, doch ontoegankelijk voor bezoeker en allen via de zee te bezichtigen.

  Het is al vrij laat als wij terug in ons verblijfje aan zee zijn.

  Het avondmaal op ons terrasje, met de lichtjes aan de overkant van de baai geeft ons een tevreden en relaxed gevoel.  19-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  18-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We gaan wat toeren in het binnenland. We rijden o.a. naar de Col de Vergio . Onderweg zien we haal wat dieren zoals zwijntjes, hier en daar een koe of een geit op de baan. Vanaf de Col de Vergio doen we een wandeling naar "Les Bergeries de Radules" waar de herders in de zomer hun hutjes hebben om te slapen en te schuilen. De wandeling voert door het bos tot langs een steile rotswand. De 3 h durende wandeling door de ongerepte natuur is bijzonder mooi. We rijden dan nog door de Vallei d’Aitone, waar we gaan kijken bij de watervallen van Aitone. Het is alweer een heel ander decor.

  De dag is voorbijgevlogen  18-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  17-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica zondag 17.09.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij gaan op bezoek in Ajaccio, de hemel is zwaar bewolkt. De 9 km langs het smalle baantje tot aan de hoofdweg zijn pittig, maar heel mooi.
  Ajaccio heeft een prachtige haven. We bezoeken de citadel.
  De binnenstad heeft enkele charmante pleintjes. Verder is Ajaccio bekend als verblijfplaats van Napoleon eind 17de eeuw. De charmezanger Tino Rossi is in Ajaccio begraven, en we gaan een kijkje nemen bij zijn graf, even buiten de stad.
  Enkele kilometer over Ajaccio liggen de Sanquinaires-eilanden. Een wandelingetje van een half uurtje brengt ons langs de rotsen tot op de uiterste landpunt waar we een mooi zicht op de eilanden hebben, onder een dreigende hemel en woeste zee.
  Hierna rijden wij naar Capo di Feno, die een heel mooi zandstrand heeft. De zee is nog woeliger geworden. Aangestoken door enkele anderen beginnen we langs de waterlijn te zoeken naar “les yeux de St. Lucie”. Dit zijn piepkleine dikke schelpjes (ca. 0,5 cm diam.) die aanspoelen met de golven tussen het zand. De schelpjes zouden geluk brengen als je ze aan iemand schenkt. Je kunt er kleine sierraden mee maken. Het wordt dolle pret, ze zijn moeilijk te vinden, we zijn er niet op gekleed en algauw zijn we drijfnat door de opspattende golven. Met een magere oogst trekken we huiswaarts.
  In de open haard op het terras maken we een vuurtje en genieten van het uitzicht op de zee.  17-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  15-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica vrijdag en zaterdag 15 en 16.9.2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is niet de eerste keer dat wij naar Corsica reizen. Drie jaar terug waren we ook al in Corsica. Ditmaal gaan we samen met mijn schoonbroer en schoonzus.

  Vrijdagmorgen rond 9 h vertrekken wij met onze auto naar Genua, waar we zaterdagmorgen de boot naar Bastia nemen. Het zonnige weer tijdens de afvaart blijft niet duren. Op volle zee hebben we regen en wind. We komen om 14 h in Bastia aan en moeten nog 180 km rijden naar Calcatoggio (ten zuiden van Ajaccio). Onderweg komt de zon er af en toe door. We houden even halt in Corté, een mooi bergstadje en bij les Cascades des Anglais.  15-09-2006, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  14-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een reisje

  Onze valiezen staan weer klaar, want morgen vertrekken wij naar Corsica.
  Met de auto (mijn man en ik, mijn schoonbroer en schoonzus). Wij rijden tot Genua (I) om daar de ferry naar Bastia te nemen zaterdagmorgen. Dan nog een paar uurtjes rijden tot Calcatoggio (tussen Cargèse en Ajaccio) waar we voor een weekje een appartement gehuurd hebben. De volgende zaterdag verhuizen we dan naar de noordkant van Corsica, naar Lumio waar we eveneens een weekje zullen verblijven.
  Op 1 oktober hopen we dan gezond en wel weer thuis te komen en hier op deze reisbabbels komt dan weer een nieuw reisverhaal.  14-09-2006, 17:31 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  Cool Slideshows
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop als je mij een e-mail wilt zenden.

  Foto
  Foto
  Foto
  MIJN ANDERE BLOGJES
 • BABBELS
 • MIJN REISDAGBOEKEN van 2002 tot juli 2005
 • Met de caravan naar Sicilië 2002
 • Corsica mei 2003 en september 2003
 • Met de caravan door Griekenland mei 2004
 • Naar Sardinië met de caravan - september 2004
 • Sneeuwvakantie in Oz-en-Oisans - Januari 2005
 • Schotland april 2005 - deel 1
 • Schotland arpil 2005 - deel 2
 • Spanje 2005 - Costa Dorada
 • Frankrijk 2005 - Gorges du Tarn
  REISDAGBOEKEN van aug. 2005 tot mei 2008
 • Met de caravan door Turkije deel 1
 • Met de caravan door Turkije deel 2
 • Sneeuwvakantie Valmenier januari 2006
 • Met de caravan door Marokko april 2006
 • Corsica september 2006
 • Kroatië en Montenegro mei 2007
 • Scandinavie juli 2007
 • Frankrijk Le Roussillon, september 2007
 • Frankrijk, St. François Longchamp, januari 2008
 • Italië Toscane, mei 2008
  REISDAGBOEKEN juli 2008 tot mei 2011
 • ROEMENIE, juli 2008
 • FRANKRIJK, Azurenkust, sept. 2008
 • FRANKRIJK, La Toussuire, jan. 2009
 • GRIEKENLAND, mei 2009
 • ENGELAND, Cornwall/Devon, juli 2009
 • FRANKRIJK, Azurenkust, aug/sept. 2009
 • FRANKRIJK, La Plagne, jan. 2010
 • PORTUGAL, mei 2010
 • FRANKRIJK, Valmenier, jan. 2011
 • ITALIE, Zuid Italie, mei 2011
  REISDAGBOEKEN van juli 2011 tot december 2012
 • FRANKRIJK, Charente Maritime, juli 2011
 • DUITSLAND, Odenwald, aug. 2011
 • FRANKRIJK, Baai van de Somme, sept. 2011
 • FRANKRIJK, Les Menuires, jan. 2012
 • FRANKRIJK, Ardeche, mei 2012
 • KROATIE (Istrie) - SLOVENIE, juni 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, juni en aug. 2012
 • DUITSLAND, Eifel, aug. 2012
 • FRANKRIJK, Zuid Frankrijk, sept. 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, december 2012
  REISDAGBOEKEN maart 2013 tot
 • FRANKRIJK, Oz-en-Oisans, maart 2013
 • SPANJE en FRANKRIJK Dordogne, mei 2013
 • ITALIE, Maggioermeer, juni 2013
 • ITALIE, Midden Italie, aug. - sept. 2013
 • SPANJE? Santa Susanna, oktober 2013
 • Archief per maand
 • 03-2018
 • 10-2014
 • 05-2014
 • 02-2014
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 06-2013
 • 03-2013
 • 12-2012
 • 10-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 01-2012
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 01-2011
 • 06-2010
 • 02-2010
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 06-2009
 • 01-2009
 • 10-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 09-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 11-2005
 • 10-2005
 • 09-2005
 • 08-2005
 • 07-2005
 • 06-2005
 • 05-2005
 • 04-2005
  Blog als favoriet !
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  brabbes
  blog.seniorennet.be/brabbes
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  bestblogs molleannie
  bestblogs

   


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!