NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Reisbabbels
Dagboek en foto's van mijn reizen
Wij gaan vaak en graag op reis, meestal met de caravan. Van onze reizen hou ik steeds een dagboek bij. Soms komt het dagboek op deze blog, of kan je gewoon meegenieten van mooie reisfoto's. Voor wie er wat aan heeft: de volledige reisverslagen staan op onze site REIZEN ANNIE EN ALAIN
Foto

MIJN KINDERBOEK
Mijn kinderboekje: De grote avonturentocht van Bo wordt uitgegeven door Boekscout.
Meer info hierover kan je vinden op de site:
MIJN KINDERVERHAAL
of op de site van BOEKSCOUT

Foto


Wie is Molleannie ?
Blognaam: Molleannie
Geboren 17.12.1950. Boogschutter dus.
Bruin haar (met rode gloed uit het flesje), bruine ogen.
Lengte: 1,68 m – Gewicht: 69 kg.
Gehuwd, 2 kinderen: een zoon en een dochter.
Beroep: in brugpensioen na een loopbaan van 35 jaar als bediende.
Hobby’s: reizen, lezen van een goed boek, wandelen, fietsen.
Ik ben optimistisch van aard, ik houd van nieuwe uitdagingen en van contacten met mensen.
Sedert mijn man en ik allebei bij de grijze non-actieven behoren, gaan wij graag en vaak op reis.
Wij gaan meestal met onze caravan of we huren een appartementje.
We genieten zoveel we kunnen.

Foto
GA OOK EENS KIJKEN BIJ:
 • ANNIE EN ALAIN
 • BABBELS
 • Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  21-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk Haute Normandie 21.04.2007

  We maken in de voormiddag nog een ritje door de vallei van Ganzeville, een beschermd landschap.

  nor 103nor 104nor 105

   

   

   

   

  We zijn kort na de middag terug en we wandelen naar de haven van Fécamp, waar we lekker gaan eten.  Daarna wandelen we verder naar de St. Etiennekerk en we komen zo in de winkelstraten. Even verder gaan we een kijkje nemen bij de Abdij van de Hr. Drievuldigheid en bij de ruines van het hertogelijk paleis er recht tegenover. Fécamp was ooit de hoofdstad van de hertogen van Normandië.

  nor 109nor 126nor 119

   

   

   

   

  Het is een lange wandeling terug, en de rest van de namiddag brengen we door met een boek in de zon.

  Het was ons laatste dag hier en morgen gaan we terug naar huis.

  We hadden prachtig, zonnig weer, de omgeving was heel mooi, we hebben er echt van genoten.

  nor 114

  nor 045

     21-04-2007, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  20-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk Haute Normandie 20.04.2007

  Vandaag gaan we nog een stukje kust verkennen en daarna een kijkje nemen meer in het binnenland: een paar valleien en het platteland van Caux.

  Het verlaten keienstrand van Senneville, dat we via een gevaarlijke betonnen trap betreden, is een paradijs voor de meeuwen.

  nor 065nor 063

   

   

   

  We blijven er maar even en rijden verder naar de kustplaatsjes Eletot en St. Pierre en Port. Dit zijn mooie plaatsjes, maar ze hebben weinig meer te bieden dan de kustplaatsjes die we gisteren bezochten.

  nor 069nor 068

   

   

   


  Als we dan landinwaarts rijden komen we langs het mooie 18de eeuwse kasteel van Sassetot. nor 072

   

   

   

  Op weg naar de vallei van de rivier Durdant houden we halt nabij Auberville. Het is niet vermeld in de Michelingids, maar met een mooi, nog bewoond oud kasteel, met prachtige toegangspoorten, oude bijgebouwen en een magnifieke omgeving, was het voor ons één van de mooiste plekjes.

  nor 080nor 077nor 078

   

   

   


  Wij zeteen onze weg verder door de vallei van de Durdant. Het zijn mooie, glooiende landschappen, met groene weiden, gele velden waat de koolzaadplanten vol gele bloemen staan, bossen in fris groen door de net ontluikende blaadjes. Hier en daar zien we prachtige boerderijen en kleine huisjes, oker en bruin gestreept, met bruine luikjes en met strooien daken. We zien ook een prachtig landhuis (manoir).

  nor 083nor 085nor 090

   

   

   


  We verlaten deze vallei om naar Valmont te rijden. In Valmont doen we de promenade du Vivier. Deze wandeling van ca. 1 h voert ons langs de bronnen van de rivier de Valmont, een schilderachtig geheel, met honderdjarige bomen, de rievier, watervogels enz...

  nor 095nor 092nor 091

   

   

   


  Op de terugweg kunnen we alleen nog nagenieten van alhet mooi dat we hebben gezien. We zijn echt verwonderd over de schoonheid van dit gebied, toch niet zo ver van thuis.  20-04-2007, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  19-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk Haute Normandie 19.04.2007

  We gaan de hele dag sightseeing doen langs de kust, te beginnen bij Yport. Dit is een schitterend badplaatsje. Vele huizen hebben een extravagante bouwstijl, met torentjes, dakkapellen en balkonnetjes. Op het nog verlaten strand staan de gestreepte badhuisjes netjes op een rij.

  nor 024nor 026

  nor 028

   

   

   

   

   

   


  Het strand gaat over in een steile rotswand. Het is laag tij en hier en daar zijn mensen schelpdieren en mossels aan het verzamelen. Er zijn ook heel veel meeuwen.

  Van Yport rijden wij naar Etretat. Als we op de dijkboulevard van Etretat lopen, is het eerste dat opvalt de “Porte d’Aval” een monumentale rotsboog in de zee, die in de kliffen is uitgesleten, met ernaast een eenzame hoge rots. Het kiezelstrand tussen twee kliffen is bijzonder mooi gelegen.

  nor 032nor 037nor 035
  Er is markt in Etretat en we gaan graag even rondneuzen. Er is ook een overdekte marktplaats helemaal in hout. Daarna wagen wij ons aan een klifwandeling. Het pad voert ons tot boven de klif van de Porte d’Aval. Het uitzicht is schitterend. Op de rotspieken zien we overal meeuwen en andere zeevogels die zich op de rotsen nestelen.

  nor 046nor 042nor 038   We waren een paar uur onderweg, maar het was de moeite waard.


  Dan gaat het verder naar Honfleur, een gezellige stad aan de monding van de Seine.  We lopen rond de haven met de vele druk bezette terrasjes en een oude paardenmolen. Bij de draaibrug staat “het oude gouvernementshuis”. Van de  “Eglise St. Katherine” is zowel de binnenkant als de buitenkant geheel in hout en de massief houten “Clocher” aan de overzijde is een zeldzaam bouwwerk.

  nor 054nor 051

  nor 052
  Er zijn nog mooie vakwerkhuizen, het stadje Honfleur heeft veel te bieden. Het is ook een kunstenaarsparadijs. In de straatjes zie de ene galerij na de andere met schilderijen en andere kunstwerken.

  Daarmee is onze dag al helemaal gevuld. Een etentje in een visrestaurant in de haven van Fécamp is een mooie afsluiter.  19-04-2007, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  18-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk Haute Normandie 18.04.2007

  De caravan staat voor de deur, na gekeurd en goedgekeurd te zijn, het is stralend zonnig weer, en de reiskriebels laten zich gelden.
  We gaan er enkele dagen op uit met de caravan, niet te ver, en we kiezen voor een stukje Normandische kust, met de hoge falaisen.

  Het is fris woensdagmorgen, maar er wordt droog en zonnig weer voorspeld, dus we vertrekken met goede vooruitzichten.
  Reeds vanaf Dieppe valt de verandering van landschap op. We rijden door een licht golvend gebied dat rust uitstraalt, er is weinig verkeer, het is niet dicht bewoond, kleine dorpjes, mooie boerderijen, wij kunnen er echt van genieten.
  We komen in de vroege namiddag aan in Fécamp op een camping vlak voor de rotskust. De camping is terrasvormig aangelegd en heeft een schitterend uitzicht op de zee en op de haven van Fécamp.

  nor 001nor 005

   

   


  Nadat we ons op de camping geïnstalleerd hebben, wandelen we naar de mooie haven van Fécamp.

  nor 008nor 010nor 011
  Wij gaan ook een kijkje nemen bij het magnifieke “Palais Bénédictine” waar o.a. een kunstmuseum en de destilleerderij van Bénedictijnenlikeur is ondergebracht. nor 012nor 014

     Ook het mooie keienstrand bij de hoge rotswanden, waar de rivier uit de rotswand stroomt,  is heel mooi.

   nor 017nor 018
  Wij kijken al uit naar morgen om nog meer ontdekkingen te doen.  18-04-2007, 00:00 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  13-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee dagjes Luxemburg
  Wij hadden nog een Bongo-cadeaubon liggen voor een overnachting met ontbijt in een hotel naar keuze. Met dit mooie weer was het nu het ideale moment om deze te verzilveren. Wij hebben gekozen voor Hotel Dimmer in Wallendorf Pont in Luxemburg. Het hotel ligt op de grens met Duitsland en heeft een eigen wellnesscenter.
  Het is een deugdoende trip geworden.
  Wij zijn dinsdagmorgen vroeg vertrokken en waren voor 10 h al in Luxemburg.
  We brachten eerst een bezoekje aan Wiltz, een mooi stadje waar we even hebben rondgelopen vooraleer verder te trekken naar Bigelbach dat reeds vrij dicht bij onze bestemming lag. Vanuit Bigelbach, waar we op een bankje in de zon hebben gepicknickd, hadden wij een mooie vergezichten tot in de Eifel.lux 004 

   

     Daarna brachten wij een bezoek aan het kasteel van Larochette. Dit kasteel is men volop aan het restaureren.

  lux 020lux 013lux 021

  In dezelfde omgeving gingen wij een kijkje nemen naar het kasteel van Beaufort.
  lux 026


  Na nog een kort bezoek je aan Echternach lux 033zijn wij ons gaan inchecken in het hotel.  We hadden nog een paar uur de tijd om van het wellness-center van het hotel gebruik te maken. Na een deugdoende sauna, turks stoombad, tapidarium en massagedouche, waren we als herboren. We genoten  van  lekker avondmaal in het hotel, een goede nachtrust en van een lekker ontbijtbuffet de volgende morgen. De zon was volop van de partij en temperatuur bereikte tegen de middag van onze tweede dag 20 gr.

  We maakten kleine wandeling bij wijze van opwarming in Mullerthal naar de Schiessentümpel waterval. lux 039


  Daarna gingen wij wandelen in de omgeving van Rosport - Gisterklaus. Deze wandeling van ruim 3 h liet ons genieten van het schilderachtige landschap van de beneden-Sure.

  lux 044lux 047

   

   


   

  lux 050lux 048

   


  Na onze mooie wandeling trokken wij naar Wasserbillig, waar de Moezel en de Sure samenkomen, ook een zeer mooi plaatsje.

  lux 058lux 055  We konden met een voldaan gevoel terug huiswaarts gaan.

     13-04-2007, 09:02 geschreven door anniielice  
  Reacties (0)
  08-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig Paasfeest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Prettig en zonnig Paasfeest aan allen !

  08-04-2007, 14:34 geschreven door anniielice  
  Reacties (1)
  Cool Slideshows
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop als je mij een e-mail wilt zenden.

  Foto
  Foto
  Foto
  MIJN ANDERE BLOGJES
 • BABBELS
 • MIJN REISDAGBOEKEN van 2002 tot juli 2005
 • Met de caravan naar Sicilië 2002
 • Corsica mei 2003 en september 2003
 • Met de caravan door Griekenland mei 2004
 • Naar Sardinië met de caravan - september 2004
 • Sneeuwvakantie in Oz-en-Oisans - Januari 2005
 • Schotland april 2005 - deel 1
 • Schotland arpil 2005 - deel 2
 • Spanje 2005 - Costa Dorada
 • Frankrijk 2005 - Gorges du Tarn
  REISDAGBOEKEN van aug. 2005 tot mei 2008
 • Met de caravan door Turkije deel 1
 • Met de caravan door Turkije deel 2
 • Sneeuwvakantie Valmenier januari 2006
 • Met de caravan door Marokko april 2006
 • Corsica september 2006
 • Kroatië en Montenegro mei 2007
 • Scandinavie juli 2007
 • Frankrijk Le Roussillon, september 2007
 • Frankrijk, St. François Longchamp, januari 2008
 • Italië Toscane, mei 2008
  REISDAGBOEKEN juli 2008 tot mei 2011
 • ROEMENIE, juli 2008
 • FRANKRIJK, Azurenkust, sept. 2008
 • FRANKRIJK, La Toussuire, jan. 2009
 • GRIEKENLAND, mei 2009
 • ENGELAND, Cornwall/Devon, juli 2009
 • FRANKRIJK, Azurenkust, aug/sept. 2009
 • FRANKRIJK, La Plagne, jan. 2010
 • PORTUGAL, mei 2010
 • FRANKRIJK, Valmenier, jan. 2011
 • ITALIE, Zuid Italie, mei 2011
  REISDAGBOEKEN van juli 2011 tot december 2012
 • FRANKRIJK, Charente Maritime, juli 2011
 • DUITSLAND, Odenwald, aug. 2011
 • FRANKRIJK, Baai van de Somme, sept. 2011
 • FRANKRIJK, Les Menuires, jan. 2012
 • FRANKRIJK, Ardeche, mei 2012
 • KROATIE (Istrie) - SLOVENIE, juni 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, juni en aug. 2012
 • DUITSLAND, Eifel, aug. 2012
 • FRANKRIJK, Zuid Frankrijk, sept. 2012
 • NEDERLAND, Noord Holland, december 2012
  REISDAGBOEKEN maart 2013 tot
 • FRANKRIJK, Oz-en-Oisans, maart 2013
 • SPANJE en FRANKRIJK Dordogne, mei 2013
 • ITALIE, Maggioermeer, juni 2013
 • ITALIE, Midden Italie, aug. - sept. 2013
 • SPANJE? Santa Susanna, oktober 2013
 • Archief per maand
 • 03-2018
 • 10-2014
 • 05-2014
 • 02-2014
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 06-2013
 • 03-2013
 • 12-2012
 • 10-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 01-2012
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 01-2011
 • 06-2010
 • 02-2010
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 06-2009
 • 01-2009
 • 10-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 09-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 11-2005
 • 10-2005
 • 09-2005
 • 08-2005
 • 07-2005
 • 06-2005
 • 05-2005
 • 04-2005
  Blog als favoriet !
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  maria1951_gerard
  blog.seniorennet.be/maria19
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  bestblogs molleannie
  bestblogs

   


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!