'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    11-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stille tocht voor neergeschoten caissière

    Stille tocht voor neergeschoten caissière C1000

    Voor de C1000 in winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo worden tal van bloemen neergelegd. © ANP

    Dinsdagavond wordt er in Almelo een stille tocht gehouden voor Ashana Wahl. Dat schrijft TC Tubantia. De tocht begint om 18.00 uur bij de C1000 in het winkelcentrum Schelfhorst. Daar overleed Wahl na de fatale schietpartij van vrijdagavond.

    De organisatie verzoekt deelnemers aan de tocht een witte of roze roos mee te nemen.
    C1000 *AD/NL



     

    11-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed moest 'zijn bek houden' van Chemie-Pack

    Mohammed moest 'zijn bek houden' van Chemie-Pack

    Brandweerlieden bestrijden de brand die woedt bij Chemie-Pack in Moerdijk. © anp

    Productiemedewerker Mohammed die de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk heeft veroorzaakt, zou onder druk zijn gezet door de leiding van Chemie- Pack 'om zijn bek te houden over de brand.' Gisteren stelde het OM dat niet hij, maar de leiding verantwoordelijk is voor naleving van de regels. Ondertussen verkeert Mohammed inmiddels in grote geestelijke nood.

    De 45-jarige man zou pas twee dagen geleden een advocaat in de arm hebben genomen, dat meldt BN/DeStem vandaag. Ook staat hij onder behandeling van een psycholoog bij de GGZ.

    Immuniteit

    Het OM reageerde gisteren in de rechtbank op het verwijt van drie leidinggevenden, waaronder directeur Gerard Spiering, van Chemie-Pack die wél worden vervolgd. Volgens hun advocaat Ronald Drenth was Mohammed 'immuniteit' beloofd in ruil voor een bekentenis, zo schrijft het AD vandaag.

    Leiding verantwoordelijk

    De productiemedewerker die de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk heeft veroorzaakt, gaat vrijuit omdat niet hij, maar de leiding verantwoordelijk is voor naleving van de regels. De 45-jarige Mohammed deed niets ongewoons; zijn onverantwoordelijk handelen paste 'binnen de mores en de bedrijfscultuur van dit chemische verpakkingsbedrijf', aldus officier van justitie Ingeborg Koopmans gisteren.

    Bekentenis

    De productiemedewerker heeft bekend dat hij met een gasbrander had geprobeerd een bevroren membraanpomp te ontdooien. In de nabije omgeving stonden containers met brandbare producten. Toen de pomp op de fatale dag van 5 januari vlam vatte, stond het bedrijf in korte tijd in lichterlaaie.

    De officier van justitie ontkent dat Mohammed geen vervolging is beloofd in ruil voor een bekentenis. 'Hij kwam uit zichzelf en uit gewetensnood met de waarheid naar buiten,' stelde Koopmans.

    Opgepakt
    Op basis van Mohammeds verklaring werden de directeur, de productieleider en de milieucoördinator van Chemie-Pack opnieuw aangehouden en ook verdacht van 'feitelijk leidinggeven aan opzettelijke brandstichting'.

    De advocaat van het drietal noemt het 'niet uit te leggen dat de hoofddader niet wordt vervolgd'. Hij vindt dat justitie de man in strijd met de wet bij de rechter heeft weggehouden. Hij stelt dat het OM een onvergeeflijke blunder begaan heeft door A. te beloven dat hij niet zal worden vervolgd, zo meldt BN/DeStem op zijn website.

    'Hij is de grote vis, de hoofddader. Hij heeft een brander op een pomp gericht, waardoor de brand is ontstaan. Hem niet vervolgen, kan niet door de beugel, het is niet uit te leggen. Dit begrijpt geen mens,' aldus Chemie-Pack- advocaat Ronald Drent gisteren.

    Geen spreekverbod

    Drenth zei in de krant ook dat het personeelslid niet onder grote druk is gezet. 'Spiering heeft niemand een spreekverbod opgelegd. Hij heeft alleen opgeroepen om niet te gaan speculeren over de oorzaak van de brand.'

    De rechter gaat eerst eigen onderzoek doen naar de feiten. Over vier maanden wordt duidelijk of het Openbaar Ministerie (OM) de zaak tegen de leidinggevenden van Chemie-Pack mag doorzetten. (Redactie)
    AD/NL

    10-12-2011, 13:31 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreiging mond-en-klauwzeer door illegaal Turks stro !

    Dreiging mond-en-klauwzeer door illegaal Turks stro

    © ANP

    Bij ongeveer 80 veehouders worden alle dieren onderzocht om te zien of ze ziek zijn geworden van illegaal geïmporteerd Turks stro. De bedrijven worden 20 weken in de gaten gehouden om zeker te weten dat er geen mond-en-klauwzeer heerst, meldde het ministerie van Landbouw vandaag.

    In de afgelopen maanden is vanuit Turkije bijna 1500 ton illegaal stro, via de haven van Antwerpen, naar Nederland doorgevoerd. De invoer van stro uit Turkije is volgens de Europese regels verboden, omdat in dat land nogal wat dierziekten voorkomen die mogelijk via het stro kunnen worden verspreid.

    Vermengd

    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 59 van de 157 containers met stro tegengehouden voor deze problemen konden veroorzaken. De overige containers waren al ingevoerd en moesten worden opgespoord. Een deel van het Turkse stro was inmiddels al gemengd met ander stro en terechtgekomen bij melkveehouders. Al het Turkse en het gemengde stro zal worden vernietigd.

    Ziekten zoals mond-en-klauwzeer of schapen- en geitenpokken kunnen door stro worden verspreid. Het risico daarop is volgens het ministerie klein, maar moet toch worden uitgesloten. (ANP/ Redactie)
    AD/NL

    09-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinéad O'Connor trouwt donderdag voor vierde keer !

    Sinéad O'Connor trouwt donderdag voor vierde keer

    8 december 2011

    AMSTERDAM - Sinéad O'Connor stapt donderdag voor de vierde keer in het huwelijksbootje.
    Foto:  Wenn

    De zangeres maakt woensdag via haar website bekend dat ze gaat trouwen met haar vriend Barry Herridge. O'Connor liet vorige maand weten dat ze een nieuwe liefde had gevonden via Twitter.

    De Ierse zangeres twitterde enkele maanden geleden dat ze op zoek was naar een partner en 'wanhopig behoefte had aan seks'. De zangeres kreeg na haar oproep zo'n duizend e-mails. "Maar ik heb één iemand ontmoet en we hebben het heel gezellig samen", vertelde ze vier weken geleden.

    O'Connor laat weten dat de ceremonie plaatsvindt op een geheime locatie, op de dag dat ze tevens haar verjaardag viert. De zangeres is 'heel erg gelukkig' dat ze op de dag dat ze 45 jaar wordt, eeuwige trouw belooft aan haar grote liefde.

    Sinéad trouwt donderdag voor de vierde keer. In april scheidde ze na een huwelijk van acht maanden van Steve Cooney. Ze heeft vier kinderen van vier verschillende mannen. Nieuws/Nu

    08-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm raast over Nederland !

    Storm raast over Nederland

    FOTO ANP

    UPDATE  Het slechte weer nu en dat op komst is hindert vandaag het water-, weg- en luchtverkeer. Automobilisten stonden in langere files dan gebruikelijk, op Schiphol werden vluchten geannuleerd en snelle veerdiensten naar de noordelijke eilanden worden uit voorzorg geschrapt.

    © ANP
    © ANP
    Het KNMI waarschuwt dat aan de kust kans is op westerstorm met windkracht 9. Vooral in de middag en avond kan het erg hard waaien. Aan de kust, maar ook landinwaarts, kunnen zware windstoten voorkomen. Die kunnen aan de kust oplopen tot rond de 100 kilometer per uur.

    De ochtendspits bereikte rond half negen een piek van 325 kilometer. Normaal gesproken staat in deze tijd van het jaar maximaal 150 tot 160 kilometer aan files in de ochtendspits. Ook de avondspits wordt naar verwachting drukker dan normaal. Volgens een woordvoerder van de ANWB rijden mensen vanwege de weersomstandigheden minder hard en houden ze meer afstand.

    Vliegtuigpassagiers moeten rekening houden met vertragingen en annuleringen als gevolg van de regen en de stormachtige wind. Verspreid over de dag hebben luchtvaartmaatschappijen uit voorzorg al ongeveer 20 vluchten op Europese bestemmingen geannuleerd. Tijdens de ochtendspits had Schiphol ook korte tijd last van onweer, waardoor onder meer geen koffers in de laadruimen van de vliegtuigen mogen worden geladen.

    Sneldiensten van en naar Vlieland en tussen Vlieland en Terschelling van vanavond zijn geschrapt, aldus rederij Doeksen. In verband met het onstuimige weer worden de sneldiensten niet overgenomen door een vervangende langzamere veerdienst. (ANP/Redactie)
    AD/NL

    07-12-2011, 13:42 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engeland in rep en roer na 'ergste kindermisbruik ooit'!

    Engeland in rep en roer na 'ergste kindermisbruik ooit'

    © THINKSTOCK

    In Engeland wordt geschokt en vol ongeloof gereageerd op het misbruik van een baby van amper een maand oud. Het jongetje werd met gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, een klaplong en zware kneuzingen het ziekenhuis in Gravesend (Kent) binnengebracht. Hij zou ook verkracht zijn.

    Een 35-jarige man en 33-jarige vrouw, wellicht de ouders, zijn gearresteerd maar op borgtocht alweer vrijgelaten. Dat meldt de Daily Mail.

    De baby werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en kreeg door de gruwelijke verwondingen een hartstilstand. Inmiddels zou zijn toestand zijn verbeterd en is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Londen, maar ligt hij nog steeds aan de beademing.

    Schermutselingen
    Een wake voor het slachtoffertje eindigde zondag in schermutselingen waarbij de aanwezigen het gemunt hadden op het huis waar een van de verdachten zich zou schuilhouden. De politie moest ingrijpen om erger te voorkomen, al liepen de gemoederen nog vaak hoog op. Op verschillende websites wordt ook opgeroepen de identiteit van de ouders bekend te maken en zijn beledigingen en verwensingen schering en inslag.

    De politie roept ondertussen op tot kalmte en vraagt geen voorbarige conclusies te trekken. 'Onze agenten zijn speciaal getraind om complexe zaken als deze te onderzoeken en ze stellen alles in het werk om de ware toedracht van deze zaak te achterhalen,' zegt Stuart Kehily van de politie van Kent. 'We begrijpen de woede van de buurtbewoners, maar eventuele wraakacties zullen niet getolereerd worden.'
    (Redactie)
    AD/NL

    06-12-2011, 07:37 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdammer smokkelt 47.000 euro in laptopscherm

    Amsterdammer smokkelt 47.000 euro in laptopscherm

    © THINKSTOCK

    Een 39-jarige Amsterdammer is op Schiphol gesnapt toen hij 47.000 euro, verstopt in zijn laptop, het land wilde uitvoeren. De Koninklijke Marechaussee heeft hem aangehouden op verdenking van witwassen.

    De marechaussee vond niet dat hij een aannemelijke verklaring had voor hoe hij aan het geld kwam.

    De biljetten van 500 euro zaten achter het scherm van de laptop verborgen. (ANP/Redactie)
    AD/NL


    05-12-2011, 23:50 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!