'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliotheek stuurt politie op meisje van vijf af

    Bibliotheek stuurt politie op meisje van vijf af

    © THINKSTOCK

    De bibliotheek van het Amerikaanse Charlton heeft de politie afgestuurd op een gezin, omdat de dochter van vijf zo verknocht was aan een aantal boeken uit de bieb dat de moeder ze niet wou terugbrengen.

    Shannon Benoit schrok toen er plots een agent aan de deur stond. Hij kwam in opdracht van de bibliotheek twee boeken ophalen. 'Ik gooide de deur dicht. Dit vond ik echt te ver gaan', aldus Shannon. Haar dochtertje Hailey barstte in tranen uit. Het meisje vreesde dat de agent haar kwam arresteren omdat ze de boeken achterhield.

    Het bezoekje van de agent was niet zonder succes want Shannon bracht de boeken wel direct terug naar de bibliotheek.

    De agent voerde zijn opdracht met lange tanden uit. 'Wie wil er nu op zo'n manier boeken gaan opeisen van een kind? Maar mijn baas kreeg een telefoontje van de bibliotheek en belastte mij met de opdracht', aldus agent Dowd.

    De politie verdedigt haar optreden en zegt dat een agent aan de deur nog altijd beter is dan een rechtszaak. De moeder van het meisje blijft volhouden dat ze geen enkele aanmaning gekregen heeft van de bieb. (vsv) (Redactie)
    AD/NL

    08-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piloot ziet haai vliegen

    Piloot ziet haai vliegen

    Een piloot van een passagierstoestel van Air New Zealand kon op tweede kerstdag vlakbij Christchurch International Airport zijn ogen niet geloven toen hij op grote hoogte een haai zag rondvliegen. De verbaasde piloot meldde zijn opmerkelijke ontdekking onmiddellijk aan de luchtverkeersleiding van het vliegveld.

    Dit meldt de nieuwssite Stuff.co.nz. Het bleek te gaan om een op afstand bedienbare, met helium gevulde plastic haai, een populair kerstcadeau Down Under.

    Het 1,44 meter lange speelgoedbeest is bedoeld voor vertier binnenshuis en dit exemplaar was waarschijnlijk mee naar buiten genomen en weggewaaid. Op meer dan 15 meter van de afstandsbediening, is de haai onbestuurbaar. De haai bij Christchurch vloog op zo'n 600 meter hoogte.

    De luchtverkeersleiding heeft na de melding de toestellen in de omgeving van Christchurch gewaarschuwd voor de rondvliegende roofvis, maar kreeg geen nieuwe meldingen meer. AD/NL

    07-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Capaciteit van hersenen wordt al minder na 45e levensjaar

    Capaciteit van hersenen wordt al minder na 45e levensjaar

    © THINKSTOCK

    Het cognitieve vermogen van onze hersenen gaat vanaf de leeftijd van 45 al achteruit. Dat is veel vroeger dan de 60 jaar, waar men totnogtoe van uit ging. Dat blijkt uit een studie van het gezondheidsinstituut Inserm en het Londense University College.

    Het onderzoek testte het geheugen, de woordenschat, het denkvermogen en het uitdrukkingsvermogen van 5.198 mannen en 2.192 vrouwen tussen de 45 en 70 jaar. Het onderzoek liep over een periode van 10 jaar.

    'De resultaten tonen aan dat de cognitieve vermogens (behalve de woordenschat) verminderen naarmate men ouder wordt. En hoe ouder men wordt hoe sneller die achteruitganggaat', zo stelt Inserm.
     
    Medicijnen
    In tien jaar tijd gingen de prestaties op het vlak van het denkvermogen met 3,6 procent achteruit bij mannen tussen 45 en 49 jaar en met 9,6 procent voor mannen tussen 65 en 70. Bij de vrouwen is de daling even sterk (-3,6 procent) in eerste leeftijdsgroep, maar minder uitgesproken (-7,4 procent) bij vrouwen tussen 65 en 70.

    Volgens de onderzoekers is het belangrijk om de leeftijd te weten waarop de achteruitgang van de cognitieve vermogens start. 'Het is wellicht efficiënter om van bij het begin in te grijpen, bijvoorbeeld met medicijnen, om zo cognitieve verouderingsprocessen te veranderen', aldus Archana Singh-Manoux die aan het hoofd stond van het Inserm-team. (Redactie)
    AD/NL

    06-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartpatiënt (18) sterft na aangrijpende getuigenis over bijna-doodervaringen

    Hartpatiënt (18) sterft na aangrijpende getuigenis over bijna-doodervaringen

    Een jonge hartpatiënt, die meerdere filmpjes over zijn bijna-dood-ervaringen maakte en op YouTube heeft gezet, kreeg op eerste kerstdag opnieuw een hartaanval en overleed. Een kleine week eerder had Ben Breedlove (18) uit Texas nog een filmpje geplaatst waarin hij over het beste gevoel ter wereld vertelde. Sterven.

    Breedlove leed aan hypertrofische cardiomyopathie, een aangeboren hartaandoening waardoor hij al drie keer aan de dood ontsnapte.

    In 'This is my story' vertelt Ben zijn levensverhaal. Dat doet hij aan de hand van een reeks kaarten waarop hij de meest aangrijpende gebeurtenissen uit zijn leven vertelt. Op de achtergrond horen we het nummer 'Mad World' van Gary Jules.

    Breedlove was amper vier jaar oud toen hij voor de eerste keer aan de dood ontsnapte. 'Ik kreeg een levensgevaarlijke beroerte. Eng, nietwaar?', staat er op het kaartje. 

    Een groot, fel licht
    Hoewel Ben zich nog maar weinig kon herinneren van die dag, is hem het volgende altijd bijgebleven: 'Ze brachten me op een brancard door een hal. Twee verpleegsters rolden mij vooruit en mijn moeder liep naast mij. Er scheen een groot, fel licht op mij. Ik kon niet zo goed zien wat het was omdat het zo helder was. Ik zei tegen mijn moeder: 'Kijk naar het felle licht!', en wees naar boven. Ze zei dat ze niets kon zien. Er scheen geen enkel licht in de hal. Ik kon mijn ogen er maar niet van afhouden. Ik maakte me nergens zorgen om, alsof niets mij nog kon schelen. Ik bleef maar glimlachen. Ik kan niet eens omschrijven hoe vredevol het was. Ik zal die dag en dat gevoel nooit meer vergeten."

    Ben zou daarna nog twee keer aan de dood ontsnappen. In 2009 kreeg hij een pacemaker. 'Ik vond dat heel erg, maar ik had geen keuze', vertelt hij in de filmpjes.

    Zo kreeg hij op 6 december 2011 op school een beroerte. Toen Ben op een bankje wilde gaan zitten om op adem te komen, viel hij flauw. De jongen werd pas wakker toen de ambulanciers rond hem stonden. 'Ik kon niet praten of bewegen, ik kon alleen maar zien wat ze aan het doen waren. Ze plaatsten een defibrillator op mijn borstkas. Ik hoorde één van hen zeggen: 'Ze zijn klaar.'

    'Hij ademt niet meer'
    Breedlove viel opnieuw flauw. Zijn hart stopte met kloppen, maar liefst drie minuten lang. 'Wanneer mensen sterven, blijven de hersenen nog zo'n drie minuten werken. Ik hoorde de dokters zeggen: 'Hij ademt niet meer en zijn hartslag is weg.' Ik dacht: dat was het dan. Ik ben aan het doodgaan."

    Wat volgt is volgens Ben het 'beste gevoel ter wereld'. 'Ik wilde daar niet weg. Ik wou dat ik nooit was wakker geworden.'

    Vijftienhonderd mensen woonden de begrafenis van de jongeman bij die live werd uitgezonden op de lokale televisie. Miljoenen mensen hebben de aangrijpende Youtube-filmpjes ondertussen bekeken.
    (Redactie)

    05-01-2012, 01:28 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomse bisschop ontslagen omdat hij kinderen heeft

    Roomse bisschop ontslagen omdat hij kinderen heeft

    © anp

    Paus Benedictus XVI heeft het ontslag aanvaard van hulpbisschop Gabino Zavala van Los Angeles. De prelaat blijkt twee kinderen te hebben die nu in hun tienerjaren zijn. Zij wonen met hun moeder buiten de staat Californië, waarin Los Angeles ligt, meldde de BBC vandaag.

    Aartsbisschop Jose Gomez van Los Angeles schreef in een brief aan de gelovigen in het aartsbisdom dat de 60-jarige Zavala hem in december had verteld dat hij - in strijd met het verplichte priestercelibaat - twee kinderen had verwekt. Het aartsbisdom heeft het gezin 'geestelijke hulp' aangeboden. Ook zal het de opleiding van de kinderen medefinancieren.

    Het Vaticaan gaf geen reden voor de aanvaarding van het ontslag. Het verwees zoals gebruikelijk naar een artikel in het kerkelijk wetboek op grond waarvan een bisschop die niet in staat is zijn ambt nog naar behoren uit te oefenen, ontslag kan worden verleend. (ANP/Redactie)
    AD/NL

    04-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefonist 911 adviseert vrouw (18) op indringer te schieten

    Telefonist 911 adviseert vrouw (18) op indringer te schieten

    Sarah McKinley en haar drie maanden oude zoontje.

    Een 18-jarige vrouw uit Oklahoma kreeg bij een inbraak in haar huis van alarmnummer 911 het advies op de inbreker te schieten. Ze schoot de man vervolgens dood. De vrouw was sinds een week weduwe nadat haar echtgenoot aan kanker was overleden op 25 december.

    Dat meldt de Amerikaanse zender ABC vandaag. Sarah McKinley was op nieuwjaarsdag alleen thuis met haar drie maanden oude zoontje, toen een man uit de buurt probeerde haar huis binnen te dringen. Hij was daarbij gewapend met een mes.

    McKinley had alle deuren en ramen al gesloten, want de man had enkele dagen eerder, bij de uitvaart van Sarah's overleden echtgenoot, al bij haar aangebeld en probeerde toen tevergeefs binnen te komen. Terwijl de man op haar voordeur stond te bonzen
    belde Sarah 911 om te melden dat haar huis werd belaagd.

    Schieten
    Sarah vroeg de telefonist om raad. Haar werd verteld dat ze mocht schieten als het leven van haar en haar baby in gevaar kwam. Kort daarop kwam de indringer met een 30 centimeter groot mes in zijn hand het huis binnen, waarop Sarah de man met een pistoolschot doodde.

    Ze belde daarop de politie, die haar meenam naar het bureau voor ondervraging. De vrouw zal zeer waarschijnlijk niet worden vervolgd. Een woordvoerder van de plaatselijke politie noemde het terecht dat de vrouw de indringer heeft beschoten. 'Het was hij of mijn kind. Zonder baby zou ik twijfelen of ik moet schieten, maar in dit geval heb ik het juiste gedaan', aldus Sarah.
    (Redactie)
    AD/NL

    03-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dief wil geld zien voor blessure tijdens inbraak

    Dief wil geld zien voor blessure tijdens inbraak

    © THINKSTOCK

    Een illegale Algerijn heeft voor een Belgische rechtbank smartengeld gevraagd voor een blessure die hij opliep tijdens een inbraak. Hij raakte gewond aan een been toen hij de ruit van een horecazaak instampte.

    De 20-jarige crimineel werd op heterdaad betrapt, omdat hij door zijn verwonding niet kon vluchten. Hij werd in een ziekenhuis geopereerd op kosten van de belastingbetaler. Hij wilde echter ook het leed vergoed zien van het 'bedrijfsongeval'.

    De rechter in Brugge wees zijn verzoek af. Hij kreeg wel 2 jaar cel voor in totaal zeven inbraken, meldden Vlaamse media woensdag. (ANP/Redactie)
    AD/NL

    02-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!