1 bouillonblokje ( ik gebruik steeds vetvrij kip )
6dl water
peper en zout
1 dikke schijf magere kaas ( 100 gram )
2 sneetjes bruin brood
2 eetlepels vetstof
2middelgrote aardappelen
snipper de ui fijn, snijd de schoongemaakte paprika (zaadjes verwijderen) in reepjes , de geschilde aardappelen in blokjes en de schoongemaakte cougette on schijfjes.
leg de groenten in een kookpan , voeg water, bouillonblokje, peper en zout toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
pel de tomaat , ontpitze en snijd ze in blokjes, snij de kaas in kleine blokjes.
voeg de tomaat en de kaas bij de soep en laat 2 minuten mee opwarmen
snij het brood in blokjes en bak ze goudbruin in een antikleefpan , en strooi ze vlak voor het opdienen over de soep
winterse erwtensoep met broodkorstjes (2 personen )
1 persoon = 350 kcal/ 1470 kj = 3kh - waarden
150 gr groene split erwten
1/4 knolselder (+- 100 gr )
1 prei
60 gran magere bacon
1 liter water of bouillon
peper en zout 1 snee bruin brood 1 eetlepel vetstof
laat de erwten gedurende 1 nacht weken in 3 maal hun volume water. giet ze daarna af en kook de erwten gaar in 1/2 liter water of bouillon , in ongeveer een uur maak de groenten schoon, snij de knolselder in dobbelsteentjes en de prei in fijne reepjes.
snij ook het vlees in kleine reepjes en kook ze samen met de groenten in een 1/2 liter water +- 20 minuten.
wrijf nu de gaargekookte groenten door een zeef of mix ze fijn en voeg deze puree bij de groentenbouillon.
breng op smaak met peper en zout
snij het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in hete vetstof in een antikleefpan
het is mij opgevallen dat er nog geen blog bestaat met recepten voor diabetes, hiermee wil ik dagelijks dit blok aanvullen met allerlei lekkere recepten