Neem een grootte pan en doe daar de inktvisjes en tentakels
In en zet op het vuur ( geen boter of olie in de pan doen )
En laat de inktvis op een klein vuurtje rustig sudderen
Wel af en toe roeren en tot alle vocht is verdampt
neem dan van het vuur. En zet aan de kant.
( op deze wijze worden de inktvisjes heel zacht)
De 2 paprikas schoonmaken en in kleine stukjes snijden
En in een pannetje met wat boter tot ze zacht zijn
Goed omroeren , zet het dan even aan de kant
Maak nu de vissaus
Smelt wat boter in een kookpot en doe er dan de bloem bij
En ook de tomaten puree en aanlengen met de visbouillion
Wat peper en zout en beetje cayennepeper bijdoen om op smaak te brengen
Doe wat van de vissaus bij de inktvisje en doe de paprikas er ook bij
En laat dat alles een half uurtje sudderen in de pan met deksel erop af en toe goed omroeren en indien nodig er nog wat vissaus bijdoen, mag niet te droog worden
Doe er als laatste de cognac bij en laat nog een minutje sudderen
Om de alcohol te laten verdampen.
Opdienen en garneren met wat peterselie
Wordt opgediend met Frans brood, en eventueel witte wijn naar keuze