Ik ben René, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Phoenix.
Ik ben een man en woon in de Betuwe () en mijn beroep is niet meer urgent, want ik ben in de VUT!.
Ik ben geboren op 27/10/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Computeren, lesgeven, Koken en kokkerellen, reizen.
Ingrediënten: ***
500 g kalfsvlees of fricandeau -
Peterselie - Zout - Peper - 4 dl room of kuipje smeerkaas
- 2 el olie - Boter - 1 normale ui - 200 g champignons
- 1 el bloem - ¼ witte wijn - Rösti - Gemengde salade
Bereiding:
Snijd het kalfsvlees in kleine stukjes (geschnetzeltes). Daarna vermengen met een zout en peper.
Maak de olie heet en braad het gesneden kalfsvlees kort in de olie. Zet het vlees met het olie/vochtmengsel apart
Neem de boter en braadt de in halve ringen gesneden ui aan.
Voeg de in plakjes gesneden champignons erbij.
Strooi het meel er overheen en braadt het kort aan.
Voeg de witte wijn toe en kook het in tot het vocht indikt (ongeveer 1/3 tot de helft van de originele hoeveelheid)
Doe het braadvocht van het vlees en de room erbij en kook het in tot de gewenste dikte
Voeg het vlees toe (niet meer koken) en voeg vlak voor het serveren de gehakte peterselie of bieslook toe.
Dit gerecht kan goed gecombineerd worden met Rösti of pasta en een gemengde salade.