BUITENLAND
Leuke reizen
31-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7. Bontebok - Hermanus - De Hoop - Franschhoek - Kaapstad

donderdag 29 januari 2009xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

7:00u: ik maak sandwiches voor ’s middags en dan toasten we de rest voor ontbijt: lekker op ’t terras met zicht over de rivier. Er komen direct vogeltjes (meest weavers) loeren om een kruimeltje. Ik geef een sneetje, gesopt in water, het is een leuk tafereeltje.

Om 9:00u zijn we op weg naar ‘De Hoop NP’ via Malgas. Hier zijn allemaal gravelwegen, stoffig, maar goed berijdbaar. We moeten nog eens stoppen om een herder met zijn kudde schapen door te laten, daarna nog een. Even verder zien we hoe ze zo’n kudde bijeendrijven: met een loerie (pick-up) en drie border collies, ferm!

In Malgas moeten we de Breeë rivier over via de enige nog handbediende veerpont in ZA: zware job voor die mannen.



Er zit niks anders op dan kilometers om te rijden,

‘De Hoop’ is een heel mooi natuurreservaat. Er zijn bontebok, rood hartebeest, eland, baviaan, zebra’s, enz. Picnic aan de Saut rivier.

Berg zebra's


Het sanitair gebouw in 'Koppie alleen'

En dan een wandeling naar ‘Koppie Alleen’ voor de spectaculaire duinen met sneeuwwit zand (van ver ligt er precies sneeuw op). De tide pools zijn te gevaarljk om te zwemmen, jammer.

Er zitten ook nog miljoenen mieren, die het allemaal op mij gemunt hebben.
Dan maar door naar Hermanus via Bredasdorp, de oudste stad van ZA.

Hermanus is een oude havenstad, heel mooi waar men in het najaar de walvissen kan zien voorbijzwemmen. Het hotel ‘The Misty Waves’ is ‘super de luxe’. Nog even zwemmen en douchen. Er is ook een mooie badkuip op gouden leeuwepootjes, maar er is al watertekort in de kaap, dus maar een douche. Om 19:00u gaat de zon onder, een van de mooiste die we ooit gezien hebben. Je wordt er stil van.

Het diner is op de dakverdieping van het hotel met zicht op de Indische oceaan: Kabeljauw en tonijn, overgoten met sauvignon Blanc (Summeridge) en nog dessert: banaan, ijs, chocola…en daarna op de kamer nog een pousse café, marshmallows en nougat in chocoladefondue, mmmm

  

vrijdag 30 januari 2009

Full English breakfast, dan nog een wandeling langs de kade en door Hermanus. Dan verder via Betty’s Bay, Pringle Bay en Gordon’s Bay naar Franschhoek. We maken even een omweg naar Villiersdorp, maar dat is niks de moeite. Maar franschhoek en de bergpas erheen is prachtig!

Alles heeft hier een franse naam, ze willen hun afkomst hoog houden.

Dit was de streek van de Hugenoten, die moesten vluchten uit Frankrijk. De Cape Vue guesthouse is een kleine wijnboerderij. Ze verkopen hun druivenoogst, hier is de crisis ook voelbaar zeggen ze. Eerst even zwemmen, zonnen, douchen en dan 20 minuten wandelen tot een Italiaans restaurantje.

 

zaterdag 31 januari 2009

 

Na een zeer uitgebreide breakfast (enorm buffet voor ons en nog een jong frans koppel) vertrekken we richting Cape Town, onze laatse stek in Zuid Afrika. We houden even halt in ‘Boschendael wine Estate’. Dan passeren we ‘Drakenstein prison’ waar Nelson Mandela zijn laatste jaren in gevangenschap heeft doorgebracht.

Even voorbij Stellenbosch bezoeken we ‘Spier wine estate’ en daar doen we een wine tasting van 5 uitgelezen wijnen.

Stellenbosch

Er is daar ook een delicatessen winkeltje waar we een lekkere picnic samenstellen en terplaatse kunnen nuttigen op een bankje in het perfect onderhouden grasveld in de schaduw van eeuwenoude bomen (het is 30°C).

We volgen de N2 tot Constantia, Summit Road 15, waar we 4 dagen zullen logeren. Vreemd dat er geen naambord is van het guesthouse en er komt ook geen reactie op ons aanbellen. Even verder aan een bewaker van een wine estate vragen we de weg, die weet het ook niet. Een man van de mobiele buurtsecurity is zo vriendelijk van ons te escorteren tot dezelfde plaats waar we eerder kwamen. Nu is er wel iemand en de poort glijdt open. Het huis is, zoals overal hier, 100% beveiligd. Een hoge muur rondom met daarboven een 5 tal hoogspanningdraden, en op de kamer een bakske met drukknop die rechtstreeks in verbinding staat met de alarmcentrale van de security.

De ‘garden studio’ die we hebben geboekt blijkt geen koelkast of keukentje te hebben. De manager heeft begrip voor onze ontgoocheling en beloofd ons morgen een kamer met frigo. Er zijn een 8tal kamers en een groot zwembad zonder chloor.

Hier is het een echt ‘sjieke buurt’, met kasten van huizen, en vele  wijngaarden, raar zo dichtbij

kaapstad.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • AUSTRALIË 2011 eerste deel
  • AUSTRALIA 2011
  • 8. Laatste halte: Kaapstad
  • 7. Bontebok - Hermanus - De Hoop - Franschhoek - Kaapstad
  • 6. Knysna - Wilderness - Bontebok NP
  • 5. Van Tstsikama NP naar de lagune van Knysna
  • 4. Van Addo NP naar Tsitsikama NP
  • 3. Oudtshoorn - Uniondale - Addo - Addo NP
  • 2. Swellendam - Calitzdorp - Oudtshoorn
  • 1. Van Wellington tot Swellendam

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Archief per week
  • 19/12-25/12 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009

    Categorieën
  • Reizen (7)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!