BUITENLAND
Leuke reizen
06-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8. Laatste halte: Kaapstad

zondag 1 februari 2009xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Om 9:30u staan we al aan het vertrekpunt van de kabelbaan naar de Tafelberg.

Hier hebben we een mooi zicht over Cape Town! De kabellift is gesloten: ondanks een overigens strakblauwe hemel, komt er toch vanachter de berg het ‘tafelkleed’ naar beneden glijden. Boven blijkt er een gevaarlijke stormwind te woeden. Dan doen we maar een rit met de ‘Hop on – hop off’ bus (een open top bus), ideaal om de stad en omgeving te verkennen. De bus brengt ons naar Camp bay, Clifton bay, en verder naar Cape Town’s bezienswaardigheden. Victoria & Albert Waterfront, Bokaap, het nieuwe voetbalstadion, Company’s gardens enz…De tocht is goed begeleid van commentaar en we kunnen afstappen en terug opstappen naar keuze. We leren oa dat in 1941 er 480 ha land is gewonnen van de zee, om de stad te kunnen uitbreiden. De toppen van Lions’ head, Devills’ Peak en Signal Hill zijn de bakens van de stad. Indrukwekkend!

We eten ’s middags een snack aan de Waterfront, in een van de vele terrasjes aan de Red Tower, langs het water, waar de bootjes in en uitvaren. De zeeleeuwen glijden langs en onder de boten door, leuk om te observeren. Daarna wandelen we door de straten waar oude gerestaureerde Vicoriaanse huizen staan, met hun prachtig ‘ijzeren kantwerk’ aan de stoepen.


We rijden via de kustweg langs ‘de Twaalf Apostelen’ naar Houtbaai, enig mooi gelegen, met dan ook de mooie huizen langs de beide flanken van het dal.

Via de ‘Constantiaberg’ langs de vele wijngaarden rijden we terug naar huis. Groot Constantia is gerenomeerd voor de excelente wijnen. Sjieke buurt ook.

Grote verassing bij aankomst: we krijgen een suite: grote living met stoep, slaapkamer, moderne keuken en badkamer, allemaal nieuw en super de luxe. Genieten!

 

maandag 2 februari 2009

We zijn allebei ferm verbrand door die rit in de open bus gisteren. Sober ontbijt en dan weg, we gaan het Kaapse schiereiland verkennen vandaag. Via Muizenberg, langs de kleurrijke strandhutten van Kalkbay, Fishhoek en dan het mooie Simonstown, waar we onze pic-nic inslaan. In Boulder gaan we de pinguin kolonie bezoeken: het is volop broedtijd en er waren al verschillende ‘baby blues’ (naam voor de blauwdonzige kuikens). Een brutale meeuw kwam een jong stelen uit een nest waar de ouders weg waren.

Even verder begint het ‘Table mountain NP’. Daar in Buffelsdrift onze pic-nic verorbert, en dan verder tot het uiterste puntje van de kaap: Cape Point. Het is een stevige klim tot de vuurtoren. Dit is niet het meest zuidelijke punt van ZA, (dat is Cape Aghullas zo’n 150 Km oostwaarts). We doen nog de wandeling van Cape Point naar Cape of Good Hope langs de top.
We rijden terug langs Buffelsdrift voor een heerlijke duik in de enorme tidal pool helemaal voor ons alleen, zaaalig!

Tientallen meeuwen en andere zeevogels zitten ons aan de kant te beloeren en geven luidkeels commentaar op onze zwemstijl. De douche is ook speciaal: een dikke verroeste ronde buis met daaraan een touw waaraan je moet trekken om te douchen. Maar het werkt toch!

We zijn dan schoon genoeg om in Simonstown te gaan eten bij ‘Pescado café: catch of the day: sailfish met verse groente (spinazie, butternut) heel lekker met een fris pintje;

 

dinsdag 3 februari 2009

Deze dag is een echte rustdag. Rustig opstaan, zwemmen en dan naar ons dorp: Constantia Village shoppen voor een vroege braai: lambchops met pastasalade en tomaten. Op de straathoek staan jonge artiesten met hun prachtige werkjes van ijzerdraad en pareltjes. Mijn bedoeling was er een foto van te nemen en hen dan ieder een paar ZAR te geven, maar ze zijn zo vriendelijk en duwen hun mooie werkjes in je handen. We hebben dan een zestal sleutelhangers gekocht.




Twee dienstmeisjes sleuren een BBQ naar onze stoep, omdat we om 16:00u een lekkere braai voorzien hebben. Dit wordt vergezeld van een goeie ‘Constantia’ wijn.

 

woensdag 4 februari 2009

Ai! Onze laatste volledige dag in Zuid Afrika.

Vroeg opstaan, Danish ontbijt en dan city trip Cape Town. We laten de auto achter in een parking aan ’t station.



Eerst een bezoek aan de markt op de ‘Grand Parade’, de kraampjes zijn meestal van Indiërs (textiel en stof aan de rol).

Dan lopen we door de ‘Company’s Garden, oorspronkelijk de groenten- en fruittuin van de VOC (Verenigde Oostindische Compagnie) maar nu een prachtige lussttuin met alle soorten inheemse planten. Hier eten we onze boterhammetjes op met ‘rosbuf’.
Daarna bezoeken we Bokaap, met kleurrijke huizen aan kasseistraten, de wijk van de oosterlingen, nazaten van de vroegere slaven.
 
We bezoeken Green Market, een kleurrijke markt van vriendelijke zwart afrikanen (prachtige handwerk, schilderijtjes, beeldhouwwerk en de mooie pareltjeskunst).


De tijd vliegt, en dan besluiten we maar huiswaarts (Summit Place) te keren en nog te zwemmen.
Als apperitief drinken we een ‘Robertson winery’ 2007 en dan naar ‘Peddlar on the Bend’: een 3-gangen menu met aangepaste wijnen. Heerlijk!!

 

donderdag 5 februari 2009

Als naar gewoonte laten we een royale fooi achter voor het zo vriendelijke personeel, en we nemen afscheid van ‘Summit Place’.

We rijden, via de car wash, naar de luchthaven, naar Hertz om de auto af te leveren.

Daar zitten we op een bankje buiten de vertrekhal een beetje te treuren…

 

Naast ons zit een neger uit Mozambique. Er was wat misgegaan met zijn vlucht naar Munchen, hij moest een dag op de luchthaven wachten en had geen geld. We hebben onze  laatste ZAR verdeeld en we hebben hem dan nog onze laatste koeken gegeven. De mens was blij. De sukkel moest in de toiletten water van de kraan drinken.

 

De nachtvlucht verloopt vlot, van slapen komt er wel niet veel, want de vlieger zit helemaal vol.

 

vrijdag 6 februari 2009

Netjes op tijd landen we op Zaventem. Nadat onze bagage opgehaald is moeten we spurten om de trein te halen.
...... En het is hier KOUD in België!!!






Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • AUSTRALIË 2011 eerste deel
  • AUSTRALIA 2011
  • 8. Laatste halte: Kaapstad
  • 7. Bontebok - Hermanus - De Hoop - Franschhoek - Kaapstad
  • 6. Knysna - Wilderness - Bontebok NP
  • 5. Van Tstsikama NP naar de lagune van Knysna
  • 4. Van Addo NP naar Tsitsikama NP
  • 3. Oudtshoorn - Uniondale - Addo - Addo NP
  • 2. Swellendam - Calitzdorp - Oudtshoorn
  • 1. Van Wellington tot Swellendam

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Archief per week
  • 19/12-25/12 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009

    Categorieën
  • Reizen (7)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!