Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • bericht voor mijn vrienden en dokters en verplegingen die mij al geholpen hebben
  • vrienden wil ik niet verliezen
  • stop met vrouwen te mishandelen
    stop met het geweld op vrouwen !
    agressie helpt niet !
    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bericht voor mijn vrienden en dokters en verplegingen die mij al geholpen hebben
    ik bedank jullie voor alles wat jullie al gedaan hebben voor mij en jullie zullen nooit uit mijn hart verdwijnen .

    voor jullie een gouden
    zonnetje,
    voor jullie een zilveren
    maan
    voor jullie het mooiste
    lied,
    dat heet :
                       ik vergeet jullie niet!



    veel kusjes en knuffels

    23-10-2008 om 21:28 geschreven door nathalie de jonghe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrienden wil ik niet verliezen
    ik heb op 4 december 2007 een brand gehad waar
    ik alles kwijt ben.alles is kapot gebrand.
    het enigste dat er nog over bleef dat was het speelgoedje
    dat ik voor mijn zoon zijn verjaardag de dag ervoor gekocht
    heb en een foto van mijn zoon .
    dat is verschrikkelijk om mee te maken.
    nu heb ik 5 goeie vriendinnen en deze wil ik echt nu
    ook niet verliezen .
     


    groeten

    23-10-2008 om 21:24 geschreven door nathalie de jonghe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stop met vrouwen te mishandelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    ik ben nathalie de jonghe en ik ben nu 23 jaar en ik wil duidelijk maken

    dat vrouwen mishandelen een levenslange straf is voor een vrouw.

    mensen zijn niet om op te slaan kinderen en dieren ook niet .

    lees mijn artikel en ik hoop dan er nu mensen zijn die het inzien

    dat geweld moet stoppen .

    vrouwen die dit lezen moet weten dan er nog mensen zijn

    die het meemaken en je sta er nooit alleen voor.

    ik heb nu totaal 5 goede vrienden die voledig achter mij staan en het is beter 5 goeie

    dan 10 slechte .die vriendinnen beseffen goed wat ik doorgemaakt heb maar mijn

    vriendin zegt mij altijd dat nu het belangerijkste is want het is nu dat je het leven kan heroppakken .

    mensen luister altijd naar de raad van je goede vrienden en blijf eerlijk tegen je vrienden dan zullen ze je zeker
    begrijpen .iedereen verdient een gelukkig leven ! 

     

     

    heeft een mishandelaar een slechte jeugd gehad?

     

    Als iemand het slechte pad opgaat , word vaak gezegd dat dit een direct gevolg is van de slechte jeugd die hij of zij gehad heeft. Dit wordt ook vaak als oorzaak genoemd voor een mishandelaar. Ik vind dit zo erg. Als man heb je namelijk altijd zelf een keuze. Je weet diep van binnen dat mishandeling slecht is en dat je het beter niet kunt doen. Een flauw excuus hé. Ik heb het idee dat we dit excuus ook gebruiken omdat we niet weten hoe een man zomaar in een mishandelaar kan veranderen. Hoe voelt dit trouwens voor zijn ouders? Ze hebben misschien wel hun hele leven hun best gedaan om hem zo goed mogelijk op te voeden. Dan krijgen ze als dank dit op hun dak.Ze zijn zich echt van geen kwaad bewust, maar voelen zich wel schuldig. En wat moet ik dan nu doen? Ik heb pas een  mishandelingsrelatie achter de rug. Ik ben voor mijn leven getekend. Ik denk dat ik maar winkels ga overvallen. Dan heb ik ook een excuus. Ik heb namelijk in een zeer slechte relatie gezeten.Of zou dat niet tellen. Ik denk trouwens dat ik het niet doe. Ik heb namelijk de keuze. Ik kies ervoor om andere vrouwen te helpen. En zo werkt het.

     

     

     

     

    Waarom ben je niet eerder weg gegaan?

    Deze vraag word vaak door mensen die niet in een mishandelingrelatie hebben gezeten gesteld. Vooral mijn vriendin heeft hem mij wel honderden keren gevraagd. Ik zei dan altijd ben blij dat ik er nu heel huids uit ben gestapt.Toch ga ik de vraag nu beantwoorden.

    Ten eerste: Angst: Je bent toch bang voor die man. Wat doet hij als je bij hem weg gaat? Mijn ex bedreigde me vaak met de dood. Asl je weg gaat, dan weet ik je te vinden en dan schiet ik je dood. Nu half jaar later leef ik nog. Dus dat viel mee, maar wie geeft je die garantie.

    Ten tweede: Isolatie: Zo'n man isoleerd je vaak helemaal van de buitenwereld. Je mag geen contact meer hebben met vrienden en familie. Je kunt nergens heen. Een vriendin van mij klopte aan bij een blijf van mijn lijf huis, maar daar was toen geen plaats.

    Ten derde: Geweldige minnaar: Een mishandelaar is vaak ook een geweldige minnaar. Hij legt je vaak helemaal in de watten en koopt ook vele kado's voor je.

    Ten vierde: Het sluipt erin: De mishandeling sluipt erin. Hij heeft je geslagen, maar heeft beterschap beloofd. Wel honderd keer. Hij heeft ook dure kado's gekocht en je mee uit eten genomen. Waarom zou hij het weer doen? Helaas komt er altijd een tweede en derde keer.

     


    Overleven of leven

    Als je in een mishandelingsrelatie zit, dan ben je bezig met overleven. Ervoor zorgen dat je zo min mogelijk mishandeld wordt en dat je tijdens de mishandelingen zo min mogelijk beschadegingen oploopt. Dit valt niet mee omdat een mishandelaar onberekenbaar en onvoorspelbaar is. Wat je ook doet, je zult de mishandelingen niet allemaal kunnen voorkomen. Je lichaam schakelt daarom het overlevingsmechanisme in. Je gevoelens worden voor een deel uitgeschakeld en je ziet en voelt alles. Je zesde zintuig werkt als het ware beter.Hoe is vandaag zijn bui? Kan ik verwachten dat hij iets doet of niet?

    Als je uit de mishandelingsrelatie stapt dan stopt het ingeschakelde overlevingsmechanisme nog niet meteen. Deze werkt nog een tijdje door.

    Zodra het uitgeschakeld is en je weer lekker in je vel zit kun je gaan leven. Genieten van het leven. Dat kon vroeger nooit. Daar had je de energie gewoon niet voor. Geniet ervan.

    Wij weten hoe diep de dalen kunnen zijn. Durf dus ook te genieten van de pieken.


    Kom je er ooit overheen?
    Soms vragen mensen mij of je ooit over de mishandeling heen komt? Ik weet het niet. Hoe zie je dat ergens overheen komen. Ik zelf heb de mishandeling nog geen plaatsje gegeven ..Toch komt het verleden ooit naar boven. Bijvoorbeeld  ik loop door de supermarkt en een man en een vrouw waren op elkaar aan het schelden. Daar voel ik me dan heel rot bij. Ook ga ik ruzie's met mijn huidige vrienden het liefst uit de weg, maar dat is ook niet altijd goed. Dus soms komt het vervelende gevoel nog terug. Ook kijk ik nu anders tegen mensen en dan vooral mannen aan. Ik vertrouw sommige mannen niet. Vaak heb ik het dan wel bij het rechte eind. Ik weet niet of dat soort gevoelens en zo ooit overgaan. Het verleden heeft me toch een ander mens gemaakt, maar het stelt me ook in staat om andere vrouwen te helpen en op die manier doe je met iets negatiefs iets positiefs.

    De straf die op mishandeling bijvoorbeeld: De rechter ziet mishandeling als een licht vergrijp. Hier staat paar weken gevangeninsstraf op. Hoezo een licht vergrijp. De vrouw doet er al langer over dan een paar weken om te genezen van die mishandeling dat kan zelfs tot levenslang voor een vrouw zijn.

    Goede Mannen

    Als je net uit een mishandelingsrelatie komt, dan lijkt het net of alle mannen slecht zijn. Die ene heeft je namelijk behoorlijk belogen en bedrogen. Hij deed net of hij de beste minaar en geliefde was, maar ondertussen. Je vertrouwt dan geeneen man meer. Dit kan zo ver gaan dat je zelfs je eigen mannelijke vrienden niet meer vertrouwt. Het zijn tenslotte mannen.Je weet dus niet waar ze toe in staat zijn. Toch kan ik jullie geruststellen. Er zijn ook goede mannen. Mannen die vrouwen wel met respect behandelen. Mannen waar je niet door mishandelt wordt, maar behandelt word als een gelijke. Je moet wel even goed zoeken, maar je zult ze vinden. Ik ken een vriendin die net als ik mishandelt  geweest is en stuk voor stuk hebben ze een goede man gevonden die ze wel waardeert.

    Geestelijke mishandeling
    eigenlijk is de geestelijke mishandeling nog erger. De wonden zijn in feite dieper en genezen minder snel. Een blauwe plek trekt wel weer weg, maar het genezen van een minderwaardigheidscomplex duurt veel langer. Het kost nog veel energie ook. -. Vreemd gaan is ook geestelijke mishandeling. Het negeren van de ander ook. Als je heel vaak hoort dat je nergens goed in bent en dat je b.v. geen goede kledingsmaak hebt. Dan ga je dat uiteindelijk geloven. Mannen controleren hun vrouw/vriendin vaak ook in alles. Als ze naar de supermarkt gaan en ze zijn normaal één uur weg ,maar nu anderhalf uur, dan hebben ze een probleem. Dan beginnen de mannen vaak van waarom was je langer weg. Je was zeker bij een andere man. Sommige gaan zelfs controleren of je auto wel op de parkeerplaats van de supermarkt staat. Dat controleren kan ook veel gevolgen hebben

    Agressie
    Waar komt toch die agressie bij mannen vandaan. Waarom gaan ze met de elektrische tandenborstel gooien of zelf met vuile pampers naar het gezicht gooien  . Dat gooien zal echt niet helpen. Waarom gaan ze dan vervelend doen tegen hun vrouw of vriendin. Dat doen wij vrouwen toch ook niet. Wij beginnen dan meestal een potje te huilen. Daar schieten we ook wel niks mee op, maar een ander krijgt er geen blauwe plekken van. En waar komt de agressie vandaan die mannen zo ver drijft dat ze hun vrouw gaan slaan, schoppen of aan de haren trekken. Zit die diep van binnen ? Komt het door een slechte jeugd. Een verkeerde opvoeding. Een agressieve vader of moeder. Is er eigenlijk wel een excuus voor nodig voor al die agressie. Welk excuus je ook verzint, mishandeling is natuurlijk nooit goed te praten. Mannen moeten dus leren om hun agressie te beheersen.En het op een goede manier te uiten. Dat doe je dus niet als je vrouw of vriendin mishandelt. Praten werkt namelijk veel beter en je krijgt er geen blauwe plekken van.

    Schuldgevoel
    Een mishandelaar zal er alles aan doen om jouw een schuldgevoel aan te praten. De mishandeling die Hij uitvoert is niet zijn schuld, maar allemaal jouw schuld. Jij zegt en doet de verkeerde dingen. Maar klopt dit ook. Ik weet ondertussen wel beter. De man doet dit alleen maar om zichzelf goed te praten. Hij weet ook wel dat hij verkeerd bezig is. Als je een mishandelingssituatie van jezelf voor de geest haalt, dan zie je ook wel wat je ook gedaan had.,hij had je toch wel geslagen. Hier komt een persoonlijk voorbeeld. We hadden ook een hond. We zaten met zijn allen op ons balkon. Ik liet een scheetje. Mijn ex werd boos op de hond en begon toen de hond te schoppen. Je moet geen scheten laten zei hij. Ik zei toen dat ik het gedaan had.Ik had ook medelijden met de hond. Mijn ex ging mijn toen slaan. Elk mens laat wel eens een scheet en daar kun je niks aan doen. Hij had dus geen enkele reden om mij te slaan en om mij een schuldgevoel aan te praten. Knoop dus goed in je oren dat de mishandeling nooit  jouw schuld is. ikzelf denk dat ook dat het mijn fout is maar mijn vriendinnen zeggen dat dit geen waar is en mijn vriendinnen hebben eigelijk wel gelijk.

     

     

    Gedicht: je sprak

    Ik heb een aantal gedichten over mijn mishandelingsverleden geschreven en dit is er een van.

    Je sprak van gevoelens maar je voelde niks

    je sprak van warmte maar je was ijskoud

    je sprak van vertrouwen maar je bedroog me

    je sprak van houden van maar je hield me alleen maar vast

    je sprak van liefde maar je verstond jezelf niet

    Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

    Groetjes nathalie de jonghe

    Waarom sloeg hij me?

    Wat ik na al die tijd nou wel eens zou willen weten:Hoe komt iemand erbij om zijn/haar vriend/in elkaar te slaan? Waarom doe je dat? Wat denk je ermee te bereiken? Je ziet toch dat je de ander pijn doet. Je houdt toch van die persoon. Iemand waar je van houdt, doe je toch geen pijn.

    Ik stond vaak te huilen van de pijn van de mishandeling of liep drie dagen moeilijk of had de meest verschrikkelijke blauwe plekken. En toch sloeg hij me keer op keer weer. Leert een mishandelaar dan nooit zijn lesje? Stopt het nooit? Ik heb uiteindelijk besloten om te gaan. Toch zou ik willen weten waarom hij mij sloeg? Ik begrijp het na al die jaren nog steeds niet.


    Als je mishandelt bent geweest, dan is er nogal wat gebeurt in je leven. Je hebt nogal wat meegemaakt. Het werkt niet om gewoon door te leven. Ik heb het ook geprobeert, maar liep meer en meer op mijn tenen. En als andere vroegen hoe gaat het? Ja goed.

    Terwijl het huilen me vaak nader stond dan het lachen. Het ging helemaal niet goed. Ik had elke nacht nachtmerries. Ik vertrouwde geen mens meer. Dan kom je tot de conclussie dat je toch echt een probleem hebt. Dat je toch echt iets moet verwerken. En misschien zelfs wel dat je iets aan jezelf moet veranderen. Tenminste ik wil na mijn mishandelingsrelatie geen meer meemaken. Dus ik moet leren om meer voor mijzelf op te komen en meer zelfvertrouwen krijgen. en ik heb daar een 5 goeie vriendinnen voor die mij daar in steunen.

     

    Ander leven

    Ik weet dat geld en spullen wel handig zijn, maar niet het belangrijkste. Wat heb je aan een villa, veel geld, mooie kleren, dat je alles kunt kopen wat je hartje begeert en een mooie auto als je elke dag in elkaar geslagen wordt door je partner. Dan heb ik liever weinig geld, spullen en een klein huis en dat ik gelukkig ben. Lekker in mijn vel zitten is het belangrijkste. Vooral jonge mensen denken vaak dat gebeurt mensen van onze leeftijd niet. Maar ik was 19 en was al mishandelt door mijn ex.en het duurde tot ik 23 jaar was. Het kan dus elke vrouw overkomen rijk of arm. Jong of oud. Bruin of wit. Een mishandelaar maakt geen onderscheid. Als je een goed leven hebt zonder porblemen geniet daar dan ook eens van. Niet iedereen heeft dat.

    Haatgevoelens

    Soms vragen mensen mij of ik mijn ex niet ontzettend haat. Nee eigenlijk niet. Waarom zou ik hem haten? Ik zie daar het nut niet van in. Haatgevoelens zijn voor mij ook gevoelens waar ik niks mee opschiet. Waar ik niet mee verder kom.

    Ik denk heus weleens wat was het toch een klootzak en een lul voor wat hij me allemaal aan gedaan heeft. Maar ik moet er toch mee leren leven. Het is gebeurt. Ik kan het niet terug draaien en hij kan het niet terug draaien. Door hem te haten blijf ik in mijn verleden en in mijn slachtofferrol hangen. En ik wil verder. Ik wil weer leven. Hij heeft al een deel van mijn leven afgenomen.

    de mishandelilg is bij mij gestopt toen ik een opname kreeg in een ziekenhuis waar ik nu nog steeds verblijf .
    hier zal ik echt mijn problemen verwerken en ze een plaatsje geven en er vooral leren mee omgaan.
    ik heb nog een lief zoontje lennerdje en voor hem zal ik verder gaan in het leven en ook voor mijn vriendinnen want ik heb er nog achter mij staan.maar ik heb nog veel werk voor de mischandeling te verwerken want wij als vrouw zijn voor de rest van ons leven gestraft en die mannen die ons gestraft hebben die lopen vrij rond nu ! mensen geloof mij hou de moed erind en steek goed in je oren dat ooit die mannen gestraft zullen worden!!




    ik wens iedereen het beste toe ! vanwege de jonghe nathalie

    23-10-2008 om 00:00 geschreven door nathalie de jonghe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (5)



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!