Eerste ruilbeurs voor mij in Waregem.Samen op de foto met Bertine van chamcap club Kortrijk
Over mijzelf
Ik ben Nicole
Ik ben een vrouw en woon in Melle (Belgie) en mijn beroep is Verpleegkundige .
Ik ben geboren op 28/11/1956 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Champagne capsules verzamelen en Konsalik boeken lezen .
Ik heb een lieve echtgenoot Patrick en één zoon Andy.
Deze paddestoel gezien op een pleintje in de buurt.
Aan de poorten van Piper Heidsieck
Fontein in het centrum van Reims
De voorgevel van de kathedraal in Reims
Bubbeltjes /champagnecapsules
verzamelaarster
01-12-2007
nieuwe reeks
Reeks waarin verschillende handelingen bij het vervaardigen van champagne worden uitgebeeld.
Capsule Clovis , champagne word in Belgie verdeelt door delicatessenzaak Clovis uit Waregem. Speciaal voor de Belgische markt. Bestaat in verschillende kleuren.Zelf heb ik de gele en de cremekleur
Nog een manier waarop capsules verzameld worden , compleet met ijzerdraad en kurk.Neemt natuurlijk wat meer ruimte in beslag en is niet zo handig om te verhandelen .
Gisteren ruilbeurs gedaan in Nederland , in het plaatse Axel net over de grens . Had er veel Nederlandse verzamelaars verwacht maar de belgen waren in een grote meerderheid.Hierbij één van de reeksen die ik toch kon ruilen.
Morgen worden alle soldaten herdacht die ons onze vrijheid gegeven hebben zoals wij ze vandaag kennen.Herdenking aan vele helden uit alle uithoeken van de wereld.
Dit bekende merk brengt elk jaar opnieuw nieuwe capsules uit , van deze capsule ( schermer ) bestaan er verschillende afbeeldingen. Persoonlijk heb ik er nog maar twee van in mijn bezit
Onlangs deze capsule van Veuve Cliquot gekregen , binnenin de capsule vind men een handtekening terug.Er zou een ganse reeks van bestaan in verschillende kleuren , heb alleen deze oranje .
2 capsules van Lahaye-Berthelet , zien er op het eerste zicht identhiek uit maar de ene heeft een licht rode opdruk tewijl bij nr. 2 de opdruk veel roder is . Vind maar één terug in cataloog maar heb ze toch als verschillend geklasseerd.
De oogst is binnen , overal is het drukte rondom de champagnehuizen om plaats te maken in de kelders om de nieuwe oogst te kunnen verwerken.Binnen 3 jaar kunnen we het resultaat proeven van dit jaar.