Inhoud blog
  • wie verdedigt onze massa nog? Zij die het nog moeten leren (onze kinderen), of zij die er niets van gebakken hebben (onze leeftijdgenoten)?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    WIJ
    NIEUWE_generatie
    25-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie verdedigt onze massa nog? Zij die het nog moeten leren (onze kinderen), of zij die er niets van gebakken hebben (onze leeftijdgenoten)?

    Kamer was nog nooit zo jong

    Zondag 18 mei 2008 7 d. geleden

    (Belga) Met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar was de Kamer nooit zo jong. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag. "Maar ik verwacht dat die trend snel weer zal keren", zegt Herman De Croo, ouderdomsdeken van de volksvertegenwoordigers.

    In 1999 was de gemiddelde volksvertegenwoordiger nog 47 jaar. In 2003 was dat gezakt tot 45 en na de verkiezingen van 10 juni 2007 is daar nog een jaartje afgeknibbeld, zo blijkt uit de brochure die kamervoorzitter Herman Van Rompuy (CD&V) zopas publiceerde. De benjamin is Open VLD'er Mathias De Clercq, die eind dit jaar 27 wordt. De Clercq kwam eind vorig jaar in de Kamer als opvolger van Karel De Gucht. Tot dan was CD&V'ster Hilal Yalçin, die vier maanden ouder is, de jongste. "Leeftijd is voor mij niet zo relevant", zegt Mathias De Clercq. "De gedrevenheid en overtuiging om de maatschappij te willen veranderen is voor mij van veel groter belang." Zijn partijgenoot Herman De Croo, die niet alleen in leeftijd de oudste is maar ook in dienstjaren (40), ziet twee redenen voor de verjonging van de Kamer. "Eerst en vooral de intrede van de dames, want zij beginnen veelal vroeger aan de politiek. Ook het fenomeen van de opvolging maakt dat er jongere parlementsleden zijn." Elke partij plaatst vooral jonge kandidaten op de opvolgerslijsten. "Maar ik voorspel dat de trend binnenkort weer keert", zegt De Croo. "De jongeren die tot vaste waarden uitgroeien, zullen lange tijd in het parlement blijven en daardoor de gemiddelde leeftijd optrekken." (SER)

    25-05-2008 om 16:18 geschreven door stiene

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 19/05-25/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!