NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Tussen de luiers
 • Gedonder
 • Filegeluk
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  De kijk van een Kabouter

  22-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen de luiers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je bent nog maar net geboren of er wordt al gedacht aan het opvangen van de afvalstoffen uit je kleine lijf. Tussen de benen door en om de heupen heen krijg je een luier aangemeten die, na jouw bijdrage erin, weer wordt weggegooid.
  Mijn kinderen zijn nog opgegroeid met de katoenen versie. Na gebruik werden ze uitgespoeld, gewassen en gedroogd zodat ze weer opnieuw konden worden gebruikt. Lijnenvol met van die witte lappen waren de zichtbare vlaggen van de nieuwe wereldburgers.

  Veel mensen die op oudere (en soms jongere) leeftijd in een tehuis wonen, kunnen niet meer onthouden dat het plassen en drukken op het toilet gedaan moet worden. Ze zijn bijvoorbeeld vergeten de vergeetpil in te nemen. In sommige instellingen worden luiers ook wel eens misbruikt. Bij een tekort aan personeel is er vaak weinig tijd om bewoners tijdig naar het toilet te begeleiden. Soms is het ‘pamperen’ ook een teken van onmacht van goedwillende verzorgenden die het niet meer overzien of aankunnen.

  Tussen die eerste en laatste luierperiode speelt zich het leven van de meeste mensen af. Soms is dat heel lang en soms korter; maar er is gelukkig voor de meeste mensen een periode zonder luiers.
  Vaak denken we er niet aan maar dan ineens worden we ermee geconfronteerd. Bijvoorbeeld bij de geboorte van je kleinkind(eren). Of als je een van je ouders moet meehelpen een plek in een laatste woonvoorziening te vinden. De aftakeling wordt dan vaak ingezet en de luiers zijn in de verte zichtbaar.

  Laten we de periode ertussenin goed gebruiken en waarderen.

  22-06-2019 om 09:27 geschreven door Nisse

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedonder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gedonder

  Voor de liefhebbers was het de afgelopen tijd weer volop genieten van bliksem en donder. De natuur gaat gewoon zijn eigen gang en laat zich niet vangen in kleurencodes.
  In de jaren na de oorlog woonde ik in een bovenhuis in de Oosterpoort in Groningen Stad. Bij naderend onweer in de nacht kwam mijn moeder mij wakker maken en moest ik aangekleed bij de tafel in de kamer gaan zitten. De stekkers waren uit de contacten, de gordijnen dicht en de ogen meestal ook bijna. Een koffertje met kleding en papieren stond binnen handbereik.
  Naast het gedonder in de lucht is er de laatste jaren ook steeds meer en heftiger gedonder onder de grond in het noorden van ons land. De reden is bij iedereen bekend. De oplossing is ook heel simpel. Maar de moed en de wil ontbreken bij degenen die het kunnen oplossen en de schade bij de getroffen mensen kunnen en moeten vergoeden. Het heel veel praten erover, steeds weer excuses maken en papieren oplossingen bedenken lost helemaal niks op. Het is ook ver weg van de beleidsmakers. Dus is het wellicht toch tijd om het gedonder dichterbij te laten klinken. Met (heel) veel mensen uit het hele land naar het Haagse en dicht bij elkaar gelijktijdig stampen op de grond. Stampen van woede en ergernis. Ondertussen denken aan degenen die het hebben laten afweten geeft nog meer energie om de voeten op de aarde te laten dreunen. Zo’n gezamenlijke inspanning kan dan een kleine maar wellicht effectieve aardbeving veroorzaken. Het praten is allang genoeg geweest. Er mag en moet nu gestampt worden en ik doe mee!!

  10-06-2019 om 10:37 geschreven door Nisse

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filegeluk

  Ze waren er al vele jaren niet meer geweest maar hadden onlangs weer een korte vakantie geboekt op het mooie eiland Ameland in de Waddenzee.
  Vroeger was hij er vaak met zijn ouders geweest en ze logeerden dan in een ouderwets maar gezellig pension met zachte bedden en elke morgen een zacht gekookt eitje. Later had hij, samen met zijn vriendin, het eiland bezocht en ook zij was er verliefd op geworden. Met vrienden waren zij daarna naar vele exotische bestemmingen op de aarde gevlogen. Toch bleef het eiland trekken en gelukkig waren ze er nu weer neergestreken; de Randstad was hier heel ver vandaan.

  Het was die morgen behaaglijk warm en ze waren op tijd op de fiets gestapt om de tocht naar het oostelijk deel van het eiland te maken. Eerst op en neer door de duinen tot het einde van het fietspad. Vervolgens het strand op en verder gelopen naar het oosten.
  Aan het einde van eiland was er alleen nog maar zand, heel veel zand. Onder de parasol met wat drinken erbij kon je heerlijk wegdromen. De tijden van vroeger herleefden bij hem van binnen met een glimlach van buiten. Hij dacht er aan dat hij dan luisterde naar de muziek op zijn transistorradio.

  Plotseling kreeg hij een idee! Hij pakte zijn mobieltje en zette deze op de radio en het speakertje. De nieuwsberichten van vijf uur kwamen voorbij maar daar ging het hem niet om. Na het nieuws kwamen de verkeersmededelingen en de lengte van de files.

  Wat was het een gelukzalig gevoel hier op deze verlaten zandvlakte samen met je geliefde onder een parasol en met een drankje te luisteren naar de ellenlange rijen auto’s verderop in dit land. Een brede glimlach bevestigde hun beider gevoel.

  28-05-2019 om 09:47 geschreven door Nisse

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/nisse

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  28-05-2019 om 09:11 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 27/05-02/06 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!