Lengte over alles: 14.99 m Lengte waterlijn: 12.20 m Breedte: 4.50 m Diepgang: 1,22 m Gewicht, ca.: 18 ton Doorvaart hoogte: 3.48 m Inhoud brandstoftanks: 2400 l Inhoud watertanks: 675 l Inhoud vuilwatertanks: 2 x 200 l Standaard motoren: Vovo Penta D6 2 x 435 pk (2 x 320kW) Andere motoren op aanvraag Ontwerper: John A. Bennett & Associate
Wanneer u een Atlantic 50 in al haar pracht op het water ziet , het gemakkelijk is om te vergeten enkel hoeveel organisatie , ervaring en techniek in haar bouw zijn gegaan .
Embleem Atlantic Moteryachts BV
Suderséleane 15 8711 GX Workum Nederland
Embleem van . Vlaamse vereniging voor watersport.
VVW . Telt 120 Clubs en meer dan 13000 Leden .
Embleem van de Koninklijke Nederlandse Motorboot club
De KNMC is een landelijke club van actieve en enthousiaste motorbootvaarders. Van mensen die van het water en het varen houden.
De No Limit IV heeft 2 vierblads schroeven 1 links en 1 rechts draaiend
Zwanen die de naam van de thuishaven proberen te lezen
Beoordeel dit blog
Windroos
Een windroos of windkruis is een Kruis dat de windrichting , Noord , Oost , Zuid , en West aanduidt.
Een windroos kan teruggevonden worden op een Kompas of onder een Windhaan .
De Atlantic 38 een luxe motorjacht
Technische omschrijving Lengte over alles: 11.51 m Lengtre waterlijn: 9.90 m Breedte: 4.05 m Diepgang: 1.10 m Gewicht ca.. 11 ton Doorvaarthoogte: 3.40 m Inhoud brandstoftanks: ca. 950 l Inhoud watertank: ca. 450 l Inhoud vuilwatertank: ca. 175 l Standaard motorisering: 78 kW (106 hp), 1x Vetus-Deutz DT 43
Optioneel:
117 kW (160 pk) Volvo Penta D3-160 132 kW (180 pk) Volvo Penta D4-180 Designer: John A. Bennett & Associates
Het interieur van de Atlantic 42 is stylvol, praktisch maar bovenal gezellig.
De ruime achterhut is gezellig en indien gewenst van alle gemakken zoals bijvoorbeeld tv voorzien. Uiteraard beschikt de achterhut over een douche- en toiletruimte. De voorhut is voorzien van een frans bed. Net als de achterhut is ook hier gedacht aan een gecombineerde douche en toiletruimte. Er is zelfs de mogelijkheid om v oor een derde hut te kiezen. De dinette komt dan te vervallen
Atlantic 460
De opvolger van de succesvolle Atlantic 444, de Atlantic 460! De Atlantic 460 heeft vaak bewezen dat ze zeer zeewaardig is. Op open zee valt de stabiliteit en koersvastheid op. Niet alleen op open water, maar zeker ook op binnenwater is de Atlantic 460 een heerlijk jacht om mee te varen.
Technische omschrijving
Lengte over alles: 14.30 m
Lengte waterlijn: 11.20 m
Breedte: 4.50 m
Diepgang: 1.25 m
Doorvaarthoogte: 3.40 m
Gewicht: ca. 16 ton
Snelheid: 25 tot 28 kts
Inhoud brandstoftanks: 2 x ca. 900 l
Inhoud watertank: ca. 675 l
Inhoud vuilwatertank: ca. 250 l
Standaard motoren: 2 x 320 kW (2 x 435 hp)
Volvo Penta D6 435 andere motoren op aanvraag
CE categorie A Ontwerper: John A. Bennett & Associates
Voor wie in het dagelijkse leven alleen genoegen neemt met het allerbeste mag dit ook verwachten aan boord van zijn jacht. Deze stelling is volledig toepasbaar op het concept van de Atlantic 460.
Met een lengte van minder dan 15 meter hoeft u geen geristraties aan te vragen voor het bevaren van sommige vaarwegen.
Nieuwe optie voor 2007: Volledig electrisch cabriosysteem en radarbeugel
ATLANTIC 56
Innovatie: De Atlantic 56 Twin Deck. In opdracht van Atlantic Motoryachts ontwikkelt Vripack Naval Architects uit Sneek een totaal nieuwe Atlantic, de 56. In een markt waar veel aanbod is, maar ook veel van hetzelfde, komt Atlantic Motoryachts met een revolutionair ontwerp:
Voordek met groot zonnedek, waaronder bergruimte is voor landvasten e.d.
lengte over alles 17.00 meter
lengte waterlijn 13.40 meter
maximale breedte 4.86 meter
diepte 0,98 meter
CE categorie B (kustvaart)
Inrichting salon / achterdek: Centraal in het schip de besturing, heeft de regie over het schip vanuit een luxe
stuurstoel; Aan bakboord bevindt zich de luxe rondzit met aan stuurboord twee luxe clubs. Ruim achterdek met riante kuipbank waarin de salontafel opgeborgen kan worden.
Inrichting onderdeks: Midscheeps bevindt zich de eigenaarshut met eigen gescheiden douche en toiletruimte. Voor in het schip bevindt zich een gastenverblijf met luxe 2-persoons Frans bed. In het voorschip bevindt zich een tweede natte cel, voorzien van douche, toilet en wasmachine.
Tender Garage met 3m30 Diesel Tender, Jet Propulsion;
Uitgerust met twee nieuwe innovatieve 6 cyl. Volvo Penta IPS 600 motoren, 435 pk per motor. Volvo Penta IPS – Inboard Performance System is een inboard innovatie.
ATLANTIC 56HT
Gebouwd volgens onze hoge standaard.
Technische Details
Lengte over alles: 18.50 m
Breedte: 4.85 m
Diepgang: 1,30 m
Gewicht, ca.: 23 ton
Doorvaart hoogte: 3.48 m
Inhoud brandstoftanks: 2564 l
Inhoud watertanks: 790 l
Inhoud vuilwatertanks: 2 x 200 l
Standaard motoren: Volvo Penta D12 2 x 675 pk
Andere motoren op aanvraag Ontwerper: John A. Bennett & Associate
Naast de layout van het interieur verteld de styling veel over de persoonlijke smaak van de eigenaar. Het is echter ook mogelijk om gebruik te maken van zeer moderne vormen, materialen en stoffen.
Een Schip Op Maat
DE ATLANTIC MOTORJACHTEN
De meest bekende Piraten Vlag Jolly Roger
Piraten Vlag Edward England
Piraten Vlag Edward Teach Zwartbaard
Piraten Vlag Emanuel Wynne
Piraten Vlag Henry Every
Piraten Vlag Jack Rackham
Piraten Vlag Stede Bonnet
Piraten Vlag Thomas Tew
Piraten Vlag Christopher Condent
No Limit IV
Informative Site Voor De Watersporter
17-02-2010
Vaarwijzer Nederlandse Binnenwateren verschenen
Vaarwijzer Nederlandse Binnenwateren verschenen
Bron : Watersportalmanak.nl
Nieuwe vaarwijzer Nederlandse Binnenwateren De serie Vaarwijzers van watersport uitgeverij Hollandia is onlangs uitgebreid met een nieuwe Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren.
Nergens ter wereld vind je zon fijnmazig en gevarieerd netwerk van binnenwateren als in Nederland. Je kunt varend door alle provincies trekken, en alle provinciehoofdsteden zijn daarbij direct vanaf het water bereikbaar.
Het ene moment lig je midden in een stad en loop je naar een terras, het andere moment vaar je tussen de duwbakken over de grote rivieren of lig je gratis aan een oppertje midden in de natuur. Soms zit er tussen deze uitersten maar een uurtje varen.
Deze Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren navigeert de lezer moeiteloos door de vele mogelijkheden om door Nederland te varen: zowel over weidse meren en drukke rivieren als door beschutte kanalen en slootjes. Behalve een groot aantal fotos en kaarten vindt men in deze gids tips voor het voorbereiden van een tocht.
Ook Staande Mast Route beschreven Bovendien is er een uitgebreid hoofdstuk over de staande-mastroute voor hen die met een hoge mast door Nederland willen varen. Frank Koorneef schrijft voor de Waterkampioen over varen op de Nederlandse binnenwateren.
Vaarverbod, ook voor de watersport, op vaarwegen Fryslân
Vaarverbod, ook voor de watersport, op vaarwegen Fryslân
Bron: Provinsje Fryslân | Datum: 13-02-2010
Van wege het ijs is er een vaarverbod ingesteld Met ingang van maandag 8 februari 2010 12.00 uur wordt een vaarverbod ingesteld voor alle vaarwegen in Fryslân, met uitzondering van:
het Prinses Margrietkanaal,
het Van Harinxmakanaal,
het verbindingskanaal vanaf het Van Harinxmakanaal tot de Industriebrug te Harlingen,
de oostelijke en westelijke invaart van Leeuwarden,
de Houkesloot tot en met de industriehavens,
de vaarweg naar Heerenveen,
de vaarweg naar Drachten.
Actueel bericht: donderdag 12 februari gaat het vaarverbod ook in voor de vaarweg naar Drachten en naar Heerenveen.
Watersport Noodsignalen van Rescue Laser Flare getest door ANWB en KNRM
Rescue lights van Greatland kunnen prima gebruikt worden als noodsignalen voor watersport. Volgens een test van de ANWB Waterkampioen maakt de Rescue Laser Flare bestaande noodsignalen klassiek en misschien wel ouderwets.
Het kon natuurlijk ook niet uitblijven de voortschrijdende ontwikkeling in LED lampen is ook zichtbaar bij de letterlijk oogverblindende zaklampen van Fenix.
Dezelfde techniek wordt nu ook gebruikt voor noodsignalen, alleen nu met laserstralen.
Getest door ANWB en KNRM: 5 sterren De uiterst compacte RLF lampen van Greatland, in Nederland geïmporteerd door Bomarine zijn bij daglicht zelfs goed waarneembaar van tot 5 mijl en bij nacht van tot 30 mijl! De laserstraal verbreedt zich op afstand tot een breedte van 2 kilometer volgens de Waterkampioen.
Samen met de KNRM werd de Rescue Laser Flare getest om vanuit Hindeloopen een signaal te geven richting Afsluitdijk. Volgens de Waterkampioen kon de sluismeester van Breezanddijk het signaal goed zien.
We gaan er maar vanuit dat men de sluizen bij Kornwerderzand bedoeld in de test. Op Breezanddijk hebben we nog nooit een sluis kunnen ontdekken.
Groot Pleziervaartbewijs (GPb) is per 1 juli 2009 verplicht Maandag 15 maart is de eerste mogelijkheid om theorie-examen CWO Groot Motorschip te behalen - een van de nieuwe eisen voor het Groot Pleziervaartbewijs (GPb). Dit bewijs is per 1 juli 2009 verplicht geworden voor het varen met schepen van 25-40 meter.
Om het in bezit te komen van het GPb moet men het examen CWO Groot Motorschip doen bij VAMEX (een theorie- en praktijkexamen). Men moet tevens in bezit zijn van een Klein Vaarbewijs 2 en een marifooncertificaat.
Het Groot Pleziervaartbewijs (GPb) wordt ook gedurende 2 jaar na inwerkingtreding van de nieuwe wet (dus tot 1 juli 2011) afgegeven in het kader van een overgangsregeling, voor degenen die voor 1 juli 2009 al met dergelijke schepen voeren. Het GPb is gekoppeld aan het Klein Vaarbewijs en even lang geldig (tot de leeftijd van 70 jaar en daarna iedere 5 jaar verlengen).
Meer over de overgangsregeling, het examen CWO Groot Motorschip en het GPb is te vinden op www.vamex.nl .
Wacht niet tot het laatste moment! Personen die het GPb willen hebben, maar niet per 1 juli 2009 in bezit waren van een Klein Vaarbewijs, zullen in ieder geval het examen CWO Groot Motorschip moeten afleggen willen zij in aanmerking komen voor het GPb. Zij hebben daarvoor de tijd tot 1 juli 2011 want daarna is het Klein Vaarbewijs niet meer voldoende.
VAMEX adviseert echter nadrukkelijk niet tot het laatste moment te wachten. De capaciteit van de theorie- en zeker van de praktijkexamens is begrensd en de wachttijden zouden wel eens kunnen oplopen. Het risico dat u dan niet tijdig uw Groot Pleziervaartbewijs in uw bezit heeft neemt dan toe.
Theorie-examen 15 maart 2010 De eerste theorie-examens CWO Groot Motorschip zullen worden afgenomen op maandag 15 maart 2010 op de examenlocatie te Nieuwegein. Inschrijven voor dit examen kan uitsluitend telefonisch via 088-4564567. Na dit theorie-examen zullen de data voor de eerste praktijkexamens in overleg met de geslaagde kandidaten worden vastgesteld.
Examentarieven De tarieven voor de examens zijn vastgesteld door het ministerie van Verkeer en Waterstaat: Theorie-examen CWO Groot Motorschip: 175,- Praktijk-examen CWO Groot Motorschip: 385,-
Het is de schrik van iedere watersporter: een gestolen boot. Natuurlijk kunt u uw boot vastleggen met een ketting en een goed slot, maar een beetje dief lacht daar om. Veelal ontbreekt een uitgebreid alarmsysteem op een boot of is erg kostbaar.
Het terugvinden van een gestolen boot is voor Politie en verzekeraars vaak een lastige opgave. Met een Track and Trace systeem wordt het opsporen een stuk eenvoudiger. Het Nederlandse bedrijf Trackjack speelt in op de behoefte van booteigenaren met een nieuw product, dat in de auto-industrie zo langzamerhand gemeengoed is geworden.
TrackJack is een nieuw laagdrempelig en betaalbaar GPS vind- en volgsysteem voor de watersport. Een klein kastje met daarin een GPS volgsysteem zorgt ervoor dat een boot die verplaatst wordt zonder toestemming van de eigenaar direct een alarm gaat geven. Middels een Track and Trace systeem is het terugvinden van een gestolen boot een stuk eenvoudiger geworden.
Met TrackJack kan er een veiligheidszone gecreëerd worden, door het instellen van grenzen, waarbinnen uw boot dient te blijven. Op het moment dat uw boot buiten deze grenzen komt, wordt er direct een melding gegeven via SMS en een eigen Internetaccount.
Herstel van het consumentenvertrouwen zet door De verkoop van gebruikte jachten en ex-beroepsschepen is sterk aangetrokken in het derde kwartaal van 2009 melden jachtmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging. Vooral het segment in de prijscategorie tussen 50.000 en 200.000 euro is in trek bij kopers.
Mensen kopen weer Mattijs van Baalen, directeur van Jachtmakelaardij De Valk in Loosdrecht: Mensen kopen weer. Het is tijdens de zomer nog nooit zo druk geweest op ons bedrijf in Loosdrecht met klanten die op zoek zijn naar een gebruikt jacht. De noodzakelijke prijscorrectie van de vraagprijzen die inmiddels heeft plaatsgevonden draagt hieraan zeker bij. Jan-Ward van Dantzig van For Sail Yachtbrokers bevestigt dit beeld. De afgelopen maanden waren heel druk. De verkoop van gebruikte zeiljachten is bij ons omhoog geschoten.
Eerste tekenen van herstel in de watersportindustrie HISWA Vereniging ziet deze signalen als eerste tekenen van herstel in de watersportindustrie. Jachtmakelaars zijn de barometer van onze industrie. Als de economie weer aantrekt zijn de makelaars de eersten die dat merken. Gezien de lichtpuntjes in de economie, zoals de positieve ontwikkelingen in buurland Duitsland, hebben we goede hoop dat herstel van het consumentenvertrouwen doorzet, aldus Michaël Steenhoff, bedrijfsgroepmanager bij HISWA Vereniging.
Crisismoe Ook het mooie zomerweer heeft een positieve invloed op de koopbereidheid. Verschillende HISWA Makelaars geven daarnaast aan dat consumenten wellicht crisismoe zijn. Steenhoff: Mensen hebben geld. Er is immers meer gespaard dan ooit, en nu men aan de crisis gewend is, heeft men weer moed om het uit te geven aan de goede dingen van het leven zoals een mooie boot. Ook kiezen aspirant kopers ondertussen voor meer zekerheid. Alle bij ons aangesloten bedrijven die bemiddelen in pleziervaartuigen moeten vanaf 1 september jongstleden de nieuwe HISWA Algemene Voorwaarden Bemiddeling Vaartuigen hanteren. Die zijn overeengekomen met ANWB en Consumentenbond en kennen een onafhankelijke Geschillencommissie. Goed nieuws in onzekere tijden.
52 inbreuken bij controleactie pleziervaartuigen De administratie der Douane en Accijnzen heeft het afgelopen weekend 52 pleziervaartuigen betrapt die niet in regel waren. Het ging om een grootscheepse controleactie in de jachthavens van Nieuwpoort, Blankenberge, Zeebrugge, Oostende, Bergen, Statte, Péronne, Dinant, Vilvoorde, Genk, Hasselt en Visé. In totaal werden 193 vaartuigen gecontroleerd. De actie spitste zich voornamelijk toe op belastingontduiking. Van alle recent aangekochte jachten werd gecontroleerd of de BTW betaald was.
Het grootste deel van de inbreuken was evenwel terug te brengen op het gebruik van illegale brandstoffen. 57,69 procent van de betrapte vaartuigen bleek op 'rode diesel' te varen. Een minderheid van 9,62 procent maakte gebruik van laboratoriumdiesel. 21,15 procent van de overtredingen betrof belastingontduiking en één boot was niet in orde met het inschrijvingsbewijs. Daarnaast werd in een aantal jachten drugs gevonden.
De controleactie werd uitgevoerd in samenwerking met de FOD Financiën, de FOD Mobiliteit, de FOD Volksgezondheid, de scheepvaartpolitie, de federale en de lokale politie. (belga/adv)
Als warme en koude lucht op elkaar botsen dan ontstaat er een front. Bij een koufront hoort lage bewolking met veel wind alsook regenbuien of onweer. Bij een warmtefront zien we meer hoge bewolking met motregen en mist of nevel.
Windrichting: Noord tot Noordoost
Luchtsoort: Continentaal arctische lucht
Brongebied: Komt van het landgebied Scandinavië en de Oostzee
Weerbeeld: Koud en guur weer , soms met sneeuw of hagelbuien komt in de zomer zelden of niet voor
Windrichting: Oost tot Noordoost Luchtsoort: Continentaal polaire lucht Brongebied: Komt van het landgebied Midden Europa en Rusland Weerbeeld: Droog en mooi weer vrijwel geen bewolking in de winters lage en de zomers hoge temperaturen
Windrichting: Oost tot Zuidoost Luchtsoort: Continentaal gematigde lucht
Brongebied: Komt van het landgebied Zuidoost Europa (Balkan)
Weerbeeld: Droog en mooi weer vrijwel geen bewolking in de winters lage en de zomers hoge temperaturen
Windrichting: Zuid tot Zuidoost.
Luchtsoort: Continentaal tropische lucht.
Brongebied: Subtropisch Noord Afrika en Middellandse Zee.
Weerbeeld: Hete en droge alsook een stabiele lucht geven weinig bewolking en zelden regen.
Windrichting: Zuid tot Zuidwest.
Luchtsoort: Maritiem tropische lucht.
Brongebied: Het subtropisch zeegebied bij de Azoren.
Weerbeeld: Warme en vochtige lucht, vaak regenluchten vooral in het najaar veel mist en regen.
Windrichting: West tot Zuidwest.
Luchtsoort: Maritiem gematigde lucht.
Brongebied: Het zuidwestelijk deel van de Atlantische oceaan.
Weerbeeld: Veranderlijk weer met egale lage bewolkingmet regen en afgewisseld met droge perioden .
Windrichting: West tot Noordwest.
Luchtsoort: Maritiem polaire lucht.
Brongebied: Het noordwestelijk deel van de Atlantische oceaan.
Weerbeeld: Veranderlijk weer met lage bewolkingbuien of regen afgewisseld met droge perioden.
Windrichting: Noord tot Noordwest.
Luchtsoort: Maritiem arctische lucht.
Brongebied: Het zeegebied bij de noordpool (Arctica).
Weerbeeld: Koud en wisselvallig weer met stapelwolkenmeestal regenbuien, afgewisseld met zon.
Spoorbrug in Koningshaven Rotterdam met boven de Radar