Inhoud blog
  • Wat we voor ons zelf leren, kunnen we ook aan anderen presenteren.
  • Heb jij goede ervaringen op internet? Vertel..
  • Is dit niet geweldig? Aaihonden bezorgen bejaarden supermiddag
  • empirisch onderzoek naar de betekenis van gezelschapsdieren ....
  • Blijven bewegen om gelukkig te zijn!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nooit meer eenzaam
    Omring u met honden en kattengeluk
    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat we voor ons zelf leren, kunnen we ook aan anderen presenteren.
    Wandelen is een ideaal middel tegen depressies. Dat zei ik al voorheen.

    Ik wil graag jullie reacties; over wat dan wel een depressie is of hoe een omgeving merkt dat een depressie op til is, of er al is!!

    Want voor de persoon in kwestie is het soms niet zo snel duidelijk dat hij / zij in een 'gat' zit. We geven nu eenmaal niet graag toe dat we 'vervelend' zijn, lastig, knorrig, moe...en uiteindelijk ons leven tot sleur werd.
    Voor je partner, kinderen en vrienden is het vaak al een hele tijd heel lastig, lang voor je zelf onder ogen kan zien dat er wat dient te veranderen.

    Maar goed, gelukkig is er altijd wel een mogelijkheid om van koers te veranderen.

    Het is een goed idee om onze eigen kritiek onder ogen te nemen, want vaak zijn we zo scherp van oordeel over anderen, dat we het elkaar moeilijk maken om een drempel te nemen.
    Laten we eerlijk zijn; dat is toch het moeilijkste wat er is: toegeven dat het fout zit, en dan de moed vinden om er wat aan te doen.

    Als je dat samen kan doen met familie en vrienden, geniet je van de steun. Dat duwtje naar boven, helpt....ECHT.

    Blijf dus niet binnen in je kot zitten: ga op tocht. Ga en vraag raad, ga en zoek naar info, naar de juiste hulp, dokter of mentor, vrienden, activiteiten.
    Want alleen door de stap te zetten en hulp te aanvaarden, geraak je weer er helemaal bovenop.

    Dus: wandelen, met je hondje,
    een blokje om,
    eens een 'klapke' doen,
    eens een kaartje leggen,
    af en toe wat turnen,
    een dagje winkelen,
    een potje koken en vrienden uitnodigen....
    Vul maar aan.....

    Linken:
    http://www.com-ment.be
    http://www.depressie-pms.be

    Goede tip
    Eet 's ochtends en overdag veel vers fruit en vers geperste vruchtensappen en vooral voedsel dat rijk is aan tyrosine. Tyrosine is een aminozuur en is de voorloper van noradrenaline. Noradrenaline is een stof die je het gevoel geeft alsof je flink gesport hebt: ontspannen maar toch actief. Minstens drie keer per week sporten is een goede manier om het gehalte aan noradrenaline in je bloed te verhogen.






    Tyrosine rijke voedingsmiddelen kunnen je hierbij helpen. Er zit veel tyrosine in vis, noten (studentenhaver helpt echt bij het studeren!), zaden, rundvlees, zuurkool, zuivel en granen.
    Men kan ook tyrosine in capsules verkrijgen zodat de dagelijkse dosis verhoogd kan worden. Begeleiding door een arts is dan noodzakelijk i.v.m. mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen.

    - Eet 's avonds en wanneer je gespannen bent voedsel dat rijk is aan tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur dat een voorloper is van serotonine. Serotonine is een van de belangrijkste stoffen die een rol spelen bij slaapproblemen, angsten en depressies. Er zit veel tryptofaan in pompoenpitten, linzen, bananen, dadels, cottage cheese (huttenkäse), biogarde, kwark, eieren, granen, zilvervliesrijst, sesamzaad, zonnebloempitten en noten.
    Het is echter van belang te weten dat tryptofaan pas goed wordt opgenomen in de hersenen als er iets van zoetigheid bij gegeven wordt. Het advies warme melk met honing is wat dat betreft zo gek nog niet.
    Tryptofaan is ook verkrijgbaar in capsules en werkt dan bovendien als een goed inslaapmiddel. Begeleiding door een arts is noodzakelijk.

    - Gebruik extra vitamine B-complex. Dit kan de stemming duidelijk verbeteren. Foliumzuur, magnesium, zink en vooral vitamine B6, zijn nodig voor de omzetting van tryptofaan in serotonine. Veel depressieve mensen blijken een foliumzuurtekort te hebben.
    Aanvulling van dit tekort bleek in een recent onderzoek binnen 6 maanden de depressieve klachten duidelijk te verminderen.


    Mathieu

    05-11-2010 om 12:22 geschreven door Mathieu


    Tags:wandelen, depressie, tips, voeding supplement, magnesium
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb jij goede ervaringen op internet? Vertel..
    He,

    Gisteren keek ik naar een programma waarin ze het hadden over de groeiende markt 'op het internet'.
    Mijn kinderen werken in de branche: ze zijn opgegroeid met de computer. Ze stonden aan het begin van het internettijdperk en verkopen ook online.

    Ik kan je zeggen dat je je uiterste best moet doen als je online succesvol wil zijn. Internet klanten zijn vaak ongeduldig: wanneer ze op een 'bestel-knop' drukken willen ze inderdaad al een vrachtwagentje horen stoppen op hun oprit: en iemand horen roepen; " geleverd!!"

    Buiten de praktische voordelen van online shoppen zijn er natuurlik factoren die meespelen zoals vetrouwen. Een shop moet betrouwbaar zijn. Gelukkig straft het internet ook de slechte shops af: onverbiddelijk is het commentaar. Dus als consument haal je veel info op over shops die een goede - al dan niet slechte reputatie hebben.

    E-commerce is meer dan een interessant verkoopsmiddel. Het is ook een visitekaartje, een manier om je product of dienst te promoten. En dat weten ondernemers. Wij consumenten hebben er voordeel bij om ook het internet de kans te geven om zich te bewijzen. Tot zover...

    Heb jij wat goede reverenties; interessante shops die je wil meedelen? Post het maar, ik ga eens kijken. En wat ook boeiend is: vertel eens hoe je ervaring tot nu toe is, miscchien kunnen we wat tips geven. En..kan ook mijn zoon weer wat opsteken.

    Zo doet een goede vriend al jaren goede zaken op Ebay: zijn hobby ligt in geschiedenis: o.a. perkament ed. Hij koopt soms mooie stukken aan. Ondertussen weten heel wat vrienden dat en die komen dan weer af en toe bij hem neuzen..
    Of een vriendin die antieke vazen vindt op het net en tot s'nachts achter haar computer zit tot ze een goed bod te pakken heeft..Je kan haar in de zomer dan vinden in Tongeren op de antiekmarkt.

    Ik moet wel zeggen: er zijn pioniers die gelukkig voet bij stuk hebben gehouden. Weet je dat ook de banken heel lang het 'zaken-doen op internet' hebben tegengewerkt?
    Omdat zij niet klaar waren om een nieuw feit onder ogen te zien: namelijk de financiële geldstromen die minder van hand tot hand gingen, maar nu via internationale transacties. Wat moeilijker controleer-  lees 'hanteerbaar'.

    Misschien dat u nu de wenkbrouwen fronst: maar ik stond erbij als een bankdirecteur dat op een receptie een 2-tal jaren geleden promt toegaf.

    Ik, die zo sceptisch tegenover mijn zoon vervelende vragen stelde over: zit je dan wel in een goede business? Of, pak je het wel goed aan..

    Dus nu wordt het online gebeuren volop gepromoot.

    Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhalen.......kom maar op.

    Een wakkere Mathieu.

    05-11-2010 om 11:30 geschreven door Mathieu


    Tags:e-commerce, online shop, webshop, bestellen, internet
    >> Reageer (0)
    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit niet geweldig? Aaihonden bezorgen bejaarden supermiddag
    Deze site vind ik echt leuk!
    Ik hoop dat als ik (nog) wat ouder ben, en ik niet meer voor mezelf kan zorgen, er steeds dieren rond mij vertoeven. Ik kan er echt niet zonder, ik zou me zo leeg voelen. Ze stralen kracht en liefde uit, en hebben we dat niet allemaal nodig?
    Groetjes,
    Tjeu


    Aaihondenproject: het bezoeken van bejaarden-, verpleeg- of verzorgingshuizen

     
    Er is reeds veel wetenschappelijk werk verschenen over de gunstige invloed van dieren op mensen, zowel geestelijk als lichamelijk. Denk maar aan de invloed van dieren op het hartritme en de bloeddruk. Dieren stimuleren ook tot beweging. Emoties en herinneringen komen los.

    Het sociale aspect: het bezoek van de honden is een onderwerp om over te praten, ook dagen later nog. Voor slechtziende of blinde mensen is het aanraken van de vacht een bijzondere belevenis.

    Zo kunnen we nog lang doorgaan, maar wie er éénmaal bij is geweest, hoeft geen wetenschappelijk bewijs. Het is iedere keer weer genieten hoe blij de mensen zijn, hoeveel glunderende gezichten we zien.

     

    Het doel van dit project is het bevorderen van het leefplezier van ouderen die niet meer in staat zijn zelf een huisdier te houden.

    Het idee achter deze AAA-activiteit (Animal Assisted Activities) is, dat baasjes met hun honden wekelijks op bezoek gaan bij cliënten in zorginstellingen (bewoners van een verpleeg- of verzorgingstehuis). Het project draait op vrijwilligers. Dus niet alleen onze eigen honden doen mee, maar ook cursisten met hun honden.

    Nu komt niet iedere hond in aanmerking om aan het project deel te nemen. Er wordt streng geselecteerd. De honden moeten niet te jong zijn, sociaal zijn, niet dominant, een goede band met hun baasje (de vrijwilliger) hebben en natuurlijk naar hem/haar luisteren, goed overweg kunnen met andere honden, goed verzorgd zijn, het prettig vinden om geaaid, geknuffeld of geborsteld te worden, koekjes aan willen nemen van 'vreemden' (bewoners) en kunnen wennen aan rolstoelgebruik en vreemde geluiden. Sommige honden zullen niet alleen geaaid of geborsteld worden, maar het ook leuk vinden om een balletje of een voorwerp te apporteren, een kunstje of een zoekspelletje te doen of een stukje "samen aan de lijn te gaan wandelen" (niet buiten, maar binnenshuis).

    Bovendien moeten de honden de drukte van veel mensen en andere honden om zich heen kunnen verdragen. Ook moeten ze enkele tegenstrijdigheden aanleren, want wat thuis niét mag, móet juist in het bejaardenhuis. Thuis mogen ze bijvoorbeeld niet op bed of op tafel, in het verzorgingshuis moet dat juist wel.

    Het is niet zo, dat vrijwilligers er alleen zijn voor een gezellige babbel, maar er wordt ook constant een beroep gedaan op hun oplettendheid: bijv. er op letten (en zeggen) dat bewoners hun hand vlak houden als ze een hond een (honden)koekje willen geven of dat ze de honden geen chocolaatjes of 'mensenkoekjes' geven.

     

    Deze knuffelsessies voorzien in een grote behoefte, want een hond kan er voor zorgen, dat bewoners fitter, actiever en minder eenzaam zijn:

    • herkenning: vele onder hen hadden vroeger zelf een hond;

    • huiselijke sfeer: de hond brengt een thuisgevoel;

    • eenzaamheid: door de aanwezigheid van de hond is het gevoel van eenzaamheid niet meer zo sterk;

    • sociale contacten: ze praten meer met hun buurman of -vrouw over de hond;

    • beweging: door de hond te willen aaien, proberen de mensen hun grenzen te verleggen;

    • aandacht: door hun geconcentreerd kijken naar het doen en laten van de hond. Individuele aandacht van de hond kan wonderen doen;

    • rustgevend gevoel: de aanwezigheid van de hond werkt rustgevend op het totale gedrag bij dementerende bewoners;

    • ontwikkeling van basisbehoeften: geven en krijgen van liefde en genegenheid;

    • hartslag en bloeddruk dalen door de aanwezigheid van de honden.

     

    Bewoners kijken wekelijks reikhalzend uit naar het bezoek van Gentle & Orlagh, Tess & Senna, Rambo & Buddy, Dona & Denzel, Djody & Femke, Haley, Benten, Brendy & Appie, Chiba, Yuki & Gaudi, Boelie en alle andere hondjes. De viervoeters komen hen iedere week trouw bezoeken in het kader van het knuffelproject van hondenvereniging De Vrolijke Viervoeters (zie de foto's via de buttons hierboven).

    Een uurtje aaien, knuffelen, snuffelen en kroelen met honden of er gewoon naar kijken, blijkt erg positieve effecten met zich mee te brengen. Uit diverse onderzoeken is gebleken, dat mensen met honden minder depri zijn, beter communiceren, een lagere bloedruk krijgen en zelfs minder kans hebben op hartklachten.

    Het aaiproject wordt gecoördineerd door Yvonne. Samen met activiteitenbegeleidster Saskia Cremers zette ze het aaihondenproject op in zorgcentrum Heereveld in Waubach en met Henk de Vreede, manager Dagbesteding, en activiteitenbegeleiders William Charlier & Wendy Pluymen in zorgcentrum De Dormig in Nieuwenhagen/Schaesberg. Beide zijn wijkzorgcentra in Landgraaf.

    Het effect is geweldig. De bewoners bloeien er echt van op. Vaak hebben zij vroeger een hond gehad en die missen ze nog steeds. Bovendien is onze groep heel gevarieerd, zodat er voor elk wat wils tussen zit: van kleine tot grote honden, van Chihuahua tot Bouvier.

    Het bezoek duurt een uur, want anders wordt het te lang voor zowel de honden als de bejaarden. De ervaring leert dat we de ouderen er een enorm plezier mee doen en dat we er ook zelf veel van op kunnen steken. Het is wel vrijwilligerswerk dat soms erg confronterend is en daar moet de vrijwilliger wel mee om kunnen gaan.

    In het uurtje dat de honden bij de mensen komen, zie je ze opbloeien en praten ze honderduit over hun eigen hond.

    Slechts een snoepje en een koekje is voldoende om de honden en ook de ouderen in euforiestemming te brengen. Het is ontzettend leuk om te zien hoe positief mensen reageren op de honden. En er is constant interactie. Als je de hondjes weg zou denken, dan is het meteen een dooie boel, maar als de honden er wel zijn, zijn de mensen bezig, of ze nu aaien, kijken of praten.

    Het mooie van dieren is, dat ze niet kijken naar hoe iemand is of eruit ziet. Ze lachen niemand uit en roddelen niet achter iemands rug om. Zij maken geen onderscheid, maar zoeken contact en daar reageren mensen heel positief op.

    Het wekelijkse bezoek van de honden is een onderwerp om over te praten, ook dagen later nog!

    Bron = www.devrolijkeviervoeters.org




    19-10-2010 om 00:00 geschreven door Mathieu


    Tags:gezelschap, vrienden, eenzaam, alleen, rusthuis, dieren, hond, activiteit, agenda
    >> Reageer (0)
    13-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.empirisch onderzoek naar de betekenis van gezelschapsdieren ....
    Voor de wetenschappers onder ons, een mooie studie over 'De invloed van de relatie tussen de oudere mens en gezelschapsdier'.

    Van
    Enders-Slegers, J.M.P.
    Proefschrift: Een leven lang goed gezelschap : empirisch onderzoek naar de betekenis van gezelschapsdieren voor de kwaliteit van leven van ouderen

    http://igitur-archive.library.uu.nl/dissertations/1936406/inhoud.htm


    Mathieu

    13-10-2010 om 00:00 geschreven door Mathieu


    Tags:Huisdier, gezelschap, eenzaam, vrienden, hond, kat, depressie
    >> Reageer (1)
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijven bewegen om gelukkig te zijn!
    Vorig jaar schrok ik erg om een oude kameraad te zien die werkelijk grauw zag. Geen greintje kleur en somber als een dooie klok.

    Ik wilde hem niet kwetsen, maar polste toch naar 'een depressie'?

    Zonder directe aanleiding, bleek hij inderdaad nog weinig levenslustig. Ik weet dat de oude dag sleet meedraagt, maar het laten hangen als je 69 bent, is toch wat vroeg he!

    We spraken af om eens een fijne uitstap te doen in de Voerstreek; mooie holle wegen, zachte glooiing en aan het eind van de dag een culinaire beloning. Het weer zat mee en onze honden Argan en Bengo liepen uitgelaten mee.

    Ik zal nog een tip meegeven voor modderpootjes in de wagen! bekijk Hulpje
    Sindsdien staat elke maand een wandeling op onze agenda. Onze vrouwen vinden het trouwens ook leuk. We doen regelmatig een stadbezoek erbij! Lees 'window shopping'....

    Mijn vriend Arnold is ondertussen opgefleurd zonder pillen, notabene.

    Dus ik kan jullie maar aanraden om ook de benen te strekken.
    Ik zal regelmatig een nuttig artikel aanhalen dat kan bijdragen aan jullie gezondheid zoals:

    Rennen tegen een depressie: Runningtherapie

    Het laatste waar u zin in heeft als u depressief bent, is in de buitenlucht gaan rennen. Toch kan joggen helpen tegen somberheid. Door regelmatig te bewegen, kunt u een depressie zelfs voorkomen en genezen. En u hoeft het niet alleen te doen.

    Samen met je hond bijvoorbeeld, of met vrienden...

    En om te starten hoeft lopen hélemaal niet; stappen, wandelen is ideaal. Meer nog: het is aangeraden om eerst jezelf 'fit' te wandelen. Anders loop je letsels op. Pezen en spieren moeten eerst soepel getraind worden.

    Na een flinke wandeling beloon je jezelf met een heerlijk streekbiertje.

    In België en Nederland heeft ongeveer één op de zestien mensen een depressie. Deze ziekte tast de kwaliteit van leven aan en zorgt voor veel verdriet. Bij depressieve mensen uit zich dit op allerlei vlakken. Ze presteren slechter op hun werk, maar ook relaties met familie en vrienden lijden eronder. Sommigen zien zelfs geen andere uitweg dan zelfmoord.

    Er zijn oplossingen:
    Gelukkig is een depressie meestal te behandelen. Een combinatie van praten en pillen komt vaak voor. Maar tegenwoordig beginnen steeds meer mensen met runningtherapie. Genezen door te regelmatig te bewegen. Deze behandeling wordt steeds populairder, omdat deze zowel lichamelijk als geestelijk doorwerkt.

    12-10-2010 om 00:00 geschreven door Mathieu


    Tags:gezondheid, pil, fit blijven, sporten, hart, relatie, wandelen, reizen
    >> Reageer (1)
    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het koude seizoen en uw huisdier
    Ik draag echt wel zorg voor mijn hond. Ik geef deze raad nog mee voor iedereen die dieren in de winter buiten heeft:

    Herfst: aandacht voor dieren die de winter tegemoet gaan!


    kijk eens om je heen; roestige kleuren, de wind blaast de bladeren op jouw oprit, met andere woorden: herfst!
    Tijd voor een wandeling, een wijntje met een wildgerecht of doorzakken bij de openhaard.


    Heb jij een hond die buiten slaapt? Dan willen we even enkele tips geven om het verblijf tijdens het koude seizoen zo aangenaam mogelijk te maken voor je huisdier.

    Een dier in de vrije natuur zou zich een slaapplaats uitzoeken die beschut ligt voor wind en regen. Een gezond dier kan natuurlijk wel wat koude verdragen, omdat de vacht zich aanpast. De onderpels wordt dikker, de dekharen stugger. Maar dieren die in het wild leven hebben natuurlijk een heel ander leef- en eetpatroon.

    Onze huisdieren zijn veelal beperkt in loopruimte waardoor zij fysiek niet sterk 'getraind' zijn! Beweging is voor iedereen belangrijk! Het bevordert enorm de stofwisseling. Wist u bijvoorbeeld dat regelmatig bewegen, wandelen of lopen uw stemming en gezindheid enorm beinvloedt? Door regelmatig eens goed te bewegen bevordert u het 'afval-verwerkend-systeem van lichaam en geest! Dat geldt dus ook voor dieren.

    - Als u een beschutte slaapplaats buiten heeft voorzien voor uw hond, kijk dan of de ingang niet alle  tocht opvangt. Westen, Noorden: plaats de deuropening dwars op de koude richting.
    - Liefst nog, plaatst u het hok achter een schutting of tegen een warmere muur. Kan dat niet, dan kan u tijdens de koudste perioden een tijdelijke beschermingsplaat bevestigen.
    - Het hondenhok kan best niet te groot zijn. De hond wil in elkaar gedoken liggen zodat zijn lichaamswarmte voldoende is.
    - U kan dikke kunsstof lamellen voor de opening hangen.
    - Het dak en de zijkanten moeten waterdicht zijn.
    - Als het hok met de bodemplaat op de koude grond staat, leg er dan droog stro in de winter in.
    - Kies een hok waarvan een zijkant of het dak open kan om de ruimte uit te kuisen.

    - Het rantsoen van de honden die buiten slapen mag in de winter wat vergroot worden. Zij moeten extra voeding hebben.
    - Bezoekt u regelmatig een trimsalon, laat de haren dan wat minder kort knippen.
    - Heeft u een wandeling gemaakt door de regen of in de sneeuw? Droog nadien uw hond met een handoek droog en kijk of de pootjes in orde zijn.
    - In de winter wordt er dooizout gestrooid langs de wegen. Spoel de pootjes na de wandeling af. Het zout tast de kussentjes en de huid aan, dat kan u best vermijden.

    Katten bereiden zich ook voor op het koudere seizoen. Hun vacht is ondertussen ook steviger en wolliger.
    Zij leven zelfstandiger als honden. Als jouw kat toch eens druipnat binnen komt, verwen hem of haar dan eens en neem een zachte handdoek om hun droog te wrijven.

    Als u merkt dat uw liefste hond of kat kucht en hoest, dan kan u best eens raad vragen aan een dierenarts. Voor de echte natuurliefhebbers zijn er een schat aan alternatieve hulpmiddeltjes uit grootmoeders apotheek. Kijk eens rond u, of bekijk de linken naar therapeuten die op puur natuurlijke (holistische) wijze uw huisdieren kunnen helpen met hun genezingsproces!

    Wel, wij wensen u een mooie Indian Summer en aangename avonden naast de openhaard.


    Beslist een goede tip he! Groetjes, M

    11-10-2010 om 00:00 geschreven door Mathieu


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn hond bracht mij weer levensvreugde.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Halo, ik ben Mathieu

    buiten het feit dat ik gepensioneerd ben, valt er doorgaans geen spectaculair nieuws te vermelden over mezelf. O, ja...dat ik een maatje teveel heb omdat ik alles wil proeven van de goede keuken. Maar, dat is een kleine zonde.

    Wat ik nog zonde vind, is dat je eenmaal dat je gepensioneerd bent, je huis niet meer uitkomt. Maar daar vond ik een goed middel tegen:

    'Een hond'. Geen middel, wel mijn beste vriend (op 4 pootjes).

    Een huisdier nemen is dé beste anti-depressiva die je je kan voorstellen.
    Neem dan geen tarantula, want zo kom je ook niet buiten je huis,
    en vrienden maken zal ook niet zo'n vaart lopen.

    Ik ben dan geen wetenschappelijke freak, maar dit heb ik wel onthouden van alle artikelen die ik las;
    huisdieren vertroetelen is hart-verwarmend, verdrijft de eenzaamheid,
    houdt je op de been en nodigt uit voor sociale contacten en het treffen van vrienden.

    O, ja...en als ik eens in een bijzonder sombere bui verkeer, dan helpen wat bloesemremedies prima.
    Ik vermijd zoveel mogelijk medicatie. Daarmee wil ik zeggen; voor de kleine kwaaltjes zoek ik eerst een oplossing uit de natuurlijke apotheek. De serieuze kwalen; daar behoud ik de pharmaceutische oplossingen voor.
    Kwestie van een goede balans te houden.

    Jullie zullen van mij af en toe een tip krijgen; hoe je het leven wat aangenamer maakt met je 4-voetige vrienden; je kat, je hond...

    Wandelen is er ook bij. Reageer zeker als je leuke wandelingen gedaan hebt met je hond.
    Trajecten voor 50+ zijn welkom.

    Wandelen met je hond is avontuurlijk (je weet nooit wie je tegen het lijf loopt), houdt je fit en opent je zicht op ons mooie landje.


    Regelmatig steek ik de landgrenzen over om ook in onze buurlanden ontspannende wandelingen te maken.
    Mijn vrouw en ik houden ervan om dan in een klein restaurantje de plaatselijke keuken te proeven.

    We surfen soms op het net, op zoek naar goede wandeltips voor trajecten mét je hond.
    Ik zal regelmatig wat info doorspelen.

    Groetjes, M

    11-10-2010 om 00:00 geschreven door Mathieu


    Tags:voordelen, huisdieren
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/katten_en_honden_verhalen

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    11-10-2010 om 00:00 geschreven door Mathieu


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!