Het voedsel is vrij eenvoudig, het accent ligt bij gezond voedsel, vers en met weinig voorbereidingen.
Dagelijks eet men groenten en is men vegetarisch.
Nochtans met hoofdzakelijk agrarische cultuur is de eenvoud in de keuken behouden.
Het wordt het land van Rotis genoemd.
Er zijn verschillende soorten rotis gram en gerst zijn echte voedzaam en gezond toch dit is duurder, daarom wordt meestal rotis of chappatti van tarwe gemaakt .
Haryana is bekend om zijn grote hoeveelheid aan buffels,Murrah
Daarom wordt er in de gerechten veel melk en zuivelproducten gebruikt.
Er wordt boter (mooni) en de zware ghee (tindighee) van gemaakt.
De karnemelk, is een favoriete drank Lassi, die van yoghurt word gemaakt, is bijna een maaltijd op zichzelf.
Zij zijn meestal vegetarisch.
Verse groenten en boontjes, look, ajuin, tomaten zijn dagelijkse kost.
Er word geit, kip, schaap gegeten maar meer voor bezoek of feesten.
Het kippevlees ziet er niet uit zoals wij dit gewoon zijn.
Bij ons is het wit van kleur in India is de kip op natuurlijke wijze grootgebracht en is het kleur van het vlees rood, bruin.
Er worden veel kruiden bij het eten gevoegd.
Dit omdat de hygenische omstandigheden niet altijd optimaal zijn om mogelijke infecties te voor komen.
Wanneer een meisje moeder wordt, wordt door de familie grondh (eetbare gom), laddus (een snoepje) dat van gram (bloem) wordt gemaakt en droge vruchten gegeven.
|