vriendentrip met plezier
Foto
Welkom op mijn eerste blogje van onze vriendenkring Oedelemse Reisgroep
Inhoud blog
  • Todtnau
  • Sankt peter
  • Glottertal
  • ons hotel
  • Glasblazen
  • Triberg
  • Hexenloch
  • Schonach
  • Insel Mainau
  • Allerheiligen
  • Het Zwarte Woud
  • Welkom beste lezer
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Hotel Bären
    Foto
    Oberharmersbach
    Aan de linkse kant ligt Hotel Bären,rechts Hotel Bärenstube,allebei van dezelfde eigenaar
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    13-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom beste lezer

    Hartelijk welkom aan ieder lezer van dit blogje. Wellicht komen zeer intressante uitstapjes aan de man die ieder, als hij daar natuurlijk zin in heeft, dit zelf kan doen. Wat beter is dit natuurlijk ook eventueel in groep te doen, . Samen uit, samen thuis. Het kan een aangename trip worden met veel aangename momenten. Reizen om te leren, hier lezen om te reizen. Veel plezier. Wat kan gezelliger zijn dan iets te beleven in groep dan bijvoorbeeld in je eentje iets te gaan opzoeken. Wie weet klitten we samen en maken we zo een uitstap  die reeds voorzien is van 18 tot 25 Juli aanstaande.
    Zin in zoiets, laat je maar horen, we zijn reeds met 42  meereizende binnen de vriendenkring !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
    13-06-2009, 00:00 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zwarte Woud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oberharmersbach
    Oberharmersbach ligt in het midden Zwarte Woud in het Harmersbachtal waarbij de rivier de Harmersbach te Biberach uitmondt in de Kinzig. Het gemeente gebied ligt op een hoogte van 280 meter en strijkt tot de Brandenkoph op 945 meter, drie vierde is bebost.
    meer over Oberharmersbach op volgende URL:
    http://www.schwarzwaldfuehrer.de/mittlererschwarzwald/ortenau/oberharmersbach/index.html
    klik op de kleine beelden om te vergroten, bekijk ook even het filmpje van Oberharmersbach.
    tevens zijn vele andere dorpjes te bekijken in woord en beeld.

    Bijlagen:
    Anfahrtsskizze_Oberharmersbach_rdax_478x491.jpg (39.9 KB)   
    oberharmersbach blik.jpg (65.4 KB)   
    Startseite_BlickAufOberharmersbach.jpg (107.9 KB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    13-06-2009, 00:00 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Allerheiligen is gelegen in de regio van Oppenau.Een prachtige weg leidt naar de restanten van een 12de eeuws klooster met name Allerheiligen. Naast de ruïne liggen nog enkele gebouwen zoals een café en een expositie ruimte.Allerheiligen is gesticht door een lid van de familie der graven van Calw.
    De bouwgeschiedenis was langdurig want het staat vast dat het gebouw een eeuw na de stichting van het klooster nog steeds niet klaar was. De grote bloeitijd viel in de 17de en 18de eeuw. Het gebouw werd op 6juni van 1804 getroffen door een bliksem. Ondanks pogingen om het gebouw als kerk te gebruiken, verviel het complex in de 19de eeuw.Nu rest er nog een romantische ruimte van wat eens het eerste gotische werk was in Baden.
    Vanaf de ruïne is er een mooie wandeling naar de prachtige waterval met gelijknamige naam; Het riviertje de Lierbach valt hier in zeven vallen naar beneden en is in totaal een 100 meter lager. Traag wandelen langs de vallen is de boodschap want er zijn heel wat trappen te doen en die moet je terug naar boven. Onderaan de weg kan je ook naar boven wandelen vanop een aangelegde parking.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (26 Stemmen)
    13-06-2009, 00:00 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insel Mainau
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bloemeneiland Mainau i/d Bodensee
    Het bloemen eiland Mainau is gelegen in de Bodensee ofwel het meer van Konstanz. u kunt het eiland bereiken via het vaste land maar ook via een bootverbinding en het park is alleen tevoet te bezichtigen.Wel is er tegen betaling een speciale busverbinding die je van de parking tot aan het kasteel brengt. het best vanal wandelt U over de lange brug en zo geniet je nog van de natuur om je heen.De huidige eigenaars zijn de familie Bernadotte waarbij de tuinen tot een geweldig toeristisch bedrijf zijn uitgegroeid. Er is zeer veel moois te zien aan bloemen het gehele jaar door en dit is ook te merken aan de toegangsprijs, maar als je het aantal medewerkers ziet die dagelijks bezig zijn met de bloemen en planten kan je het al vlug begrijpen.
    Vanuit het kasteel terras wandel je de italiaanse tuin binnen met zijn geologische parkbedden die voorzien zijn van pergola's,sculpturen en bronnen.Het kasteeltje en het kerkje zijn het enig barok ensemble dat tot de kunsthistorische bezienswaardigheden van Mainau behoort.
    Wijds en zijds zijn bloemenparken te bespeuren en hier kunnen fotoliefhebbers er hun hart ophalen.Hier en daar zijn wat eekhoortjes te zien die om wat lekkers bedelen.
    Van voorjaar tot de herfst biedt Mainau een bloeiende bloemenzee.Het begin vormt de grote orchi-deeën tentoonstelling in het Palmenhuis met duizende tulpen,hyacinten en narcissen in het park.
    Met de rododendrons komt de zomerse rozenbloei te voorschijn. Het slot vormt de dahlia tentoon-stelling in de herfst. In Duitslands grootste vlinderhuis aanschouwt U de bonte wereld van de tropen met de vlinders in je omgeving; Het is heel mooi aangelegd met vlonders en vijvers, stromende riviertjes of klaterende beekjes.-, hier krijg je heel wat moois te zien in dit tropisch paradijs.

    Bijlagen:
    afbeelding12bz5.jpg (63.9 KB)   
    afbeelding26qy4.jpg (78.6 KB)   
    afbeelding29ad3.jpg (88.1 KB)   
    dahlia-show_mainau.jpg (240.7 KB)   
    http://www.mainau.de/   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    13-06-2009, 00:00 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (1)
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schonach
    Wereldgrootste koekoeksklok 
    In Schonach tref je er de wereld grootste koekoeksklok aan.Het staat sinds 1997 ingeschreven in het guiness boek. Deze werd nagebouwd van een honderd jarig bestaand uurwerk en dit 60 maal vergroot. Hier krijg je uitleg zoals de van de uurwerkdrager destijds.
    Men heeft er vijf jaar aan gewerkt en ieder deeltje is uniek en komt niet uit een serie. Het klokken-huis meet 4.5 x 4.5 , de koekoek weegt 150 kg en de pendels 100 kg. De wijzerplaat is 2.60 doorsnee, er is 8 meters ketting en het ganse projekt weegt 6000 kg.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    15-06-2009, 14:46 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hexenloch

    Hexenlochmuhle
    Vroeger was het hexenloch, lees heksegat, een nauwe doodlopende weg diep verscholen in het bos met de Hexenloch molen. Nu kan je bij de molen langs twee kanten. De Hexenlochmolen werd in 1825 gebouwd en is één van de oudste en typische zwartewoud molens.Het plaatsje is gelegen tussen St Märgen en Furtwangen. Het is sinds 1839 in familiebezit en wordt nu door de 4de generatie "Trenkle" verder uitgebaat.Oorspronkelijk was dit een zaagmolen en het molenrad heeft een diameter van 4 meter en wordt van 330 l per seconde van water voorzien uit de Heubach. Je kan het binnenste van de molen gade slaan;Vroeger was dit één getik van de koekoeksklokken maar ze hebben deze nog maar in mindere mate. Heerlijke zwartewoud specialiteiten zijn hier te verkrijgen en natuurlijk de drank zoals de gekende snaps . Wanneer je hier bent kun je wondermooie beelden schieten van de molen in een echte natuurlijke omgeving.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    15-06-2009, 15:50 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triberg
    Hoogste watervallen van Duitsland
    Dit is wel DE trekpleister van Triberg: Duitsland hoogste watervallen.
    Met zijn hoogteverschil van 163 meter in zeven stappen is dit een heel natuur fenomeen.. De klim naar het hoogste punt van de waterval is niet mis: twee kilometer lang en op sommige momenten héél stijl. Gelukkig worden we reeds van in het begin beloond met een mooi zicht op het vallende water.Je kan de wandeling ook aanvangen van bovenaf, zelfs van op twee plaatsen.
    Wie zich waagt aan de klim moet weten dat het allerzwaarste stuk onderaan de waterval ligt en dat de top pas zichtbaar wordt eens je hem bijna bereikt hebt.
    Let op: door het vallende water is het padje soms naast de waterval immens glad en is het dus opletten voor valpartijen. Soms krijg je animatie van de eekhoorntjes die bedelen om wat lekkers.

    Wie wat vrije tijd heeft om in het stadje te wandelen kan heel wat koekoeksklokken gade slaan. Je kan winkel in, winkel uit en t is al koekoeksklok wat je ziet. Triberg heeft 6000 inwoners in het Gutachdal en is tamelijk druk, dus vooral opletten bij het overqsteken van de straat. Je kan ook naar het Triberger schwarzwald museum gaan en vele dingen gade slaan wat het Zwarte Woud rijk is.Even buiten het stadje ligt het bedevaartskerkje Maria in der Tanne en trekt nog altijd talrijke bezoekers.

    Filmpje van het triberger museum
    http://www.schwarzwaldfuehrer.de/mittlererschwarzwald/neckardonau/triberg/schwarzwaldmuseumintribergimschwarzwald.html



























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    15-06-2009, 18:25 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (0)
    21-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glasblazen
    WOLFACH
    Waar uit het mooie dal de rivier "De Wolfach" uitstroomt in de "Kinzig" ligt het luchtkuuroord Wolfach.Er is wat metaalindustrie en een glasblazerij met name "De Dorotheenhütte" waarbij je er hun bewerkingen tegen betaling van dichtbij kunt bewonderen. Ambachtslui tonen er de knepen van het vak en blazen er op los met de kennis van het glasblazen. U kunt het zelfs ook proberen en wie weet tover jij ook iets wonderbaarlijks uit je klompje glas.
    Je krijgt een ganse rondleiding in de geschiedenis van 2000 jaar in glasblazen varierend in gevoel van stijl der vroegere tijden en het gebruik der glasmakers werktuigen komen er ook aan bod.De dorotheenhütte biedt een collectie aan van ongeveer een 1600 drinkglazen en cadeau artikelen in topkwaliteit.Dit kostbare kristal is geen industrieel geblazen produkt maar individueel en handge-maakt in één der weinige glasblazers fabriekjes die het zwarte woud rijk is. Na de rondleiding heb je nog de winkel waar je iets kan aankopen. Daar is er jaar in,jaar uit kerstsfeer, 35 liefdevol afgewerkte hutjes met sneeuw op de daken stallen de kerststukjes tentoon op de geluiden van het snurken van Santa Claus. Hier kun je de geldbeugel de vrije gang laten.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    21-06-2009, 12:46 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons hotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hotel Bären
    Als Bärenwirts hebben Rainer en Leni Kuber een grote naam en faam verworven zodat Hotel Bären in Oberharmersbach tot de meestgevraagde hotels van de regio is uitgegroeid. Gastronoom Kuber opende 4 hotels met in totaal 450 bedden en zo is hij één van de grootste astronomen van Zuid Duitsland. Hotel Bären is de thuis voor feesten,bijeenkomsten en vooral voor het ontvangen en verzorgen van hun grootste cliëntengroep met de de groepen zoals ons. Ze hebben een eigen slachterij en patisserie en deze staan voor versheid en kwaliteit, ze verwennen iedere dag hun gasten en de keuken is doorlopend geopend.Verder in het gebouw zijn er het restaurant,een zaal voor groepen,een grote feestzaal,een hotelbar,pilsstube,muziekkelder en een grote biertuin voor feestelijkheden zoals de donderdag op een barbeque.Daar wordt een stier van 600 kg aan het spit gedaan en presenteren ze dan met een reuze salade buffet. Voor de groepen presenteren ze dan ook nog een dansavond en fokloreavond, wel tegen betaling.
    Verder weetjes over Bären en Bärenstube zie je in volgende URL


    Bijlagen:
    B04.jpg (28 KB)   
    Baeren-Logo.jpg (27.7 KB)   
    http://www.baeren-oberharmersbach.de/   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    21-06-2009, 16:08 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (0)
    24-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glottertal
    Glottertal
    In de jaren 80 was de gemeente Glottertal het beroemdste dal van het zwarte woud. De TV serie de Schwarzwald kliniek veroorzaakte in het dal aan de voet van de Kandel heel wat drukte.Iedereen wilde het ziekenhuis zien en in werkelijkheid is het een revalidatie centrum. Aan de toegang tot het Glottertal gedijen op de steile zuidhellingen de wijnranken en zijn de hoogst gelegen wijnvelden van Duitsland. Het is een streling voor het oog wanneer je doorheen het dal rijd, het ziet er net en verzorgd uit en is een mooie brok natuur. Iets verderop voorbij de Schwarzwald kliniek heb je het mooie oord van Sankt Peter met de barokke kerk die U uitnodigd voor een bezoekje.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (38 Stemmen)
    24-06-2009, 19:22 geschreven door Oedelemse Reisgroep
    Reacties (1)
    Archief per maand
  • 06-2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Nieuws Virusalert
    Nieuws ZDNet

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!