© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Ons Pluskleinkind

June

Mijn 3 mannen

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
14-02-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogstop
Lieve blogmaatjes,ik stop na vele jaren trouw aan seniorennet ,met bloggen.
De zin is er niet meer.
Ik wens jullie alle goeds ,een goede gezondheid en veel liefde toe.
Wie weet wat de toekomst brengt en zie ik je ooit nog terug.
Bedankt voor zovele jaren vriendschap en genegenheid.
Veel dankbare groeten

» Reageer (226)
12-02-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn Valentijn weekend
Liefde is het verlangen,
om meer te geven dan te ontvangen.
Happy Valentijn iedereen

» Reageer (23)
10-02-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardige dingen
Wie ophoudt met het zeggen van aardige dingen,
houdt op met het denken van aardige dingen

» Reageer (34)
08-02-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ademen
Soms moeten we gewoon stil zijn en diep ademen

» Reageer (24)
03-02-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlangen
Geluk is blijven verlangen naar wat je hebt

» Reageer (28)
01-02-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft van katten is te dik, zo zet je jouw huisdier op dieet

Katten zijn liever lui dan moe, dat weet iedereen. Ze slapen de hele dag door, komen hun mand vaak alleen uit om te eten en dat heeft gevolgen. Volgens Britse cijfers is bijna de helft van de katten te dik, in 2019 zouden er meer katten met obesitas rondlopen dan er gezonde poezen zijn. Grote kans dus dat ook jouw trouwe viervoeter hoognodig wat kilootjes kwijt moet. Wij geven enkele tips.

Net zoals dat bij mensen het geval is, worden ook katten te dik van te veel eten en te weinig beweging. En ook voor hen houdt dat heel wat gezondheidsrisico’s in. Zo kunnen ze er hartaandoeningen en gewrichtsproblemen van krijgen en zelfs diabetes. Niet zeker of je kat te veel weegt? Als je de ribben amper nog kunt zien en je ziet vet bewegen als het dier wandelt, dan is er stront aan de knikker. Gewoon wat minder eten geven dan maar? Zo gemakkelijk kom je er helaas niet vanaf.

Niet té strikt zijn

Het is uiteraard belangrijk dat je kat minder calorieën binnenkrijgt, maar hen zomaar de helft minder eten geven, werkt helaas niet. Koop aangepast dieetvoer, waar je nog steeds relatief ruime porties van kunt voorschotelen. Geef het ook tijd en bouw de porties geleidelijk aan af. Anders raakt het dier gefrustreerd en kan het zelfs agressief worden. Een plotse afname van calorieën kan trouwens ook leiden tot leververvetting, dus pas daarmee op.

Verschillende keren per dag eten

Een kat die het gewoon is een hele dag zelf te bepalen wanneer het etenstijd is, zal ongelukkig worden van gestructureerde maaltijden. En toch is het belangrijk dat ze niet in één keer al hun eten voor de dag kunnen oppeuzelen. Uit onderzoek is gebleken dat het ideaal is om katten vier keer per dag te voeden. Daar zouden ze actiever en energieker van worden. Maar ook hier is belangrijk om het tijd te geven. Tenzij je wil dat jullie elkaar letterlijk in de haren vliegen. Bouw het rustig op. Eet je kat één van de vier maaltijden niet op? Haal het dan na een halfuurtje weg en blijf dit consequent doen. Uiteindelijk zal honger je favoriete huisdier wel over de streep trekken om toch verschillende keren per dag te eten.

Meer beweging

Waar ook wij moeten bewegen in combinatie met een aangepast dieet om af te vallen, geldt voor katten hetzelfde. Plan dagelijks minstens twee speelsessies in en laat je kat daarbij zoveel mogelijk rondlopen. Is je poes daar te lui voor? Gooi dan eens brokjes in het rond, dat werkt bijna altijd. Er zijn ook speciale balletjes waar je eten in kunt stoppen, maar waar ze eerst mee moeten spelen voor het eten eruit komt. Er zijn ook eetbakken die volgens hetzelfde principe werken. Wie klein woont, kan trouwens ook een wandeling maken met zijn of haar huisdier. Doe het dan zeker wel een leiband om. Zorg ook voor voldoende klimmogelijkheden zodat je kat zich daar tijdens de werkdag op kan uitleven.

Ga langs de dierenarts

Al deze tips terzijde, is het belangrijk om altijd even langs de dierenarts te gaan met je kat voor je met een dieet begint. Die zal samen met jou een nieuw eetplan opstellen en nog meer gerichte tips kunnen geven.


» Reageer (22)
27-01-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erkennen
Voordat je iets kunt veranderen,
zal je het eerst moeten erkennen

» Reageer (31)
25-01-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijker
Het is belangrijker om geïnteresseerd te zijn ,
dan interessant te doen

» Reageer (24)
20-01-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los laten
De meest eenvoudige manier om gelukkig te blijven,
is om los te laten wat je verdrietig maakt

» Reageer (29)
18-01-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieptepunten
Uit je pijnlijkste dieptepunten,
groeien uiteindelijk je grootste krachten

» Reageer (20)
12-01-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten, wit brood, avocado en 12 andere dingen die je hond NIET mag eten!

Hoewel veel honden zowat àlles eten wat ze op hun pad tegenkomen en elke dag wel een poging ondernemen om iets uit je bord te vissen, kan je trouwe vriend maar beter enkele voedingsmiddelen mijden. Wij gingen op consultatie bij de dierenarts en verzamelden 15 dingen die je hond beter niet in zijn voederbakje krijgt.

1. Chocolade

Alert! Je neemt je viervoeter beter niet mee op paaseierenjacht want hoewel de meeste honden dol zijn op chocolade, kan het eten ervan leiden tot ongewenste effecten zoals braken, spiertrillingen, hartritmestoornissen, epileptische aanvallen en – bij grote hoeveelheden - zelfs overlijden.

2. Noten

Noten hebben een hoog vetgehalte, wat vaak voor maagproblemen bij honden zorgt. Bovendien zijn er ook een heleboel giftige noten. Onderzoek wijst uit dat je hond best ver wegblijft van macadamia noten, pecan noten, amandelen en walnoten.

3. Rauwe eieren

Rauwe eieren kunnen bepaalde bacteriën -  zoals salmonella – bevatten, die je hond ernstig ziek kunnen maken. Bovendien bevatten rauwe eieren ook een enzym dat voor huid -en vachtproblemen zorgt.

4. Avocado

Hoe hip je hond ook is – en ja, we kijken naar jou mops - geef hem vooral géén avocado. De stof persine, die rijkelijk aanwezig is in de vrucht, is giftig voor een heleboel dieren en veroorzaakt onderhuidse vochtophopingen en hartfalen, met kans op dodelijke afloop.

5. Kauwgom

Het is vooral de suikervervanger die in de meeste kauwgom zit, die tot ernstige leverproblemen kan leiden. 

6. Rauwe aardappelen

Rauwe aardappelen bevatten solanine. Het eten van voeding met solanine kan een maagdarmontsteking, apathie en zelfs coma tot gevolg hebben. 

7. Spruitjes

Er zijn veel redenen om spruitjes van het menu te halen. Je kinderen zullen je dankbaar zijn, je reukorgaan ook én je hond zal alvast minder kans hebben op gasvorming in het darmkanaal, met braken en misselijkheid als gevolg.

8. Druiven & rozijnen

Druiven en rozijnen kunnen - zelfs in heel kleine hoeveelheden - voor nierfalen zorgen bij zowel honden als katten.

9. Perziken en pruimen

Niet omwille van de vrucht, wel omdat de pitten vast kunnen raken in de keel of de maag van je trouwe huisdier.

10. Wit brood

Wit brood bevat een overvloed aan oliën en suikers, ongezonde hoeveelheden die onder meer een alvleesklierontsteking teweeg kunnen brengen.

11. Maïskolven

Maïs is niet giftig voor je hond, maar, er zijn wel verhalen bekend van stukjes kolf die in het darmkanaal komen vast te zitten. Bovendien is ongemalen maïs voor honden niet zo makkelijk verteerbaar.

12. Kip-of kalkoenbotjes

De hond en zijn bot, het lijkt een perfecte match. Maar, als de botjes zo klein zijn zoals die van gevogelte, dan is het allesbehalve veilig. Ten eerste kan je hond zich er makkelijk in verslikken en ten tweede hebben de botjes scherpe kanten, waardoor ze de maag- of darmwand van je hond kunnen beschadigen of vast komen te zitten. 

13. Zuivel

Wist je dat de meeste honden lactose-intolerant zijn? Je zal het in ieder geval snel merken (en vervolgens nooit meer geven), want diarree is het onprettige resultaat.

14. Rauwe vis

Geen sushi voor Fifi. Rauwe vis kan namelijk neurologische klachten teweeg brengen bij honden en ze kunnen er zelfs van in coma raken.

15. Ajuin

De ‘ui’ - en we spreken dan wel van een grote hoeveelheid - zorg voor een afbraak van rode bloedcellen, met bloedarmoede tot gevolg. Knoflook, bieslook en prei hebben overigens hetzelfde effect.


» Reageer (30)
11-01-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wraak
Neem nooit wraak,maar wacht af.
Degene die anderen pijn doen,richten vaak zichzelf ten gronde

» Reageer (16)
06-01-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energie
Kiezen vanuit het hart,
geeft energie

» Reageer (33)
04-01-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk
Geluk is maar heel klein,
heel tijdelijk,
maar genoeg om er steeds weer naar te streven

» Reageer (20)
28-12-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 manieren om je hond of kat rustig te houden op oudejaarsavond

Vuurwerk, luide muziek, geroep en gelach zijn geen lachertje voor de gevoelige oren van je hond of kat. Op oudejaarsavond kunnen de dieren in huis erg onrustig worden door de drukte, sommige beestjes slaan dan helemaal tilt.Alhoewel dit allemaal verboden is door die coronamaatregelingen toch enkele tips om huisdier door een eventuele lawaaierige nacht te helpen.

Veel beestjes hebben een favoriete plek om zich te verstoppen als ze angstig zijn. Dit kan een veilig gevoel geven. Maar als het dier het niet gewoon is om in een mand of bench te zitten, is het een slecht idee om dit nu naar boven te halen. Zet de kat of de hond dan in een aparte kamer waar het beestje niets kan beschadigen of zichzelf pijnigen. 

Je kan het geluid proberen te overstemmen met een zachter geluid dat de aandacht afleidt.Kalmerende klassieke muziek kan dieren rustig maken. Zet het op een aangenaam volume, maar niet te luid. Sommige beestjes kijken ook graag naar televisie. 

Een aangename geur kan wonderen verrichten. Voor honden kan lavendelolie angst bestrijden. Je kan je viervoeter hier aan laten ruiken of op zijn favoriete dekentje aanbrengen. Voor katten kunnen de Feliwaysprays heilzaam zijn. Dit is een synthetische kopie van een feromoon dat katten gebruiken om hun territorium af te bakenen als veilig. 

Leid je huisdier af met speelgoed als het lawaai uit de hand loopt. 

Je hebt altijd gehoord dat je negatief gedrag niet mag aanmoedigen met aandacht. Maar die regel geldt niet wanneer je huisdier extreem angstig is. Beeld je in hoe je zelf behandeld zou willen worden als je zo angstig bent. Zou jij genegeerd of net getroost willen worden door een geliefde?


» Reageer (24)
09-12-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweten
Het is beter je slecht te voelen met een zuiver geweten,
dan je goed te voelen met een slecht geweten

» Reageer (21)
07-12-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dageraad
In het hart van elke winter zit een trillende lente,
en achter de sluier van elke nacht zit een glimlachende dageraad.

» Reageer (24)
02-12-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo laat je jouw hond veilig spelen

Met meer dan 1,5 miljoen honden in België moeten we met elkaar de schaarse uitlaatgebieden delen. Daarom is het van belang dat je hond op een prettige manier met andere honden (en mensen) om kan gaan.

Niets is leuker dan het kijken naar spelende honden. Ze kunnen heerlijk achter elkaar aanrennen en stoeien. Het is niet alleen leuk om naar te kijken, spelen is ook nog eens van groot belang voor het welzijn van je hond. Spelen is leuk, het ontlaadt stress, ze oefenen hun zelfbeheersing en honden leren er gezond, social gedrag van.

Honden kennis laten maken

Wanneer je twee honden met elkaar kennis wil laten maken, let dan goed op de hondentaal. Een 'beleefde' hond loopt in een omweggetje naar de andere hond en wendt zijn blik af. Hiermee hij wil zeggen: ik doe geen kwaad! Een vriendelijke hond snuffelt meestal niet direct aan de neus van de andere hond, maar inspecteert de hond eerst rustig van achteren.

Een hond die minder goede bedoelingen heeft 'fixeert' zijn blik op de andere hond, houdt de staart strak omhoog, en eventueel rechtopstaande nekharen. Zulk gedrag kan behoorlijk bedreigend overkomen op de andere hond. In dat geval: roep de hond bij je en loop de andere kant op. Hebben de honden wél zin om elkaar te ontmoeten? Let dan op het volgende:

-Zorg dat er voldoende ruimte is om de honden heen, zodat de honden kunnen uitwijken als ze dat willen.

-Is de andere hond aan de leiband? Doe jouw hond dan ook aan de leiband. Houd de leiband wel slap en geef voldoende bewegingsruimte.

-Laat de honden elkaar rustig besnuffelen. Bemoei je je er niet te veel mee.

-Let goed op lichaamstaal: sommige grommetjes en blafjes zijn speels bedoeld, maar als een hond de andere hond terechtwijst met scherpe grommen of uithalen, neem dan afstand en haal de honden uit elkaar.

-Gaan de voorpoten omlaag en de kont kwispelend de lucht in? Dan heeft je hond zin om te spelen en daagt hij de ander uit!

-Een beleefde grotere/sterkere hond houdt zich als het goed is in om de kleinere hond te beschermen. Doet hij dat niet, neem dan afstand.

-Is je hond terughoudend, bijvoorbeeld omdat hij wat bang is aangelegd? Stel hem dan met je stem gerust: 'het is oké, ga maar kijken', maar dwing hem tot niets.

-Het spel mag uitdagend zijn, maar wel altijd om een ontspannende manier.

-Vertoont een hond meerdere stress-signalen (oogwit, tanden laten zien, likken van de lippen, onderdanig op de rug liggen), kap het spel dan af. Het moet wel leuk blijven!

-Sommige pups kennen hun eigen beperkingen nog niet en kunnen te lang door gaan. Breek het spel dus op tijd af om te voorkomen dat je pup zich blesseert of uitput.

-Is jouw hond te angstig om te spelen? Sla het spel dan over en ga samen 'in de roedel' wandelen. Hierdoor voelt de hond zich zelfverzekerder en kan hij rustig wennen aan andere honden.

Wel of niet spelen?

Hoe leuk het ook is dat jouw hond wil spelen, het is wel belangrijk dat wij onze wil niet opdringen aan de hond. Sommige honden willen gewoonweg niet spelen met een andere hond. Net zoals wij mensen ook geen zin hebben om met bepaalde mensen op te trekken.

Ook kan het zo zijn, dat een andere hond om wat voor reden dan ook niet kan of mag spelen. De hond is bijvoorbeeld herstellende van een blessure, is midden in een trainingsperiode, of heeft nog de schrik in de benen van een vreemde ervaring met een andere hond. De baas kent zijn eigen hond vaak het beste en weet wanneer de hond niet kan of wil spelen. Een veelgemaakte fout is dat baasjes zeggen: 'Hup, gaan jullie maar spelen!' of: 'Mogen ze niet even spelen?'. Als de hond (of de baas) niet wil: laat het daar dan bij.

Een andere veelgemaakte fout is net het omgekeerde: de hond mag steeds even 1 minuutje spelen, en daarna moet de wandeling weer gauw verder. Zonde! Honden vinden het fijn om elkaar goed te leren kennen en een paar vaste speelmaatjes te hebben. Dus onthaast en geef je hond de tijd. Laat hem lekker spelen met zijn 'vaste vrienden' bij wie hij zich op z'n gemak voelt en waarmee hij naar hartelust kan spelen.

Met publicatie toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/zo-laat-je-jouw-hond-veilig-spelen


» Reageer (25)
30-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezen
Soms daagt het leven je uit voor iets waar je zelf nog niet voor zou kiezen.

» Reageer (25)
25-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarheid
Om de waarheid te vinden moet je jezelf aanvaarden,
een krachtiger instrument bestaat er niet

» Reageer (30)



For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
belinda
blog.seniorennet.be/belinda


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!