NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Fijn weekend
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Afwezig
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed
 • Vriendschap
 • 134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden
 • Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië
 • Waarde
 • Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)
 • Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen
 • Eyes
 • Een gelukkige relatie? Haal een puppy in huis
 • Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  22-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige honden die door het leger werden ingezet in oorlogsgebied afgemaakt ‘omdat ze oud en versleten zijn’

  45 honden die door het Britse leger werden ingezet in oorlogsgebied, werden afgemaakt, ook al waren ze niet ziek of gewond. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

  Het gaat om honden die door het Britse leger werden ingezet in Irak en Afghanistan. Daar moeten ze onder andere explosieven opsporen of legerbasissen bewaken. Maar het zijn honden die “niet langer volgens de standaarden kunnen uitvoeren waar ze voor getraind zijn omdat ze oud en versleten zijn”, zo klinkt het in een officieel document.

  Tussen 2013 en 2016 kregen 231 honden een spuitje om een einde te maken aan hun leven. Vaak gaat het om honden die niet ouder zijn dan 8 jaar. In de meeste gevallen zijn het honden die ziek zijn of ernstige fysieke letsels hebben. Maar in zeker 45 gevallen gaat het om honden die niet ziek waren of geen ernstige gezondheidsproblemen hadden. Honden die na zo’n legerdienst niet ziek of gewond zijn, worden ‘hertraind’, maar als dat niet lukt of de honden hebben te veel temperament, krijgen ze een spuitje. Zo werden ook twee honden die de Britse prins William bewaakten, afgemaakt.

  ”Honden spelen een belangrijke rol voor onze troepen”, zegt een woordvoerder van het Britse Ministerie van Defensie. “De meeste honden krijgen een nieuwe thuis nadat ze dienst hebben, maar in een kleine minderheid van de gevallen, moeten de dierenarts jammer genoeg beslissen ze te euthanaseren, als blijkt dat het dier een risico vormt voor zijn omgeving en er geen verdere behandeling mogelijke is.”

  “Leger lijft honden in”

  Dierenrechtenorganisaties zijn het daar niet mee eens. Ze vinden dat ook die honden een soort van opvang moeten krijgen. “In tegenstelling tot de legerdienst bij mensen, zitten de honden niet vrijwillig in het leger. Ze werden door het leger ingelijfd om hun leven te riskeren”, zegt Elisa Allen, directeur van de dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals aan de Britse krant DailyMail.

  De dieren zouden moeten opgevangen worden nadat ze “gediend” hebben in het leger en in oorlogsgebieden als Afghanistan en Irak, vinden dierenrechtenorganisaties. “Er zou een soort van pensioenverzorging moeten zijn voor de honden. Ze zouden een bedanking moeten krijgen, in plaats van een dodelijke spuit.” Bron: DAILYMAIL


  » Reageer (20)
  20-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermeisjes filmen zichzelf terwijl ze honden en katten doodfolteren

  De tienermeisjes postten foto's en video's van hun gruweldagen op sociale media. We lieten de meest schokkende beelden achterwege. © CEN.

  Een Russisch meisje van zeventien is gearresteerd nadat ze samen met een vriendin honden en katten folterde en doodde. Alina Orlova uit Khabarovsk zette video's van haar barbaarse handelingen op sociale media. Op één van die filmpjes is te zien hoe ze het hart van een kat uitrukt.

  De tiener werd opgepakt in haar thuisstad toen ze op een vlucht naar Sint-Peterburg wachtte.

  Orlova en haar vriendin, Kristina K., postten foto's en video's waarop te zien is hoe ze honden en katten folteren en doden. Zo is een hond te zien die aan een muur is genageld alsof hij werd gekruisigd, een andere hond hangt aan zijn halsband en wordt met een luchtkarabijn beschoten. Ook waren dode dieren te zien, waaronder een poes waarvan de meisjes de organen hadden weggehaald.

  De politie kwam het duo op het spoor nadat dierenliefhebbers woedend hadden gereageerd op de gruwelbeelden die op sociale media waren verschenen. Omwonenden riepen in een petitie de autoriteiten op in te grijpen. De meisjes verklaarden dat ze ongewenste dieren adopteerden met de belofte ervoor te zullen zorgen. In plaats daarvan martelden en doodden ze de huisdieren.

  Orlova meldde op sociale media voorts dat ze van plan was haar moeder te vermoorden, en vroeg hoe lang ze daarvoor in de cel zou vliegen.

  De familie van haar handlangster Kristina heeft naar verluidt nauwe banden met de politie van Khabarovsk, zo melden lokale media. Khabrovsk ligt in het zuidoosten van Rusland, op 30 kilometer van de Chinese grens.Bron: Metro.co.uk(hln)

  Een hond die aan zijn halsband is opgehangen en door de meisjes met een luchtkarabijn werd beschoten. © CEN.

  Eén van de meisjes poseert, vol bloed na het afslachten van een dier. © CEN.


  » Reageer (15)
  15-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven
  Belangrijker dan hoeveel je hebt om van te leven,
  is hoeveel je hebt om voor te leven

  » Reageer (20)
  13-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenvriend? Dan is de kans groter dat je van kinky houdt

                © thinkstock. 

  Als je vrienden jou wel eens aanspreken met 'crazy cat lady' omwille van je voorliefde voor katten, dan is er mogelijk een ander crazy kantje van jou dat ze nog niet kennen. Een grootschalige studie van de Tsjechische Charles University ziet een verband tussen kattenliefhebbers en de voorliefde voor rollenspelen met seksuele onderdanigheid, zoals bondage en SM.

  Een groot hart voor poezen lijkt nog zo onschuldig te zijn, een nieuwe studie van de Tsjechische Charles University die in de Journal of Evolutionary Psychology verscheen, linkt die poezenliefde aan een kinky kantje. Uit een onderzoek bij 36.564 'kattenmensen' uit Tsjechië en Slovakije blijkt dat een groot deel van de kattenliefhebbers bij de seks graag flirt met de grenzen van de angst, wat zich uit in onderdanige rollenspelen zoals bondage en SM.

  Toxoplasmose versus seksuele onderwerping
  De verklaring luidt dat mensen die veel tijd in de nabijheid van de harige viervoeters doorbrengen, toxoplasmose kunnen oplopen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een parasiet en verspreidt zich onder meer via de uitwerpselen van katten. De onderzoekers zien een verband tussen toxoplasmose en opgewonden raken door angst, gevaar en seksuele onderwerping. De parasiet kan het brein en dus ook het menselijk gedrag beïnvloeden, aldus de onderzoekers.

  Spanningsveld tussen seks en angst

  De wetenschappers suggereren hierdoor dat kattenliefhebbers met toxoplasmose meer into Fifty Shades-toestanden zijn, zoals bondage en SM. Zij zien de voorliefde om gedomineerd te worden in de slaapkamer als een gevolg van de aandoening, die ons gedrag en hersenen beïnvloedt. Wel nuanceren de onderzoekers dat een voorkeur voor BDSM meestal voortkomt uit een inherent seksueel verlangen, of je nu van katten houdt of niet. Daarenboven is er bij mensen altijd een spanningsveld tussen angst en seks, dat bij de ene dichter bij elkaar ligt dan de ander, zo vult hoofdonderzoeker Jaroslav Flegr aan. Bron: Metro, The Independent(Hln)


  » Reageer (15)
  08-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is dus waar honden over dromen

                      © Unsplash.

  Honden zijn over het algemeen een schattig gegeven. Zeker als het puppy's zijn, maar ook als ze bewegen tijdens het slapen. Maar waar dromen de dieren eigenlijk over?

  Een prangende vraag, en dus trok People Magazine richting Harvard University, op zoek naar een professor die hier zijn licht op kon schijnen. En wat blijkt? Honden dromen van ons gezicht.

  "Mensen dromen over dezelfde dingen die hen overdag bezighouden", klinkt het. "Al is dat dan op minder logische wijze en een stuk visueler. En er is geen enkele reden om te denken dat dat bij honden anders is. Waarschijnlijk dromen ze van het gezicht van hun baasje, of over hun geur. En hoe ze je gelukkig kunnen maken, of net kunnen plagen." Hou je nu niet nog meer van je viervoeter?(hln)


  » Reageer (24)
  06-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescheiden
  Alle mooie dingen van het leven zijn bereikbaar
  voor iedereen die bescheiden blijft in zijn wensen

  » Reageer (18)
  01-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Romeo, het katje dat te lelijk was om geadopteerd te worden

  Dit is de kleine Romeo. Snoezig, lief, aanhankelijk... en zo 'lelijk' dat niemand van hem wilde houden. Door zijn speciale snoetje, dat een beetje misvormd is, raakte het geredde katje maar niet aan een warme thuis. Eén van de medewerkers van de opvang waar hij verblijft, heeft hem dan maar zelf geadopteerd. En nu is hij de ster van de opvang. Het verhaal van de kitten gaat momenteel de wereld rond.

  Romeo werd samen met zijn broertjes en zusjes voor dood achtergelaten op straat. De Spaanse dierenopvang Santuario Compasión Animal redde de gedumpte pechvogeltjes. Maar terwijl al zijn broers en zussen in geen tijd een nieuwe thuis vonden, bleef Romeo alleen achter in de opvang. De misvorming aan zijn oogje en neus speelde hem duidelijk parten.

  Gelukkig besloot Laura Llacer van de opvang om de lieve Romeo niet aan zijn lot over te laten. Ze adopteerde hem zelf en nu is Romeo de lieveling van de opvang. "Hij eist van alle vrijwilligers alle aandacht op", kirt Laura.

  Nu gaat het verhaal van Romeo de wereld rond. "Niemand wilde hem een thuis geven omdat ze hem lelijk vonden, nu schrijven mensen ons van over heel de wereld met vragen over hem. We hopen dat zijn verhaal helpt om een einde te maken aan vooroordelen." Bron: Daily Mail(Hln)

               © Santuario Compasión Animal.    


  » Reageer (28)
  27-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppy kan niet meer bewegen nadat hij in lijm werd gedrenkt door kinderen

  Pascal, een vier maanden oude puppy, werd bij hulpverleners binnengebracht nadat hij het slachtoffer was geworden van een vreselijk geval van dierenmishandeling. Een groep kinderen vond het namelijk grappig om het beestje onder te dompelen in lijm en hem vervolgens in modder te rollen. Pascal, doodsbang en in veel pijn, kon de linkerkant van zijn lichaam niet meer bewegen nadat de lijm was opgedroogd. Gelukkig stond He'Art of Rescue voor hem paraat.

  Pascals pootjes bleken gebroken bij de laffe aanval. Hij strompelt naar een ver hoekje in de onderzoekszaal. "In zijn ogen staat pijn en angst te lezen", schrijft een medewerker van He'Art of Rescue op de website. "Hij is nog maar een baby maar zijn ogen lijken veel ouder."  

  Omdat zijn huid verbrand was door de chemische lijm, kreeg Pascal een grondige wasbeurt met speciale medische zeep. Medicijnen moeten zijn wonden genezen, zodat zijn vacht kan teruggroeien. De pup is ondertussen al aan de beterhand. De hulpverleners spreken van een mirakel.

  "Toen we alle lijm eindelijk verwijderd hadden, was Pascal heel mensenschuw", zegt een van de hulpverleners. "Elke keer als hij mensen zag, draaide hij zijn rug of verstopte zich. Nu is hij de ster van onze kliniek en kennen we geen grotere knuffelbeer dan hem".  Bron: He'Art of Rescue(HLN)


  » Reageer (16)
  22-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friendship
     Vriendschap is een van de meest waardevolle dingen in ons leven.              Stel het niet onnodig op de proef,
  maar wees dankbaar en geniet ervan!

  » Reageer (25)
  20-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man uit Aleppo ontfermt zich over 150 zwerfkatten

  Mohammad Alaa Aljaleel zorgt in het door de oorlog verwoeste Aleppo voor 150 katten, die hij een veilige onderkomen geeft in zijn eigen huis. Overdag mogen kinderen met de katten spelen om hun zorgen even te vergeten.

  Het begon met 15 katten, die hij opnam in zijn eigen huis. Hij bouwde een tuin voor hen, omheind door een hek om de katten te beschermen tegen zwerfhonden. "Iedere dag komen er nieuwe katten bij", vertelt hij in een interview aan nieuwswebsite Middle East Eye. Sommige komen alleen eten, maar zeker honderd katten slapen iedere nacht in zijn huis. 

  Kattenparadijs
  Inmiddels is Aljaleel een fenomeen in de Syrische stad en ontvangt hij donaties van over de hele wereld via een Facebookgroep. Dankzij dit geld kon hij zijn huis tot kattenparadijs verbouwen en een park aanleggen. Hij plantte en bouwde schommels en een wip. "Kinderen uit de buurt en andere wijken komen in het park met de katten spelen", vertelt hij.

  Drie jaar lang kon hij voor een klein bedrag vlees halen bij de slager voor de katten. Dit is niet langer mogelijk. Aljaleel: "Er is niet eens genoeg voedsel voor mensen, laat staan voor katten. Dus voed ik ze met wat mijn familie en ikzelf eten." Nu moeten de katten het doen met rijst en een klein beetje ingeblikt vlees. "Zodat ze in ieder geval nog de smaak van vlees krijgen."

                        
  Weduwen en wezen
  Met de donaties helpt Aljaleel niet alleen katten in nood. Hij koopt er tevens eten mee voor weduwen en wezen die geen mogelijkheid meer hebben zelf aan eten te raken. Ook heeft hij het geld gebruikt om putten te graven en twee bestelauto's te kopen voor zijn werk als vrijwillige ambulancebroeder. Hiermee brengt hij gewonden en overleden patiënten naar de dichtstbijzijnde verpleegpunten.
  Ondanks de vernieling van de stad, is Aljaleel niet van plan te vertrekken. "Ik wil mijn stad en mijn land niet verlaten, zoals vele van mijn vrienden wel hebben gedaan. Ik wil blijven zodat ik mijn buren en de katten kan helpen."

  » Reageer (21)
  15-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden moeten borstkanker ontdekken:

  © Thinkstock

  Een snuffelhond die borstkanker kan ontdekken? In Parijs onderzoeken ze alvast of het mogelijk is. De nieuwe screeningmethode moet vrouwen aanmoedigen zich regelmatiger te laten testen en zou vooral toegepast worden in ontwikkelingslanden waar ze nauwelijks zijn uitgerust met de klassieke screeningapparatuur.

  Een hond heeft maar één wapen en dat is zijn geur. Voor het beestje lijkt het een spel, maar tegelijk is het ook hard werken. 15 keer per dag wordt de hond het Parijse onderzoekscentrum binnengebracht. Honderden monsters worden besnuffeld. Aan hem om, aan de hand van de geur, de tumor te ontdekken.

  "Het klinkt misschien raar, maar een tumor ruikt slecht", legt Isabelle Fromantin, doctor in de wetenschappen aan het Curie-instituut in Parijs, uit. "Aan de hand van talrijke experimenten kwamen we te weten dat sommige geurstoffen niet gerelateerd konden worden aan de persoon zelf of aan eventuele besmettingen. De vluchtige geurstoffen werden 'uitgestoten' door de tumor zelf."

  Doekje
  Wie denkt dat de hond met zijn natte snoet aan de borsten van een vrouw mag snuffelen, heeft het fout. Hoe gaat deze experimentele screening dan wel in zijn werk?

  De patiënt die zich laat onderzoeken krijgt reukloze doucheolie en steriele gel mee naar huis. Het volstaat om een doekje één nacht op de borst te leggen en het staaltje vervolgens terug binnen te brengen. De hond kan aan de hand van de geur de borsttumor ruiken.

  De nieuwe screeningmethode moet vrouwen aanmoedigen zich regelmatiger te laten testen, maar zou vooral baanbrekend kunnen zijn in ontwikkelingslanden. Bron: RTL(HLN)


  » Reageer (26)
  13-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne en gezellige valentijn allemaal
  .

  Leven zonder Liefde,

  is leven met verdriet

  Leven zonder Liefde

  is het leven niet

  Leven zonder Liefde

  is leven zonder jou

  en dat kan ik niet,

  omdat ik van je hou


  » Reageer (23)
  08-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn raskatten eigenlijk zo duur?

             © Instagram @dewereldvansophie.

  Je wil al een tijdje een kitten adopteren. Niets zo gezellig als 's avonds samen op de bank genieten van een nieuwe aflevering van De Slimste Mens terwijl er zo'n donshoopje op je schoot ligt te knorren. Natuurlijk kan je naar het asiel gaan, maar heel wat mensen kiezen ervoor om een raskat in huis te halen, ook al kost dat een rib uit hun lijf. Maar wat maakt raskatten eigenlijk zo duur?

  Vijfhonderd tot zelfs negenhonderd euro, het is eerder regel dan uitzondering voor een raskatje. Maar hoe komt dat eigenlijik, terwijl een kittentje uit het asiel doorgaans quasi gratis is?

  Opvoeding en dierenarts

  Allereerst hebben fokkers heel wat verantwoordelijkheid. Waar kittens doorgaans al op jonge leeftijd naar het asiel gebracht worden, verlaten raskatten het nestje pas op 12 à 14 weken. Dat wil zeggen dat het katje in tussentijd door de fokker verzorgd moet worden. En dat betekent niet alleen eten, maar ook inentingen, dierenartscontroles en natuurlijk ook de sterilisatie- of castratiekosten, aangezien de Belgische wetgeving dit tegenwoordig verplicht. Zo kom je toch al snel aan een paar honderd euro kosten per kitten uit.

  Kittens maken

  Bovendien werden die kittens - helaas - niet door de ooievaar gebracht. Vaak gaat de moederpoes op 'date' met een uitgekozen dekkater. Die dekkater doet dat uiteraard niet gratis. Voor zo'n poes op dekking gaat, heeft de fokker dus een bedrag tussen de 200 en 600 euro neergeteld. Tel daar nog bij dat een dekking niet altijd van de eerste keer lukt, en dan weet je dat dit een behoorlijk prijskaartje met zich meebrengt.

  Gezonde mama en papa

  Als je een raskat koopt, dan wil je er zeker van zijn dat je een gezond beestje in huis haalt. Helaas zijn er heel wat erfelijke ziektes in omloop. Een goede fokker laat mama- en papakat dan ook op regelmatige basis testen op verschillende genetische ziektes. En uiteraard zijn die testen en dierenartskosten allesbehalve gratis. Daarnaast krijg je bij iedere raskat ook een stamboom mee, en ook dat kost geld.

  Time is money

  Kittens grootbrengen is geen sinecure. Goede fokkers steken dan ook heel wat tijd en geld in het opvoeden van de kleintjes. Van dure warmtelampen en mandjes tot speelgoed en een zorgvuldig samengesteld kittenpakket voor de kopers. Verder nemen velen onder hen de eerste weken ook vakantie, speciaal om van het kleintje een goed gesocialiseerde kat te maken die niet mensenschuw is en snel bij je thuis zal aarden.(HLN)


  » Reageer (18)
  06-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulk is de grootste pitbull ter wereld, zijn puppy's kunnen elk 92.000 euro waard worden

  Kent u Hulk nog, de grootste pitbull ter wereld? Zijn acht puppy's zullen nu klaargestoomd worden met één doel: de allerbeste waakhond ooit worden. "Als ze mijn training achter de rug hebben, kunnen ze elk 100.000 dollar (92.000 euro) waard zijn", stelt hun baasje Marlon Grennan uit de Amerikaanse staat New Hampshire. "Schandalige praktijken", klinkt het in veel reacties. Hierboven ziet u een filmpje met Hulk en zijn kroost in de hoofdrol.

  Grennan houdt zich op dit moment vooral bezig met de acht maanden oude Kobe. "Ik heb mijn reputatie te danken aan de manier waarop ik honden fok en train", klinkt het. "Ik zoek de volgende Hulk, de ster van de toekomst. Met Kobe hebben we een prachtige opvolger in huis. Eerst en vooral heeft hij natuurlijk Hulk als vader, maar zijn energiepeil is ook prima."

  In het begin durfde Kobe niet echt trekken of bijten, nu gaat hij steeds een stapje verder. Hij kan al aanvallen en loslaten op commando en zogezegde indringers afstoppen.

  Marlons bedrijf Dark Dynyasty levert afgetrainde honden aan beroemdheden, miljardairs en politiekorpsen over de hele wereld. "Maar Kobe is van onschatbare waarde. Ik krijg nu al aanbiedingen van 40.000 dollar, op basis van zijn stamboom. Zodra zijn training afgelopen is, zou ik makkelijk 100.000 dollar kunnen vragen. Maar ik ben niet van plan om hem te verkopen, ik wil van hem een absolute superster maken. Het zit er in, dat weet ik."

  Samen met Lisa heeft Marlon ook een zoontje van vier jaar, Jordan. Hem betrekken ze zonder enige schroom bij de training van Hulk. En dat terwijl die viervoeter toch iemands arm zou "kunnen doen breken als een tandenstokertje".

  "Maar Hulk is een fantastische hond die niet zomaar van het minste opgejut raakt", stelt Lisa. "Jordan is nog nooit gebeten geweest door een van onze honden, dat zou ik ook nooit laten gebeuren. Hij is hier honderd procent veilig, we zijn professionals die elke dag in dezelfde omstandigheden werken."

  Niet iedereen is daar echter even stellig van overtuigd. "Als ik dit soort honden zo dicht bij kinderen zie komen, krijg ik koude rillingen", luidt een reactie. En ook de fokpraktijken stuiten tegen de borst. "Heel wat pitbulls belanden in dierenasielen, dan moeten er niet nog extra gefokt worden. Hetzelfde geldt voor chihuahua's. Koop alstublieft geen hond van een fokker. Adopteer er een en dan red je een leven. Elke dag krijgen honderden ongewilde honden en katten een spuitje."Bron: Daily Mail(HLN)


  » Reageer (17)
  01-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positieve houding
  In welke situatie wij ons ook bevinden,
  het is altijd mogeliik deze met
  een positieve houding te benaderen

  » Reageer (23)
  30-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red de natuur:doe je kat een leiband aan

   © thinkstock.

  Hun baasjes zullen het niet graag horen, maar katten zijn een gevaar voor de biodiversiteit en de mens, en moeten te allen tijde binnenblijven óf een leiband dragen. Dat besluiten ornitholoog Peter Marra en journalist Chris Santella in hun nieuwe boek 'Cat Wars'.

  Ze mogen dan aaibaar en onschuldig lijken, in werkelijkheid dreigen katten het uitsterven van andere soorten te veroorzaken, betogen Marra en Santella. De auteurs verwijzen onder meer naar studies in de VS, die aantonen dat de roofdieren jaarlijks tot 4 miljard vogels doden en honderden miljoenen dode amfibieën en reptielen op hun geweten hebben. De beesten binnenhouden is dan ook de boodschap, zegt Marra, directeur van het Smithsonian-vogelcentrum in Washington. En wie zijn huisdier toch een luchtje wil laten scheppen, moet maar een beroep doen op een leiband. Net zoals bij honden.

  Marra probeert boze kattenbaasjes voor te zijn door te benadrukken dat hij geen kattenhater is. "Ik heb ze in het verleden zelf als huisdier gehad", vertelt de ornitholoog in de Britse krant 'The Times'. "Maar het wetenschappelijke bewijs dat we hebben verzameld, doet je versteld staan. Paper na paper, studie na studie bewijst de impact van katten op onze biodiversiteit, maar ook de gevolgen voor de gezondheid van de mens."

  De auteurs vergelijken het gevaar van katten zelfs met dat van 'andere invasieve soorten', zoals de Aziatische tijgermug die dengue en andere virussen kan uitdragen. Zo verspreiden sommige katten via hun uitwerpselen toxoplasmose, een infectieziekte veroorzaakt door een parasiet met griepachtige verschijnselen zoals koorts, hoofdpijn en huiduitslag tot gevolg. Bij zwangere vrouwen die niet immuun zijn, kan een besmetting gevaarlijk zijn voor het ongeboren kind. "Een dreigende gezondheidscrisis", menen Marra en Santella.(hln)


  » Reageer (19)
  25-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strak pakje rekent af met verharende honden

  © Shed Defender.

  Een Amerikaanse ontwerper denkt dé ultieme oplossing te hebben gevonden voor verharende huisdieren: een superstrakke bodystocking die met de nodige moeite over de vacht van honden en katten kan worden getrokken. Volgens Tyson Walters, die de elastische outfitjes sinds enige tijd op de markt brengt, is zijn uitvinding ideaal voor mensen die haren uit hun interieur willen weren.

  Walters kwam op het idee dankzij zijn hond Harvey, die met zijn haren niet alleen zijn huis maar ook zijn auto vervuilde. "Ik ergerde me kapot aan al die haren en was de hele dag aan het borstelen, borstelen en nog eens borstelen'', vertelt hij aan Amerikaanse media. Nadat hij een vrouw had gezien in een nauwe bodystocking besloot hij zijn moeder te vragen zo'n ding voor zijn hond te naaien. "Het werkte perfect en ik kreeg uit mijn omgeving alleen maar positieve reacties.''

  De vraag naar de 'tweede huid' voor huisdieren werd in korte tijd dermate groot dat hij een bedrijf moest zoeken om de Sheddefenders (vachtbeschermers) te produceren. Ze zijn inmiddels te koop via zijn webshop. Een felgekleurde bodystocking voor een kleine hond kost omgerekend 40 euro en die voor een groot ras rond de 55 euro.

  Volgens de bedenker is zijn product gemaakt van flinterdun, maar ijzersterk materiaal dat makkelijk kan worden gewassen. Of de honden en katten er blij mee zijn is niet bekend. "Harvey ging zich niet anders gedragen als hij de defender aan had, dus kennelijk zit het pakje erg comfortabel'', aldus Walters die benadrukt dat dieren die het stretchgeval dragen gewoon hun behoefte kunnen doen door 'slimme openingen'.(hln)


  » Reageer (25)
  23-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor
  Humor draagt de mensen door de woestijn van het leven,
  en zorgt dat ze niet stikken en sterven van verdriet

  » Reageer (22)
  18-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocharme: kat vriest letterlijk vast, maar dit koppel kan haar redden

  Ben jij het nu al beu om je auto ijsvrij te krabben? Dan moet je zeker niet verhuizen naar het Russische gebied waar dit koppel woont. De dieren vriezen er namelijk letterlijk vast in het ijs.

  Waar het Russische koppel precies woont, is niet duidelijk, maar de man geeft in het filmpje wel mee dat het op straat -35 graden Celsius is. Koud genoeg om létterlijk vast te vriezen blijkbaar. Ze vinden immers een zielige kat die vastzit in het ijs. Het dier is bevroren tot aan haar snorharen toe.

  Met wat geduld en een paar emmers warm water weten ze de kat gelukkig los te weken van de ijzige grond. Ze wikkelen haar daarna meteen in een jas. Hoe ze het er verder van af heeft gebracht, is niet duidelijk; maar wij hopen alvast dat ze er zonder problemen is uitgekomen. Bron: Daily Mail(HLN)


  » Reageer (31)
  16-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hype in Nederland: streelservice voor katten

             © thinkstock

  Nederlandse dierenliefhebbers hebben een gat in de markt ontdekt: de aai -en knuffelservice voor katten die door de afwezigheid van hun baasje korte of langere tijd alleen thuis zitten. Steeds meer mensen huren er bedrijfjes in om voor achterblijvende katten te zorgen. De reguliere dierenpensions hebben het nakijken, omdat katten gehecht zijn aan hun eigen huis. Dat schrijft het Algemeen Dagblad (AD) dinsdag.

  "Particuliere kattenoppassers worden massaal ingehuurd. Het is echt booming business'', zegt Susan Koppies van de dierenoppas Utrecht. Tijdens zomer- en kerstvakanties werkt ze tien uur per dag, maar ze kan de vraag niet aan. 

  Een half uurtje aaien kost gemiddeld 10 euro. De verzorger geeft de katten in die tijd ook te eten, verschoont de kattenbak, leegt de brievenbus en geeft de plantjes water. Wie een langharige raskat heeft, betaalt iets meer.

  Nederland telt momenteel circa 2,6 miljoen geregistreerde (gechipte) katten. Een groot deel daarvan werd de afgelopen jaren in vakantietijd - of als de baasjes er even niet waren - ondergebracht bij dierenpensions. Maar die tijd lijkt voorgoed voorbij. De dierenoppasbedrijfjes schieten als paddenstoelen uit de grond.(hln)


  » Reageer (19)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Ich wünsche Dir ein schönes Wochenende
 • Anikó
 • Grüße
 • Gruss
 • Hallo liebe Ria,

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Kvetulky
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Anicka40
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Anja
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Bedankt voor je awardje


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  loeske
  blog.seniorennet.be/loeske

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!