NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Schild
 • Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”
 • Fijn weekend
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Afwezig
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed
 • Vriendschap
 • 134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden
 • Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië
 • Waarde
 • Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)
 • Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen
 • Eyes

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  03-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielhond is bang van alles en iedereen. Tot baasje het tij weet te keren met meesterzet

   Asielhond Jasper met zijn baasje

  Toen hij één jaar oud was, werd Jasper op straat aangetroffen. De hond was ondervoed en had schrik van alles wat bewoog. Zelfs toen de Amerikaan Tom Paradis de verwaarloosde viervoeter liefdevol opving in zijn huis, gingen de angstaanvallen niet weg.

  "De hond was al een paar keer eerder geadopteerd, maar telkens teruggebracht naar het asiel wegens zijn angststoornis", vertelt Rachel Billings, de vriendin van Tom. "Hij had schrik van mensen, wilde niet in de auto zitten, wandelingen maakten hem benauwd - hij was zowat bevreesd voor alles."

  Om Jasper te helpen met het overwinnen van zijn angsten, besloot Tom om een puppy in huis te halen. Indien Jasper een vriendje zou hebben, zou de wereld er misschien minder schrikwekkend uitzien voor hem.

  Dus ging Tom weer naar het asiel waar hij Ernie ontmoette. De kleine pitbull was nog maar enkele maanden oud maar zo vol leven en aanstekelijk enthousiasme dat hij het ideale broertje voor Jasper ging zijn.

   Ernie

  Zijn adoptiefamilie hield onmiddellijk erg veel van hem. Maar Jasper had duidelijk wat meer tijd nodig om Ernie een plaatsje in zijn hart te geven.

  "Jasper was niet meteen een fan van Ernie maar Tom bleef erin geloven dat de puppy zijn grote broer zou kunnen helpen om wat meer uit zijn schulp te komen", aldus Rachel.

  "Qua karakter is Ernie immers het andere uiterste. De puppy kent helemaal geen angst, en houdt ervan nieuwe mensen te ontmoeten en andere plaatsen te ontdekken. En hij houdt van aandacht."

  Ook al was Jasper in het begin niet zo opgezet met die onstuimige puppy, langzaam maar zeker keerde het tij en slaagde Tom in zijn opzet. Een zelfverzekerd broertje was inderdaad net wat Jasper nodig had.

                       Ernie en Jasper

  "Ernie heeft Jasper leren spelen en nieuwe dingen ontdekken zoals een hond hoort te doen", legt Rachel uit. "Nu is het duo onafscheidelijk en Jasper is haast onherkenbaar. Soms is hij nog wel eens angstig maar wanneer zijn broertje in de buurt is, straalt hij zo veel meer zelfvertrouwen uit."

  Jasper is nu 6 jaar oud en doet zowat alles wat hij vroeger niet aandurfde zoals naar het park gaan, zwemmen, nieuwe vriendjes maken - zolang Ernie maar in de buurt is.

  Met Ernie aan zijn zijde kan Jasper de hele wereld aan.


  » Reageer (22)
  29-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Weyts vraagt Vlaamse gemeenten diervriendelijk vuurwerk te gebruiken

  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts roept alle Vlaamse gemeenten in een brief op om gebruik te maken van diervriendelijk en geluidsarm vuurwerk tijdens de overgang van oud naar nieuw. De brief komt er aansluitend op de demonstratie van geluidsarm vuurwerk die Dierenrechtenorganisatie Gaia in het Brusselse Jubelpark hield.                        

  Het luide vuurwerk, de onverwachte knallen en de lichtflitsen zijn voor dieren vaak een probleem op tijdens de nieuwjaarsnacht. Heel wat dieren worden er angstig door en sterven soms doordat ze helemaal in paniek raken. In zijn brief geeft minister Weyts enkele voorzorgsmaatregelen die de impact op dieren kunnen verminderen mee aan de gemeenten.

  Zo ijvert Weyts ervoor om al het vuurwerk te centraliseren op één locatie binnen de gemeente en promoot hij ook het gebruik van geluidsarm vuurwerk. “Het is een diervriendelijker alternatief waarbij de mensen nog steeds kunnen genieten van een lichtspektakel, maar dieren toch niet geterroriseerd worden door luide knallen”, klinkt het in zijn brief aan de gemeenten.

  Brussels staatsecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V), die aanwezig was op de demonstratie van Gaia, zou eveneens een brief sturen naar de Brusselse gemeenten. “Ik hoop dat Brussel opnieuw een voortrekkersrol kan spelen en ik zal er op aan aandringen bij de 19 gemeenten om zo snel mogelijk over te schakelen naar geluidsarm vuurwerk”, zegt Debaets.


  » Reageer (18)
  27-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succes
  Beoordeel je succes aan de hand van wat je moest opgeven,
  om het te krijgen

  » Reageer (22)
  20-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Puppy’s kunnen schuldig kijken”: 3 hondenmythes ontkracht

  Denk je dat je hond als een kind is? En dat je hem zindelijk maakt door hem met zijn neus in zijn urine te duwen? Fout! Hondencoaches Hilde Quisquater en Joke Monteny helpen enkele mythes de wereld uit, opdat de anderhalf miljoen honden in ons land liefdevol kunnen samenleven met hun baasje.

  Een puppy kijkt schuldig als hij iets fouts heeft gedaan
  Monteny: “Heeft je puppy iets vernield terwijl je weg was, dan gaat hij misschien zitten met zijn kopje naar beneden en kijkt hij weg van je. Hij doet dit niet omdat hij zich schuldig voelt. Integendeel: een puppy voelt zich niet schuldig voor zijn gedrag. Wat hij wel doet, is anticiperen op berispingen of je boze blik. Hij wil de spanning uit de situatie halen en conflicten vermijden. Dat hij die vernieling niet mocht aanrichten, snapt hij niet. Het best negeer je het ongewenste gedrag en geef je geen aandacht. Dat is meer dan genoeg straf voor je pup. Ga ook na waarom hij dingen vernielt: misschien komen de tanden niet goed door of heeft hij een foute beet? Of is het een vorm van communiceren? Goed gedrag versterk je door gezellig samen te zijn. Al moet je wel eerst gewenst gedrag aanleren.”

  Honden zijn zoals kinderen
  Quisquater: “Honden zijn geen kinderen en zullen het nooit worden. Kun je dit niet accepteren, dan doe je de hond onrecht aan en koester je verwachtingen die hij niet kan inlossen. Wat wél klopt, is dat je een hond levenslang moet behandelen als een peuter. Ze hebben een IQ dat min of meer overeenkomt met dat van een tweejarige. Dat maakt dat je de rest van zijn leven consequent moet zijn, regels moet aanhouden en beseffen dat overleg nooit mogelijk zal zijn, want in tegenstelling tot een kind wordt een hond niet slimmer. Hou je dit aan, dan zal je hond zich veilig bij je voelen.”

  Een puppy maak je zindelijk door zijn neus in urine te duwen
  Monteny: “Dergelijke straffen zijn nefast voor de relatie met je pup en dragen absoluut niet bij tot sneller zindelijk worden, integendeel. Het zou zelfs kunnen dat je pup leert dat het niet veilig is om zijn behoefte te doen met jou in de buurt. Met alle gevolgen van dien: een pup die niet meer geneigd is om zijn behoefte te doen als je hem uitlaat of het binnen doet als jij het niet ziet. Routine, regelmaat en geduld zijn de beste hulpmiddelen bij zindelijkheidstraining. Net zoals je een kind een potje geeft, baken je voor je pup een rustig, makkelijk bereikbaar plekje af in de tuin of op het terras. Hou er rekening mee dat hij in het begin heel vaak naar het ‘toilet’ moet.


  » Reageer (15)
  18-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Een dier is geen speelgoed!” Woedende reacties nadat Instagramster haar kat laat tatoeëren

  Elena Ivanickaya heeft een tattoo van een Egyptische god bij haar naaktkat laten zetten. Waarom? De Oekraïense fitgirl wil dat het beestje er even glamoureus bijloopt als zij. Hiermee heeft ze heel wat kwaad bloed gezet, niet alleen bij haar volgers, maar ook bij een dierenrechtenorganisatie en de politie.

  De Oekraïense fitnessliefhebster noemt zichzelf een Instagramster. Voor wat aandacht op het wereldwijde web liet ze een gevleugelde Anubis op de borst van haar naaktkat zetten. En zoals het een ‘influencer’ betaamt, deelde de knappe blondine het hele gebeuren op social media. De foto’s van haar verdoofde kat onder de naald van de artieste lokten echter heel wat hevige reacties uit bij haar volgers. “Je mag de zwakken niet folteren. Het is geen speeltje, dit is een levend wezen.” Een andere volger suggereert: “Ze zou beter ‘idioot’ op haar voorhoofd laten tatoeëren in plaats van dit arme katje te folteren.”

  De Oekraïense dierenrechtenorganisatie UAnimals is niet te spreken over de actie. “De eigenaar van deze kat dacht dat het leuk zou zijn om haar huisdier een tattoo geven. Maar dit zijn de ergste uren in het leven van het beestje. We kunnen zelfs niet eens naar deze foto’s kijken.” Ook de lokale politiewoordvoerster kan niet met het zaakje lachen: “Als blijkt dat het beest mishandeld werd, zullen we een onderzoek openen.” 

  Pijnloos

  Elena had deze kritiek helemaal niet zien aankomen en verdedigt zich door te zeggen dat ze haar huisdier flink verwent. Het beestje heeft een eigen Instagramprofiel en daarop is te zien hoe het regelmatig verse oesters eet. “Mijn huisdier leidt een beter leven dan jullie en heeft niet afgezien. Misschien is jouw leven een hel, maar dit beestje stelt het goed. Hij is niet gecastreerd, want dat is pas wreed. Ik ben bij de dierenarts op consultatie geweest op voorhand, en hij had er geen problemen mee. De arts was er ook bij toen de tattoo gezet werd. Ik behandel de kat met liefde en zorg, hij is erg slim en geniet van het leven. Omdat de tekening op de opperste laag van de huid werd gezet, op amper 1 tot 2 millimeter, voelde hij geen pijn. Meteen na de procedure gedroeg hij zich normaal en deed hij net als anders.”


  » Reageer (19)
  13-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omhelzing
  Denk er eens aan om een warme omhelzing te geven
  aan de persoon vlak bij je,
  want dat is de enige schat die je kunt geven
  met je hart en het kost niks

  » Reageer (22)
  11-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 op de 10 Belgen wil dierenrechten in de grondwet

  Meer dan acht op tien Belgen willen dat dierenrechten worden opgenomen in de grondwet. Dit ligt in lijn met de eis van GAIA en prins Laurent.

  In een enquête van dierenrechtenorganisatie GAIA, die 3.000 Belgen aan de tand voelde, toonde 83 procent zich een voorstander van het vastleggen van dierenrechten in de grondwet. “In de 25 jaar dat GAIA bestaat, nam het belang van dierenwelzijn met rasse schreden toe”, aldus voorzitter Michel Vandenbosch.

  Senator Sabine De Bethune (CD&V) en Senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR) dienden in juni al een voorstel in tot herziening van de grondwet. Dit zou de overheid verplichten om actie te ondernemen tegen dierenwelzijn. Volgens De Bethune een logische stap. “Dit voorstel kan beschouwd worden als een nieuwe stap in het evolutieve proces dat elke maatschappij doormaakt.”

  De Europese Unie vraagt overigens al sinds 2007 aan haar lidstaten om werk te maken van dierenrechten. Enkel Duitsland en Luxemburg deden dat echter al. Bij ons is het trouwens nog geen uitgemaakte zaak, want er moet een tweederdemeerderheid zijn om de wetswijziging goed te keuren.


  » Reageer (12)
  04-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar

                    

  We hebben allemaal wel eens een hond gezien die op zijn baasje lijkt, of omgekeerd. Maar de verwantschap tussen hond en baasje gaat verder dan die uiterlijkheden. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een hond ook de persoonlijkheid van zijn baasje weerspiegelt. In het bijzonder pikken honden de angsten en de negativiteit van hun baasje op.

  Oostenrijkse onderzoekers testten en observeerden 132 hondeneigenaren en hun honden. Ze stelden de baasjes vragen over hun persoonlijkheid en die van hun hond, over hun sociaal gedrag tegenover hun hond en tegenover andere mensen. Ze filmden de honden en hun eigenaars om hun gedrag te observeren in één spelsituatie en twee bedreigende situaties. Daarbij werden ook de hartslag en het stresshormoon cortisol bij de honden gemeten.

  De vorsers stelden vast dat honden en hun baasjes elkaars stressniveau's en omgangsmechanismen beïnvloeden en dat de baasjes daarbij meer invloed hebben dan hun honden. Besluit: hoe angstiger de mens, hoe groter de kans dat ook zijn hond anstig zal zijn.  

  "Honden zijn gevoelig voor de emotionele toestand van hun baasje, en emotionele 'besmetting' tussen baasjes en honden is mogelijk".


  » Reageer (20)
  29-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendelijk woord
  Denk er eens aan om een vriendelijk woord te zeggen,
  tegen iemand die met ontzag tegen je opziet,
  want dat kleine mensje zal snel groot worden en van je zijde weggaan

  » Reageer (20)
  27-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw onderzoek toont aan dat katten wel eens slimmer zouden kunnen zijn dan we denken

  Van honden was al bewezen dat ze intelligente dieren zijn, maar nieuw onderzoek heeft aangetoond dat katten daar misschien wel niet voor onder moeten doen.

  Japanse wetenschappers ontdekten immers dat katten even goed zijn als honden in bepaalde geheugentests. Een studie met 49 katten toonde aan dat ze - net als mensen en honden - herinneringen kunnen oproepen aan aangename ervaringen, zoals het eten van hun favoriete snack. Dat wordt ook wel het episodische geheugen genoemd. Die herinneringen worden bepaald door het individueel ervaren van iets en zijn uniek.  

  "Het episodische geheugen houdt verband met een introspectieve functie van het brein", aldus psycholoog Saho Takagi van de universiteit van Kyoto. "Onze studie zou kunnen wijzen op het bestaan van een vorm van bewustzijn bij katten. Zo zouden ze het leuk kunnen vinden om aangename herinneringen op te halen, net zoals mensen dat doen."

  Voor de test moesten de katten zich herinneren uit welke kom ze hadden gegeten, met een interval van vijftien minuten. De onderzoekers ontdekten dat de dieren zich het 'wat' en 'waar' wel degelijk weer voor de geest konden halen, een onderzoek dat eerder ook al met honden gebeurde. En ze vermoeden dat het geheugen van de katten nog langer zou kunnen zijn dat het kwartiertje dat ze testten.  

  Emoties
  En er was nog meer. De katten deden het ook even goed als honden op andere mentale tests, onder meer het beantwoorden van menselijke gebaren, gezichtsuitdrukkingen en emoties.  

  Relatie
  "Dit onderzoek is belangrijk. Als we de katten beter begrijpen, kunnen we ook aan een betere relatie werken met de mens", aldus nog Tagaki.


  » Reageer (16)
  22-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelofelijk: hond beschermt zijn gewond vriendinnetje voor aanstormende treinen

  Normaal gezien zou hier boven een clipje moeten staan,doch er waren heel veel storingen op,waardoor ik dit heb verwijderd.

  Twee dagen lang al lag vorige week een gewonde hond te creperen op een treinspoor in Oekraïne. Lucy heet ze, en ze was gewond en wachtte een gewisse dood. Maar dat was buiten haar vriendje gerekend. Trouwe viervoeter Panda bleef de hele tijd bij zijn gewonde maatje en beschermde haar door op heldhaftige wijze half op haar te gaan liggen als er weer eens een trein voorbijraasde. Hij had haar ook al die tijd knuffelend warm gehouden en blafte als ze dreigde bewusteloos te vallen. Het ongelofelijke verhaal werd gedocumenteerd door dierenvriend Denis Malafeev, die de honden kon redden.

  Waarom de arme dieren al twee dagen op het spoor lagen en niet gered werden door mensen, vraagt u zich af? Wel, dat hadden de locals wel degelijk al meermaals geprobeerd, maar de trouwe Panda begreep niet dat ze wilden helpen en blafte hen steevast agressief weg.

  Uiteindelijk kwam dierenvriend Denis Malafeev ter plaatse. Ook hij kreeg met een grommende Panda af te rekenen. Terwijl hij het tragische tafereel aanschouwde en een manier bedacht om de twee toch te redden, hoorde hij in de verte een trein. Zijn adem stokte in zijn keel. Maar wat hij toen zag, overtrof alle verwachtingen. Beschermende held Panda legde zich zonder aarzeling op Lucy en beschermde haar van de razende trein.

                 

  "Het is zo'n hartverwarmend verhaal", vertelt Denis. "Ik kreeg een telefoontje van een vriend dat er twee honden op het spoor lagen nabij Tseglovka, en dat al voor twee dagen lang. Toen we aankwamen, zagen we dat één van de honden gewond was en niet kon bewegen. Maar de mannelijke hond beschermde haar van ons. Ik zag een trein aankomen en werd misselijk."

  Maar tot zijn grote verbazing was Denis op dat moment dus getuige van de ongelofelijke heldhaftigheid van hond Panda. "Ik heb geen idee hoe ik dit moet noemen", aldus Denis. "Instinct? Liefde? Vriendschap? Trouw? Een ding weet ik zeker, ik zie niet alle mensen dit doen."

                   

  Denis kon uiteindelijk met de hulp van familieleden Lucy en Panda van het spoor halen. "Ze zijn veilig en worden verzorgd", meldde hij op Facebook.

  Het baasje van de honden, die zijn lieve dieren kwijt was, werd gevonden. Intussen zijn de twee weer veilig thuis.(Hln)

                   Een opgeknapte Lucy.


  » Reageer (22)
  20-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukken
  Geluk bestaat uit zoveel losse stukken
  dat er bijna altijd een aan ontbreekt

  » Reageer (15)
  15-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reden waarom katten zo'n asociale wezens zijn

                   

  Alle theorieën van kattenliefhebbers ten spijt: je kan er niet omheen dat poezen veel meer op zichzelf gesteld zijn dan honden. Hoe komt het dat katten soms op het arrogante af onafhankelijk willen zijn? Dat heeft volgens wetenschappers alles met evolutie te maken.

  Er wordt wel eens gezegd dat katten zich alleen als een hond gedragen als ze iets nodig hebben. Een propere kattenbak, aandacht of nieuw voedsel, en je zal het als baasje geweten hebben. Verder hebben ze jou niet echt nodig, en vermaken ze zich prima op zichzelf. Hoe komt het dat het verschil met honden zo groot is?

  Eenzame jagers
  In een column voor het Britse magazine New Statesman schrijft filosoof John Gray dat er een biologische verklaring is voor dat asociale gedrag. Volgens de boeken over de dieren die hij analyseerde zijn katten altijd grote carnivoren geweest, die veel vlees eten, in bomen hangen en wat rondstruinen. Het waren oorspronkelijk eenzame jagers, die alleen met zichzelf rekening moesten houden.

  Muizen vangen

  Toen de mens op het territorium van katten begon te komen, werd veel van het oorspronkelijk grondgebied van de beestjes vernield. Een conflict tussen kat en mens zorgde ervoor dat de grote kattensoorten werden verdreven. Wel was er een kleine kattensoort - die we vandaag kennen als de huiskat - die zichzelf nuttig wist te maken bij mensen door bijvoorbeeld muizen te vangen, en daardoor besloot bij de mensensoort te blijven. Het is dus de kat zelf die het initiatief nam om "huisdier" te worden, aldus Grey.

  Minoes is een onafhankelijke tijger

  Dat katten dus oorspronkelijk eenzame jagers waren, maakt dat ze ook nu nog erg onafhankelijk functioneren. Ze hebben zelden of nooit collectief met andere katten iets ondernomen - op leeuwen en sommige jachtluipaarden na - en zijn het daarom gewend om alleen te handelen. Hou dat eens in het achterhoofd, de volgende keer dat jouw kat geen aandacht wil geven als jij het net wél wil. Diep vanbinnen schuilt in Minoes nog steeds een dappere, onafhankelijke tijger.


  » Reageer (22)
  13-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henry wordt gedumpt met tumor van 20 kg, maar kijk hoe hij er nu uitziet

  Wie een dier in huis neemt, weet dat ie zorg moet dragen voor het beestje, ook al heeft het gezondheidsproblemen. Het baasje van Henry de Golden Retriever was echter een andere mening toegedaan. Ze dumpte het arme dier op het strand met een tumor van maar liefst 20 kilogram.

  Op 12 mei werd Henry gevonden op het strand van Newport Beach (Californië). Het arme dier liep met een joekel van een tumor op zijn buik rond. Niet minder dan 20 kilo woog het ding, en het was zo groot dat de hond amper nog kon stappen. "Hij kon zelfs zijn poot niet meer opheffen om te urineren", klinkt het bij het dierenziekenhuis waar hij werd binnengebracht. "De meeste dierenartsen zien nooit een tumor die zo groot is. Het is schokkend dat zijn baasjes de tumor zo groot lieten worden en niets ondernamen."

  Ondanks de levensgevaarlijke situatie besloten de artsen om Henry, die ze ongeveer acht jaar oud schatten, een kans te geven en te opereren. Op 1 juni ging de hond onder het mes en werd hij ontdaan van zijn 20 kilogram zware last. De kosten van de operatie kwamen neer op duizenden dollars, maar dat bedrag werd met donaties al snel bij elkaar gespaard.

  Henry overleefde gelukkig de operatie zonder problemen, en is intussen bijna volledig hersteld. Hij moest opnieuw leren stappen zonder tumor, maar ziet er intussen opnieuw uit als een gewone, gelukkige hond.

  Eind goed al goed? Niet echt voor de vroegere bazin van Henry. De politie wist Sherri Haughton nu op te sporen, waarna ze voor het gerecht werd gedaagd. Een ziek dier dumpen is immers illegaal, en Haughton wordt beschuldigd van verwaarlozing, gebrek aan zorg en het achterlaten van een huisdier. Ze riskeert tot twee jaar cel.  Bron: Daily Mail(Hln)


  » Reageer (13)
  08-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loslaten
  Loslaten is niet oordelen,
  maar de ander toestaan mens te zijn

  » Reageer (16)
  06-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hond is even vervuilend als een Toyota: zo ecologisch is jouw huisdier

  We proberen allemaal onze ecologische voetafdruk te verkleinen om zo onze planeet te onderhouden. Er schieten je nu waarschijnlijk talloze tips het hoofd binnen: meer seizoensgroenten kopen, vaker de bus nemen en misschien wel voor een hybride auto kiezen wanneer de bus geen optie is. Maar heb je er al ooit over nagedacht hoe vervuilend de kleinste inwoners van je huis zijn? En nee, dan heb ik het niet over kinderen. Wel over huisdieren.

  Hoe raar dit ook mag klinken: ook onze trouwe viervoeters hebben een ecologische voet, -um excuseer poot- afdruk. En die is misschien wel veel groter dan je zou verwachten. Twee Nieuw-Zeelandse wetenschappers verzamelden heel wat informatie in het boek ‘Time to Eat the Dog’. Daaruit blijkt dat de voetafdruk van een hond of kat vergelijkbaar is met een auto! Zo is bijvoorbeeld een (gemiddelde) hond even slecht voor het milieu als een Toyota Land Cruiser.

  Die geliefde poes van jou is dan weer vergelijkbaar met een Volkswagen Golf. Ons kleine Belgenland telt zo’n twee miljoen katten. De jouwe mag dan wel erg vaak op de zetel liggen slapen, maar ze zijn niet altijd zo onschuldig. Allemaal samen verslinden ze per jaar zo’n 48 miljoen muizen en daarnaast nog een heleboel vogels. Dat maakt hun ecologische impact niet min.

  Voeding
  Ook het voedsel van honden en katten heeft een grote impact op het milieu. Of je je hond of kat nu nat- of droogvoer voorschotelt, ze eten meestal vleesproducten met daarbij groenten, graan en suikers. Die laatste drie moeten vaak verwerkt worden, en daarvoor is landbouwgrond nodig. En ook die stukjes vlees komen niet uit de lucht vallen. Daarnaast kopen we dat eten vaak in plastic zakken of conservenblikjes, die nu ook niet bepaald gunstig voor het milieu zijn. 

  Maar het is wel bewezen dat een huisdier hebben een mens gelukkiger maakt. Zo zouden eigenaars steun krijgen van hun trouwe viervoeter en kunnen ze daardoor beter omgaan met stress. We moeten nu niet allemaal massaal onze huisdieren aan de deur zetten. Wanneer je zelf wat ecologischer leeft, is dat ook gunstig voor je viervoeter.


  » Reageer (10)
  30-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenrechten in de grondwet

  Na de Waalse regering wil ook de senaat dieren het statuut geven van levende wezens met gevoelens. Sabine De Bethune (CD&V) en senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR) willen zelfs dat dat erkend wordt in de grondwet. Op die manier komen dierenrechten op dezelfde hoogte te staan als godsdienstvrijheid.

  "De dierenrechten moeten grondwettelijk beschermd worden. De rechters moeten dan afwegen in hoeverre dat recht bij een bepaalde zaak geldt", zegt Sabine De Bethune, die verder geen onderscheid maakt tussen dieren.

  De wet zou vooral voor de overheid dienen. "Om ze te verplichten hun taak uit te voeren qua dierenwelzijn. En om hen in gebreke te kunnen stellen als ze er geen rekening mee houden", legt de senatrice uit.

  In april van dit jaar keurde de Waalse regering al een voorontwerp tot decreet in die zin goed. Aan Vlaamse kant is minister van Dierenwelzijn Ben Weyts niet meteen gewonnen voor het idee. Hij ziet het eerder als een symbolisch dossier. "Dieren zijn voor mij nu al levende wezens met gevoelens", verklaarde hij toen. Met een wijziging van de Dierenwelzijnswet wil hij een strengere bestraffing van dierenmishandeling realiseren.


  » Reageer (6)
  25-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muren
  Muren rond een kerkhof zijn een nutteloze uitgave.
  Zij die binnen zijn kunnen er niet uit,
  en zij die buiten zijn willen er niet in

  » Reageer (19)
  23-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Belgische kat met de mooiste vacht ooit krijgt een manager

  Zelf heeft hij er geen flauw benul van, maar Thor is de eerste Belgische kat met een eigen manager. Omdat de Bengaal 150.000 volgers heeft op Instagram en Facebook, willen bedrijven hem maar wat graag gebruiken in hun reclame. "Per publicitaire post op de sociale media zal Thors baasje 250 à 500 euro rijker worden", klinkt het.

  "Het begon allemaal met een account voor familie en vrienden, ik zette de foto's van Thor voor de lol online", vertelt het baasje Rani Cucicov die Thor The Bengal op social media introduceerde. Het beestje is zo populair vanwege zijn bijzondere vacht met stoer luipaardmotief. De kat is een kruising tussen een Bengaalse kat en een normale huiskat. "Toen de Amerikaanse site Bored Panda ons huisdier oppikte, werd Thor een echte virale hit. Nu zet ik elke dag een foto online."

  Geen ervaring
  Er zijn aardig wat bedrijven die Thor met zijn 150.000 volgers maar wat graag willen inhuren om reclame te maken voor hun product. Daarom besloot de 21-jarige studente rechten samen te werken met professionals om een centje te verdienen aan haar kat. "Omdat ik totaal geen ervaring heb met die sector, ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat dit in handen kon nemen. Zo ben ik uitgekomen bij The Kube in Antwerpen. Zij vertegenwoordigen al enkele tientallen 'digital influencers', mensen die op sociale media bepaalde merken vertegenwoordigen en daar geld voor krijgen. Toen ik hen contacteerde met de vraag of ze hetzelfde voor mijn kat wilden doen, dachten ze eerst dat ik een mopje maakte. Maar al snel zagen ze er het potentieel van in."

  Eerste job
  En nu zit Thor bij hetzelfde managementbureau als Astrid 'Bryan' Coppens en Murielle Scherre. Deze maand nog zal hij zijn eerste professionele shoot doen. "Veel kan ik er nog niet over zeggen", zegt Inge Olesen van The Kube. "Wat vaststaat, is dat Thor dit jaar de ambassadeur wordt van een sensibiliseringscampagne. Maar allicht volgen er ook nog andere opdrachten."

  Of dat ook iets opbrengt? "We moeten nog zien hoe Thor precies verloond zal worden, het is ook voor ons nog heel nieuw allemaal", zegt Olesen. "Maar een digital influencer mag in België momenteel rekenen op 250 tot 500 euro per post op de sociale media."


  » Reageer (8)
  18-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje stuurt kat naar kapsalon voor scheerbeurt. Het onvoorziene resultaat maakt haar hysterisch

  Je huisdier naar de kapper sturen, is niet zonder risico. Dat mocht Xie Qian Qian uit Taiwan ondervinden toen ze haar kat na het trimmen ging ophalen. Ze werd hysterisch bij het aanschouwen van de ongevraagde nieuwe look van haar lieveling.

  De vrouw wilde haar kat Jin Jin laten scheren zodat het dier het wat frisser zou hebben tijdens de warme dagen. Normaal krijgt Jin Jin een schattige 'leeuwencoupe' aangemeten maar dit keer was het kapsel van de kat serieus mismeesterd.

  Het dier was volledig kaalgeschoren, op het hoofd na. Geen wonder dat dit een hysterische reactie ontlokte bij zijn baasjes.

  Uitzonderlijk had Xie Qian Qian haar oogappel niet zelf naar de kapper gebracht maar een vriendin had die taak op zich genomen. De vrouw had strikte instructies gegeven over hoe Jin Jin moest geschoren worden. Blijkbaar was er dan toch een miscommunicatie in het spel.

  Gelukkig zagen zowel Xie Qian Qian als haar echtgenoot uiteindelijk het grappige van de situatie in. Jin Jin laat zijn haartjes nu gewoon weer groeien en dan komt dat allemaal goed.


  » Reageer (21)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • hallo
 • Martin...
 • Hallo
 • Hallo Ria.
 • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Bedankt voor je awardje


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  karikaturen
  blog.seniorennet.be/karikat

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!