NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Hondje onder het mes omdat baasjes zijn oren haatten
 • Je kleine spruit en trouwe viervoeter dan toch een goede combo?
 • Weekend groetjes
 • Andere mensen
 • “Pas op met rauw vlees voor hond en kat”
 • Fijne moederdag
 • Kat die al twintig jaar ‘burgemeester’ van stadje in Alaska was, overleden
 • Leven
 • Niet elk baasje past bij elke hond
 • Noten, wit brood, avocado en 12 andere dingen die je hond NIET mag eten!
 • Schild
 • Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  29-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintertips voor honden
  Hierbij enkele tips die u al een heel eind op weg helpen om uw hond door de barre winterperiode te loodsen:

  1. Hou honden weg van alle antivriesmiddeltjes en ruim elke vlek met antivries direct op! Honden zijn er dol op en de kleinste hoeveelheid kan al dodelijke gevolgen hebben.

  2. Laat je hond niet onbeheerd buiten als de temperatuur onder het vriespunt gaat zakken. Honden die meestal binnen vertoeven moeten wennen aan het koude weer. Ze moeten stelselmatig een dikkere wintervacht kunnen opbouwen om zich te beschermen en hun voetkussentjes hebben tijd nodig om te verdikken zodat ze bestand zijn tegen vriesweer.

  3. Honden die het te koud krijgen kunnen onderkoeld geraken en kunnen zelf bevriezen. Vooral de oortopjes van honden zijn hiervoor zeer gevoelig.

  4. Kortharige rassen ( Greyhounds, Dobermans, Boxers, Boston Terriers, etc…) kunnen beter niet buiten gaan zonder bescherming ( jas, sweater ) indien het te koud is , behalve als het enkel is om een plasje te doen. Kleinere hondensoorten met kort haar ( Chihuahua, Pinchers, sommige Teckels) zijn bijzonder gevoelig voor de koude en kunnen in extreme temperaturen beter niet al te grote buiteninspanningen leveren.

  5. Sommige honden hebben nood aan schoentjes in de winterperiode ongeacht de lengte van hun vacht! Indien uw hond regelmatig zijn pootjes oplicht tijdens de wandeling, regelmatig stopt om zijn pootjes hoog te houden, wil hij hiermee aantonen dat zijn poten oncomfortabel koud aanvoelen. In deze gevallen is hondenschoeisel aangeraden eens de winterkoude zich heeft ingezet.

  6. Honden met lagere haren op de poten ontwikkelen gemakkelijk ijsballen tussen de tenen. Om dit te verkomen kan je best de haren van de poten een stuk korter zetten. Wrijf deze daarna in met vaseline, kookolie, of een speciale spray om ze te beschermen alvorens uit wandelen te gaan. Olie zal ervoor zorgen dat de ijsballen niet vastklitten. Gebruik hiervoor eetbare olie want honden zullen steeds hun poten likken na de wandeling.

  7. Indien je met de hond gaat wandelen op met zout bestrooide wandelpaden kan je best de poten afspoelen eens je terug thuis bent. Deze producten zijn ongezond voor je hond.

  8. Vele dieren zijn minder actief in de winterperiode en hebben dus minder calorieën nodig dan in de warmere maanden. Pas het dieet van je hond aan in de winter om overgewicht te voorkomen.U kan best uw dierenarts consulteren om de juiste wintervoeding ( porties) voor je hond te bepalen.


  » Reageer (0)
  22-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshow in Wijchen (NL)
  Gisteren heeft ons pekingeesje Gentl meegedaan aan de kerstshow in Wijchen.Met zeer goed resultaat.Er waren niet veel pekingeesjes in geschreven,slechts 5.Veel honden werden er geweigerd omdat het er zo klein was,jammer.
   Jentl kreeg er zijn tweede punt om jeugdkampioen te worden, namelijk: 1 uitmuntend en het jeugd CAC.Daarna heeft hij om de beste reu van het ras te worden,verloren van een volwassen reu die 1,5 jaar ouder was.Maar we waren heel blij met het behaalde resultaat.Nog 1 punt te gaan,maar hier heeft Gentl nog de tijd tot april,om dan jeugd kampioen te worden en zo de overstap te maken naar de volwassen hondenwereld.


  Wachten tot het onze beurt is.

  » Reageer (0)
  17-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dertien straathonden in huis
  De Franse schrijver Alexander Dumas Père (1802-1870) is vandaag de dag het meest bekend als schrijver van de boeken De graaf van Monte Cristo en De drie Musketiers. Je kan, als je even rondneust, van alles lezen over het leven van deze schrijver, maar wat je niet vlug zal lezen is dat deze man een ongelofelijke hondenliefhebber was. Telkens als hij ergens op straat een hond tegen kwam, nam hij even de tijd om deze te begroeten.

  Menig straathond liep, na het begroeten en liefdevol aanhalen, kwispelend mee tot aan de voordeur van Alexander, die het dan niet over zijn hart kon verkrijgen de hond voor de deur te laten staan. De straathond werd daarna meestal opgenomen in het gezin. Dit tot grote ergernis van de knecht van Alexander. Hij moest tenslotte voor de honden zorgen.

  Toen Alexander op een dag weer een hond in huis haalde, sprak de knecht hem hierover aan. ‘Weet u wel hoeveel honden we ondertussen in huis hebben meneer?' ‘Nee, hoeveel?’ vroeg Alexander. ‘Wel dertien!’ zei de knecht. 'De honden maken alle stoelen kapot, bijten aan de tafelpoten, plassen in huis en maken de matten vuil!’

  Alexander keek zo geschrokken dat de knecht dacht dat het eindelijk tot zijn baas was doorgedrongen dat hij te ver was gegaan.

  'Dertien!!!’ zei Alexander, ‘dan moeten we er vlug eentje bijhalen!’

  De knecht was even vergeten dat zijn baas erg bijgelovig was…

  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008

  » Reageer (0)
  15-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baiji in actie
  Yes ,het is ons gelukt.Als een stoomtrein stapte ze door de ring, en bleef staan wanneer dit van haar gevraagd wordt.Mijn ventje zegt vaak "ze is precies een hondje waar een duracelleke in zit".
  Door haar rui periode ,loopsheid en daarna het afwachten tot ze terug goed in vacht stond, hebben we geruime tijd geen shows meer met haar gedaan.Dus gisteren was het showtime in Genk.Ons pekingeesje heeft het voortreffelijk gedaan.Eerst won ze in haar reeks,daarna won ze van een kampioenteefje en werd hierdoor het beste pekingezen teefje .Ze kreeg CAC-CACIB.
  Dan moest ze nog concureren tegen de beste reu,om de beste van het ras te worden,maar dit heeft ze verloren.Door deze overwinning moet ze nu nog eenmaal winnen (4 maal in totaal) en dan is ze Belgisch kampioen.Ons duracelleke laten we nu rustig slapen ,na een voor haar toch wel vermoeide dag.Ze heeft haar plicht met klasse gedaan.


  Bijna klaar  


   Klaar voor de start


   Het resultaat (sorry voor de slechte kwaliteit van de foto)

  » Reageer (0)
  10-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlooien bij honden
  Met vlooien bij honden bedoel ik nu niet die kleine kriebelbeestjes op zich, maar het zachtjes bijten met alleen de voortanden dat honden bij elkaar doen. Het heeft wel wat te maken met de kleine kriebelbeesten omdat de term komt van het vlooigedrag bij apen. Alleen kan je hond hiervoor niet zijn handen gebruiken, maar enkel zijn bek.
   
  Honden laten het vlooien enkel toe als dit gebeurd door een hond die ze zien als meerdere. Een ranghogere zal ook gevlooid worden door een hond die hij als ranglagere ziet, maar dan enkel in zijn opdracht. De hoogste in rang bepaald het vlooigedrag

  Dit gedrag is niet het markeren. Pups worden gemarkeerd, dus krijgen de geur van het nest/de roedel extra mee door deze over te brengen met de tong en de bek. Je zal zien dat de teef dit regelmatig zal doen bij haar pups.
   
  Later zal je zien dat het teefje bij dit deel van de verzorging ook nog kleine stootjes en duwtjes zal toevoegen op bepaalde delen van het lichaam van de pup. Uiteindelijk zal de teef bij dit gedrag overgaan tot het vlooien, zachtjes bijten met de voortanden. Het geven van de stootjes en de duwtjes is een vorm van opvoeding waar net zoals mensenkinderen niet elke pup zich meteen even graag gewonnen geeft. Het is een superieure handeling van de moeder, als de pups zich eenmaal overgeven, gaat ze pas echt over tot het vlooien.
   
  Je zal merken dat een pup pas mag vertrekken als de moeder het goed vindt. Wil hij eerder weg, dan zal ze hem meteen terug bij zich nemen. Het is een vorm van opvoeding waaruit wij later in de omgang met deze honden veel profijt zullen halen. Het karakter van de pup wordt hierdoor zo gevormd dat hij zal gehoorzamen aan diegene die hij als meerdere ziet.
   
  Aan ons om dit op een begrijpelijke manier aan hem over te brengen.
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008

  » Reageer (0)
  08-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broken...

   
  De zwakheid van de mens is dat hij dingen wil weten, die hij liever niet zou weten zodra hij ze eenmaal weet.

  » Reageer (0)
  03-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al?
  -Kans op doofheid bij sommige rashonden is groter.
  Er zijn meer dan dertig rassen waarbij de kans op aangeboren doofheid groter is dan bij andere rassen.
  Vooral bij honden met een witte, bonte of gevlekte vacht blijkt de kans groter te zijn.

  In eerste instantie zou je zeggen: wat heeft de kleur van de vacht hier nu mee te maken? Dat had ik zelf ook hoor.  Maar uit onderzoek blijkt er een verband te zijn met de genen die de kleur van de vacht bepalen en doofheid bij de hond.  Jammer genoeg kan ik je hier verder niet meer over vertellen. Jij wel? Laat het me dan zeker weten ;-)

  Rassen die het gevoeligst blijken te zijn voor doofheid zijn:
  • Australian Sheperd
  • Bobtail
  • Border Collie
  • Boxer
  • Bull Terrier
  • Collie
  • Dalmatiër
  • Engelse Setter
  • Shetland Sheepdog
  Er zijn zelfs al hoorapparaten ontworpen voor honden. Je begrijpt dat niet elke hond zomaar een apparaatje verdraagt in zijn oor. Dus dat wordt nog even verder zoeken.
   
  Honden zijn meesters in het zich aanpassen aan situaties. Ook dove honden kunnen zich heel goed aanpassen. Al is het buitengewoon goede gehoor van een 'gezonde' hond wel heel bijzonder.

  -Bij hondenshows meer kans op een zieke hond...
  Hondenshows zijn plaatsen waar heel wat honden van verschillende plaatsen bij elkaar komen. Bij deze ontmoeting hangen er natuurlijk ook heel wat extra ziekteverwekkers in de lucht.

  Een hond die aan een tentoonstelling meedoet, heeft op dat moment meer stress in het lichaam dan in het dagelijkse leven. Door deze stress daalt de afweer van je hond en is hij vatbaarder voor ziektes.

  Als je hond meedoet aan een show is het dus belangrijk dat je stress zoveel mogelijk beperkt en dat je ervoor zorgt dat je hond goed is ingeënt. Als je niet zeker bent of alles in orde is dan vraag je best advies aan je dierenarts.

  Het is volgens de reglementen verboden tentoonstellingen te bezoeken als je hond in de voorgaande drie maanden in contact is geweest met honden met een besmettelijke ziekte zoals hondenziekte of kennelhoest.

  -Wat te doen als je pup zijn voer niet eet wat je hem voorzet?
  Gewoon een lekker stuk biefstuk bakken en hem deze voorzetten...of kijken wat hij wel lust, als hij maar eet.

  Nee, grapje!
  Over de voeding voor honden zijn veel punten die wel eens vaker tot hoog oplopende discussies kunnen leiden. We willen het nu dus niet hebben over wat jij het beste kan geven en wat beter niet. De fokker of dierenarts zal je op dit gebied goed kunnen adviseren.

  Als je pup niet meteen begint te eten van het voer dat je hem voorzet dan ga je niet meteen op zoek naar ander voer. Eet hij niet meteen dan laat je het voer 5 minuten staan. Begint hij er niet aan dan neem je het weg, dek het af en zet het hem na een uurtje opnieuw voor. 
  Blijft hij het weigeren dan kan je er wat warm water aan toevoegen zodat het wat sterker ruikt en aantrekkelijker wordt.

  Voor puppy's of honden die voor het eerst in huis komen is het normaal dat ze de de eerste dagen  niet meteen goed eten. Ze moeten nog een beetje wennen aan de omgeving en hebben vaak nog wat last van stress. Dus maak je niet teveel zorgen als ze niet meteen op het eten vliegen als je het ze voorzet.

  -Honden in de asielen van Amerika.
  Ongeveer zestig procent van de miljoenen honden die in Amerika in de asielen terechtkomen of worden afgemaakt is nog geen jaar oud!

  Verwaarloosde, slecht opgevoede of mishandelde pups worden er achtergelaten omdat ze zich misdragen of agressief reageren.

  Wanneer gaan deze mensen eens beseffen dat ze met levende wezens te doen hebben en niet met een wegwerp product?

  » Reageer (0)
  01-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste dingen

   
  De mooiste dingen in de wereld, zijn alleen met het "HART" te voelen.

  » Reageer (0)
  26-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouw als een hond.
  'Zo trouw als een hond' is een uitspraak die eigenlijk al genoeg zegt. Verhalen van honden die geen afscheid kunnen nemen van hun overleden baasje en dood gevonden worden op zijn of haar grafsteen omdat ze het verlies niet konden verwerken... Verhalen die, of ze nu waar zijn of niet, ons toch weer de neiging geven de hond die trouw aan onze voeten ligt een extra aai over de bol te geven. Door de hele geschiedenis van de mens heen was er ergens wel een hond die in zijn voetspoor volgde. Waarom doet de hond dit? Wat maakt hem dan zo anders dan andere dieren?

  De hond die trouw is aan zijn roedelleider en die een emotionele band heeft met zijn moeder, ziet de mens als plaatsvervanger. Hij is zo trouw omdat het in zijn aard ligt deel te zijn van een groep. Een groep die hem in de natuur de grootste mogelijkheid geeft om te overleven. Een groep waar iedere hond/wolf zijn positie en taak heeft. Waar de wet van de sterkste heerst en duidelijk moet zijn wie de sterkste is en aan wie hij zich dus hoort te onderwerpen.
   
  De hond in het gezin ziet het gezin als een roedel. Een groep waar hij duidelijk moet weten wat zijn positie is, wie de leider is en waar de plaats van de andere leden in het gezin (roedel) is. In onze ogen is het zielig dat deze hond in het gezin de laagste plaats heeft. Als je het gevaar gaat inzien van een hond die zijn plaats niet goed weet te bepalen ga je inzien dat dit helemaal niet zielig is.
   
  Een 'huishond' ontwikkelt zich niet zoals een wolf, hij is niet bang voor mensen (normaal gezien dan), hij zal niet schuw reageren of angstig zijn bij vreemde of nieuwe situaties. Hij hoort bij het gezin, zijn roedel, zijn thuis waar hij zich veilig voelt. Het domein en gezin dat hij zal verdedigen indien nodig. Een onbegrensde trouw die voor ons mensen soms onbegrijpelijk is, maar voor een hond de normaalste zaak. Dat een hond anders is dan wij hoeft dus geen teleurstelling te zijn, hij houdt van je, zal dit je ook duidelijk maken, maar dan op zijn manier...
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008 - www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  23-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn ze dan
  Onze kleine pekingeesjes zijn ondertussen al een dikke 14 dagen oud.Ze stellen het alle 4 zeer goed.Faith is een fantastische mama,die haar taak als moeder zeer goed doet.De pups beginnen van haarkleur te veranderen ,het zijn drie blonde en één zwarte.Het zwarte reutje is momenteel de kleinste,maar de ergste,is zeer wispelteurig en ongeduldig als het op eten aankomt.Hun oogjes zijn nu ook open,maar kunnen er nog niet door zien.Ik laat jullie mee genieten van enkele foto's.
   

                                      
  Geraken jullie er wijs uit? Het zijn er wel degelijk 4.

   
   

                                               
  Het kleinste reutje,zwart van kleur.

   

   
                                            
  Het andere reutje,een klein dikkertje.

   
  Wat een verschil van grootte


   
   
  Het kleinste teefje,met witte bles

       

   
  Hier beide zusjes

  » Reageer (0)
  19-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als ieder mens..
  .
  Als ieder mens een ander mens gelukkig zou maken,was de hele wereld gelukkig

  » Reageer (0)
  17-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verhaal : over Charles Dickens en zijn lievelingshond Sultan.
  Wie de boeken van Charles Dickens heeft gelezen weet waarschijnlijk wel dat deze man een echte hondenliefhebber was. Van jongsaf had Dickens honden en dat hij goed met ze kon omgaan blijkt vaak uit zijn manier waarop hij over ze schreef.

  Toch heb ik zo mijn bedenkingen als ik lees over zijn hond Sultan...

  Charles Dickens
  Een van de honden die de grootste plaats in zijn hart innam was er meteen eentje die hem de meeste kopzorgen bezorgde. Sultan was een Spaanse Mastiff. Een geweldig grote en indrukwekkende hond. Hij was geel met een zwart masker. Waarschijnlijk was de hond al volwassen toen hij zijn thuis vond op het domein van Charles Dickens.

  Charles woonde een beetje achteraf waardoor de hond veel vrijheid kreeg. Charles was zo gehecht aan de hond dat hij veel moeite deed om de hond in leven te houden.

  Sultan bleek namelijk een echte woesteling te zijn. De eerste dag dat hij in huis kwam, beet hij meteen een kat dood en at hem op! Daarna verdween er regelmatig een van de kippen. Ook de tuinman liep met grote angst om zich heen te kijken als hij in de tuin van Dickens aan het werk moest. Naast al het andere personeel van Charles Dickens had ook hij wel eens een beet gehad van Sultan.

  De hond was ook niet thuis te houden en brak ’s avonds vaak uit waarna hij de volgende ochtend met bebloede mond weer thuis kwam.

  Ondertussen bleef Charles zelf euforisch over zijn hond. 'Sultan is verbazend' schrijft hij ergens in een brief. ‘Het is een pracht hond om te zien.’ Hij was zo verliefd op de hond dat hij de andere eigenschappen niet zag.

  Toch was Sultan echt onhandelbaar. Hij had een hekel aan andere honden en ook militairen moesten zich ingraven als ze Sultan de aanvalshouding zagen aannemen als ze in zijn vizier kwamen. Tja, wat een pech. Charles Dickens woonde nét in een omgeving waar veel militairen waren, dus je begrijpt dat hij naast een goede schrijver ook goed moest kunnen spreken om de hond na al zijn escapades nog in huis te mogen houden. Sultan mocht voortaan alleen nog maar naar buiten met een muilkorf.

  Toch mocht ook dit niet baten. Op een dag kwam er een troep soldaten voorbij marcheren en sprong Sultan er meteen tussen en bovenop een soldaat. Charles sprak het goed door te zeggen dat de hond geprovoceerd werd door de aanwezigheid van de soldaten. ‘Bij mij is hij zo zacht en aardig als een hond maar zijn kan.’

  In een andere brief blijkt dat ook de tuinman op een gegeven ogenblik vrede had gesloten met de hond.  Er was een heel tumult ontstaan. De tuinman had geschoten op een zwerver die hem had aangevallen en was er samen met Sultan achteraan gegaan. Alleen kwam de tuinman onderweg twee politie agenten tegen. Toen Sultan hen in de gaten kreeg, kon hij nog net roepen dat ze zo snel als ze konden moesten wegrennen. Gedragsdeskundigen zullen het nu wel voelen kriebelen. Het was een leuke uitdaging voor ze geweest deze hond ;-) én eigenaar.

  Later schrijft Charles, alsof er niks aan de hand is, een bedankbrief naar diegene van wie hij Sultan kocht of kreeg. Hij schreef: ’Ik kan u niet genoeg bedanken voor Sultan. Hij voegt zich naar de gewoonten van ons gezin met de gratie en waardigheid van een gentleman.’ Verder schreef hij dat hij het zo leuk vond dat Sultan hem steeds kwam afhalen van het station als hij weg was geweest. Als je de voorgaande geschiedenis leest, kan je je best wel inbeelden dat er weinig anderen passagiers zaten te wachten op deze trein. Haha.

  Maar je begrijpt dat Charles Dickens niet met oogkleppen kon blijven rondlopen. Hij moest echt de confrontatie aangaan met de kwalijke eigenschappen van zijn hond, eigenschappen die hij liever niet wilde zien.

  Sultan bleef woest en vol vechtlust. Op een dag kwam er een brief van boze buren (ik begrijp goed dat ze deze niet zelf durfden af te geven) met de melding dat het eens afgelopen moest zijn met de hond. Charles kreeg een heel lijstje onder ogen. De hond had het hele hoenderhok leeggeroofd, hun hond doodgebeten, de kinderen aangevallen. De buren eisten een schadevergoeding.

  Naar het schijnt was Dickens een heel zuinige man, nu hij diep in de portefeuille moest grijpen voor de wandaden van zijn hond werd het toch moeilijk voor hem. Vooral toen het niet bij die ene vergoeding bleef.

  De hond was de schrik uit de buurt en regelmatig kreeg Charles een zenuwachtige politieagent aan de deur. Ruzie, klachten en dreigingen van mensen die de hond zouden vergiftigen of doodschieten bleven zich opstapelen. Toch hield Charles Dickens het op deze manier een paar jaar vol. Totdat de hond het buurmeisje zo erg had gebeten dat ze naar het ziekenhuis moest. Dickens werd voor de rechter gedaagd. Er moest een einde gemaakt worden aan het leven van de hond.

  De tuinman had in het begin nooit kunnen bedenken dat hij de taak, Sultan doodschieten, met zoveel pijn in het hart moest uitvoeren.

  De dochter van Charles Dickens schreef hierover:
  ‘Gisterenochtend bracht de tuinman Sultan naar de weide achter de tuin en schoot hem dood. De arme hond viel neer zonder een geluid. Gelukkig dat het goed gedaan werd, zo genadig als het maar kon. Maar het is niet te zeggen hoe vreselijk het was. Toen wij ’s avonds naar bed gingen, dachten we allen aan niets anders en ik geloof dat niemand van ons die nacht een oog heeft dicht gedaan.’

  Charles Dickens schreef zelf: 
  ‘Sultan was de mooiste hond die ik ooit gekend heb. Er was tussen hem en mij een volmaakte verstandhouding, zo vertrouwelijk dat er geen andere verstandhouding mogelijk was.’
   
  Zo lees je ook eens wat anders over een bekende schrijver! Over zijn verantwoord en onverantwoord gedrag als het om zijn ‘lieve’ Sultan ging.

  Tja, je zal maar zo’n geweldenaar in huis krijgen. De raad die wij hem zouden geven? Naar een gedragsspecialist!
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008 - http://www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  12-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt....
   

  Je kunt de hele wereld veroveren met het woord, maar niet met een getrokken zwaard.

  » Reageer (0)
  10-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geriatrische honden -deel 2
  Longaandoeningen
  Oudere dieren zijn gevoeliger voor long-aandoeningen.Het gewicht van de longen,de ademhalingsfrequentie en het niet- benutte deel neemt toe,terwijl de longcapaciteit afneemt en de efficiëntie van uitwisseling met het bloed daalt.
  Longemfyseem en fybrose(slijmvlies van de longen is aangetast) van de longen kunnen er toe leiden dat het oudere dier met kracht moet uitademen.Chronisch hoesten komt frequent voor en treedt met name op bij inspanning of opwinding.

  Orthopedische veranderingen.
  Verlies van spierkracht en spiermassa leidt tot schuifelende bewegingen,slappe buikspieren en het lopen met gebogen nek en ruggegraat.
  De stabiliteit van de gewrichten wordt minder.Het kraakbeenvolume neemt af, de spankracht vermindert en de stijfheid neemt toe.Arthritis is een algemeen voorkomend aandoening bij oudere dieren.Spiertremor (spiertrillingen) komt vaker bij oudere honden voor ,dan bij katten.

  Minder goede huid en vacht
  Het functioneren van de huid van oudere dieren wordt gekenmerkt door zuurstof tekort en hormonale veranderingen.De vacht wordt minder dicht en neigt naar een dof uiterlijk.De huid verliest elasticiteit,haarfollikels raken verstopt met keratine en bepaalde sebaceuse klieren worden hyperplastisch of cystisch.De dikte van de epidermis neemt af. De verandering in het karakter van het sebum is voelbaar en zichtbaar aan de vacht (wratjes).

  Hormoonwerking daalt
  De activiteit van de meeste hormonen neemt af. 

  Zenuwstelsel en de zintuigen.
  Bepaalde delen van de hersenfuncties daalt.
  Tevens treedt verlies aan zintuiglijk waarnemingsvermogen op (gezicht,gehoor,smaak en reuk).

  Gezond ouder worden
  De verzorger heeft een grote invloed op het gezond ouder worden van het dier.
  De metabolische,cardiovasculaire en orthopedische functies zullen bij een dier dat voldoende beweegt, goed gevoed wordt en geen overgewicht heeft, langer goed blijven functioneren.
  Tevens dienen gezondheidsproblemen tijdig te worden onderkend en behandeld.

  Voeding
  Een geriatrisch dier heeft andere behoeften, dan een jonger dier.
  Allereerst ligt de calorische behoefte in het derde deel van het leven 20 tot 40 procent lager. De behoefte aan hoogwaardige eiwitten,onverzadigde vetzuren en bepaalde mineralen en vitaminen is hoger,terwijl de behoefte aan natrium, calcium, fosfaat, verzadigd vet en eiwit afneemt.
  Protëine-tekorten en nieraandoeningen kunnen zich uiten in een droge en ruwe vacht.
  Geriatrische honden met een slechte vacht, schilferige huid kunnen baat hebben  bij extra vitaminen E, vitamine B-complex en extra zink.Gebrek aan onverzadigde vetzuren werken een droge huid in de hand.
  Geriatrische dieren moeten onbeperkt over water kunnen beschikken en worden aangemoedigd om vaak te drinken  

  » Reageer (0)
  07-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera de pups zijn er
  Ons toekomstig pekingees moedertje ,kon niet meer wachten en is gisteren avond bevallen.
  Het was voor ons ook een verrassing,daar ze pas binnen 2 dagen moest bevallen.
  Het waren 5 flinke pekingeesjes,3 teefjes en 2 reutjes.Maar vlak na hun geboorte,is een puppy teefje gestorven.
  Ze hebben allen een goed gewicht,dat varieert van 150 gram tot 164 gram.
  De pups blinken als een spiegel,zoeken zelf al naar moeders tepels en stellen het zeer goed. Een driekleur zit er blijkbaar niet in,maar dit is nog wat tevroeg om uitsluitsel te geven.
  Faith ,stelt het zeer goed,maar weet niet goed wat haar overkomen is.Soms kijk ze naar de kleintjes en kijkt ons dan aan ,alsof ze wilt zeggen,"hoe kan dat nu,vanwaar komen die vandaan".
  Maar dit komt allemaal wel goed,het is ook zo nieuw voor haar,zekers na een keizersnede.
  Wij zijn heel fier op haar,dit heeft ze zeer goed gedaan.

  » Reageer (0)
  06-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even geduld
  Dit is ons pekingeesje Faith,een teefje van 2,5 jaar oud en een aanstaande moeder.Als alles goed verloop zal dit pekingeesje ten vroegste vanaf 8/11 puppy's krijgen.
  Het is weeral meer dan een jaar geleden dat we nog eens pups hadden,wij kijken er echt naar uit. Maar ongerustheid gaat hier ook mee gepaard. Het is voor haar de eerste maal dat ze puppy's zal krijgen.
  We vragen ons soms af of het een goede,zorgzame moeder zijn? Zal alles goed met haar en de pups zijn? Zal ze genoeg melk hebben?
  Waarschijnlijk zal het weer een keizersnede worden,zoals meestal bij pekingezen.Het zal afwachten worden, om daarna te zien of ze haar pups wel zal aanvaarden als ze wakker wordt.
  Faith is een zwart teefje,met witte borst,witte voorpootjes en witte kraag.
  Dexter die de papa is van de toekomstige pups is blond.
  Welke kleuren de pups zullen hebben , zal ditmaal een groot raadsel zijn , door deze combinatie van kleuren. Hopelijk zitten er driekleurige pekingeesjes tussen.
  Wij kijken er vol verwachting naar uit. Jullie ook?

  » Reageer (0)
  05-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jentl even een TV. vedette
  Vorige week werden we gecontacteerd door RV productions.Deze staan in voor de opnamen van de "kotmadam",door velen wel bekend, op de T.V zender VTM. Ze zochten een pup ofwel een klein hondje.Een pekingeesje was meer dan welkom.Ik stelde voor om  Jentl  mee te nemen.Afgelopen maandag om 15u30 moesten we in de opname studio's zijn te Mechelen.
  Het verhaal loopt als volgt: Odilon,gaat met pensioen en krijgt van zijn vrienden een hondje aangeboden.
  Wanneer de uitzending zal gebeuren konden ze me niet zeggen,maar dit zal hoogst waarschijnlijk niet meer voor dit jaar zijn. Ik ga proberen jullie op de hoogte te houden.

  » Reageer (0)
  03-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond Grip :de zakkenroller
  Ergens in het begin van de 18e eeuw woonde er in London de beruchte dief Tom Gerrard. Als Tom door de straten slenterde op zoek naar een volgend slachtoffer werd hij altijd vergezeld door zijn trouwe hond Grip. Grip was een bastaardhond die een fijne neus had ontwikkeld voor leer. Om wat specifieker te zijn: het leer van portefeuilles.
   
  Grip deed alles voor een beloning van zijn baasje en had daarbij gemerkt dat deze uiterst enthousiast werd als hij een rijkgevulde beurs aandroeg.

  Grip had er dus zijn specialiteit van gemaakt het hart van welgeklede mannen te doen smelten door vrolijk kwispelend op hen af te lopen en ze te begroeten. De meeste mannen hurkten dan neer of bukten zich om de hond over zijn kop te aaien. Grip maakte van deze situatie gebruik om dan de de beurs snel uit de binnenzak te nemen en er zo snel als mogelijk mee vandoor te gaan. Op deze manier zorgde Grip voor een groot deel van de dagelijkse inkomsten van Tom.
   
  Op een dag werd Tom betrapt tijdens een misdaad en gestraft. Nee, niet door opsluiting van een paar dagen. Tom eindigde zijn carrière aan de galg.
   
  Eenzaam slenterde Grip door de straten van Londen in de hoop ergens nog een glimp op te vangen van zijn baasje. Zijn zoektocht was tevergeefs. Na een tijdje kreeg hij de aandacht van een predikant die medelijden met de hond kreeg en hem meenam naar huis.

  Grip voelde zich thuis bij de man en de twee waren al vlug onafscheidelijk. Op een dag ging de predikant naar de winkel en moest Grip voor de deur wachten tot hij klaar was met boodschappen doen. Toen hij buiten kwam, werd hij begroet door een vrolijke Grip die tegen hem opsprong met een flink gevulde beurs in zijn bek.

  De predikant dacht dat de hond deze gevonden had en beloonde hem heel uitbundig. Hij maakte in de omgeving bekent dat er een beurs gevonden was, maar toen niemand deze kwam opeisen, stortte hij het geld in de armenkas.
   
  Toen Grip twee dagen later weer op zijn nieuwe baasje moest wachten voor de deur van een winkel 'vond' hij weer ergens een beurs met geld. Toen dit een derde keer gebeurde, vond de predikant dat dit geen toeval kon zijn.
   
  De predikant ging hier en daar rondvragen of iemand wat meer te vertellen had over deze hond. Misschien dat hij op deze manier wat meer duidelijkheid kreeg over de hele situatie.
   
  Ook de politie kwam ter oren dat de snelste zakkenroller van de stad mogelijk gesignaleerd was. Toen ze de predikant kwamen opzoeken werd dit bevestigd. Dit is Grip, de slimste dief van de stad.
  Jammer genoeg is dit geen verhaal met een vrolijk einde. De predikant en de hond leefden niet lang en gelukkig. Grip volgde het lot van zijn eerste baasje Tom. Als dank voor zijn trouw stierf hij als een dief aan de galg.
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008 - www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  29-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanden poetsen van je hond
  Zodra wij mensen tanden krijgen, worden deze (als het goed is) met de grootste zorg verzorgt. Een goed gebit is voor veel mensen erg belangrijk.
   
  Goed poetsen om de hygiëne op pijl te houden, is dan ook een must.
   
  Ook bij honden is gebitsverzorging belangrijk. De dierenarts zal er dan ook regelmatig naar kijken en indien nodig tandsteen verwijderen. Zelf kan je ook de tanden en het tandvlees verzorgen door deze regelmatig te poetsen.
   
  Tanden poetsen bij een hond? Da's toch helemaal niet natuurlijk! Een wolf poetst zijn tanden toch ook niet! Nee, daar heb je gelijk in. Als je hond ook zelf zijn prooi mag vangen en zijn tanden gebuikt om door beenderen heen te bijten e.d. dan zal hij hierdoor niet vlug last krijgen van tandsteen. Maar onze moderne wolfjes hoeven in feite maar amper te knabbelen op het eten dat ze tegenwoordig krijgen. Toch?
   
  Dus tandverzorging voor je hond is geen overdreven verwennerij.
   
  Je kan beginnen met een kindertandenborstel (leuk scrabbelwoord) als je hond nog pup is. Misschien niet meteen een noodzaak, maar wel alvast goed om hem eraan te wennen. Er is speciale tandpasta voor honden te verkrijgen in de speciaalzaken.
   
  Gebruik geen tandpasta voor mensen!
   
  In de pasta's voor onze tanden wordt vaak fluor gebuikt. Het metabolisme van de hond zit heel anders in elkaar dan bij ons. Fluor kan daarom schadelijk zijn voor je hond. Zeker bij honden jonger dan zes maanden.
   
  De tandpasta voor mensen gaat daarbij ook nog eens schuimen en bevat detergenten die je niet mag inslikken. Als hondeneigenaar zal je het wel weten, wat de hondenmond ingaat komt er vaak niet meer uit. Dus geen tandpasta voor mensen gebruiken!

  Naast tandpasta voor honden kan je ook gewoon wat lauw water gebruiken met wat zout erin.
   
  Als je tijdens het poetsen merkt dat je hond een slechte adem heeft, dan kan je best voor de zekerheid even langs gaan bij de dierenarts. Een slechte adem wordt vaak veroorzaakt door een ontsteking.
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008 - www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  27-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herken je me nog?
  Op 27/10/2007 werd ik geboren.Vandaag word ik dus 1 jaar oud. 
   

  Hier was ik enkele weken oud,en kreeg de naam Gentl
  Hier was ik een maand of drie
  Ik werd een kleine deugniet,de andere pekingeesjes plagen is het liefste wat ik doe
  Nu ben ik een volwassen jongen geworden.Ben ik geen knapperd geworden? Gisteren heb ik mijn eerste show in Utrecht gelopen. Ik kreeg 1U en het jeugd CAC.Hierdoor was ik de beste jeugdpekingees van de dag. 

  » Reageer (0)
  20-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geriatrische honden -deel1
  Welke veranderingen treden er zoal op bij een ouder wordend dier?

  Trager metabolisme
  Het metabolisme verloopt bij geriatrische dieren minder snel en het aandeel  vet in het lichaam stijgt.Als gevolg hiervan is een ouder dier minder goed bestand tegen stress en heeft een slechtere thermoregulatie.Tevens neemt het dorstgevoel af.
  Het tragere metabolisme van het geriatrische dier heeft ook gevolgen voor de capaciteit om geneesmiddelen te metaboliseren.Dit betekent dat het diergeneesmiddel langer in het lichaam werkzaam zal blijven dan bij jonge dieren.

  Meer gebitsproblemen
  Periodontitis (ontsteking van het tandvlees) is een algemeen voorkomend verschijnsel bij geriatrische dieren.de hiermee gepaard gaande toxine-vorming kan elders in het lichaam schade veroorzaken.Chronische perodontitis kan de hartkleppen aantasten.

  Minder goede darmwerking.
  De frequentie van slecht funtioneren tussen de zenuw en de spier in zonderheid van de slokdarm en de dikke darm neemt toe,wat onder andere kan leiden tot winderigheid.Daarnaast is het risico van opnemen van toxinen (giftige stoffen) door het maag-darmkanaal groter,als gevolg van de tragere voedselpassage.

  Slechtere lever-en nierfunctie
  Chronische nierproblemen komen bij alle oudere honden in meer of minder mate voor als gevolg van afname van de nierfunctie.
  Storingen in de bloedsomloop,demente evolutie en verlies aan hormoonwerking kunnen leiden tot incontinentie.
  Chronische blaasontsteking  wordt gestimuleerd door zowel het onvermogen om de blaas volledig te ledigen als de verminderde urine produktie als gevolg van te weinig drinken.
  De leverfunctie verminderd ook, hierdoor worden  de afvalstoffen minder geëlimineerd,waardoor zo het metabolisme van diergeneesmiddelen in de lever minder wordt.

  Cardiovasculaire aandoeningen
  De hartcapaciteit neemt af,evenals de elasticiteit van hart en bloedvaten(aorta).Ook de maximale zuurstofopname van het bloed daalt .
  Ook de cholesterol heeft de neiging toe te nemen,terwijl de serum lipiden juist toenemen.Tevens neemt de weerstand af.
  De haarvaten worden kwetsbaarder en zullen bij beschadiging minder snel herstellen.


  » Reageer (0)
  15-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie..


  Wie al het mooie met het lelijke vergeet is een dief van zijn eigen herinneringen.

  » Reageer (0)
  13-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kon je???? Dit moet je echt lezen!!!!

  Toen ik een pup was amuseerde ik je met mijn gekke streken, en maakte ik je aan het lachen.
  Je noemde me jouw kind, en ondanks wat kapotte schoenen en een paar vermoorde kussens werd ik je beste vriend.
  Als ik STOUT was schudde je met je vinger naar me, en zei je hoe kon je?? Maar al snel gaf je toe, en rolde me op mijn rug om op mijn buik te kriebelen.
  Mijn zindelijkheids training duurde langer dan verwacht omdat jij het vreselijk druk had, maar we hebben er samen heel hard aan gewerkt..
  Ik weet nog dat ik s'nachts mijn neus tegen je aan drukte, en zo naar je diepste geheimen en dromen luisterde, en ik kon me geen beter leven voorstellen.
  We maakte lange wandelingen en renden samen door het park, we maakten ritjes met de auto en stopte om een ijsje te halen.
  Ik deed lange dutjes in de zon, en wachte tot je aan het einde van de dag thuis kwam.

  Geleidelijk aan ging je steeds meer aandacht aan je werk besteden, en aan het zoeken van een menselijke partner.
  Ik wachte geduldig op je, en trooste je als je gekwetst of teleurgesteld was.
  Ik gaf je nooit op je kop als je de verkeerde beslissingen nam, en sprong altijd vrolijk rond als je thuis kwam.

  En toen werd je verliefd, zij - inmiddels je vrouw is geen honden mens.
  Toch verwelkomde ik haar in ons huishouden, ik probeerde haar genegenheid te geven en ik gehoorzaamde haar. Ik was gelukkig omdat jij gelukkig was.
  Toen kwamen de menselijke baby's en ik deelde jouw opwinding, ik was gefascineerd over hun roze huidje, en hoe ze roken, ik wou ze ook bemoederen.
  Maar jij en zij maakte je zorgen, dat ik ze pijn zou doen, en ik werd de meeste tijd naar een andere kamer verbannen of naar mijn bench.
  Oh, ik wilde zo graag van ze houden, maar ik werd een gevangen van de liefde.
  Toen ze ouder werden werd ik hun vriend, ze trokken zich op aan mijn vacht.
  Ze staken hun vingers in mijn ogen, onderzochten mijn oren, en gaven mij kusjes op mijn neus.
  Ik hield van ze, en van hun aanrakingen, jouw aanrakingen waren nu zo zelden.
  Ik zou hen met mijn leven hebben verdedigd als dit ooit nodig was geweest.
  Ik glipte stiekem in hun bedden en luisterde naar hun zorgen, en hun geheime dromen.
  En samen zaten we te wachten op het geluid van jouw auto op de oprit.

  Er was een tijd dat als anderen je vroegen of je een hond had, je ze een foto van me liet zien en hun verhalen over mij vertelde. Maar de afgelopen jaren antwoorde je slechts met JA en veranderde je snel van onderwerp.
  Ik was veranderd van jouw hond naar slechts een hond, en elke euro die je aan me uit gaf was er een te veel...

  Nu heb je een carriere kans in een andere stad, en verhuizen jij en je gezin naar een appartement waar geen honden zijn toegestaan.
  Je heb de juiste beslissing genomen voor jouw gezin, maar er was een tijd dat ik jouw enige gezins lid was.

  Ik was blij en opgewonden over de autorit, tot we bij het dierenasiel stopte.
  Het rook er naar honden en katten, en naar angst en hopeloosheid.
  Jij vulde de papieren in en zei: ik weet zeker dat jullie een goed huis voor haar vinden.
  Ze haalde hun schouders op en keken jouw meewarig aan, ze kennen de harde waarheid voor een hond van middelbare leeftijd, zelfs met papieren.
  Jij moest de vingers van je zoon van mijn halsband los trekken, terwijl hij schreeuwd NEE PAPA LAAT ZE NIET MIJN HOND AF NEMEN.
  Ik maakte me zorgen over hem, en over wat jij ze had bij gebracht.
  Over liefde en trouw vriendschap en verantwoordelijkheid, en over respect voor alle het leven.
  Je gaf me een afscheids klopje op mijn hoofd, en vermeed mij in de ogen te kijken.
  Je weigerde beleefd mijn halsband en riem mee te nemen, je had een deadlijn te halen-en ik nu ook.

  Na jouw vertrek zeiden 2 aardig dames tegen elkaar, dat je waarschijnlijk al maanden wist dat je zou verhuizen, maar geen moeite heb gedaan om voor mij een goed huis te zoeken.
  Ze schudden met hun hoofden en zeiden: HOE KON JE?
  Ze geven ons hier zoveel aandacht als mogelijk is, met hun drukke bezigheden.
  Ze voeren ons natuurlijk, maar al dagen heb ik geen trek meer, in het begin rende ik iedere keer naar het hek, als er iemand aankwam in de hoop dat jij het was.
  Dat je van gedachte was veranderd, en dat dit allemaal slechts een nare droom was.
  Of ik hoopte dat er iemand kwam die medelijden met me had, en die me kwam redden.
  Toen ik me realiseerde dat ik niet op kon tegen de rare streken van de vrolijke pup's die geen idee hadden wat hun te wachten stond.
  Trok ik me terug, in het verste hoekje van mijn kennel en wachten af.

  Ik hoorde haar voetstappen toen ze me kwam halen aan het einde van de dag, en ik liep met haar terug de gang door naar een aparte kamer.
  Ze plaatste me op een tafel en wreef over mijn oren, en zei dat ik me geen zorgen moest maken.
  Mijn harte bonkte van afwachting wat er ging gebeuren, maar ook voelde ik een zekere opluchting.
  De gevangene van de liefde was aan het einde van haar dagen gekomen.
  Maar omdat het in mijn aard zit had ik met haar te doen, de last die zij moest dragen was zwaar, dit weet ik omdat ik ook altijd jouw stemmingen aanvoelde.
  Voorzichtig plaatste ze een tourniquet om mijn voorpoot, terwijl er een traan over haar wang gleed.
  Ik likte haar hand, op de zelfde manier als ik dat altijd bij jouw deed als ik jouw trooste al die jaren geleden.
  Met grote vaardigheid liet jij de injectie naald in mijn ader glijden, toen ik de steek voelde en de koude vloeistof door mijn lichaam voelde gaan, ging ik slaperig liggen.
  Ik keek haar in haar ogen en fluisterde HOE KON JE???

  Misschien begreep ze honden taal, ze zei: het spijt me zo!!! en ze hield me stevig tegen haar aan, en legde haastig uit, dat het haar taak was mij naar een beter wereld te brengen.
  Waar ik niet genegeerd, mishandeld of verlaten kon worden, en waar ik niet voor me zelf hoefde te zorgen.
  Een aard van licht en liefde, een plek zo anders dan dit aardse bestaan,
  Met het laatste beetje energie dat ik nog had, probeerde ik haar met een kwispelde staart uit te leggen, dat mijn HOE KON JE??? niet voor haar bedoeld was.

  IK DACHT AAN JOUW MIJN LIEVE BAAS, IK ZOU ALTIJD AAN JE DENKEN EN OP JE WACHTEN, MOGE IEDEREEN JE IN JE LEVEN ZOVEEL TROUW BETONEN!!!!

   


  NOOT VAN DE AUTEUR
  als de tranen in je ogen stonden bij het lezen van Hoe kon je??, zoals bij mij toen ik dit schreef. komt dat doordat het een samenstelling is van de verhalen van miljoenen dieren die ieder jaar in asiels over de hele wereld sterven.
  Iedereen mag dit verhaal voor niet commerciele doeleinden verspreiden, als de auteur wordt vermeld.
  gebruik het om mensen voor te lichten, op website's, in nieuwsbrieven, op prikborden in dierenasiels of dierenpraktijken.
  vertel mensen dat een huisdier in huis nemen een belangrijke beslissing is, en dat dieren onze liefde en zorg verdienen.
  Dat het vinden van een goed huis voor je dier je eigen verantwoordelijkheid is, en dat asiels je hierbij goed advies kunnen geven en dat alle het leven kostbaar is.
  Doe alstublieft alles wat mogelijk is om een dier niet als ongewenst wordt afgemaakt.

  Hopelijk komt er in elke geval 1 iemand nu tot inkeer door het lezen van dit verhaal en zoekt hij/zij een goed huis voor zijn dier waar hij het goed krijgt, inplaats van een asiel of hem achter te laten in een bos.

   

  geschreven door Jim Willis in 2001
   


  » Reageer (0)
  06-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom eet je hond gras?
  Wist je dat de hond/wolf van nature niet alleen vlees eet? Als hij een prooi vangt of vindt, eet hij het liefste de maag van zijn prooi het eerst op. Dus ook de inhoud.
   Deze inhoud is voor hen een soort vitaminekuur.De maag zit vol gras, mineralen, granen, en andere voedingstoffen die hun prooi eerder heeft gegeten.
   Ja, voor ons mensen niet echt appetijtlijk om te lezen, maar voor de hondachtige puur overlevinginstinct.Zo krijgt de hond de nodige voedingstoffen binnen.
  De fabrikanten van hondenvoeding houden hier rekening mee bij het samenstellen van de voeding en voegen supplementen toe om zo een goede maaltijd voor je hond te bereiden. Een goede reden om je hond geen afval van de tafel te geven.
   De behoefte aan deze extra voedingstoffen zou een logische verklaring lijken voor het eten van gras.Toch is dit niet waar.... Als een hond iets onverteerbaars in de maag heeft,gebruikt hij het eten van gras als natuurlijk braakmiddel.Vooral als je hond echt gaat "grazen" is dit al een duidelijke aanwijzing voor problemen met de maag.
  Dit wil niet zeggen dat je een pup of hond moet toelaten om van je kamerplanten te eten.Gras kan geen kwaad, kamerplanten kunnen giftig zijn. Als je hond een keer gras eet,is dit dus geen ramp.Komt dit regelmatig voor, dan kun je dit het best even melden bij je dierenarts.

  » Reageer (0)
  01-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vreugde van het zoeken  De vreugde van het zoeken is vaker groter, dan die van het vinden.

  » Reageer (0)
  29-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plassen in huis (deel 3)

  Markeren in huis

  Plassen en poepen is niet alleen bedoeld om afvalstoffen af te voeren,maar heeft ook een communicatieve functie.
  In urine en ontlasting zitten fenomonen die informatie geven over de afzender, diens positie in de rangorde, diens hormonale status enz.
  Met hulp van deze fenomonen kan een loopse teef aan reuen duidelijk maken dat zij klaar is om gedekt te worden.
  Op zijn beurt kan de reu door het achterlaten van urine, het markeren, aangeven welke plaats hij in de rangorde inneemt.
  Zowel reuen als teven kunnen markeren, maar de meest voorkomende situatie is de reu die in huis zijn poot optilt tegen bijvoorbeeld een stoel of tafelpoot.
  Onderzoek toont aan dat zowel een sociale als hormonale motivatie een rol speelt; ook leerprocessen kunnen dit gedrag beïnvloeden.
  Markeren komt het meest voor bij ongecastreerde reuen; castratie zal in 67% van de gevallen zorgen voor vermindering of helemaal stopzetten van het gedrag.


  Aangeleerde onzindelijkheid

  Pups die bij de fokker geleerd hebben hun behoefte op een krant te doen kunnen deze voorkeur verder ontwikkelen tot een punt waarop de hond het alleen nog maar op de krant wil doen. Ook de pup die langer bij de fokker gebleven is en daar geleerd heeft om op de houten kennel vloer zijn behoefte te doen, kan als hij bij de nieuwe eigenaar thuis is, een voorkeur ontwikkelen voor bijvoorbeeld de houten parketvloer.
  Honden die op ieder kleedje dat ze tegenkomen hun behoefte doen hebben door klassieke conditionering geleerd dat het zien, ruiken en /of voelen van een kleedje betekend dit is de plek waar ik mijn behoefte kan doen.
  Daarom is het belangrijk deze plekken goed schoon te maken en /of kleedjes voorlopig uit de kamer te verwijderen.
  Er zijn ook honden die een verband hebben weten te leggen tussen het in huis plassen en aandacht krijgen.Om dit te voorkomen is het belangrijk om eventuele ongelukjes weg te ruimen in afwezigheid van de hond.
  En natuurlijk mag u de hond nooit straffen ,ook niet als u hem betrapt.
  Het enige wat de hond hiervan kan leren is : Mijn baas is boos als ik plas of poep.
  Omdat het plassen of poepen natuurlijk onmogelijk is zal het dier, in een poging uw boosheid te ontlopen, proberen zich te ontlasten op een plaats waar u hem niet ziet.


  Ouderdom.

  Honden kunnen door ouderdom onzindelijk worden.Als medische oorzaken uitgesloten zijn, kan het vaker uitlaten, een oplossing zijn.
  Deze honden lijden vaak aan een vorm van dementie, die maakt dat ze hun zindelijkheidstraining vergeten zijn.


  Doch soms is er meer aan de hand bij het niet zindelijk krijgen van een hond.
  Veel mensen straffen te veel, te hard en niet op het juiste moment.
  Daarnaast kunnen rangorde, controle problemen en het niet begrijpen van hondentaal een reden zijn voor onzindelijkheid.
  Soms is het zelfs nodig om een gedragsdeskundige te raadplegen,waardoor 99% van de onzindelijkheids klachten verholpen kan worden.
  Dus is je hond onzindelijk,wacht niet te lang om eventueel hulp te vragen.


   


  » Reageer (0)
  25-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons dierbaar bezit

               Onze drie kleinkinderen,Jonathan,Alexander en kleine Kobe

  » Reageer (0)
  24-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst
  Melancholisch staar ik voor mij uit,
   genietend van de kleurenpracht.
  Een paddestoel die aan de grond ontspruit,
   bladeren, de grond bedekkend,  zacht.
  Beukennoten overal, knarsen onder schoenen.
  Kastanjes in hun vrije val en kleurrijke pompoenen.
  Nog even genieten van de kleuren,
  voor die gaan vervagen,
  nog even mijzelf opbeuren
  voor alles verdwijnt met de dagen.
   De natuur die overgaat in rust,
   de bomen kaal, de lucht grauw,
  krachten opdoen na te zijn uitgeblust.
  Wachten op het voorjaar, het helder geel en blauw.

  » Reageer (0)
  22-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plassen in huis (deel 2)
  Voordat ik verder ga met onzindelijk gedrag ,als gedragsprobleem wil ik u waarschuwen om altijd contact op te nemen met uw dierenarts. Misschien heeft uw oudere teef wel problemen gekregen na haar sterilisatie of misschien heeft uw hond een blaasontsteking.
  Uiteraard moeten deze medische oorzaken uitgesloten worden,voordat er aan een eventueel gedragsprobleem kan gewerkt worden. Zijn er geen lichamelijke oorzaken te vinden,dan kunt u eens nadenken of een van de volgende redenen van toepassing is in uw situatie.

  Onderdanigheids plassen
  Onderdanigheids plassen is een normaal gedrag dat veel pups tonen op het moment dat een ranghogere aan de pup snuffelt.
  Kenmerk van onderdanigheids plassen is dat de hond een lagere houding aanneemt ,maar wel contact met de andere hond of mens wil houden.
  De hond kan kwispelen maar mag niet verstarren van angst.
  Meestal volgt het plassen op het naderen van een mens.
  Ook het over de hond heen buigen en /of oogcontact zoeken kan de lage houding en het plassen oproepen.

  Angstplassen
  Het plassen uit angst komt gelukkig niet vaak voor.
  Het gaat meestal om gevoelige honden die naast plassen ook verschijnselen van angst tonen zoals: een extreem lage houding, verstarren en stress signalen.
  Deze honden zoeken voor en na het plassen niet actief contact met de mens, iets wat honden die uit onderdanigheids plassen wel doen.
  Er is ook nog een vorm van angstplassen die alleen plaats vind als de eigenaar niet thuis is.
  Onzindelijk zijn is dan onderdeel van een veel groter probleem nl: verlatingsangst.Om dit vast te stellen is hulp nodig van een gedragstherapeut.

  Opwindingsplassen
  Deze vorm van plassen vindt plaats bij opwinding en de hond heeft geen houdingsverlaging.
  Het plassen gebeurt tijdens het lopen, opspringen of staan.
  Het zijn vaak jonge honden die bij een volle blaas in combinatie met opwinding niet voldoende controle houden over de sluitspieren.
  Dit gedrag zal vaak spontaan verdwijnen rond de leeftijd van 8-10 maanden.

  Later komt nog deel 3 aan de beurt.
  -Markeren in huis
  -Aangeleerde onzindelijkheid.

  » Reageer (0)
  17-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Zelfs onbeantwoorde liefde laat zien dat we in staat zijn lief te 
  hebben, en dat is het belangrijkste.

  » Reageer (0)
  15-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plassen in huis (deel)1
  In het voorjaar en in de zomer hebben we zelden klachten over honden die in huis plassen.Dat is niet zo verwonderlijk want in deze tijd van het jaar staat vaak de tuindeur open.
  De hond kan,naar keuze ,binnen of buiten zijn en zal dus niet snel zijn behoefte in huis doen. Maar zodra we de herfst naderen en het weer slechter wordt,beginnen de onzindelijkheid klachten.
  Oudere honden blijken het niet meer zo makkelijk te kunnen ophouden en pups waarvan mensen dachten dat ze zindelijk waren blijken "opeens" weer in huis te plassen.
   
  Hoe vaak moet een hond plassen en poepen?
  Pups die 8 weken oud zijn zullen overdag ongeveer ieder uur plassen. Poepen doen ze ongeveer 4 maal per dag.Afhankelijk van het tijdstip op de avond dat ze de laatste keer zijn uitgelaten,zullen ze in de nacht 1 tot 2 keer moeten plassen. Vanaf ongeveer 7 maanden oud zullen honden 1 tot 2 keer per dag poepen en 3 tot 4 keer per dag plassen.
  Uit onderzoek is geweten dat er rassen zijn die voor problemen kunnen zorgen,als het gaat om zindelijk worden.
   Bijvoorbeeld de honden die gefokt zijn om met hun neus te werken. dit heeft vooral te maken met het feit dat deze honden van eerdere ongelukjes in huis de lucht nog kunnen ruiken. Deze lucht is de prikkel die ervoor zorgt dat de hond opnieuw in huis zijn behoefte doet.
  Uit Hetzelfde onderzoek komt naar voren dat Yorkshire terriers moeilijk zindelijk te maken zijn.
   Waarschijnlijk heeft dit niets te maken met een eventuele extra gevoeligheid voor geurtjes;wel lijken eigenaren geneigd de zindelijkheidstraining van kleine hondjes minder serieus te nemen.
   De gevolgen van een in huis plassende Yorkshire terrier,Jack russell of ander kleine hond vallen minder snel op ,dan de grote natte plekken veroorzaakt door een Labrador,Golden retriever of andere grote hond.

  » Reageer (0)
  10-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven als God in Frankrijk.
                                      Hier nog enkele foto's van onze pekingeesjes,genomen in Frankrijk

  » Reageer (0)
  08-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love

  Hoe beter je als mens bent
  Hoe moeilijker het is
  Om anderen van slechtheid te verdenken.

  » Reageer (0)
  04-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urine verlies bij de hond!!!!
  De medische term voor urine verlies is urine incontinentie. Er zijn verschillende oorzaken waardoor bij de hond bewust of onbewust urine verlies kan optreden.
   Eén van de oorzaken is een zenuwaandoening. Deze kan aangeboren zijn of door een verwonding,een zenuwziekte of een "slijtage van de onderrug" optreden.
   Andere mogelijke oorzaken zijn:
   -Een snellere blaasvulling doordat de hond meer drinkt (dan normaal) vanwege bijvoorbeeld het stillen van een verhoogde eetlust of een hormoonstoornis zoals suikerziekte of een lever-of nierziekte.
   -Een verhoogde aandrang om te urineren door bijvoorbeeld een blaasontsteking, tumoren of een prostaat aandoening.
   -Gedragsstoornissen.
   -Belemmerende afvoer van de urine door bijvoorbeeld urinestenen, tumoren, prostaatcysten of verwondingen, zoals een slecht genezen bekkenbreuk.
   -Anatomische afwijkingen,waarbij bijvoorbeeld de urineleider(s) van de nieren niet uitmonden in de blaas maar in de urinebuis, de baarmoeder of de vagina.
   -Verminderd sluitingsrespons van de urinebuis ofwel sfincter Mechanisme Incompetentie, kortweg SMI.

  SMI is de meest voorkomende oorzaak van onbewust urine verlies bij de volwassen hond en wordt zowel bij de reu als de teef gezien. Als een oudere teef na "sterilisatie" af en toe kleine hoeveelheden urine verliest in rust of tijdens haar slaap en geen klachten bij het urineren vertoont,dan kun je aan SMI als oorzaak van het urine verlies denken. Eigenlijk moeten we spreken van een castratie,want bij een "sterilisatie" van de teef worden de beide eierstokken verwijderd ,waardoor de hond niet meer loops wordt.Bij een echte sterilisatie worden de eileiders onderbonden en de eierstokken niet verwijderd,waardoor de loopsheid blijft optreden.

  Wanneer echter een volwassen reu na castratie urine verlies vertoont,moet eerder aan een aangeboren anatomische afwijking worden gedacht.
   
  Wat kan de oorzaak van SMI zijn?
   -Castratie,waardoor de hormoonspiegels in het bloed dalen.
   -Bij een teef is dit de oestrogeenspiegel en bij de reu de testosteronspiegel.
  -Afwijkende ligging van de blaas.
  -Afwijkende lengte van de urinebuis.
   -Vetzucht.
   
  SMI hoeft niet altijd urine verlies te veroorzaken.Als echter een ouder wordende gecastreerde teef meer gaat drinken doordat de nieren slechter zijn gaan functioneren,dan kan dit in combinatie met SMI wel leiden tot onbewust urine verlies.
   
  Welke behandelingen zijn er als de diagnose SMI is gesteld bij een gecastreerde teef?
   Als een tekort aan oestrogenen de enige oorzaak is, kan het geven van natuurlijk oestrogeen helpen. Bij ernstige incontinentie kan dit gecombineerd worden met efedrine of fenylpropanolamine.Bij onvoldoende resultaat van deze medicijnen of verslechtering van de klachten na aanvankelijk goed resultaat moet het dier opnieuw onderzocht worden.Mogelijk is de diagnose niet juist of is er een probleem bij gekomen zoals een blaasontsteking of een slechte nierfunctie. Vanwege de bijwerkingen van de bovenstaande medicijnen,is het af te raden de medicatie zomaar te verhogen.Wanneer er geen andere oorzaak gevonden kan worden en de medicijnen niet helpen;dan kan een operatie of het inspuiten van teflon of van collageen in de wand van de urinebuis worden overwogen. Net als met de medicamenteuze behandeling geven de verschillende operatietechnieken en inspuitingen geen levenslange garantie.soms helpt een behandeling maar enkele maanden.
   
  Wat zijn de belangrijkste bijwerkingen van het natuurlijk oestrogeen?
   -Bloedverlies via de vagina. Echter: dit natuurlijk oestrogeen veroorzaakt niet zo'n ernstige onomkeerbare bloedarmoede zoals het oetrogeen vervangende medicijn van vroeger.
   -Zwelling van de vulva en de melkklieren.
   -De teef wordt aantrekkelijker voor reuen.

  Wat is de belangrijkste bijwerking van efedrine en fenylpropanolamine?
   -Een verhoogde bloeddruk.
   -Een lang bestaande hoge bloeddruk is niet goed voor onder anderen het hart,nieren,de hersenen en de ogen.
   
  Tot slot:
   Bij de jonge intacte (niet gecastreerde) teef kan SMI ook voorkomen.In een aantal gevallen verdwijnt deze incontinentie na een eerste loopsheid.Castratie van deze teef wordt ten strengste afgeraden.

  Wat is de fylosofie van dit verhaal?
  Een oudere gecastreerde teef met onbewust urine verlies kan het best geholpen worden door eerst de oorzaak of oorzaken van het probleem te zoeken, inplaats van maar even snel het probleem met een pilletje op te lossen. In veel gevallen helpen een goed dieet en wat vaker uitlaten al voldoende.Vooral 's avonds vlak voor het slapen gaan moet de hond voldoende tijd gegeven worden om een plasje te kunnen doen.

  » Reageer (0)
  01-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig erbij
  Ook onze twee pekingeesjes mochten mee op vakantie.Dexter en Baiji voelden zich de koning te rijk.Zij zijn het gewoon om mee te reizen en hadden niet veel last van de warmte.Op vele plaatsen steelden ze de harten van de mensen en hadden veel bekijks.


  » Reageer (0)
  28-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel...na bijna 12 jaar
             

                        De leegte zonder jou, is niet te beschrijven
                        De leegte zonder jou, zal altijd blijven
                        Maar vele fijne herinneringen, verzachten onze smart
                        Voorgoed uit ons midden, maar voor eeuwig in ons hart.

  Mengo,zoals wij hem noemden is van ons heengegaan terwijl wij op vakantie waren.Een diepe leegte laat hij achter.Deze prachtige pekingees was niet ziek,hij werd wel ouder,dat zag je zo.Maar sterven juist nu we weg waren dat hadden we nooit verwacht.Hij was een kampioenpekingees en de stamvader van verschillende nakomelingen,waaronder zijn zoon Dexter.Verdwenen zonder afscheid te kunnen nemen vind ik het ergst.
  Mengo, waar je ook bent, het gaat je goed jongen.Vergeten doe ik je nooit,je bent voor eeuwig in mijn hart. Je was mijn vriend,niet zomaar een hond! 

  » Reageer (0)
  26-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De watervallen van de Jura in "Le Petit Montagne"
  10 000 jaar geleden ontstonden hier aan het eind van de ijstijd talloze kommen die zich met smeltwater vulden en in meren veranderden.
  Watervallen,snelstromende beekjes,die soms onder de aarde verdwijnen en verderop weer tevoorschijn komen.
  De vallei en de watervallen van de "Hérisson"is één van de mooiste valleien van de Jura.Ze bestaat uit 31 watervallen en stroomversnellingen.Via een wandelpad van 3,7km lang (heen),ongeveer 3 uur wandelen (heen en terug),kan je deze wondermooie plek ontdekken.
  Verscholen in het hartje van een doodlopend dal verschijnt plots verrassend een bijzondere plek.Vaak bij de ingang van grotten,komt al spuitende het water als een paardestaart tevoorschijn.De rivier komt boven de grond en vormt enkele meters stroomafwaarts de beroemde waterval van Les Tufs.
  Le Petit Montagne zal je verleiden met haar ongerepte en wilde natuur.


  » Reageer (0)
  21-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le bon pays van de Jura
  Nadat we de Champagnestreek achter ons hadden gelaten,vertrokken we richting Jura streek.De Jura strekt zich uit ten oosten van Frankrijk,tegen de Zwitserse grens.De mensen van de Jura noemen hun streek "Le Bon Pays" of "het goede land".Het klimaat is hier gunstig voor de wijnbouw,je hebt er warme zomers,milde winters en matige neerslag,maar dit hangt natuurlijk van de hoogte af.De streek van meren,van zonovergoten heuvels,van wijngaarden,van naaldbossen en van doodlopende dalen met hoge rotswanden uitgesleten in het kalkplateau.De jura wijn is zeer bekend,maar smaken verschillen.De Comtékaas ,afkomstig van de Jura en zeer lekker.Ziezo dit was een kleine expressie van deze streek.Later volgen zijn watervallen en riviertjes.Genieten jullie mee van deze prachtige streek?


  » Reageer (0)
  18-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze reis doorheen de Champagneroute in Frankrijk
  Onze ontdekkingstocht doorheen de Champagnestreek begon onder een stralende zomerzon in Reims:de hoofdstad van de Champagne.
  De "Route Touristique de Champagne",zoals ze genoemd wordt,wordt het beste aangevangen te Epernay en dat deden we dan ook.Zo bestaat er een Avenue de Champagne ,die natuurlijk hoe kan het anders, vol met rijkelijke en prachtige champagne huizen staan.
  Het is hier dat de produktie van de meest bekende Champagne gebeurd oa:de welbekende  Moët & Chandon.
  Onder de straten bevinden zich meer dan 100 kilometers in de krijtbodem uitgehouwen Champagnekelders.Het is hier dat er miljoenen flessen van deze bubbels geproduceerd worden.De Champagnehuizen ontvangen ieder jaar miljoenen bezoekers.
  De Champagne route bestaat uit drie departementen,drie grote lussen die ieder de moete waard zijn om te bezichtigen,het is de streek van :de Marne ,de Aube en de Aisne.
  Uitgestrekte wijnvelden,pittoreske landschappen, valleien en veel bezienswaardigheden kom je er tegen.
  De streek van de Marne,"De vallei van de Marne"situeert zich vooral rond Epernay.
  De tweede lus,de streek van de Aube,voert ons door de "La cote des Blancs" en "Les Coteaux sud d'Epernay".
  Hier tref je vooral de witte Chardonay druif aan,die je vooral terug vindt in de "Blanc de Blanc".
  Een derde lus voert ons doorheen "La Montagne de Reims".
  Tenslotte kunnen we de streek van de Cote des Bar in de Aube verkennen.Hier bestaat de druiven teelt voor 85% uit Pinot noir.
  Genoeg gebubbeld,geproeft en onze voorraad ingedaan.We zijn de druiven beu gezien,het weer begon te verslechten,dus hoogtijd om andere oorden op te zoeken.


  » Reageer (0)
  13-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een roos
               

  » Reageer (0)
  11-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouw

  Trouw

  Jammer dat ik niet kan spreken
  net als de mens
  Spreken als de mensen is mij grootste wens

  Dan zal ik je vertellen
  vertellen dat ik om je geef

  Ik spreek wel maar met mijn staart
  Die kwispelt vrolijk in het rond
  Oh had ik maar een menselijke mond

  Maar jij begrijpt me
  Jij bent mijn baas

  En een baas begrijpt zijn hond
  Hij ziet aan zijn staart dat hij vrolijk is
  En dat die zijn baasje als die weer thuiskomt heeft gemist


  » Reageer (0)
  06-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een hond erbij als extra gezeldschap...
  Je hoort het wel eens zeggen, 'ik ga er een hond bij nemen, dan heeft mijn hond wat meer gezelschap'.
  Voor je hond natuurlijk wel fijn, voor hem is het hoe meer zielen hoe meer vreugde. Toch vind ik dat je jezelf hierbij eerlijk de vraag mag stellen of je het niet gewoon doet omdat je eigenlijk te weinig tijd hebt of neemt voor je huidige hond. Een of twee honden zullen net zo goed de tijd en aandacht nodig hebben die ze verdienen. Een tweede hond erbij mag geen lapmiddel zijn of een manier om je geweten een beetje te sussen.

  Het is niet mijn bedoeling om nu eens even flink op een paar tenen te gaan trappen, maar het gaat er tenslotte toch allemaal om dat onze dieren het goed hebben? Kan je niet voldoende tijd vrijmaken voor je eigen hond dan investeer eerder in deze hond dan jezelf iets wijs te maken.

  Maar een tweede hond erbij kan zeker positief zijn voor je eigen 'roedel'.
  Er zijn toch een paar dingen waar je het best even rekening mee houdt.
  • Een tweede hond is geen kloon van de hond die je nu hebt. Elke hond is anders, dus verwacht niet dat de dingen die nu als vanzelfsprekend gaan, ook bij je tweede hond zo zullen gaan.
  • Vaak maken oudere honden het je makkelijker doordat ze een deel van de opvoeding van je overnemen. Prachtig om te zien hoe deze dingen gaan. Het kan ooit ook anders gaan. De jonge/nieuwe hond kan dingen overhoop halen die nog nooit in het hoofd van je eerste hond opkwamen. Dat kan hem wel eens op ideeën brengen ;-)
  • Kies je voor een ander ras hou er dan rekening mee dat deze rassen min of meer bij elkaar passen. Natuurlijk kan je bijvoorbeeld kiezen voor een Windhond en een Duitse herder maar dan heb je echt twee rassen die van nature heel anders zijn en voor heel andere doelen gefokt zijn. Verder aan jou natuurlijk de keuze. Je begrijpt dat een ras dat bijvoorbeeld gefokt werd om vee te drijven meer heeft aan een rasgenoot dan een hond die het eigenlijk allemaal liever wat rustiger aan doet.
  • Een of twee honden uitlaten is hetzelfde werk, dit is misschien wel een goed argument. Twee of meerdere honden zorgen toch voor extra werk! Wat dacht je alleen al van de verzorging van de vacht? Of verplaatsing naar de dierenarts. Of ... vul zelf maar aan.
  • Ook qua kosten zal het allemaal wat extra zijn. Voeding, medische kosten, verzorging, speeltjes, hondenclub,...
  • Als je bijvoorbeeld een hond uit het assiel haalt, is het natuurlijk goed om er de tijd voor te nemen de honden aan elkaar te laten wennen. Je merkt al vlug of het 'klikt'. Hou er rekening mee dat deze honden een geschiedenis hebben en dat er in sommige gevallen hulp nodig is van gedragsspecialisten. Zeker als je deze hond een nieuwe kans wilt geven ook als het niet meteen goed gaat.
  • Zorg er voor dat de nieuwkomer niet meteen alle aandacht krijgt. In de meeste gevallen is het de hond die het eerst in huis was die het voor het zeggen heeft. Dit moet jij als leider van het gezin bevestigen. Ga je dit niet doen dan ontstaat er verwarring en kunnen er conflicten ontstaan.
  • Het is goed om de honden apart te voederen. De kans dat er anders voedselnijd ontstaat is groter. Je hebt zo ook betere controle over wie wat krijgt.
  • Het is leuk en goed om de honden eens los te laten tijdens de wandeling, lekker rennen en gek doen is goed voor ze. Je zal merken dat twee honden zich hierdoor vlugger aan elkaar optrekken en door hun spel meer energie kwijt raken dan ooit tevoren. Het is dan zeker belangrijk dat je er zeker van bent dat ze meteen bij je komen als dat nodig is. Voorkom dat ze elkaar gaan opjutten door bijvoorbeeld achter een koe aan te rennen, als hun 'jachtknopje' wordt omgezet ben je verder van huis.
  Er zullen heus nog wel belangrijke punten zijn bij het opnoemen van de voor- en nadelen van een tweede hond. Ik hoop gewoon dat ik je nu duidelijk gemaakt heb dat het niet zomaar iets is. Denk er goed over na.

  Ik blijf erbij dat het ook allemaal heel erg van jezelf afhangt. Als je op en top hondenliefhebber bent en je kan er voldoende tijd voor vrijmaken, dan is alles wat met honden te maken heeft geen enkele last voor je maar eerder een genot.
   
  Heb je sowieso iets van 'moet ik die hond nu weer uitlaten!' dan doe je er echt goed aan eerst even na te denken voor je een tweede hond in huis haalt.
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008

  » Reageer (0)
  31-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm he

  Ook voor onze pekingeesjes is het een heel warme dag.Meer als 30° is ook voor hun toch een beetje teveel van het goede. Onze Dexter en zijn jongste zoon Jentl,vonden niet beter dan in het zwembad te springen en er verfrissing te zoeken. Normaal kunnen ze hier niet in,doch er was teveel vuil in terecht gekomen,insecten,berkenzaadjes enz.We hebben het water dan maar laten weglopen.Het weinige water dat er nog inzat,was genoeg voor hen  om met hun tweetjes een duik te nemen,grappig om zien.Het water proefde ook  zooooveel beter als binnen,want van pootje baden krijg je ook dorst. Oren,poten en buik waren nat,maar dit was al voldoende om even verfrist rond te lopen.De andere pekingeesjes,keken van op afstand toe.Jentl,zou er zelfs in willen slapen,zo heerlijk vond hij het.  

  » Reageer (0)
  30-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedrag: kind,hond en hun invloed op elkaar
  Je hoeft geen psycholoog te zijn om te bevestigen dat de omgeving en het gezin waarin je als mens opgroeit een grote invloed heeft op de ontwikkeling van je karakter.

  Zo mag je er ook zeker van zijn dat het karakter, het gedrag van je hond ook beïnvloed wordt door zijn omgeving. Vooral als een hond opgroeit samen met kinderen zullen deze een enorme invloed hebben op de vorming van het gedrag en karakter. |

  Ik heb al een paar gedragstherapeuten voor honden gesproken, die door hun voorliefde voor honden zelfs een beetje 'anti'-kind waren. Volgens een dame die ik sprak zijn veel honden de dupe van het wangedrag van kinderen en belanden ze daardoor maar al te vlug in een asiel. Ouders kiezen heel begrijpelijk voor hun kinderen. Alhoewel sommigen op momenten blij zouden zijn met een asiel voor kinderen. Voor alle duidelijkheid, GRAPJE!

  Ik begrijp dit wel, want deze specialisten komen vaak alleen maar de ellende tegen en honden die de sporen dragen van een verkeerde opvoeding van hond en/of kind. Waar gebeurd verhaal of niet, maar je zal het verhaal misschien wel kennen van de Labrador die ze lieten inslapen omdat hij een kind van het gezin had gebeten. Later ontdekte de dierenarts dat de oren van het dier vol nietjes zaten. Het dier had veel verdragen, maar kon het op den duur niet meer aan en beet. Een extreem geval natuurlijk.
   
  Toch durf ik met zekerheid te zeggen dat het goed is voor het karakter van kind en hond om samen op te groeien. Zonder doekjes er omheen te winden, schrijf ik dat als je de kinderen onder de duim kan houden, dit nog makkelijker gaat met een hond. Heb je geen controle over je kind(eren), dan raad ik je aan gewoon geen hond in huis te halen.

  Deze schatten samen op te voeden blijft een uitdaging, maar de vrucht die je ervan plukt is prachtig. Leer kinderen met respect omgaan met honden. Leer ze dat het geen poppen zijn die heen en weer gesmeten worden, maar dat er juist met elkaar omgegegaan moet worden. Hoe je het ook draait of keert bij het opvoeden van je kinderen en je hond ligt de grootste verantwoording bij jou en de opvoeding die je de kinderen geeft.

  Zo trouw als een hond is een term die je ook echt in je gezin kan betrekken. Zelfs honden die bij de oren en de staart het poppenhuis in gewrongen worden, kunnen heel trouw en liefdevol blijven voor je kind. Maar ook dit dier heeft grenzen. Daarom zou ik ervoor zorgen dat deze grenzen nooit opgezocht worden. 'Mijn hond bijt niet', is iets wat je bij de meeste gezinnen hoorde voordat zich een bijtincident voordeed.

  Zorg ervoor dat ze nooit zonder jouw supervisie bij elkaar komen. Jij bent papa/mama in de ogen van het kind en roedelleider in de ogen van je hond. Ben je weg... wie is er dan verantwoordelijk?
  Ja, in theorie heb je de bekende hierachie, ouders, kinderen en dan hond. Maar weten zij dat ook?

  Hoe dan ook, je zal merken dat honden die met kinderen opgroeien vaak heel sociaal zijn. Een tijd terug las ik dat het ook medisch bewezen is dat kinderen met honden in huis minder snel ziek worden. Ze bouwen meer weerstand op. Ook de verantwoording die ze op jonge leeftijd al krijgen bij het omgaan met een hond geeft ze een basis die ze ook later in hun volwassen leven goed kunnen gebruiken.

  Het is heel goed voor pups die niet met kinderen opgroeien om ze al op jonge leeftijd te leren omgaan met kinderen.

  Let wel op! Sommige rassen hebben een echte beschermingsdrang naar het gezin toe, ze kunnen spel en werkelijkheid niet altijd onderscheiden. Dus laat je hond niet zomaar bij de kinderen als er bezoek is. Kinderen merken dit trouwens maar al te vlug en kunnen hier ook misbruik van maken door bv. met je hond de buurkinderen te terroriseren.

  Ik merk dat er nog heel wat meer te vertellen is over dit onderwerp. Maar wil je meer leren over dit onderwerp dan kan je er het best zelf wat huiswerk over maken. Er zijn een paar goede boeken en DVD's over gemaakt door specialisten ter zake ;-)

  Het is goed als ouders zich verdiepen in wat een hond is, wat de lichaamstaal vertelt en ga zo maar verder. Het is een belangrijke investering in een mooie toekomst voor een gezin samen met hond(en).
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008

  » Reageer (0)
  29-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk in de zon


  Een zomers tafereeltje van onze pekingees Dexter.Ook pekingezen houden van   de zon of wat had je gedacht.Terwijl wij de schaduw plekjes opzoeken blijven     ze vaak ,zelfs bij 30° heerlijk van de zon genieten.                                            

  » Reageer (0)
  28-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neem een beetje zon...


  Neem een beetje zon in de kom van je handen
  Vertrek met de wind en volg je dromen. 

  » Reageer (0)
  25-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We wensen iedereen een fijn en zonnig weekend toe
       Bedankt voor jullie bezorgdheid.Inmiddels gaat het veel beter met
       Kobe,hij ziet terug lachend de wereld tegemoet.

        

  » Reageer (0)
  23-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond -deel 9
  Sociaal gedrag naar andere honden.

  Een hond is een sociaal dier,maar wij vragen wél heel veel van hem.
  Per dag komt hij meerdere andere "roedels"(mensen met honden) tegen,waar hij aardig moet tegen zijn, terwijl ze zich vaak op zijn territorium (de straat,het park) bevinden.
  In het wild zijn wolven helemaal niet aardig tegen honden uit andere roedels;een indringer wordt weggejaagd of doodgebeten.
  In ons landje wonen echter zoveel honden dat ze allemaal moeten leren sociaal met elkaar om te gaan.Voor sommige honden is dit geen enkel probleem,andere honden moeten het met wat meer moeite leren.

  Zorg dat de hond positeve ervaringen heeft met andere honden,maar laat hem niet lukraak overal met iedere hond spelen.
  U bent en blijft zijn leukste soortgenoot.

  De hond hoeft echt niet met iedere hond die hij tegenkomt te spelen,integendeel.
  Als baas moet u het leukste in de wereld zijn,anders krijgt u een hond die onmiddelijk Oost Indisch doof is ,zodra hij een andere hond ziet.Maar dat neemt niet weg dat u geen hond wilt die uitvalt naar andere honden of altijd vecht.
  Een pup kan alleen goed sociaal gedrag leren van andere (bij voorkeur volwassen) honden.Ga hiervoor naar een cursus en ga regelmatig naar plaatsen waar veel andere  -sociale- honden zijn.
  Schrik niet te snel als de pup onderste boven wordt gelopen, zolang het maar leuk blijft.Als de hond alleen maar leert dat andere honden grote griezels zijn,die het slechtste met hem voor hebben, zal hij eerder probleemgedrag vertonen.  » Reageer (0)
  22-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons leven..


  Ons leven ,kan niet altijd gevuld zijn met blijdschap
  maar wel met liefde. 

  » Reageer (0)
  21-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kobe
  Verschillende mensen weten dat Kobe ziekjes is.Vorige week begon hij met diarree.Niets alarmerend dat kan altijd gebeuren.Dinsdag kreeg hij medicatie,maar inplaats van te verbeteren verslechte zijn toestand.Woensdag spoot het eruit,en begon hij ook over te geven.Hij moest gehospitaliseerd worden,er werd bloed,een urinestaal en stoelgang afgenomen.Hij kreeg alleen zakjes met zoutoplossing en calcium te drinken.De stoelgang moest dienen voor een kweek(cultuur)om te zien welke bacterieen erin zitten ,maar dit duurt 5 dagen eer de uitslag bekend is.Hij had ook heel veel krampjes,die hem belette om te slapen.Eerst werd gedacht aan rotavirus,maar dit is al gelukkig uitgesloten.Doordat hij uitdrogingsverschijnselen begon te vertonen en fel vermagerde ,kreeg hij een infuus.Nog zo klein en al zo afzien,hij zag ook erg bleek.Gelukkig lijkt hij aan de beter hand,hij lacht terug,maakt geluidjes en is veel rustiger geworden,ook zijn kleurtje wordt beter.Hopelijk krijgen we nu vlug een uitslag zodat er een gepaste medicatie kan gegeven worden,zodat we onze Kobe terug gezond en wel krijgen.Het is zielig om zo een klein ventje te zien lijden en wij allen machteloos moeten toezien.Gisteren heeft hij ook terug melk gekregen,en hij moet ook niet meer overgeven.Hij wordt door iedereen vertroeteld en dat weet hij al goed,zo zijn plotseling zijn krampjes al veel minder als je hem opneemt.Grappig eigenlijk hoe vlug ze verwend zijn ,doch als je ze nu niet moogt verwennen ,zekers als ze ziek zijn,wanneer dan wel.     


  » Reageer (0)
  14-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie liedjes duren niet lang

  Er even tussen uit,ook voor ons.De pekingeesjes bleven thuis,onder het waakzaam oog van de kinderen. We verkozen richting Frankrijk te rijden en belanden zo in Normandië.De stranden waren verlaten,de dorpjes leeg zonder toeristen,en dit is zomer 2008.We bezochten verschillende plaatsjes oa: êtretat met zijn uitgeholde kalkrotsen,Yport en Honfleur waar we sliepen langs de Seine.Doch het slechte weer verdreef ons naar andere oorden ,en zo belanden we in de Loirestreek.Hier bezochten we enkele middeleeuwse dorpjes met vele bezienswaardigheden,prachtige vergezichten en bijna geen toeristen.Daarna vertrokken we naar de streek Centre,waar we sliepen langs de rivier Cher en het lekker warm was,30°. We bezochten er de prachtige kastelen van Chambord met zijn vele torentjes,  het prachtige kasteel van Cheverny, en nog enkele minder spectakulaire. Maar na zonneschijn,kwam er weer die helse regen met pakken uit de lucht en keerden we na een weekje gezellig rondrijden terug naar huis.

  » Reageer (0)
  08-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit?:Uitwerpselen van honden en katten kan je best niet composteren!
  Goed omgaan met afval is tegenwoordig een punt waar veel van ons de laatste jaren flink werk van gemaakt hebben. Hier bij ons thuis letten we er goed op dat het afval gescheiden wordt. Dit is toch het minste wat je kan doen als bijdrage aan een schoner milieu. Keukenrestjes en groenafval gaan bij ons ofwel naar de kippen of de composthoop op.

  Maar laatst zag ik iemand de kattenbak leeggooien in de compostbak. 'Is dit wel verstandig?' dacht ik.

  Ik weet namelijk nog dat toen Nanny, mijn vrouw, zwanger was van onze dochtertjes ze het contact met de uitwerpselen van de kat kost wat kost moest vermijden. Dit wegens het besmettingsgevaar met toxoplasmose, wat schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van de baby.

  Kan compost met mest van vleeseters dan nog steeds schadelijk zijn?
  Zeker als later de compost gebruikt wordt in moestuintjes is het aangeraden geen uitwerpselen van honden en katten erbij te doen. De mest van vleeseters geeft een blijvende en reële kans op allerlei besmettingen.

  De regel die je eigenlijk voor ogen moet houden is dat mest van planteneters, zoals paarden, composteerbaar is en die van vleeseters niet of moeilijk. Dus uitwerpselen van je hond kan je het best niet bij de compost doen.
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008 - http://www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  07-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een lach
       

          Met een lach geef je,je eigen geluk door aan een 
          ander.

  » Reageer (0)
  03-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond -deel 8
  Niet grommen bij de voerbak.

  Grommen bij de voerbak is voor een hond normaal;de prooi die je hebt mag je verdedigen.
  Helaas is dit in de mensenwereld niet zo handig,want het wordt van kwaad tot erger.Met kinderen in huis kan dat zelfs gevaarlijke situaties opleveren.Nog steeds denken veel mensen dat het een kwestie van "dominantie" is.
  "Als ik de baas ben,moet mijn hond maar toelaten dat ik zijn bak wegtrek"is het idee.Leuk bedacht,maar wat zou u ervan vinden ,als uw partner steeds het eten van uw bord snaait? Uiteindelijk wordt u daar alleen maar boos van,en dat heeft niets te maken met wie de baas in huis is.
  Keer de situatie om: de hond hoeft het niet te leren dat het vervelend is als u in de buurt van zijn bak komt;hij moet leren dat,dat juist leuk is.

    Ook al doet niet iedere hond dit,het is voor een hond normaal om zijn bak te 
    verdedigen.Leer hem uw nadering toe te laten,door positief trainen.

  Geef uw hond de helft van zijn voer.Als hij bijna klaar is neemt u wat brokjes(of een paar stukjes vlees) in uw hand en nadert zijn bak.Zodra de hond de laatste kruimels weglikt laat u de brokjes in het bakje vallen.Gaat het goed,dan doet u dit de volgende dag opnieuw,maar nu laat u het lekkers net iets eerder in het bakje vallen,voordat de hond klaar is met eten.Zo schuift u dat iedere dag een beetje op.Al snel zal het hondje in de gaten hebben ,dat uw naderende hand alleen maar goeds betekent.Verloopt dit allemaal zonder problemen,dan kunt u de lege bak een keer weghalen,er iets lekkers indoen en de bak teruggeven.Ook hier zal de hond in de gaten krijgen dat uw handeling te maken heeft met leuke dingen.
  Een pup die bij een goede fokker vandaan komt,heeft minder kans om probleemgedrag rond de voerbak te ontwikkelen.Een goede fokker geeft de pups te eten uit individuele bakjes,en zorgt ervoor dat ze genoeg krijgen.Moeten de pups allemaal uit één grote bak eten,dan zie je dat de honden die hun voedsel snel en venijnig naar binnen schrokken en hun nestgenoten afsnauwen,het meeste krijgen.Jong geleerd is oud gedaan...

  Tip:Leer uw hondje het commando "zit" (dat is voor veel dingen nuttig,en is snel te leren).Zodra hij dit beheerst kunt u dit gebruiken.U laat het hondje zitten als u zijn bakje eten klaar hebt.U zet het bakje neer en zorgt dat het hondje er nog niet uit kan eten.Zodra hij zit,geeft u een teken dat hij mag gaan eten.In het begin,is een seconde zitten genoeg,dan twee,drie,tien,enzovoort.Als de hond maar echt wacht totdat u hem toestemming hebt gegeven.Het oefenen hiervan vereist wat tijd maar biedt voordelen:
    *Ten eerste leert de hond,dat u bepaalt wanneer hij eet,en dat is goed voor de onderlinge verhoudingen.
    *Ten tweede zal de hond enige beheersing leren en niet zonder omhaal aanvallen op alles wat eetbaar is.Dat kan heel praktisch zijn ,als u wilt voorkomen dat uw hond allerlei rommel van de straat opeet. 

  » Reageer (0)
  30-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees jezelf !
        

           Er ligt veel poezie in de dingen om je heen....
           Als je maar stil kan worden en leert verwonderd te zijn.

  » Reageer (0)
  24-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond laten zwemmen
  Bij warme temperaturen is het heerlijk voor je hond om even verkoeling te zoeken in water. Zwemmen is trouwens heel gezond voor je hond. Door te zwemmen wordt de conditie van je hond beter. Vijf minuten flink zwemmen kan je zelfs vergelijken met een uur wandelen!

  Zwemmen is dus lekker om te ontspannen, af te koelen en meteen goed om gezond bezig te zijn.

  Let wel op!

  Er zijn een paar dingen waar je best even op let om het zwemmen voor je hond veilig te houden.
  • In stilstaand water kunnen zich algen vormen. Een hond kan ernstig ziek worden als hij per ongeluk van dit water binnen krijgt waar zich bepaalde algen in gevormd hebben.
  • Ook dode dieren zoals rottende vissen of vogels kunnen ervoor zorgen dat het drinken van het water je hond ziek kan maken.
  • Sommige honden zijn zo enthousiast en duiken meteen het water in als ze de kans krijgen. Let op takken, stronken of afval dat onder het wateroppervlak kan liggen. Je hond kan erin verstrikt raken of zich eraan verwonden. 
  • Het zou ook kunnen dat bepaalde oevers een zuigende bodem hebben waar de hond in vastgezogen wordt. Let dus even op waar hij doorheen plonst.
  • Soms is de oever, bijvoorbeeld bij een kanaal, verhoogd om deze te versterken zodat deze niet afbrokkelt door de waterverplaatsing veroorzaakt door schepen. Je hond kan er dan wel inspringen, maar let er even op dat hij er ook makkelijk weer uit kan. Het kan knap lastig zijn om hem er weer uit te krijgen als de oever te hoog is.
  • Bij stromend water let je er natuurlijk op dat je hond niet met de stroming meegevoerd kan worden.
  • Diepe delen in het water kunnen verradelijk zijn, dit omdat de temperatuur hier plots beduidend lager kan zijn. Je hond kan verkrampen door het grote verschil in de temperatuur met alle gevolgen van dien. Bij ons in de buurt heb je bijvoorbeeld grote plassen die zijn ontstaan doordat het witte zand gebruikt wordt voor het maken van glas. Baggerschepen hebben dan flink diepe putten onder het wateroppervlak achter gelaten. Dat verschil in diepte merk je pas als je erover heen zwemt. Koud!!!
  • Bij sommige plassen, zoals de vorige die ik net besprak, bestaat er ook de kans dat er onder water verzakkingen plaatsvinden. Het zand glijdt dan naar het diepere gedeelte.  Zwemmers en dus ook honden kunnen hierdoor naar onderen gezogen worden door de waterverplaasting die hierdoor ontstaat. Vaak staat er bij dit soort plassen dan ook een bord met de melding dat je er niet mag zwemmen.
  • Negeer dus niet zomaar een verbodsbord.
  Ik sprak laatst iemand die net terug was van een reis door Amerika, hij vertelde me dat er in Florida, waar hij ook even was, regelmatig honden onder het oog van hun baasje verdwijnen. Ze worden soms gewoon van de oever geplukt door een krokodil!

  Gelukkig hebben wij hier geen krokodillen in onze wateren. Alhoewel ik soms toch wat extra snelheid maak als ik eraan denk terwijl ik met de hond ergens aan het zwemmen ben.

  Verder  kan ik je nog één advies geven, laat je hond lekker genieten, want zwemmen is ook voor je hond heel gezond en die extra verkoeling is, tijdens de hete dagen, ook voor hem meer dan welkom!
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008 - http://www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  23-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen
        

         Zekers,het zaligst is te blijven wiegen,in de wellust der 
         herinneringen.
         Maar,zo leeft men niet voort,zo dommelt men
         gedachteloos in. 

  » Reageer (0)
  19-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wassen van je huisdier.
   Niet elke hond is gek op water. Daarom is het wassen van een hond niet altijd even makkelijk! Soms is een wasbeurt echter onvermijdelijk. Dan is het belangrijk dat de juiste shampoo wordt gebruikt. Zo zijn shampoos voor mensen niet geschikt voor honden! De huid van een hond heeft namelijk een andere zuurgraad en is ook dunner dan een mensenhuid. Het kan zijn dat uw hond of kat gewoon vies is, maar de reden voor het wassen kan ook een huidprobleem zijn. Katten worden meestal alleen gewassen in geval van een huidprobleem. In beide gevallen is het van belang een juiste shampoo te gebruiken. Een shampoo voor de mens is absoluut niet geschikt voor de hond of kat. Verschillen tussen een honden- en mensenhuid
  • Zuurgraad
  De huid van de hond en de kat heeft een andere zuurgraad (pH) dan die van de mens. Een verstoring van deze zuurgraad, door bijvoorbeeld het gebruik van een mensenshampoo, kan leiden tot huidproblemen. Het is dus belangrijk een shampoo te gebruiken voor dieren met de juiste zuurgraad. De zuurgraad van de hond is ongeveer 7,5, die van de mens 5,5.
   • Huiddikte
  Honden en katten hebben een veel dunnere huid dan mensen. De huid is daardoor gevoeliger voor huid- en vachtverzorgingsprodukten. Gebruik dus alleen middelen die speciaal ontwikkeld zijn voor de hond en de kat.
  • Huidvernieuwing
   De huid van honden en katten vernieuwt zich veel sneller dan de huid van de mens. Als uw huisdier een wondje heeft of herstellende is van een huidprobleem, zal de huid sneller genezen en het effect van een medicinale shampoo eerder te zien zijn dan bij de mens. De epidermale dikte is bij de hond 3-5 lagen en 10-15 lagen bij de mens. Elke 20 dagen (mens: 28 dagen) vernieuwt de huid zich bij de hond.
  • Haargroei
  De haren van mensen groeien continu door. Soms valt er wel eens een haar uit, maar dan groeit de volgende haar al weer aan. Bij de hond en de kat varieert de haargroei per seizoen. In de zomer vallen de haren uit wanneer het weer iets warmer wordt. In de winter hebben ze vaak een dikkere vacht. Het wassen van uw huisdier is meestal ook seizoensgebonden. Bepaalde allergische huidaandoeningen komen alleen voor in het voorjaar en de zomer. Daarbij worden honden vaak viezer in de natte periodes. De haarvernieuwing is cyclisch bij de hond, maar continu bij de mens.
  • Zweetklieren
  Wanneer wij het te warm hebben, gaan we zweten over het gehele lichaam. Door de verdamping van het vocht op onze huid, verliezen wij warmte en koelen we dus af. De hond en de kat hebben deze zweetklieren op het lichaam, behalve op hun voetzooltjes. Om voldoende af te koelen gaan honden en katten sneller ademen. De meeste honden vinden het daarbij heerlijk om af te koelen in waterplassen, meertjes en andere waterplaatsen. Dit is niet altijd bevorderlijk voor de geur of de gezondheid van de huid. Een wasbeurt kan dan gewenst zijn.

  Shampoos voor de hond en de kat.
  Voor vrijwel ieder wasdoel zijn speciale shampoos ontwikkeld, die rekening houden met de specifieke eisen van de hondenhuid. Zo moet bij routine wasbeurten (voor het schoonhouden of schoonmaken van de vacht) altijd een milde shampoo worden gebruikt, die de beschermende vetlaag van de huid niet aantast. Bij vlooien, luizen of andere parasieten zal de dierenarts een speciale anti-parasitaire shampoo voorschrijven. Tot slot zijn er speciale shampoos die ingezet worden om de behandeling van huidproblemen te ondersteunen. Een dergelijke medicinale shampoo verlicht de hond al snel van zijn ergste klachten. Voor vrijwel ieder huidprobleem is een speciale shampoo beschikbaar, bijvoorbeeld voor atopie, seborroe en pyodermie
  Moet ik ook een lotion gebruiken? Lotions hebben een snel verzachtend effect en is ideaal om die delen van de hond te behandelen waar jeuk en/of ontsteking het hevigst is. Door een lotion te gebruiken kan er minder tijd zitten tussen de wasbeurten. U hoeft uw hond dus minder vaak te wassen! Lotions zijn makkelijk aan te brengen door deze op de droge vacht te sprayen en voorzichtig in te masseren. Het voordeel is dat er geen water gebruikt hoeft te worden: het is dus altijd en overal te gebruiken. Doordat de lotion niet uitgespoeld wordt (in tegenstelling tot een shampoo!), is er meer contact tussen de huid en de lotion en wordt het effect van de shampoo dus versterkt.
  Atopie
  Atopie is een huidontsteking die met veel jeuk gepaard gaat. De honden die hier last van hebben zijn heel gevoelig voor bepaalde stoffen (allergenen) in hun omgeving.. Een shampoo tegen atopie-problemen verzacht de huid, verwijdert de schilfers en reinigt de huid, zodat bacteriën en gisten geen kans krijgen om de ontsteking te verergeren. Daarnaast zitten in de speciale shampoo voor atopie bestanddelen die de weerstand van de huid vergroten en de kans op terugkeren van de klachten verminderen.
  Seborroe
  Seborroe is een huidafwijking waarbij de huid droog of juist vettig aanvoelt. De vacht vertoont vaak klitten als gevolg van overmatige talgproductie van de huid en meestal is er schilfering aanwezig ("roos"). Seborroe kan ontstaan als het natuurlijk evenwicht van de huid is verstoord, maar het kan bij bepaalde rassen ook erfelijk zijn. Een shampoo tegen seborroe verwijdert de schilfertjes, het teveel aan talg en reinigt de huid. Daardoor herstelt de huid sneller en krijgt de vacht weer een mooie glans.
   Pyodermie
   Een Pyodermie is een ontsteking van de huid, veroorzaakt door bacteriën. Net als seborroe kan pyodermie ontstaan als het evenwicht van de huid verstoord wordt. Er zijn drie vormen van pyodermie: oppervlakking (een ontsteking tussen de huidplooien), diep (een ontsteking in de opperhuid of haarzakjes) en zeer diep (een ontsteking van de haarzakjes of het onderhuidse weefsel). De behandeling hangt af van de diepte van de ontsteking en de mate van uitbreiding. Meestal schrijft de dierenarts een antibioticumkuur voor en adviseert voor lokale behandeling een medicinale shampoo. Zo'n shampoo dringt diep in de huid door, doodt de bacteriën en verwijdert de schilfers en het overtollige talg.

  » Reageer (0)
  17-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herfst van je leven
                 .

  » Reageer (0)
  12-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
                

  » Reageer (0)
  11-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip: Wat kunt je doen tegen een stinkende hondenvacht?
  Met het wisselend weer van de afgelopen dagen weet je niet of je nu op pad moet met de paraplu of niet. Gelukkig is de temperatuur best te doen dus al zou jij tijdens een wandelingetje met je hond toch niet op tijd een droog plekje kunnen opzoeken dan is het nog niet zo’n ramp. Maar als je hond mee in huis gaat, zit je wel met een natte hond en meestal heeft zo’n dier dan niet zo’n aangename vachtgeur. Hoe je het ook draait of keert, als je een hond in huis hebt blijf je dat altijd ruiken. Misschien jijzelf niet meer, maar je bezoek ruikt dat de hond in huis mag. Je kan dit natuurlijk beperken door een goede vachtverzorging en regelmatig stofzuigen en schoonmaken in huis. De hondenlucht wordt veroorzaakt door allerlei stoffen die in de vacht worden gevormd, vaak onverzadigde vetzuren, deze zuren veroorzaken de geur. De vetten zijn een natuurlijk beschermingsmiddel. Regen blijft niet in de vacht hangen, gelukkig maar anders zou je hond na een regenbui of een duik in de vijver er als een gevulde spons bijlopen. Dus je mag best je hond wassen met shampoo maar juist om de natuurlijke bescherming niet weg te nemen zou ik dit niet te vaak doen. Ik begrijp het, een lekker shampoogeurtje zou ook mijn keuze zijn. Maar als de hond mocht kiezen dan wist hij het wel, laat mij maar lekker mijn vachtgeurtje houden, zou hij zeggen. Een eetlepeltje maïsolie of schapenvet door het voer van je hond zou kunnen helpen omdat dit producten zijn die uit onverzadigde vetzuren bestaan en in sommige gevallen helpen deze bij het regelen van de stofwisseling. Er zijn ook hondeneigenaars die zweren bij het toevoegen van bietensap en wortelsap in het voer. Een tip die zeker zijn nut heeft bewezen is je hond gewoon lekker even afdrogen nadat hij nat is geweest. Je hebt beslist wel wat oude handdoeken die je hiervoor kan gebruiken.
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2008 - http://www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  09-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnestralen...
           

             Zonnestralen,kunt ge pas zien als er wolken in de buurt zijn.
                

  » Reageer (0)
  04-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim
                

                         Het geheim om gelukkig te zijn
                     Bestaat er niet in,
                     Dat we kunnen doen
                     Wat we graag doen.
                     Maar dat we erin slagen
                     Graag te doen,
                     Wat we moeten doen.

  » Reageer (0)
  03-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond -deel 7

  Mee naar het restaurant of mee in de trein

  In het restaurant en in de trein is het leven voor de hond een beetje saai,want veel meer dan rustig op de vloer liggen wordt er niet van hem verwacht.Toch zult u blij zijn met een hond die dat zonder problemen doet.
  Sommige honden doen het van nature ,andere honden hebben iets meer moeite om dit te leren.Maar ook hier zult u veel gemak hebben van de moeite die u doet.

  Als de pup leert om rustig mee te gaan en onder uw stoel te liggen,zal dit normaal zijn, zodra hij volwassen is.

  Met een pup is het relatief makkelijk, omdat pups toch al veel slapen.Zorg daarom dat de pup voordat u naar een restaurant of in de trein gaat, lekker uit is geweest en zijn behoefte heeft gedaan.
  In het restaurant of de trein legt u hem rustig op de plaats waar u ook wilt dat hij ligt als hij groter is. Braaf zo!
  Eventueel kunt u een lap of deken meenemen,om het voor de hond vertrouwder te maken.De pup zal misschien even rondkijken ,maar dan al snel in slaap vallen.
  Laat hem niet buurten bij andere mensen,want dan zal hij dat ook doen ,als hij groter is.
  Leert hij nu rustig onder de tafel of stoel te liggen, dan gaat hij dit normaal vinden en kunt u hem als volwassen hond makkelijk meenemen.
  TIP:Wordt het hondje in het restaurant wakker uit een diepe slaap en begint hij rond te lopen,dan moet hij waarschijnlijk even naar buiten voor een plasje.In de trein of bus is dit moeilijk,maar stap desnoods uit om ongelukjes te voorkomen.
  » Reageer (0)
  02-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allen bedankt
  Hartelijk dank voor  de lieve reacties en vele felicitaties die de gelukkige ouders en wijzelf mochten ontvangen ,bij de geboorte van dit kleine wonder "Kobe".

                    

  » Reageer (0)
  28-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Kobe

                 Negen maanden zijn gevlogen
              En je hebt heel wat gewogen
              Het buikje van je mama werd wat klein
              Dus verhuizen leek je fijn
              Uw papa gaf heel wat kusjes op mama's buik
              Maar geef ze nu rechtstreeks
              aan zijn kleine spruit.....Welkom Kobe.

        

                    
                 

  Met fierheid stellen wij jullie ons jongste kleinzoontje voor.
  Zijn naam is Kobe en zag gisterenavond het  levenslicht.Hij weegt 3,480 gram en meet 52 cm.Hij is terecht gekomen in een liefdevol gezin en aan liefde en toewijding zal hij zekers geen gebrek hebben.En wij als overgelukkige grootouders zullen er tevens over waken dat hem niets tekort komt.   

  » Reageer (0)
  26-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig gedicht

                  Mijn vriend

  Je wilde haren,je leuke snoet
  Het is je intelligentie die het 'em doet,
  Je bent niet knap,je bent niet chique,
  Toch ben jij mijn pièce unique.
  Jij bent niet zoals andere mensen,
  Maar beter kan ik mij niet wensen.
  En kom ik thuis dan ben jij daar,
  Sta je altijd met je vriendschap klaar.
  Zie ik het niet meer zitten,kan ik het niet meer aan,
  Kijken je bruine ogen mij veel begrijpend aan,
  Dan wandelen we samen zij aan zij,
  Genietend in het gras lig jij naast mij.
  Mijn trouwe vriend,ik ben zo blij dat ik je vond,
  Zeggen mensen:"Ben je gek, 't is maar een hond!"
  Wel het is die trouw die ik bij jullie nooit vond.
                                          Micheline.


  » Reageer (0)
  21-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekijk het leven..
           

           Bekijk het leven altijd van de zonnige kant.
         En als er geen zonnige kant is
         Wacht tot dat de toekomst in licht verandert

  » Reageer (0)
  19-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee maal is scheepsrecht
  Gisteren met ons twee pekingezen vedetten naar show geweest te Wieze.
  Wij hadden dit maal een duitse keurmeester en onze grote concurenten waren ook duitsers.Het beloofd niets te worden voor ons, te meer omdat ons teefje Baiji totaal niet in vacht stond.Zij moet weldra loops komen te staan en de plukken haren vliegen in het rond.
  Eerst was Angelus ,de vader van Baiji aan de beurt.Hij deed alles wat van hem gevraagd werd en werd zo beste reu met CAC-CACIB.Dan was het de beurt aan ons pekingeesje Baiji,zij won in haar groep.Daarna moest ze uitkomen tegen een kampioenteefje en hier won zij ook nog eens van en werd verkozen tot beste pekingezenteef met CAC-CACIB.
  Daarna moesten vader en dochter tegen elkaar uitkomen om te zien wie er de beste pekingees van de show was.Het was de reu Angelus die met de eer ging lopen en werd zo BOB (best of breed) .Beide pekingeesjes kregen de titel van HOPKONING en HOPKONINGIN. Het was buiten alle verwachtingen in, een heel verdienstelijke dag.

             
  De keurmeester zat zelfs op handen en voeten om te zien wie er verkozen werd tot beste pekingees.Mijn ventje Jos hier met Baiji. 
    
             
                    Angelus na zijn overwinning

  » Reageer (0)
  14-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnen-druiven
  Een gezonde ,vijf jaar oude hond stierf aan nierfalen nadat zij thuis een doos rozijnen had opgegeten.
  In de Verenigde Staten is bekend dat het eten van rozijnen giftig kunnen zijn en de dierenartsen aldaar weten ook hoe opgetreden moet worden als een hond er ziek van wordt.

  Uit een onderzoek van dierenartsen van de amerikaanse ASPCA en hun 'vergiften centrum' (APCC- Animal Poison Control Center)komt het volgende naar boven:
  Van 10 honden wordt vermeld dat ze nierfalen ontwikkelden na het eten van een grote hoeveelheid druiven(5 honden-verse druiven,of gedeeltelijk gegiste druiven,3 honden aten pitloze blauwe druiven) of rozijnen(5 honden).
  Twee honden overleden en drie honden moesten inslapen.De overige honden kregen drie weken lang een zware behandeling.Van 4 honden was bekend hoeveel ze ongeveer gegeten hadden en dit varieert tussen 275 gram(9oz) en 1 kilo(2lbs).Volgens deze dierenartsen moet iedere hond,die meer dan een paar druiven of rozijnen eet,behandeld worden.

  De oorzaak van de vergiftiging is nog niet bekend.
  Gedacht wordt aan:schimmels,overdosis vitamineD3 ,milieuverontreiniging,pesticiden,zware metalen-of giftige stoffen in het fruit zelf.
  Ziekteverschijnselen,voordat de nieraandoening zich aankondigd,zijn:
  braken,diarree,sloomheid,geen eetlust en buikpijn.
  Deze verschijnselen kunnen wekenlang aanhouden.Bij bloedonderzoek blijkt vaak sprake te zijn van hypercalcemia( een verhoogd kalkgehalte in het bloed).Naarmate de nierbeschadiging zich ontwikkeld,gaan de honden minder plassen.Wanneer ze helemaal niet meer kunnen plassen,treedt de dood in.
  In sommige gevallen moesten honden,die tijdig medische hulp hadden gekregen,toch worden afgemaakt.

  Hoewel de exacte oorzaak van de nieraandoening onbekend is,kunnen honden die druiven en rozijnen eten er succesvol voor behandeld worden.
  De eerste stap is ontgifting. Het opwekken van braken en het toedienen van geactiveerde houtskool helpt  de opname van mogelijke giftstoffen te voorkomen. Honden moeten minimaal 48 uur aan het infuus gelegd worden. De arts moet tenminste drie dagen dagelijks het bloed controleren. Als de bloedwaarden na drie dagen normaal zijn,is het onwaarschijnlijk dat de nieren zijn aangetast.
  Sommige honden hebben buikvliesdialyse nodig,een proces waarbij het buikvlies(het vlies dat om de organen in de onderbuik heen zit)gebruikt wordt om afvalstoffen te zuiveren,wat gewoonlijk door de nieren wordt gedaan.
  Bron:http://www.kcdehofstad.nl/  


   

  » Reageer (0)
  07-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap
            

                 Een vriend is iemand
                 Die het lied van je hart kent
                 En het opnieuw kan zingen
                 Als jij het vergeten bent.            

  » Reageer (0)
  30-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond-deel 6
       Niet opspringen tegen mensen.

  Lief hè,die kleine pup die iedereen zo enthousiast begroet?Dat gaat ook gemakkelijk;een pup is zo aaibaar dat vrijwel iedereen letterlijk door de knieën gaat.De sociale pup vindt deze aandacht geweldig en probeert bij al deze knuffelaars de oren schoon te likken.
  Allemaal heel schattig,maar probeer de situatie over een paar jaar eens voor u te zien,de pup weegt dertig kilo en heeft net uitgebreid geravot in het plantsoen.
  Voor u naar huis gaat loopt u nog even langs de bakker,en daar treft u de buurman,die met zijn nette pak aan,klaar is voor de bijeenkomst waar hij  naartoe moet.
  Enthousiast kwispelend loopt de volwassen hond de buurman tegemoet en doet wat hij geleerd heeft,namelijk flink opspringen en zijn gezicht aflebberen.Voor de hond is dit een normale manier om contact te leggen en een soortgenoot te begroeten,voor de mens is het ongewenst gedrag.
  Ook hier kunt u er heel gemakkelijk voor zorgen dat mensen geen hekel aan uw hond krijgen,omdat hij steeds tegen iedereen opspringt
  .

              Leer de hond zitten in plaats van opspringen.

  Omdat het opspringen voor de hond normaal is, heeft het weinig zin om hem dit met harde hand af te leren, hij zal er niets van begrijpen. Hij probeert toch juist om u vriendelijk te begroeten? Uw strenge reactie zal hem onzeker maken en ervoor zorgen dat hij nog harder probeert contact te zoeken. Beter is het om iets anders in de plaats te laten leren, bijvoorbeeld zitten, want zitten en opspringen gaan nu eenmaal niet samen.
  Zorg dat de hond het commando 'zit' goed snapt. Zodra de hond naar u of iemand anders toegaat voor een begroeting, geeft u hem het commano 'zit'. Zodra hij zit kriebelt u hem rustig over de borst en geeft hem iets lekkers. Zorg dat hij niet hoeft op te springen om het lekkers uit uw hand te nemen.
  Lukt het niet? Is de hond te wild? Negeer hem volkomen, draai hem uw zijkant toe en kijkt naar boven. Zodra de hond verbaasd stilstaat geeft u opnieuw het commando 'zit'.Dit herhaald u net zolang tot het goed gaat.
  Zorg ervoor dat hij nooit beloond wordt voor het opspringen.
  Omdat bestraffen door sommige honden toch wordt beschouwd als beloning(aandacht) heeft dit geen zin ,negeren is de enige oplossing.
  Als u hierin echt consequent bent, zullen de meeste honden snel in de gaten krijgen dat zitten hen meer oplevert dan opspringen.
  Voordat u het weet, is het een gewoonte geworden waar u veel gemak van zult hebben.
  Let er de eerste maanden wel op ,dat vrienden en kennissen die het hondje begroeten niet al uw inspanningen teniet doen, door het opspringende hondje uitgebreid te aaien, omdat dat zo leuk is.

  » Reageer (0)
  28-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbele winst op show te Genk
  Zaterdag was het nog eens showtime voor onze pekingeesjes.Het was weeral een tijdje geleden en hoogtijd om het niet te vergeten.
  We hadden een Russische keurmeester en zij moest 134 honden keuren,grote en kleine rassen.Dus lange wachttijden en veel stress.
  Voor ons moesten er een 100 tal honden de revue passeren.Er waren ook 2 kampioen pekingezen uit Zwitserland aanwezig en na verluid wonnen deze 2 pekingezen altijd en overal,dus dubbele stress.De tijd verstreek,door een babbeltje hier en daar,eens buiten gaan naar de plasplaats voor de honden,gaan kijken en supporteren voor andere bekende deelnemers enz.
  Ik had Baiji, ons teefje en haar vader Angelus,uit Frankrijk,en nog altijd bij ons is,mee. Vader en dochter pekingees wonnen ieder hun klasse,waardoor ze ieder daarna moesten uitkomen tegen de kampioenpekingezen.Zowel Baiji als Angelus werder weer verkozen,en werden daardoor beste teef en reu met elk CAC en de Ambiorixtrofee.Daarna moesten Baiji en haar vader tegen elkaar uitkomen,maar Baiji haalde het van haar vader en werd daardoor verkozen als beste pekingees met BOB.

             
                                Het opmaken van Baiji. 


              
               Van al dat wachten,daar wordt je zoooo moe van.

             
               Samen met de keurmeester,nadat Baiji verkozen was als 
               beste pekingees,en Angelus
                   
              
                Jackie,was met Yelle ook aanwezig.

              
                Dierenvrienden onder elkaar.Jackie met Yelle, en haar man
                met Arram,die ook gewonnen had

  » Reageer (0)
  23-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


          Geluk moeten we onderweg zoeken
          En niet aan het einde van de weg
          Want dan is de reis afgelopen.

  » Reageer (0)
  21-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotosessie .
  Een jaar geleden werd ik gecontacteerd of ik niet met mijn pekingeesjes wou meewerken aan een fotosessie.Het was een eerste jaarsstudente die de opleiding fotografie volgde.Ze had ons gevonden op seniorennet en zo een mailtje verstuurd.Het thema was "baas en dier",en daar ze de pekingees wel iets speciaal vond,vroeg ze om onze medewerking.Afspraken werden gemaakt,en ik moest aangepaste kledij aandoen die overeenkwam met de kleur van het dier.Ik laat jullie meegenieten van de door haar gemaakte fotoreportage.


  » Reageer (0)
  16-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond -deel5
  Niet alleen thuis kunnen zijn.

  Wist u dat minstens de helft van alle honden die in het asiel zitten,problemen heeft met het alleen thuis blijven?
  Een hond die niet heeft geleerd alleen thuis te zijn,kan gaan janken,blaffen,het interieur verbouwen of binnenshuis zijn behoefte doen.Niet leuk voor de hond,niet leuk voor de baas en ook niet leuk voor de buurt.Een hond is een groepsdier en een hond(lees:wolf)die niet in groep is,is ten dode opgeschreven.
  Alleen zijn veroorzaakt stress,en niet zo'n beetje ook.Daarom moeten onze huisdieren het alleen blijven bewust leren.
  De ene hond zal er minder moeite mee hebben dan de andere.Daarbij moeten we reële verwachtingen hebben en houden.
  Een pup van een paar maanden kan nooit urenlang zijn behoefte ophouden,en een jonge speelse hond kan geen hele dag stilzitten.

        Alleen zijn gaat niet vanzelf.Leer het stapje voor stapje aan en zorg dat de hond geen kans krijgt om ongewenst gedrag te ontwikkelen.Iets afleren is veel moeilijker dan aanleren!

  De eerste stap voor het rustig even alleen thuis kunnen zijn is het maken van een veilige eigen plek voor de hond,waar hij geen kwaad kan.Een bench is ideaal,maar een mand in de hal kan ook.U begint met de hond uitgebreid uit te laten,waarbij u voldoende met hem hebt gespeeld.Als hij moe op zijn plek ploft geeft u hem een lekkere kluif of een speeltje wat hij leuk vindt.
  Het moet in ieder geval iets zijn wat niet standaard in de huiskamer slingert;maar iets bijzonders.Zodra de hond slaapt loopt u rustig even de deur uit.Zeg niets,maak er geen bijzonderheid van.Na een minuut keert u rustig terug,en ook hier maakt u niets bijzonders van.
  Komt de hond naar u toe om u te begroeten;prima maar houd het rustig.
  Blijft hij slapen? Ook goed.
  De volgende dag doet u hetzelfde maar met twee minuten,enzovoort.
  Na een week kunt u de hond op die manier rustig tien minuten alleen laten.Mocht hij wakker worden,dan zal hij misschien even piepen,maar daarna waarschijnlijk op zijn kluifje gaan kauwen.
  Zorg ervoor dat u steeds terugkomt als de hond rustig is,want anders leert hij ,dat het piepen zin heeft.
  Voor een hond is het volkomen natuurlijk om de roedel bij elkaar te janken,maar als u daar gehoor aangeeft ,leert u de hond verkeerd gedrag aan.Het heeft ook geen enkele zin om terug te gaan en de hond te bestraffen;uw terugkomst is belangrijker en uw gemopper neemt hij voor lief.
  Net als bij het jagen,is het belangrijk dat de hond niet ontdekt dat het leuk is om de bekleding van de bank te trekken of dat het helpt als hij een keel opzet.Als u het alleen thuis zijn rustig opbouwt,zal de hond erop leren vertrouwen dat u weer terugkomt en rustig afwachten.
  Hoe actiever u met de hond bezig bent,hoe eerder een hond lekker zal gaan slapen als u er even niet bent.

  » Reageer (0)
  10-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer je de draad kwijt bent..
            

                 Wanneer je de draad kwijt bent,
                  en een steek laat vallen.
                  Is er maar één oplossing,
                  de knoop doorhakken!

  » Reageer (0)
  08-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond-deel4
  Niet (extreem)blaffen bij de voordeur.

  Veel mensen vinden het een rustig idee dat de hond het huis bewaakt.Blaffen als de voordeurbel gaat kan daarbij horen,maar kan ook na enige tijd resulteren in een hond die in de slaapkamer moet worden opgesloten als er bezoek komt,omdat hij niet meer te houden is.
  In het begin is het nog grappig:de bel gaat en de kleine pup gaat achter uw benen staan en heel stoer blaffen.
  U spreekt het hondje toe en aait hem.Vervolgens komt het bezoek binnen en aait de pup eveneens.De beloning is op die manier compleet en zo wordt het geblaf steeds erger.
  Ooit komt de dag dat u er genoeg van hebt.De hond begint te blaffen en u brult hem toe dat hij moet ophouden.
  Bij de hond is blaffen een gewoonte,en als u dan ook nog een keel opzet weet hij maar één ding zeker:als de baas zo'n herrie maakt moet ik blijkbaar nog beter mijn best doen!Meer lawaai is het resultaat.

    
  Blaffen bij de voordeurbel wordt nooit vanzelf minder,
         het wordt alleen maar erger.

  Het is moeilijk om u bezig te houden met de hond als er bezoek komt.U staat op als de bel gaat,u doet de deur open,begroet het bezoek,neemt jassen aan en dan moet u ook nog met de hond bezig zijn.Dat is lastig.
  Help het lot een handje en vraag hulp aan buren of familieleden om te oefenen met de voordeurbel.
  Zodra de bel gaat laat u de hond naar zijn plaats gaan en geeft u hem iets lekkers.Dan laat u de beller binnen,maar deze negeert de hond volkomen.Geen springen,likken,aaien en dollen,gewoon negeren.
  De eerste paar keren is dit heel moeilijk,vooral bij een pup,maar het werpt vruchten af.De hond gaat vanzelf rustig liggen en leert dat bezoek helemaal niet gevaarlijk is.


  » Reageer (0)
  03-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap
  .

  » Reageer (0)
  01-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
                  

                  In de ogen van de jeugd, schittert de passie,
                  In de ogen van de ouderen,schijnt het licht.
                  

  » Reageer (0)
  28-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwpret

  Onze pekingeesjes vinden de sneeuw heel fijn.Ze hapten in de sneeuw,speelden erin en wilden niet van ophouden weten.Een lust voor het oog,maar daarna waren ze goed nat, er hingen zelfs  stukjes ijs vast in hun vacht.Voor een keer dat er eens sneeuw ligt mag het wel.Daarna kon het  kamwerk  herbeginnen.

  » Reageer (0)
  27-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruwelijk en barbaars

  Broodje hond in Peking

  De hond wordt doodgeknuppeld met een metalen staaf
  De slachter heeft z'n 'prooi' uitgekozen
  De hond wordt aan een haak gehangen en gevild
  Op het koertje van de slachter is nog een heel 'assortiment' beschikbaar
  Dit is een scène uit de stad waar in augustus de Olympische Spelen op gang worden geschoten. Een fotograaf van het persagentschap Reuters was in Peking getuige van een gruwelijke hondenslachting. Hondenliefhebbers klikken best een ander artikel aan.

  Doodknuppelen en villen
  De slachter houdt op een koertje achter zijn huis allerlei viervoeters. De fotograaf zag hoe een scharminkel van een hond eerst wordt doodgeknuppeld en daarna aan een haak gevild met een mes.

  Gefokt voor consumptie
  De eigenaar vertelde de fotograaf dat hij het hondenvlees verkoopt aan restaurants en winkels. De honden worden speciaal gefokt voor consumptie. Al zou het ons niet verwonderen dat de slachter ook straathonden in zijn 'assortiment' heeft. Wij laten dit 'broodje Pekinees' alvast aan ons voorbijgaan. 
  Bron hln. 

  » Reageer (0)
  26-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond-deel 3

  Niet achter fietsers,brommers,joggers,katten,paarden aanjagen.

  Waarom hebben juist joggers en soms (brom-)fietsers een hekel aan honden?Omdat ze door honden achterna gezeten en soms zelfs worden gebeten.Dat kan natuurlijk niet!
  Hoewel de hond goed is aangepast aan het leven met mensen,is het een oerinstinct wat hier de kop opsteekt,namelijk het jachtinstinct.Een bewegend wezen in de verte is prooi!
  Gelukkig zijn de meeste honden wel zover gedomesticeerd dat ze deze "prooi" in het uiterste geval in een been bijten en niet meer,maar dat is al vervelend genoeg
  .
       
         Laat uw hond helemaal nooit achter iets of iemand aan jagen!

  Jachtgedrag is buitengewoon moeilijk weer af te leren.Op het moment dat de hond gaat jagen,scheiden zijn hersenen een stof af die maakt dat hij een soort "kick" krijgt,een lichamelijk zeer prettig gevoel.
  Hoe hard u de hond daarna ook in zijn lurven zult grijpen en bestraffen,de beloning door die "kick" heeft hij al gehad!
  Voorkomen is beter dan genezen.De hond moet allereerst leren dat fietsers,joggers,brommers en wandelaars bij het normale leven horen en actief wennen aan katten,paarden,enzovoort.
  Het vereist enige tijd en inzet,maar dat is het ruimschoots waard!
  Een jagende hond is de schrik van de omgeving en bovendien levensgevaarlijk.Zorg ervoor dat de pup nooit en te nimmer de kans krijgt om te jagen.Daarnaast moet u de hond actief kennis laten maken met andere dieren.Ga eens naar een manege om hem vertrouwd te maken met paarden,ga eens naar kennissen die een kat hebben(bij voorkeur een kat die vertrouwd is met honden) en neem hem mee naar een drukbezocht park op een zondag.
  Als er een jogger,fietser of ruiter nadert laat u het hondje rustig naast u zitten.Laat hem niet springen en /of blaffen,maar echt gewoon rustig zitten.Doet hij dat netjes,beloon hem dan rustig of geef hem iets lekkers.
  Na verloop van tijd weet het hondje niet beter.
  Paarden,fietsers en joggers zijn normaal en bij u in de buurt blijven is voordelig,want dat levert iets lekkers of aandacht op.


  » Reageer (0)
  21-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente
       

               Liefde ziet zelfs aan de kaalste takken
               reeds de bloemenpracht van de komende lente.

  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond (deel 2)
  Niet trekken aan de riem.

  Ook dit is niet moeilijk te leren,maar toch voor veel honden en mensen een probleem.
      
  De hond mag nooit zijn zin krijgen als hij aan de riem trekt.

  Dat begint al met de kleine pup.De eerste keren dat u naar buiten gaat,zal de pup niet willen lopen.Deze grote nieuwe wereld is tenslotte behoorlijk eng!Eerst moet u de pup achter u aansleuren,en als u omdraait trekt het hondje u naar huis!Zo zijn de grondbeginselen gelegd voor een hond die eindeloos aan de riem trekt.Dat gaat nog verder als de hond wat langer bij u is,en hij u met een ruk naar ieder graspolletje sleurt waar hij even aan wil ruiken,of enthousiast naar een andere hond wil.U geeft de hond zijn zin,of de andere hond komt naar uw hond toe,en zo krijgt uw hond iedere keer wat hij wil door hard aan de riem te trekken.   


  Hoe lost u dat op?De nieuwe pup vindt de wereld best eng,daarom is het verstandig om hem de eerste keren op de arm te nemen.Als uw hondje met vertrouwen om zich heen kijkt kunt u hem neer zetten en kijken of hij wilt lopen.Zorg dat hij zijn aandacht op u richt, en niet meteen leert om de riem  naar alle kanten te trekken.Vrolijk pratend neemt u de pup mee aan de riem.Trekt hij de andere kant op?Sta stil en kijk naar de lucht.Houd vol, want vroeg of laat zal het hondje verbaasd naar u opkijken.Op dat moment praat u enthousiast tegen het hondje,en gaat u weer lopen.Zorg dat het hondje naast u blijft lopen en naar u kijkt door tegen hem te blijven praten en zijn aandacht vast te houden.Iedere dag laat u het hondje iets langer zelf lopen, en zorg dat hij helemaal nooit zijn zin krijgt als hij aan de riem trekt.Zodra hij naar u opkijkt praat u vriendelijk tegen hem.
  Houd vol;het rustig naast u lopen zonder te trekken wordt op die manier een gewoonte.
  Deze methode werkt ook voor oudere honden,alleen is het in veel gevallen moeilijker om de hond op de arm te nemen.Maar ook bij deze honden moet u zorgen dat trekken NOOIT wordt beloond.

  » Reageer (0)
  17-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als we beseffen...
              

          Als we beseffen,hoe weinig een gelukszaadje
                 eigenlijk maar kost,
          Dan zouden wij er veel kwistiger mee omspringen
                 bij het rondstrooien ervan!

  » Reageer (0)
  14-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit bevestigd mijn onderstaand verhaal

  800 honden gevonden in één huis

  De wereld heeft er een nieuw record bij: liefst 800 hondjes werden in smerige omstandigheden gevonden in een huis in Tucson, Arizona. Van chihuahuas over dwergkezen tot terriërs vonden onderdak bij een bejaard koppel.
  De honden werden door de overheid weggehaald. Meteen werden ook nog eens 82 papagaaien in huis gevonden. Urine en uitwerpselen verspreidden een enorme stank in de woning. De hondjes bevonden zich wonderwel in relatief goede gezondheid, al moesten sommige zwangere teefje plots bevallen tijdens hun transport.
  De eigenaars kweekten de beestjes om ze te verkopen. Blijkbaar was het aanbod groter dan de vraag... (jv) 

  Bron:hln.

  » Reageer (0)
  12-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een droevig verhaal!!
               Een droevig verhaal:

  Ik herinner me niets van de plaats waar ik geboren ben.Het was er suf en donker,en we kwamen nooit in contact met mensen.Ik herinner me nog wel mijn moeder en haar zachte vacht,maar ze was zo dikwijls ziek en ze was heel mager.Ze had bijna geen melk voor mij en al min broertjes en zusjes.Ik herinner me dat vele van hen stierven,en ik miste hen zo.

  De dag dat ik van mijn moeder werd weggehaald,herinner ik me nog als de dag van gisteren.Ik was zo verdrietig en bang,mijn melktandjes waren nog maar pas doorgekomen.Ik had eigenlijk nog bij mijn mammie moeten blijven,maar ze was zo ziek.Bovendien bleven de mensen zeggen dat ze geld nodig hadden en dat ze de vuiligheid die mijn zusje en ik maakten beu waren.Dus werden we gekooid en werden we naar een vreemde plaats gebracht.Alleen wij tweetjes.We kropen dicht tegen elkaar en we waren bang.Er was niemand om ons te knuffelen of te aaien.

  Zoveel te zien,en zo veel geluiden,zoveel geuren!We werden naar een winkel gebracht met heel veel verschillende dieren!Sommige kwaakten!Sommige miauwden!Sommige piepten!Mijn zusje en ik werden in een klein kooitje gesmeten.Ik kon er de andere puppies horen.Ik zag mensen naar me kijken.Ik hield wel van kleine mensjes,die leken wel lief en leuk.Ze wilden zelfs spelen.

  De ganse dag bleven we in die kleine kooi.Soms kwamen er nare mensen die op het glas klopten en ons bang maakten.Af en toe werden we uit de kooi gehaald om vastgehouden te worden door de mensen of gewoon om ons te bekijken.Sommige waren lief,weer andere deden ons pijn.Dikwijls zeiden ze "ooooh,ze zijn zooo schattig!ik wil er eentje!".Maar nooit gingen we met iemand mee.

  Mijn zusje stierf vorige nacht,toen het donker was in de winkel.Ik legde mijn hoofdje op haar zachte vacht en voelde het leven uit haar magere lijfje verdwijnen.Ik had hen horen zeggen dat ze ziek was en dat ik nu voor een spotprijsje verkocht zou worden,zodat ik de winkel snel zou verlaten.Toen het levenloze lichaampje van mijn zusje uit de kooi werd gehaald om weggegooid te worden,was mijn zacht gehuil het enige teken van droefheid.

  Vandaag kwam er een familie die mij kocht!Wat een zalige dag!Ze waren een lieve familie,ze wilden me zo graag,echt waar!Ze kochten me een etensbak en eten en het kleine meisje hield me zo liefhebbend in haar armen.Ik hield zoveel van haar!De man en de vrouw zeiden dat ik een lieve,brave puppy ben!Ik werd Angel gedoopt.Ik hield ervan om mijn nieuwe mensen likjes te geven.

  De familie zorgde goed voor mij,ze waren zo lief en aardig en zacht.Ze leerden me het verschil tussen wat goed was en wat verkeerd was.Ze gaven me goed eten en heel veel liefde!Het enige wat ik wou was deze mensen te plezieren.Ik hield van het kleine meisje en genoot ervan om met haar te spelen en rond te lopen.

  Vandaag ging ik naar de dokter.Het was een vreemde plek en ik was bang.Ik kreeg een paar spuitjes,maar mijn beste vriend,het kleine meisje,hield met teder vast en zie dat alles in orde was.Ik was zo kalm.De dierenarts moet trieste woorden gezegd hebben,want mijn geliefde familie keek heel triest.Ik hoorde moeilijke woorden zoals heupdysplasie en iets over mijn hart.Verder verstond ik nog flarden zoals broodfokkers en ongeteste ouders.Ik weet niet wat dat allemaal betekent,maar het deed me pijn om mijn familie zo triest te zien.Maar ze hielden nog steeds van mij en ik hou ook zo veel van hen!

  Ik ben nu zes maanden oud.Terwijl de meeste pups sterk en robuust zijn en wilde spelletjes spelen,doet elke beweging me geweldige pijn.De pijn gaat nooit weg.Het doet pijn om te lopen en te spelen met mijn kleine lieve meisje.Het is ook moeilijk om te ademhalen.Ik blijf mijn best doen om een sterke puppy te zijn,zoals ik eigenlijk zou moeten zijn,maar het is zo moeilijk.Het breekt mijn hart om mijn vriendinnetje zo triest te zien.Soms spreken de vrouw en de man over "het is misschien tijd nu".

  Ik ga regelmatig naar de dierenarts,maar er is nooit goed nieuws.Ze spreken steeds over aangeboren problemen.Ik wil alleen maar de warme zon voelen, spelen, en lopen en flodderen met mijn familie.

  De vorige nacht was de pijn het ergst.Pijn was nu een vaste gezel in mijn leven,het doet nu zelfs pijn om recht te staan en te gaan drinken.Ik probeer recht te staan,maar ik kan alleen maar zachtjes huilen van de pijn.
  Ik wordt voor de laatste keer in de auto gezet.Iedereen is zo triest en ik weet niet waarom.Ben ik stout geweest? Ik
   probeer altijd lief en braaf te zijn,wat kan ik toch verkeerd gedaan hebben?Oh,als die vervelende pijn maar zou weggaan.Als ik de tranen van mijn vriendinnetje maar kon drogen.Ik probeer me te strekken om haar hand te likken.Maar ik kom niet verder dan een kreet van de pijn.

  De tafel van de dierenarts is koud.Ik ben zo bang.de mensen aaien en strelen me,ze huilen in mijn zachte vacht.Ik kan hun liefde en verdriet voelen.

  Ik slaag erin om zachtjes hun handen te likken.Zelfs de dierenarts lijkt niet zo angstaanjagend meer.Hij is lief en voel mijn pijn verzachten.De kleine meid houdt me zacht vast en ik bedank voor al de liefde die ze mij gegeven heeft.Ik voel een zachte prik in mijn voorpoot.De pijn begint te verdwijnen,ik krijg een vredig gevoel.Ik kan haar nu zelfs zachtjes likjes geven.Ik kom in een droomwereld terecht,ik zie mijn moeder ,mijn broertjes en zusje in een verre groene wereld.Ze vertellen me dat daar geen pijn is,alleen vreugde en blijheid.Ik neem afscheid van de familie,op de enige manier die ik ken,door zachtjes met mijn staart te kwispelen en door met mijn neus te snuffelen.Ik had gehoopt om heel veel dagen met hen door te brengen,maar het heeft niet zo mogen zijn.Ik hoorde de dierenarts nog zeggen:"Puppy's die in een dierenwinkel verkocht worden zijn meestal afkomstig van 'broodfokkers en puppyfabrieken' en niet van bekwame fokkers".

  De pijn is nu verdwenen,maar ik weet dat het nog jaren zal duren eer ik mijn geliefde familie terug zal zien.Als de dingen maar anders hadden kunnen zijn.

  Ps:Dit verhaal mag elders gepubliceerd  of herdrukt worden ,in de hoop dat het fokkers zal stoppen om geldgewin na te streven in plaats van aan het welzijn van de dieren te denken.

  Mensen denk even goed na ,voordat je een pup koopt na dit verhaal gelezen te hebben.Informeer eerst goed voordat je "zomaar ergens" een hond koopt.  


  » Reageer (0)
  10-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  .

  » Reageer (0)
  06-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opleiden van een hond(deel 1)

  Honden zijn geweldige dieren,niet in de laatste plaats omdat je ze zoveel kunt leren.
  Dat betekent ook dat ze iets verkeerd kunnen leren.Als de hond verkeerd gedrag aanleert,is dat altijd te wijten aan de baas.Die heeft blijkbaar niet voldoende zijn best gedaan,of zich niet voldoende in de hond verdiept.
  U bent verantwoordelijk voor alles wat uw hond leert!
  Dat geldt uiteraard niet alleen voor pups,maar ook volwassen honden kunnen nog heel veel (af)leren.
  Het is een wijdverspreid misverstand dat het "zielig"is voor een pup om iets te leren,of dat je een pup niet hoeft op te voeden.Hoeveel mensen denken nog "ach,die kleine pup,als hij groter is ga ik hem wel opvoeden".Als de kleine pup 30 kilo weegt blijkt dat niet zo gemakkelijk te zijn.
  Het is echt niet zielig voor een hond om iets te leren en het is ook niet zielig voor een puppy om goed te worden opgevoed!
  Begin meteen,u hebt er uw hele leven plezier van!

  Komen als u roept.
  Heerlijk toch,zo'n hond die altijd naar u toekomt als u roept?En dit is niet eens moeilijk om te leren.
  De vuistregel voor een hond die braaf bij u komt is
  :
  Bij u komen moet het leukste in de hele wereld zijn! 

  Honden zijn zeer goed in staat om te bedenken wat leuk is en wat niet leuk is,en zullen daar naar handelen.
  Wordt de hond altijd meteen aangelijnd als hij bij u komt?Betekent komen :dat het uitje in het park is afgelopen?Krijgt hij op zijn donder als hij-na drie keer roepen-eindelijk komt?
  Grote kans dat uw hond minder en minder goed zal luisteren als u roept.
  Begin dit meteen te oefenen met uw puppy of met uw nieuwe (asiel)hond.Dit is de eerste dagen het gemakkelijkst als hij eten krijgt.
  Zodra u de bak hebt klaargemaakt roept u de hond met het commando dat u daarvoor wilt gebruiken naar u toe:"Pasja hier!"
  De hond staat waarschijnlijk al naast u,maar dat geeft niet.Terwijl u heel vrolijk 'goed zo' zegt,geeft u de hond te eten.De hond zal al snel het verband leggen tussen het commando 'hier!'en een traktatie.
  Ook buiten kunt u dit op een speelse manier oefenen.Zéker als u begint de hond dit te leren,is het verstandig om te beginnen op een plek waar weinig afleiding is.Het heeft tenslotte ook geen zin om een kind te leren rekenen in de speeltuin...
  Ga met twee personen(of drie) naar een grasveld en ga op twee meter afstand van elkaar zitten.A houdt de hond bij zich,B roept heel enthousiast 'Hier'.
  A laat de hond los,en zodra de hond bij B is wordt hij uitbundig beloond,eventueel met iets lekkers.Daarna herhaalt u dit spelletje,maar nu andersom.
  Als het goed gaat,kunt u de afstand vergroten.De eerste dagen dat u dit spelletje doet,stopt u bij de tweede of derde keer roepen.Na een week kunt u iedere dag een keer roepen toevoegen.
  U moet uzelf dwingen om te stoppen terwijl de hond duidelijk nog enthousiast is om door te gaan.
  Ten eerste :geeft u hier duidelijk aan,dat u de dienst uitmaakt,u bepaalt wanneer het spel begint en eindigt.
  Ten tweede :blijft de hond daardoor gemotiveerd om het spel de volgende dag weer te spelen.
  In de tussentijd laat u gewoon de hond uit, zoals uw gewoon was,maar zorg dat het commando 'hier!' altijd weer leuk is.
  Dus niet als u haast hebt de hond roepen,bij zijn halsband pakken en meenemen het park uit,want daarmee leert de hond dat u misschien  toch wel niet zo leuk bent als u roept.
  Honden  zijn echt niet dom;ze hebben het heel snel door ,als ze door bij u te komen alleen een onverschillig klopje krijgen en daarna aangelijnd worden.
  Als de hond het commando begrijpt kunt u het stapje voor stapje moeilijker maken.Zorg er wel voor dat u nooit voor niets roept!
  Als hij eenmaal in de gaten heeft dat snuffelen en rennen vele malen leuker is dan bij u te komen,heeft het commando 'hier!' al snel geen waarde meer.


                                                     

  » Reageer (0)
  03-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap is...
  .
   

  » Reageer (0)
  29-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om even bij stil te staan
  Een boer had enkele jonge hondjes die hij nog moest verkopen.
  Hij schilderde een advertentie op een bord met: 4 puppy's te koop en zette dit aan het begin van zijn erf aan de kant.
  Net toen hij de laatste spijker in het bord sloeg,werd hij aan zijn overall getrokken.
  Hij keek naar beneden in de ogen van een kleine jongen. "Meneer" zei de jongen,"Ik wil één van uw puppy's kopen".
  "Wel",zei de boer,terwijl hij met zijn hand achter in zijn nek wreef,"deze puppy's hebben hele goede ouders en kosten aardig wat geld".
  De jongen liet voor een moment zijn hoofd hangen.
   Toen reikte hij diep in zijn broekzak en haalde een handvol kleingeld voor de dag en liet het aan de boer zien.
   "Ik heb 39 cent.Is dat genoeg om te kijken?"
   "Zeker",zei de boer en hij floot een deuntje.
   "Dolly",riep hij.
  Uit het hondenhok en over het erf rende Dolly naar de boer toe gevolgd door 4 kleine bolletjes wol.
  De kleine jongen drukte zijn gezicht tegen het hek. Zijn ogen straalde van verrukking.
  Terwijl de honden naar het hek toekwamen rennen,zag de jongen nog iets bewegen in het hondenhok.
   Langzaam verscheen er nog een bolletje wol,maar deze was zichtbaar kleiner dan de andere hondjes.
  Op zijn achterpootjes gleed het bolletje het hok uit en op een wat onhandige manier ,begon het hondje vooruit naar het hek te hobbelen terwijl het zijn best deed de andere hondjes bij te houden.
  "Ik wil die hebben",zei het kleine jongentje,terwijl hij naar de waggelende hond wees.
  De boer knielde naast de jongen neer en zei:"zoon, je wilt dat hondje echt niet.Het is nooit in staat om te rennen of te spelen,zoals de andere hondjes dat kunnen".
  Toen deed de jongen een stap naar achteren,reikte naar beneden en begon een broekspijp op te rollen.
  Terwijl hij dit deed werd een stalen beugel zichtbaar aan beide zijden van het beentje van de jongen,die vastgemaakt zaten aan zijn speciaal gemaakte schoentje.
   De boer aankijkend zei hij" weet u meneer,ik kan zelf ook niet zo goed rennen en hij heeft iemand nodig die hem begrijpt".
  Met tranen in zijn ogen reikte de boer naar beneden en pakte de kleine puppy op.
  Hij hield het heel voorzichtig vast,toen hij de puppy aan de kleine jongen gaf.
   "Hoeveel kost het?" vroeg de kleine jongen.
   "Niets,het is gratis",zei de boer."Er is geen prijs voor liefde".

  De wereld is vol van mensen,die iemand nodig hebben die ze begrijpt.

                               

  » Reageer (0)
  27-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geluk van twee mensen...            Het geluk van twee mensen die elkaar liefhebben
          Moet opgebouwd worden,zoals een vogelnestje
          Strooitje per strooitje
          Met veel inspanning en wederzijds begrip.

  » Reageer (0)
  25-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons oudste pekingees teefje
  Zhora is ons oudste pekingeesteefje.Ze is geboren op 23/3/2000 en wordt weldra 8 jaar oud. Het is een teefje dat steeds vrolijk is,maar tevens onderdanig ten opzichte van onze andere pekingeesjes.Ook ten opzichte van ons doet ze onderdanig,en dat manifesteert zich dan door nederig op de grond te gaan liggen of ze rolt zich op de rug. Zhora is uit Nederland afkomstig van de kennel Van Cartesiushof.Ze heeftook shows gelopen met steeds uitstekende resultaten en veel overwinningen.Zij heeft slechts 1 nestje pups gehad en was toe 4 jaar.Door een baarmoederontsteking hebben wij haar moeten laten steriliseren en daardoor heeft ze dan zo een uitbundige vacht gekregen. Het is een truttebelleke,is zeer pijngevoelig.Zo moeten we als haar nageltjes geknipt worden ,zorgen dat de deuren dicht zijn,voor geluidsoverlast.Ze begint al luid te jammeren als ik haar pootje vast hou,ze houdt er doodgewoon niet van,alhoewel ze gelijktijdig zit te kwispelen.Begrijpen ,wie het begrijpen kan!
  Op haar inentingen reageert ze allergisch,ze zwelt helemaal op:haar buik neemt de vorm aan of ze in verwachting is ,haar kop wordt bijna de helft dikker enz.Raar om te zien,dus nu krijgt ze haar inentingen telkens in 2 maal. Zo ook na haar bevallig 4 jaar geleden.Alles was goed verlopen na de keizersnede,ze was relatief goed wakker en was reeds buiten gegaan om te plassen.Maar daarna ging het fout,haar gezondheid ging achteruit,werd zeer slaperig,en er kwam weinig reactie.We hebben haar terug naar de dierenarts moeten brengen,en heeft ze gedurende de ganse dag in een couveuse gelegen met zuurstof. Alles was goed bij haar thuiskomst ,maar nu wou ze haar pups niet meer aanvaarden,het was een teefje en een reutje.Wat we ook probeerde niets lukte,ze was bang van haar eigen kroost.Het reutje is daarna gestorven en het teefje hebben we zelf dag en nacht om de 2 uur gevoed met een flesje.Je ziet dat het soms ook eens kan tegenvallen. De vachtverzorging neemt ongeveer 2,5uur in beslag.Regelmatig moeten we haar vacht bijknippen of ze kan niet meer lopen.De zijkanten , haar "broek" , de borst...Ook de staart moet regelmatig bijgeknipt,want door de zwaarte krijgt ze deze anders niet meer omhoog.Sommigen onder jullie denken waarschijnlijk:waarom knip je deze vacht dan niet kort.Maar een pekingees met een heel kort afgeknipte vacht of afgeschoren is voor mij dierenmishandeling.Iedereen zijn gedacht natuurlijk. Op de foto's zie je haar vroeger en nu.


  » Reageer (0)
  20-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheid


                             Schoonheid zit van buiten
                             Liefde binnenin
                             Zonder schoonheid kunt je leven 
                             Zonder liefde heeft het geen zin.
                                     

  » Reageer (0)
  18-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn hond heeft slechte gewoonten
  Na het eerste gedeelte waar ik schreef over scheidingsangst bij honden volgt hier het tweede gedeelte.

  Maakt uw lieveling u het leven zuur omdat hij onophoudelijk blaft of alles wat hij in huis vindt,kapot bijt?Deze natuurlijke gedragingen worden heel vaak erger als uw vriend angstig is,wanneer hij zich verveelt of u hem alleen achterlaat.

  Zich laten horen om bestaansrecht te krijgen.

  De meeste honden zijn u graag van dienst om u te waarschuwen als er indringers op uw eigendom komen.Het territorium van hun baasjes verdedigen is namelijk een taak die hen vaak nauw aan het hart ligt.
  Sommige honden hebben echter de vervelende gewoonte om overijverig te zijn en blaffen zodra iemand voor uw huis passeert.
  Naast deze verdediging van het huis kan uw hond zich ook laten horen om de aandacht te trekken omdat hij angstig is,met name omdat hij alleen is of zich verveelt.Deze situatie is vooral vervelend voor de buren,die het lawaai van uw honden urenlang moeten aanhoren.
  Hoe het ook zij,uw hond blaft nooit zonder reden en het heeft dus geen zin om hem te straffen.U moet de oorzaak van het blaffen kennen om te proberen een einde te maken aan dit gedrag.

  Bijten om de angst te verdrijven

  Omdat ze nieuwsgierig zijn en de wereld om zich heen willen ontdekken,deinzen pups er niet voor terug om op alles wat hun pad kruist,te knagen.Vanaf de leeftijd van 7 maand krijgen ze bovendien nog meer zin om te bijten,omdat hun tandjes dan beginnen te groeien.Het is goed om dit gedrag te stimuleren op speelgoed dat daarvoor bestemd is en het af te leren als de hond het op u en uw goederen gemunt heeft.
  Als de hond groter wordt,verdwijnt dit gedrag meestal geleidelijk.Sommige honden leren deze gewoonte echter niet af als ze volwassen zijn en knabbelen op uw kleding,schoenen,meubelen en zelfs uw handen!Dit gedrag,dat vaak op verveling of angst wijst,is uiterst onaangenaam en is vaak hinderlijk voor genodigden die u thuis ontvangt.Bovendien kan het gevaarlijk blijken te zijn voor uw vriend,als hij begint te kauwen op elektriciteitssnoeren of voorwerpen die hij kan inslikken.
  Naar gelang het geval kan dit namelijk leiden tot elektrocutie of een darmobstructie,twee voorvallen die potenteel dodelijk zijn.

  Gedaan met onophoudelijk blaffen en bijten.

  De gouden regel die men moet respecteren om de meeste gedragsproblemen te voorkomen ,is uw vriend niet te lang alleen te laten.Een hond is namelijk een dier dat graag in gezeldschap leeft.
  Laat hem ook niet alleen in de tuin als je wilt vermijden dat hij zijn waakgedrag nog verder ontwikkelt.Ook wandelingen zijn zeker noodzakelijk voor deze dieren,die een grote behoefte hebben aan lichaamsbeweging.
  Indien u door werk niet thuis kunt zijn,kunt u de omgeving van uw hond opvrolijken door hem bijvoorbeeld speelgoed aan te bieden.
  En als uw vriend een gedragsstoornis heeft,moet u samen met uw dierenarts een gedragstherapie in overweging nemen.Hierbij kunt u eventueel gebruik maken van een antiblafhalsband met citronella ,om uw oren en /of deze van uw buren te sparen!

  » Reageer (0)
  13-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde
                               

             Neem de tijd om liefde te geven,te ontvangen
             Het is het grootste geschenk dat er bestaat. 

  » Reageer (0)
  12-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezegeling van hun liefde voor elkaar
   

  Tijdens deze valentijnperiode,dat toch in teken van de liefde staat,willen we jullie graag vertellen,dat onze oudste zoon en zijn vrouwtje, hun eerste kindje verwachten.De geboorte wordt verwacht rond 21 mei.Dit zal ons derde kleinkindje worden. Wat kijken we uit naar deze spruit,daarom hierboven dit klein gedichtje.

  » Reageer (0)
  11-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.She was the best
  Gisteren was het weer showdag,ditmaal gingen we naar Eindhoven.We hadden ons pekingeesje Baiji mee,ze is nu reeds 15 maanden en we hadden opnieuw een Nederlands keurmeester. Wachten duurt altijd lang,en mijn ventje Jos doodt de tijd dan maar met eten,en nog eens te eten.

  Intussen heb ik Baiji klaar gemaakt om in actie te treden,maar voor haar
  duurt het ook lang.
   

  Als wij aan de beurt waren ,werd ze gekeurd:van voor,naar achter,van onder ,naar boven.

   

  Dan was het wachten op het verdict.Baiji kreeg 1 uitmuntend,was beste teef en beste jeugdteef en kreeg hierbij haar eerste CAC. Nu moet ze nog 1 titel hebben en dan is ze jeugdkampioen van Nederland.Maar haar eerste titelwinst(in totaal 4) door haar behaalde CAC,is nu ook al binnen om Nederlandskampioen te worden.Maar daar heeft ze genoeg tijd voor,want deze wordt ten vroegste uitgereikt,nadat ze 27 maanden geworden is. Voor ons is SHE THE BEST.

  » Reageer (0)
  06-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vliegt
  .

           Niemand gaat sneller, dan de tijd zelf ! 

  » Reageer (0)
  04-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheidingsangst bij honden

  Uw hond is braaf en rustig als hij bij u is.Maar als u weg gaat,treft u bij uw thuiskomst een ravage aan:verscheurde zetels,urine en uitwerpselen op de vloer en afgematte buren wegens lawaai overlast.Zo kan het niet verder.

  De hond "van de wereld afgesloten" 

  Ondanks de vriendschap die er tussen mensen en honden bestaat,is het vaak onmogelijk hen alle aandacht en tijd te geven waar ze nood aan hebben.Door onze dagelijkse verplichtingen kunnen we soms verplicht zijn de hond geregeld een aantal uren alleen thuis te laten.
  Maar de hond is een sociaal dier dat houdt van gezeldschap en sommige dieren kunnen er niet goed tegen de hele dag"van de wereld afgesloten" te zijn.Hun wangedrag uit zich dan in het vernielen van de meubelen,krassen op de deuren,onzindelijk gedrag en aanhoudend geblaf.
  Ten slotte kan een alleen gelaten hond aan zelfverminking doen, bijvoorbeeld door te likken,meestal ter hoogte van de poten.In dat geval verschijnen er ontstekende letsels van de huid.
  Achter al deze gedragingen gaat een angstgevoel schuil.


  Overdreven gehechtheid

  Naast het probleem dat met de eenzaamheid gepaard gaat,kan de hond leiden aan een gedragsafwijking die we overdreven gehechtheid noemen.
  De bijzondere en geruststellende band tussen een pup en zijn moeder kan worden overgedragen naar het baasje die,die pup bij de adoptie verzorgd.De pup wordt namelijk gerustgesteld door deze nieuwe persoon die zich met hem bezighoudt en hem voedt.
  Deze situatie is in het begin normaal,maar de pup moet geleidelijk aan afstand nemen van zijn baasje.Als deze afstand er niet komt,volgt de hond de persoon overal en ontwikkelt hij een angstgedrag met onzindelijk gedrag en vernielingen, als hij niet bij de geruststellende persoon kan.Om dit te vermijden,is het beter de pup met verschillende personen,inplaatst van slechts één persoon in contact te brengen en de nieuwkomer duidelijk zijn plaats in het gezin te tonen (hij eet na u,heeft zijn eigen slaapplaats....).

  De oplossingen.

  De behandeling van angst bestaat uit gedragstherapie.Er moeten namelijk een aantal adviezen worden gerespecteerd om deze angst af te remmen:als u thuis bent,geeft u slechts aandacht aan uw hond als u dat zelf beslist.Het is niet de hond die het initiatief neemt om met elkaar bezig te zijn,te spelen en contact te hebben.Laat uw hond niet toe dat hij u overal volgt en verbied hem de toegang tot bepaalde kamers van het huis.In het half uur voor u vertrekt,negeer u uw hond.
  Wat ook kan helpen is uw sleutels en jas vast te houden op momenten dat u niet zal vertrekken.
  Als u thuiskomt,geeft u uw hond geen aandacht zolang hij niet kalm is.Als de hond schade heeft aangericht,mag u hem niet straffen.Ruim op zonder dat hij aanwezig is.
  Soms volstaan deze gedragsmaatregelen niet en moet de hond een specifieke behandeling met geneesmiddelen krijgen.Er bestaan ook elektrische apparaatjes die feromonen(soort hormoon)verspreiden en uw hond geruststellen.
  Dit is het eerste gedeelte, later volgen uitleg over honden die bijten en voortdurend blaffen.   
  » Reageer (0)
  31-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


                  Stoppen met roken,
                  Is net als de eerste week in een nudistenkamp
                  Je weet niet waar je met je handen moet blijven! 


  » Reageer (0)
  22-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn hond stinkt uit zijn bek
  Net als bij mensen is een goede mondverzorging bij huisdieren van groot belang om het gebit en het tandvlees een leven lang gezond te houden. Volwassen mensen gaan één tot twee maal per jaar op controle naar de tandarts. Dan wordt tandsteen verwijderd. Eventueel wordt er een röntgenopname gemaakt van je gebit.
  Het leven van je hond gaat 6 tot 7 keer sneller dan dat van jou. Als je hond 8 jaar is en zo'n 20kg weegt dan is hij in mensenjaren 51 jaar. Weegt hij 50 kg dan stemt dat overeen met 64 jaar. Een hond van 4 kg stemt overeen met 48 jaar. Dus voor een Ierse Wolfshond gaat het leven sneller dan voor een mini teckel.
  Onze honden komen éénmaal per jaar op controle bij de dierenarts. Dus éénmaal per jaar wordt het gebit gecontroleerd. Als je dat met ons vergelijkt is dat gelijk aan om de 7 jaar naar de tandarts. Wat dan wel heel weinig is. Honden hebben voornamelijk last van tandsteenvorming. Als je dit gewoon laat woekeren dan krijgt je hond tandvleesontsteking. Geleidelijk aan gaan de tanden loslaten en uitvallen. Dit is wel een pijnlijk proces. De infecties die dan ontstaan in de mond en de etensresten die blijven plakken in de mond zijn verantwoordelijk voor de slechte mondgeur. Bovendien kunnen zich vanuit de infecties bacteriën verspreiden via de bloedbaan naar belangrijke organen, zoals het hart, de nieren en de lever. En gaan dan daar ook problemen veroorzaken, die zelfs levensbedreigend kunnen zijn. Tandaandoeningen doen zich vaker voor naarmate huisdieren ouder worden. Bepaalde rassen, vnl. kleinere hondjes, zijn gevoeliger omwille van scheef of te dicht opeen staande tanden. Kleverige voeding kan ook leiden tot snellere ophoping van plaque. Je hebt ook gulzige honden die niet knagen op hun korrels.

  Hoe behandelen en voorkomen ?
  Regelmatige controles bij de dierenarts.
  Als je hond tandsteen heeft, kan je het gebit ultrasonisch laten reinigen en nadien worden de tanden gepolijst ( na het reinigen terug gaaf maken van de tanden). Dit is wel onder volledige verdoving. Na deze behandeling is het wel belangrijk om verder preventief te werken. Zoniet zal je hond na 6 maanden al terug tandplaque vertonen. Ook kunnen er röntgenopnames gemaakt worden. Bij aantasting van de wortels zullen er tanden getrokken worden.
  Om de vorming van tandsteen tegen te gaan of het proces te vertragen, moet je "dagelijks" de "tanden poetsen" met tandpasta (bv. Orozyme tandpasta) voor honden. Dit is tandpasta dat ze mogen inslikken en zonder fluor. Het tanden poetsen kan je best al aanleren bij je pup. Belangrijk om te weten is dat je geen extra fluortabletten mag geven aan je pup om de tanden zogezegd te versterken.
  Tanden poetsen is het meest effectieve. Alternatieven voor het poetsen zijn kauwtabletten en speciale voeding. Je hond elke avond na de laatste maaltijd een kauwstrip geven , bv. Orozyme kauwtabletten ( bij je dierenarts te verkrijgen). Verschillende voedingsfirma's maken ook een tandbrok. Deze brok is dan groter dan een normale brok, maar dat is juist de bedoeling. Doe die brokken niet in stukjes. In de korreltjes zijn ook enzymen toegevoegd net zoals in tandpasta.
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2007 - www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  14-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik voel een bolletje.Wat nu
  Plots voel je een bolletje onder de huid van je hond. Je bent direct ongerust natuurlijk.Hop, naar de dierenarts.

  De dierenarts zal je niet zomaar kunnen vertellen wat dit bolletje is. Hij/Zij zal een naaldje in het gezwel stoppen en enkele cellen eruit zuigen( punctie voor cytologie). Deze cellen worden op een microscoopglaasje gedaan. Dit glaasje wordt met bepaalde stoffen gekleurd en dan onder de microscoop bekeken.
   
  Na het microscopisch onderzoek kan je dierenarts je meer vertellen. Het bolletje kan een vetgezwel of een cyste zijn en is dan goedaardig. De meeste gezwellen hebben een moeilijke naam. Zo heb je een histiocytoma, dit is eveneens een goedaardig gezwelletje dat bij zeer jonge honden kan voorkomen. Een ander voorbeeld is een mastocytoma. Als je dit woord hoort dan is dat minder goed nieuws. Want dit is een voorbeeld van een kwaadaardig gezwel.

  Soms kan het ook zijn dat je dierenarts niet heel zeker een naam kan plakken op het microscopisch beeld. Dan wordt het microscoopglaasje opgestuurd naar het laboratorium. Of hij/zij kan voorstellen om het gezwel te verwijderen en dat dan naar het labo opsturen (histologisch onderzoek). Er kan ook een biopsie (een stukje weefsel uit het gezwel) genomen worden alvorens het gezwel chirurgisch te verwijderen.

  Afhankelijk van het resultaat, goed- of kwaadaardig, zal je dierenarts nog verdere onderzoeken ondernemen. Een punctie van de lymfeknopen. Eventueel een echografie van de buik om de inwendige organen te controleren. Of een radiologische controle van de borstkas om uitzaaiingen op te sporen.

  Als het gezwel dan een naam heeft, kan het ruim verwijderd worden. Bij kwaadaardige gezwellen is chemotherapie mogelijk.

  Besluit: "Een bolletje gevoeld? Wacht niet tot het groter wordt!!!!" 

  Uit Hondentips Magazine - copyright 2007 - www.hondentips.com

  » Reageer (0)
  03-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel keer per jaar moet ik mijn hond ontwormen?
  De levenswijze van je hond bepaalt hoe hoog het risico is op besmetting met parasieten.

  Max is een boxer van 2 jaar. Hij leeft in een gezinnetje met 2 kinderen. Max speelt regelmatig met hen. ’s Avonds mag hij ook binnenshuis slapen. Papa gaat elke dag met hem naar het bos. Daar kan hij goed rennen en spelen met andere honden. Max jaagt ook graag en vangt af en toe een konijntje. Hij rolt zich graag in alles wat stinkt. In de zomervakantie mag Max mee naar Spanje.
   
  Prutske is een maltezertje van 12 jaar. Zij leeft samen met een bejaard koppel in de stad. Haar baasje gaat met haar wandelen in het park. Ze blijft altijd aan de leiband. Zondags komen de kleinkinderen op bezoek.
   
  Spoelwormen bevinden zich op de grond waar hondenpoep heeft gelegen. Als je met je hond gaat wandelen en hij likt aan de hondenpoep van een andere hond of kat dan neemt jouw hond de eitjes op. Die eieren kunnen terecht komen in de vacht van je hond.
   
  Vooral kinderen zijn gevoelig voor spoelwormbesmettingen. Het is dus zeer belangrijk dat je voor het eten en na het spelen met je hond je handen wast.
   
  De larven kunnen hun ogen zelfs permanent beschadigen en allergische fenomenen bij kinderen met astma versterken.

  Dus ruim steeds de uitwerpselen van je hond op en gooi ze in de vuilbak. Nog een belangrijke plaats waar kinderen zich kunnen besmetten, is in de zandbak van speeltuinen.

  Lintwormen kan je bij je hond soms terugvinden als kleine witte stukjes aan het achterwerk. Sommige honden zullen dan sleetje rijden (met hun achterste over de grond schuren). Je huisdier krijgt lintwormen door besmette muizen, konijnen, hazen of vogels te eten of stoelgang van andere honden, katten of vossen.

  Ook vlooien brengen de lintworm met zich mee.
   
  De hartworm komt nog niet voor in ons land. Maar wel in warmere vakantielanden. Ze worden overgedragen door muggen. Deze wormen groeien in het hart van de hond en gaan de werking van het hart verstoren. Je hond gaat erg hoesten.

  Dus voor je op vakantie vertrekt, kan je best advies vragen aan je dierenarts. Welke wormmiddelen werken tegen de hartworm en welke producten gaan muggen voorkomen?

  Max, de boxer, kan best om de 3 maanden ontwormd worden. De producten moeten werkzaam zijn tegen alle wormen. Vraag advies aan uw dierenarts.
   
  Ook Prutske, het stadshondje, kan het best driemaandelijks ontwormd worden, wegens het contact met de kleinkinderen en het wandelen in het park.

  Pups worden voor de eerste keer ontwormd als ze 2 weken zijn. Dit wordt nog eens herhaald op 4 weken, 6 weken, 8 weken. De volgende wormkuur is dan op ongeveer 4 maanden en 6 maanden leeftijd. Nadien is het steeds om de 3 maanden.

  Zolang de pups bij de moeder zijn wordt ook de moeder gelijktijdig ontwormd. Belangrijk is dat je de juiste dosis toedient. Onderdoseren is gelijk aan niet ontwormen. Dus weeg je hond alvorens te ontwormen.
   
  Uit Hondentips Magazine - copyright 2007 - http://www.hondentips.com

  » Reageer (0)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Hezký večer Ria
 • Anikó
 • vriendelijke groet van Charlotte
 • Midweekse groetjes Ria
 • Dag Ria bedankt voor de toffe reactie

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Ferry en Jacqueline
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  ekaya_das
  blog.seniorennet.be/ekaya_d

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!