© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
14-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn hond heeft verlatingsangst. Wat nu?

Van nature is alleen zijn voor honden een onveilig gevoel. Een hond is tenslotte sterk en geborgen in een groep, en alleen zijn kan een hond emotionele problemen opleveren. Geen enkele hond wil dan ook graag alleen zijn, maar voor sommige honden levert het echt grote problemen op. Verlatingsangst kan ontwikkeld zijn op jonge leeftijd bijvoorbeeld door verwaarlozing, maar ook later na een traumatische ervaring - bijvoorbeeld toen het baasje lang op vakantie was, bij een verhuizing of na een herplaatsing. 

Verlatingsangst kun je voorkomen door de hond vanaf jonge leeftijd te laten wennen aan alleen zijn. Steeds een paar minuutjes per keer, opbouwen tot enkele uren. Laat een hond echter nooit een hele dag alleen - ook honden die geen probleemgedrag vertonen zijn ongelukkiger wanneer ze alleen zijn dan in een groep. Moet je toch vaak de deur uit? Regel een hondenoppas om de eenzame uurtjes te overbruggen.

Honden die niet vanaf jonge leeftijd gewend zijn om alleen te zijn, kunnen verlatingsangst ontwikkelen. Het is belangrijk om de symptomen te herkennen en om het probleem bij de oorzaak aan te pakken.

Herken de symptomen

Huilen, blaffen, slopen, zelfverwonding, ijsberen, plassen in huis. Maar ook niet eten en drinken terwijl de hond alleen is, of extreem blij en hyper zijn als je weer thuiskomt na afwezigheid zijn symptomen van verlatingsangt. Het is belangrijk om deze symptomen te herkennen, zeker als hondenoppas! Het kan zijn dat een hond die normaal gesproken zich goed gedraagt toch ineens sloop- of stressgedrag vertoont. Dat kan duiden op verlatingsangst en moet dus ook zo worden benaderd -  dit soort gedrag is nóóit bedoeld om gewoon 'vervelend' te zijn. Straf de hond daarom niet voor dit gedrag maar stel hem juist gerust. 

Zelfvertrouwen

Het opbouwen van alleen-tijd is belangrijk, maar de sleutel tot succes bij verlatingsangst ligt iets ingewikkelder. Honden die sterk last hebben van verlatingsangst missen vaak wat zelfvertrouwen. Dat kan bijvoorbeeld door een traumatische ervaring. Ze hebben opnieuw het vertrouwen nodig dat ze in een warm 'nest' leven waar ze niet worden verlaten. Bied de hond daarom allereerst dat warme nest. Geef de hond een veilige en rustige schuilplaats in huis waar het altijd fijn vertoeven is. Ga volop met hem wandelen en spelen en geef hem veel affectie. 

Moe en voldaan

Zorg dat je hond vóórdat hij alleen moet zijn lekker moe en voldaan is. Ga dus eerst een fink stuk wandelen en spelen zodat de hond z'n energie kwijt is. Verlaat je huis alleen als de hond rustig en relaxed is.

Let op je gedrag

Sleutels pakken, schoenen aan doen, stressend door het huis lopen: je vertoont waarschijnlijk bepaalt gedrag als je weggaat waardoor de hond al denkt: help! De baas gaat weg!. Doe dit soort dingen dan ook eens als je niét weggaat: pak je sleutels en doe je jas aan, maar blijf thuis. 'Ontkoppel' je gedrag dus van de verlatingsangst van je hond, zodat zijn paniek rondom het weggaan vermindert. Verlaat het huis alleen als je hond rustig en op z'n gemak is.

Is jouw hond uitbundig blij om jou weer te zien als je thuiskomt? Begroet je hond vriendelijk en kalm, laat weten dat je ook blij bent om je hond te zien maar zorg dat je zijn hyperactiviteit niet erger maakt. Word nooit boos op je hond maar stel hem gerust, geef hem dat vertrouwen dat hij zo nodig heeft.

Wennen aan alleen zijn

Honden die ernstige verlatingsangst hebben moeten rustig wennen aan jouw afwezigheid. Verdwijn gedurende dag voor korte tijd. Ga gewoon even naar een andere kamer en kom na een paar minuten weer terug. Doe alsof er niets aan de hand is en beloon de hond met wat lekkers als hij kalm en ontspannen blijft. Blijf dit herhalen totdat je ook korte tijd echt de deur uitgaat. Raakt de hond gestresst? Stop de oefening gewoon even en start opnieuw na een aantal dagen. Je hond moet leren dat alleen zijn niet eng is en dat hij niet wordt gestraft voor alleen zijn of voor eventueel probleemgedrag. Nogmaals: het gaat om vertrouwen en een goede band tussen jou en je hond kan daar echt bij helpen.

Hondenoppas

Een hondenoppas kan een uitstekende oplossing zijn om je hond gezelschap te houden als jij er even niet kunt zijn. Wel zit er een addertje onder het gras.

Verlatingsangst betekent niet enkel dat de hond slecht alleen zijn kan, soms is het zo dat de hond vooral niet zonder zijn eigen baasje kan. Je hond kan dan ook in de war raken als hij plotseling moet logeren bij een 'nieuw' persoon. Doe je dit zonder veiligheid en vertrouwen in te bouwen, dan kan dit zelfs een traumatische ervaring zijn voor je hond.

Zorg daarom bij een nieuwe hondenoppas voor een uitgebreide intake en kennismaking. Ga samen met je hond en de hondenoppas wandelen. Verken samen met je hond de woning van de hondenoppas en geef bij het logeren zijn favoriete mandje, dekentje en andere spulletjes mee. Zorg dat de hondenoppas net als jij de hond voldoende liefde, affectie en vertrouwen geeft zodat hij zich zelfverzekerd en op z'n gemak voelt.

Heeft jouw hond last van zeer ernstige verlatingsangst? Dan is het slim om een hondengedragstherapeut in te schakelen

Publicatie met toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/mijn-hond-heeft-verlatingsangst-wat-nu



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (2)

14-11-2018
Goedemorgen Ria,
Sommige hebben ook angst van. Ik weet onze ouders van toen. Echt ramp. Zo zielig voor de honden die angst hebben. Vooral vuurwerk worden vaak honden en katten heel erg bang van. Heel goed dat je over schrijft. Fijne dag gewenst. animaties-gif-fantasie-glitter-3874462.gif Groetjes Jacqueline & Ferry.

14-11-2018 om 08:04 geschreven door Yova


Goede morgen
. Verlatingsangst heeft den Tommie niet , maar als ik thuiskom ligt de ganse living wèl vol met al zijn pluchkes die hij uit zijn speelbak gehaald heeft.

14-11-2018 om 07:49 geschreven door petross






For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
mireille1969
blog.seniorennet.be/mireill


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!