Startpagina !
Mijn favorieten
  • Website Onzen Heertje
  • Franse blog Notre Seigneur
  • Westhoek verbeeldt
  • Bible Works 10
  • Volksmuseum Omer Heusdens
  • Poperinge stad
  • Vrienden van het poperings Archief
  • Bijbelsite Onzenheertje
  • Erfgoed devotionalia
  • Westhoek

    WEBRUIMTE
    Hier drukken. Maak daar een account om de erfgoedcollectie te bekijken.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Onzen Heertje vzw
    Erfgoedvereniging
    Bezoeken op aanvraag 057 335610
    26-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orgelpunt fase 1

    Zo zouden we het kunnen noemen

    De boeken die in Poperinge blijven zijn in het voorgebrochte.

    Enkel de archiefdocumenten zitten nog in de Trommelaarstraat.

    Dit is niet de slot symfonie. Het is fase 1 van de bestendiging. Wat ter stede mocht blijven is zo al in het voorgeborchte. Voor het in het magazijn beland is er een kwart van een gehele rolrekgang gereserveerd voor het symbolisch deel dat Poperings eigendom geworden is van de boekencollectie van Onzen Heertje .

    Later wordt het geïntegreerd in het magazijn van de Letterbeek - dat is althans één piste. Zo wordt het beschikbaar voor eventuele inzage - hopen we. We zijn de stad dankbaar dat dit segment van onze verzameling bestendigd wordt te Poperinge. We hopen dat er geen selectierage over de verzameling raast.

     



    Uit Watou naar het stadsarchief: Hagiografie, Mariologie en Heilig Hartdevotie.


    Van hand tot hand - handschoenen aanpak - symbolische transactie met de meeste zorg en respectueuse schroom


    De deur uit in de Trommelaarstraat 


    Een laatste knuffel van onze medeweker - Wilfried vervoerde duizenden boeken vanuit de leveranciers naar onze selectiepost....

    26-03-2015 om 12:47 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    13-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een 8 voorwerpen toegevoegd

    Als je onze account hebt kijk dan maar even. Spijts het doemsenario willen we doorgaan.

    We verliezen onze hoop niet. De hemel sta ons bij!

    Bij het toevoegen van de selectie (we selecteren grondig dan hebben we later geen pijnlijke snoeibeurt) vonden we deze studieobjecten.

    Het oude embleem van de christelijke mutualiteiten was blijkbaar prominent christelijker. Daar is enkel een horizontaal lijntje overgehouden van het oude PX monogram.

    We merken ook dat duivelbezweringen of althans formuleringen die de duivel op afstand moesten houden populair en stoffelijk - reduceerbaar  waren. Handig om op te bergen en creatief vervaardigd kon je de formule innaaien of opbergen in kousen of schoenen....

     

    Als iemand de verhalen errond beter kan uitleggen dan onze vermoedens graag respons.

    Soms is er wat zoekwerk aan. Dan zijn we inderdaad blij op onze blog de vraag te kunenn stellen. Zo hebben we de vraag wat is hier op de boontjes te zien?

    Een andere keer zijn we aangewezen op internet en moeten we vreemde letters en vreemde taal trotseren, maar dat lukt wel. Zo  kregen we een speld van de hemelvaartkapel uit Boedapest...






    13-03-2015 om 12:51 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de boer hij ploegde voort

    We hebben de lente in 't bloed. Een deugddoende algemene vergadering vol dromen en hier en daar wat perspectief.

    Een van die zonnige postieve kickers is de inspanningsbereidheid van onze bestuursploeg.

    De secretaris heeft naast het verslag dat altijd goed verzorgd wordt twee dagen komen schrijven. Straks gaat hij enkele dagen naar zomerse oorden en hij wou een beetje voren zijn.  Hij heeft de euvele moed om de meer dan duizend grote prenten te inventariseren... en daar is hij dan werkelijk in die twee dagen druk aan bezig geweest.

    We hebben de eerste 32 voorwerpen van 2015 ingescand. Spijts onze remmende sluizen om toch niet te moeten harder selecteren dan ons erfgoedminnend clienteel lief is zijn er toch reeds een dertigtal grotere voorwerpen - in alle gestrengheid binnen geslopen.

    Ter gelegenheid van het onvolprezen werkzaam geschrijf van de secretaris willen u laten meegenieten van de categorie waaraan hij nu bezig was. Documenten uit het verleden die vaak ingekaderd in de huiskamer hingen.

    De akte met de belofte in stervensuur met rouwmoedig geweten de apostolische zegen te krijgen werdmet zo'n document als je hier ziet (ten tijde van Pius XI) schriftelijk bevestigd. Men kreeg dit mee als men op Rome-reis - het zal je niet verwonderen - een archiepiscopus - aartsbisschop of kardinaal kon strikken die mits een aalmoes en biecht en communie zo'n papier kon overhandigen. Deze (petitio) in articulo mortis verzekerde de volle aflaat, zeg maar de hemel, aan die dat papiertje met eigen verzoek om die aflaat bij had. Het is immers zo dat men(ook zonder priester, voor het geval dat die er niet kan zijn) mits de gepaste gesteltenis en het beroep op naam Jezus de zegen in stervensuur alle vagevuurstraffen kwijt is. Dit gebruik is niet te verwarren met de apostolische zegen die men ook zonder dit verzoekschrift kan krijgen in stervensnood.

    Een andere vondst was het 100 jaar oude document - diploma werd het vaak genoemd - ter gelegenheid van de eerst of erecommunie. communie. Let wel 1905! Toen was de eerste communie aan twaalf jaar. Er was geen plechtige communie zoals nu  met een eerste communie die eraan vooraf ging. Pas rond 1910 spreek men van eerste en plechtige communie.

    Met die plechtige communie verbonden doet men hedentendage ook het Vormsel en de herniewing van de doopbeloften. 

    We zouden de ijverige student die daar eens een thesis zou willen over maken uitnodigen om verder te komen helpen schrijven met onze secretaris. Een goudmijn aan documentatie.




    10-03-2015 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    07-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relieken

    We kunnen reeds een behoorlijke tentoonstelling verzorgen rond de kleine relieken. Vele devotieprentjes zijn verrijkt met een reliek.

    Het zou een boekwerk vertegenwoordigen als we het fenomeen ter dege willen bestuderen. Enkele details willen we bij deze gelegenheid zeker kwijt. Na het symbolen-dictionnair waar we nu aan bezig zijn - komt zeker ook nog eens een herschrijven van wat we over relieken indertijd hebben samengesteld.

    Deze twee exemplaren tonen hoe men tot de bloemen uit de tuin pluimt om een reliek mee te geven. Dat kan je ook zien op de prachtige prentjes met boemen en blaadjes uit de tuin van Olijven in Jerusalem. Het exemplaar dat we hier aanbrengen is er eentje met een bloempje uit de tuiin van de hof waar de Kleine Theresia - Treesje - Theresia a Jesu infante leefde. Zo te zien hebben ze er telkenjare de rozen geplukt. Er zijn heel veel zo'n prentjes in omloop.

    Relieken had men in graden of niveau's. Een stofje uit de werkkamer, een stukje lijnwaard, een draadje uit een kleed. Hoe sterker het met de heilige verbonden is geweest, hoe heiliger, hoe werkzamer, hoe...

    Een botje van het skelet bv. is stukken van heiligen waard. In de middeleeuwen was er een bedenkelijke handel rond (cf. de spotteksten in de Decamarone).

    Het tweede voorbeeld brengt ons op de soms ongelooflijke kwantiteit van relieken. Het is wel zo dat een reliek ook vaak enkel verwijzend is naar. Maar toch is het soms moelijk om te geloven dat alle stukjes van het kruis van Christus die er op de wereld te vinden zijn werkelijk authentiek zijn. De afstand in tijd en de hoeveelheid roepen vragen op.

    Soms staat er niet eens op waar het in de reliek om gaat. In een ander geval staat er gewoon: heeft de kist van de heilige aangeraakt.




    07-03-2015 om 18:52 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    17-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterslaap

    Onze winterslaap heeft nu lang genoeg geduurd.

    We hebben ons niet verveeld en u we meer dan 20000 scans achter de rug hebben weten we dat we de lijst wat kunnen optimaliseren..  en we hebben nog twee bakken plechtige communieprentjes.

    We zijn echter gewoon te zeggen "morgen komt ook alhier".. alsmaar hopende dat er morgen opvolgers zullen zijn..

    Hoop is toch zo'n schone deugd!

    Ondertussen willen we een paar vondsten delen rond de hot item van vandaag de dag: de oorlog




    17-02-2015 om 16:28 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    03-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepen bezoek OH

    en met interesse voor onze digitale aanpak

    Met meer dan oppervlakkige interesse - plena cum gratitudine - mochten we de expert van stad Poperinge schepen Pieter Marchand, schepen van Mobiliteit, van Seniorenbeleid, van Communicatie en ICT, van Patrimonium (gebouwenbeheer), van Duurzaamheid en innovatie, van Tewerkstellingsbeleid en van Ontwikkelingssamenwerking verwelkomen.

    We hebben hem onze problematiek tot in de gevoeligste domeinen proberen te verduidelijken. We zijn overtuigd van de eerlijke luisterbereidheid en mochten in zijn bewonderende aandacht de wens meegeven dat onze onderneming toch niet in de wolken -  the cloud - zou opgaan.....

    Op hoop van zegen.. alle heiligen, bid voor ons.



    03-02-2015 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (2)
    21-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijke opdracht

    Wie onze doening al eens bezocht, die weet dat er een onverwacht grote hoeveelheid driedimentineel erfgoed relatief ordentelijk is gestapeld.

    We kregen de opdracht een meting uit te voeren die we niet onmiddellijk realiseerbaar achtten.

    We hebben het toch geprobeerd.

    De vraag was hoeveel m3 voorwerpen er in ons stapelhuis geherbergd zijn.

    Onze ramingen liepen sterk uiteen.

    Na wat wetenschappelijk reconstrueren van onze lagere schoolkennis in verband met inhoudsmaten begonnen we met de rekken en kasten. Het was duidelijk je kan die driedimentionele erfgoedstukken zomaar niet opvullende inpakken...

    Onze 55 bananendozen die vertegenwoordigen ongever 2,2 kubiek. Dat valt dus nog mee.

    Maar hoe meet je het kubiek vat wat op de grond uiteen staat en .. wat doe je met wat aan de muur hangt.

    Om een lang en lastig verhaal kort te maken.

    We schatten alles op tussen de 13 en de 18 m3.

    Die er een betere schatting kan van realiseren nodigen we graag uit het even te komen uitleggen.






    21-01-2015 om 22:40 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek Culturele raad

    We kregen het bezoek van de cultuurbonzen van de stad. Ze kwamen op uitnodiging. We schreven een brief om ter gelegenheid van de nieuwe coördinator en de hangende transitie in df cultuur-chalenge ter stede zich vergewissen van onze werking.

    De fotograaf heeft enkele beelden vastgelegd ter elfder ure. Het begon al donker te worden .. maar aan de lichaamstaal te zien was de interese nog niet opgebrand!

    Na de power point over de vijftien jaar geschiedenis konden ze met een kopje koffie genieten van een blitz rondgang. Uiteraard mogen ze individueel wel eens de rondgaang herdoen met eigen delegatie voor een uur  of drie. Graag!

    We verheugden ons in de grondige interesse van de sleutelfiguren en konden dus blij tot weerzien wensen.


      


    14-01-2015 om 21:33 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    13-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterbezigheden

    Sneeuw kan vertederend zijn op een kerst- of nieuwjaarkaartje.
    We hebben er dit jaar nog geen gezien..

    Niet dat we ernaar vragen.

    Maar uitgerekend vandaag een zee van regen is onze martelaar erdoor gekomen om ons te helpen - per fiets - je bent voor de natuur of je bent het niet. En zo te zien 't was nog donker ....

    Een hele voormiddag met twee man - pas uit de winterslaap - en dan nog een paar keer heen en terug om de sleutels (Ja, juist verstrooide professoren) . Zo moet het met een slakkengang vooruitgaan. We zijn er echter geraakt. Op zijn Egyptisch..

    We sleurden het glazen monster van de bergplaats naar de toonzaal. En zo ziet het er nu uit.

    De winter was inderdaad een winterslaapje. De crisis deed ons economiseren en we spaarden wat verwarming. Zo staan we met een voorraad voorwerpen nog te inventariseren en digitaliseren. Ze staan nu allemaal in de vitrinekast van Jan. De kast die we onlangs kregen. Dit is wat je hier te  ziet krijgt.


    13-01-2015 om 20:42 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    18-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studiebezoek KROMBEKE: kathedraal van de westhoek

    Die onze blog bezoekt die kan misschien denken dat we al onze tijd doorbrengen bij de klaagmuur, of aan de scanner, of om op te ruimen, en te selcteren....

    Niets in minder waar. 

    De hoofdbezigheid is het bijwerken van onze kennis rond onze kern-inzet. We willen zoveel mogelijk kennis en hierbij hoort het immaterieel erfgoed verzamelen. Om iedereen gerust te stellen niet om enkel het controversiele bij te houden

    .

    Uiteraard houden we van een evenwichtig verhaal en het weze duidelijk we weren het polemische.

    Onze laatste sessie was een plaatsbezoek aan de kerk van KROMBEKE. Het sluiten van kerken bekommerd ons.

    Speciale aandacht voor de gezegelde maar onherkenare reliek en drager bij het Blasiusaltaar.

    Maar weerom niet tot in het onredelijke. Maar het behoud van het waardevolle, het verhaal achter deze schatten DAT kunnen w eniet laten verloren gaan. Daarom ons project. We bezoeken geleidelijk alle kerken van ons decanaat.

    Of 

    Er zijn nog vele schatten aan zilver en .. goud opgeborgen. Hopelijk in eerlijke handen... We pleitten voor oplijsting en controle want nu de bezetting aan bedienaars slinkt is niet alles zo duidelijk meer.

    Deze flambouw uit zilver staat in het koor van de gesloten kerk. Speciaal aan dit voorwerp is de kelk-hostie afbeelding die in het gals is gestraald.





    18-12-2014 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DROMEN? Is dat BEDROG?

    We hadden gedroomd? Je weet het toch dromen dat is niet realistisch. DROMEN zijn bedrog.

    We hadden goede reden om te geloven dat de provincie voor een depot zou zorgen.
    We hadden de publiciteit van CO7 die duidelijk communiceerde dat we projectsubsidie kunnen aanvragen.

    We dienden met - ons eerder naieve Sinterklaasgeloof - een aanvraag tot projectsubsidie in om onze databank online 3 up te graden maar projectsubsidies zijn enkel voor nieuwe projecten.

    En de provinciale depot is slechts klaar in 2016. Straks openbaren ze de kostprijs. En wij die dachten onder de PRIJZEN te vallen. DROMEN is bedrog.

    Bij dit ontwaken toch een kerstcadeau. Er nog altijd mensen die ons verder helpen dromen. Dank U Jan! Dank U Mieke!


    In de avond van deze donkere december bracht een bestelwagen ons een vitrinekast. Zomaar gratis. Dat die kast gratis was ontlaste ons van de kost, maar we zitten met ons ruimteprobleem. Waar zetten we die kast? En waar komt die kast terecht in haar recarnatorisch leven... ?

    We willen niet WANHOPEN. We zien wel. Zo leefden en zo blijven we leven, volgend jaar al naar het 15e levensjaar.....

    14-12-2014 om 22:45 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    08-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien jaar geleden schreven we naar Koningin Fabiola

    Ere wie ere toekomt.

    We sluiten aan bij de allerwegen ontroerende getuigenissen.

    Augustus 2004 werd onze brief naar hare Hoogheid doorgestuurd naar het kabinet van de heer Bert Anciaux.

    We bewaarden - onze tweede natuur - de sporen van deze bedeltocht.

    Zo gaat dat in erfgoedland.

    Overmorgen stappen we naar CO7. We zetten in op subsidiering via zuurstof voor erfgoed in de gedupeerde westhoek.

    Ondertussen is onze ING-poging gestrand op 22 stemmen. Of we ons moeten schamen...? Dit is amper0,5 % van de mailing.

    Onze sector zal wel altijd in de struggle for life blijven!

     





    08-12-2014 om 21:55 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    27-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studiedag Religieus erfgoed - Leuven

    In onze gewesten moet je soms - wil je er vroeg genoeg zijn - de dag voordien vertekken. Geen nood! Dat hebben we gedaan.


    Eerst even onze 10m3-boeken in KADOC gaan groeten. Een vriendelijke zorgverlener liet ons de catalogus zien... Ingeven gebeurt zoals overal boek per boek. 

    Onze vraag hebben we overgebracht: waar moeten onze website bezoekers de boeken raadplegen? Ze hebebn ons er alvast van overtuigd dat wat ze niet in hun verzameling hadden dat ze die inbrengen. Die worden bij hen raadpleegbaar.

    Specifieke rubrieken als theologie, enz. gaan naar de zuster -diensten in KUL. De titels van die boeken hadden we dan graag aangemerkt op onze catalogus op de website. De vraag is gesteld... We hopen ons geïnteresseerd publiek na verloop van tijd te kunnen op de hoogte brengen welke boeken dat zijn.

    En dan naar DE studiedag.

    Boeiend, leerzaam, divers. De 8 sprekers kamden werkelijk alle iconografie van de religieuse families uit. We vermoedden het al ook de protestanten hebben hun iconografische invalshoek. Zelfs de Joden hebben niet alleen Duros Europos, maar de symboliek in de tempel met menora en versiering op gebruiksvoorwerpen zeggen ons dat je met beelden over de Eeuwige kunt communiceren.....

    Wij verbinden wat we hoorden via drie beelden die we zelf hebben doorgestuurd.

     Bij de protestantse  invalshoek met hun  tafereel rond de smalle  en de brede weg konden  we wijzen op ons kader  met de weg naar de  hemel. Je kan die verder  op onze blog vinden... (Franse versie 10.05.2013) en op onze  account  009036026.  Voor de studax is het  zeer leerzaam beider  aanpak te bestuderen.



    Ook wat de genadestoel en de confrerie van de trinitarieërs betreft konden we vanuit Poperinge een apart verhaal doorgeven. De Trinitarieërs hebben in Poperinge een altaar in de Onze Lieve Vrouwekerk.

    Alle mensen uit onze stad die dat altaar kennen weten dat die broederschap slaven vrijkocht (zie slavetje) en dat ze de drie-eenheid vereerden.

    Het is zelfs zo dat in

    Poperinge de volksdevotie rond St.-Stefanus zich heeft vermengd met die confrerie. Stefanus zag volgens Handelingen die Drieëenheid, als eerste martelaar. hij belandde zo dicht bij God dat hij aan elk van de drie personen/de Ene een wens kan overbrengen op zijn feestdag - zo is het gebruik ontstaan om de dag van zijn feest de drie wensen mis bij te wonen...

    De derde inbreng vinden we in wat ook in de contekst van de genadestoel. De iconografie van deze voorstelling - vanuit de theologie van de drie-Ene verbindt de ark uit de tent van de samenkomst met de de drie-eenheid. De cherubs overschaduwen het verzoendeksel. In de drie-eenheid brengt Christus het offer dat in het eerste verbond gelinkt was met dat verzoendeksel en de hoorens van altaren en het wierookaltaar.

    Dat altaar-idee is bij sommige oude graven ook de vorm van de grafsteen.

    Ja, Annemie, dat zullen niet alle mensen beseft hebben als ze de opdracht gaven die momumenten te zetten. Maar die de bijbel kent die weet dat de horens van het altaar beschermden.....

    27-11-2014 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    21-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem voor ons

    We wanhopen nooit

    Als kleine vereniging gaven we ons toch aan bij de ING soliarity award

    als je van ons houdt

    als je voor het behoud van het religieus erfgoed bent dan is het een kleine moeite

    asjeblief

    stem dan voor ons

    ING solidarity award

    Op NL zetten indien nodig

    kies westvlaanderen 

    en kies andere

    en zoek ons embleem



    21-11-2014 om 13:50 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    10-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zouden verslaafd kunnen geraken

    Iedere dag worden we geneigd om nieuwe prentjes de wereld in te sturen.

    Vandaag was het weer zover.

    We planden om een klein deel van onze eerste en plechtige communieprentjes te vereeuwigen (kon het maar waar zijn!) en daar was weer zo'n prentje dat een eeuw oud is en wel heel speciaal bleek.

    1913 - Vinkem, dus tijdens de eerste wereldoorlog dat zou reeds menig erfgoed-adict prikkelen maar wat bleek. Het was - je houdt het niet voor voorspelbaar - een prentje van Marie José van België......

    De tweede vondst is wellicht voor de meeste mensen niet zo uniek. Maar wie de site kent die weet dat deze afbeelding wellicht niet onmiddellijk meer te maken is. Onze Lieve Vrouw van Foy staat nog altijd in de kapel van de zusters Benedictinessen .. maar wat in de schuif zit is nergens beschreven tenzij op dit profes - prentje van het gouden kloosterjubileum van Zuster Marie (1954). het blijkt dus dat de relieken van de H. Adriaan en de martelaren van Trier in de Rijvekast van de Benedictinessen bewaard waren en .. wellicht nog zijn.

    Ondertussen hebben we ook de randgegevens wat geactualiseerd. We honoreren CERA - Stad Poperinge, CO7 en de Nationale Loterij omdat we van die mensen in de bijna 14 jaar van ons bestaan subsidie kregen.


    10-11-2014 om 18:37 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    01-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo ween niet..

    Halloween toestanden roepen onze erfgoedbetrokkenheid op om ook ons woordje te plaatsen...

    Halloween wordt op allerlei sites op alle mogelijke manieren uitgelegd. We gaan er ons niet mee moeien want de gekste explicaties halen het podium.

    We hebben ons even verdiept in de vormgeving van de vorige eeuwen en houden ons bij wat we met getuigeheuvels  uit onze fenomenale  stapel authentieke iconografie. We haalden nu de kaap van de 23.000 exemplaren - zo deskundig mogelijk gedigitaliseerd.

    Een paar voorbeelden van de idee over het vagevuur, waar onze voorouders commerce mee deden. Vooral de portiuncula was bekend.




    01-11-2014 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    16-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben hard gewerkt

    In politieke stijl...
    We hoorden zo vaak van de beleidsmensen .. we hebben hard gewerk.

    We wilden dat nu ook eens zeggen.

    De man die van 5u00 smorgens al in de BOX aan het wroeten is.. inventariseerde zijn 462e plechtige communieprentje

    Het koppel dat ons getrouw ieder derde donderdag bijstaat chekte de 100cm. plechtige communieprentjes.. Onze klusjesman herstelde de binnendeur.

    Inderdaad de derde donderdag is onze werkdag. Maar buiten vandaag donderdag komt de secretaris volgende donderdag. Hij was er ook dinsdag. Tien grote dozen met grotere prenten moeten nog de primaire inventarisatie doorstaan. Daar is hij druk aan bezig.

    Onze verzameling kaders is al voor de helft de ontmanteling gepasseerd. Een voorlopige opruiming van de resten - gebeurde met man en macht - vorige week. Dankdaarvoor aan onze jongste.




    We mogen ook het adminsitratiewerk van de boekhouding niet vergeten daar zorgt onze alerte penningmeester dagelijks voor. 


    Ondertussen wordt het Onze Lieve vrouwebeeldje uit de grot in haar winterverblijf geplaatst.




    16-10-2014 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    13-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn ze gestopt in Onzen Heertje?

    De transitie - de overgang van museum naar virtueel museum - heeft zo zijn kleerscheuren opgebracht.

    Onzen Heertje is her en der op de tongen gegaan als kwijnend erfgoedcontainer.

    Na de bestuursvergadering van deze avond zijn we er nog eens te meer van overtuigd dat we zelf moeten naar buiten komen met waar we voor staan. Geruchten zijn MAAR geruchten.

    De werkelijkheid is dat we ontpoppen tot een nog duurzamer en eigentijds product.

    Ons probleem zal finantieel ook niet minder worden. De huidige contekst bloklettert die werkt die zal verloning krijgen.
    Dat is onze strategie.
    We willen WERKEN

    Onze verzameling wordt niet afgesloten. 

    Boeken die werkelijk over de strikte business gaan HEILIGENLEVENS, BOEKEN OVER MARIA en PENNINGEN blijven - zonder dubbels te aanvaarden - welkom.

    Erfgoed dat typisch onze reeds meer dan 3000 stukken aanvult. Stukken waarvan we denken dat ze in een toekomstig depot zullen bewaard zijn zeker en vast welkom. Kleinere voorwerpen hebben de voorkeur - rekening houdend met de magazijnruimte - Aangenaam meegenomen dus.

    We hopen hiermee de eventuele lezer die een totale stop zou afgeleid hebben van de spotprent rond het VOL zijn van onze ruimte te hebben gerust gesteld.



    13-10-2014 om 22:03 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

    Het was weer tijdje geleden, maar...

    Hoe zeldzamer de bezoeken hoe interessanter volk.

    De kruim van de pedagogische wereld was er..  Herkenbare communicatie en AaHa-erlebnis...

    En heb je Cornelius van Beerse. Ja, meneer in onze penningen.

    En heb je paasbriefjes van Boezinge. Ja, meneer, die kregen we jaren terug van U. 

    Leuke dingen bij de mensen!!

    Dit was een aangename combinatie. Eerst even een blitzbezoek met rondleiding in de mooiste kerk van Poperinge (en sluiten ze die? Wat gaan er met al die kunst gebeuren? In het stadsmuseum misschien? Meneer. Er is geen kunstmuseum in Poperinge!...)



    En dan met open mond staren naar die overvloed aan religieus erfgoed.

    Een wederzijds deugddoende ervaring was dat. 




    06-10-2014 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    25-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kunnen nooit genoeg bedanken...

    Deze voormiddag hebben zich weer mensen in het zweet gewerkt voor ons.
    Norbert VERROYE stond op vijf uur op om deze voormiddag te schrijven .. een hele cahier vol. Alle plechtige communieprentjes van Groot-poperinge worden gaandeweg geïnventariseerd...

    Merci Norbert



    Eric DEBUSSCHERE - onze handige jongste - was er voor zoveelste keer bij om op te ruimen. Het wordt  dan weer vervoer naar de glascontainer van het afvalpark waar we dezelfde vrijwilliger al bij voorbaat voor DANKEN. 

    Merci Eric.

    Nog iemand liefhebber van mooie kaders of kaderglas. We hebben de mooiste aan de kant gezet voor de rommelmarkt...

     NOGMAALS voor onze schenkers.

    Het ruimteprobleem doet ons streng optimaliseren. Enkel typische en karakteristieke afbeeldingen worden enerzijds in kader, anderszijds enkel op doek of papier bewaard. We krijgen immers zeker te maken met een strenge selectie in de toekomst. Om later niet met de harde hand te worden geconfronteerd doen we deze afroming.

    We willen hierbij de stille werkers thuis niet vergeten.... Maar het mag ook wel eens voor dit extra werk.

    25-09-2014 om 14:33 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)


    Heb je iets te zeggen, graag.

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Archief per dag
  • 13-07-2023
  • 05-04-2023
  • 04-04-2023
  • 13-02-2023
  • 05-02-2023
  • 23-12-2022
  • 31-10-2022
  • 29-09-2022
  • 03-08-2022
  • 28-06-2022
  • 10-06-2022
  • 12-04-2022
  • 03-03-2022
  • 13-02-2022
  • 30-01-2022
  • 28-12-2021
  • 20-11-2021
  • 26-10-2021
  • 07-10-2021
  • 16-09-2021
  • 22-08-2021
  • 15-07-2021
  • 30-06-2021
  • 19-05-2021
  • 12-04-2021
  • 06-04-2021
  • 01-04-2021
  • 27-03-2021
  • 01-03-2021
  • 16-02-2021
  • 04-02-2021
  • 07-01-2021
  • 16-12-2020
  • 19-11-2020
  • 16-11-2020
  • 25-10-2020
  • 17-09-2020
  • 16-09-2020
  • 07-09-2020
  • 09-08-2020
  • 04-07-2020
  • 23-06-2020
  • 17-06-2020
  • 27-05-2020
  • 14-05-2020
  • 09-05-2020
  • 29-04-2020
  • 19-04-2020
  • 12-04-2020
  • 04-04-2020
  • 26-03-2020
  • 21-03-2020
  • 01-03-2020
  • 15-02-2020
  • 01-02-2020
  • 12-01-2020
  • 30-12-2019
  • 11-12-2019
  • 01-12-2019
  • 22-11-2019
  • 14-11-2019
  • 08-11-2019
  • 22-10-2019
  • 05-10-2019
  • 29-09-2019
  • 15-09-2019
  • 11-09-2019
  • 02-09-2019
  • 09-08-2019
  • 14-07-2019
  • 12-07-2019
  • 02-07-2019
  • 05-06-2019
  • 10-03-2019
  • 13-02-2019
  • 31-01-2019
  • 08-01-2019
  • 22-12-2018
  • 13-12-2018
  • 22-11-2018
  • 02-11-2018
  • 28-10-2018
  • 01-10-2018
  • 06-09-2018
  • 28-08-2018
  • 26-08-2018
  • 15-08-2018
  • 06-08-2018
  • 26-07-2018
  • 09-07-2018
  • 03-07-2018
  • 02-07-2018
  • 29-06-2018
  • 14-06-2018
  • 01-06-2018
  • 31-05-2018
  • 22-05-2018
  • 04-05-2018
  • 23-04-2018
  • 11-04-2018
  • 30-03-2018
  • 19-03-2018
  • 10-03-2018
  • 16-02-2018
  • 31-01-2018
  • 28-01-2018
  • 09-01-2018
  • 24-12-2017
  • 19-12-2017
  • 28-11-2017
  • 09-11-2017
  • 02-11-2017
  • 14-10-2017
  • 04-10-2017
  • 25-09-2017
  • 14-09-2017
  • 05-09-2017
  • 27-08-2017
  • 24-08-2017
  • 19-08-2017
  • 18-08-2017
  • 11-08-2017
  • 09-08-2017
  • 03-08-2017
  • 30-07-2017
  • 28-07-2017
  • 24-07-2017
  • 21-07-2017
  • 09-07-2017
  • 05-07-2017
  • 27-06-2017
  • 23-06-2017
  • 19-06-2017
  • 13-06-2017
  • 12-06-2017
  • 08-06-2017
  • 15-05-2017
  • 04-05-2017
  • 26-04-2017
  • 24-04-2017
  • 23-04-2017
  • 21-04-2017
  • 20-04-2017
  • 13-04-2017
  • 10-04-2017
  • 05-04-2017
  • 01-04-2017
  • 24-03-2017
  • 20-03-2017
  • 06-03-2017
  • 21-02-2017
  • 20-02-2017
  • 14-02-2017
  • 09-02-2017
  • 05-02-2017
  • 26-01-2017
  • 22-01-2017
  • 15-01-2017
  • 06-01-2017
  • 05-01-2017
  • 02-01-2017
  • 23-12-2016
  • 20-12-2016
  • 11-12-2016
  • 10-12-2016
  • 07-12-2016
  • 29-11-2016
  • 25-11-2016
  • 18-11-2016
  • 12-11-2016
  • 05-11-2016
  • 02-11-2016
  • 22-10-2016
  • 15-10-2016
  • 12-10-2016
  • 03-10-2016
  • 26-09-2016
  • 18-09-2016
  • 13-09-2016
  • 05-09-2016
  • 01-09-2016
  • 29-08-2016
  • 26-08-2016
  • 22-08-2016
  • 17-08-2016
  • 14-08-2016
  • 12-08-2016
  • 10-08-2016
  • 04-08-2016
  • 29-07-2016
  • 27-07-2016
  • 12-07-2016
  • 11-07-2016
  • 05-07-2016
  • 30-06-2016
  • 24-06-2016
  • 21-06-2016
  • 17-06-2016
  • 08-06-2016
  • 30-05-2016
  • 26-05-2016
  • 11-05-2016
  • 22-04-2016
  • 19-04-2016
  • 15-04-2016
  • 09-04-2016
  • 31-03-2016
  • 22-03-2016
  • 15-03-2016
  • 07-03-2016
  • 25-02-2016
  • 22-02-2016
  • 12-02-2016
  • 09-01-2016
  • 24-12-2015
  • 06-12-2015
  • 18-11-2015
  • 15-11-2015
  • 28-10-2015
  • 27-10-2015
  • 03-10-2015
  • 25-09-2015
  • 16-08-2015
  • 19-07-2015
  • 24-06-2015
  • 09-06-2015
  • 01-06-2015
  • 27-05-2015
  • 13-05-2015
  • 21-04-2015
  • 16-04-2015
  • 06-04-2015
  • 30-03-2015
  • 26-03-2015
  • 13-03-2015
  • 10-03-2015
  • 07-03-2015
  • 17-02-2015
  • 03-02-2015
  • 21-01-2015
  • 14-01-2015
  • 13-01-2015
  • 18-12-2014
  • 14-12-2014
  • 08-12-2014
  • 27-11-2014
  • 21-11-2014
  • 10-11-2014
  • 01-11-2014
  • 16-10-2014
  • 13-10-2014
  • 06-10-2014
  • 25-09-2014
  • 19-09-2014
  • 16-09-2014
  • 03-09-2014
  • 25-08-2014
  • 20-08-2014
  • 30-07-2014
  • 22-07-2014
  • 05-07-2014
  • 28-06-2014
  • 17-06-2014
  • 11-06-2014
  • 01-06-2014
  • 24-05-2014
  • 20-05-2014
  • 16-05-2014
  • 29-04-2014
  • 26-04-2014
  • 21-04-2014
  • 13-04-2014
  • 06-04-2014
  • 02-04-2014
  • 22-03-2014
  • 15-03-2014
  • 08-03-2014
  • 03-03-2014
  • 22-02-2014
  • 23-01-2014
  • 20-01-2014
  • 16-01-2014
  • 01-01-2014
  • 23-12-2013
  • 13-12-2013
  • 09-12-2013
  • 05-12-2013
  • 23-11-2013
  • 15-11-2013
  • 09-11-2013
  • 07-11-2013
  • 01-11-2013
  • 30-10-2013
  • 24-10-2013
  • 22-10-2013
  • 19-10-2013
  • 08-10-2013
  • 05-10-2013
  • 30-09-2013
  • 19-09-2013
  • 13-09-2013
  • 09-09-2013
  • 08-09-2013
  • 06-09-2013
  • 29-08-2013
  • 27-08-2013
  • 26-08-2013
  • 17-08-2013
  • 05-08-2013
  • 04-08-2013
  • 01-08-2013
  • 21-07-2013
  • 12-07-2013
  • 30-06-2013
  • 27-06-2013
  • 12-06-2013
  • 09-06-2013
  • 06-06-2013
  • 16-05-2013
  • 10-05-2013
  • 02-05-2013
  • 24-04-2013
  • 23-04-2013
  • 22-04-2013
  • 19-04-2013
  • 08-04-2013
  • 26-03-2013
  • 06-03-2013
  • 28-02-2013
  • 15-02-2013
  • 29-01-2013
  • 27-01-2013
  • 22-01-2013
  • 21-01-2013
  • 24-12-2012
  • 18-12-2012
  • 06-12-2012
  • 05-12-2012
  • 27-11-2012
  • 24-11-2012
  • 22-11-2012
  • 12-11-2012
  • 08-11-2012
  • 03-11-2012
  • 30-10-2012
  • 12-10-2012
  • 27-09-2012
  • 24-09-2012
  • 19-09-2012
  • 25-08-2012
  • 20-08-2012
  • 09-08-2012
  • 02-08-2012
  • 31-07-2012
  • 27-07-2012
  • 26-07-2012
  • 17-07-2012
  • 10-07-2012
  • 07-07-2012
  • 26-06-2012
  • 24-06-2012
  • 15-06-2012
  • 31-05-2012
  • 27-05-2012
  • 16-05-2012
  • 10-05-2012
  • 08-05-2012
  • 05-05-2012
  • 23-04-2012
  • 06-04-2012
  • 05-04-2012
  • 23-03-2012
  • 12-03-2012
  • 08-03-2012
  • 16-02-2012
  • 31-01-2012
  • 18-01-2012
  • 12-01-2012
  • 02-01-2012
  • 20-12-2011
  • 15-12-2011
  • 25-11-2011
  • 23-11-2011
  • 20-11-2011
  • 18-11-2011
  • 17-11-2011
  • 09-11-2011
  • 04-11-2011
  • 22-10-2011
  • 11-10-2011
  • 10-10-2011
  • 27-09-2011
  • 18-09-2011
  • 03-09-2011
  • 29-08-2011
  • 25-08-2011
  • 24-08-2011
  • 17-08-2011
  • 08-08-2011
  • 29-07-2011
  • 22-07-2011
  • 14-07-2011
  • 04-07-2011
  • 29-06-2011
  • 11-06-2011
  • 09-06-2011
  • 07-06-2011
  • 05-06-2011
  • 02-06-2011
  • 26-05-2011
  • 12-05-2011
  • 07-05-2011
  • 05-05-2011
  • 04-05-2011
  • 02-05-2011
  • 30-04-2011
  • 27-04-2011
  • 26-04-2011
  • 22-04-2011
  • 17-04-2011
  • 10-04-2011
  • 25-03-2011
  • 23-03-2011
  • 20-03-2011
  • 15-03-2011
  • 03-03-2011
  • 27-02-2011
  • 16-02-2011
  • 05-02-2011
  • 29-01-2011
  • 27-01-2011
  • 24-01-2011
  • 16-01-2011
  • 25-12-2010
  • 18-12-2010
  • 01-12-2010
  • 30-11-2010
  • 25-11-2010
  • 21-11-2010
  • 20-11-2010
  • 08-11-2010
  • 02-11-2010
  • 30-10-2010
  • 22-10-2010
  • 14-10-2010
  • 11-10-2010
  • 25-09-2010
  • 24-09-2010
  • 12-09-2010
  • 19-08-2010
  • 14-08-2010
  • 07-08-2010
  • 26-07-2010
  • 21-07-2010
  • 18-07-2010
  • 09-07-2010
  • 06-07-2010
  • 25-06-2010
  • 18-06-2010
  • 16-06-2010
  • 03-06-2010
  • 19-05-2010
  • 14-05-2010
  • 11-05-2010
  • 10-05-2010
  • 05-05-2010
  • 01-05-2010
  • 30-04-2010
  • 28-04-2010
  • 26-04-2010
  • 22-04-2010
  • 21-04-2010
  • 19-04-2010
  • 11-04-2010
  • 10-04-2010
  • 07-04-2010
  • 03-04-2010
  • 31-03-2010
  • 21-03-2010
  • 13-03-2010
  • 05-03-2010
  • 27-02-2010
  • 25-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 06-02-2010
  • 27-01-2010
  • 15-01-2010
  • 06-01-2010
  • 30-12-2009
  • 26-12-2009
  • 24-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 20-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 07-12-2009
  • 05-12-2009
  • 26-11-2009
  • 22-11-2009
  • 11-11-2009
  • 07-11-2009
  • 03-11-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 21-09-2009
  • 25-08-2009
  • 18-08-2009
  • 17-08-2009
  • 07-08-2009
  • 02-08-2009
  • 27-07-2009
  • 23-07-2009
  • 19-07-2009
  • 12-07-2009
  • 05-07-2009
  • 30-06-2009
  • 29-06-2009
  • 24-06-2009
  • 18-06-2009
  • 12-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 25-05-2009
  • 24-05-2009
  • 17-05-2009
  • 11-05-2009
  • 09-05-2009
  • 26-04-2009
  • 25-04-2009
  • 18-04-2009
  • 12-04-2009
  • 05-04-2009
  • 30-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 18-03-2009
  • 10-03-2009
  • 09-03-2009
  • 07-03-2009
  • 21-02-2009
  • 09-02-2009
  • 05-02-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 10-01-2009
  • 01-12-2008
  • 23-11-2008
  • 22-10-2008
  • 09-10-2008
  • 06-10-2008
  • 17-09-2008
  • 12-09-2008
  • 09-09-2008
  • 31-08-2008
  • 16-08-2008
  • 03-08-2008
  • 29-07-2008
  • 13-07-2008
  • 08-07-2008
  • 04-07-2008
  • 28-06-2008
  • 10-06-2008
  • 07-06-2008
  • 03-06-2008
  • 24-05-2008
  • 22-05-2008
  • 16-05-2008
  • 04-05-2008
  • 01-05-2008
  • 25-04-2008
  • 15-04-2008
  • 12-03-2008
  • 23-02-2008
  • 20-02-2008
  • 31-01-2008
  • 14-01-2008
  • 29-12-2007
  • 10-12-2007
  • 19-11-2007
  • 15-11-2007
  • 27-10-2007
  • 11-10-2007
  • 08-10-2007
  • 07-10-2007
  • 21-09-2007
  • 18-09-2007
  • 13-09-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 16-08-2007
  • 09-08-2007
  • 11-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 15-06-2007
  • 14-06-2007
  • 01-06-2007
  • 22-05-2007
  • 17-05-2007
  • 12-05-2007
  • 25-04-2007
  • 31-03-2007
  • 18-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 17-02-2007
  • 19-01-2007
  • 18-12-2006
  • 25-11-2006
  • 19-11-2006
  • 15-11-2006
  • 02-11-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 05-10-2006
  • 18-09-2006
  • 11-09-2006
  • 25-08-2006
  • 23-08-2006
  • 01-08-2006
  • 18-07-2006
  • 06-07-2006
  • 28-06-2006
  • 22-06-2006
  • 14-06-2006
  • 09-06-2006
  • 30-05-2006
  • 23-04-2006
  • 15-04-2006
  • 15-03-2006
  • 02-03-2006
  • 15-02-2006
  • 10-02-2006
  • 03-02-2006
  • 08-01-2006
  • 03-01-2006
  • 23-12-2005
  • 06-12-2005
  • 05-12-2005
  • 30-11-2005
  • 10-11-2005
  • 18-10-2005
  • 20-09-2005
  • 17-09-2005
  • 09-09-2005
  • 31-08-2005
  • 20-08-2005
  • 22-06-2005
  • 14-06-2005
  • 29-05-2005
  • 28-05-2005

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gonda
    blog.seniorennet.be/gonda
    Foto

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!