Ingrediënten
450 gr. rauwe, grote garnalen
120 gr. basmatirijst
100 gr. sojascheuten
100 gr. shiitake
150 ml kippenbouillon
1 cm gember
rood pepertje
1 teentje knoflook
1/2 el vissaus
1 tl maizena
2 el wokolie
Werkwijze
Kook de basmatirijst beetgaar.
Rasp de gember en snijd het pepertje en de knoflook fijn.
Roer in een kommetje de warme bouillon, de maizena, de gember, het pepertje, de vissaus tot een homogeen geheel.
Verhit de wokolie in de wok. Roerbak hierin de knoflook en shiitake voor drie minuten.
Voeg de garnalen en sojascheuten toe en roer alles om tot de garnalen roze kleuren en opkrullen.
Voeg de saus toe en laat twee minuten pruttelen tot de saus dikt.
Serveren
Serveer garnalen met de basmatirijst.
INFO
Vis, voor 4 personen.