Inhoud blog
  • Gebakken rijst 'land en zee' Delhaize'
  • Lamsvlees met citrusmarinade
  • Runderreepjes teriyaki
  • Cheesecake met aardbeien
  • Rouget met paprikasalsa
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Oma's familie dagboek

    22-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken rijst 'land en zee' Delhaize'

       bb

    Ingrediënten voor 4  personen
    • 250 g Thaise rijst Delhaize
    • 150 g roze garnalen Delhaize
    • 250 g gepelde steak
    • 400 g wokmix Delhaize
    • 5 eetlepels sojasaus Delhaize
    • 1 scharrelei Delhaize
    • 5 eetlepels arachideolie
    • sweet chili sauce (facultatief)

    Bereiding

    Stap 1
    Kook de rijst 10 minuten in een grote hoeveelheid kokend water.
    Stap 2
    Verwarm ondertussen 1 el arachideolie in een wok of een grote pan. Doe er een ei in en maak een omelet. Haal de omelet uit de pan en leg hem op een bord.
    Stap 3
    Doe opnieuw 1 el arachideolie in de wok en bak er de fijngesneden rundsreepjes in. Haal de reepjes uit de pan wanneer ze goed gebakken zijn. Voeg opnieuw 1 el toe en bak de groentjes 2 minuten op een hoog vuur. Dek af en laat nog twee minuutjes sudderen.
    Stap 4
    Giet de gekookte rijst af en spoel ze even onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de wok. Doe er het vlees, de garnalen, de gehakte omelet, 2 el arachideolie en de sojasaus bij. Bak 2 minuten op een hoog vuur en blijf roeren. Dien onmiddellijk op met wat extra sojasaus en naar smaak wat sweet chili-saus.

    22-05-2015 om 10:46 geschreven door Oma Linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    21-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees met citrusmarinade

    Lamsvlees met citrusmarinade

     

    Ingrediënten

    8 lamskoteletten

    125 gr Griekse pasta

    80 gr verse zurkel

    2 el olijfolie

    boter

    enkele takjes oregano

    peper - zout Voor de marinade:

    50 gr kristalsuiker

    sap en rasp van 1 appelsien, 1 citroen en 1 limoen

    1 teentje knoflook

    1/2 stengel ­citroengras

    Werkwijze

    Giet de suiker in een steelpan en zet net onder water. Laat op een klein vuur de suiker oplossen.

    Voeg daarbij de geperste look, de gehalveerde stengel citroengras, sap en rasp van appelsien, citroen en limoen.

    Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Kook intussen de Griekse pasta al dente.

    Schep de marinade over de lamskoteletten.

    Smelt in een pan 1 eetlepel boter en olijfolie. Bak hierin de lams­koteletten aan beide zijden 4 à 5 minuten.

    Blus met enkele eetlepels van de marinade.

    Breng de pasta op smaak met versgemalen peper, zout en verse oregano. Serveren:

    Serveer de pasta met verse zurkel en lamskoteletten.

    INFO

    vlees Voor 4 personen

    21-05-2015 om 21:35 geschreven door Oma Linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!