Ingrediënten
8 lamskoteletten
125 gr Griekse pasta
80 gr verse zurkel
2 el olijfolie
boter
enkele takjes oregano
peper - zout Voor de marinade:
50 gr kristalsuiker
sap en rasp van 1 appelsien, 1 citroen en 1 limoen
1 teentje knoflook
1/2 stengel citroengras
Werkwijze
Giet de suiker in een steelpan en zet net onder water. Laat op een klein vuur de suiker oplossen.
Voeg daarbij de geperste look, de gehalveerde stengel citroengras, sap en rasp van appelsien, citroen en limoen.
Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook intussen de Griekse pasta al dente.
Schep de marinade over de lamskoteletten.
Smelt in een pan 1 eetlepel boter en olijfolie. Bak hierin de lamskoteletten aan beide zijden 4 à 5 minuten.
Blus met enkele eetlepels van de marinade.
Breng de pasta op smaak met versgemalen peper, zout en verse oregano. Serveren:
Serveer de pasta met verse zurkel en lamskoteletten.
INFO
vlees Voor 4 personen