Foto
Foto
Inhoud blog
  • Speeldag 17 april 2024.
  • Speeldag 10 april 2024.
  • 15e Grand Cru petanquetornooi
  • Speeldag woensdag 03 april 2024.
    Fotoalbum
  • Ledentornooi 21 juli 2021
  • Tornooi 14/05/2022
  • Ledentornooi 2016
  • 3e Okra tornooi der Leiestreek
  • Viering zomerkampioen 2016
  • Nieuwjaarsreceptie 2017
  • Open tornooi 2017
  • Ledentornooi 2017
  • Viering 10 jaar petanque
    Bekijk blog

    Mei 2024

    4 mei - Petanqueclub okrAstene
    24e open tornooi
    (Meer informatie)

    16 mei - Regionaal petanquetornooi Melle
    (Meer informatie)

    27 mei - Regionaal petanque tornooi Oudenaarde
    Organisatie trefpunt Nederename
    (Meer informatie)

    Juni 2024

    15 juni - 15e Grand Cru petanquetornooi
    Ism Deinze
    (Meer informatie)

    29 juni - Recrearief petanquetornooi
    Inrichting Petanqueclub De Groene Duivels
    (Meer informatie)

    Foto

    Kampioenen 2024. Bij de vrouwen Roos De Kimpe

    Bij de mannen William Rogge, 2e Raoul Mortier en 3e Laurent Teirlynck

    Foto

    Winnaars tornooi melle 2023 (cateorie 1 man en 2 vrouwen)

    Foto

    Geseelecteerden play off's 2022

    Foto

    Winnaars tornooi 2022 - PC Duvelke

    Foto

    Finalisten tornooi  2022 

    Foto

    Nocturne 2021

    Foto

    Dany vanaf nu EREVOORZITTER

    Foto

    De winnaars van het petanque tornooi OkrAstene 2019

    Foto

    De 12 voor play off's 2019

    Foto

    Winnaars regionaal okra tornooi 2019 Melle

    Foto

    Winnaars Driekoningen tornooi 2019 ingericht door Petanquclub Leiehoek.

    Foto

    Viering 10 jaar petanqueclub (jan. 2018)

    Foto

    Kris NAESSENS werd Okra kampioen 2017

    Foto

    Geselecteerden voor de play off's 2017

    Foto

    Winnaars Okra tornooi 2018 (voor de gelegenheid werd dit tornooi gehouden op site Astene)

    Foto

    Onze ploeg moest de duimen leggen (Regionaal Okra tornooi 2018)

    Foto

    Winnaars ledentornooi 2017

    Foto

    Winnaars play off's 2017

    Foto

    Winnaars sextettentornooi (André Dhondt, Norbert vermaercke, Rachel De Bouvere, Herve Cousse, Rita De Clercq en William Rogge) 

    Foto

    Georges Heyerick werd 4e in het kampioenschap. 

    Foto

    Raoul Mortier en Gerald Quairia eindigden 2e op het petanquetornooi ingericht door petanquclub 't Duvelke.

    Foto

    De drie eersten van de play off's 2018

    Foto

    Geselecteerden voor play off's 2018

    Petanqueclub okrAstene
    voor de actieve 50-plusser
    24-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Beste petanqueliefhebbers,

    Ja, nu kan ze zich niet meer schuilen achter ekskuses als: ik had toevallig goeie partners, ik heb veel geluk gehad, 't is toevallig of uitzonderlijk...! Als je drie, ja je leest het goed "3" keer, op korte tijd de dagwinnaar bent dan ben je gewoon 'goe bezig'.  Dit keer moet ze wel een ex-aequo dulden met Wim op de eerste plaats en op het derde treetje van het podium is Laurent Kindt te vinden op één schamel puntje.  Oh ja, ik heb nog niet geschreven wie dagwinnaar is maar de attente lezer zal het wel al weten want zo enorm veel spelers zijn er niet  die 3 maal dagwinnaar op korte tijd worden en dan nog indoor en ook outdoor! Rachel natuurlijk! Net buiten de prijzen op de vierde plaats met ook drie victories is Denis te vinden, dus nog altijd 'goe bezig' ook onze professor! Zal toch eens moeten checken wat er in die drinkfles zit!

    Opmerkelijk vandaag is dat de triplette Dany, Paul & Gerald samen hun eerste wedstrijd winnen en vervolgens niet meer samen te vinden zijn, maar de drie eindigen wel op plaatsen 5, 6 en 7. Toch eigenaardig hoe het soms kan uitvallen.

    Wie er met een slecht gevoel naar huis keert zijn Carlos, Christian Leroy, Georges (maar die kan zich beroepen op een kwetsuur opgelopen bij het scheren) en de heroptredende Christelle. Deze week ook geen Fanny te bespeuren. Kan haar best begrijpen met al die aprilse grillen is het niet aangeraden om zonder reden naar buiten te gaan. Wanneer komt die zon en het goede weer terug? Nog een 10-tal dagen en 't is 'Okrastene Tornooi'...! Laat ons allen bidden om een mirakel voor zaterdag 04 mei! Lees uit de bijbel, koran, veda, om het even... doe de zonnedans rond uw bed, maar doe iets om het weer te doen veranderen! 

    Enkel voor de leden van Okrastene volgende oproep: voor het Okra regiotornooi van donderdag 16 mei in Melle zou het wenselijk zijn mocht er nog een Astense-triplette kunnen meereizen! Dit is een Okra-tornooi en dus geen licentie spelers of grote kanonnen. Het zijn recreanten! Vroeger kwamen we toe in een volle bus, dus beste leden triplettes vormen!!! Goed om weten: het kost u niks  en u krijgt boterkoeken (koffiekoeken) voor bij koffie door ons bestuur aangeboden.

    De laatste weken is er weinig sappig nieuws te rapen rond de terreinen of in de cafetaria. Ik begin te vermoeden dat als ik in de buurt ben men zich onthoudt van iets te vertellen. Enkel dat er werken zijn in Astene , meer bepaald in de pontstraat waardoor enkele leden een dagelijkse bezigheid hebben: van nabij kijken hoe de werken vorderen (in feite de werkende arbeiders bespioneren). Ik hoop dat hiervan geen rapport wordt opgemaakt voor het gemeentebstuur.

    Zoals verleden week ook al werd geopperd, komt er een vervolg op de succesvolle film over petanque, een tiental jaren geleden gerealiseerd door enkele prominente okrastene-leden. Nu hoopt men in 2025 in première te kunnen gaan met de "remake", uiteraard beïnvloed door de originele versie maar ook uiteraard moderner en actueler. Zoals onze voorzitter Walter al vandaag heeft vertelt is de realisatie, de regie en de scenario's in handen van 2 grote namen van de cinema in Astene: Luc en Gerald. Maar... er is hulp nodig en misschien wordt u in de komende weken of maanden aangesproken voor een inbreng als acteur/actrice, scriptgirl, kostuums, geluid, accessoirist(e), cameraman (of woman), schmink, enz...  Veel kan nog niet worden prijsgegeven maar één ding is zeker... het zal zeker niet een dramatische film worden!

    Het winterseizoen is voorbij dus nu wachten op het wintereindklassement. Ik denk dat het razendspannend is en de tellingen worden momenteel doorgevoerd door gerechtsdeurwaarde Van Backlé. Volgende week 01 mei dus op site Astene te spelen indien uiteraard de aprilse, oeps niet meer, maar dan de regenbuien van mei plaats maken voor een zonnige meimaand!

    Hoe jullie gezond en geniet van iedere mooie en ook minder mooie dagen!

          

     

    Bijlagen:
    Speeldag 24 april 2024.jpg (155.7 KB)   

    24-04-2024 om 20:04 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    17-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 17 april 2024.

    Beste petaquespelers en -liefhebbers,

    Na een zeer aangename speeldag in de zonovergoten pleinen van Astene verleden week en de hoopgevende mooie dagen van het jongste week-end was er een sterk aanwezige hoop dat deze week ook 'buiten' zou kunnen gespeeld worden. Jawadde! De weergoden zijn echt niet goed gezind in 2024! Buien en wat voor een buien, temperaturen die weer rond de 10°C zijn gezakt. Dus terug naar 17dorpen dan maar. En hebben jullie het gezien, gehoord en gevoeld? Een bui met ijskorrels juist als we koffie (of iets anders) gingen drinken! De tweede partij werd hervat in ijzige temperaturen door een laag ijs op het afdak! En ondanks dat weer en de concurrentie van de Waalse Pijl, zowel voor vrouwen als voor de heren, zijn toch 30 leden komen opdagen. Chapeau!

    Daarvan zijn er 5 die in hun blote billen (die zullen dus ook wel kou gehad hebben) naar huis zijn gekeerd. Waaronder het echtpaar Stammeleer-Neirinck. Die zullen niet veel over petanque praten de komende dagen. Bij afwezigheid van onze buitenspeelster bij uitstek (Rachel) zijn de dames nu ook geprikkeld om indoor goed te presteren. Zo vinden we 2 ladies in de top 5.

    Er zijn ook 5 spelers met 3 overwinningen. Raoul (is zoals Schwarzenegger) 'back'  en is vijfde. Kristine is vierde. Brons is voor Theo (die zo de eer van het echtpaar redt, nietwaar Ghislaine?), zilver voor Denis (nog n'en Schwarzenegger) en goud voor Roos. Puike prestatie volledig (of bijna op een paar punten na) zoals Rachel verleden week: 2 maal een Fanny! (wordt dit de nieuwe trend voor 2024?) Een eerste keer met Georges en Philippe D'hondt en een tweede keer met Luc Buyst en Theo. 

    Ik kan u wel vertellen, evenwel zonder namen te noemen, dat de strijd om het winterkampioenschap (van november tot april) héél, héél en nog maar eens héél spannend is.  

    We bidden allemaal dat het weer dan toch eens zal omslaan want het tornooi van 4 mei is niet meer zo veraf! Dat goed weer belangrijk is bij dergelijk evenement is duidelijk en voor het bestuur is het van levensbelang (de kassa weet je wel)! Ook voor de spelers van Okrastene is het primordiaal om op de pleinen te kunnen spelen om zo toch een miniem voordeel te hebben op de concurrenten!

    Er is een spectaculaire verrassing voorzien voor onze leden in het jaar 2025. De 'making-off' is in de startblokken. Jullie zijn nu nieuwsgierig hé! Geduld is een goede deugd.

    Het is relatief rustig op de nieuwsredactie. Daarom geen algemeen of schokkend nieuws te melden vandaag. Enkel dat ik in 'Touring' kon lezen dat een afgebakend fietspad geen voorrang geeft aan de fietsers bij voorrang een van rechts situatie. Soms denken de fietsers dat omdat een fietspad op de openbare weg in geel of oranje is geschilderd dit aan hen voorrang verleent... niet dus! Tenzij uiteraard voor de andere weggebruiker haaietanden of een stopteken staat. (of indien deze van links komt aangereden!) 

    Hopen doen we ook! Vooral dat enkele presidenten e.d. zich gedragen als verantwoordelijke mensen en denken aan vrede en niet aan raketten, drones enz.

    Tot volgende week met meer petanque en ander nieuws.

     

     

    Bijlagen:
    Speeldag 17 april 2024.jpg (171.7 KB)   

    17-04-2024 om 20:29 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    10-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 10 april 2024.

    Beste petanqueliefhebbers,

    We hadden al een vermoeden door de weerberichten van Sabine, Bart en Jacotte op VRT... het zou kunnen dat het woensdag mooi weer zou worden. Even werden deze vermoedens weggeblazen door de hevige wind van dinsdag en de hevige korte onweersbuien van maandagavond... maar zie deze morgen een stralende blauwe hemel en van een koele 6° C in de prille ochtend klommen de temperaturen naar hogere oorden waardoor het verlossende mailken van onze voorzitter op onze schermen opdook: "we spelen op onze site van Astene"! De keuze tussen 'Brabantse pijl' en petanque was vlug gemaakt! Van tennis geen sprake, het regent in Monte-Carlo.

    Geef toe het is een ander gevoel om petanque te mogen spelen in open lucht dan in een gesloten ruimte met daarenboven een laag plafond... maar beter dat dan niks uiteraard. En zie, er zijn spelers die enkel maar in de zomerperiode deze sport beoefenen. Marianne, Bertrand, Chris Deforge, Antoine zijn spelers die zich 's winters binnenshuis bezighouden. Drie onder hen behaalden een 'nul' op 'drie', normaal bij een herneming. Enkel Bertrand kon even indruk maken met twee overwinningen waarvan zelfs één met een "Fanny". Ook Luc Leroy was weer van de partij na een tijdrovende en werkintensieve verhuis met  daarenboven nog stenen in zijn nier (als je geen muren kan slopen kom je dat tegen natuurlijk). Er was een tijd dat we geen enkele Filip of Philippe in onze leden mochten tellen... maar nu! We hadden er al twee (Philippe) sedert verleden jaar en nu komt er nog een nieuw lid bij: je hebt het geraden een 'Filip'.  Hij maakte een goede start maar de twee laatste partijen kon hij niet winnen. Normaal... je kan zo maar niet omschakelen van 'basket' naar 'petanque'!

    In de tweede en derde ronde mochten we dus Fanny begroeten... Georges, Roos, Kris en Bertrand waren de gelukkigen. Voor Rachel kwam ze zelfs twee keer op bezoek! Geen wonder dat ze ook de dagwinnaar werd... Rachel, niet Fanny! 33 pluspunten! Onvoorstelbaar! Veruit vrouw in vorm, want nog niet zo lang geleden (20 maart) ook al dagwinnaar geworden... toevallig werd die woensdag ook outdoor gespeeld! Als je nog een opgaander zoekt voor een triplette voor het tornooi op 4 mei... zoek niet meer verder! Ook William (zilver), Gerald (brons), Luc Rogge en Claudine wonnen hun drie partijen. Zoek je een schutter voor een triplette... tip van de dag: Claudine! Ik krijg plots een opwelling van extreem geluk! Voor het tornooi van Melle speel ik in een triplette met .... ja jullie hebben het al geraden... Rachel & Claudine, oohh ik hoor jullie al komen hé, maar verleden jaar speelden we ook al samen! Dus, mondje dicht en snaveltjes toe. Met de uitslag van vandaag voor ogen kan de beker voor "man met 2 vrouwen" ons niet ontsnappen! Maar... alles moet gespeeld worden!

    Volgende week (en dat is nieuws dat in de loopgangen werd losgeweekt) normaal weer een nieuw lid: Armand (die naam hebben we nog niet in ons bestand)! Je kent hem wel, onze trouwste supporter. Iedere woensdag (of bijna) is deze lieve man een attente toeschouwer op onze site in Astene. Let op... hij heeft al veel petanque-ervaring bij 17-dorpen opgedaan!

    Ik ben begonnen met mijn haar (of wat er nog van over is na het gebruik van de shampoo 'wash & go') te wassen met 'Alpecin'. Als je ziet welke prestaties de wielrenners van die ploeg neerzetten moet die cafeïne toch tot een prestatiestijging lijden. Ik hou u op de hoogte van deze test.

    Dit was het nieuws voor vandaag, volgende week hopelijk weer meer van dat!

    Hou jullie gezond en wel. 

       

    Bijlagen:
    Speeldag 10 april 2024.jpg (157.1 KB)   

    10-04-2024 om 21:42 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    07-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15e Grand Cru petanquetornooi

    5 rondes met vaste tripletten op voorhand uitgetrokken.

    Inschrijven bij Guy Van Lancker 0494 79 91 34 of Ronny De Vrieze 0471 68 71 00

    15 € p/p inbegrepen broodjes 

    Min 1 rfecreant per triplette

    Ontvangst 9.30 u. - start rtornooi 10.00 u.

    07-04-2024 om 09:29 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    03-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag woensdag 03 april 2024.

    Beste petanquespelers,

    Woaw! Ik heb het genoegen julie te melden dat ons tornooi van 04 mei aanstaande volboekt is! Meer zelfs... we hebben te veel inschrijvingen.... nu al 25, volgens onze voorzitter 35 maar die kan soms overdrijven! Onze goede reputatie en het steeds goed georganiseerde tornooi maakt dat we een 'incontournable' geworden zijn in de kalender van de petanquetornooien in de regio. Het werk van Dany (onze vorige voorzitter), Walter (huidige voorzitter) en het voltallige bestuur en vrijwilligers heeft zijn vruchten afgeworpen! Nu nog hopen op de zon en een aangename temperatuur en dat was vandaag maar weer eens ver te zoeken! De regen, de wolken en de grijze lucht beginnen op de gemoedsrust van de mensen in te werken, tijd dat het veranderd!

    De daguitslag... Van de 24 deelnemers zijn er maar twee spelers die de drie partijen konden winnen. Onze kampioen 2023 (William) eindigt op zilver  met 10 pluspunten minder dan de laureaat van de dag: Wim!!! Proficiat en als ik me niet vergis is dat je eerste laurierenkroon. Twee spelers met de billen bloot (gelukkig figuurlijk): Aurèle , maar mistte de eerste partij en verassend Laurent Teirlinck... Tijd dat hij terug naar het Oosten van Vlaanderen terugkeert! Goede prestatie van het echtpaar Raes met een bronzen medaille voor Ghislaine. Samen met Luc Buyst en Gerald kon ze even genieten van het bezoek van onze mooie Fanny!

    Zoals u weet heeft onze redaktie overal nieuwsgierige ogen en zo konden we de voorlopige winterrangschikking (van november tot maart) inkijken. Drie spelers staan ex-aequo. Dus de strijd in april zal hevig worden. Gezien de voorsprong op de eerste achtervolgers is het bijna onmogelijk dat niet één van de actuele drie leiders het niet haalt, maar zeg nooit nooit!

    Gedurende de pauze werd er aan een tafel bij de koffie herinneringen opgehaald. Wie was nu weer de eigenaar van de gronden waarop enkele van onze leden een kast van een villa hebben laten bouwen in de jaren '90? Wel ik kan u de naam van de baron verhullen: Jacques Louis Marie Joseph baron de Bonneval de la Fare des Comtes de Sinopoli de Calabre.  Volgens wat de kopers aan onze redactie konden vertellen, is de aangekochte grond niet altijd van dezelfde kwaliteit. Sommigen hebben een vruchtbare grond, destijds een grote weide, maar wel met putten van obussen uit de eerste of tweede wereldoorlog die moesten worden opgevuld met (gewapend?) beton. Ook veel last van water waardoor afsluitingen in de grond gingen zakken (gelukkig was het niet de woning). Anderen hadden veel (wit) zand in de ondergrond, restanten van de terugtrekking van de zee in het Paleozoïcum, enkele miljoenen  jaren geleden. Beste lezer, u ziet dat men nog één en ander kan leren door 'petanque' te spelen! Reden waarom de Okrastene leden zo goed presteren bij een quiz!!!

    Nog even een exacte vermelding van data (in Okrantje andere vermeldingen):

    * de nocturne zal doorgaan op vrijdag 14 juni om 17 uur.

    * het ledentornooi heeft plaats op woensdag 7 augustus.

    De aandachtige lezer heeft ook vastgesteld dat de crisis heeft toegeslagen... De prijs van de dranken rijzen binnenkort de pan uit... +0,50 cent voor alle dranken behalve koffie, thee, plat water en spuitwater. 

    In een democratie heerst er ook altijd een vorm van ontevredenheid. Normaal, want de meerderheid beslist en de minderheid is dus ontevreden. Enkele leden vinden dat het startschot van de namiddag om 14:00 uur iets te laat... Misschien zou hierover een referendum moeten worden gehouden voor het volgende winterseizoen, want in feite moeten we de pleinen om 17:00 uur verlaten en dat kan soms nipt zijn om drie partijen uit te spelen (zoals dit vandaag het geval was).  

    Nog een laatste leuke en deugddoende informatie: onze blog werd sedert 2015 al 29970 keer bezocht hetzij ongeveer gemiddeld 10 keer per dag. 644 berichten werden geregistreerd en 200 foto's werden gepost.

    Voilà, dit was het weer voor vandaag. Volgende week zijn we er (hopelijk) weer met meer nieuws. 

       

     

      

    Bijlagen:
    Speeldag 3 april 2024.jpg (157 KB)   

    03-04-2024 om 22:09 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    27-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Speciale berichtgeving.

    De maanduitslag maart 2024 is net uit de telex gerold! (zie bijlage)

    De kampioen 2022, de zeer gekende en alom geprezen Raoul Mortier heeft de gouden palm. Met 10 overwinningen (op twaalf partijen) en ... hou jullie vast: 70 pluspunten. Verrassingen deze maand komen van Philippe Cornelis ook met 10 overwinningen maar met slechts 20 pluspunten (dat is wel 50 minder dan de winnaar hé)!

    Met 9 victories Rachel (de tornooien komen eraan en ze is dus de dame in vorm) en ook Laurent Teirlinck kon 9 overwinningen boeken (ook een regelmatige speler).

    Nu alles op april zetten om voor sommigen nog het winterseizoen te redden!

    Doei!

       

    Bijlagen:
    Maand MAA. 2024.jpg (183 KB)   

    27-03-2024 om 00:00 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Beste petanqueliefhebbers,

    Als je van plan was om zondag de ganse dag voor je beeldbuis te zitten om niks van de Ronde van Vlaanderen te missen... wel ik zou zeggen: "ga met je lief vrouwken een ijsje, pannekoek of wafel eten en drink er nog een cavaken bij"!  De "ronde" is volledig onthoofd of toch bijna. Enkele grote namen van de huidige wielrennerij zijn vandaag gevallen in "Dwars door Vlaanderen" en zullen enkele tijd buiten strijd zijn. En zeggen dat Stephanie zo goed haar best had gedaan om het televisietoestel in de cafetaria aan beelduitzending te krijgen... en dan gebeurt er zo'n valpartij!

    Gelukkig zijn onze petanquespelers niet gevallen.  Met 29 waren ze naar 17-dorpen afgezakt, en in feite maar 28 want Regina heeft zich kranig willen tonen maar na één partij heeft ze de handdoek om het plein moeten gooien! Toch een teken van grote moed om het toch maar te proberen. Met 4 zijn ze die alle partijen wonnen. Philippe Cornelis speelde formidabel in de opgang maar 2 overwinningen met 13-12 verzamelde hij te weinig pluspunten en eindigt op de vierde plaats. Laurent Teirlinck blijft presteren en pakt het brons. En wat te denken van Rachel... verleden week goud en nu zilver.  De dagwinnaar is Wim. Kwaaie tongen zullen beweren dat men hem heeft laten winnen voor zijn verjaardag. Het is uiteraard juist dat hij alle spelers heeft omgekocht met snoep, maar... dat deed Sam ook en hij won niemendalle! Ook onze voorzitter kende wat last in de schouder en arm (dat is tenminste wat hij verklaarde na de wedstrijden),  Luc Buyst was blijkbaar ook niet 100% en Carlos had z'n dagje niet.

    Luc Buyst en Freddy hebben het bezoek gekregen van onze lieve Fanny. 

    Ik kon een kijkje nemen in de inschrijvingslijst van het tornooi van 04 mei. Euh... enkele serieuze ploegen hebben zich gemeld. Het belooft een spannend tornooi te worden met uiteraard de twee finalisten van 2023, maar ook enkele nieuwe veel belovende triplettes. Hofstade is ook weer van de partij (altijd een genoegen) en uiteraard ook de triplettes van groot Deinze en omringende gemeentes en steden.

    Er werd enkele weken geleden minachtend gesproken over de nieuwe (uit)tenue van de Belgische voetbalploeg. Wel, volgens wat ik gisteren op TV zag hebben die een gunstige invloed op de spelers gehad! Mooie voetbalwedstrijd tegen Engeland vond ik, en in feite ik niet alleen als ik de commentaren van onze petanquespelers mocht horen! Er is uiteraard nog plaats voor verbetering maar we zijn blijkbaar op de goede weg.

    Van het gerechtsdeurwaarderskantoor heb ik de maanduitslag nog niet ontvangen dus is de maandwinnaar nog niet gekend op de redactie. Van zodra die informatie ons bereikt wordt u ervan onmiddellijk geïnformeerd.

    Hopen op een beetje lenteweer om volgende week buiten te kunnen spelen.

    Hou jullie gezond en wel en geniet van het leven dat u geboden wordt.          

    Bijlagen:
    Speeldag 27 maart 2024.jpg (165.2 KB)   

    27-03-2024 om 00:00 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    20-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 20 maart 2024.

    Beste petanqueliefhebbers,

    De weergoden werden ons gunstig. Deze morgen toen we door het venster keken bij het ontwaken konden we misschien hopen dat onze wensen zouden kunnen worden ingewilligd... voor 't eerst dit jaar buiten kunnen spelen. En zie om 10:15 uur verstuurde onze voorzitter een mail met de verlossende boodschap: zon, geen wind, zalige temperatuur... ER WORDT BUITEN GESPEELD OP SITE ASTENE! Ik hoorde een algemeen gejuich in Astene, Petegem en Deinze toen onze leden de mail met het goede nieuws hadden gelezen.

    Met 29 spelers bij de start en een laatkomer... Antoine (z'n middagdutje had wat te lang geduurd). Goed voor 5 pleinen in een volledige bezetting. Uiteraard waren de wekelijkse winterspelers aanwezig maar ook de zomerspelers waren present: Roland en Nelly. Voor Nelly was haar seizoensstart geen succes, trouwens ook niet voor Jo en Philippe D'Hondt... Zij wonnen geen enkele partij! Enkele spelers struikelden bij de  laatste hindernis. Ondergetekende zelfs na een spannende en lange partij met één schamel puntje! Ook Paul kon de laatste partij niet winnen... te veel bezig met vliegtuigen te spotten.  Winnaars van de dag? Laurent Kint, maar net geen podium... één puntje te kort! Brons is voor Kris Naessens, zilver voor Philippe Cornelis en goud ... ja je gelooft het niet... voor Rachel met +21 punten. Je had ze moeten zien naar huis rijden met de fiets: met brede glimlach, kaarsrecht en naar iedereen zwaaiend! Ik heb ze onmiddellijk een lucratief contract aangeboden voor de tornooien van het seizoen 2024 en ze heeft het contract getekend!

    Geef toe het is toch héél wat anders om in de gezonde (?) buitenlucht te mogen spelen, het geluid van de treinen op de achtergrond, de bel van de overweg die om de 7 minuten zit te loeien, de voorbijgangers die zwaaien, enkele mensen blijven kijken (een aangenaam weerzien met onze trouwste supporter Armand), dames (nog niet in minirok maar nog enkele graden Celcius en 't is zo ver) komen met de hond wandelen, de haan die nog steeds van katoen geeft...   We bidden dat het volgende week opnieuw een lekker weertje is zodat er opnieuw buiten kan worden gespeeld. 

    Hopelijk gaat het dan ook weer beter met Regina die nog altijd in een dipje zit... misschien helpt het lezen van dit artikel om haar weer een stukje beter te voelen. Ook minder goed nieuws van Frieda, die werd als voetganger achteraan aangereden door een fietser waardoor ze pardoes op de straatstenen is terechtgekomen. Ook voor haar veel beterschap.

    Ik hoorde in de kantine dat er nog één plaatsje is voor het tornooi van 4 mei! Het wordt dus een succes qua bezetting. Nu nog het weer dat moet meezitten en de blauwe brigade van Okrastene die goede resultaten boekt!

    Voor het overige geen opzienbarend nieuws. Voetbal: Deinze wil niet promoveren en verliest 2 wedstrijden op een rij. Courtois, De Bruyne, Lukaku zijn gekwetst. Genk en Westerlo spelen fantastisch anti-voetbal. Trainers worden aan de deur gezet (Brugge & Westerlo). Jasper wint de primavera en ook Brugge-De Panne (wel met een beetje stampen en duwen).

    Dat was het voor vandaag. We zien wel hoe het volgende week vergaat.     

      

    Bijlagen:
    Speeldag 20 maart 2024.jpg (166.8 KB)   

    20-03-2024 om 22:38 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    13-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 13 maart 2024.

    Beste petanqueliefhebbers,

    Ondanks de hevige concurrentie van 'Nokere Koerse' waren er toch 27 spelers naar de velden in 17 dorpen afgezakt. Uiteraard gingen de gesprekken in de cafetaria, waar velen een koffieken drinken vooraleer aan de sportieve namiddag te beginnen, over de koers en meer bepaald over de vrouweneditie. Wat zijn de tijden toch veranderd dank zij Lotte! Want iedereen sprak over Kopecky. Zelfs de televisie in de zaal moest worden aangezet om de koers te volgen. Meer dan wat sneeuw was er echter niks te zien! Georges, een fanatieke supporter van Lotte, volgde de laatste kilometers van de koers op zijn smartphone. Gelukkig had hij hulp gekregen van de barmaid om de wifi in orde te brengen. Hij toonde iedereen zijn selfie samen met Lotte die hij 's morgens op de markt had gemaakt en ook nog de foto's van de vorige editie en zelfs van haar fiets! Al deze commotie koste hem de eerste partij maar hij herpakte zich in de daaropvolgende 2 partijen.

    Vijf spelers met drie overwinningen vandaag. Christian Leroy en Denis (man terug in vorm) konden het podium niet behalen. Voor Laurent Kindt lukte het wel en legde beslag op de derde plaats. William (kampioen 2023) werd tweede en Raoul (kampioen 2022) werd de dagwinnaar. 

    Fanny was prominent aanwezig na 16 uur! Gerald, Wim, Christelle, Freddy, Dany en Luc mochten met haar kennis maken.  Laurent Leroy, Carlos, Walter, Ghislaine en Luc  mochten met lege handen naar huis.

    Even nog een woordje over de loting... Als er een veelvoud van 6 in de trommel/zak zit is het eenvoudig... allemaal triplettes. Als dat niet zo is (zoals vandaag bvb) dan is het puzzelen met triplettes en doublettes en soms gaat de loting te snel en komt men op het einde of gedurende de trekking tot de vaststelling dat er ergens iets niet klopt en geen doublettes of triplettes kunnen worden gevormd. Dan gaat men verschuiven in de getrokken partijen om tot een aanvaardbaar resultaat te komen, what else zoals bij de nespresso van Clooney. En loting is onvoorspelbaar, zo speelde ik drie maal tegen Rachel vandaag... so what?

    Er is ook een klein dilemma ontstaan omtrent de winkelstraat in Astene. Echte Astenaars menen te weten dat deze straatnaam werd gekozen omdat er lang een kruidenierswinkeltje in de straat was. Inwijkelingen uit een andere regio van Oost-Vlaanderen menen dat de naam van de straat voortvloeit uit een hoek (winkel)... Persoonlijk denk ik dat een Ninoofs dialect weinig invloed kan hebben op een naamkeuze in Astene maar... Ook zou in diezelfde straat, 4 meter diep, gasleidingen liggen met hoge druk... Na enkele opzoekingen heeft de redactie geen antwoorden op het internet gevonden op deze vragen. Indien lezers hierover een concreet en correct antwoord hebben mogen ze onze redactie contacteren.

    Veel leden van onze vereniging hebben een lekkere kaas gekocht bij de uitstap van dinsdag, anderen hebben dat niet kunnen doen omdat de bus te vroeg wou vertrekken...! Ook  het bezoek aan de Norbertijnenabdij kende een succes. Er was wel hier en daar verwarring met de namen van de nog overgebleven paters... in feite is het eenvoudig... ze heten allemaal Norbert (ah ja toch)! Is onze Norbert (Vermaercke) terug in Astene geraakt? 

    Onze wensen voor beterschap naar Regina die een dipje kent. 

    Dit was het voor deze week. Meer nieuws en misschien klaarheid omtrent de winkelstraat volgende week! 

     

    Bijlagen:
    Speeldag 13 maart 2024.jpg (156.4 KB)   

    13-03-2024 om 22:41 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    07-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 06 maart 2024.

    Beste petanqueliefhebbers,

    Het weer laat het beste verhopen voor de komende dagen. Zou het dan toch waar zijn dat de regenperiode voorbij is? Geef toe, zelfs voor de niet-rokers was het aangenaam om in het zonnetje te zitten op het terrasje van 17-dorpen. Let op... er zijn al bestuursleden die luidop beginnen te dromen om de speeldag van woensdag 13 maart op onze site in Astene te laten doorgaan...! 'K heb even naar de voorspellingen gekeken en 11°C is nog niet te warm, neerslag quasi nihil en een windje van 3 Beaufort! 'K weet nie, maar 't zal toch nog kantje boord zijn of onze specialisten van het weer kloppen er opnieuw glansrijk naast.

    28 spelers op het appel en de terugkeer van Freddy, met onmiddellijk een overwinning in de eerste partij maar daarna was hij een beetje uitgeblust. Ook Sam kwam nog eens piepen en had het moeilijk in z'n eerste partij maar herpakte zich met 2 overwinningen. Georges was er ook weer en met een grote zak vol met "Leo's" ter gelegenheid van z'n verjaardag. Als cadeau kreeg hij dan een zoen van 'Fanny'... best niet aan Francine vetellen! Opvallende afwezigen, Regina die een 'pacemaker' cadeau heeft gekregen en wij wensen haar uiteraard een goed herstel. Kristine, Christelle en Stephan waren ook niet op het appel. Ook al lang geleden dat ik Lukske Leroy eens op een petanqueveld heb zien staan!

    6 spelers zijn met lege handen huiswaarts gekeerd en niet van de minste! Roos, normaal door de langdurige goede zorgen voor haar echtgenote. Wim, nog vermoeid van zijn prestatie van verleden week. Christian L., meer bezig met de conditionele voorbereiding van zijn duiven. Denis, man niet meer in vorm! Philippe, hoopt op een betere loting. William, heeft veel mediaverplichtingen na zijn kampioenstitel.

    Walter was er dus wel zoals belooft en zijn terugkeer viel niet onopgemerkt. Hij won z'n drie partijen maar viel net naast het podium. Wel op de tredes: Raoul op drie, Luc Rogge op twee en 't zal hem deugd doen Dany met ruime voorsprong op één! Zal het de gunstige lotingen zijn geweest of het feit dat z'n haar geknipt was (bij Samson had het een omgekeerd effect)? 

    Er wordt ernstig gespeculeerd over het feit dat SK Deinze kampioen zal worden in 1B of juist niet! Zou er dan toch een stap naar de eerste voetbalafdeling van België worden overwogen? Wat met de tribune die nu nog steeds leeg staat? Dit houdt toch veel mensen (meer dan in de tribunes bij een wedstrijd) bezig!

    Volgens onze voorzitter lopen de inschrijvingen voor het tornooi van 5 mei vlot binnen. Geen wonder dat hier en daar veel gesprekken werden gevoerd over aanwerving van spelers om triplettes te vormen voor het komende tornooi. Let op de 'goeie' zijn snel geboekt! Natuurlijk, wat is een 'goeie'?

    Goed waren onze dames van Okrastene bij de clusterquiz van 5 maart in Zulte. Ze grepen de 'Grand Baron' flessen met beide handen vast!  Ook een quartet met daarin drie petanquespelers deed het goed en eindigde derde (rode wijn voor deze heren). 

    Het Regiotornooi van OKRA op donderdag 16 mei is een belangrijke happening voor onze vereniging. We hebben er steeds goed gepresteerd. Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Samen sterk! Altijd een leuke dag met meestal overwinningen en lekkere koffiekoeken door ons bestuur aangeboden. Stel vlug enkele triplettes samen. Het is een volledig recreatief tornooi met niet anders dan spelers lid van OKRA.

    Volgende week misschien 'outdoors' maar ik zou daar toch niet te veel geld op inzetten. In ieder geval buiten of binnen... petanque zal er zijn!

    Hou jullie gezond en tot een volgende keer. 

       

     

      

    Bijlagen:
    Speeldag 6 maart 2024.jpg (167.8 KB)   

    07-03-2024 om 13:46 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    01-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petanque tornooi 2024
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het loopt goed. Nu al 6 inschrijvingen nog voor de flyer was opgemaakt. Aarzel niet als jullie erbij willen zijn.

    01-03-2024 om 17:17 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    29-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 28 februari 2024.

    Beste petanqueliefhebbers,

    Weer een goede opkomst voor de laatste speelnamiddag van de maand. Volgens de uitslagentabel in bijlage 62 spelers... maar dat is overdreven...! Het excelbestand heeft een upgrade gekend maar is nog niet volledig in orde. In feite 28 spelers op het appel. Opvallend: drie spelers die alles wonnen en drie spelers die alles verloren.  Daardoor een groot aantal spelers met 1 of 2 overwinningen, nog mossel nog vis, maar niet ontevreden huiswaarts... want ze hebben toch iets gewonnen. Onderaan drie dames... In voetbal zouden ze geprezen worden omdat ze de 'nul' of 'clean sheet' hebben gehouden! Het podium...? Dat werd een helse strijd want er waren nog 10 spelers na 2 wedstrijden die zicht hadden op een medaille. Uiteindelijk eindigen Claudine met brons, Philippe D'Hondt met zilver en Laurent Teirlinck met goud. 

    Maar hoe zit het met de eindstand van de maand februari? Met een straat voorsprong is Laurent Teirlinck  winnaar.  Misschien had Wim nog roet in het eten kunnen strooien indien hij de eerste speeldag van de maand had kunnen spelen. Zijn tweede plaats op twee lengtes van de winnaar getuigen van drie sterke speelnamiddagen! Het was in feite ook een felle strijd voor de plaatsen twee en drie. Wim op plaats twee met 8 overwinningen en 49 pluspunten. Dennis kaapt de derde plaats voor de neus van Ghislaine (op 1 pluspunt) en Raoul (op 6 pluspunten) dank zij een verbluffende prestatie (+10) in het derde spel van deze laatste speeldag. Ghislaine die dus vierde eindigt op een zucht van brons, is uiteraard 'first lady' zonder veel tegenstand te hebben gekend.

    Volgende week dus een nieuwe maand, nieuwe uitdagingen... maar ook al de voorlaatste maand van het winterseizoen! Mocht de regen even andere oorden gaan opzoeken is er hoop om al naar site Astene te trekken en de buitenlucht te mogen inademen.... wie weet! Je voelt dat de korte en koude maanden bijna achter de rug zijn. Nog 9 weken en het eerste tornooi, traditioneel het onze in Astene, gaat van start. Vergeet dus niet tijdig in te schrijven... dit uiteraard voor de competitief ingestelde spelers onder ons maar ook in feite voor iedereen die eens een dagje petanque wil meemaken. Deelnemen is op zich al een overwinning op jezelf en je zal een leuke dag beleven... winnen of verliezen is dan bijzaak, uiteraard is winnen wel leuker! Uit ervaring weet ik dat veel triplettes starten zonder ambitie maar wel met de gedachte om een leuke dag te beleven met vrienden en kennissen en bij een gewonnen partij te kunnen genieten van een drankje.

    We hopen volgende week onze woorzitter opnieuw te mogen verwelkomen. Naar verluid is de schouder aan de betere hand. FC Brugge daarentegen niet! Die zitten in een dal(letje)... en niet veel Bruggesupporters voorzien een dagtrip naar de hoofdstad dezer dagen...! Eerst Anderlecht en daarna Union-Saint-Gilloise...! Nu Molde op het programma om Europees een ronde verder te geraken... maar onder deze vormcurve zijn er donkere wolken boven Olympia! En Jupiler zou wel eens niet de favoriete drank van de Brugse supporters kunnen worden, alhoewel die van Cercle misschien wel!

    Deze week geen sappige anecdotes (geen reporter ter plaatse)  dus... tot volgende week met meer petanquenieuws.

      

    Bijlagen:
    Maand - februari 2024.jpg (154.5 KB)   
    Speeldag 28 feb. 2024.jpg (118 KB)   

    29-02-2024 om 09:45 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    22-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 21 februari 2024.

    Hallo beste petanqueliefhebbers,

    Een ieske minder enthousiasme deze week... 25 spelers kwamen naar 17-dorpen afgezakt. Voor de trekking altijd een vervelend getal... niet deelbaar door 2, of door 3 of door 6... dus steeds een moeilijke rekenoefening om de velden te bezetten! Soms twee tripletten, soms twee doubletten of zelfs een doublette tegen een triplette...! Als die mensen dan nog moeten rekening houden met voortijdige vertrekken (meestal na twee partijen) of met laatkomers, dan wordt de loting echt een hoofdbrekende bezigheid. Bij de spelers kan dit wat wrevel en onbegrip en ontevredenheid met zich meebrengen, wat ook kan begrepen worden. En... al dagen, weken, maanden aan een stuk grijze hemel, donkere wolken, wind en regen zijn geen elementen om een senior in een goed humeur te brengen!  Met zo'n weer worden de mensen kittelorig, minder verdraagzaam, een beetje vies gemutst. Maar... het goede nieuws is dat er binnekort weer zon, blauwe hemel en 22°C zal worden! Je zal ons allemaal zien opfleuren. De vogelkes zullen weer fluiten en zingen, we gaar weer buitenactiviteiten uitoefenen (sporten, tuinieren, wandelen, fietsen, uitstapjes), en dat allemaal in een goed humeur. Dus nog even op de tanden bijten en de betere dagen zijn op komst!

    Oeps... zes spelers die zonder een gewonnen partij naar huis moesten. Dat de wederoptredende Theo bij de 6 is kan nog als aanvaardbaar worden aanzien, minder is dat al voor Laurent en Philippe en wat dan te denken van de prestaties van Kris, Kristine en veRRassend (yes I can!) man in vorm (maar blijkbaar in een off-day) Denis!  Bijna de helft van de aanwezigen wonnen 2 partijen (waaronder Dany die daarmee 'happy' huiswaarts met taxi Christian naar huis mocht) en drie spelers wonnen de drie partijen. Brons voor Wim ondanks de aanwezigheid van paparazzi die hem soms hebben gehinderd. Zilver is voor Ghislaine die zo een beetje weerwraak neemt op de mindere prestatie van haar echtgenoot en de 'girlpower' een beetje glans geeft. De dagwinnaar is voor taxidriver Christian die met 26 pluspunten alle tegenstand heeft weggewalst (Weense of Engelse?). 

    Er viel ook weinig nieuws te rapen bij de koffiepauze. Wel dat 'Van Kerkhove' zal vehuizen van de 'Driesshopping' naar de ruimte vrijgelaten door het 'Carfourken' in Astene. 

    We wensen ook aan Georges, Walter, Freddy... en eventuele andere leden die ook een beetje in de lappenmand liggen, een goed en spoedig herstel.

    Sommigen onder ons mochten genieten van een snelcursus electriciteit (specialisatie spots en leds). Voor mij was het 'Lets', voor anderen misschien 'Chinees' en sommigen gaven blijk van kennis te hebben van dergelijke materie. Goed nieuws bij de uiteenzetting is dat Jo een zeer grote living heeft en hij heeft beloofd om een fuif voor de petanquespelers te organiseren met gedimde spots voor de sfeer!  

    Niet vergeten dat op 19 maart de grote bowlinghappening plaats heeft, tijdig inschrijven en .... betalen dus! Let op, raadpleeg eerst je agenda misschien staat er al iets genoteerd op die dag!

    Dit week-end gaat het Belgisch wielerseizoen uit de startblokken met de 'Omloop het Nieuwsblad' (voor onze senioren: vroeger 'omloop het volk' - voor onze jongeren: Het Volk was toen een krant met speciaal formaat) en dus velen zullen voor de beeldbuis gekluisterd zitten.

    Deinze aan de leiding in 1-B heeft ook al onze aandacht en is te volgen op proximusteevee, alhoewel een promotie naar eerste nationale misschien (nog) niet is voorzien... Maar kan je je inbeelden: volgend jaar Deinze tegen FC Brugge, Anderlecht, Union, Standard...! Hopelijk is het geschil ivm de nieuwe tribune opgelost en kunnen de supporters er gaan plaats nemen! 

    Deze week is de kalender van de diverse petanquetornooien in onze regio verschenen. Tijd dus om opnieuw triplettes te vormen en transfers te verzilveren voor het nieuwe seizoen... Info hierover kan je eventueel bij de redactie bekomen. Ik vraag ook aan Walter om die kalender ook op onze site in te lassen. 

    'K ben er weer in geslaagd om het blad te vullen en misschien ook om een glimlach op jullie gerimpeld gezichtje te toveren en wie weet ook wat kennis te hebben bijgebracht? 

    Tot volgende week voor meer petanquenieuws.

      

      

      

    Bijlagen:
    Speeldag 21 feb. 2024.jpg (106.5 KB)   

    22-02-2024 om 08:56 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    15-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 14 februari 2024.

    Dag beste petanqueliefhebbers,

    Vandaag een ander kleurtje, het was Valentijn! 💝💝💝

    25 spelers zijn naar 17-dorpen afgereisd voor deze speciale editie. En de dames vonden dat Fanny💃 ook maar in de bloemen mocht worden gezet. Vanaf de eerste partij sloegen Claudine en Rita de handen in elkaar en mochten Christelle en René al snel met een 13-0 afdruipen. Vier spelers konden geen overwinning boeken! Paul die vindt het blijkbaar leuk om de ene week bovenaan te eindigen en de week daarna onderaan de rangschikking te verschijnen! Let op, dat is ook een kunst... Anderzijds 5 spelers met 3 op 3 hetzij 20% van de deelnemers. Ze komen samen toe en eindigen op plaats 4 en 5... met 1 puntje verschil... Raoul en Gerald. Denis (man in vorm weet je wel, toch eens checken wat er in die verpakte drinkfles zit) en Wim (van een verassing gesproken) staan ex-aequo op de tweede plaats na de kampioen 2023 William.  

    In de wachtzaal, in afwachting van het startschot, werd er duchtig verteld over Poetin, Hitler die destijds in Aalter werd gespot, zijn 'arendsnest' in Berchtesgaden , een eiland in Astene tussen een arm van de oude Leie (gelukkig is er de brug van 't sas anders zaten die bewoners vast op 't eiland of 't was  oversteken met een bootje), een verhuis van Harelbeke naar Deinze en nog veel meer interessante en minder leerrijke onderwerpen.📚 Ondergetekende mocht ook een fles cava 🍾 in ontvangst nemen voor zijn 'chance' bij de bingo-namiddag van 13 februari. Veel volk (meer dan 50 personen) maar bitter weinig petanquespelers hebben aan de bingo deelgenomen... jammer! 

    Een blij weerzien met Georges die moeilijke dagen achter de rug heeft. Gelukkig is hij goed hesteld en zal Francineke hem nu beter in 't oog houden (dat is wat ze mij heeft belooft, maar ik mocht het niet zeggen... schrijven dus wel!). 

    Verleden week waren het pannekoeken🍪 (alhoewel het deze week 13 februari 'Mardi Gras' was) en deze week met Valentijn werden we allemaal op een 'mon chéri' getrakteeerd door Christelle en Paul. Van ons allen n'een groten merci voor deze mooie attentie. Ben al benieuwd wat het volgende week zal zijn (alhoewel, lees verder)! Opmerkelijk... door de regen zijn de assekruisjes op onze voorhoofden snel verdwenen. Moeilijke tijden breken nu dus aan... de christelijke Ramadan. We zullen weer 40 dagen moeten vasten vanaf 14 februari tot 28 maart! 

    We hopen dat Walter snel terug is, ten minste sommigen onder ons. De loting is niet meer wat het is geweest!!!  Met 25 spelers triplettes maken is niet evident, daarom doublettes en triplettes tegen doublettes, de schutters zijn niet mooi verdeeld over de tri- en doublettes en ga zo maar door. Dus Walter... je weet wat je moet doen!

    Opmerkelijk ook de gebruikte taal bij het spel. Ik heb het er al over gehad deze zomer maar het blijft maar duren! Mijn lodderig ''oor" capteerde volgende geluiden: ik zit vanonder, Christelle, je doet wat je wilt.👫😍 Ik dacht eerst dat het Paul was die het zij maar neen het was niet zijn stem! Jongens, als jullie de kamasutra willen uitproberen met de dames van de petanque geen probleem maar hou dit binnenskamers... Volgende week is het dan: "ik lig boven, Fanny doe je goesting"! Het zou natuurlijk kunnen dat de ingewijden van het petanquejargon een andere interpretatie geven aan deze woorden. Mijn petanqueballen liggen voor (onder) het cochonnetje, dus Christelle je weet dat je daarop kan mikken om ze wat dichter naar het cochonnetje te duwen. Je kan toch niet verlangen dat voorbijgangers dat zo begrijpen, of wel soms?  

    We zien elkaar weer terug volgende week, goed gemutst en met humor en tolerantie, voor een drietal partijen petanque. Vergeet niet het is 'ontspanning'!

    Denk ook aan de clusterquiz van Okra op 5 maart!

    En zit of lig je vanboven of vanonder doe samen wat je graag hebt en geniet ervan!❤💚💙💛💕💟💌 

      

     

    Bijlagen:
    Speeldag 14 feb. 2024-valenrijn.jpg (99.3 KB)   

    15-02-2024 om 10:38 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    08-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 07 februari 2024.

    Beste petanqueliefhebbers,

    In de nacht van dinsdag op woensdag  (6 à 7 februari ll) werd de plaatselijke politie van Afsnee opgeroepen door ongeruste buren. Inderdaad zij hadden een bijzondere en verontrustende activiteit kunnen waarnemen ten huize Naessens. De ganse nacht brandde er licht in de keuken en zagen ze schimmen heen en weer lopen, wat absoluut ongebruikelijk is voor dat gezin! Toen de combi met een luidruchtige sirène het hele dorp had wakker gemaakt stelden ze vast dat Kris in de keuken bezig was met het bakken van 140 pannekoeken...! In zijn verklaring heeft Kris steenvast beweert dat, naar jaarlijkse traditie, het voor OKRA-Astene was bestemd. Een grote leugen uiteraard... die de politie niet heeft nagetrokken (of nog niet) want... zoals je op de uitslagen van de dag kan zien waren er slechts 25 aanwezigen die elk 2 pannekoeken kregen! Dus... 25 x 2 = 50. Waar zijn die andere 90 pannekoeken naartoe gegaan???? 

    Slechts 25 spelers op de pannekoekenwoensdag... normaal gezien komen er meer spelers afgezakt naar 17 dorpen op die specifieke woensdag. Want je moet eerlijk zijn... die pannekoeken zijn zeker verre van slecht, men kan zelfs schrijven dat ze goed zijn... sommigen zullen beweren dat ze nooit geen betere hebben gegeten (ja, slijmballen zie je overal). Alhoewel er wel nog discussie is ontstaan over 'de deeg' en vooral de ingrediënten die 'de deeg' (zou moeten) bevatten. Maar dat is niks voor petanquespelers enkel voor uitbaters van een 'T-roem' en we gaan er dus niet verder op in. 

    Merkwaardig... slechts 1 (één) speler die geen partij kon winnen... Daarentegen 15 spelers op de 25 (dus 60%) die één partij hebben gewonnen! Rita en Stephan zijn over de laatste hindernis gestruikeld waardoor ze een 3 op 3 moesten missen.  4 spelers haalden het maximum. Laurent Teirlinck strand op de vierde plaats. Brons voor Denis (nog steeds in goede doen), zilver voor een zich totaal teruggevonden Paul en goud voor Kristine die zich vandaag niet tot de kardinaal maar wel  de paus van de dag mag bekronen.

    Claudine, Raoul en René (toch niet de minste) kregen het bezoek van Fanny, onder de vorm van Kristine, Luc en Dany.

    Goed nieuws is dat Freddy goed hersteld na zijn operatie, dat is ten minste wat zijn echtgenote wist te vertellen. Zij had hem voor de televisie gezet, met nog een boekske en was samen met Luc komen spelen... Ik vond ze beiden niet zo goed spelen vandaag, maar wie ben ik om daarover te oordelen?  Alhoewel, toen de auto van Luc de parking opkwam waren de ruiten toch serieus 'bedoomd'!🥰🤭 Mijn verkoudheid is ook beter, zoals u heeft kunnen merken nog geen enkele keer mijn neus moeten snuiten! En bij een bezoekske van de voorzitter heeft iereen kunnen zien dat hij spoedig weer op de petanquepleinen zal te vinden zijn. 

    Petanquespelers zijn sportliefhebbers. Zo gingen de preliminaire gesprekken over de al dan niet efficiënte en onpartijdige scheidsrechters, dit na de beslissingen genomen in de wedstrijd Anderlecht-AA Gent. Ik vind het persoonlijk nog altijd niet aanvaardbaar dat spelers en trainers zich gedragen als kleine kinderen op een veld. Voor dood gaan liggen bij he minste contact en na enkele seconden weer springlevend zijn, tegen scheidsrechters zitten roepen en tieren en misbaren enz. Ik ben persoonlijk een grote fan van 'rugby' (het zeslanden tornooi is verleden week-end van start gegaan) en daar wordt tegen de scheidsrechter rustig gesproken en de kapitein mag uitleg vragen bij beslissingen, via micro's kan men alles volgen wat er gezegd wordt door scheidsrechter en VAR (zou ook goed zijn in voetbal), alles wordt geprojecteerd op groot scherm op het veld... en nooit of te nooit zijn er problemen noch bij gele kaarten (10 minuten op de bank) of noch bij rode kaarten (onmiddellijk veld verlaten). Nu ja rugbyspelers zijn uiteraard 'gentlements' en geen ...

    Proficiat ook aan iedereen die heeft deelgenomen aan de pannekoeken: de bakker, het personeel die de tafels hebben gedekt, de personen van de bediening, het bestuur voor de gratis koffie.

    Tot volgende week voor meer Okra-petanquenieuws.

     

    Bijlagen:
    Speeldag 7 feb. 2024 (1).jpg (147.8 KB)   

    08-02-2024 om 11:36 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    01-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste speeldag januari 2024.

    Beste petanquespelers,

    Improviseren... dat moet je kunnen als je over iets wil schrijven en je was niet aanwezig! Door een... (hatchie) ... verkoudheid kon ik niet aanwezig zijn op deze laatste maandspeeldag wat mij misschien een mooie rangschikking... (even de neus snuiten)... heeft gekost in de maand rangschikking! 

    Dus laten we daarmee beginnen: de algemene rangschikking van de maand januari (te zien in bijlage, je weet wel onderaan links aan het einde van deze bijdrage). De winnaar in deze wintermaand... (nog even neus snuiten)... is Laurent! Niet Teirlinck (pas vierde) en ook niet Kindt (te weinig deelnames). Maar een derde Laurent... Leroy! Samen met William (jullie weten het nog wel, de kampioen 2023) leverden ze een verbeten strijd ... (sorry, moet 2 keer niezen)... zonder het te weten vrees ik. Misschien had William de winnaar kunnen zijn maar verleden week was hij afwezig en daardoor... Hij had maar één overwinning meer moeten boeken om lijsttrekker (hij kan misschien Connor Rousseau vervangen, 't is bijna verkiezingen hé) te zijn. Maar dus Laurent op één met 10 overwinningen op 15 partijen. Ook 10 op 15 voor William (slechts 4 schamele pluspunten minder) op de tweede plaats en man in vorm Denis, ook 10 op 15 maar 40 punten minder op de derde plaats. 

    Nog een Laurent... (Teirlinck), was dagwinnaar en deed een maximum om toch nog op het podium van het januariklassement te komen, maar L. Leroy, William  en Denis deden net genoeg om hem buiten het podium te houden. Opmerkelijk toch... (even snuiten)... de puike prestatie van Philippe (niet onze koning) maar D'hondt! En zie, ons Rachelleken is terug... wist ze dat ik er niet zou zijn?!? Ook een stipnotering voor Regina die met de week  beter wordt en bewijst dat ze het zonder haren Freddy ook goed doet! De Paul zal te veel gevierd hebben veleden week en is ...(even niezen) ... laatste. Enige troost is: het kan niet slechter worden! Christelle... meer look gebruiken in de keuken, misschien ligt het daaraan!

    We zijn al drie wintermaanden ver en de spanning zal groter worden de drie resterende maanden in de race naar de kroning van 'winterkampioen'. Zonder veel prijs te geven, kan Denis niet veel gebeuren tenzij hij natuurlijk enkele beurten zou moeten missen (wat we hem zeker niet wensen) of positief zou worden getest op doping! Maar met het sterk bezette achtervolgend peloton is een totale ommekeer steeds mogelijk, we zijn tenslotte toch nog maar halfweg! Bij de dames is Claudine goed op weg om de laurierkrans te bemachtigen. 

    Op zaterdag 04 mei 2024 is het DE GROTE DAG van Okra-Astene! Noteer in uw agenda... (even wachten moet mijn neus snuiten)... Dan wordt opnieuw het formidabele, niet te missen, grandioos tornooi georganiseerd. Meestal is het de seizoensopener in de streek! Voor zij die willen deelnemen begin al maar met de voorbereidingen: triplette samenstellen, konditie op peil brengen, taktische besprekingen, gezond leven de komende maanden, trainen, workshops, materiaal verzorgen... 

    Hopelijk is de verkoudheid volgende week verleden tijd en kan ik volop wedijveren naar de kroon van februari!

    Nog even een niesbeurt en tot volgende week!

    Bijlagen:
    Maand JAN. 2024.jpg (305.6 KB)   
    Maand JAN. 2024.jpg (305.6 KB)   
    Speeldag 31 jan. 2024.jpg (391.1 KB)   
    Speeldag 31 jan. 2024.jpg (391.1 KB)   

    01-02-2024 om 08:54 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    25-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 24 januari 2024.

    Beste petanqueliefhebbers,

    Een beetje later dan normaal, maar in feite toch nog vroeg gezien de omstandigheden... Onze kampioen 2023 was volledig ondersteboven door de festiviteiten van zondag dat hij mentaal nog niet in orde was voor de confrontaties van deze speeldag. Dus een hele lange weg hebben de uitslagenblaadjes moeten afleggen om tot hem te geraken en William moest die dan nog verwerken...!  Maar zie: ze zijn er. Voor enkele onder jullie even verduidelijken: onderaan deze tekst aan de linkerzijde vindt u 'bijlage'. Daarop klikken en u heeft het overzicht van de speeldag!

    Wat kan u dan zien? Wel, 25 spelers en speelsters aanwezig en vier van hen scoorden een 'full-house'. Denis viel uit de top drie door te weinig pluspunten (zou het wegens zijn agressief gedrag in de eerste partij zijn waardoor zijn medespelers onder de indruk kwamen en minder goed konden presteren🥵🥵🥵?).

    In ieder geval René behield zijn spelniveau en kon een mooie derde plaats behalen. Ook drie overwinningen maar met 1 (één) pluspuntje meer: Raoul. Terug goed op dreef onze vice-kampioen 2023. Winnaar van de dag: Paul met ook maar 1 (één) pluspuntje meer! Wat de aanwezigheid van liefde toch veroorzaakt... Zonder Christelle is hij maar een schim van z'n eigen, maar wee u als ze meekomt... Paul krijgt vleugels (en dat zonder Red Bull te drinken)!!! 

    Voor het echtpaar Raes-Hemmerickx geen reden tot grote vreugde, maar 't was al een tijdje geleden dat we ze nog samen het grint zagen optreden! Claudine had een complete off-day en Laurent had de overgang naar 17 dorpen nog niet onder de knie. 

    Het halfuurtje voor de wedstrijden in de wachtzaal heeft ook zijn voordelen. Voor zij die daar interesse zouden in hebben een weetje: bij IKEA kan u vanaf openingsuur tot 10:00 uur koffie drinken en na tien uur is er mogelijkheid tot ontbijt, voor slechts 10 euro. Voor meer info kan u bij Kris terecht! 

    Om één of andere reden werd vastgesteld dat er geen OXO meer wordt aangeboden en gedronken, meer zelfs de vraag werd gesteld: 'bestaat het nog?'. Wel ik kan u geruststellen. Na een diep onderzoek kan ik jullie bevestigen dat u flessen van  0,250 liter kan vinden in 'Colruyt' of 'Delhaize' aan  de prijs van 5,95 euro. Voor de liefhebbers, allen daarheen!

    Na een kleine enquête omtrent de viering van zondag was er een algemene tevredenheid bij de leden. Natuurlijk kan de witloof meer of minder smaak hebben, heb je liever koude erwtjes en wortelen met mayonaise, verse princessebonen en zonder spek, frieten ipv kroketten, tomatensaus ipv archiduc... Wat wel is, en daar vedenk ik dat het bestuur zijn korrel zout heeft laten gelden... het vlees was TE ... zout ... maar... daardoor krijg je dorst en dat is goed voor de kassa! Begrijp je de zet van onze Walter? Trouwens leuk idee om nog eens een filmpje uit de oude doos te halen. Misschien mag Luc een nieuw scenario schrijven voor een nieuwere en moderne versie?

    Van mayonaise geschreven... Iemand van de petanquespelers kwam bij de pause naar mij toe met volgende vraag: jij die graag kookt en verstand heeft van de keuken... kan je mij een tip geven voor zelfgemaakte mayonaise? Ik kreeg dit niet voor mekaar en ik eet dat zo graag. Wel beste speler, ik heb je ondertussen het recept doorgestuurd van de mayo die ik deze morgen zelf heb gemaakt (en dat was eerlijk gezegd lang geleden dat ik nog mayonaise had gemaakt, maar inderdaad het smaakt véél véél lekkerder, ja zelfs ook tov van die van D & L!) . Ik wacht nog op een reactie na de proeverij.

    Ook dit nog.... Zondag las ik op de drankkaart van een respectabele horekazaak op de markt van Deinze: italiaanse koffie, french coffe, irish coffee maar ook Filliers koffie!!! Als dat geen teken van chauvinisme is!

    Belangrijk nog dit: OP 7 FEBRUARI START VAN DE NAMIDDAG OM 13:30 UUR!!! Reden: GRATIS ARTISANALE  PANNEKOEKEN DOOR KRIS EEN EERSTE KEER GEBAKKEN. (hopelijk worden ze in 17 dorpen niet meer in de oven gestoken om op te warmen want anders is het gratis karton met suiker zoals vorig jaar!).

    Nog een aangename week voor jullie allemaal en tot een volgende keer met meer petanquenieuws.

          

     

    Bijlagen:
    Speeldag 24 jan. 2024.jpg (117.7 KB)   

    25-01-2024 om 12:48 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    18-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 17 januari 2024.

    Beste petanqueliefhebbers,

    Onze weervrouwen en weermannen kregen dit keer gelijk... het heeft gesneeuwd in Vlaanderen. In ons mooie Deinze misschien iets minder dan in Limburg, Antwerpen en Brabant, maar zeker iets meer dan in Brugge en aan de kust! Het is zeker dat dit weer enkele actieve spelers heeft thuis gehouden. Enkel 18 leden trotseerden sneeuw en koude. Spijtig dat er in 17-dorpen geen 'hasseltse coffee' meer voorradig is (Filiers levert niet volgens goed geïnformeerde bronnen) want om verkleumde lichamen op te warmen is dit drankje wel goed. Nu even eerst terug naar vorige week waar deze 'Hasseltse coffee' ter sprake kwam. Iedereen is chauvinistisch en daarom kreeg ik een opmerking dat het geen  Hasseltse maar Deinze-coffee is want... de jenever is van Filiers! Het is uiteraard niet helemaal verkeerd maar deze godendranken op basis van koffie, alcohol, suiker en room hebben een algemene benaming: Irish-, Italian-, French-, Mexican-, Spanisch- of Jamaïcan coffee volgens de herkomst of de aard van de alcohol die wordt gebruikt. Zo is het dat Irish coffee in feite Ierse whiskey zou moeten bevatten maar even goed Schotse of Amerikaanse kan worden gebruikt! French coffee is met Grand-Marnier of Cointreau maar even goed met cognac, en zo is Hasseltse coffee met jenever en dat kan even goed Grappa zijn, Filiers of Hertekamp! Tot hier dit culiniar intermezzo want mijn hoofd begint te draaien!

    Gelukkig had Kris iemand aangeduid (lees gedelegeerd) om de gasvuurtjes langs de pleinen aan te steken en daarmee was het al iets warmer om aan de eerste partijen te beginnen. 18 is juist een volledige bezetting van drie pleinen, dus ideaal! Er waren wel 6 spelers die zich niet hadden opgewarmd: Roos, Regina, Christian, Georges, Rene en Denis. Ze kregen een 'fanny' aan hun broek gesmeerd! Voor Denis en Regina het begin van een namiddag om snel te vergeten... In een koppel kunnen soms extreme situaties voorkomen. Kijk bevoorbeeld Regina die niks kon winnen en met 34 negatieve punten een rotdag beleefde op sportief vlak en daarentegen Freddy die zo maar de dagzege pakt! Wie ook 3 overwinningen kon boeken dank zij 2 mooie 'cochonnetjeschoten' in de laatste twee mènes van het derde spel is onze kampioen 2023 (die nu zondag in de bloemen zal worden gezet) William. Op de derde plaats nog een gewezen kampioen Raoul, nipt de beste van de 7 spelers met twee overwinningen.

    AA Gent (de Gantwuaaze) is uit de Croky beker (wat Christian niet alleen een koude maar ook een teleurstellende avond bezorgde), maar Oostende bekert verder! Alles kan, degraderen in tweede divisie en de bekerfinale spelen en misschien winnen! Het is niet alleen in het petanquespel dat er verbazingwekkende resultaten behaald worden.

    En nu allemaal de kleerkast induiken en de outfit voor zondag uitkiezen. Zaterdag een langdurig badje voorzien en vanaf zaterdag ook een minimale hoeveelheid aan voeding innemen in het vooruitzicht van al het lekkers van zondamiddag.

    Dit was het voor deze week en volgende week (hopelijk) meer petanquenieuws.  

        

     

    Bijlagen:
    Speeldag 17 jan. 2024.jpg (96.9 KB)   

    18-01-2024 om 08:31 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    10-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 10 januari 2024.

    Hallo beste petanqueliefhebbers,

    Na regen komt zonneschijn volgens een volksgezegde en... de zon was inderdaad deze laatste dagen van de partij maar ook... de vrieskou! En toch hebben 22 spelers, veteranen van Okra-Astene, de  koude getrotseerd om in 17 dorpen petanque te spelen.

    Eerst een grote ontgoocheling ... geen Hasseltscafé in voorraad in de Petegem-zaal! Zij die zich moed wouden indrinken voor de wedstrijd moesten zich terugplooien op koffie met jenever. Tussendoor werd er duchtig gepraat over de jonge Belgische voetballers die voor een beetje geld (waarover wij petanquespelers van dromen en zeker nooit of te nimmer zullen ontvangen) naar buitenlandse oorden trekken. Er werden ook nog enkele mopjes verteld en we mochten ook de voorzitter verwelkomen die ons een bezoekske kwam brengen en ons kon geruststellen omtrent zijn medische en fysische toestand.

    Iemand die door de drie partijen als een bezetene heeft geraasd is... Claudine. Ze liet in totaal 7 punten aan de drie tripletten van de oppositie! Dus geen wonder dat ze zich ook toch dagwinnares mocht kronen (Zweedse of Noorse?). Ook met drie overwinningen: Laurent Leroy (tweede) en Gerald (derde) en ook Laurent Teirlinck mocht met een 3 op 3 naar Harelbeke terugreizen indien hij natuurlijk een bus van 'De Lijn' mocht vinden om hem huiswaarts te voeren (met die nieuwe reglementering weet je maar nooit).

    Yves is aan de betere hand, hij heeft al één overwinning te pakken! Dany en Kris kenden een off-day... nul op drie! Ook Raoul (kampioen 2022), Carlos (laatste dagwinnaar), René (laatste weken in goeie doen) konden niet overtuigen en wonnen ook maar 1 partij!

    Ik had jullie ook nieuws over het eerste tornooi van 't jaar beloofd! Wel op het driekoningen tornooi van  'Leiehoek' te Machelen geen verassing! De plaatselijke jonge triplette Ybe, Arne en Mathias (vorig jaar verliezend finalist) wonnen 4 van de 5 partijen en kroonden zich tot de drie koningen! Claudine (ook daar al in goede doen) eindigde op een gedeelde tweede plaats met de 'Daniels' (ook 4 overwinningen). Minder goed verging het onze Okrastene triplette met Kristine, Kris en Luc... voorlaatste en geen overwinning. 😪😪 Enige troost: ze zullen alle drie preisoep, preistoemp en gestoofde prei op het weekmenu hebben staan!

    Voor zij met een geheugen als een vergiet...! Op zondag 21 januari (dus nu zondag en 8 dagen) is het kampioen(en)viering met drank en spijs! Vergeet het niet en noteer in uw agenda! Indien uw echtgenoot, echtgenote of vriend of vriendin meekomt en niet lid zou zijn van onze vereniging... wordt er een kleine bijdrage van 15 euro gevraagd (te storten op de rekening van Okrastene) voor de maaltijd.

    Goed nieuws is verder dat het aantal nieuwe leden goed vooruit gaat. Dit kan onze petanquenamiddagen (ook uiteraard de kaart, rummikub namiddagen) enkel maar ten goede komen.  

    Dit was het voor deze week. Hou jullie warm bij de stoof en tot binnenkort.

      

      

    Bijlagen:
    Speeldag 10 jan. 2024.jpg (98.7 KB)   

    10-01-2024 om 22:47 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    04-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 03 januari 2024.

    Hallo beste petanqueliefhebbers,

    Na een korte pauze voor de eindejaarsfeesten worden de normale dingen des levens hervat, zo ook de petanque op woensdagnamiddag en de daaropvolgende berichtgeving en gelauwerde commentaren van onze analysten. 

    Maar eerst dit nog: AAN ALLEN EEN FORMIDABEL, GELUKKIG, VOORSPOEDIG, VREDELIEVEND EN GEZOND (dat vooral op onze gezegende leeftijden) JAAR 2024!

    Eerste vaststelling: je voornaam was beter niet Philippe. Beide eindigen op de laatste 2 plaatsen van de rangschikking. Onze analysten hebben dan als commentaar gegeven: "het kan maar enkel beter lopen in de toekomst, anders veranderen ze van voornaam"! 

    Tweede vaststelling: twee spelers van de 24 die zijn komen opdagen (net genoeg voor 4 pleinen in volle bezetting) konden hun 3 partijen winnen. Denis kwam enkele puntjes te kort en nam beslag op de tweede plaats. Winnaar van de dag: Carlos. Wat voor de analysten volkomen onverklaarbaar is! Inderdaad, Carlos werd in het midden van de nacht van dinsdag op woensdag uit zijn bed gehaald door de pompiers en de politie. Zijn wagen moest uit de garage van de residentie worden gehaald wegens dreiging van overstromend Leiewater (het alarmpeil werd bijna bereikt en een historisch hoogtepunt werd gevreesd). Ondanks niet te hebben geslapen gedurende 25 uren na zijn middagdutje van dinsdag middag, alsnog winnen, is (medisch) niet te verklaren volgens hen. Zou er in onze sport ook al sprake zijn van verboden middelen?   

    Derde vaststelling: veel (11 op de 24) spelers wonnen 2 partijen. Volgens onze analysten bewijst dit dat er een nivellering van de spelkwaliteit is bij alle spelers. De derde plaats werd ingenomen door Freddy. Hij had eventueel de drie kunnen winnen maar zijn lieve Regina genoot te veel van zijn aandacht.

    Vierde vaststelling: terug van weggeweest... Yves Ysebie, alias Loulou! Dat een hervatting na een lange pauze moeilijk is wordt aldus weer bewezen, aldus de analysten... hij kon geen partij winnen, maar... met verder te blijven spelen zal zijn niveau zeker verbeteren.

    Bij de specialisten werden nog de volgende feiten genoteerd:

    * Kris mist op een haar de drie op drie (laatste partij met 12 verloren),

    * Ervaren spelers doen he nog altijd goed: Stephan, René en Dany,

    * De kampioenen zijn op kruissnelheid: William en Raoul. 

    Enkele leden gaan zaterdag op strooptocht naar Machelen voor het driekoningentornooi. Hopelijk kunnen ze een haas, patrijs of wie weet een everzwijn schieten maar er staan héél sterke jagers op de deelnemerslijst. Meer nieuws hierover volgende week.  

    Onze voorzitter is sinds gisteren opnieuw draadloos. Hopelijk kan hij met deze nieuwe situatie goed omgaan, het is altijd moeilijk om met de technische evolutie mee te kunnen draaien!

    Er wordt nu koud, droog en vriesweer voorspeld. Eindelijk zouden we dus van het grijze winderige regenweer verlost  kunnen zijn. Volgens onze analysten is dat uiteraard een belangrijk gegeven. De petanqueballen rollen anders, voelen kouder aan, de ondergrond is harder door de droogte en de vrieskou, de zon schijnt in de ogen... dus enkele verassingen kunnen worden verwacht op de volgende speeldag. Wij, ervaren ratten in het spel, weten dat ook analysten er dikwijls naast zitten met hun voorspellingen!

    Zondag 21 januari zeker aankruisen in uw agenda... kampioenviering petanque. Drinken en eten à volonté en je mag zelfs je partner meebrengen (maar het is geen verplichting) voor een schamelijke bijdrage van 15,0 euro. Onze analysen worden er al wild van!  

    Dit was het voor de eerste keer in 2024, in bijlage de volledige daguitslag.

    Hou jullie gezond en tot een volgende keer.

    Bijlagen:
    3 jan. 2024.jpg (99.7 KB)   

    04-01-2024 om 12:37 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op het blog van Petanqueclub OkrAstene ! Veel plezier in 2024.


    Gastenboek
  • Spelregels
  • Een zomerse groet
  • Bezoek..
  • Goedemiddag blogmaatje
  • Gewonnen laatste sel.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015

    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Startpagina !


    Categorieën

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!